Új privát üzeneted érkezett!

Jaaaaaaaaaj elindítottam a kutyainváziót! :D :D :D

Sylph! Neketek is nagyon szép kutyuskáitok voltak!
Bár nekem minden kutya aranyos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igen most ezt hallom mindenhonnan, hogy a túltenyésztés miatt rengeteg beteg kutya van! :cry:
Nagyon meg kell nézni honnan vesz az ember!
De tényleg napolom a dolgot csak zsong a fejem a kutyáktól!
Eddig, minden szempotból megközelítve a Bolognese a nyerő!
Kis habcsók! Na azért azt elmondanám, hogy nekem a kutya kutya az egy németjuhásztól kezdődik! Ezek a zsebkutyák inkább cicák, de a macskaszőrre alergiás vagyok! :?
De szobakutya lesz, mert nem élném túl ha egy romhalmaz lenne a kertünk, de azt sem élném túl, ha le kellene mondanom a négylábúról!

Lemosam a hajamról a festéket, csimók alszanak, 4-kor kell indulnunk, elég 3-kor elkezdenem készülődni, lehet ledőlök egy picit!
Vendég

Mimi, ő nagyobb volt egy yorkynál. Az állatorvos szerint shi-tzu keverék lehetett.... Nagyon jópofa kutya volt, nagyon okos is, de szegénykém a végére már fogatlan, félszemű, süket, epilepsziás volt, alig bírt már menni is.
Nekünk az első kutyánk volt szökős, németjuhász volt ő is, bár valami más is volt benne :wink: Szultán a kerítésen is átugrott csakhogy elmenjen csajozni :wink: a falu összes kóbor szukája ismerte szerintem :wink: :lol: végigjárta a falut aztán hazajött :wink:
sylph

http://www.windmill.hu/menu_hu.htm
nekem ez az egyik kedvenc kutyám.Csak nagyon sok szőrápolást igényel.De annyira helyes okos kedves kutyák.
Majd lehet ha nyugdíjas leszek,lesz egy ilyenem :lol:

mimi12

Látom ma kutyás téma van. Még nem tudok hozzászólni, de majd ha nekünk is lesz. :lol:
Amúgy nekem is a kisebb kutyák tetszenek, Tina és Dini nagyon édesek.
Szörnyű ez az idő, egész nap esik. Az ember hangulata is :cry:

Gabi

Kép
gabusz

[quote="sylph"]M írta:sylphimi, ő nagyobb volt egy yorkynál. Az állatorvos szerint shi-tzu keverék lehetett.... Nagyon jópofa kutya volt, nagyon okos is, de szegénykém a végére már fogatlan, félszemű, süket, epilepsziás volt, alig bírt már menni is.
Nekünk az első kutyánk volt szökős, németjuhász volt ő is, bár valami más is volt benne :wink: Szultán a kerítésen is átugrott csakhogy elmenjen csajozni :wink: a falu összes kóbor szukája ismerte szerintem :wink: :lol: végigjárta a falut aztán hazajött :wink:

Hát azért a teniszlabdához viszonyítva,nem lehetett olyan nagy :lol:
De tényleg kicsit nyomi bofikája volt.
Jaj képzeljétek,a szomszédunk talált egy 5év körüli shitchu lány kutyát.Olyan édes
Egyébként azt mondják az is jó fajta,meg a lasa apso.Ők ugyan azok,csak kicsit nagyobbak.Állítólag jó tulajdonságu kutyák.
Viszont Orsi!!Ha kutyát néztek.Pl a Pecsánál szokott lenni piac szombatonkánt.Oda jár ki olyan akinál régen tök szép havanesek és bolonese kiskutyák voltak,normális áron,chippezve.
Itt Érden van egy tenyésztő,de az aranyárban adja a kutyákat.

mimi12

Mimi, ezek a kutyák is gyönyörűek! Nekem is tetszik. De ezeket naponta kefélni kell... :wink: :lol:

Gabi, nekem sincs semmihez sem kedvem, ilyen időben, én is olyan szottyadt vagyok, mint az idő:( Ráadásul a párom üzleti vacsin lesz :( maradok megint egyedül a skacokkal.
sylph

sziasztok,
Kata vagyok a vecsési topic-ból, és most írt Berni barátnőm, hogy 15.03-kor megszületett Zsófi, 59 cm és 4100 gramm :).

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Berni,
Hatalmas gratula a hatalmas nagy babához :D Nem semmi méretek. Szüléssztorit majd kérünk.

Orsi,
Hova mentetek ma mikulásozni?

Gabi,
Én Törökbálinton dolgoztam, a Cseresznyefa utcán jártam nap mint nap. Szeretnénk majd mi is elköltözni kertes házba, párom a Bajcsy és a Balatoni út közti részt preferálja nagyon.

Dolli,
Hogy vagytok?

Kép[
Kép[
kostyika

DRÁGA BERNI!

NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK A PICI ZSÓFINAK ÉS AZ EGÉSZ CSALÁDNAK!

Hűűűűű és milyen hatalmas leányzó lette Zsófi!!!!!! :D Remélem nem szenvedtél nagyon, és hamar jöhettek haza!

Andika!

Tegnap a férjem céges mikubuliján voltunk, jó későn értünk haza, de nagyon jól sikerült! Minden évben az Új Udvar emeleti játszóházában van! A gyerekekenek van egy hatalmas elkerített dühöngő, ugrálóvár, trambulin, meg ezer játék. Jött a télapó, krampuszal, volt kézműves foglalkozás, sólisztgyurma, meg mindenféle jópofa dlog, arcfestés, kaja-pia stb! És legjobb hogy vannak gyerekfelügyelők és szülők tudnak normálisan beszélgetni! :D

Majd rakok fel képeket, csak le kell tölteni! Sajna a legtöbb video lett és hamar megtelt a memoriakártyánk! :?

Tudod ugye, hogy ma 7:45-re be kell érni a gyerekekkel???
Hamarabb reggeliznek és utána jön a télapó.
Érdekes lesz, egy óvónőnk sincs! :?

Gabi, Sylph! Ne legyetek elszontyolodva, hétvégére igaz hideget mondanak, de szép száraz, naposat! :D
Én is utálom ha minden ilyen szürke, esős, hideg...brrrr. :(
Ilyenkor akármibe kezdek nem haladok, álmos vagyok, kedvtelen, mihaszna.
Lehet napelemmel működödöm????

Lányok ne röhögjetek ki lécci, de tényleg nem tudom! :oops: :oops: :oops: :oops:
A mikulás pontosan mikor jön? dec 5. este vagy dec 6 reggel? vagy estéről reggelre? Így 3 gyerekes anyukaként nem árt megtudnom! :D
Jaaaaaaaj tegnap Bogi simán felment a szinpadra és elvette a Mikulástól a csomagot! :shock: :cry: :cry: :cry: Oyan hamar megnőnek! :(
Vendég

Mimi nagyon köszi a kutyás tippeket, visszatérünk még a témára!
Tényleg nagyjából el kell döntenünk és lehet előjegyzést kell már adni ilyenkor a kiskutyára! A Ti kiskutyátok is nagyon pici volt 6 hetesen??????? :shock: Most néztem, hogy egy bolognesse elfér az ember tenyerén pici korában! Húúúúúúúúúú jól résen kell lenni, nehogy kárt tegyenek benne gyerekek!Addigra azért 2 éves lesz Bogika is! Bár 2 éve voltak nyuszikáink húsvétkor és Fruzsi a fülüknél fogva emelgette őket! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Sziasztok!

Azta micsoda hír.
Berni!! Hatalmas gratula az egész családnak,sok boldogságot és mindent amit ilyenkor lehet!
Nem semmi méretekkel rendelkezik Zsófi :lol:

Tegnap mi is Mikulásbulin voltunk.Mi is a párom cégének a buliján.A Szabi nagyon jól érezte magát,de megmondom őszintén,eléggé lagymatag volt a rendezvény.(bár ezt a Szabi nem vette észre.)
Nagyon silány volt a műsor,és anorexiás volt a télapó :lol:
Tavaly voltak fincsi szendvicsek,most volt nutellás kenyér, kakaós csiga ,valami lekváros táska ,meg sós süti.És a hajógyári szigeten volt,annak is a legvégén,szép nagy épületben,viszont jó nagy locspocsban kellett bemenni az esőben.

Orsi,nem vagy egyedül én sem tudom,pont melyik nap hozza a Mikulás az ajándékot :oops:
Nekem valahogy a 6.-a a logikus,de úgy rémlik tavaly a húgom rám szólt,hogy talán 5.-én este jön?

Kutya!Mi 6hetesen hoztuk el a kutyánkat,nagyon picike volt,kb tenyérnyi.Egy teniszlabda nem fért át a hasa alatt :lol:
Viszont majd ha oda juttok,legjobb 9 hetes kor körül haza vinni a kiskutyát,legjobb ha van már kb 2 oltása.Így nagyobb lesz a védetsége a betegségekkel szemben,és a kiskutyának is az a jó,ha minél később van elválasztva.
A 6 hetes kort a tenyésztők leginkább kényelmi+anyagi okokból szorgalmazzák, 6 hetesen kapják az első szurit,és ugyi esznek pisilnek kakílnak.Nekik az a jó ha minél előbb elviszik a sok kiskutyát,viszont a kiskutyának az a jó,ha később viszik az új családba.

mimi12

Sziasztok!

Berni, óriási gratula Zsófibabához!!!!!! Szép méretei vannak! Jó egészséget és sok tejcit kívánunk!!!!
Majd gyere, mesélj és hozz képeket is!

Orsi, ez jó kérdés, hogy mikor jön, mikor mi gyerekek voltunk, akkor 5.én este volt, most a skacok 6.a reggel fogják megkapni.... mivel hétvégére esik... :wink: :D ha hétköznap lenne, bizti 5.e este kapnák meg.
sylph

Húúúú köszi Lányok!

Akkor este kell kitenni a sütit és a tejet, hogy holnapra mikuzsák legyen belőle! :D :D :D
Engem megzavar ez a 6.-a! Meg valahogy az rémlik, hogy nálunk este jött a Mikulás, de lehet azért, mert akkor 5.-e este! :oops:

Ezt a trotty időt! Ma nekem van egy kicsit letargikus hangulatom! :(

Apa meg hiába van itthon, a pincét pakolja egész nap, nem is látjuk! :cry: Ma elmentem volna gyakorlatra, de lemondtam róla!
Vizsga időpont megvan, jan 16.-án lesz.
Idén elmegyek mék kétszer, januárban meg két hét inzenzív lesz! :P

Na megyek teríteni, paprikáscsirke lesz nálunk az ebédke!
Vendég

Sziasztok!

Berni
Hatalmas gratula Zsófi babához! Remélem gyorsan haza mehettek. Milán 15:05-kor született. :lol:

Szerintem a Mikulás 5-én este jön és 6-án reggel találjuk meg az ajándékot a cipőkben.

Mi ma megyünk Miki buliba apa cégéhez. Kíváncsi vagyok Milu hogy bírja majd. Engem ma reggelre elkapott valami takonykór, alig élek. :cry: Nem tudjátok, hogy szoptatás alatt mit vehetnék be, ami segítene rajtam?

Gabi

Gabi

Kép
gabusz

Gabi

Kép
gabusz

Szegény Gabi! :(

Jobbulást Neked!!!!!!!

Tantum verde, lándzsát utifű szirup, mézes-citromos hársfa tea, c vitamin.

Remélem csak egy kis megfázás!!!!!

Annyira édes vagy, ahogy írod a Mikulást!Mint egy kisgyerek! Lehet felétek tényleg megy Miklós! :D :D :D
Vendég

[quote="gabusz"]E írta:gabuszzt találtam nektek :D :
http://www.mikulasbirodalom.hu/myra/legenda.htm

Jaj ez nagyon szééééép, KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!!!!!!!!!!! :) Kép .
Vendég

Vendég

[quote="cunami"]S írta:cunamizegény Gabi! :(

Jobbulást Neked!!!!!!!

Tantum verde, lándzsát utifű szirup, mézes-citromos hársfa tea, c vitamin.

Remélem csak egy kis megfázás!!!!!

Annyira édes vagy, ahogy írod a Mikulást!Mint egy kisgyerek! Lehet felétek tényleg megy Miklós! :D :D :D

Persze, hogy jön!!!! :lol: :lol: :lol: Majd holnap megírom mit kaptam. :D
Köszi a tippeket! A tantum verdet nem is tudtam, hogy lehet. Azt hiszem van is itthon...

Gabi

Kép
gabusz

Találtam valamit Berninek is! :)

Csorba Piroska: Mesélj rólam

Mesélj anya,

milyen voltam,

amikor még kicsi voltam?

Az öledbe hogyan bújtam,

és tehozzád hogyan szóltam

amikor nem volt beszédem?

Honnan tudtad mit kívánok?

Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam,

Hogy szerettél?

Engem is karodba vettél?

Meleg tejeddel etettél,

akárcsak a testvéremet?

Gyönyörködtél akkor bennem,

úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor

még nem voltam,

a hasadban rugdalóztam,

tudtad-e, hogy milyen leszek,

milyen szépen énekelek?

Sejtetted, hogy kislány leszek?

Mesélj anya!

Mesélj rólam.

milyen lettem, amikor már

megszülettem?

Sokat sírtam, vagy nevettem?

Tényleg nem volt egy fogam sem?

- Ha én nem lettem volna,

akkor is szerettél volna?

Na én ezen mindig bőgök! :cry: :oops:
Vendég

Sziasztok!!

NAGY NAGY GRATULA ZSÓFI BABÁNAK ÉS ANYUKÁJÁNAK!!!!!!!

Tekiroll!

Én évente járok masszíroztatni és így is elmúlt a hátfájásom!!

Cunami!

Nekünk van egy westink. Kavicsnak hívják és egy bűbáj, nagyon szereti Dorinát, ugyan a terrier vonásokat le sem tagadhatná, ja és nem egy észlény az tuti. A párom mindig azt mondja, hogy ő azért szereti, mert szegénynek nem nagyon tűnik fel, hogy nem vagyunk itthon vagy esetleg mire észrevenné már megjövünk!! Őt úgy fogadtuk be, mert kidobták.
A cici téma engem is érdekelne megírnád, hogy pontosan milyen műtét és tb vagy maszek.

Kutya téma:
Volt nekünk spánielünk is. Ő szintén menhelyről volt, de születése óta süket volt. De nagyon nagyon aranyos volt. Lilinek hívták és fekete fehér volt. Egyébként ő régen volt terápiás kutya, járt beteg, sérült gyerekekhez és idősek otthonába.
Talán hallottatok is róla.

Tegnap sütöttünk mézeskalácsot. Nagyon jól sikerült. Ma lesz a mézeskalács ház összeállítása, amit még sosem csináltam, szóval nem tudom, hogy tudok e ilyet de aggályaim azok vannak!!!

Kellemes hétvégét mindenkitől bocs, de Ibernuskának és Zsófinak külön nagy cuppanós puszi!!!!!!!!!!

Zsand
Vendég

Berni! Gratulálunk Zsófi babához! Nagyon sok boldogságot és egészséget Nektek!

Hű, micsoda kutyafanklub kezd itt Alakulni kérem szépen! :lol:
Én szeretem őket, de egyenlőre nincs, meg sajna nagyon nem értek hozzájuk. De mos tmár tudom, kikhez forduljak, ha kérdésem van! :)

Andi! Köszi, jól vagyunk. Voltunk kontrollon, a nehézlégzésnek nyoma sincs, viszont a füle, torka még mindig gáz. Nem tudom, mikor lábalunk ki belőle. Ha nincs láza, nem kell antibigyó. Mondjuk ennek örülök. Alig tudtunk elszabadulni a kórházból, olyan jól elvolt az egyik nővérkével. :lol:
Ha ezt a részt preferálja párod, akkor közel lesztek. Bár a Bajcsy hosszú. És lehet, hogy keverem is a Riminyákival Uppsz!

Orsi! Milyen bátor Bogi! :) És szó volt a negyedikről, akkor még babázhatnál egy kicsit! :lol:
Én sem tudom, mikor jön Miki. Mi holnapra tábláztuk be.
Süti meg tej, abból lesz mikizsák? Le vagyok maradva. Én még csizmát pucoltam. :lol:

Noémi! Anorexiás télapón jót mosolyogtam. Szabi még nem vágja, hogy ducinak kell lenni!

Gabusz! Jobbulást Neked! Én Sinupretet szedek, ha gáz van, kezdettől azt javasolta a dokim. Meg c vitamin, kamilla tea, hársfa tea (ha köhögnél is) és csipkebogyó.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Orsi! Ezt én is imádom! :)
Mikor még oviban dolgoztam, mindig vissza kellett fogni magam, hogy ne bömböljek, mikor ilyen csudaszép verseket mondtak a gyerkőcök anyák napján az anyukáknak!

De ha már itt tartunk...

[quote]& írta:quot;Üdvezellek, lelkem szép kis ága,
Üdvezellek, édes magzatom!
Sírásodnak bánatos zajába
Beleolvad örvendő dalom.
Kis parányom, milyen nagy örömmel
Állok itt és nézem képedet!
Kell-e még pap? örömkönnyeimmel
Keresztellek én meg tégedet.
Csillagász lett végre is belőlem,
Itten állok csillagom előtt,
Arcvonásit hosszasan szemlélem,
S találgatom a távol jövőt."

(Petőfi: Fiam születésére)

Én tegnap ilyen és hasonló idézetekkel könnyeztettem meg a páromat. Annyira édes volt! :) :oops:

Kép
Kép
tekiroll

Berni NAGYON NAGYON sok Boldogságot és Jó egészséget sok örömöt kivánok a kicsinek épp nem modható szemed fényéhez !!!!
No meg kitartást és erőt az éjszakákhoz és nappalokhoz !!!! :wink: :lol:

Kép
kditke

Szasztok Lányok!

Micsoda Mikulás-láz van :lol: :lol: nemsokára mi is suvickoljuk a csimmát a skacokkal..... :lol:

Gabi, milyen volt a miki-buli? Milu, hogy bírta? Hogy vagy?

Orsi, nagyon szép verset írtál Berninek! Megkönnyeztem....

Zsand, leírnád a mézeskalács receptet? Épp egy tuti receptet keresek, ami már bevált. :wink: :lol:

Lányok, reggel voltunk az interspariba, és akcióban volt fiskars késkészlet, vettem is egyet. Így megmaradt a 80pontos késesfüzetem, kell valakinek? Odaadom!
sylph

[quote="sylph"]
írta:
sylph
Zsand, leírnád a mézeskalács receptet? Épp egy tuti receptet keresek, ami már bevált. :wink: :lol

Szija Sylph! Igaz nem engem kérdeztél de nekem van tuti receptem! Ez nagyon puha egyből! :wink:
PUHA MÉZESPOGÁCSA

hv.: kb. 80 db-hoz
125 gr. méz
125 gr. vaj
3 tojás
25 dkg porcukor (én csak a felét teszem bele)
1/2 citrom reszelt héja és leve
25 dkg finomliszt
25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 kávésk. szódabikarbóna
2 teásk. mézesfűszer

tetejére: 1 kk. tejszín (elhagyható)
1 tojás
dió, mogyoró, mandula, mazsola stb.

A mézet a margarinnal felolvasztom, majd hagyom langyosra hűlni. Simára keverem a tojásokat a cukorral, és a citromlével, a mézes keverékhez adjuk.
Összekeverem a liszteket és a szódabikarbónát, a fűszert és a reszelt citromhéjat, majd több részletben a mézes keverékhez adom. tetejét elsimítom, folpackkal letakarom, és min. 3 órára a hűtőbe.
(én innen szaggatom) A tésztát 8 részre osztjuk, és 8 db 4 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle. Mindegyiket 10 részre osztjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Kissé ellapítjuk, közepébe a fakanál végével mélyedést nyomunk. Egymástól kb. 4 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Tetejüket megkenjük a tojásos tejszínnel, majd jöhet a mandula, mogyoró stb.
200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsül. Még melegen le kell venni a papírról és hűlni hagyni. Kép .
Vendég

Dolli nagyon szép ez a Petőfi vers!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Igen mi szoktunk Mikinek sütit és tejet kirakni!(hülye amcsi szokás :oops: ) a fiam miatt van csak, mert Ő mindenáron ajándékot akart adni a Mikulásnak, mire modndtam max egy kis harapnivalót rakunk neki. Persze sutyiba megettük Apával a kalácsot és ittunk a tejből is! :wink:

Naaaaaaaaaaaaaa neeeeeeeeeeeeeeem ! nem lesz negyedik! Csak egy kósza gondolat volt, de gyorsan elhesegettem! :D
Amúgy meg 3 császárom volt, így azt hiszem nem is lehet több! :(

Zsand!

Milyen lett a mézeskalácsházikó???? Ikeásat csináltatok? Vagy saját tészta? Majd fotózz!!!!
Dorina hány éves???

Köszi a kutyusos beszámolót Neked is! Annyira jó, hogy tudtok segíteni! Hatalmasat nevettem Kavicson, ahogy a párod vélekedik róla! :D :D :D :D :D :D Legalább em cirkuszol, ha otthonhagyjátok! Nálatok is bent van a házban?

Cici téma!Mit szeretnél tudni??? :oops:
Én már régóta tervezem, már Bálint után nagyon csúnya lett a hatalmas méretnövkedés miatt! Aztán tavasszal 19kilót fogytam így már nem lehetett tovább halogatni!
Szeptemberre terveztem, de a suli miatt halasztottam el.
Doki akinél voltam nagyon nagyon szimpi, igaz már mindent tudtam, amit elmondott mert hónapok óta bújom a netet, de nagyon meggyöző és megnyugtató volt minden amit elmondott! :)
Korrekciós műtét lesz , implantátum+felvarrás.
Nem lesz nagy 260-as implit rak majd be, bimbóudvar körüli vágásból.
Egyenlőre ennyi ha van kérdésed szívesen válaszolok!De ha túlleszek a műtéten többet tudok róla majd mondani! :D
Kicsit para vagyok, de már nagyon várom!

ANDIKAAAAAAAA! Jöttök holnap, mi úgy döntöttünk elmegyünk, ha nem szakad eső!
Vendég

ORSIIIIII,
Megyünk :D Nem tudom h mikor tudunk elindulni, mert nálunk kész idegbaj mire mindenki összekészül. 19 kilót fogytál 4 hónap alatt? Áruld már el hogy honnan van ennyi energiád a 3 gyerek mellett. Egyébként most te inspirálsz engem is, októbertől én is elkezdtem kicsit diétázgatni meg heti 3x tornázni, persze még szoptatok ezért annyira drasztikusan még nem lehet. A két hónap alatt lement 3 kiló így még 6 hónapnyi munka áll elöttem hogy elérjem a kitűzött 60 kilót. Cici dolgon én is gondolkoztam, majd ha befejezem a szoptatást , utána végiggondolom mert én valahogy idegenkedem az implantátumtól. De azt hallottam hogy csak a felvarratás nem túl tartós. Erről mit tudsz? Bubu mit szólt a Mikuláshoz? Nálunk is ma este tesszük bele a csizmába az ajándékot és holnap reggel kapják meg manóék. Receptet ki fogjuk próbálni, még sosem sütöttem mézeskalácsot

Noi,
A dalmatáról mi a véleményed? Veronika azért van oda a CIB reklámnak köszönhetően, ha végre lesz családi házunk.

Dolli,
Nos a sírástól megkíméltek minket az óvónénik Anyák napján mert nem tartottak a csoportban. Behívták az apukákat, adtak nekik verseket hogy gyakorolják a gyerekekkel és ajándékot csináltak bent a csoportban. Most meg egy óvónénijük sincs ahogy Orsi is írta :( A két vasút után először Riminyáki utána Bajcsy néven fut az a főút.

Zsand,
Hogy sikerült a házikó?

Gabi,
Akkor most Milán áll korban legközelebb Zsomborhoz

Ma délután volt nálunk a cégnél is a Mikulás parti. Voltak animátorok akik játszottak a gyerekekkel, lehetett papír harangot, fenyőfát dísziteni, volt arcfestés. Veronika természetesen dalmatának festette magát :D A Mikulás megdícsérte hogy jár táncolni és szereti az öccsét és megkérte hogy fogadjon jobban szót a kedves szüleinek. Ezt ő meg is ígérte, kivi vagyok h betartja-e. :)

Kép[
Kép[
kostyika

BOLDOG MIKULÁST KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Kép .
Vendég

Andikaaaaaaaa! Jaj de jóóó!
Mi a 10:40-es vonatot szeretnénk elérni! Apa kirak minket a nagyokkal a nyugatinál és Ő Bogival odamegy kocsival,hogy visszafelé ne kelljen vonatra várni!
Minket igazából az Alma koncert érdekel, az 12-kor kezdődik de most CSAK 45 perc! :!:
Na majd csörögjünk egymásra Ti melyik vonattal mentek! Ja és a belépő, kézzel készített karácsonyfadísz!

19 kiló amit összesen fogytam, 76kg voltam mikor Bogi abbahagyta a szopizást október végén, igaz lement 5 kiló, de karácsony miatt januárban 73-ról indultam és májusra lettem 57kg! Na az egy kicsit már gizda volt nekem! :oops:
Most ez az 58-60 ingadoizik, de szerintem télen mindenki több egy kicsit! Raktározunk a hidegebb időkre! :D :D :D
Én nem tudtam szopi alatt fogyizni, meg nem is mertem igazán, mert átmegy az anyatejbe az összes méreganyag!
Mit tornázol???
Én a helyedben még nem erőltetném a dolgot szopi alatt, majd utána! :wink:
Ha már nem szoptatsz, csinálok Neked fogyimasszázst infrával kombinálva és az nagyon beindítja! Ha meg az embernek már sikerélménye van, sokkal kitartóbb és eredményesebb!
Én mindig ott adtam fel a diétákat, hogy nem fogytam rögtön.
Nekem az első hónapban rögtön lement 6 kiló és utána kicsit lassabban.Egyébként azt mondják a heti fél kiló az ideállis!
Én minden nap tekertem nyakig beöltözve 60 percet+szauna.
Diétáztam is, de tudod nekem gyengém a nasi, így az mindig volt! :D

Na majd még beszélünk erről!Mennem kell mert már kelt Bogi én meg edzeni szeretnék!

Valszeg csak délután jövök!
Jók legyetek!!!!!!!

Puszika: Orsi
Vendég

Húúúú, de hétvége van! :shock:
M amindenki Apázik, meg babázik! :)

Mi ma voltunk a Minimaxos szülinapon, hááááááááát nem úgy sikeredett ahogy azt elképzeltem!A nosztalgia vonaton ezren voltak, hatalmas tömeg volt mindenhol, ennyi embert még nem láttam!
Andiékkal is csak egy szösszenetre futottunk össze aztán megint elkeveredtünk! :cry:
Alma koncert szuper volt, tuti helyünk volt a szinpadtól 4-5 méterre, ülni tudtunk, de csak én tudtam bemenni a nagyokkal, Apa a babakocsival benne Bogikával csak oldalt tudott maradni a nagy tömegben! A gyerekek koncert előtt már besértődtek, duzzogtak!Bubu fel akart menni Fifi kvíz játékra, de nem választották ki az 1000 gyerek közül!Fruzsi meg Apa függő és hatalmas krokodil könnyekkel sírt, hogy Apjához akar menni! Bubu koncert 3. számánál kiment Apjához, így semmit nem látott onnan a tömegből, Fruzsi meg abszolut passziv nézőként végig ülte a számokat! :?
Pedig azt hittem, hogy ez hatalmas élmény nekik, mert itthon tombolnak az Alma számokra! :cry: :cry: :cry: :cry:
Koncert után haza is jöttünk, lehet túl nagy volt a tömeg a gyerekeknek.
Mindjárt jön át anyósom, olyan szép Mikuzsákokat csináltam!!!!!!!!
Varrtam és hópihe mintákat vasaltam rá! Kiváncsi vagyok mit szól hozzá!
Vendég

Sziasztok!!

Ezt a mézeskalács receptet mindenkinek nagyon ajánlom, mert nagyon könnyű vele dolgozni, nekem a tavalyi nagyon ragadt, de ez nagyon szuper!!!

Tésztához:
1 kg liszt,
20 dkg porcukor,
1 csomag (50 gramm) szódabikarbóna,
2 csapott kávéskanál őrölt fahéj,
2 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg.

Ezeket szárazon alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit aztán le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál) kb. 45 dkg vegyes virágmézbe (fél befőttesüvegnyi ) beleteszünk fél kocka (kb. 12 dkg) RAMA margarint és mikroba tesszük. Ha jól átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad. Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1-2 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a tésztát. Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is megégetheti a kezünket. Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele (kiöblítjük a mézes üveget). Kissé lágy tésztát kell kapnunk. Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig hagyjuk állni. Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb lesz. A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és lisztezett gyúrótáblán alaposan átgyúrjuk. Ha még ragadna, akkor a szükséges mennyiségű lisztet még belegyúrjuk bele. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk. A tetejére minél kevesebb liszt kerüljön! Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép színe nem lesz. A tepsin hagyjuk hűlni rövid ideig, majd egy asztalra rakjuk egymás mellé a figurákat a teljes kihűlésig. Pár napig szobalevegőn hagyjuk állni mielőtt írókázzuk. Így kisebb a veszélye, hogy később a rajz lepereg róla.

Az írókához kb. 20 dkg kristálycukrot elektromos darálón jó alaposan daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk kanalanként habverővel elkeverve. Akkor jó, ha a habverőről már egész lassan folyik le és nem terül szét hamar. Egy un. „Önzáró tasak” (az „önzáró részt levágva) egyik sarkába töltjük a mázat, befőttes gumival elkötjük és a zacskó hegyére óvatosan, nagyon kis lyukat vágunk ollóval. Ez a zacskófajta azért jó, mert vastagabb az anyaga és nincs széles hegesztése. Nagyobb papírboltokban, élelmiszerboltokban kapható.

Ha „puszedlit” akarunk készíteni, vastagabbra nyújtott tésztából szaggatunk köröket, megsütjük, majd egy nagyobb tálban híg mázat készítünk (kevesebb cukorral). Beleöntjük a megsült mézeseket és alaposan, de óvatosan beleforgatjuk őket a mázba. Ezután rácsra szedjük és hagyjuk megszáradni. A mázba tehetünk kókuszreszeléket, vagy ha „csokisat” akarunk, akkor szitáljunk bele kakaóport.

Mézeskalács puhítása: A megsült mézeskalács a szabad (szoba) levegőn állva igazodik a levegő páratartalmához. Ha száraz a levegő a mézes is keményre szárad, ha párás a levegő, jó puha lesz, ill. marad. Így tudjuk a kiszáradt mézest megpuhítani: egy jól záródó fém- vagy műanyagdobozba rakjuk a mézeseket. Egy kicsi pohárkába 2-3 összegyűrt papírtörlőt nyomunk, majd annyi vizet engedünk rá, amennyit a papír felvesz. Ezt a mézesek közé állítjuk a dobozba, majd rátesszük a tetejét. 3-4 nap alatt puha, omlós lesz a mézes.

Mi ezt csináltuk meg.

A házikó jól sikerült, holnap rakok fel képet. Apa volt a kőműves.

Kellemes hétvégét mindenkinek.

Cici téma:
Én egy jó ideje tanakodok, hogy kéne, kéne, de még nem szántam rá magam.
Nálam is az okozott problémát, hogy sok kiló fölszaladt aztán le!!!
Kavics:
kint is bent is van. Ja és Kavicsot rendszeresen kell nyírni!!!

Cunami!
Neked tényleg rengeteg energiád van!!!

Leírom a lányom mai alakítását:
Kérdezgetjük, hogy mit hozzon a Jézuska. Erre ő lovat, apával egymásra néztünk és némi tanakodás után, de azt nem bírja el!! Büszkék voltunk magukra, hogy milyen jót találtunk ki!!!
Gyerek:
Hát akkor vezesse el a kertünkbe!! Vagy üljön a hátára és hozza úgy!!!!

Sziasztok!!
Vendég

Sziasztok!
Andi!A dalmata is vadász kutya.Én annyira nem vagyok oda értük.De akinek van,az dicséri.Okosak meg kedvesek,viszont a film miatt iszonyat túl vannak tenyésztve.És rövid szőrű,vagyis a hideg teleken kell neki egy melegebb zug.Ha nem is a lakás,de garázs sufni kazánház...

Sylph!!Képes voltál solongen helyett valami fiskarst venni?? :( :(
Én azért a helyedben,legalább 1-2 db kést vennék,ha anyagilag bele fér.A fhiskarsnak semmi köze nincs a jó minőségű késhez,az valami tömeg cikk.
De ha nem akarsz solingent,jelentem én gőzerővel gyűjtöm a pontokat :lol: :lol: (de tényleg gondold meg!!)

Csajok,annyit írtatok,hogy nem győzőm követni az eseményeket :lol:

mimi12

Sziasztok!

Orsi, Zsand köszi a recepteket!!!! Valamelyiket majd kipróbálom...

Orsi, én is gondolkodtam ezen a minimaxos dolgon, de sejtettem, hogy baromira sokan lehetnek, így nem mentünk, meg aztán jött a sógor is.

Zsand, várjuk a fotót a házikóról! :lol: Írtad, hogy a szoba páratartalmától lesz puha.... na akkor lehet, hogy ezt kellene páramentesítésre használnom, és nem lenne penészem?! :wink: :lol: :lol: :lol:
Nagyon jófej a lányod! Nehogymá' kitaláljátok, hogy a Jézuska nem bír el egy lovat?! :wink: :lol: MIlyen okos!

Mimi, nem todom, de nekem nagyon vastagnak tűnt a pengéje, egyszer már volt hasonló késünk és nem lehetett vele rendesen szeletelni. Szerintem a fiskars is jó... vagy nem? Már mindegy.
Küldd át pü-ben a címed, és elküldöm! :lol:

Jó éjt Lányok!
sylph

Sziasztok leanyzok:)

14.-tol mi is Erd-iek leszunk:) Remelem sok babasodas fog tortenni arrafele is :):):)

sünciboglya

Szijasztok Lányok!

Ma már ment Apa dolgozni, kicsit visszarázódunk a hétköznapokba.
Itthon volt 5 napot, de nagyon hamar elment! :cry:

Bubut nem viszem oviba, egyik óvónőnk sincs, most csak azért, hogy bent legyen, (nuku foglalkozás, nuku levegő) azért nem viszem.
Holnap se megy, mert gyakorlatra megyek, anyósom jön vigyázni a gyerekekere és nem érnék vissza 12:30-ra(nekem nem alhat oviban Bálint, mert itthon vagyok a csajokkal)

Zsand! Én is kedvet kaptam a mázeskalácsházhoz!!!! Tegnap el is szaladtunk Ikeáa megvenni!
Jaaaaaaaj Lányok! volt valaki mostanában a kibővített Dechatlonban???Nagyon szupi lett! Vettem szép melegítőt magamnak karácsonyra, pihe-puha plüss csokibarna! nyam-nyam.
Ja és van jégpálya az üzlet előtt! :D :D :D :D Hány éves kortól lehet megtanítani a gyerekekek korizni??? Fruzsinak még nem korai???Annyira szeretenének!
Zsand mivel díszíted a házikót?Na nálunk is Apa lesz a kőműves, mert én sem merek nekifogni nélküle! :oops:
Képet, képet, képet!!!!!! :!:

Ja a cicin és is nagyon sokat gondolkodtam, amíg nem szültem el se tudtam képzelni!Azt mondtam na nekem sohaaaaaaaaaaa!Aztán rögtön első gyerkő után rájöttem, hogy nem csak a méret számít, nem csak azért szokták igénybevenni a plasztikai sebészt! :cry:
Nekem sajnos nagyon sok gátlást okozott, okoz! :oops: Én végig gondoltam, hogy kb van még 15-20 éve az embernek amíg nő lehet! na akkor ne azzal teljen el, hogy takargatom, próbálom lelplezni és trükkökkel nagyobbítom meg! :? Főleg fürdőruhát rossz felvenni, ott nem is nagyon lehet trükközni!
Már nagyon várom a műtétet!!!!!! :D Jövő nyárra meg már nem kell szegyelnem magam!

DORINA CSÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚCS!!!!!!!!!!! Annyira okosak ezek a gyerekek! Mi meg néha jó hülének érezzük magunkat! :D :D :D :D :D :D :D

Sylp!
Nem lett volna rossz ez a buli, csak a babakocsit nem lehetett tolni a tömegben, és szerintem ehhez kicsi még Bogi! Talán jövőre... majd együtt megyünk! :wink:

Szija Sünciboglya!

Üdv köztünk!!!!! :D Merre költöztök?
Na lehet hogy nagyon béna vagyok, de a számlálódról nem derült ki mit számol????? :oops: :oops: :oops:

Berniék mikor jöhetnek haza??????
Már nagyon várom a szülésbeszámolóját!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andika vagytok ma oviba?
Nálatok sem volt tegnap víz????? :?
Nálunk volt egy ideig csak nyomás nem, beálltam zuhanyozni, jól behaboztam magam és alig bírtam már lemosni magamról a habot! Számban a fogkefével kiabáltam hogy segítséééééééééééég nincs vííííííííííííz! Apa persze jót röhögött! :?

Kitaláltam az ünepi ebédet!
Halászlé, és rántott hal, valami jobb halból, pl afrikai harcsak ami nem szálkás(lehet egyáltalán rántani????? :oops: ) pici majonézes krumplival.

Másnap újházi tyúkhúsleves, és veszünk egy bébipulykát egybe megsütjük!Apa tegnap Jamie vidéki konyhája karácsonyi kiadását nézte..... :D

Na még azért agyalok ezen! Nincs valakinek valami jó tepsis husi receptje pulykából?????????
Vendég

Elküldtem mert féletm eltűnik az egész! nem egyszer jártam így, hanem kétszer! :D

Én most döbbentem rá, hogy jövé hétvégén már megyünk Kehidára és bele kell húzni a karácsonyi dolgok intézésébe, mert már csak 1 hétvégénk van! :shock: :shock: :shock:

Ajcsik megvannak, lassan lehet csomagolni!
A másik, hétvégén annyit ettem, rá sem merek állni a mérlegre! :cry: :cry: :cry:
Bele kell húznom egy kicsit az edzésbe, de főleg a diétába.
ma biztosan csak tojást, salátát, kefirt fogok enni. :?

Megyek vasalok egy kicsit.
Majd jövök!

Pusza: Orsi
Vendég

Orsi,
Köszi a masszázst, szavadon foglak :D A tornázással nem akarok várni a szoptatás végéig, Veronikát 22 hónapos koráig szoptattam, lehet h Zsombor is kivárja addig. Idén nyáron alig voltam vízközelben a gyerekágy és a térdműtétem miatt, de jövőre már úgy szeretnék én is csini bikiniben feszíteni. De még mindig csak csodálni tudom a kitartásodat :D Rájöttem h az Almával mi volt a baj, hogy ülni kellett és nem lehetett felmenni a színpadra tombolni, mert Veronika is inkább azt élvezte. Bevittem az oviba mert van egy csomó dolgom itthon amíg Zsombor alszik, bár tegnap nem kényeztetett el a 2x40 perces alvásával. Megint egy idegen óvónéni volt, nem is tudom hogy mi a neve. Viszont az udvaron már láttam párszor és tudta manó nevét is. Nálunk volt víz, viszont összedőlt az ágyunk :D Milyen ez az IKEA-s mézeskalács házikó?

Mimi,
A vadászkutya megállapítást arra érted h falkakutya vagy h szökős? Én régen a bobtailért voltam nagyon oda, de lenyírva nem tetszik, viszont nem lenne energiám és időm minden nap kifésülni a szőrét pedig csak úgy szép.

Kép[
Kép[
kostyika

Andi!
Nem ismerem annyira a dalmatát.Viszont nem falkakutya,inkább egyedül vadászik.Megmondom őszintén,rosszat nem igazán hallottam róluk.Nekem egyszerűen csak nem tetszik annyira.Én az udvaron,jobb szeretem a hosszú szőrű kutyákat :lol:
A bobtailt viszont azóta nem csípem,hogy a nagybátyáméknak volt.Na az az összes gyereket megharapta.Egy sunyi dög volt.De ez a neveltetése miatt volt.Az a tipikus ügyülü bügyülü kutya volt.Nem volt az ex barátnőjükkel gyerekük és a kutya volt a minden.Hát úgy is viselkedett a kutya.Simogattad,és ha megunta nem elment,hanem bele harapott a kezedbe.
Viszont tény,hogy 1000-ből 1 ilyen van.Amúgy meg akitől vettük a házat,nekik is bobtailjük volt,és az egy tünemény volt,csak büdös :lol:

mimi12

[quote="sünciboglya"]S írta:sünciboglyaziasztok leanyzok:)

14.-tol mi is Erd-iek leszunk:) Remelem sok babasodas fog tortenni arrafele is :):):)

Szia!Üdv itt köztünk!
:lol:

Én megfejtettem a vonalzót :lol:
Kicsit utána is olvasgattam az írásaidnak,ha nem gond :wink:
Mióta próbálkoztok babával,mit állapítottak meg?Engem érdekel minden.
És hajrá!!Én is annyi idős vagyok mint te.Végre nem én vagyok egyedül ilyen vén itt a csajok közt :lol:

mimi12

Mimi!

Nem is vagy vén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Vonalzót kezdem kapisgálni,vagy nem. Azt mutatja, hogy mikor van peteérés, mikor érdemes próbálkozni???? :oops:
Húúúú ne haragudjatok! :oops:

Mi Ti ispróbálkoztok kistesóval? Tényleg írtad, múltkor hogy nem jöt meg! Van vmi fejlemény?

Andika! Torna az mehet, csak a drasztikus fogyi nem!
Infraszauna? Nekem az nagyon vitte a kilókat?

Az infraszaunázás jótékony hatásai

Az infraszauna használata orvosilag is elismert, egyre jobban terjedő módja az egészség fenntartásának emellett akár remek időtöltés is.
Egészségmegőrzés céljából nagyon is ajánlott forma manapság, rengete-
gen használják, alkalmazzák, de ne szaladjunk előre ennyire!
Az emberek mindig is tudták, hogy a meleg jót tesz, segít megelőzni vagy akár elűzni a betegségeket. A meleg formákat alkalmazó gyógymód-
oknak már körülbelül 5-6000 éves kultúrája van, az akkori emberek is felfedezték már, hogy a fürdőkbe pakolt meleg kövek javítják az egész-

séget , mindenekelőtt pedig remek szórakozás és időtöltés volt nekik beszélgetni a fürdőkben, gőzfürdőkben. Élettani szempontból fontos, hogy vérkeringésünk és immunrendszerünk megfelelő legyen.
Szervezetünknek kell valamilyen fajta méregtelenítés, az infrakabinnal ezt gyorsan elérhetjük. Napi használata javítja és erősíti a szervezetet. Segít a fogyni kívánoknak, diétával, testedzéssel és ezzel a napi félórás nyugodt pihenéssel az infraszaunában kombinálva a vártnál jóval nagyobb eredményre számíthat.

Mi is az infravörös sugárzás?

Az infravörös sugárzás egy tiszta egészségkárosító hatásoktól mentes sugárzás, mely csupán a bőrt melegíti, a sejteket regenerálja és élénkíti. Javítja a vérellátást, csökkenti a gyulladásokat, ellazítja az izomzatot (sportsérülések esetén remekül alkalmazható). Erősíti az immunrendszert, élettanilag kíváló hatásokkal rendelkezik.
Az infraszauna az infravörös sugárzás segítségével gyógyít.

Infraszaunázás egészségjavító hatásai:

- fejfájás, orrüreggyulladás, migrén esetén
- bőr regenerálása végett, bőr szépségápolására
- szív és érrendszeri panaszokra
- izom zúzódásokra, húzódásokra
- hátfájás, reumatikus betegségek
- tüdő betegségek kezelésére
- anyagcsere problémákra

Miben különbözik az infrakabint a normális szaunáktól?

A két szaunatípus között rettentő nagy a különbség a levegő melegségét illetően. Míg a hagyományos szaunatípusokban a levegő felmelegedhet 70 - 110 °C fokra, az infraszaunaban csak ennek a felére 40 - 55 °C -ig melegedik fel a levegő, így nem fogunk fuldokolva kijönni pár perc után, viszont a verejtékezés 3-4-szeresére is tud nőni, így a méregtelenítő hatása is nagyobb, mint a hagyomásonyos típusé.

Kép

Masszázst csak április elején kezdem, de a szaunát már lehet használni, gyerekefelügyeletet biztosítok! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Orsi, jól hangzik az ünnepi menü! Én is szivesen csinálnék halat, de a párom kikergetne vele a világból... :wink: :D
Szuper lehet ez az infraszauna!
Nem volt vizetek? Nálunk meg koszos volt, úgyhogy csak egy gyorsmosdás volt tegnap. Csinálták a csöveket?

Szia Sünciboglya! Mesélj magadról! Merrefelé költöztök?
sylph

szia cunami,

koszi a koszontest:)

Erden a Tomosi utcaba koltozunk, ez a cim az M7-eshez van kozel, azt hiszem Parkvaros (de lehet hogy nem jol tudom.) Minden esetben maximalis fraszban leledzem mar a hetvegei hurcolkodas miatt. (Pedig ez mar "megszokott" nalunk, 5 ev alatt hatszor koltoztunk.... lehet hogy eppen ezert van nalam lelki valsag? :))))))

A szamlalom elvileg azt mutatja hogy a cikuls hanyadik napjan vagyok eppen es hogy mikor tesztelhetek. :)

Egyebkent Erdrol szinte semmi sem tudok, csak hogy remelhetoleg vegre nyugi lesz mert eleg messze van a belvaros oruletetol:)

sünciboglya

szia mimi12,

Szinten koszi a koszontest:)

En is csatlakozom az elottem szolohoz, nem vagy egyaltalan ven. Sot, a legszebb noi korban vagy:))))))))))))))))

Nalunk a helyzet erdekes. Mi ebben az evben jottunk ra hogy szulokke szeretnenk valni. Rolam annyit kell (talan) tudni hogy soha eletemben nem szedtem semmit, nem vedekeztem mashogyan sem, megsem lettem soha terhes, veletlenul sem...

Ebben az evben mar "tudomanyosan" lattunk neki a dolgoknak, de 4 honap fesziett tempo utan sem jott eredmeny. Az orvosom szerint a hormoneredmenyek jok, progeszterin peldas :) Mehnyak szepseges (ezen rohogtem is) Petefeszek kitunoen mukodik.
Most megy ferjem ezen a heten spermaszamlalasra, meglatjuk nala mi a helyzet, de szerintem nalam van a bibi (vagy inkabb remelem hogy nala nincs!)
Mar megkaptam az elvegzendo tesztekhez a papirokat, hamarosan laparoszkopias vizsgalatot (esetleg mutetet is ha osszenovesek vannak) - alkalmazni az orvosom, talan ott kiderul igazan hogy mi a bibi.

Tehat teljes a sotetseg ez ugyben nalam egyenlore :) De nem baj, legalabb vegre csendes, nyugodt konyezetben lakunk hetvegetol igy a stressz is eleminalodik majd. :)

sünciboglya

szia sylph,

Koszi a koszontest! Fentebb irtam a cimet, ahova koltozunk. Remelem jo hely lesz. A nehany latogatasunk alatt rendes helynek nez ki, remelhetoleg nem csalodunk.:)

Anyukam szerint Erd egy "tanyer"-hoz hasonlithato. Aki a peremen lakik szerencseres. :)))))) Ezen mar egy hete vigyorgok.:)))))

sünciboglya

Sünciboglya, mióta próbálkoztok? Hova jártok kivizsgálásra? Mért nem a pároddal kezdték a vizsgálatot? Az "egyszerűbb".
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sylph 2012.02.19 17:10-kor.
sylph

Tányér? Ez jó.... :lol: Mi a tányét közepe felé lakunk :wink:
sylph

sylph,

Szerintem azert kezdte nalam a doki a vizsgalodast mert meg sosem estem eletemben teherbe. A parommal 8 eve elunk egyutt, sosem vigyaztunk. (Az elozo partnereimmel sem vedekeztem sosem.)

Egyebkent en is a kornyezetvaltozastol varok sok pozitiv dolgot, leginkabb azt hogy anyu ott lesz velem, igy a ket ember akihez legjobban ragaszkodom mindig a kozelemben lesz. (Na meg a kutya ugye:):):):)

Nem panaszkodom, most is szep kis csaladi hazban lakunk viszont nagyon pici, gyermekvallalashoz meg foleg!

sünciboglya

Sziasztok! Nagyon pörög a topic valóban! Igyekszem visszacsatlakozni, és képben lenni mindenkivel kapcsolatban!

Sylph! Leírom az én mézes receptemet is, remélem nem lesz sok a receptekből! :)
[quote]M írta:ézeskalács(*****)

Hozzávalók: 25 dkg méz, 50 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 egész tojás + két tojás sárgája, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, őrölt fűszerek: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors

Elkészítés: Az olvasztott mézben oldjuk fel a margarint és keverjük össze az anyagokat. Előző nap kell készíteni és a hűtőbe tenni a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, szaggatjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét. Lehet díszíteni dióval, mandulával, mazsolával. A tepsit vajazzuk, lisztezzük, majd közepes lángon sütjük.

Orsi! Ez idei kép már a mézes készítésről? Úgy várom már, mikor majd Gézu is így tud segíteni! Mondjuk most is kavarta apukája tortájába a pudingot! :)
3 császár tényleg nem semmi! A harmadiknál sem volt semmi gond?
Te is jó sok kilótól megszabadultál akkor rövid idő alatt. Olyan randa a bőröm, hogy jajj, de nem jutottam még el, hogy valamit kezdjenek vele.
Te írtad korábban, hogy nem viszik levegőre a skacokat?
Milyen ez az ikeás cucc?
Ahol dolgoztam oviban, az egyik csajszi koriedző is volt, és tanította az ovisokat. Szóval szerintem nem korai, de nyilván másképp tanulnak, mint a nagyobbak.

Andi! Váááááááááááááá! Én ezt úgy utálom, és felmegy bennem a pumpa! Mi az, hogy apukáknak kell megtanítani a verset? Az óvónő mi a kutya pikulájának van??? Kezdő óvónéni voltam még, egy nagyon agresszív kolleganővel párban. Ő irányította a csoportot, nekem kuss volt, csak délutánt vállalhattam. Na ő csinálta ezt, apukáknak vers kiad, gyerek fejét próba közben leüvölti, ha nem tudja, és learatta a babérokat a műsor után!
Jesszum! Melyik ágy dőlt össze???

Zsand! Kérünk fotót! Nem semmi, hogy vág Dorina esze! :)

Nálunk négynapos ünnepségsorozat volt, csüt-ön hármasban, pénteken barátokkal, vasárnap családdal ünnepeltük férjem szülijét, elég fárasztó volt, de megérte. Csak após borított ki majdnem, no de ahhoz meg kezdek hozzászokni. Remélem, karácsonykor nem lesz olyan hülye, mint tegnap.
És annyi tortát ettem, mint még életemben soha, mérleg fel is szaladt fél kilót… Most vissza kéne fognom magam kariig, bár még most is van torta a hűtőben!

Sünciboglya! Üdv itt! :) Mi ma vagyunk egyéves érdiek! :) És valóban nagyon nyugis Érd, én imádom! :) Jó sokat költöztetek, még rajtam is túlteszel!

És hajrá babák! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

szia tekiroll,

Ah, ez csak a jeghegy csucsa...... 15 evig jartam a nagyvilagot, volt hogy egy helyen csak 1 hetig voltam. A ket borond mindig ott vigyorgott ram osszekeszitve a nappalimban, a telefonra varva hogy hova kell utaznom eppen.... :)

Most egesz "unalmas" ahoz kepest a helyzet.

Erddel mar regen szimpatizaltam, pontosan eloszor Diosd volt a "nyertes" de ott megfizethetetlen a dolog.
Igy most ketszer akkor kuckot sikerult talalnunk mint amiben most lakunk. Vegre lesz kert es nem kell a kocsit feloraig gyomoszolgetni befele az apro kapubejaron..... :D Huh de varom mar!!!! :)

sünciboglya

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?