Új privát üzeneted érkezett!

Én is reménykedtem hogy a genetikai uh-n megtudjuk a nemét. Azt hiszem Dr. Galambos volt aki végezte a vizsgálatot nála született a párom, persze nem ismerte fel, meglepődtünk volna :lol:
De sajnos hiába próbálta nem látott semmit, így csak a 33.héten tudtuk meg hogy fiú. Már majdnem lyukas lett az oldalam addigra a kíváncsiságtól :) De valahogy éreztem hogy fiú.

Panndi neked van megérzésed?

Kép
dius87

Nincs... Zsófinál volt, de most... még a legelején totál biztos voltam benne, hogy fiam lesz, de már nem tudom :)
Vendég

Panndi!

Mondom,hogy kisfiú lesz! :wink: A barátnőmnek nyáron megálmodtam,hogy egy gyönyörű kisfiút szült,poénból megírtam neki,erre visszaírt,hogy babát vár,nem sokkal ezlőtt pedig megállapította a dokink,hogy kisfiú! Na,nem vagyok boszi,de Neked egy kisfiút képzeltem el! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti, oké, meggyőztél :)
Vendég

Szerintem is egy fiú passzolna még hozzád. :lol: Meg idén olyan fiús év van valahogy. (Tudom, itt vannak lányok is. )

Kép

Kép
nikuc

De rám ne hallgass. Miután megmondták 100 %-ra, le is fényképezték, a párommal még a szülőszobán is úgy éreztük, hogy lehet, hogy elnézték. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Na még holnapig lehet szavazni :lol:
(Ha olyan, mint a nővére, akkor meg még hosszú hetekig is :wink: )
Vendég

csajok, lenne egy kérdésem (újra) azoktól akik használnak ilyet: a Sinlac-ot rögtön lehet nagyobb mennyiségben (több kanállal is) adni a babának, vagy először csak 1-2 kanál, aztán fokozatosan növelni az adagot? Vagy ha az 1-2 (na jó, 3) kanállal minden oké volt, akkor másnap már kaphat nagyobb adagot?
Sinlacba ti szoktatok keverni valamit (mondjuk gyümi vagy más) vagy magában adjátok?
köszi!

Kép
Kép
szalamandra

Panndi, drukkolunk, hogy kiderüljön Kistesó neme, de ne keseredj el ha mégsem :wink: Lillu is csak 26. héten mutatta meg magát (pont Lilla napkor :lol: )

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok
egyedül vagyok már itthon, most tudtam bepótolni magam az olvasásban :)
danann, sikerült a ráncolva megkötés, így nem csúszott le a kis feje, köszi! :)
nem nagyon alszunk mostanság, nem tudom, mi van, a csajszinak éjjel fáj a pocakja!!! próbáltuk eddig a gripét, meg az infacolt. mi legyen a harmadik próbálkozás? :)

KépKép Kép
mzsperx

mzsperx!

Én az Espumisam L-et javaslom és a Babynos babapocak-krémet! Nagyon jó!

Szalamandra!

Szerintem ezt is fokozatosan,ahogy a többit! De 5 kiskanálig belefér,akár 1.alkalommal is! Nem rossz az íze önmagában sem,édeskés,de én almalével adtam eleinte,mivel azt ismerte a manó és nagyon szerette,így rögtön benyelte a Sinlacot is! :lol:

Márti
borossné becz márta

még egy Sinlac-kérdés: hányszor adtátok a babának? én azért kezdtem, mert mintha kevés lenne a tejcsi, és nem akartam tápszert adni. De napközben többször is van, hogy Róza csak tátog szopi után, meg iszonyatosan gyűrködi a kezét a szájába. Ilyenkor szoptatok újra, de van hogy ez is kevésnek tűnik. Szóval adhatok kiegészítésként pl kétszer is Sinlac-ot?

Márti, és még mit szoktál nekik beletenni? Róza most 5 hónapos, egyelőre csak az almát ismeri, holnaptól próbálkozunk a banánnal (kertes övezetben lakunk, itt nem olyan könnyű eljutni a zöldségesig :) ). De a későbbi "receptek" is érdekelnének.

Kép
Kép
szalamandra

mzsperx, nekünk is az Espumisan L vált be, a negyedik Sub (vagy Sab?) Simplex de erről csak tudok, nem használtuk.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok :)

Kistesó neme titok, DE tökéletesen egészséges :lol: :lol: :lol:
Vendég

panndi az a lényeg!!!!!!!

Csak nekünk titok vagy nektek is? :lol:

Kép
dius87

sziasztok!

Micsoda izgalmak! Panndiéknál titok lappang, Dius mindjárt szül!

Susy,
tök jó volt így egyben visszaolvasni a minden napos adventi gondolataidat.

Hát nálunk még januárban újabb hallásvizsgálat. (ez nem sikerült, Bene nem jelzett egyértelműen, úgy kellett volna, mint a felnőtteknek, pedig gyermekkórházban voltunk :() A siketek iskolájának audiológiai vizsgálóbizottsága a Heim Pált ajánlotta, ott játékosan mérnek. És a rosszabbik fül kilökte a tubust. :( Most várjuk, hogy az eredménytől függően vissza kell-e tenni. :(

mtunde

Nekünk is, csak a baba tudja, és olyan, mint Zsófi volt, nem akarja az orrunkra kötni :lol:
Vendég

panndi, kis titokzatos babáid vannak :)

Tünde, nagyon sajnálom, már nagyon régóta tart nálatok ez a hallásvizsgálatos dolog! ne haragudj, leírnád mégegyszer, mi is a gond Bene fülével? Gondolkodtam azon is, vajon jó orvosotok van-e, de amit írsz, azok alapján jó kezekben vagytok (siketek iskolája bizottsága, Heim Pál). Homeopátia nem segít, próbálkoztatok ilyennel?

Kép
Kép
szalamandra

Panndi, jó hír, hogy Kistesó egészséges, a neveken meg így gondolkodhattok két verzióban továbbra is :lol:

Tünde, sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgálat, jó lett volna, ha túl lettetek volna rajta :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Panndi
A legfőbb, hogy egészséges! Amúgy kisfiút szeretnétek?

Tünde
Nem is gondolná az ember, hogy mennyi kacifántossággal jár a fülgyulladás, aztán ezer más is közbe jön. Azért remélem Januárban minden rendben lesz.

Kép

Karácsonyi ajándékötleteim: Az ellenségednek megbocsátás, az ellenfelednek türelem, a barátodnak szeretet, a partnerednek szivesség; mindenkinek jóindulat, minden gyereknek egy jó példa, és végül magadnak tisztelet.

Kép
Kép
susytunder

Dius: Jön a melegfront! :lol:

A Pneumo védőoltás nem véd meg a fülgyulladástól? Vagy lehet mástól is? Hogy lehet észrevenni? Én is félek tőle, mert fülfájós vagyok. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Igaziból mindegy a neme, nálam prózai oka van, hogy miért szeretném tudni. Mióta tudom, hogy jön a kistesó, Zsófi kinőtt ruhái be vannak hajigálva az egyik szekrénybe, hogy majd ha kiderül a kicsi neme, akkor szétválogatom, hogy mi kell, mi nem. Na már most ezt a szekrényt már nem lehet kinyitni, mert ha kinyitnám, rám zúdulna a ruhatömeg :oops: Viszont ha már így alakult, kétszer sem akarok pakolni, szóval ezért várom annyira a nemét :lol:
Vendég

Szalamandra!

Hogy haladtok a gyümölcsökkel? Nem akarok beleszólni, de szerintem a déli gyümölcsökkel még várni kellene. Elvileg 1 éves kor után adható a banán, narancs... Inkább adj neki barackot (ha tettél mélyhűtőbe), körtét, meggyet, meg sütőtököt, aztán ezeket sűrítheted krumplival, meg jöhet répa is. Én banánt nem adnék még. Adél most múlt 6 hónapos, nálunk még csak alma, barack és sütőtök volt, napi egy adag. Jövőhéten próbáljuk a zöldségeket.

De a többiek véleményét is hallgasd meg azért. :)

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi
Nálunk banán az első gyümölcsök között volt. Én úgy tudom a banánt lehet adni, én a körtéről tudom azt, hogy az puffaszthat, ezért vigyázni kell vele.

Kép
Kép
susytunder

Zsófi is alma után banánt kapott.
Vendég

Nikuc köszi az infót, remélem lesz valami :)

Próbáltam aludni de kétszer is csöngettek egyszer szőnyeget árultak, utána meg valami T-com-os felmérés... ááá mondom lehetetlen, lehet valahogy ki kéne kapcsolni a csengőt...

Kép
dius87

Hááát, akkor már nem tudom... Eddig is így tudtam, de megnéztem a Gyermek Egészségügyi Kiskönyv táblázatában, ott is 13 hónapos kortól lehet adni...

Szalamandra, akkor most döntsd el... ;)

Kép
Kép
kincsesi

Mzs,

az infacol-ra azt hiszem rá van írva, hogy csak kb. 4 nap alatt alakul ki a hatása, de a doktor néni azt mondta, hogy még több! Úgyhogy lehet, hogy csak tovább kéne vele próbálkozni?

Kép

Kép
sz.veronika

Amúgy nálunk a hasfájás megszűnt (nem azért mert szedünk valamit, csak úgy...) viszont nyüglődünk a kakival...

Normál esetben napi 1-szer van, de néha hiába erőlködik nem jön... pedig látom, hogy nyomná szegény, néha fél órákon át is küzd. Aztán másnap már ugyanez, csak sír is hozzá... harmadik nap meg már többnyire nem bírom hogy fáj neki és kap kúpot, amivel végül kijön, de állítólag ezt nem szabad sokszor, mert hozzászokik.

Aztán pár napig megint van minden nap, aztán újra jön, hogy csak erőködk, de semmi...
Ma a doktornéni azt mondta, hogy reggel éhgyomorra adjak neki kamillateát, ha előző nap nem volt kaki.

Nektek van valami egyéb ötletetek? Volt valakinél ilyen?

A kamillateát persze megpróbálom ha ma se lesz kaki, mert ez már megint a második nap, és szemmel láthatóan nagyon akarná nyomni, de nem jön.

Kép

Kép
sz.veronika

Az autós balesetek elég rémisztóen hangzottak! Hál istennek, hogy nem történt személyi sérülés!

Erről beugrott, hogy idén február elején 2 hetes terhesen kiestem a sífelvonóból. Jó nagyot zakóztam! Akkor persze még nem tudtam, hogy terhes vagyok.

Azt hiszem az idei síelés ugrott, idén csak apa megy. Bár gondolkodtam rajta, hogy végülis mi is mehetnénk a bébivel, ha nem is síelni, de a jó hegyi levegő miatt!
Csak azt nem tudom mit csinálnánk egész nap :)

Kép

Kép
sz.veronika

Csak tanácsként Szalamandra:
nálunk sem ajánlották a banánt csak 10-12 hónapos kortól, ahogy Kincsesi írta... máshol kezdő kaják között van, de allergizál, jobb vele óvatosnak lenni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Tünde - Sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgálat. Szegény kis Bene nem utálja még?

Pandi - örülök, hogy minden ok veletek!

Kakis trükk engem is érdekelne!

Képzeljétek ma voltunk baba-mama talin! Szupi jó volt! Szabi egyedül képviselte a férfi társadalmat. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

sziasztok!
ez jó :) dokinő, védőnő alma után mondta, Csecsemők szakácskönyve szintén. De az ellenérvek is nyomósak.... Nem tudom, holnap akartuk kezdeni :?
Amúgy nálunk nem megy zökkenőmentesen a gyümölcspépezés, az almapépet még mindig szinte mindig felöklendezi. Kincsesi, nálatok nem volt azóta hányás?
Viszont, a Sinlac tetszik neki, ezért is kérdeztem tőletek, h vajon lehet-e egy nap többször adni. Márti, köszi az almaleves ötletet, nagyon bejött!

Kép
Kép
szalamandra

Bettyna
Milyen jó dolga lehetett Szabinak, egyedül a lányok között. :lol:

Szerintem ez a banán kérdés nézőpont, vagyis szemlélet kérdése. Mi védőnőnk, dokinénink is ezt mondta. Sőt, ha megnézitek a kismama szakácskönyvét, abban is ez van, márpedig azt szoptatási tanácsadó írta, nem pedig holmi bugyuta okoskodó védőnő. A neten is utána néztem, és mindenhol aztírják 4 hónap, de óvatosan vele, mert fogja a hasat. Ha belegondoltok, 1 éves korában a baba már majdnem "felnőtt kaját" eszik, akkor a banán valahogy nekem nagyon kirívó a sorból, de hát ezt mindenki maga döntse el. Egy biztos Kristóf egy raklap banánt megevett már, és semmi baja, sőt narancsot is rendszerint eszik.

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra!

Nem volt azóta hányás, kiderült, hogy egy vírus miatt volt, nem is a gyümölcsöktől.

Kép
Kép
kincsesi

Susy - De még milyen jó dolga volt! Meg is mutatom:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

sz.veronika: azt írtad, hogy Pálmi kap tápszert. A szomszéd kisfiú is, neki is gond volt a kakival. Tápszert cseréltek, kamilla tea stb, de csak a szélcső segített. Az viszont tökéletesen megoldotta a problémát.

mzs: nekünk ugyanígy volt a pocakfájás. Csak este illetve éjszaka. Nem tudom ki a gyerekorvosotok, a mienk írt papaverines kanalas gyógyszert. Az bevált nagyon. Először kapott 2x, majd már csak este és kb 3 hete már nem is kell.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

CSak címszavakban, mert Samu nagyon nyűgös: most írt Dius. Éjjel elfolyt a magzatvíz, fájásgyengeség miatt nemrég kapott oxit, de most mondták neki, h egy órán belül császár lesz. Ezt akár én is írhattam volna tavaly... Drukkoljunk nekik!
danann

Diusnak nagyon drukkolok!!!

Kép
Kép
susytunder

Dius: megy a drukk!! Jaj ismét egy kisbaba :D

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

veronika, köszi, egy hétig adtuk asz infacolt kb... nem haszbált. hasonlóképp a gripe... sztem az a baj, hogy nem jön ki a büfi...

banán allergizálhat, nálunk laránál rettenetes ekcémát okozott pl... 3 éves koráig nem tudta enni, de már kinőtte!

gabi, mi ez a papaverin?

diusnak drukk!

KépKép Kép
mzsperx

Dius nagyon szorítunk Nektek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mzsperx: ez a papaverines kanalas gyógyszer egy izomlazító, görcsoldó. Doktor nénink ajánlotta, mikor mondtam a rettenetes pocakfájást. Volt, hogy bőgtem a gyerekkel, mert annyira tekergette magát és vörösödött a feje, alig akart levegőt venni. De csak este, éjjel. Gyógyszertárban keverték ki, a doktornő receptre írta fel. Adélnak nagyon ízlett, jókat cuppogott rajta.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

hajrá Dius, lehet hogy már meg is született a kisfiú! :)

Kép
Kép
szalamandra

Nálunk most nemalvás van: álmos, felveszi az elalvós pózt, simogatom, mégsem tud elaludni. Tegnap du. 2-től volt ébren éjjel 11-ig, ma már a 9 órás szopi után sem tud elaludni.
mzs, megijesztesz, most adtam a lánykámnak banánt és nagyon ízlett. Az ilyen problémák mennyi idő alatt jelennek meg?

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok

Megvolt a genetikai UH. Nemmondtuka dokinak, hogy egy másik orvos már lánynak látta a babát, vártuk hogy ő mit mond.
"Úgy látom kislány", mondta ő. :lol:
Így már egyre hihetőbb. (Bár folyton itt cseng a fülemben a kolegám mondata, hogy náluk minden doki végig kislányt mondott, és egy hónappal szülés előtt mondta egy teljesen idegen orvos hogy fiú. És tényleg kisfia lett.)

Olvasgattalak benneteket, és láttam szóba kerültek a ruhaméretek is. Tudom,hogy még korai, de nem tudom megállni, hogy néha egy egy kis rugit ne vegyek, ha olyan boltban járok. Viszont észrevettem, hogy az újszülöttekre szánt ruhácskák közt is óriási méreteltérések vannak. Ezek szerint addig nem is érdemes nagyon vásárolgatnom, amíg nagyjából nem tudjuk, hogy kisebb vagy nagyobb babánk lesz??

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház

dius, nagyon drukkolok!
Vendég

Dius!

Szorítok nagyon,de már biztos babázol!
Lívia gyere hamar a hírekkel!

Márti
borossné becz márta

pingi, szerintem vásárolgass nyugodtan :) rugi, body mindig jól jön, inkább a szezonális dolgokkal érdemes várni (pl. kötött pulóver, kabátka, overall - ezek vásárlásához én várnék kicsit, hogy mégis mekkora babára lehet számítani :))
Mi egyébként nem használunk rugdalózókat, hanem bodyt, kisnadrágokat, hosszú ujjas felsőket - mi ilyeneket örököltünk, nekem kényelmes, és Róza nagyon helyes benne :)

Kép
Kép
szalamandra

Én nadrágot nem tudtam Zsófira adni, csak kb fél éves korában, a hasát szorította mindegyik, a zoknik bevágtak a lábába, szóval ő féléves koráig rugikat hordott bodyval :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?