Új privát üzeneted érkezett!

nagyon gratulálok a PCOs babásoknak! Én is már nagyon vágyok rá! :lol:

Kép
bar-bee

Sziasztok!

Megjöttem a BMC-ből. Gyors bekukk, mert megyek dolgozni.
Megbeszéltük a dokinkkal, h inkább átcsúsztatjuk az inszemet januárra, mert mivel 30 napos a ciklusom, elég valószínű, h nem férnék bele a karácsony előtti utsó napos inszembe (bár hozzáteszem, h ő benne lett volna, szóval még jóformán én beszéltem le :lol: )
DE ha meg beleférnék a 20.-ai hétvége és az a pár nap kariig a m.helyemen tuti, h nagyon nehéz lesz, hiszen ismerjük az embereket.... utsó pillanatban már minden mindegy alapon rohamoznak és az egész napos állás a kasszában (derékfájással), rohangálás az üzletben és emelgetés tuti nem tenne jót.

Szóval, a lelkem megnyugodott és most csak a karira koncentrálok. Aztán a szülinapom környékén megjön és bemegyek megünnepelni a BMC-be egy jó kis szurival, h legyen egy sikeres inszemem és a férjem szülinapjára egy babácskánk! :wink:

Monyo!
Igen, stimuztak és lettek tüszőim, de mivel ez még a pcos diagnosztizálása előtt volt, hiába lettek, csak ciszták maradtak...
De Tűű doki szerint mi sokkal jobban vagyunk stimuzhatóak, szóval :wink:

babszika

igen BABSZIKA! hiperstimulálhatunk. :( Barinőm most jár lombikra-nem pcos ,nem sikerült neki az első beültetés- ő mesélte ,hogy volt,akinek 20 petesejtje lett tök+volt duzzadva a hasa és ebből hál istennek 15 jó lett,amiket le bírtak fagyasztani.Ez a jó benne,hogy lefagyasztják és mind a 15* visszamehetsz beültetésre,nem csak 5* :) Az 5öt úgy számolják,hogy ahányszor stimulálnak(hormonkezelnek= PÉCSEN!!!!) Barinőmnek 7petesejtje lett 4lett jó,1et beraktak,ami elment,most3fagyasztva van-de sajnos károsodhatnak :cry: Nagyon drukkolok neki!Még 4*mehet stimulációra.

Kép
bar-bee

Barbee pécsn akkor jól átvágják a "betegeket" lombik akkor számít csak az 5-be ha a beültetés is megtörténik!!!
Vendég

7kincs! tényleg így van-azt mondták,hogy nem is regisztrálják azt a sok beültetést,csak a hormonkezelést . Tehát 5*mehetsz hormonkezelésre és mindegy hogy az 5hormonkezelés alatt 30petesejted lesz vagy csak5. A többit lefagyasztják és mindig 1et elővesznek-de persze,aki 20at produkált annak hármasával fagyasztják le,mert nincs annyi helyük-szóval vagy 1szerre többet rakat be-vagy kidobják. :cry:
barinőm most ment először 7petesejtje lett(100ezer volt a gyógyszer-nem magán dokihoz jár!) ebből 4lett jó,1et beültettek,ami nem maradt+pedig a nődokija azt mondta,hogy tuti+marad,mert jó vastag a méhnyálkahártyája és még se :cry: 3at lefagyasztottak azokat havonta1et visszaültetnek ha nem marad+és még 4*mehet hormonkezelésre. 1pár éve még minden egyes beültetésnél újra hormonkezeltek-most fagyasztanak.

Kép
bar-bee

Sziasztok!

Most hallottam arról, hogy létezik egy másik erős gyógyszer az IR-re. Actos a neve. Mit lehet tudni erről?
Avandametet tényleg nem lehet szedni terhesség alatt?
Mikor kellene abbahagynom?

KépKép
charlott

100 nõbõl, aki metformint szedett, 72 teherbe esett fél év alatt. -ezt írták a számomra most felfedezett új oldalon
www.pcos.blog.hu
na csajok! Mindent bele! :D

Kép
bar-bee

Charlott, nekem Tűű doki anno azt mondta, hogy pé előtt 1-2 nappal kell az Avandametet abbahagyni.
De, legkésőbb a + teszt után.
mniki

Sziasztok!
Ismeri valaki a VITEX kapszulát?
Barátcserje az is mint a premens csak nem találom mennyi van benne.
Vendég

loviné!
én nem ismerem ezt, de azt ugye tudod, h a cisztásodásra hajlamosaknak nem ajánlott a barátcserje???

babszika

[quote="babszika"]l írta:babszikaoviné!
én nem ismerem ezt, de azt ugye tudod, h a cisztásodásra hajlamosaknak nem ajánlott a barátcserje???

Nekem is cisztám van és szedem az Agnus Castust(ez is barátcserje),akkor nem kéne?????????? :roll:

Kép

Kép
syl100

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de már egy ideje olvasgatlak benneteket!
Ha nem haragszotok meg, csatlakoznék.
Tegnap bizonyosodott meg, hogy PCO-m van, eddig még nem volt biztos.
Valamikor jövő héten lesz terheléses inzulin vizsgálatom, és most csütörtökön megyek a nőgyógyászomhoz, hogy megbeszéljük a metet.
Egyenlőre ennyi!
Remélem nem gond, hogy írtam, de jó lenne hasonló problémával küzdő emberekkel beszélgetni!

Szép napot!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Syl!
Én csak azt tudom, h nekem sem ajánlották...

Melinda!
Kép

babszika

Babszika,
köszi a köszöntést! :P

PCO-s kismamák, anyukák!
Kinek, mennyi idő alatt jött össze a babóca?
A met mennyi idő után állította be nagyjából a vérzéseteket?
Nagyon kíváncsi vagyok!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Babszika!

Én ezt nem értem akkor, a pcos honlapon Rambóka történetében olvastam. Most akkor mi van?

Melinda!

Gyere bátran én is nem rég csatlakoztam most fogom kezdeni a metet.
Vendég

Szia Loviné

Te mikor kezded a metet?
Neked is hullik a hajad?Nekem nagyon! :cry:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli!

Ugy néz ki hogy jövőhéten kezdhetem.
Nekem is hullik a hajam a petefészkeimbe van 1-1 gyöngysor,zsiros a bőröm, csak éppen szőrös nem vagyok(aminek örülök)
Ha érdekel még valami kérdezz.
Vendég

Loviné,
dettó énis ugyanígy vagyok vele!
Most elkezdtem fogyózni, mert a dokim azt mondta, hogy az is sokat segíthet!
Ti mióta próbálkoztok?
Mi már egy éve, de nekem még rendszeres mensim sincs, úgyhogy az esély még nem sok!
Mensiddel is vannak gondok?
És köszi a segítséget! :P

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Jaj csajok nekem is nagyon hullik a hajam már hónapok óta,szinte a fele kihullott már!! :cry:

Kép

Kép
syl100

Syl,
nekem is!
Valami borzalmas!
Te szedsz metet?
Mert azt mondják, hogy az javít az állapoton.Pár hónap után már látszik a javulás.
De akik régóta szedik, ők jobban tudják!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli!
6 éve probálkozunk csak az én esetem azért érdekes mert nekem senki nem emlitette hogy pcos lennék.
Hormonoztak ha kellett ha nem 5 inszem 3 lombik 1 biokémiai terhesség 1 hónapja.
A torna az nagyon jó én met nélkül diétával utolsó lombiknál 8 petesejtet produkáltam.
A mensim olyan mint a jó idő, amikor elkeztem tornázni a nyáron volt spontán 2-szer.
2 hónapja van itthol internet amikoris eldöntöttem minden után utánnanézek és nem hagyom tovább magam hormonozni.
A hajamról meg még annyit,muszály tupirozni hogy dusabbnak látszon ha kiengedem,mert amugy a fejemre tapad.
Vendég

Loviné,
ennyi ideje próbálkoztok, és még rendesen ki sem vizsgáltak?
Most voltál már endokrinológusnál?
Mert ha tényleg pco-d van, akkor a kezelése lehet, hogy spontán babásodáshoz vezet majd! :P
A metet nőgyógyi írta föl?
A hajam nekem is szörnyű! :evil:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda:Nem én nem szedek metet,még nem voltam endo dokihoz!
Meg végülis még nem nyert bizonyítást,hogy Pcos lennék!
De valószínű az van nekem,tünetek stimmelnek,meg az Lh/Fsh arányom is arra következtet!Sajna!

Kép

Kép
syl100

Syl,
szerintem a legjobb az lenne, ha minél előbb kivizsgáltatnád magad!
Tudom, hogy szörnyű érzés megbizonyosodni arról, hogy bajod van, de ez a betegség ma már szerencsére kezelhető, és a gyógyszerekkel nagy állapotjavulást értek el!
Úgyhogy irány a doki! :P Hidd el, nem árt meg!
Réka nektek hamar, spontán összejött?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok csajok! Most a multivitamin mellett kell szednem még vitamint,mert +int nagyon hullik a hajam. Amikor a gynex cseppet szedtem,akkor elöl tök kihullott,szedtem revalidot 1 hónapig napi3*1et de ez drága volt és utánna pangamint ez is haj+körömerősítő gyógynövényes sörélesztős és tök+nőtt ahajm+kinőtt,ahol kihullott. Most sima sörélesztőt vettem de ezt csak napi1et veszek be délbe+reggel a multit. Mert az a baj,hogy a hajm kinő+nem hullik a többi szőröm+erősödik tőle. :( valamit-valamiért.

Kép
bar-bee

[quote="melinda84"]S írta:melinda84yl,
szerintem a legjobb az lenne, ha minél előbb kivizsgáltatnád magad!
Tudom, hogy szörnyű érzés megbizonyosodni arról, hogy bajod van, de ez a betegség ma már szerencsére kezelhető, és a gyógyszerekkel nagy állapotjavulást értek el!
Úgyhogy irány a doki! :P Hidd el, nem árt meg!
Réka nektek hamar, spontán összejött?

Már kértem időpontot a diabetológiára,de csak jan .27-re kaptam legközelebb! :?
Réka több mint 1 év alatt sikerült, 6 hónapos closti kúra alatt!

Kép

Kép
syl100

Bar-bee!
Ásványi anyag kell főként a hajhagymáknak.
Vendég

Sly,
akkor Réka is váratott magára! :shock:
Akkor nem volt hormonvizsgálatod?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Régi fórumozók, Ti hol vagytok?
Jól jönnének a tanácsaitok!
:D

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok!
Meli!
Mivel elhalgatták elölem a tényeket nehéz lett volna tovább lépni.
A probléma adott volt csak mindig az volt a válasz :nem lehet vele mit kezdeni. Most forditottam és nekik szegezem a kérdést és megpróbálom a jelenlegi tudásomat velük szembe állítani.
Syl!
Próbálj időpontott kérni keddre a nőgyógyász endokrinológiára én is megyek 8-ra.Mert utánna a z endodoki elmegy szabira. Szedj össze minden papirod és gyerünk!!
Vendég

Leírnád nekem priviben az elérhetőségüket ,teló szám meg ilyeneket?!Ez Sipos egyébként?

Kép

Kép
syl100

Loviné,
sajna ez így van, ha az ember nem elég erőszakos, nem foglalkoznak vele! :evil:
De most már jó úton vagy!
akkor jövőhéten indul a met?
Hajráááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!! :D

Sly,
szerintem ezt érdemes lenne minél előbb kivizsgálni, mert ha tényleg pco, akkor met!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Kitartas Lanyok!!
En cickafark kapszulat szedek, nekem voltak hohullamaim es arra kezdem el,de amugy is jotekony hatasa van a noinemi szervekre.
Amiota szedem nincsenek hohullamaim. :lol:
Minden leletem "jo", semmi kiugro.
Hajam nekem is kicsit hullik,meg a pattanasok kezdenek szaporodni... :cry: Szorosedes megszerencsere nem tapasztaltam.(lekoppogtam)Mesim szep.ota nincs...Addig is csak norculottol volt.
Feb 18.-an lesz ultrahangom, azt mondta a doki utan okosabbak leszunk.
Jo lenne tudni mi a baj,es akkor legalabb lehetne kezdeni kezelni.
Addig is most probalom a dietat,mozgast.

Regiek hol csavarognak? :roll:

Sok erot mindenkinek!
paszicsnyek

lovine! a sörélesztős kapszula tele van vitaminnal és ásványi anyaggal! :D plusszba!

Kép
bar-bee

Bocsika nem tudtam azt hittem abba csak B-komplex van.
Én az életerő vitamint szedem. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Egy nagy kérdésem lenne hozzátok!
Ma meglettek a 3.napi hormon leleteim, és a tavaszihoz képest nagyon sokminden megváltozott. Az LH-FSH arányom már nem 2az 1-hez, hanem szinte teljesen egyforma, és a tesztoszteronom sem emelkedett már!
Mensim viszont még mindig nincs!
Ti mit gondoltok?

Olyan rossz, hogy a régiek már nem írnak, nekik sok tapasztalatuk van, én azért jöttem erre a fórumra, mert szerettem volna kikérni a segítségüket, de sehol senki! :cry:

Ja, egy jó hír, mától szedem a metet!!!!!!!!!!!!!!!
2x850mg-ot!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda, azért ez sok mindentől függ.Hanyadik nap?
Vendég

Hunci,
a ciklus 5.napján volt a vérvételem.
Az endokrinológusom egyáltalán nem foglakozik velem, azt mondja, hogy stimulálni kell a petefészket, majd akkor érik a pete.
A nőgyógyászom viszont azt mondta, hogy fogyjak, szedjem a metet, mert bár a hormonok nem támasztják alá a PCO-t, az uhu-n látni lehet a cisztákat!Még énis láttam.
Erre az endokrinológusom meg azt mondta, hogy ezek a nőgyógyászok mindenkibe belebeszélik a PCO-t, mikor az uhu-n biztos csak a tüszőket látta. :roll:
De én inkább a nőgyógyászomnak hiszek, mert egyedül ő foglalkozott velem eddig!
Mit gondolsz?

Az első vérvételem mikor volt, előtte 3hónappal hagytam abba a fogamzásgátlót, és addig még nem volt vérzésem, úgyhogy azt nem lehet naphoz kötni, mikor volt!

Teljesen tanácstalan vagyok!

És gratulálok Hunor babához! :D
Nektek mennyi idő alatt sikerült a baba?
Metet te is szedsz?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Melinda a ciszták biztosan nem véletlenül vannak a pfészkedben, gyöngysor szerű? Mert az tuti nem érő tüsző! :evil:
TSH_d lett nézve?? 2körüli az értéked?? Az is csinálhat policisztás pfészkeket!
Sztem ne hagyd magad stimuzni, tegyétek rendbe a dolgokat és lehetsz spontán is terhes!
Hajrá fogyás diéta és met!
Az első vérvételt is érdemes lett volna norcolut után megnézni mert így értékelhetetlen.Most hanyadik cn vagy?

Itt egy 2006 októberi tábla a 211 oldalról szinte mindenki babázik, páran várnak csak gólyára, láthatod ki mióta szedte a metet és sokunk 2008-ban szült! tehát nem 1-2hónap várakozási idő van de a végeredmény a lényeg!Sőt van aki már másodikat vár vagy szült is!
Kép
Vendég

7 kincs!

Köszi szépen!
Most a 15.cn.vagyok!
Én sem szeretném stimuztatni magamat, mert ez szerintem is pco.A petefészkemben egyébként gyöngysorszerűek a ciszták!
TSH :3,75
És a ciklust körülbelül mennyi idő alatt állítja be?
Már alig várom, hogy legyen spontán menstruációm! :D Hihetetlen, de én tényleg azt várom, mert akkor legalább tudnám, hogy használ a gyógyszer!
De ahogy itt visszaolvasgattam, reményre kaptam! :P
Olyan jó, hogy nektek sikerült már!
Remélem hamarosan nekem is fog!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

7kincs,

végignézegettem a táblit, azért a többség egy éven belül babás lett! :P
De jó!!!!!!!!!!!
Gratulálok mindenkinek!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

sziasztok.

megint en egy kerdessel.

Szerintetek a fogi abbahagyasa utan vagy egy normalis ciklus utan menjek vervetelre.(3 napi)
Azert kerdezem mert elkezdtem filozni hogy ugye fogi utan az nem is igazi menzi csak megvonasos verzes es lehet hogy igy a hormon ertekeim sem lenenek valosak.
Szeretnek nezetni,tesztoszteron,inzulin,proklatin,tsh.

udv az ujaknak.

Hunci tesobabat nem szeretnetek meg?hogy vagytok?

Kép
monyo83

Monyo,
szerintem várj meg egy spontán mensit, mert a gyógyszer abbahagyása utáni megvonásos vérzés, az szerintem még nem az igazi!
Egyébként Te is pco-s vagy?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

melinda valahogy en is igy gondolom hogy az nem igazi menzi.
Igen pcos vagyok.1,5evig szedtem a metet most abbahagytam de megint szedni fogom.

Kép
monyo83

Miért hagytad abba?
Egyébként neked használt?
Vagy a ciklusod hosszával nem nagyon volt gondod?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Azert mert a dokim nem engedte hogy egyszerre szedjem a fogit meg a metet.ha abbahagyom a fogit akkor ujrakezdem a metet.
Szerintem ezt igy nem lehet kijelenteni hogy valakinek hasznalt vagy nem.Nekem a ciklusommal nem volt gond,rendes menzim volt es peteeresem is neha.Voltam mar parszor terhes csak nem marad meg a baba.
te milyen fogit szedtel?

Kép
monyo83

Én Harmonetet szedtem 4évig, de nekem előtte sem volt rendesen mensim.Évente kb.4-5-ször jött meg.
Most meg, hogy abbahagytam a fogit, magától meg se jött, csak norcolutra.
Én nagyon reménykedek benne, hogy a met valamennyire rendbe hoz majd!
Jó lenne, ha lenne spontán pém!
Babaprojekt nálatok mikor kezdődik?
Tavasszal?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Mi mar 3,5eve probalkozunk csak most 5 honapig fogit kell szednem mert nagyon magas a tesztoszteronom.Remelem a fogi lenyomja egy kicsit.Dec 31en hagyom abba a bogyot es januarban mar elesben megy a dolog.

Kép
monyo83

Mit szedtél, Dianet?
Remélem jók lesznek majd az eredményeid!
Akkor januártól hajrá!
Metet mikor kezded újra?

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Melinda, a tsh-d szerintem magas...nem is kicsit, erre nem kaptál semmit sem?Nem kell ciszta, hgyo pcos legyél, nem "feltétel" de nyilván s sok ciszta jellemző a pcosokra.
Szedem a metet, én szedtem terhesen is.Nekem volt laparom is amúgy.

Monyókám, nagyon sokat gondolok rád.Én várnék még egy hónapot, hogy igazi mensi legyen.Tesóbaba,nem, nem lesz, most kicsit karrier, aztán majd 5 év múlva lehet szó babáról.
Amúgy ezt a hónapot eltekintve, szép ciklusaim vannak, pékkel, szóval nem panaszkodom, a gyerek meg csúcs , kiskrampusz :lol:

Babszika sok puszi, sokat gondolok rátok is!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?