Szóval Demeter...
2002 februárban szültem nála, és most augusztusban újra hozzá készülök. Magánrendelőben 5-6000 körül szoktam otthagyni, de előszeretettel járok a kórházba, ahol nem történik pénzmozgás
Szülés után 2002-ben 50-et adtunk, de soha erről szó nem esett, és mivel azóta is mindig szívesen fogad, nem hiszem, hogy kevésnek találta volna, még akkor sem, ha valaki esetleg többet ad. Én úgy érzem, hogy én is, ő is valóban hálapénznek tekintjük ezt a bizonyos összeget.
Milyen ember? Tényleg meg kell vele találni a hangot. Hédi, én is arra biztatlak, hogy legyél határozott. Nyilván Ti is sokat olvastok a szülésről, nem totál tájékozatlanul megyünk oda - de nem is vagyunk szakmabeliek. Én sem szeretek hülyének látszani, de nem is nagyon pattogok, hiszen csak jobban ért hozzá. Ezért mindig vannak kérdéseim, de pl. terminus ügyben megbeszéljük, hogy mi legyen. Szerintem erőszakkal nem fektetnek be senkit, ha elég határozottan elmondja, hogy hosszabbak a ciklusai, vagy máskor volt a peteérés, hiszen az UH is mutatja, stb. Az én kislányom mindig nagynak mutatkozott az UHn, öregedett a lepény, nyakán volt a zsinór az UH szerint, és két héttel túlhordtam, de végül is a fenti jelek miatt megegyeztünk egy császárban - de meg lehetett beszélni! Szerintem, ha verem az asztalt, hogy szülni akaraok, akkor ment volna, de azzal úgy érzem én veszélyeztettem volna a kicsim életét, hiszen nem értek hozzá. Lehet, hogy meg tudtam volna szülni, lehet h. nem. Végül valóban 4100-zal született, elég nagy volt, úgy érzem jó, hogy Demeterre hallgattam. Szerintem a szülésnél egy dolog az, hogy az ember szeretné átélni a szülés élményét. Sok más élményt is szeretnénk még, nem
?
Szóval nekem Demeter nagyon bejött, rendszeresen beszélgetünk pl. a netes oldalakról is, a hálapénz kérdésről is - általában - mit gondol a vitáról, én mit gondolok - szóval sikerült elérnem, hogy partnernek tekint. Szülés után minden nap bejött megnézni, szülésznő is - pedig akkor még nem kaptak pénzt, csak amikor eljötem a kórházból!
A csecsemősök közül Tamásné Rózsa, Mária - nagyon segítőkész. Nem érdekelt engem, hogy új nézeteket vallanak vagy régit - hathatósan segítettek a tej beindulásában, megmutatták, hol kell megnyomnom, elmondta mit kell éreznem, ha éjszakás volt felébresztett, h. menjek ki szoptatni mert felkelt a gyerek, és amikor először sikerült 40 grammot szoptatnom a 4. napon a kórházban - neki is nekem is könnybe lábadt a szemünk. Nagyon szép élmény volt.
Halmos is nagyon kedves. Lehet, hogy kicsi dolgokat nem kellene komolyan vennem, de kétszer is előfordult már, h. állok bamba arccal többedmagammal a Demeter ajtaja előtt, arra jön Halmos és megkérdezi tőlünk állóktól, h. miben segíthet - ezek után tényleg beszól Demeternek, h. mi van már, ill. kinek mi gondja volt elmondja, hová merre. Lehet, h. azt mondjátok ez természetes, én erre azt mondom, bárcsak máshol is tapasztalnám...
Bóbita, csak egy kérdés: nem reklámos vagy?
Ahhoz meg a marketinghez szoktak nagyon érteni
Kérdezzetek, szívesen válaszolok, ha újra erre járok. Nem tudom más kórházban milyen lehet, én az infrastruktúrát sem éreztem tarthatatlannak. Mamesz - Kriszta
Ja, ismerek két anyukát, akik már 3-at 3-at szültek ott