Na, elolvastam mindent...
Én hétfőn érkeztem a kórházba, kedden du. szültem (vigyázat!, nem mindegy, hogy de. vagy du. szülsz, mert valóban a betöltött 72 óra elsősorban a mérvadó, de csak de. van hazaengedés, szóval, ha du. szülsz, akkor meg kell várni a köv. nap de-jét), így úgy tudtuk, szombat de. mehetek majd haza. Erre péntekre virradólag annyi szülés volt, hogy plusz ágyakat tettek a szobákba, ezen kívül a terhespatológiára is betettek édesanyákat. Az első dolog az volt, hogy akik már majdnem 72 órásak voltak, és csak a köv. de.-töt várták, azokat hazaengedik. Szóval minket is. Nagyon örültem, miattam mehettünk is volna (nem volt lázam, már volt vmi szopi is, meg már a szülés másnapján tudtam kakilni
), de reggel megvizsgálták Samut is, és kiderült, hogy sárga lett... Kicsit megszomorodtam, mert már az is kétségessé vált, hogy hazamehetünk-e majd szombaton. De kékfény, meg sok itatás, meg ami szopi volt, kezdett javulni az állapota (megígérték, ha vmivel jobb lesz másnapi lelete, mehetünk), és szombaton mégis mehettünk.
Amúgy a kórházi látogatás mindenhol más. Van, ahol a babát is csak szopizni adják ki, van, ahol (nekem ez a legszimpibb) kora reggeltől késő estig veled van a baba, éjjelre viszont elviszik kb 7 órára, ez sztem azért jó, mert teljes nyugalomban lehet pihenni az anyukának legalább a szülés megpróbáltatása utáni napokban, aztán úgyis lesz elég tennivaló... Nekem még azért is jó volt, mert így Samu (de biztos ez is minden gyereknél más) megszokta, hogy éjjel van 1 hosszabb időszak, amikor nincs anya. És így a kezdetekkor is volt éjfél és 6 között olyan időszak, amikor enni sem ébredt fel. Nagy ajándék volt...
Van, ahol egész 24 órrában anyukára vannak bízva a kicsik. A mások meg szintén változó, hogy jöhetnek-e. Van, ahol csak apuka bemehet, van, ahol ő sem, csak látogatási időben láthatja ablakon keresztül a babáját (hát, nekünk sajnos így volt, ráadásul lehetetlen volt páromnak látogatáskor érkeznie, szóval én - és most megint sokkolni fogok, vigyázat! - kicsempésztem az ajtóig Samut, és megmutattam a köntöst kinyitva az arcocskáját neki. Aztán visszabittem a szobába, és kimentem férjemhez), van, ahol anyuka beleegyezésével bárki bemehet.
Nálunk nem volt kérdés, a család rögtön az első napokban sokat volt együtt a csöppséggel, egy házban lakunk... De jó is volt így, mert Samt mindig lefárasztottuk picit az éjfél előtti időszakban: kb 9-10 körül végiglátogattunk vele mindenkit, aztán hosszú esti procedúra (fürdés, etetés, minden) után lefekvés, és így aludt hosszabban 1 huzamban. Mások is jöhettek, ha hajlandóak voltak tényleg egészségesek lenni és kezet mosni...
Valamint Samut már kevesebb mint 3 hetes korában vittük magunkkal olyan programokra, amiket korábban közösen csináltunk férjemmel - kóruspróba, ifjúsági óra, stb. Hála Istennek semmi baja nem lett a fiúnak, az anyatej tényleg megóvja őket sok bajtól.
Babaparti nálunk nem volt, mert én az utsó pillanatig dolgoztam, nem gondolkoztam ilyesmin. De enélkül is megkaptunk mindent. Tényleg csak 1-2 dolgot vettünk mi. Amúgy sztem nagyon jó ötlet - mi is szeretjük a Jóbarátokat!
Esztó! Sztem kidobni nem fognak lelet nélkül. Azért kell, hogy lássa az orvos, hogy eleve feltételezhető-, hogy van baj. Különben a genetikai UH-t enélkül is alaposan el kell végeznie. De feltételezem, hogyha holnapra megvan az eredmény, akkor hajlandóak lesznek a főbb értékeket elárulni telefonba, ha mondod, hogy hétfő reggel kell menned orvoshoz. Nekem is 1 hét múlvára ígérték kedden, de nekem az UH csak jan. 8-án lesz, ráérek. A hepatitis eredményének meg semmi köze az UH-hoz, azt nem is kérhetik. Nekem 5 hetet mondtak, és hogy a védőnőhöz küldik.
Incike! Sajnálom a sok harcot, de az biztos, hogy megerősödtél bennük! Tök jó mamája lehetsz Marcinak!
Huhh, hát én nem tudom, nem sajnálom a "sok orvosi beavatkozás"-t... Ha nincsen orvosi beavatkozás, akkor a 32 óra helyett lehet, hogy csak 60 óra alatt szülök meg. Pedig az a 32 is soknak tűnt...
Örülök, hogy Gyöngy jobban van. További javulást neki! Én is remélem, hogy hamar túlesünk néhány betegségen, hogy ne kelljen folyton kimaradni az oviból... Mmint nem azt szeretném, ha Samu sokat lenne beteg, csak örülnék, ha imunnis lenne már sok dologra, mire naponta fog közösségbe járni.
Nem tudom, mit hagytam ki... De elég hosszú lett ismét... Üdv!