Hajni!
Nagyon kis aranyos pocid van máris!
Emma!
Ez a csaj főnyeremény! Nem akar nálam is szitterkedni néha? Bár én még sose biztam senkire Őket, csak hézagosan a szüleimre. De el tudnék képzelni rendszeresen pár gyerekmentes órát, én biztos fürdeni mennék Agárdra.
Andi!
Milyen gyorsan meggyógyultatok!
Mi is betegecskék vagyunk, azt gondolom, pénteken az ovis mikulásbuliban biztos elkaptak valamit. Emesém hőemelkedett és torokfájós, Luku csak náthás. Orrszivás= szivás még mindig. Ordit. Még nem fordultam orvoshoz, bizom a házi szereinkben egyelőre.
Pompi!
Hát tényleg nem lehet más gyerekekből kiindulni, de kicsi támpontot azért adhat, mert ugyan hiszti meg dac, de az önállósodás terén azért minden gyerek virit.
Én pl. egyre rosszabb gyerekeket szülök. Mátém SOHA életében nem volt hisztis, dacos, nekem nem kellett félni boltban, utcán, hogy mit müvel. Emesémnél is kimaradt a hiszti, vagy csak nyomokban volt, a dac az megvan, és rémes, mert nem is lehet meggyőzni. Még jó hogy itthonra tartogatja, ezért olyankor otthagyom a rögeszméjével aztán történik valami. De Luku! Nemrég konstatáltam, hogy amit müvel, az valóban a hiszti! Még nem találkoztam a saját háztartásomban olyan gyerekkel, aki képes földrevetni magát, és ujból és ujból ugyanazon a hülyeségen fennakadni és orditani. Hogy pl. ne vigye ki a fürdőből a felmosót. Vagy ha már kiviszi, ne a falat mossa vele
Ilyenekért ordit. Rémes, de én ugy zárom le, hogy pl. bezárom a fürdőajtót, aztán abbahagyja a kilincsnyomogatást. Magyarázni egyszerüen nem tudok többet, a nem szabad, nem jó, ne csináld, ezek hatástalanok. Ha kiabálok, az is, mert Ő még hangosabban üvölt és próbál észrevétlenül nyomulni a tiltott dolog felé. A multkor meghuzgáltam kicsit a fülét, mikor a kislámpát kapcsolgatta. Ez aztán Emese miatt nem jó példa, mert Ők is sokszor ütköznek, és nem szükséges a Kisasszony palettáját növelnem, ugyis vannak bőségesen fegyelmező eszközei. Bár most hogy ezt leirom, veszem észre, hogy Emesének nem is szokott hisztizni, pedig nem enged Neki Ő sem, elveszi a játékot meg egyebek, a kölök ezt türi a nővérétől. Bezzeg ha én csinálok valami égbekiáltót! Na szóval nem egyszerü, és én abban reménykedem hogy hamarosan abbahagyja. Ja, az aranyszabály egyébként, hogy "kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond" (az enyém már nagykoru szerencsére, a "nevelés" befejeződött
). Mindig van valami. Bármennyi gyerek van otthon.