A Broncho-Vaxom elölt kórokozó-részeklet tartalmaz: az egyik influenzatípust, kókuszokat (a tüdőgyuszi leggyakoribb okozóját is), meg még valamit (most nem tudom pontosan, nincs előttem a doboz. A lényeg: a gyermek szervezete felismeri, hogy baci van bent, elkezdi termelni az ellenanyagot, de nagy baj nélkül, mert ugye ezek nem "igazi" bacik. 10 napig éhgyomira kell meginni 1 adag port (tehát napi 1 adagot), én teában szoktam elkeverni, de leginkább vízben, tejben, gyümilében jó, és 1 órával a reggeli előtt meginni. Ezt az egy órát mi nem tudjuk mindig tartani, de nem gond, azt mondta a doki. 10 nap kúra után 20 nap szünet, majd újabb 10 nap kúra, megint 20 nap szünet. Ezt összesen 3 hónapon keresztül kell csinálni, és érdemes minden évben újrakezdeni.
Igazából a hatásmechanizmusa úgy működik, hogy válaszol a kicsi immunrendszere a behatolókra. Ezt az igazi bacikkal is megteszi, de akkor már sokszor túl későn, mert a bacik elszaporodtak, jön a láz, a mellékhatások, köhögés, piros torok, ismerjük ezt mindnyájan. Na, itt nincsenek ilyen tünetek, a szervezet mégis "őrt áll", ha igazi baci jönne, akkor azonnal irtana.
A por semleges ízű, inkább édeskés, tökéletesen oldódik, a kicsik nem nagyon veszik észre, mit itatunk velük.
Én már bármit adnék a gyerkőcnek, csak ne antibikát kelljen szednünk.
A 30 adagos (három havi) kúra kb. 4.500 Ft-ba kerül, szóval nem olcsó, de az antibika sem. Elég hosszú volt a leírás, bocsánat.
Köszönöm az érdeklődést, Bencus jól bírja a bölcsit, mert én vagyok a gondozó néni.
A helyi védőnő kreált egy alapítványt, vagyis maszek bölcsi, családi napközi 20 hetestől 14 évesig fogadjuk a gyerekeket. Én közalkalmazotti státuszban dolgozom nála, tehát elég jó, max. 4 gyermekkel foglalkozom a házukban kialakított "bölcsiben". Az 5. gyermek érkezésekor jön egy másik - szintén nagyon aranyos
- gondozó néni, és együtt vagyunk a kicsikkel. Fantasztikus jó, mert személyre szabottan lehet a kicsikkel foglalkozni, együtt gyúrjuk a tésztát, öltöztetjük ünnepibe a lakást, sepregetünk, sétálgatunk, énekelünk, tornázunk, rajzolunk, festünk, mesélünk, diavetítőzünk, szóval ilyen kis családias az egész.
A napi ár 1.500 Ft, eebben benne van a napi 4 X-i étkezés, és tényleg zöldség és gyümi és főzeléks és hús... A védőnő nagyon jó fej, és szuper étlapokat állít össze. Nincs rágcsa, uzsira sem pudingozunk és édesezünk (azért kivétel akad!!!), a szülővel előre megbeszéljük, mit adunk a kicsiknek aznap, illetve ha kell, különböző kajcsikat kapnak (pl. egy hathónapos és egy másfél éves). Nem vagyunk mi ideális bölcsi, de azt hiszem, a legtöbb nagyüzem mellett jobban működünk, mint ők. Az ANTSZ nagyon szigorú volt, külön hűtőnk, mosogatónk, fürdőszobánk, wc-nk van, ételminta 3 napig mindenből, gyermekbútorok, stb.
Pénteken volt bölcsis Mikulás-estünk, nagyon jól sikerült, ki kellett bérelnünk a helyi művházat, olyan sokan voltak. Énekeltem, furuláyztan nekik, tanultunk tapsolós-kopogós MIku-hívogat dalt, játszottunk, és persze ajándékoztunk magunk készítette ujjbábukat, gyümiket (és szaloncukrot, hihi).
Bence nagyon jól tűri, hogy más gyermekeket is babusgatok, sokat segít a pelenkázásukban, mosdatásukban, etetgeti a kisebbeket kanállal, játszik velük, szóval remélem, nem lesz gond a tesóval, csak legyen kistesó...
Bocsánat, ha hosszú voltam.