Új privát üzeneted érkezett!

Rita,

Hát én is utánajártam és tényleg így van.. Kicsit szíven ütött a dolog, de mindegy..KépAlszom rá egyet kettőt és megnyugszom..
Egyébként én dec 11-re vagyok kiírva és inkább ne maradjon a babaKép
Évike
Évike

Sziasztok!

Márti, nekem szimpatikus volt nagyon a Sztanyik doki, de igazán még nem merek nyilatkozni róla, mivel még csak egyszer voltam nála. Késõbb beszámolok róla! Nem tartozom a Margit Kórházhoz (nem is tudom, hová tartozom), de annyi jót hallottam róla, és a barátnõmék ezt a dokit ajánlották, így ott fogok szülni. A terhesgondozóban is nagyon szimpatikusak voltak, tehát remélem nem fogom megbánni!

Juca2, én úgy tudom, hogy az AFP-t a betöltött 16. hét és a be nem töltött 17. hét között veszik le valamikor. Ha ez így van, akkor a korong szerint jó idõpontot adtak, és az aug. 15. lett volna korai nekem. Tegnap direkt rákérdeztem a védõnõnél, és õ is ugyanezt mondta. Szóval a továbbiakban nem foglalkozom a dologgal.

Legnagyobb meglepetésemre tegnap a védõnõ meghallgatta a baba szívhangját! Azt gondoltam, hogy ezt csak késõbb fogja megtenni, mivel még pici a gyerkõc, és nehéz megtalálni, de mivel szerinte vékony testalkatú vagyok, ezért elég rendesen kiemelkedik a méhem (már legalább 1 hónapja simán ki lehet tapintani), így egybõl megtalálta bennem a babucit. Kép Olyan jó volt hallani! Egyébként nekem nagy szerencsém van a védõnõmmel, mert egy angyal, és nagyon érti a dolgát. Mikor látta, hogy a párom elkísért, rögtön behívta õt is, mindent elmagyarázott neki, sõt mikozben engem kiküldött a mosdóba, még a vérnyomását is meg akarta mérni Kép Nagyon lelkiismeretes Kép
Bocs a kisregényért, úgy látszik ma szómenésem ven Kép

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs14

Hát csajok, egyre inkább úgy látom, ki kell bírnom azt a pár órát. Ha mondjuk december 10-re lennék kiírva, nem izgatna az egész: ez van és kész. Na de így, december 31-gyel!!! Majd szurkoljatok nekem, ha odajutunk! Micsoda hülyeség nem, az egyik gyerek aki néhány órával elobb születik feleannyi pénzt kap, mint a másik, aki néhány órával késobb. Kép
Vagy lehet, hogy a doktort rá lehet venni, hogy elsejét írjon a hivatalos papírokba? Az sem lenne rossz... KépKép
mégegykata 19

Hellóka!

Köszi az infót mindenkinek! Még jó, hogy nálam nem áll fenn a 2001- vagy 2002-dilemma! Egyébkent, meg majd kiderül ...

Ami az AFP-t illeti, most már annyi mindent olvastam róla, hogy igazából nem is izgatom magam miatta. Inkább bízom a genetikai UH-ban. Most valahogy abban a korszakomban vagyok, hogy minden rendeben lesz. 2 hete még egyfolytában azon aggódtam, hogy "mi van, ha valami nem stimmel?".

Sziasztok,
Juca2
Juca2 14

Mégegykata!

Én pont dec 10.re vagyok kiírva, és tényleg szemét dolog, hogy nem az idei fizut kapom. Elég jelentös a kettö közti különbség....

Évike!

Védönödtöl kérdezd a tornát, nekem ingyenes ott, ahol a védönö van. Biztos tud mondani valamit.

Pusz

Niki
Niki

Zsuzs,

Ugye milyen jó hallani a pici szívdobbanását KépKépKép
Sajnos a védönénimnél csak a 27. héten hallhattam a szívdobogást, mivel nagyon ócska a műszer. Amikor végre megtalálta, akkor meg a picuri bukfencezett egyet. Kép
A nödokimnál szerencsére szuper herkentyü van és már az elsö vizsgálat óta minden alkalommal ragaszkodik a szív meghallgatásához. Söt, olyan kütyüje van, ami kiírja a pici pulzusszámát is. Kép
Alig várom már a jövöhetet, hogy ismét hallhassam a picur szapora dobizását. Kép

Szilvi
Szilvi

Mégegykata:

Szuletesi datumokrol van egy jo sztorim.Ugye regebben akik messzebb laktak a varostol es otthon szultek...szoval az egyik ismerosom 3 nappal elobb szuletett, mint ami a papirjaiban van irva.Ugyanis mire az apukaja beert a hivatalba ahol kialitottak a papirjait elfeljtette hogy mikor is szuletett a sajat lanya, azt mar csak talalgatni lehet minek a hatasara volt ez a memoriazavar!KépPersze ma ez mar nem fordulhat elo.
T.
Tiduj

Mégegykata!

Jol emlekszem, hogy Te is a kutvolgyiben fogsz szulni?Akkor szerintem tuti osszefutunk.KépTok jo lenne!KépEgyenkent elso terhessegnel a tulhordas sem ritka.
Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Elgondolkodtam a jelenlegi családpolitikán. Azokból ítélve, amiket írtok, többeknek számítanak a limitek. Ebbõl számítgatva, a 168 bruttó fölött, az közel 100 nettó. Ehelyett majd tgyás-ként kapnak nettóban valami 70-80-at, gyed-nek tán 50-et és ha két év után még babáznátok, gyesnek 18-at (na addigra felcsorog majd tán 20 -ra). Anyagi oldalról meg lehet érteni, ha valaki a 100-as nettója (plusz addigi emelések!) helyett 20-ért nem akar otthon maradni, avagy babát vállalni. Nem nevezném ösztönzõnek a mai rendszert!
(úgy jó szülni, ha valaki elõtte eleve csóró volt, pl. egyetemista, ösztöndíjjal, mert ahhoz képest nem érzõdik úgy az anyagi visszaesés)
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Most nem éppen témába vágó, de végre valahára meglett az AFP-eredményem. MOM: 1.1, AFP: 45.9. Azt tudom, hogy a MOM-nak 0.9 és 1.4 között kell lennie, de az AFP-értéknél tudja valamelyikõtök, hogy mik a határértékek? Köszi elõre is!!!!

Lányok, akik a babakocsi-témában írtatok, köszi a funkció-leírásokat, én is sötét voltam e témában! Kép Köszi!

Niki, én is ezen problémázom, hogy ha nekem a mult évi jövedelmemet nézik, az biza sokkal alacsonyabb volt az ez évinél, szóval ez nem igazság! Kép

cupp,
Beja (22dik)
Beja

Sziasztok!

Beja!
Én úgy tudom, hogy a MOM az AFP-böl számított egyfajta középérték, korrigálva a súlyoddal és az életkoroddal. Tehát gyakorlatilag azt nevezzük AFP-nek. Gratulálok, nagyon jó lett Kép!!

Csak egy vélemény: ha a Bébikerbe akar menni valaki, az Üllöi útit válassza, szerintem sokkal jobb, mint a Váci úti, ami jóval kisebb is.

Köszi az infót, nekem eddig senki sem tudta megmondani, hogy milyen jövedelmet vesznek alapul a gyás-nál. Bonyolíthatok egy kicsit? A gyed-nél (ahol ugye a 2002-es igénylés miatt a 2001-es jövedelem számít) hogyan veszik figyelembe a táppénzen és gyás-on töltött idöszakot? Én pl. ugyanis az utolsó 3 hónapban már nem dolgozom, tehát az évem közel sem lesz teljes.

Nálatok is volt környezettanulmányon a védönö? Mert hozzánk mostanában akar jönni, és neki csak a délelött 9 óra felel meg. Nem érti, hogy 8-tól dolgozom, így viszont leghamarabb 11-re érek be, ami kicsit húzós. Egy idöpontot már lemondtam, remélem, legközelebb nem lesz probléma.

Eszter (holnap 25)
eszter

Szia Eszter!

Sajnos ebben nem vagyok teljesen biztos, de ha igaz, akkor a gyednél a táppénz és Tgyás elötti 180 nap jövedelmét veszik alapnak. Viszont itt már van maximum. 2001-ben 80.000.- Ft/hó, 2002-ben 83.000.- Ft/hó.

A védőnő nálunk is akart jönni környezettanulmányra, de nagyon megértően azt mondta, hogy majd ha novemberben már otthon vagyok akkor jön majd. Főleg akkor lett nagyon készséges mikor megemlítettem, hogy éppen a családi házunk bővítésének kellős közepén vagyunk. Hát az biztos, hogy érdekes környezettanulmányt lehetne írni most rólunk a félig romos házban.

Rita
D.Rita

Sziasztok!

Felént semmi extra újság nincsen, szerencsére már sokkal jobban vagyok, szedem a gyógyszert Kép és bizakodom, hogy Picurkámnak nem ártok vele.

Üdv D.Rita köreinkben! Gyere gyakrabban Kép

Mónikától minap kaptam sms-t, azt írja, hogy jól vannak, naponta 10-15-ször keményedik a hasa.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 39 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 38 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 35 hét 6 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 35 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 33 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 33 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 30 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 30 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 29 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 29 hét 3 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 28 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 28 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 27 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 26 hét 3 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 25 hét 6 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 25 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 25 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 24 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 23 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 23 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 23 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 23 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 23 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 22 hét 0 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 21 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 21 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 21 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 20 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 20 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 19 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 20 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 20 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 20 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 19 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 19 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 18 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 18 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 18 hét 1 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 16 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 16 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 16 hét 4 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 15 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 14 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 14 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 14 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 13 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 13 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 13 hét 5 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 10 hét 1 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Kép Tegnap voltunk UH-n. Olyan kis édes.Izg&#337;-mozgó!Képzeljétek 14 hetesen és 4 naposan ülve 10 cm a "picuri"! Apjára ütött! A BPD 31. Mostmár értem miért van ekkora pocim! Kép
Már nemtom kinek, de megigértem, hogy megirom az AFP idöpontját:aug.15.
Sajna szivhangot nem hallgattunk,mert nincsen a dokinak gépe.

Szilvi!Az ócsai véd&#337;n&#337;knek van ilyen készülékük?

Remélem mindenki jól van!

Puszi:catnet-niki
catnet

Szia BGabi!

Ha megkérlek bele tennél engem is a táblázatba. A ma aktuális adataim:

D.Rita
1.c
19. hét 4 nap
Dunakeszi
32 év
December 27.
1. baba

El&#337;re is köszönöm.

Lányok, asszonyok!
Mivel mi fél éve költöztünk ki Dunakeszire még nem igen ismerek senkit, a véd&#337;n&#337; pedig már most nyaggat, hogy válasszak gyermekorvost és mutatkozzak be neki. Szerintem ez még kicsit korai, de valószín&#369;leg három hónap múlva sem fogom jobban ismerni gyermekorvosokat. Nincs véletlenül köztetek olyan akinak van tapasztalata rokon ismer&#337;s autentikus személy aki valakivel nagyon meg lenne elégedve Dunakeszin.

Megköszönnék minden tippet.

Rita
D.Rita

SziasztokKép

Képzeljétek ma voltam a klinikán nagy UH-n és megállapították hogy kislányunk leszKépKépKép
Kétszer is odadugta a berendezéshez amit inkább titkolni illikKép Nem volt valami szégyenl&#337;s. És ebb&#337;l a doki egyértelm&#369;en megállapította, hogy tisztán látszik a két szemérem csont és hogy kislányKép
Hát kb eddig a pillanatig érdekelt az az átkozott TGYÁS meg GYEDKép

Egyébként Ildi teljesen igazad van. Akinek egy netán több diplomája van s jó cégnél dolgozik ami ma már nem olyan ritka eset mert sok Magyaroszágon a jól fizet&#337; multi, és a fizu nemhogy netto száz de akár a duplája körül is lehet vagy mégtöbb hát nincs igazán ösztönözve hacsak a férjnek nincs hasonló vagy még jobb állása.
A férjem a PannonGSM-nél dolgozik, az &#337; f&#337;osztályukon vannak vagy 40-en kb 10%-20% a fiúk aránya, a többi 27-35 év közti n&#337;. Kicsit elgondolkodtató....

Pussz aki nem lenne már jó hétvégét! 35-36 fokot jósolnak, úgyhogy h&#369;söljetek és vigyázzatok magatokra!
Évike
Évike21

Sziasztok!

Catnet-Niki: Gratula, a picur ülömagassága a korongom szerint 16 hetesnek felel meg! Kép
Az ócsai védönönél csak 1x voltam, de akkor is csak a kartonomat irogatta. Szerintem pulzusszámos kütyü nem hiszem, hogy van náluk, de a szívhangot biztosan ök is meghallgatják valahogy. Kép

Én most elköszönök hétföig!
Mindenkinek, kellemes hétvégét és sok-sok mocorgást!

Szilvi
Szilvi

Évike!

De jó Neked! Biztos boldog vagy! Bár a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen a kicsi, de szívem mélyén egy kis Zsófit szeretnék!
Én csak szeptember 05-én megyek UH-ra és abban reménykedem, hogy az én kis lurkóm se lesz szégyenlos és megmutatja magát!
Lányok nekem ezen a héten látványosan nott a pocim, de még nem vagyok kismamás, inkább olyan mintha jól bekajáltam volna! Szóval inkább kövérkés a pocakom.

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

CatnetNiki szió! KépKép SzuperKép Egyébként ennyi idõsen a miénk is ekkora volt!! Mi is 14 hetes és pár naposan en voltunk júniusban, és hasonló értékeket mondott a doki!

Évike sziaKépKép GratulaaaaaaaKépKép Szuper! Mi lesz a neve?

cupp,
Beja (22) (szûzanyám, megint eltelt egy hétKép)
Beja

Sziasztok!

Évike, gratulálok a kislányhoz!!! Kép
Ami a juttatásokat illeti, sajnos ebben egyetértek veletek, én is multinál dolgozom, és szerencsére nekem is több a fizum nettó száznál, de ennek megfelelöen dobtam is egy hátast, mikor a könyvelö kiszámolta, kb. mennyi táppénzt fogok kapni, ha úgy döntök, nem dolgozom tovább. Az eredeti tervek szerint már októberben sem akartam dolgozni, a fentiek ismeretében viszont újra át kellett gondolni a dolgot, és én is, mint sokan mások, úgy döntöttem, hogy dolgozom, amíg nem esik nagyon nehezemre. A táppénz kb. a jelenlegi nettó fizum EGYHARMADA lenne! Ez azért elég komoly különbség, és tényleg nem lehet azt mondani, hogy ösztönözve lennénk az anyaságra. Persze ezek a dolgok kezdenek mellékessé válni, ha megtudjuk, hogy babát várunk, de azért mégis bosszantó, hiszen a bébi születésére felkészülni sem olcsó mulatság.

Megvettem és ki is olvastam a Kispapakönyvet! Nagyon jópofa, már csak a páromat kellene valahogy rávenni, hogy elolvassa Kép

Émelygös sorstársak: Javul már a helyzet? Már megint azt hittem, hogy jönnek a szép napok, erre a mai megint túltett minden negatív várakozáson Kép
Úgy látszik én nem tartozom azon szerencsések közé, akiknek egycsapásra elmúlik minden bajuk, ahogy a második harmadba lépnek... Nincs ötletem mit tegyek, a B6 vitamin semmit nem változtat a helyzeten, pedig már Elevitet sem szedek, arra sem foghatom. Kép Na mindegy, majd túléljük valahogy.

Vigyázzatok Magatokra és kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

Pussz,
Zsuzs
Zsuzs14

Zsuzs,

Hogy vígasztaljalak, nem vagy egyedül az egyharmaddal... Hát ez van, Tegnap én is hátast dobtam mikor megtudtam hogy mennyi az annyi...Kép
Vizsont Neked TGYÁSnál már a 2001. évi fizud számít és idén végig vonják az egészségbiztosítási járulékot így jöv&#337;re a táápénzed és a TGYÁSod is több leszKép

Én nov egyt&#337;l megeyk táppénzre, azért a szülés el&#337;tt másfél hónapig szeretnék otthon lenni...Meg kezd elegem is lenni, jó lenne már a babára koncentrálni, nem az iteni dolgokra. Persze azért igyekszem lazábban venni ammennyire csak lehet...

Évike
Évike21

Évike,

A TGYÁS-nak is van felsö határa? Vagy azt a tényleges jövedelmemböl számítják?

Én decemberben szeretnék táppénzre menni, utána januáról TGYÁS, és késõbb GYED. Ezeket hol kell egyébként igényelni (a táppénzen kívül)?

KÖszi,
Zsuzs
Zsuzs

Zsuzs!

Ha a munkahelyed Tb kifizetohely is, akkor ott kell igenyelni, ha meg nem akkor biztos ott meg tudjak mondani.Tobb helyen is lehet igenyelni.Egyebkent jo tudni ezeket elore, mert csak 2 honapra visszamenoleg fizetik ki, hiaba jart volna.

Nyugos vagyok, meleg van, menne"n"k haza!

Tiduj
Tiduj

Szia Zsuzs!

Két napra nekem is visszatértek a bajaim, bár ez nálam csupán annyiból áll, hogy folyamatosan éhes vagyok. De elég hülyén néz ki a munkahelyemen, hogy félóránként tömöm magam. Ma már hál' Istennek megint "normális" az étvágyam. Tudom, tudom én nem is panaszkodhatok, lehetne sokkal rosszabb is.
Már számolom vissza a perceket, hogy végre leléphessek a munkahelyemr&#337;l és elterülhessek otthon. A hétvégét tuti, hogy a Balatonban fogom eltölteni. Teljesen kikészített ez a meleg. Az el&#337;bb már majdnem elaludtam.

Kellemes hétvégét mindenkinek és vigyázzatok magatokra, meg a bébikre!

Sok pusssssz!
Juca2
Juca2 14

Zsuzs,

A TGYÁS-t a táppénz szabályok alapján számolják, ennek pedig az alapja a napi átlagkereset.
Fels&#337; határa ugyanúgy mint a táppénznek az a jövedelem ami után fizettél egészségbiztosítási járulékot.
Mivel 2000-ben volt fels&#337; határ és bizonyos összeg felett már nem vonták a járulékot (havi 168 e Ft, éves 2,016e Ft felett) így a 2001-ben fizetett táppénz és TGYÁS fels&#337; határa ezen összeg 70%. 2001-ben azonban az egészségbiztosítási járulékot fizetni kell fels&#337; határ nélkül így szerintem 2002-ben a táppénz és TGYÁS is sokkal több lesz, mivel magasabb fizu számít alapul. De ez nem biztos, lehet itt is meghúztak egy fels&#337; határt, nem tudom..
Évike
Évike

Tiduj,

Azt nem tudod véletlenül hoggy mi van ha csaka szülés után pl. 2-3 héttel igénylem meg a TGYÁS-t? Akkor is a szülés id&#337;pontját veszik alapul a számításnál?

Kedves Többiek, ne haragudjatok, hogy most állandóan err&#337;l beszélünk, ígérem többet nem írok ebben a témában.. Unalmas lehet és fárasztó olvasni ez biztos..

Juca, irigyellek, hogy a hétvégéd a Balatonban töltheted...Kép Mi is leutazunk vidékre inkább a szüleimhez,mint itt kapni h&#337;gutát a panellakásban...
Mindenkinek jó pihenést.
Puszi,
évike
Be is fejezemKép
Évike21

Sziasztok Kismamák!

Egy hétre elvonulunk a Tátrába teleni. Mindenki nagyon vigyázzon magára!

Puszi nektek!

Mamacica és Kiscicája
Mamacica

Sziasztok lányok-asszonyok!

Megelégeltük a Sziget-zajt és levonulunk mi is a Balcsira a hétvégére hasat süttetni.
Kislányom napjában többször keresztben ill. átlósan nyújtózkodik a hasamban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kellemes, de leglább jól szórakoznunk rajta, milyen alakzatokat vesz fel a hasam.

Jó hétégét mindekinek!
Pocok

Szijasztok!

Helga! Szerintem ha a 30.hétre tervezitek a vásárlás elkezdését, az pont jó. Na nem azért mert mi is igy csináljuk :-))))))))
Mi eddig vettünk egy babakocsit (29.héten), egy kissapkát, ágynemügarniturát, törölközöt. Szóval itt tartunk most a 30.héten. És hátra van még kb. 100 dolog :-))))Én úgy tervezem, hogy a 36.hétre mindent próbálok megvenni, mert az utolsó 4 hétben állitólag már menni sem lesz kedve+ereje az embernek, és nem árt, ha már akkor minden megvan, meg össze van pakolva, igy nem érhet meglepetés. Igy az utolsó 4 hetet aktiv pihenéssel tölthetem. (na nem mintha most nemazt csinálnám :-)))))

Pocok! Vannak tényleg bu*kó emberek. Én múltkor egy benzinkútnál elkezdtem lemosni a szélvédöt, a benzinkutas meg kb. 2 lépésröl nézte a falnak dölve. Bezzeg a BMW-s férfiak helyett lemossa a szélvédöt, de a kismamának nem segitett volna.

Szijasztok, Lara-30
lara (lara)

Állítólag még az év elején megjelent valamelyik baba vagy mama újságban egy kínai horoszkóp, mely alapján 90 %-ban meg lehet mondani hogy fiú lesz vagy lány a baba, ill. lehet elõre tervezni is.
Ez állítólag visszafele is mûködik, akik megnézték, hogy õ nekik minek kellett volna lenniük, bejött.
Nem tudjátok hogy hol lehet beszerezni, megnézni, stb?
Mivelll több embertõl is hallottam, hogy bejött és megnézték az egész családot és ott is bejött, kíváncsivá tett.

Köszi a segítséget! Nóra
Névtelen

Szia Nóra!
Nem 90% hanem 60-és 90% között. Ez is több mint az 50%!:-)) Mi a barátn&#337;immel visszaszámoltuk a gyerekeinket. A 70 %-os találat megvolt.
Elküldeném neked e-mailen, csak add meg a címed.
Hozzáteszem, hogy szerintem semmi ilyet nem szabad komolyan venni, de én is kiváncsi vagyok, hogy nálunk bejön-e?:-)
Üdv.
Malacka
Malacka

Nóra!
Most láttam, hogy a babapont.hu-n ott van ez a kínai "kalkulálgató", akkor nem küldöm. Keresd meg:-))
Malacka
Malacka

Sziasztok, mostmár én is pocaklakóval együtt vagyok itt, Cintikének érkezik a kistestvére 2002.március 26-ra, jelenleg 6. hetes kismama vagyok! Olyan jó érzés leírni, és f&#337;leg megint átélni. Mindenkinek jó egészséget kívánok, és a nagypockosoknak kitartást a meleghez! Sziasztok , üdvözlet Kamilla
Kamilla

K0szi Malacka$

A horoszk´p szerint länyom lesz, sokan persze fiut mondanak, a jovo honapban szulok, a dokit kertuk ne mondja meg, legyen meglepetes.
mert biztosat nem szeretnenk tudni, mert ugysem az a lenyeg, hanem hogy egeszseges legyen.

Nori
Névtelen

Kedves Barbara!

Adókedvezmény jár a gyermeked után, els&#337;sorban az veheti igénybe aki a családi pótlékot kapja, illetve ha az adóelöleg összege lehet&#337;séget nyújt arra, hogy igénybe vehesd. Az adókedvezményt nem kötelez&#337; figyelembe venni hanem év végén a bevalláskor egy összegben is figyelembe vehet&#337;. Mi úgy nyilatkoztunk, hogy a férjem nem veszi igénybe (az &#336; nevére jön a családi pótlék)az adókedvezményt így önadozó lesz és a saját adóbevallásában vesszük figyelembe és így egy összegben kapjuk vissza.Azért döntöttünk így mert egy összegben több mintha havonta figyelembe vesszük (havi 3.000,-Ft)mert az adóbevallás leadása után 36.000,-Ft-ot kapunk vissza. Az egyszeri anyasági támogatást a szülést követ&#337; 60 napon belül kell igényelned nem az Egészségbiztosítási Pénztárnál hanem az Államháztartási Hivatalnál, különben elveszik. A TGYS-t viszont az Egészségbiztosítási Pénztárnál kell intézned. Küld&#337;: Erd&#337;s Zsoltné-Anikó
Anikó

Sziasztok,

Szép reggelt mindenkinekKép Hogy bírtátok ezt az &#337;rült h&#337;séget szobaton? Szerencsére mi is elmenekültünk Pestr&#337;l le a Szigetközbe. Nagyon jó volt, kenuztunk kicsit, persze én csak inkább ücsörögtem és nézegettem, evezni nemigen volt kedvemKép Hát így vízben, vízparton ki lehetett bírni...

Kispapakönyv.. Lányok, hát pénteken összerohantam érte mindent, már sehol nem volt, se Libri se Fókusz.. Viszont ajánlották az Édesvíz kiadó boltját ami a Blahától az Astoria irányában van a Corvin oldalán ott még van pár példány...Most már eggyel kevesebb...

Mi jól vagyunk, pici lányom mocorog anyukája pedig élvezi a h&#369;vösebb id&#337;t.
Puszi mindenkinek,
Évike
Évike 22

Sziasztok!

Hát én a höséget ennyire rosszul, mint tegnap még nem bírtam. Hozzánk tegnapra ért ide a java, a front. Este 5 körül érkezett meg a szél, és este már elfogadható hüvös volt. De tényleg nem tudtam, mi lesz velem, annyira rosszul voltam. KépKép

Van még egy problémám, ha tudtok, adjatok tanácsot. Rám eddig életemben egyszer volt jellemzö, hogy gombám lett volna. Épp 1 hete beszéltük ezt Bejával. Erre most úgy érzem, hogy megint van, és ki vagyok akadva. Volt már valakinek a terhessége alatt gombája? Ha igen, mondjátok el, hogy zajlott le, mit kaptatok rá. Köszi

Kellemes és problémamentes hetet kívánok mindenkinek!

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 39 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 38 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 36 hét 2 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 35 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 33 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 33 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 31 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 31 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 30 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 29 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 29 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 29 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 27 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 26 hét 6 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 26 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 25 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 25 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 24 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 24 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 23 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 23 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 23 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 23 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 22 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 22 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 22 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 21 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 21 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 21 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 20 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 20 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 20 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 20 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 20 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 20 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 19 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 19 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 18 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 18 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 17 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 16 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 17 hét 0 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 15 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 15 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 14 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 14 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 14 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 14 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 14 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 10 hét 4 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok lányok!

Gabi, hát tényleg egy hete beszélgettünk pont errõlKép Nekem a terhességem gombásodással indult (ezért kellett elmennem alig 4-5 hetes terhesen a dokihoz, mert tudtam, hogy gáz van). Candibene kúpot adott és kenõcsöt kívülre. Hat napos volt a kúra, és maradéktalanul helyre jöttem, azóta minden rendben, pedig én aztán fogékony vagyok rá sajna... Azt mondta az orvosom, hogy a gombásodást feltétlenül kezelni kell kúppal és kenõccsel, ez egyáltalán nem árthat a babának, viszont a kikezeletlen gombás fertõzés árthat a picinek, ha feljut a méhbe. Szerintem egyébként nyugodtan okolhatod az antibiotikumotKép, amiért elõjött Neked... Nekem szinte tiltva van az antibiotikum szedése, mert egybõl gombám lesz... Állítólag az antibiotikum kiöli a természetes baktériumflórát a hüvelyben, a gombának pedig más sem kell a szaporodáshozKép
Igyekezz visszamenni a dokihoz, és nyugi, nem lesz semmi baj...

cuppantás,
Beja (23dik)
Beja

Sziasztok!

Én is most hagytam abba a gombaöl&#337; kurámat! Kaptam egy 3db-os kupot+krémet és el is mult! Ugyhogy GABI, menj vissza a dokidhoz és minden rendben lesz! Kép
Képzeljétek tegnap voltunk 15 hetesek és ezt este 11 orakor megünnepeltük egy kis mocorgással! Kép Kép Olyan jó volt!

Sok puszi nektek!catnet-niki
catnet

Sziasztok!

Megjöttem a nyaralásból. Egy hét a Balcsin tök jó volt, és mivel elõtte a doki bácsim megnézett, így fürcsi-pancsiztam is. Kép
Jó volt titeket végig olvasni!

Üdvözlöm az új pocaktársakat. Kép

Nézegettem a gombás fertõzésekrõl artakat.
Nekem ilyen még nem volt.
Lehet, hogy ciki leírni, de mióta várom a babócát sokkal több a "folyásom", de fehér, igaz néha "darabos".
Ez vmilyen fertõzés lenne?
Vagy érzékeny vagyok az öblítõre, mosóporra?

Üdv. Chris.
Chris

Sziasztok!

Az antibiotikum melle nem art joghurtot enni, igy alitolag elkerulhetok a mellekhatasai mint pld a hasmenes es a gombas fertozes.Kép

Gabi!

Tenyleg 3 nap es elmulik.Kép

Tiduj
Tiduj 18

Sziasztok!

Ebbõl a Candibene-bõl tényleg létezik ez a 3 kúpos megoldás is (régen mindig ezt kaptam), de mivel ez a 3-as kiszerelés dupla akkora gyógyszer-tartalmú, a dokim legutóbb csak a kisebbet írta fel a babára tekintettel, és ezért tartott 3 helyett 6 napig... De az eredmény ugyanaz, és szerintem a 3 db-os sem árt egy cseppet sem.

Chris, szióka! Remélem, jól kipihentétek magatokat! Mázlisták vagytok, gyönyörû idõt fogtatok ki!
Terhesség alatt nagyobb mennyiségû a folyás és fehéres. Ha nem okoz panaszt (viszketés, égés, fájdalom, randa szag), akkor biztos nem fertõzés.

Niki, gratula a mocorgáshoz!!! Kép Milyen érzés volt, mit éreztél?

Beja (23dik)
Beja

Sziasztok!

Catnet engem is érdekelne, hogy mit éreztél! Biztos azt érezted? Még a második babások sem érzik meg ilyen hamar!
Én már úgy várom, hogy megmozduljon, de még semmi...

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Gabi!
Nekem soha életemeben nem volt gombám, csak most, kb. 1 hónapja. A doki gyógyszertári kúpot írt fel, amit utáltam (10 db-os), de elmúlt töle. Azt mondta, terhességnél elég gyakori a gombás fertözés.

Chris!
Szerintem menj el a dokihoz, a több folyás még nem gond, de az, hogy darabos, utalhat gombára (nálam legalább is ez volt a helyzet).

Eszter (25)
eszter

Sziasztok!
Köszönet a tanácsért.

Catnet! De jó neked!Kép Én még nem érzem ÕtKép
17. héten már nem kéne éreznem?

Üdv. Chris
Chris

Sziasztok!

Nem is tudom! Talán olyan volt mintha vmi belülrol simizné a hasamat! Ide-oda mászkált! Szerintem tuti az volt! Olyan jó érzés! De ezek még nagyon finom mozgások. Csak azért vehettem észre, mert tök nyugiban egyedül lefeküdtem az ágyra, fogtam a hasam és a babára koncentráltam. Próbáljátok ki ti is. Hátha.. Kép

Puszi:catnet-Niki
catnet

Beja

Bocs,hogy bekotyogok,irtam neked emilt.Ha raersz valaszolsz?

Mindenkit puszil a meg remenykedo Kriszti
kriszti

Bocsi többiek, OFF lesz:
Kriszti, szija!! Most jöttem vissza a tornáról, a netem is már begyorsult végre, már írtam is!!! Ne feledd: a remény hal meg utoljára!!!
cuppp,
Beja
Beja

Sziasztok!

Alig néhány napot mulasztottam, mégis alig tudom bepótolni a lemaradást! Kép

Sajnos csütörtök reggel kidöltem a sorból. Szépen felkeltem, elvonultam zuhanyozni, ahogy minden reggel szoktam, ott aztán minden átmenet nélkül rosszul lettem, összehánytam magam, és ha a zuhany tartócsövében nem tudtam volna megkapaszkodni, biztosan össze is esek. Életem Szegény Párja nagyon megrémült, mikor a furcsa zajokra utánam jött. Úgy szedett ki a zuhany alól, mint egy rongybabát... egy igen gusztustalanul mocskos rongybabát... Kép
Fogalmam sincs, hogy mi lehetett. Ocsmányul éreztem magam, olyan volt, mintha nem férne el bennem mindaz, ami bennem van, és mindjárt ki is pukkadnék, és csak öklendeztem-kinlódtam, hiszen reggel ébredés után nem nagyon volt mit kidni magamból. Lehet, hogy a Pocaklakó rendezte át a kéglijét, de az is lehet, hogy valami enyhébb lefolyású fertözés ért utól. Nem tudom, mi lehetett, a csütörtök délelöttöt végighánytam, és volt egy enyhe hasmenésem is, délután olyan kimerült voltam, hogy fel is alig birtam kelni. Aztán péntekre úgy elmúlt, hogy csak egy kis gyengeség maradt utána. Fertözésnek túl enyhe volt, a Pocaklakókról viszont még nem hallottam senkitöl olyat, hogy a 20. héten ilyesmit müvelnének... Persze mindegy is, hogy mi okozta, a lényeg, hogy viszonylag hamar elmúlt.

Márti
Márti

Sziasztok!

Helga kérdezte, hogy ki mikor kezd vásárolni, erröl eszembe jutott egy aranyos sztori. Szombaton voltunk a MegaToys-ban, nézegettük a bababútorokat (ájuldoztunk az áraiktól), és az eladóval beszélgettünk, hogy milyen színekben lehet rendelni, mennyi idö alatt készül el, stb. Odajött egy kismamatárs, és elkapta a végszót, hogy 4-5 hét a szállítási határidö. Teljesen meg volt döbbenve, és rémülten közölte az eladóval, hogy de ö egy hét múlva szül!!! Kép Az eladó hölgy nagyon kedves volt, megnyugtató mosollyal azonnal a segítségére sietett, és felajánlotta, hogy megnézi, melyik típusból van esetleg raktárkészletük. Biztosan találtak is megoldást, csak azért jutott most eszembe, hogy azért nagyon az utolsó pillanatra se jó hagyni a bevásárlást! Kép

BGabi! Jól értettelek, a TravelSystem rendszerü babakocsikhoz tartozó hordozóba nem lehet melegen felöltöztetve belerakni a babát?!?! Akkor az egész nem ér semmit egy decemberi babához?? Nekem annyira tetszett, olyan praktikusnak tünt. Kép Nekünk extra problémás lesz a választás, lakótelep és parányi lift (10. eleten lakunk) az egyik oldal, rengeteg utazás és messze lakó nagymamák a másik. Ez a kis kagyló alakú hordozó olyan ügyes megoldásnak ígérkezett, hogy csak beteszem és kiveszem az autóból, kézben is hozhatom-vihetem, de egy mozdulattal a babakocsira is felpattinthatom, a kicsi fel se ébred közben, ha elaludt. Most egészen elkedvetlenedtem... Kép

Pocok! Szívemböl szóltál, amikor a hely-átadás témáról írtál. Nekem eddig egyetlen egyszer adta át a helyét egy kedves fiatal lány, pedig akkor még szinte semmi sem látszott rajtam. Most azért már elég könnyen észre lehet(ne) venni az állapotomat, de azóta se fordult elö ilyesmi. Az bezzeg többször is, hogy mire egy éppen felszabaduló helyig elkecmeregtem, gyöztes vigyorral lehuppant rá valaki... Kép
Ugyanakkor én is utálnám azt csinálni, mint egyik másik idös "hölgy", aki szinte rád mászik, belebámul az arcodba nagy szemrehányóan, és egyik másik még a táskájával is ütemesen püföl, hogy nehogy már észre ne vedd. Az, hogy te közben éppen a reggeli émelygéseddel kinlódsz, senkit nem érdekel... Kép
Én szerencsére mindenütt végállomáson, vgy ahhoz közeli helyen szállok fel azokra a jármüvekre, amikkel dolgozni járok, úgyhogy 1-2 megállót az ellenkezö irányba indulva, és esetleg megvárva a következö buszt vagy HÉV-et, meg tudom oldani, hogy leülhessek. De amikor nem dolgozni jövök, hanem csak úgy a városba rohangálok ide-oda, akkor néha nagyon kellemetlen. Pláne ebben a bolond melegben... Kép

Márti
Márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?