Új privát üzeneted érkezett!

Zita! Én még mindig ugy tudom csak hétvégén mehet gyerek a Metroba :o De ezt Szegedre irtam. Van ahol nem is mehet be sosem, csak a nyitott családi napokon.

Szilcsi! ha ugy nyugodtabb vagy hivd fel öket telefonon és megmondják.

Timi! Örülök hogy jol vagytok! Grat. a kislányhoz (bár én is tudom lányt látva még lehet fiú, de a lényeg gondolom hogy minden Okés!)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Csajok, mi hétvégén sem mehettünk be Petivel a Metroba...benne van a feltételekben: http://www.metro.co.hu/index.php?o=hun_ ... feltet.htm (3. pont)

Holnapra drukkoljatok, megyünk ügyet intézni.

Jó éjt!

Ági és
KépKép
exdeus

Metro:
érdekes, én akárhányszor megyek mindig van jópár, igencsak 10év alatti, és pl. én csak hétköznap megyek ki.

Dancsi, Timi!
Gratula a pocaklakókhoz.
Vendég

Zozo, igen, régebben volt ez már téma... Mi egyszer mentünk hétvégén, akkor meg is kérdeztük, hogy bevihetjük-e a törpét, de azt mondták, hogy nem, és a családi hétvégére hivatkoztak, amit mostanság nem is nagyon hirdetnek. :shock:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Metro:
Mi kb. 2 hónapja voltunk Noémivel egy vasárnapi napon (nem hirdetett családinap, csak síma vasárnap), senki nem szólt egy rossz szót sem! :wink:
Sőt, az eladók még viccelődtek, hogyha nincs vonalkód rajta, akkor nem vihetjük ki az áruházból! :lol:

Megyünk ovizni Botival - már 3 hete gyűrjük beszoktatás címen, de már rég nem az, imádja! :D :D

Kép
Kép
zituska28

Ja...még egy kérdés!

Hol lehet jó minőségű, de nem horror áron hótaposót, vagy bélelt, vízálló bakancsot venni?? Botinak kéne....
Az Asso-nak régen volt weboldala, ahol a cipőit meg lehetett nézni. De nem találom, amit találtam, azon csak néhány cipő látható.. :(
Nem emlékszik vki annak a címére?

Kép
Kép
zituska28

Zituska, nem olyan régen írtam, hogy tőlünk nem messze nyílt egy kis garázsbolt, akkor akciósak voltak a lábbelik. Esetleg egy nézést megérne, azért még nem kell fizetni. Egyébként a Gyöngyvirág utcában van a bolt, a Coop mellett.

Ági és
KépKép
exdeus

Karmen, Exi, Szilcsi!
Hát mi akkor kérdeztük meg amikor még terhes voltam Szandival, akkor azt mondták lehet menni gyerekkel bármikor.
:wink: Szerintem is hivd fel Őket! :wink:

Zituska!
Köszi a játékos infót. Formabedobonk van, mondjuk nem zenélős. Na valami majd lesz. :P
Nem ezt kerested: www.szegedcenter.hu/cipo

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita :)
De igen!!!! Köszi!!!! :D :D :D

Jó ám a kutyus is! Boti még néha most is melléül, és mondja a verseket! :wink:
Hna, szóval én nem tudnék most sem választani - anno sem tudtam, ezért kapta meg mindkettőt Boti na nem egyszerre :o - jó mindkettő! :wink:

Exi :)
Átsiklottam a múltkor az info felett! Köszi, megnézem azt is! :D

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Konnkluzio GYed-bolcsi ugyben. A sajat TB-sunk azt mondta, tappenzere semmikeppen nem menjek, mert az uj TGYAS-omat es GYEDemet akkor a munkaberem 80%a alapjan allapitjak meg, ha viszont GYEDrol megyek TGYASra, akkor meg a minimalber duplaja alapjan szamolnak. Na ugyebar kozalkalmazottkent eselyem sincs beremelesre a kozeljovoben, de a minnimalbert valoszinuleg emelik. Azt is mondta, nyugodjak meg, az OEPnek nincs arra kapacitasa, hogy ilyesmit ellenorizzen, es amugy is csak 1,5 honap necces.

Zsuzsi: Nem GYESen vagyok meg, hanem GYEDen, es mivel Luca 22 honapos lesz ocsike szuletesekor, en vele nem is leszek.

Szoval mentunk is ma eloszor bolcsibe. 4 fiu lesz meg Luca a csoportban. Ma 2 volt, edesek, a jatszassal nem is volt gond, csak az az ebed... Karfiolfozelek. Hm. Nem csuszott, de ezt sejtettem is, Luca mar rendes kajat kap eg yideje tolunk. Ez alatt nem azt ertem, hogy nincs pl. karfoil, de hogy fozelek formajaban nincs, az tuti. En mar nem fozok olyat, amit en ne ennek meg. Most 1 hetig probaljuk ezt a fozelekes menut, aztan ha nagyon nem megy, kerem, adjak neki a nagyobbak menujet.

Koszi meg1x a hozzaszolasokat!!!

Tovabbi szep napokat!!!

Kép
Kép
-macsek-

CSAJOK!
PÉNTEKEN 10-TŐL DÉLIG JÖN A MIKULÁS A JÁTÉKDZSUNGELBE,NEM JÖN SENKI?????
20140113113746

Helló!

Macsek! Aha, elfelejtettem :), de bennem az a vari élt, hogy elmész táppénzre, a procedúra uaez. lett volna, csak gyes lemondás nélkül. Örülök, hogy megoldódott a probléma. :) Az oep tényleg csak akkor ellenőriz, ha táppénzen vagy.

Zita! Nekünkj kutyusunk van, uncsitesónak sütifaló. Dénes 1 évesen kapta a kutyát, már akkor is szerette, de igazából 2-2,5 évesen kezdte el igazán élvezni, azóta énekel vele, tudja a dalait-mondókáit, és tudja rendesen váltogatni, hogy most a tanulós, vagy a szórakozós dalokat szeretné. A sütifalót hamarabb élvezik a picik, a kisebb korosztálynak ez a jobb, a kutyát meg tovább használják, még az 5-6 évesek is imádják.

Mikulás: Nekünk ugrott, Dénes hurutos, egész héten nem mehet bölcsibe, a doki külön kihangsúlyozta, hogy a pénteki mikulás bulit is hagyjuk ki a bölcsiben... :(:( Majd itthonra szervezünk saját Mikulást szombatra. :):)

Metro: Hétközben minket már küldtek el Dinivel, de hétvégén rendszeresen megyünk vele, olyankor tele van gyerekes családokkal.

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ma voltam a Metroban lehet gyereket bevinni. A csaj (pénztáros ugy tudta) hogy hétköznap is, de hétvégén biztosan igy mondta. Jópár éve nincs már olyan hogy csak családi napokon, ezért irtam tegnap hogy attól függ melyik áruházat kérdezte itt valaki, mert Szegeden lehetett menni régóta hétvégén gyerekkel, de pl. másik áruházban volt ahol nem!

Macsek! Pont erre irtam hogy mielött tp-re mész vegyél ki szabit, az megemeli az átlagodat ugy hogy utána ha tp vagy akkor nem járj rosszul! De akkor is ajánlottam hogy pontos adatokkal, fizetésekkel ird Szakbarbárnak. Szerintem a linket is betettem ide, többet nem tudok már mondani

Mikulás. Én viszem Orsit a Siha közi játszóba csüt, pénteken oviba megy (igaz oda Norbit nem vihetem) de kedden mindkettöt viszem a Gyerekházas Mikulásra, én többet nem is tudok most erre szánni, sem csomagot (elég nehéz igy is hogy Orsinak ugye tejmentes csomag legyen), meg az ut Szegedre, a belépö stb. szoval nekünk ennyi Mikulás elég idénre. Mi biztosan nem megyünk többre

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Exdeus: húúú, sajnálom, de jó, hogy az ijedtségen kívül semmi… Apa múltkor egy motorossal találkozott, ő volt a hibás, szerencsére nem lett baja a motorosnak.

Enikő: a konyhába tervezz be egy mosogatógépet, ebben a stádiumban még könnyű betenni. :wink: Én anno azt hittem, amikor anyukám megvette, hogy felesleges flanc, de neeeem, hatalmas segítség, én mindig áldom, amikor elindítom dugig piszkos edénnyel.

Karmen: és mennyire komoly az allergia? Már csak azért kérdezem, mert szója és tejfehérje rengeteg mindenben van, főleg kis mennyiségben (felvágottal, virslik, vajkrémek stb). Azért nem hallottam a telefont, mert kint hagytam az előszobában a kabátzsebemben, még jó, hogy nem volt lekussolva a kaputelefon!

timika: örültök a csajszinak? :wink:

szilcsi: de jó, akkor találkozunk! Figyelj, ha szüleim kocsival jönnek, akkor esetleg megkérhetem őket, hogy vigyenek benneteket haza, vagy a mi gyerekeink közül egyet, és akkor befértek mihozzánk!
Metro: szombat-vasárnap tuti be lehet vinni gyerekeket. Mi már kettővel is voltunk.

AT Zita: nálunk szüleimnél van tanuló kutyus, szerintem kicsit bárgyú, de a gyerekek szeretik, bödönt még nem láttam.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Nóri! Közepesen allergiás rá. Igy irták. Vajat nem szereti, mézes kenyeret szokott enni, felvágottak valóban ilyenek de sonkát veszek neki. Oviba meg reggel zsemlét, mézet, dzsemet csomagolok.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jégvirág!
Ti,hogy szeditek,szedtététek a D-vitamint?
Nekünk most elfogyot,nagyon úgy tűnik(ha csak el nem párolgott?? :shock:
Én azt hittem még legalább félig van..
Kevin május 1.-én született,akkor ki kellett váltani,és kérdezték is mindig,hogy szedjük-e.
Meijedtem hirtelen mikor elfogyott,hogy csak télen,v. ősszel kell szedni,de jól tudom,hogy 1 éves korig folyamatosan kell szedni???
Azt gondoltam kitart addig az egy üveggel..

Karmen!
Nektek sem egyszerű..
Én is sokszor dilemmában vagyok,hogy mit is csomagoljak..

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Karmen, sajnálom az allergiát. :( Tudom, milyen nehéz lesz Orsinak, én 6 éves korom óta vagyok allergiás. :( De ő még kicsi, kinőheti, nem?

Norus, írok privit.

Na akkor a hétvégén a nyakunkba vesszük a Metro-t, de ha kiküldenek, nagy patáliát fogok csapni. 8)

Lalinak piros a torka, a náthája nem lett kikezelve, csúnya duzzadt az orrnyálkahártyája is, Zinnatot kapott. Azt nem értem, ha a fülész egyből felírja a gyógyszert, a gyerekorvos miért csak annyit kérdez, hogy akarja, hogy megnézzem a gyereket??? :twisted:
Mikibulira mehetünk, nem fertőzünk, láza sincs, csak nem akar enni.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szilde: Napi 1 cseppet kap Levi még. Gréti nem kap. Amúgy ezek szerint nem olvastad a betegtájékoztatót, miszerint felbontás után csak 3 hónapig használható fel a Konakion :) (megsúgom én se szoktam 3 havonta újat venni, csak ha épp eszembe jut, hogy már ezer éve ezt az üvegcsét használjuk...nálunk nagyon sokáig kitart az üveggel)

Exi: Jó, hogy nem lett semmi baja a férjednek. Peti vele volt?

Timika: Nagyon csini vagy!

Metróban mi is többször voltunk már gyerekkel, 2-vel is....

Bocsi, többre nem futja....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea :)
Vigantolt akartál írni ugye? Nem Konakiont! :wink:

Szilde :)
Egy éves koráig folyamatosan kell kapni a bébinek nepi 1 cseppet. Később pedig a téli hónapokban érdemes kapnia. Én adom Botinak is most (...mikor nem felejtem el... :oops: ).
De semmi baj nem lesz, ha most kimarad addig, míg meg nem veszed a köv. üveggel! :wink:

Mikibulira mi nem megyünk, pénteken délelőtt az oviban lesz mikulásbuli, délután meg a bölcsiben! Nekünk elég ennyi... :)

Szilcsi :)
Sajnálom, hogy még mindig beteg Lali! :(
Ezt tényleg "jól elnézte" a gyerekdoki! :evil:

Kép
Kép
zituska28

Szilcsi!
Újszegeden voltatok fülészeten? Sokan voltak? Én is gondolkodom, hogy elkéne vinni Szandit, mert Ő is már vagy 2 hete taknyos. :cry: Felirta Neki a dr.-nő a kalciumot, meg c vitamint, meg Novorin orrcseppet. De azt se lehet Neki hetekig adni, és még mindig taknyos. Szivom az orrát de igyis hallom, hogy szörcsög, nem kap levegőt, és nem tud enni. :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bea!
Vigantol.:)
Mikor felbontottam anno mindent elolvastam én.Akkor... :oops:
Amúgy mikor cseppentettem a szájába először sose akart jönni belőle,utána meg kettő-három csepp is.Nem tudtam megakadályozni.
Lehet,hogy ezért fogyott el?
Vagy Hanna kiöntötte volna?Tagadja.

Zituska!
Köszi.:)
Akkor iratok fel mihamarabb.

Szilcsi!Zita!
Gyógyulást a lurkóknak!!!

E.

szilde
Szeged

Edit, nekünk a Vigantolt1 éves korig minden nap 1 cseppet kell adni, de mivel Lali télen tölti be az egyet, tavaszig folytatni kell az adását, utána 3 éves koráig csak ősztől tavaszig kell adni szintén napi egyet.

Zita, igen Újszegedn voltunk a Bajusz doktornőnél, nagyon kedvelem, sztem nagyon lelkiismeretes és barátságos orvos. Én is adtam Lalinak Cebiont, hónapok óta adom folyamatosan, meg Stérimar meg Nasivin, de sajna nem volt elég. :( Felírattam a Bronho Vaxomot is, de még el sem tudtam kezdeni adni. Lali a fülét tépkedte folyton, megijedtem, hogy megint az gyulladt be, nem nem, a torka miatt oda sugárzik valószínűleg a fájdalom. :(

Amúgy vidám, semmi baja, most már hőemelkedése sincsen, játszik, ma evett is többet, hát tegnap este meg 400 gramm főzi után egyszerűen nem adtunk neki többet, döbbenten néztünk az apjával, hogy mennyit eszik. :shock: Ő meg nyitotta a száját, hogy kér még, azt hittem, kidurran a pocakja, hatalmas volt. :D

Zitus, asszem használni fogom a telefonszámot, amit adtál. Sajna nem vagyok megelégedve a jelenlegi dokinkkal. :? Rácsvédő: ha felteszem az ágy tetejéhez, akkor az alján nem lesz, és Lali úgy alszik, hogy kidugja itt-ott valamijét mindig, beszorul. :roll:

Ja Edit, a Vigantol nekünk is gyorsan elfogy, sokszor van, hogy kettő csöppen ki, ahogy veszem el a szájától, a ruhájára vagy a kezemre, mi a 3. üveggel fogyasztjuk lassan. :oops:

Toncsi??? Csak nincs baj, olyan rég nem jelentkezett. :(

Kép
szilcsi

szilde
vigantolt én nagyjából mindennap adtam egy cseppet, most kezd elfogyni.ha nem a napfényben tartjátok lányok, semmi baja nincs. ne vegyetek 3 havonta újat!

szilcsi
Lalikának jobbulást! és akkor nem is vágsz bele a vizsgaidőszakba??

A.T.Zita
Szandinak is jobbulást. Mini is beteg volt ugye. csak tüneti szereket kapott. pont 2 hét volt a gyógyulás(legalábbis, most nem köhög, szörcsög)

sznanna
köszi a képeket!
Nórika csudaszép! igazi kis kópé lehet!jól néz ki a babakocsi, használjátok sokáig!

karmen
sajnálom, hogy allergiás lett Orsi! :cry: nehéz lehet így az étkezésekkel!

exdeus
sajna a közlekedésben sok a hülye! még jó, hogy nem lett nagyobb baj. remélem jól megtéríti a károtokat a biztosító

timika
szép pocak! srácokról jó lett a kép!

gira
nagyon szépek a lányok! és mekkora Enéh! jó súlya van!

enikő
szép lett a kályhátok! remélem sokáig használhatjátok egészségben! Zaza nagyon cúúúúki!

ezt most elküldöm, mert ébredés veszély van
toncsi

toncsi80

na, nem ébredt. MÉG! mostanában 20 percet alszik, majd még 10 perc egyik cici, 10 perc másik cici :roll:

szilcsi
pont most hiányoltál :D és látod! :shock: :lol: :lol:
valami újságban láttam hirdetést pont ilyen kiságyvédőt fölűlre. ikeaban lehetett kapni(vagy kika :roll: folyton keverem)
400főzi??? :shock: az még nekem sem rossz!

na, most ébredt,ha tudok folytatom

toncsi80

szóval
megvagyunk. csak keveset alszik napközben. amikor meg nem alszik akkor folyton feláll mindenhol :shock: :D én meg mögötte ácsorgok/ülök, hogy ne essen nagyot. de tényleg egész nap.
most már talán meggyógyult. amíg beteg volt nem evett és rosszul aludt.
a hétvégén meg voltunk anyáéknál, ekkor meg ezért aludtunk rosszul. most csak 4×kelt. aludtam 6 órát több részletben, pihent vagyok :D

Kriszta!!!!!!!
tessék írni!!!! meg Teókát mutogatni!!!!! bizti cukika!!!

na, megyek játszani

puszipá
toncsi

toncsi80

Karmen: akkor biztos kinövi majd!

Vigantol: én is adom Marcsinak is, a védőnő szerint (valami továbbképzésen hallotta) a nők akár egész életükben szedjék, de amíg nőnek+leépülnek, addig mindenképp. :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ma nagyon hülyeségeket írok meg csinálok, igen Vigantol és nem Konakion.

Toncsi: Levi is folyton feláll, aztán meg nyekereg ha kifárad. De lehet ez a jobb, mert így nem esik...viszont nagyon csibész rosszcsont, folyton a nyomában kell lenni, de nem vagyok elég ügyes :(

Tényleg Kriszta nagyon eltűnt....

Játékdzsungeles Mikulást mi most kihagyjuk, de jövőre aktuális lesz :) Levi még kicsi hozzá, Gréti meg pénteken Mikulásozik az oviban.

Valamikor karácsonyig egy adventi csajos este? :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Toncsi örülök, hogy jól vagytok. :D Mi pont ezért vettünk ajtórácsot Lali szobájába, hogy ne kelljen egész nap a nyomában lennem. Ha vasalok vagy főzök, akkor mindig be van csukva a rács, amúgy kijöhet, ha mást csinálok és közben tudok rá figyelni. Én képtelen lennék egész nap mögötte állni... :oops:

Jégvirág, csajozós este nekem is eszembe jutott, jó lenne az idén még egy legalább. :wink: Bár nekem nagyon behatárolt apa sok távolléte miatt, de hátha összejönne és nekem is jó lenne...
Mikor és hol???

Kép
szilcsi

Szilcsi!Toncsi!Bea!
Akkor nem unatkoztok!!!Kis zsezsi babák! :lol: :lol:

Őszinte részvétem a nemalvásért!Már én is eléggé kivoltam emiatt.
De...
Kevin átaludta a tegnap éjszakát!!De nem akarom elkiabálni..
Remélem ebből rendszert csinál végre a fiatalúr.

Mostanában viszont-amiről leszokhatna-,hogy brümmögi szét a kaját..:(
Már 1-2 hónapja próbálkozott brümmögéssel,de most nagyban űzi.Minden csupa pötty...
Segítség!!

..és ki van pirosodva az álla a picurnak.Nyáltól,hidegtől,v kajától...v. is??
Ti mivel kenitek a gyerkőc pofiját ilyen esetekben?

E.

szilde
Szeged

Toncsi!:)
Bocsi,múltkor kérdezted ,hogy Kevin eszik-e husit..
Még nem,csak kóstoltuk.(1-szer)
Amúgy ehetné már,mert tápis baba(szilárd étel bevezetése után 1,5-2 hónappal lehetne husit vashiány megelőzése miatt),és 5 hósan kezdtük a hozzátápit.
Csak én úgy láttam még,hogy jobb ha várok kicsit,hadd erősödjön.
Mostmár viszont szeretném bevezetni is a husit nem csak kóstolni.
Nem is laktatja már a főzelék.nyugtalan,sírós..,itt az ideje. :wink:
Figyelem a kis jelzéseit is az előírások mellett plusszba- minuszba.

E.

szilde
Szeged

Edit! Igen folyamatosan kell neki adni a D vitamint. Nekünk sem volt elég az elsö üveg, irattam fel mindig.

Bea! Vitamin még mindig megvan :( :o

Szilcsi! Lalinak jobbulást! Én egyszer azt olvastam cseppet csak kanálba szabad mert lehet olyan hogy az cseppentöböl megszalad, akár kiesik az adagoloja és lenyel a gyerek sokat egyszerre. Persze ennek kicsi az esélye, de én azota csak müa. kanálba cseppentek és ritkább is hogy 2-3 csepp legyen az egyböl

Orsinak tegnap vettem Corában kecsketejet (majd 1e ft literje, horror!! :x :x nem fogunk megint napi 1 litert inni az biztos!) kakaoval megitta, észre sem vettem más lenne mint a régi. OVi nagyon segitökész, viszek neki minden nap zsemlét kis mézzel, dzsemmel ez elég. Anyu vett ma Csigában (és fagyasztottam azt is ahogy a zsemkét szoktam, reggel vesszük ki, mire 10kor megkapják már felenged) tejmentes kalácsot meg mákos buktát. Ebédre meg tésztát, fözeléket szoktam küldeni, szoval ehet ö is finomat. Kakao helyett meg teát. Már nem olyan vészes az egész mint az elején hittük, sokkal szarabb lenne ha glutént kellene kerülni!
Csokit meg venni fogok prémium étcsokit igy lesz nasi is neki.
Gasztrora irtam 11-én megyünk, majd akkor kiokositanak, én amugy hiszem kinövi:) És az is lehet nem is kell ilyen szigoru diéta mint ahogy csináljuk. Jo lenne sajtot, joghurtot ehetne legalább.

Buli. Én most este nem szivesen utazok be, már nagy a köd, csuszhat az út, pedig amugy jo lenne a tali, én is gondoltam rá, de igy most nem merem!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Kanál megfontolandó.Csak amíg forralgatott az ember .....addig max. a cumijára tudtam volna cseppenteni.Ezért cseppentettem szájba,mert úgy steril volt,és gyors.Aztán meg megszoktuk így.Elejében még jól lehetett adagolni a cseppet,csak úgy a felétől vacakolt...
De miután az üvegreszelőt,meg a turmixgépet se lehet kiforralni,így már nem gond a kanál.

Hannának nyári kirándulásra küldtem így pizzát fagyasztva, nehogy megromoljon(a többiek azt kaptak ebédre).Izgultam,hogy felmelegszik-e mire kell,v. van-e ott mikro...stb.Nem volt semmi gond.

Uzsonnát is gondoltam,hogy le kellene fagyasztani,mert nem teszik hűtőbe. :evil:
Még nem mertem.Fagyasztás után ki tudja milyen a szendvics,meg most télen mennyi idő kell a felengedéshez...
Úgyhogy olyasmit küldök ami így is eláll:dzsem,mogyorókrém,szalámi,ritkán méz(nem ugrál érte)
Nem vmi változatos..

Rendesek az oviban veletek!!!!Jó hallani. :wink:

Edit

szilde
Szeged

Szójamentes felvágott van a Reálban.Allergénmentes felvágott a neve(Toldi )Egész finom.
Császárszalonnát Coopban,Reálban nagyon finomat vettünk akciósan.Füstölt főtt tarját is sok helyen lehet kapni.
Létezik szójamentes virsli:Scobydoo a neve,csak drága.De szökőévben egyszer,ha megkívánja az ember..

Kecsketejet,hogyhogy ihat Orsi?

E.

szilde
Szeged

Csokival nagyon vigyázzatok!!!!Sokszor van bennük szójalecitin!!!!!!!
E.

szilde
Szeged

Toncsi de tanulok, vagyis megpróbálom, sajna nem sok sikerrel. Ha Lali alszik napközben, akkor szoktam - ma ez 40 perc volt. :? Most is a jegyzetek mellől ugrottam fel kikapcsolni a gépet. :oops: De mivel sokat kel éjjel, nem tudok sokáig fentmaradni, nagyon kimerült vagyok. :( Ezért mondtam, hogy nem valószínű, hogy sikerülni fog nekem befejezni ezt a szakot. :cry:

Voltunk életünk első mikulásbuliján. Lali nagyon élvezte, vigyorgott körbekörbe, nem félt a mikitől sem. :D Bár apa majdnem elfelejtette, 20 perc késéssel értünk oda, a műsornak csak a végét láttuk, de csomagot kapott a kicsi. :D

Kép
szilcsi

Szilcsi, a fülészek mindig írnak fel gyógyszert, nekünk is így volt, mikor vittem Petit, én akkor felhívtam a mi dokinkat, azt mondta, hogy ne váltsam ki, felesleges, vírusra úgysem hat. Nem is szedte be a gyerek... Persze a legutóbb, amikor már lázas volt és a fülét fájlalta, egy nyekk nélkül kiváltottam azt, amit a fül-orr-gégész felírt, de egy sima náthára Zinnatot adni durva. Mellesleg mi is Bajusz doktornőnél voltunk, nagyon szimpatikus is egyébként!

Bea, á, nem, az incidens este negyed tizenkettőkor történt, Peti itthon aludt.

Szilde, D-vitamin ügyben egyetértek az előttem szólókkal, az én fiam is kapja még, hacsak el nem felejtem.

Ági és
KépKép
exdeus

Edit! Nekünk a mogyoro sem mehet, igy én is csak mézet, dzsemet küldök. De elég az neki, v üres kalácsot. Meg veszek holnap a Csigában tejmentes kakaos kalácsot.
A kecsketej már nehezebb, már több kört futottam, már nem tartanak azok akiket ajánlottak, az itteni gyerekorvos meg nem ajánlja a kicsiknek igy ök sem ismernek ilyen személyt. Most kaptam egy számot akivel beszéltek és adna is valamennyit, egy közeli tanyán, remélem tényleg sikerülni fog. Ugy sem lesz olcso, de a Corás az havi 20e ft lenne!
Én sokat szoktam fagyasztani pékárut, sütit hamar felenged és friss:)
Az allergiát igy adták a papiron hogy tehéntej. Igy a kecsketej szerintem mehet. Meg akit most fogok hivni aki igért kecsketejet annak is tehéntej allergiás az unokája és a kecsketejüket ihatja.
Felvágottat Orsi sosem eszik. De van sonka a Lidl-ben amit amugy is vettem eddig az mehet neki. Amugy meg szinte minden hentesáruban van szoja de csak a virslit szereti ezekböl, azt meg nem elötte esszük
Étcsokiban is van? Majd megnézem akkor azt is mi van bennük! Köszi a tippeket

Én ha nincs tüszösmandula v. középfül gyulladás csak nátha még ha durva is akkor sem adok nekik gyógyszert. De ezt tudja a gyerekorvos is, szokta mondani ugy kicsit hamarabb meggyógyulna de anélkül is meg fog.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
És akkor ha náthás a gyerek, mit adsz neki?
Szandi miatt kérdezem.

Toncsi!
Ti homeos dolgokat adtatok Hédinek ugye?
Mit?

Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Attól függ hogy köhög-e. Tegyük fel hogy ált. igen, hurutosan. Akkor napi 3*20 csepp Cebion, 10kor és 14kor (orvos irta igy de amikor ébred Norbi akkor kapja) Prospan 2,5ml este meg lefekvés elött 5 csepp volt amig kicsi, most már 10 csepp Sinecod.
Egész nap meg folyamatosan Sterimar, Vebrocil (ált ezzel befujom, várok pár percet hogy hasson, jól feloldja a taknyot és utána sokat le tudok szivni). Orrszivás után meg orrba, Bioparox napi 5 fuvás,, amit torokba is adok 3x naponta. Meg issza a Bronchot, régebben echinacia homeo volt, de az nem hatott annyira

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Nincs mit,szívesen! :wink:
Engem meg érdekelne ez a tejmentes kalács.Mennyibe kerül?
Van más tejmentes árújuk is?
És tojásmentes esetleg?

Vagy tudsz még máshol pékséget ahol ilyesmiket árulnak?Hátha lenne hozzánk közelebb is.

A Centrummal szemben az udvarban van a Táplálékallergiacenrum.Ott is van sokminden,de nem olcsó(mint általában az ilyesmik)

Szülinapi tortákat válalnak tej,tojás, egyéb menteseket az Áfonya cukrászdában Újszegeden,ha érdekel.Közeleg az ötödik szülinapja Orsinak azért írom.:):)
Vagy te készítesz neki?

Tényleg te kérsz majd igazolást a tartós betegség miatt??

Bocs a szóáradatért..
Edit

szilde
Szeged

Karmen!
Szandi nem köhög, nem lázas, csak taknyos. Nem igazán jön az orrából sok, de hallom, hogy szörcsög, nem kap levegőt.
Hiába szivom. Kapott Novorin orrcseppet, de azt csak 1 hétig lehet adni. A Kalciumot szintén.
Maradt a c vitamin meg a Sterimár, de ezek nem nagyon érnek semmit. :roll:

zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita! Nekünk a Vibrocil vált be. Amig korházban volt Norbi mondták cseppet ne adjak, az szart se ér. Csak orrspray jöhet szoba. Én igy vettem a patikában üres üvegcsét meg fujot amit összetéve és beleöntve az orrcsepp orrspray lesz belöle. A Vibr. meg szuperul bevált, 5 perc elég orrszivás elött hogy feloldja, de ha nem fujom be korábban és ugy szivom akkor nekünk sem akar kijönni a cucc.
Kalciumot Orsinak szoktam adni, fél pezsgötablettát, Norbinak nem tudom már mehet-e.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zita
echinacea golyót D6hígitásban napi 2×3golyót, ez immunerősítés
aconitum golyó ebből napi 1×3 golyó, de csak a betegség első két napjában c30 hígításban
sambucus nigra( ezt mikor vizes orrfolyása volt) C30 hígításban napi 2×3 golyó
atropa belladona golyó (a múltkor piros volt a torka és köhögött) C5 hígitás napi 2×3 golyót

amúgy sinupret cseppet adtam még. ez gyógynövényes, alkoholos nyákelfolyósító, gyullcsökkentő
meg Cebiont.

(itt jegyzem meg nem 100%osan hiszek a homeoban, sőt.... de a dokinénink ezzel foglalkozik, meg ártani tuti nemárt. és nem volt egyszer sem olyan nagy baja(2 nap láz, takony ezerrel egy hétig). ha nagy probléma lett volna akkor elvittem volna és kérek gyógyszert. vagy adok én.)

toncsi

toncsi80

Karmen.
Vibrocilba van olyan, ami ilyen kicsinek mehet? :?:
Van olyan, hogy Kalcium Kids kanalas, Szandi azt kapta. :wink:
Vagy Kalcimusc. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Karmen!
tényleg finom a péksüti fagyasztás után ?
mennyi idő amíg kienged?

mikor kértél időpontot a gasztróra h. ilyen hamar kaptál? nekünk 5hó a várakozás, igaz mi a V.N.hez járunk.
mi majd márc.ban megyünk Patival.
Vendég

Zita! Az orrcseppje mehet kicsinek de most látom csak 1 év felett.(ugy irja korábban orvossal kell megbeszélni, nekem a Berényi javasolta ezt adjam). Amit spray árulnak az nem, ezért irtam hogy veszel patikában üvegcsét meg bele pumpás adagolot (kb. 200-300ft volt de elég egyszer megvenni és utántöltöd) és akkor porlasztva kapja, ami sokkal hatékonyabb mint a csepp. A kanalas kálciumot recept nélkül veszed? És a Kalcimuscot?

Sikerült találnom kecsketejet, és nagyon olcson! Heti 3 napot tudom majd hordani, itt a városban, 200ft/liter :lol: áron (irtam Corás 1e ft volt :x :x )

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Sikerült az első zh-m. :D igaz, csak kettesre, de megvan. A mai viszont tuti nem lesz meg. :( Fél 12-ig tudtam tanulni, akkor ébredt Lali, onnantól 3 órát aludtam. :( Folyton felébredt, cirkuszolt, ordított, ha kivettem, semmi baja se volt, de letenni nem lehetett. Úgyhogy majd elaludtam a dolgozat fölött. A poén az, hogy övő héten mehetnék javítani, de apa nem lesz itthon és nincs, aki vigyázzon Lalira. :roll: :?

Holnap megyek vissza a nődokihoz, valami nagyon nincs rendben nálam. Ma majdnem elájultam az újságosnál az aradi téren, nagyon rosszul lettem. 8 napja vérzek.

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Reggel nem volt többre időm...

Szilde, Peti, mióta megszületett, kanállal kapja a D-vitamint, mindig is nagyon ügyesen tátogott... :D És emlékeim szerint azt nem is forralgattam állandóan.

Zitaa, nem lehet, hogy a szörcsögés "gyerekbetegség"? Peti is szörcsizett egy ideig... Én is fújtam, szívtam, de egy idő után elmúlt magától.

Kármen, azért nem is volt olyan drága az adagoló! Nekünk most Nasivin orrspray-nk van.

Szilcsi, ha az első sikerült, talán a második zh is fog.
Nődokihoz drukkok.

Ági és
KépKép
exdeus

Toncsi!
Köszi a homeos infót. Ki a gyerekdokitok? Szerintem tök jó ha ért a homeopátiához is! :wink:

Karmen!
Már vettem régebben Paxirazol sprayt, kiöntöttem belőle, kimostam és a Novorint is abba öntöttem át.
A Kalcimusc receptes, a Kalcium Kids nem.De elég drága 1200 ft körül van, és felbontás után 6 hétig használható.

Exi!
Hát nem tudom, engem idegesit ez a szörcsögés.Meg olyan mintha nem is kapna rendesen levegőt. Na ha szarabbodik a helyzet, majd megmutatom fülésznek.

Szilcsi!
8 napja?Tényleg menj dokihoz.
Bár a rosszul lét szerintem a fáradtságtol, kialvatlanságtól is
lehet. :cry:
Bajusz dr.nő szerintem is jó doki. :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Mi Nasivint használunk, bár a cseppentője nem túl praktikus sztem.

Én sem adok rögtön gyógyszert, de ezt a mostanit vasárnap volt 2 hete, hogy húzzuk. Akkor kezdődött a kötőhártyagyulladással, aztán a magas levihetetlen láz, iszonyú takony, akkor mentünk dokihoz, de nem kaptunk gyógyszert, de amikor most megint belázasodott és tépte a fülét, akkor elvittem és a Bajusz drnő azt mondta, ha már 2 hete húzzuk, ez nem fog magától rendbe jönni. :( Így lett Zinnat a vége.

Zita, igen gondolom a kialvatlanság is belejátszott, lassan eljutok a sírni hagyás szintjére. :oops: De mindig amikor már itt tartunk ,akkor hipphopp átalszik egykét éjszakát gond nélkül. Ki érti ezt??? :roll:
Szörcsögés nem lehet allergia? Vagy száraz levegő miatt?

Karmen, a kecsketejnek milyen íze van? :shock: Remélem, kinövi ezt Orsi, drukkolok! Jófejek az oviban! :D

Mi elintéztük ma a bölcsit, a Vitéz utcában, jövő héten le is adom a beiratkozási lapot, azt mondta a vezetőnő, hogy még van bőven hely jövő ősztől. :D Azóta amúgy a munkahelyemről is szóltak, hogy ősztől várnak vissza...

Exi köszi a biztatást. :D Autótok hogy van? Peti bölcsizik? Szobatisztaság?

Zitus?
Kriszta?
Enikő?
Zsuzsi?
többiek???

Kép
szilcsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?