Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok Malinak! Nem sokat tévedett a nagyfiad!

Hm én ma be sem adtam a gazdpol vizsgámat, már az öt beugró kérdés beugratott, nem fárasztottam magam az esszék megírásával.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tüccs, Csakegy, Mali! Gratulálok a picikhez!

Pilla, remélem Laurának nincs semmi baja, mert Márk tegnap este jó büdiket pukizott, aztán végül kipakolt. A térdéig kakás volt! Ilyen se volt még velünk! Aztán azóta már 4-szer volt hasonló hasmenéses cucc, de egyre kevesebb. Most Normaflort kap, falja a háztartási kekszet és legálisan ihat amennyit csak akar!!! :roll: :wink:

Most egy kicsit más.... :oops:

Szeretnélek megkérni benneteket, hogy ha van egy kis időtök, töltsétek ki, légyszi, a kérdőíveimet a szakdogámhoz (egyedülálló és házas/párkapcsolatban élő anyák nevelési stílusát hasonlítom össze). Sajnos elég hosszú, úgyhogy, aki kitölti, annak ezer köszönet! És nem sértődöm meg, ha mégsem vállalkoztok rá, ne érezzétek kötelezőnek! Csak akinek kedve van!
Ha érdekel valakit az eredmény, szívesen készítek egy összefoglalót, ha elkészült a nagy mű.

A kérdőívcsomag innen letölthető:
http://www.sendspace.com/file/cejrie

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.

Nagyon köszi, és bocs az off-ért!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Pilla, még egyszer köszönjük a járókát! Sárának is nagyon tetszett, természetesen bele kellett őt is rakni, kicsit ketten voltak benne, aztán Annát kivettem, és ő még jó ideig elszöszmötölt benne. Gondoltam magamban, így is jó, te bent, Anna kint, az a lényeg, hogy el legyetek szeparálva :lol: Aztán kiabált, hogy nem tudok kiszállni! :lol:

Szantre, kár, hogy nem találkoztunk. Jó lett volna veletek is összefutni. Remélem, Márknál ez egy kis átmeneti hasmenés, semmi komolyabb! Gyors gyógyulást kívánok neki!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Gyors helyzetkép: Tüdő Gyula elhagyott, bár nem bánkódom utána... helyette gégegyulladás van, elég durva, újfajta antibiotikummal, hurrá, már második hete bogyókon élek, végképp kinyírom az immunrendszeremet. Roni még taknyol kissé. Ma éjszaka Bogi átköltözött hozzánk gyanúsan hüppögős hangulatban - megfogom a fejét, és leégett a kezem, olyan forró volt a homloka. Lázcsillapítás, stb. És megint köhög... úúúútálom a hideget!!! Tuti, hogy megint úgy vitték ki őket az oviban az udvarra, hogy nem nézték meg, hogy rendesen felöltöztek-e. :evil:

Közben a bank befogadta a hitelkérelmünket, persze nem bírták ki, hogy ne lökjenek még egyet rajtunk a szakadék felé... Az ő általuk javasolt konstrukcióra adtuk be a kérelmet, és az utolsó utáni pillanatban még változtattak "cseppet" rajta, és hirtelen még elő kellett varázsolnunk 1 millát az önerő kiegészítéséhez. Így lett a 10% önerős CHF hitelből 15% önerős EUR hitel. Most el tudom mondani, hogy hullára legatyásodtunk, ugyanis azt a pénzt voltunk kénytelenek odaadni, amit majdan a beköltözéshez szükséges dolgokra, mint közműszerződések, illeték, stb. tettünk félre... és ráadásul így még azt se tudom, miből lesz mondjuk konyhabútor :cry: Bár igaz, hogy rezsó meg mikró van, és lavórban is lehet mosogatni... :P

Szantre,
megnézem a kérdőívet, de nem ígérek semmit...

Én se akarok kimaradni, friss képek a kislibákról:

Kép

Kép

Puszi mindenkineki!

ÉS HATALMAS GRATULA MARCIBABÁHOZ!!!!
andibab

Andi, nagyon édesek a lányok, én is pont most csináltam Lelléről egy ilyen képet, először engedte meg, hogy összegumizzam a haját, le is fényképeztem gyorsan.

íme:
Kép

Szantre, én kitöltöm majd neked a kérdőívet, ha Lellét lefektettük.
Oh, mitől fossanthatott ekkorát Márk? Ilyen volt már Lellénél is, nagyon megijedtem.

Rendeltem a fakopáncsról csomó játékot... egynéhányat magamnak...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Katica, tényleg jó lett volna találkozni Veletek is! Talán majd legközelebb :wink: Édesek a csajok a képeken, és ahogy hallottam, nagyon elevenek voltak ;)
Gyönyörűszép Anni-baba!

Andi, de édesek a lányok a copfokkal! Bogi mekkora csaj már, és azok a hatalmas bociszemek!
Neked jobbulást kívánok és kitartást!

Pimpoka, Lelle is de szép, és ő is eszméletlenül sokat nőtt!
Nem tudom mitől lehetett a kaka, először a brokkolis ebédjére gondoltam, de az szerintem nem tartott volna ennyi ideig. A foga is lehet, folyamatosan bújik neki valamelyik, de amúgy jó a közérzete, nem nyűgösebb, mint máskor. Én annyira nem aggódom.. :oops:

Mi is nagy ajándékötletelésben, ajándékkészítésben vagyunk, közben meg szorítanak a sulis határidők is, arra is időt kell szakítani.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jó reggelt!

Szantre, nálunk semmi fosimosi eddig. Márk jobban van már? Gyertek máskor is hozzánk. :wink:

Andi, Pimpoka, nagyon jók a cofis képek! Andi, jobbulást Nektek!

Katica, örülök, hogy bevált a járóka. Úgy ég a fejem, hogy itt maradtak azok az alkatrészek, de félretettem Nektek, úgyhogy ha legközelebb jöttök, vagy apa erre jár megkapjátok. Plusz Sárika fejfedőjét is, mert az is lemaradt. És jöhettek sűrűbben is, mert nagyon jól elvoltak a lányok együtt. ;)

Mi tegnap gyerekbuliban voltunk. A barátnőm nagyobbik fiának volt a 6. szülinapja. 20 gyerek, ugrálóvár, bohócműsor. Laura olyan jól érezte magát, hogy este 9-kor még nem nagyon akart hazajönni.
Ami negatívum: a fél gyereksereg köhögött, tüsszögött, úgyhogy necces, hogy jövő héten megint beteg lesz a lány.
Vendég

Sziasztok!

Malinak nagy gratula! :)

Nálunk az az újság, hogy Apa bárányhimlős lett. Szóval esélyes, hogy kb. 2 hét múlva jön a lánya is... Ha valaki szeretne bárányhimlőt (akár oltás után is), jöhet hozzánk...
Vendég

Sziasztok!

Na, voltunk tegnap síelni, nagyon jó volt!!!! Kicsit kalandosan indult, mert odafele beragadtunk a parkolóban a nagy hóba, és fel kellett tenni a hóláncot, ahhoz meg fel kellett emelni az autót. Akkor nem volt olyan vicces, de utólag jó kis poén volt! Iszonyat sok hó volt, és egész nap szakadt, igazi szép tél volt, nagyon élveztük! Sajna meg kellett állapítanunk, hogy kondink semmi nincs, de azért a nap végére már egész jól ment a dolog. Majd igyekszünk havonta 1x elmenni így. A gyerekek jól viselték a távollétet, anyós persze egész délelőtt csokival etette Marcit, amit ráadásul a Mikulás hozott, így Marci azóta folyton a Mikulást emlegeti. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Ennek következtében persze egész estig nem evett semmit, akkor viszont menyomott 2 adag tápot. :roll: Anyós valahogy a kakit sem tudta rendesen kitörölni alóla, így jó vörös lett szegénykém popsija. Anyuékkal nem volt gond, de ők már sokat vigyáztak a gyerekekre, ha nem is ilyen hosszú ideig, így velük nem volt gond. Összességében meg vagyok elégedve a nagyikkal, a kisebb bosszúságoktól eltekintve a gyerekeket ellátták, boldogan és egyben kaptuk őket vissza. Nekünk meg nagyon jó volt, hosszú ideje először beszélgettünk a férjemmel, egy kicsit nosztalgiáztunk, olyan volt, mintha ismét csak ketten lennénk. És egész jól sikerült gondolatban is elszakadnunk a gerekektől, csak kb. a 40%-ában gondoltunk rájuk. :oops: :D

Andi, Pimpó,
nagyon vagányak a csajszik a képeken!!!

Andi,
jobbulást mindenkinek!!!!

Verna,
köszi de én inkább nem élnék a lehetőséggel. :wink:

Szantre,
Márknak is jobbulást! Megnézem majd a kérdőívet, én sem ígérek semmit, csak annyit, hogy megpróbálom! Magamra is alig van időm. :?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nekem mostanában valahogy sem időm, sem energiám a géphez ülni. Kb két naponta kapcsolom be. Szonja minden este bazi későn alszik el, és általában én is vele. Reggel meg nem birok korán felkelni, hiába határozom el magam. :? :oops:
MA megcsináltam az Adventi koszorút, és kiraktam néhány díszt is. :roll: Közben nekünk is megy a hitelügyintézés...áhh tényleg nem egyszerű... :x

Katica, Pilla, tök jók a képek...a tieid is Andi! :wink:

Pimpoka, lelle olyan cuki lányos, és nagyon jól áll neki a copf! :wink:

Szantre, remélem Márknak elmúlt már a fosinga...Mi általában a ritka wc-zéssel küzdünk... :?

Ajtódíszem nincs még, és ötletem se... :roll: Pilla, neked szokott lenni a tarsolyodban egy-két fotó amiből meríteni lehet. :wink: :)

Én is most akarom feladni a rendelésemet a Fakopáncsba. Amúgy mit vettél magatoknak, Pimpoka? Én a múltkor egy Sodokut, és most is kinéztem már egy két logikait. :wink: :oops: :)

Karácsonyi ajándékokkal nagyon jól állunk. Szonjának minden megvan. A család többi tagjának pedig ha még nem is vettük meg, de tudjuk, hogy mit fogunk... :wink: Hát ilyen se volt még.... :shock: :lol:

Szonja halálos, amiylen szavakkal, kifejezésekkel előrukkol időnként. Tegnap azt mondja: Anya, állítólag esik a hó... :shock:
És minden kajánál "köszönöm, nem kérek", köszönöm elég volt"... :shock: pedig direktbe ilyeneket nem tanítgatok vele...érdekes :roll: HAsonló szavai: sohatöbbé, egyetértek, egyértelmű, borzasztó, több most nem jut eszembe.... :oops:

NA libbenek, szabok varrok. Mikulásra szatyikat gyártok, abba tezsem az ajit minden gyereknek... :wink:

thenus

Ja, Szantre, megnézem én is a kérdőívedet! :wink:

thenus

Sziasztok!

Henus, éppen hiányolni akartalak, mikor jelentkeztél :wink: Nem semmi Szonja szókincse :lol: Sára is a kajánál ugyan ezeket használja :D Nála a gyakori szavak a nyugodtan, éppen, pillanat.(Beszélget anyukámmal telefonon, és mondja neki: "éppen laptopozok"-és nyomogatja az apja laptopján a billentyűket, amit nem szabad neki)

Andi, Pimpoka, édesek a copfos lánykák!

Nircee, örülök, hogy ilyen jól sikerült a tegnapi napotok!

Adventi naptárat nem volt kedvem, ihletem varrni(tavaly meg nem volt Sárikának), és úgy örültem, mikor megtaláltam ezt a neten. Délután összeállítottuk Sárikával a tésztát, holnap megsütöm.
http://desszert.eu/mezeskalacs_adventi_naptar

Jó éjszakát mindenkinek!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jó reggelt!

Nálunk most a nagyobbik jány beteg. Egész éjszaka hányt, fáj a torka, köhög. Erre a doki kiírta 3 napra... :shock: Csak reménykedni tudok, hogy Laura nem kapja el ezt a nyavaját.

Megyek, mert kismillió dolgom van...

Azért, pár kép Henusnak:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.01 12:46-kor.
Vendég

Sziasztok!

Pilla, jobbulást Sárának!

Nálunk is elkapta Sárikát a takonykór :evil: Szegénykémnek öt percenként fújatom az orrát, köhög is egy kicsit. Gőzöm sincs, mikor fázhatott meg. Tegnap nem is voltunk az udvaron. Csak reménykedek, hogy Anna ne kapja el :?

Szépek ezek a koszorúk.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Jaj, de sokan betegek vagytok most... :( Jobbulást mindenkinek!

Henus, Katica!
Nem semmik a csajok ezekkel a szövegekkel! :lol:

Nircee!
Nagyon jó, hogy ki tudtatok kapcsolódni egy kicsit! Rátok fért már! :wink:

Pimpo, Andi!
Tündériek a lányok! Szuper a sok-sok copf! :D

Voltunk szombaton is és vasárnap is az Aquaworld-ben. Apáék csinálták ott a medencéket, a vízgépészetet és a szaunavilágot. Most hétvégén volt az építő cégek vezetőinek egy ilyen vipes belépési lehetőség és hát ki is használtuk. :wink: Szombaton csak apával mentünk, így kicsit ki tudtunk kapcsolódni. Nagyon jó volt! Csúszdáztunk. Van ezer fajta. Vannak amik kifejezetten felnőtteknek valók (kamikáze, ufó,...) és vannak amiken már kisebbek is lecsúszhatnak. Vannak családi csúszdák is, amin egyszerre többen, akár egymás mellett is lehet menni. Beültünk a jakkuzzikba is. Kettő van belőle, az egyik melegebb a másik pár fokkal hűvösebb csak, de mind a kettő nagyon jól esett. Vannak élménymedencék is: sodrófolyosó, hullámmedence, ugrómedence, szörfmedence.
A gyerekeknek külön birodalom van. A medencéjük nagyon fain! Nem mély. Lili simán tudott benne egyedül is mászkálni, bár nagyon messzire azért nem hagytuk elszökni. :wink: Van neki való bébicsúszda, és van a kicsit nagyobbaknak való is (kb.3-4 éveseknek). Van még kettő, amin már a nagyobbak mentek (5 éves kor felettiek). A medence mellett van egy nagyon jó játszótér. Mindenféle mászóka, csúszda, labdák, logikai, készségfejlesztő játékok, kockák, rajzolni is lehet.
Szombaton bejártuk még a szaunákat is. Ebből is van sok-sok féle: infra, aroma, svéd, orosz, száraz, kristály és még sorolhatnám. Van még sóbarlang is! Van egy kneip nevezetű valami is. Ez ovális formájú keskeny medence. Kb a vádlim közepéig ér benne a víz. 4 részre van osztva, az alján kövek vannak. A víz hőmérséklete pedig változik: hűvösebb, melegebb, megint hűvös, megint meleg. Nagyon jót tesz a vérkeringésnek, és közben a kövek a lábon található akupunktúrás pontokat nyomja. Nagyon jó volt benne végig menni néhány kört. :lol:
Az árakat meg lehet nézni a honlapjukon: http://www.aqua-world.hu
Az étteremben az árak borsosak, azt nem ajánlom, de összességében jó hely szerintem. Mi biztosan elmegyünk majd még!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Végre ITTHON!!!!!

Vasárnap jöttünk haza a picikkel, jól vagyunk.
Nov 24-én születtek, viharos gyorsasággal 36+3 napra. A dokim délben még uh-ra küldött, aztán egy hüvelyi vizsgálat után közölte, hogy akkor szülünk.... 4ujjnyira nyitva voltam már, de fájás vagy egyéb semmi. Így siettünk a szülőszobára, apa a burokrepesztést még lekéste, aztán végül sikerült beérnie. Hüvelyi szülésnek indult, de Anna rendellenes fejtartással illeszkedett be, így a császár mellett döntöttek. 14:56-kor és 58-kor született meg végül Anna elsőnek, és Peti másodiknak.
Anna 2napig az intenzíven volt, cukorprobléma miatt, de utána megkaptam őt is, így egyesült a gyerekágyas osztályon a Németh család. :D
A tejem indulgat, de még pótlást kapnak minden kaja alkalmával.
Dórit kicsit megzavarta lelkiekben a két pici, sokat bújik hozzám és ha bent vagyok a kicsiknél ő is jön és nem mozdul mellőlük. Tegnap már eljutottunk odáig, hogy megsimizte őket.

A sote1-es egyébként szakmailag és minden szempontból ezerszer jobb, mint Kistarcsa. Felkészült orvosok, nővérek és emberség a köbön jellemzi őket. Ha ezt tudom, már ott kezdtem volna az iker-terhességem is.
Szabó dokiról meg meglett a véleményem, de ez egy külön történet.
Most ennyire futotta , képeket is teszek majd fel később.

Mindenkinek üdv mégegyszer, visszaolvasni nem lesz időm, de igyekszem visszakapcsolódni a fórumhoz.

KépKép
tüccs

Tüccs,
üdv újra itthon!!!!! Tök jó, hogy ilyen hamar hazaengedtek! Örülök, hogy minden rendben van, majd várjuk a képeket! Dóri meg majd megszokja a helyzetet, adj neki egy kis időt! :wink:

Giga,
megnéztem a honlapot, nagyon szuper helynek tűnik! A férjem sajna utálja az ilyen helyeket, de talán majd a gyerekek kedvéért rá tudom venni, hogy menjünk el egyszer.

A betegeknek jobbulást!!!

Kép
Kép
nircee

Kép Anna

KépKép
tüccs

Kép 5 orasan Kép Peti

KépKép
tüccs

Tüccs!
Nagyon szépek ezek a gyerekek! Annyira édesek egymás mellett!
Kíváncsi lennék, hogy mi lett a véleményed Szabó dokiról és miért?! Ha gondolod írd meg priviben, ha van egy pici időd. :D

Kép
Kép
giga1

Tüccs,
nagyon szépek a babák! És milyen nagyok!!!! :shock: Még egyszer hatalmas gratula nektek, ügyesek vagytok!

Kép
Kép
nircee

Hol van mindenki :?:

Kép
Kép
giga1

Köszönjük a gratulációkat!

Tudom már ezerszer volt téma, de vki sos-ben el tudná küldeni mit érdemes szedni a homeos szerekből szülés után? Kellene vmi tejserkentésre, vérzés csillapításra, általános erősítésre.
Köszi előre is.

KépKép
tüccs

Csövi Tüccs! Nagyon tündérek a babák! Kíváncsi leszek majd egy 3-ra is :)!

A mama gyakori problémáinak kezelése homeopátiával a gyermekágyas időszakban:

Szoptatás

Elégtelen tejtermelés esetén

RICINUS COMMUNIS 5 CH, URTICA URENS 5 CH, napi 1-2x5 golyó
A két szer kombinálva is szedhető.
Figyelem! Csak alacsony potenciában tejserkentő hatású!

LAC CANINUM 9 CH, napi 2x5 golyó

Az emlő fájdalmas, duzzadt, mellgyulladás

APIS MELLIFICA 15 CH, napi 3-4x5 golyó
A mell duzzadt, rózsaszín. A jegelés, hideg borogatás csökkenti a fájdalmat.

NITRICUM ACIDUM 9CH, napi 2-3x5 golyó
A berepedezés olyan, mint a vágott seb, tövis vagy tüskeszúrásra emlékeztető fájdalom kíséri.

Hátfájás a szoptatás alatt

SILICEA 9 CH, napi 2x5 golyó, legalább egy hónapig

Szülés utáni depresszió

SEPIA OFFICINALIS 15 CH, napi 1x5 golyó
Sírás, lehangoltság, keresi az egyedüllétet, elutasítja a vigasztalást.

PULSATILLA PRATENSIS 15 CH, napi 1x5 golyó
Érzékeny, könnyen sír, igényli a vigasztalást.

A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs még azt akartam írni, hogy a hasfájásnál én a három szert oldottam egy kis babavízben, mindegyikből 5-öt és minden étkezés előtt és az étkezések között is cseppentettem a szájába.

Arnica 30 CH -egy adag a műtét előtt
Csökkenti a vérzést, segíti a sebgyógyulást

Staphysagria 15 CH, 3x5 golyó naponta
A sebfájdalom és a katéterezés okozta kellemetlenségek enyhítésére

Echinacea D4, napi 3x5 golyó
Fertőzés esetén, antibiotikumos terápia kiegészítése

China rubra 9 CH, napi 3x5 golyó
Vérveszteség miatti gyengeség kezelésére

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Tüccs, tündériek az ikrek! Még egyszer gratulálok Nektek!

Nálunk mindkét lány beteg. Sajna Laura sem úszta meg... Pénteken mikulásozni mennénk a barátnőmékhez... Remélem addigra javul a helyzet.

Szantre, Márk, hogy van? Nálunk azóta sem volt hasmenés.
Katica, lányok?
Andibab, Tiop? gyógyulgattok?
Henus, rég olvastalak. Ugye Ti nem vagytok betegek?
Verna, párod, hogy viseli a himlőt?
Vendég

Tüccs, gratulálok a picikhez! Gyönyörűek, nagyon hasonlítanak! Engem is érdekelne Dóri is :wink:
Szerintem teljesen érthető, hogy féltékeny a picikre Dóri, pláne, hogy az utóbbi időben sokat nélkülözött téged! Azt már korábban is akartam kérdezni, hogy Dóri milyen gyakran látott téged, míg kórházban voltál?
Remélem hamar erőre kapsz, és visszacsatlakozol a fórum életébe!

Pilla, épp most esett vissza szegénykém.. :?
A hétvégén volt hasmenés, egyszer hányt is, de hétfőre rendeződött, úgyhogy nem is vittem el dokihoz. Kedden is jól volt, úgyhogy már kapott rendes kaját is, nem csak a diétásat, és hajnalra megint hányt, és ismét hígabb a kaka is. Úgyhogy ma délután mindenképp elviszem orvoshoz.
Örülök, hogy legalább Ti nem kaptátok el! De látom azért a háthát nem úsztátok meg.. Jobbulást!

És jobbulást a többi betegeskedőnek is!

Nircee, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és sikerült kikapcsolódnotok!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs: nagyon édesek a picurok! :)

Pilla: köszi az érdeklődést, az első három nap volt gáz (láz, levertség, étvágytalanság), most már sokkal jobb a helyzet. Úgy láttam, ma már nem volt újabb kiütés, a régiek meg száradnak szépen lefele. Viszketésre írattunk fel antihisztamint, úgyhogy az is elviselhető (egy napig volt gázos, amíg nem volt itthon gyógyszer).
Szóval a férjem már kifelé lábal, most várjuk, hogy Lolon mikor jön ki...
Vendég

Verna, akkor szerencsés a férjed, nálunk tavaly a férjem unokatesója és a 7 hós pici volt bárányhimlős, mindketten nagyon rosszul voltak, a kicsinek valami szövődménye is lett.

Mi ma megyünk apa munkahelyére, mert oda jön a Mikulás. Lesz bábszínház is! Nagyon várom már, Lelle most alszik, gondolom este sem kell majd sokáig altatni.
Holnap meg a nővérem munkahelyére megyünk majd, mert oda is jön a Mikulás :).
Aztán meg hozzánk jön, csak nálunk láthatatlan lesz :D.

Betegeknek jobbulást!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nálunk csak egyszer jön a Miklós, mert nem akarom összezavarni a jányomat. Azt szeretném, hogy ez egy egyszeri alkalom legyen, amit érdemes megvárni. Sáránál is így csináltuk és a mai napig várja a Mikulást, annak ellenére, hogy tudja, nem is létezik. Tavaly is a barántnőmékhez jött a Miku és idén is oda jön, ha Laura nem lesz betegebb.

Szantre, sajnálom, hogy Márk visszaesett. Jobbulást Neki!

Verna, én is felnőtt koromban voltam bárányhimlős, és rettentően carul voltam. Sára sokkal jobban viselte gyerekként. Örülök, hogy jobban van a férjed.
Vendég

Sziasztok!

Tüccs, nagyon szépek, aranyosak a picik!!!Én is akartam kérdezni, hogy Dóri hogy viselte a távollétedet? Hogy mennek az ikrekkel a hétköznapok? Kezdesz regenerálódni? Te hogy vagy?

Pilla, köszi az érdeklődést, Sára még mindig taknyos, Anna nem kapta el :) eddig... Lányoknak jobbulást!!

Márknak is jobbulást!

Pimpoka, mi holnap megyünk apósom munkahelyére, oda jön a Miki :wink: Itthon nálunk is láthatatlan marad :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Helló,

Nem vesztem el, csak szinte be sem kapcsolom a gépet. Mióta minden este elalszom Szonjával, nem kuksolok itt éjszakákat. :? Napközben inkább be sem kapcsolom, mert akkor itt ragadok. Per pill a héten nem is rendeljük a kaját, így főznöm is kell. Alvásidőben szokás szerint vasalok, vagy dekorálgatok. :wink:

Szerencsére nem beteg senki...és remélem most már az ünnepeket is megússzuk anélkül. :roll: :wink:

Tüccs, nagyon helyesek az ikrek. :wink: örülök, hogy már otthon vagytok, és remélem minden ok. Majd írjál még Dóriról, meg tegyél fotót is! :wink:

Mikulás hozzánk kivételesen házhoz jön. Igaziból nem nekem jutott eszembe, hanem a barátaink előálltak az ötlettel, hogy ők jönnek, mint Mikulás. :shock: Hát gondoltam oké, kipróbáljuk. mondjuk nekem is csak az az egy bajom van vele, hogy pénteken délelőtt mi is bemegyünk az oviba, este meg ide is jön. :roll: Nekem olyan fura. Valahogy az a megszokott, hogy van egy Mikulás aki alattomba rak a csizmánkba ezt-azt. :oops: No mindegy, lehet, hogy ez már egy más világ. Viszont azt az előnyét látom, hogy a hozzánk érkező Mikulásnak mindenki mindent odaad amit Szonjának szán, és nem fog jönni naponta mindig valaki, hogy "ezt is a Mikulás hozta, ezt is a Mikulás hozta..." :wink: :)

Most megint húzok, mert fel kell mosnom, és vasalni... :x

thenus

Nálunk nagyon faramuci helyzet lesz Mikulás-téren: pénteken az én munkahelyemre megyünk, majd szombaton anyuék elviszik hozzájuk, meg a nagymamámékhoz, persze itthon reggel is kap ajándékot, majd vasárnap, mikor a szülinapja is lesz, mennek anyuékkal mikulás-vonatozni. Ez utóbbiért anno mérges voltam, mert nem egyeztettek velem, mert én nem 7-re, hanem 6-ra tettem volna a vonatozást! :evil: Most már mindegy, de jövőre nem lesz ilyen, az tuti! Szerintem a munkahelyemre "jönni fog"a Miki, mert én is voltam régen anyuék munkahelyén, és tök jó buli volt, én úgy gondoltam, hogy a Mikulás jön-megy mindenhova, és ahol összefutok vele, ott ad nekem egy ajándékot, mert ugyebár jó kislány voltam. :oops:
Ja, és hogy még zavarosabb legyen a helyzet, 7-én délután meg a szülinapját ünnepeljük. :roll: Majd jövőre jobban megszervezzük, most anyuék bekavartak. Jövőre szeretnék igazi szülinapi bulit, sok-sok gyerekkel!!!! Készüljetek, mert mindenkit meghívok innen!!!! :D :D :D

Kép
Kép
nircee

Hát, én most nagyon sajnálom Lolit, mert vittük volna a Mikulás-programokra, de lappangó bárányhimlővel nem igazán lehet... Így most mindenből kimarad. Annyira sajnálom szegénykét, mert gyereknapkor is készültünk, akkor kórházba került, most meg ugye semmi baja, de már lehet, hogy fertőz... :(
Most próbálom kideríteni, hogy a baráti, ismerősi körből nem öltözik-e be valaki Mikulásnak, mert akkor megkérném, hogy ugorjon már be hozzánk 5 percre. Nem szívesen fizetnék 5-10 ezret egy házhoz jövő Mikulásért, főleg, hogy csak egyedül van Loli, és nem is tudunk senkihez betársulni... Pedig már olyan szépen mondja, hogy "Mikujás bácsi" és lelkesen tanuljuk a "Télapó itt van" kezdetű dalt is.
Vendég

Oh, Verna, de kár, szegény Loló, de hátha kijön rajta és hamar túlesik rajta.

Lelle kicsit meg volt szeppenve, nagyon sokan voltunk most, és későn is érkeztünk, így nem volt ideje aklimatizálódni. Aztán azonnal szólította is a Télapó, na akkor eléállt és kiabálta, hogy Anyaaaaaaaa, neeeeeem, neeeeeeem, nem. Aztán már ugrott is az ölembe. Majd átvette a csomagot és azért küldött egy puszit is.

Kíváncsi leszek, a maihoz mit fog szólni.

Nem tudom, hogy összezavarodik-e így, hogy ennyi helyre megyünk, de nálunk úgy volt kiskorunkban, hogy sok Télapó és nem csak egy jött hozzánk.

No, tanulok tovább, holnap megint vizsga.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka
Köszi a homeos szereket!

Kérdeztetek Dóriról, hát igen érdekesen alig reagált a tesókra. Én úgy érzem még engem sem tud hova tenni, miért is voltam 2hónapig távol, szóval most Apa a sláger. A tesókat nézegeti, néha-néha megsimogatja őket és ha sírnak, neki is görbül a szája. Szerencsére csak alig-alig sírnak, tényleg csak ha éhesek, vagy a köldöküket tisztogatom. Szerintem igazán még nem mutatta meg az érzéseit irántuk, pedig biztosan vannak, csak nehéz őket kifejeznie.
Az élet idehaza elég strapás, egyedül nem is bírnám. Apa és az Anyósom is sokat segít, és még a bébiszitter is jön sétálni Dórival. Őrület, hogy 3-an győzzük a 3 gyereket. Főzni nem is tudom mikor fogok mégegyszer, pedig úúúúgy hiányzik.

Visszaolvasgattam picit, láttam sok a beteg, bárányhimlősünk is lehet, szóval mindenkinek jobbulást.

Giga kérdezte miért ábrándultam ki a dokimból. Igazából az egész kistarcsai szakmai ellátásból ábrándultam ki, beleértve a dokimat is. Azt tapasztaltam, hogy a normál-problémamentes szülésekre vannak berendezkedve, ha vki egy picit problémás, már nem vállalják. A sotén szinte hetente néztek vérképet, napi vérnyomásmérés, napi 3x-i vizit (ahol tényleg megbeszélték a "beteggel" a kezelését), a nővérek segítőkészsége.. és még sorolhatnám.
Ja, és ami a legfontosabb, nálam az uh-ok alkalmával a biometrián kívűl sosem nézték a babák szervi fejlődését. Itt a rendszeres uh-ok alatt nézik a babák keringését, fontosabb szervi működést, magzatvíz mennyiséget..stb. Szóval úgy éreztem valóban törődnek velem és a babák egészségével. Sokmindent láttam a 2hónap alatt, sok dokit megismertem, volna sok mesélnivalóm is.
Mindent egybevéve nagyon örülök, hogy odakerültem a 30.héten, nekik köszönhetem, hogy akkor leállították a szülést és sikerült a 36.hétig kihúzni.

Na mostmár lépnem kell, Anna éhes.

KépKép
tüccs

Tüccs, biztos nem könnyű most Dórinak, és gondolom nektek, szülőknek sem. Remélem hamar belerázódtok az új helyzetbe, és Dóri is megbarátkozik a kicsikkel. Figyeld meg, egykettőre visszaszokik Dóri hozzád, ha megint te leszel vele a nap nagy részén.

Várunk még sok-sok képek a gyerekekről! ;)

Junior tej
Lányok, a junior tejből lehet tejbegrízt csinálni? Fel lehet egyáltalán forralni? Sikerült Márkot lepattintani a tejről, de több, mint fele megvan még a pornak, viszont említeni sem merjük előtte, mert teljesen rákattant, mikor azt ivott. Persze jó lenne, ha a vitaminok, tápanyagok, azért bejutnának a szervezetébe, úgyhogy muszáj trükközni.. :?
Úgy tűnik Márk ilyen "rákattanós" fajta. Víz, kistakaró, tej... Nálatok volt/van ilyen? Lehet, hogy csak életkori sajátosság és majd elmúlik?

Verna, jó ötlet a házi-mikulás, ha másként nem oldható meg. Remélem a bárányhimlőn túl estek.. és minél gyorsabban!

Nircee, nálunk Márk elsőszülinapján kavartak be a párom szülei. A szülinap hétfőre esett, akkor szerettük volna hármasban megünnepelni, de a nagyiék meghívtak bennünket előtte lévő vasárnapra, szülinapi ebédre, és akkor ha megünnepeljük nagycsaládosan, akkor már mit ünnepeljünk másnap. De a hármasban töltött Szentestéhez ragaszkodtunk, elvégre mostmár mi vagyunk egy család!

Henus, milyen dekorációt csinálsz idén? Van adventi naptár is? Nekem sajnos a dekorra nem sok energiám jut. CSináltunk egy adventi koszorút, de szerintem nem sikerült valami jól :? Talán majd jövőre a Márk is tud segíteni. De a süti sütésbe bevonom, legutóbb is nagyon kitartóan gyúrta a tésztát ;)

Tiop, merre vagy? Még mindig betegeskedsz?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jelentem, Mikulás-kérdés megolva! :) Bár házhoz jönni nem ér rá (egész nap dolgozik), de fogad minket a Mikulás-házban ELSŐKÉNT reggel, amikor még senki nincs ott! :) Az ajándékot is tőle fogja kapni Loli. Végül is nem volt nehéz elintézni, ugyanis az albérlőnk lesz a Mikulás. ;) És volt már bárányhimlős. :) (Egyébként 90% eséllyel még nem fertőz a csajszi, csak nem akarunk kockáztatni. Meg az se lenne jó, ha ő kapna el valamit így a barihimlő előtt közvetlenül...)
Vendég

Jóreggelt!

Kicsit megkésve bár, de Malinak én is szeretnék nagyon gratulálni és sok egészséget kívánni!!!!

Mikulásozni én is nagyon szerettem volna Dórit elvinni, de Anyósomék lehurrogtak, hogy korai ez még, megijed tőle blabla. Én nem tartom korainak, ráadásul őket akartam megkérni vigyék el vhova Dórit (feltéve ha találtam volna ilyen helyet...) de így feladtam , majd jövőre...

Teszek fel pár képet Dóriról is, olyan nagylány lett , hogy napok óta csak ámulok és bámulok rá. Igazából hetente csak egyszer hozta be Robi a kórházba, szóval igazán sokat nem láttam őt a bentlétem alatt. Irtó sokat változott külsőleg és belsőleg is.

Kép d Kép s Kép a

KépKép
tüccs

Szerintetek lehet szoptatás mellett tőzegáfonya-kapszulát enni???
Úgy érzem felfáztam kicsit itt az éjszakázások alatt. :(

KépKép
tüccs

Tüccs!
Nagyon szép lány Dóri!

Nálunk sajnos haláleset történt. Anyósom meghalt tegnap. Nagyon hirtelen volt, de mégis számítottunk rá. Mellrákja volt, ami áttétet képzett a tüdőbe és végül ez vitte el. Igazából 2 nap alatt lett nagyon rosszul. Viszont szép halála volt, csendben elaludt.
Annyira fáj! Nagyon szerettem őt. Azóta nem bírok enni. Olyan rossz, hogy csak ennyit tudott az unokáival lenni. :cry:

Kép
Kép
giga1

Részvétem Giga.
Nem is igazán lehet erre mit mondani. Én is szeretem az anyósomat, még belegondolni se merek ilyenekbe.

KépKép
tüccs

Giga! Őszinte részvétem! :cry:
Vendég

Giga, őszinte részvétem! :cry:

Tüccs, a fotókon Dóri annyira édesen angyali... :wink: :lol: :D Tuti, hogy megviselte a két hónap távollét, de majd csak helyre jön...idővel...

Én most futok, sütök, meg készülök, mert nemsokára érkezik hozzánk is a Mikulás... :wink:

thenus

Giga: részvétem. :( Mondjuk az vigasztaló lehet, hogy nem szenvedett...

Tüccs: nagyon édes Dóri!

Nálunk megvolt délelőtt a Mikulásozás, Lolo azóta is emlegeti! Örülök, hogy elmentünk!
Vendég

Megjöttünk a Mikizésből. Laurának nagyon tetszett, viszont az ajándékot nem mete átvenni a nagyszakállútól.

Tüccs, igazi nőci lett a picúr Dóriból. Nagyon bírom a haját! :wink: Igazán szép kiscsaj... Lassan készítheti apa a vadászpuskát. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Meg vagyok csajok,csak nálunk hol az egyik gyerkőc beteg,hol a másik,mondjuk a két nagyobbikkal nincsen olyan gond,ők elvannak ha betegek is,inkább Zsanival van gáz,ha beteg!Múlt hét pénteken hőemelkedése volt és takony korba kezdett,az javult neki szerdára,de péntek hajnalra meg a ki dobta a taccsot,így megint dokinál voltunk!Vírus.Hála istennek tegnap dél óta nem hányt,és nem ment a hasa sem,remélem ennyi volt!A Mikuláshoz sem tudtunk így elmenni,idén csak a csizmában lesz neki ajándék,nem a Mikulás kezéből!Nagyon sajnálom,mert ő is készült rá,na de majd Öcsémet megkérjük,hogy vasárnap,ha megyünk hozzájuk öltözzön be megint nekik Mikulásnak!
Köszönöm én jól vagyok,bár az orromat még fújnom kel párszor naponta ,de szedem a vitamint és a vasat is!Vérvételre szerdán megyek újból,remélem azért jobb lesz mint a múltkori!Ennyi rólunk. :wink:
Tüccs!
Tündériek az ikrek,nagyon szép babák és hatalmasak! :D :wink:
Megértem ,hogy most csalódott vagy Kerepesben,de hidd el azért küldtek téged tovább ,mert ők nem rendelkeznek komolyabb gépekkel,és a Sotén ez mind megtalálható!gondolom én! :roll: :? :oops: Gondolom a Sotén fel vannak készülve az ikrekre is,így azért volt természetesebb ahogy foglalkoztak veletek.Ez csak az én véleményem,lehet,hogy nincs is igazam!? :roll: :oops: :? Nem okoskodni akartam,bocsi!
Örülök,hogy jól vagytok,Dóri majd meg szokja a tesókat idő kel hozzá neki.Nagyon nagy csaj lett belőle,mekkora göndör fürtjei vannak!!! :shock: :wink: :D
Pilla,Katica!
Szuperek a képek,nagyon szépek a gyerekek! :wink: :D
Andibab!
Örülök,hogy kilábaltál a tüdőgyusziból!
:wink:
Haláliak a copfos csajaid!Zsani egyszerűen nem tűri meg a copfot. :?
Pimpo!
Milyen jól áll a lányodnak a copf és a fekete szín! :shock: :wink: :P Nagyon szép kislány. :wink:
Ja Tüccs
Dóri mekkora lett és milyen szép nagylány már ő is!az a vigyor háááááát tündéri. :lol: :wink:

sziasztok!
szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Giga!
Őszinte részvétem,tudom,hogy mit érzel!anyósom akkor halt meg amikor Anett 5 hónapos volt!Én is így éreztem,hogy szegény nem sokat lehetett az unokáival! :cry: szinte már-már a saját gyerekeimet sajnáltam,hogy meghalt a nagymamájuk. :oops: :? :cry:
Idővel könnyebb lesz!Én is szerettem anyóst,így engem is megviselt amikor meghalt,pont ő is karácsony előtt. :cry: :(

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszönöm szépen lányok a részvéteket! Nagyon jól esik. Még mindig alig hiszem el, hogy ez történt. Nagyon hiányzik, de azért már jobban vagyunk. Már enni is tudok valamicskét.
Viszont van jó hírem is. Aznap amikor meghalt anyósom Bulcsú elkezdett kúszni. Apa meg én leültünk mellé, és az egyik játékát kicsit messzebb tettük tőle. Kis idő eltelte után úgy skerázott utána hogy csak na. Apa persze még megtámasztotta a lábát. Aztán kicsit később már ez sem kellett. Többször is csináltunk ilyeneket régebben is, de akkor egyáltalán nem akart elindulni, csak nézelődött, most viszont haladt is. Tuti, hogy a Nagymama odafentről segítette az ő unokáját ebben! :wink:

Tiop!
Örülök, hogy jobban vagy már! Szegény Zsani! Jobbulást neki is!
Nálunk Mikulás személyesen nem jön, legfeljebb ma majd találkozunk vele a Corában. Liliék tegnap már megkapták a Miki ajándékát, de ma is kapnak, mert megyünk át sógórnőmékhez. Aztán holnap meg anyuékhoz megyünk. Aztán a lánynak nemsoká szülinapja is lesz, és még ott a karácsony is. Szóval lesz mostanság ajándékdömping. :)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tiop, sajnálom a betegeskedést, majd csak kilábaltok belőle lassan. :wink:

Szantre, neked elfelejtettem a múltkor, hogy nem csinálok különösebben új dekorációt, tavaly szinte minden új volt. Az adventi naptárunk a tavalyi, kopogtatót, és adventi koszorút csináltam. Ajándékkísérőket akarok még majd. Mikulástatyit varrtam viszont. :wink: Majd mindenről teszek fel fotót, csak most nincs már kedvem kicsinyítgetni... :oops:
Hétfőn tervezek mézeskalácsozni, szeretnék egy mézesházat...
JA, ésminden évben tervezem, hogy elcsatangolok a Vörösmarty térre, mert imádom ilyenkor azt a hangulatot. Középiskolás koromban mindig elmentünk a barátnőmmel... Jövő hétre tervezem ezt is...:oops: :wink:
Nálunk tagnap itt volt a Mikulás, és bevallom, csalódtam. Azt hittem Szonja félni fog, a barátunk sem egy "Mikulás" tipus... De nem. :D NAgyon jól sikerült. Délelőtt már az oviban megvolt a "beavatás". Ott kezdte Szonja hogy menjünk haza, de a végén csak kiment a Télapóhoz és meg is köszönte a csomit. Itthon pedig nagy izgalommal várta. Szerintem zavarban volt, és azért csacsogott anniyt, pontosabban mindent, csak nem azt amit a Mikulás kérdezett. :lol: Sem verset, éneket, sem mondókát nem akart mondani. Közel sem nagyon merészkedett, de nem volt félős. Nagyokat kacagott, és mindent megköszönt... A Mikulás rafkós volt, mert nekünk is hozott apróságot, és meg is kérte az árát. Mindenkinek kellett mondani verset, vagy éneket. :D Valahogy sejtettem, és én már előre gondoltam is egyet... :wink: :lol: Szonja viszont megkért, hogy ne beszélgessek a Mikulással. :lol: :lol: Erről is teszek majd fel képeket holnap kb... :oops:
Egyébként kapott Malackát, és Tigrist is Szonja amiktől gyakorlatilag extázisba esett, de ezt sejtettük... :lol:

Na mára eldugulok, jóccakát!! :)

thenus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?