Sziasztok!
Csilla: főleg mai fejemmel tudom, hogy gáz volt, akkor nem annyira.
Szóval: reggel UH, CTG az UH-n a doki megvizsgált, és azt mondta, szűk egyujjnyira nyitva vagyok. Hazamentünk. Délben elkezdett fájdogálni a hasam, nem nagyon nagyon, de folyamatosan, nem úgy ahogy a "nagykönyvben" meg van írva, hogy fáj-nem fáj, tehát mérni se lehetett. Felhívtam a szülésznőt, azt kérte mérjem, mennyi ideig milyen időközönként keményedik a pocim. Hát az se mutatott értékelhető eredményt, mert szinte állandóan keményedett. Azt mondta menjünk be.
Mondom, a Petinél egyetlen egy jóslófájásom, derékszurkálásom nem volt előtte, a ctg se mutatott sosem ilyen fájásokat. Azért mentünk be az első fájdalomnál.
Amikor beértünk, még mindig szűk egyujjnyira voltam nyitva. Rámtették a ctg-t, és óránként (vagy félóránként?) nézték.
Az egyk ilyen alkalommal egy tanuló kis szülésznő/egyetemista ment el mellettem, ránéz a gépre, és elrahan a szülésznőmért. Ő leül, meredten nézi a gépet. Aztán a "biztonság kedvéért" bekötöttek egy kanültöt a kézfejembe. Aztán megjött a dokim....aztán hirtelen nagyon sokan lettek, és a doki mondta, ne izguljak, nem lesz semmi baj, de Ő most gyorsan kivenné a babát.
Utólag a zárójelentésen olvastam: leesett a szívhan (de el is mondta az Anna utólag, csak ott nem idegesítettek előtte), kakás volt a magzatvíz (mert el se folyt), öreg volt a méhlepény...........
Mindez a 39. héten.
Tehát, ha akkor nem megyünk be az első fájásnál, nincs akkor pont rajtam a gép (mert én előtte úgy tervezgettem, majd itthon kettesben visdeózunk, füdök nagyot jó meleg vízben,. aztán majd 3 ujjnyira tágulva megyek be.....szerencse hogy nem így lett...........
szóval, látod, ezért nem bánnám már azt sem, (pedig nagyon nagyon készültem a rendes szülésre) ha azt mondaná: péntek reggel 10 óra császár...sőt a legnyugodtabb akkor lennék, ha mára mondaná......
Mondjuk tegnap este szerencsére sokat mozgott a csaj, mondjuk nem csoda, mert anyu itt volt, nagyon jókat főzött, én meg össze-vissza ettem minden jót.
Kis ízelítő, mit vagyok képes betolni, most, hogy már nem hányok éjjelente
:
Hzott egy nagyon formás mini kenyeret frisset nagyon ropogósat. (viszonyításként, a másikat maguknak vitte haza másnap reggelire hárman vannak). Én csináltam belőle egy tarjás szendvicset (azt is hozott), és megettem. Aztán hozott föstölt pick májas (nyammmiii)annak is a harmadát (jó jó az csak mondjuk olyan 15 cm) beküldtem egy kis zsömlével.
Aztán sütött Petinek csirkecombot. Ahogy Peti ette, én is elcscócsáltam egy darabot. Aztán kész lett a töltött-rántott óriás gombafej (töltelék: tejbe áztatott zsemle, hagyma, gombaláb apróra, petrezselyem, májkrém /a füstölt/) és ez kirántva. Egy akkora mint egy jó nagy narancs fele. Azt is megettem kenyérrel.
Aztán kész lett a szilvásgombóc.....abból csak 2-őt ettem meg. (ezt 4 és 7 óra között). Aztán elmentem fürödni 9-kor, maradt még egy kis májas, azt 3 szelet kenyérrel betoltam
:
Naa????
Na kapoka dokitól, ha ezt olvassa
Ma is a másik gombafejet reggeliztem, meg ebédre is azt ettem anniira isteni volt.
Most megyek tejszínes-ccsirkét csinálni krokettel
PUsza: Kata