Sziasztok!
Az előbb írtam egy csomót és lefagyott a gép, minden elveszett. Nem tudom, hogy újra eszembe jut-e minden, megpróbálom leírni. Sajnos nem küldtem el részletekben a hozzászólást, valószínűleg azt kellett volna csinálni.
A hátralévő karácsonyi órákra még mindenkinek kellemes ünnepet kívánok!
December 20.-a óta egyszerűen nem volt megállás. Voltam kétszer a fővárosban is (még hajhullás ügyben) de a sztrájk miatt busszal (ami így hosszabb időt vett igénybe mert vonattal rövidebb az út) és egyfolytában sütöttem dupla adagokat mert anyukám is dolgozott három éjjel egymás után és nem volt ideje sütögetni az ünnepre.
December 6. óta Nándi is beteg. Az első hét volt elég rossz, lázas is volt, azóta pedig nem képes kikeveredni a náthából. Eldugult orr és köhögés három hete. Mivel ritkán beteg (szerencsére), én még rosszabbul viselem a tüneteket mint ő.
Semmilyen gyógyszert nem kaptunk rá mivel vírusos betegség. Ráadásul én is elkaptam tőle, de rajtam hamar átment. Igaz a köhögés még nekem is megvan.
Mamacka! Annyira gyönyörűek a képek! Hogy egy ajándékdoboz és egy fenyő mint kellék milyen szép képeket lehet csinálni. És persze a két gyermek!
A családi kép is nagyon jó lett, sugárzik belőle a harmónia.
A P.J. idézet is nagyon tetszik, azt hiszem ki fogom jegyzetelni és jövőre a karácsonyi üdvözlőlapokra rá fogom írni.
Edith! Jó, hogy jelentkeztél igaz a lányoknak nem sikerült az oldalt megtölteniük. Éppen néztem, hogy két hónapja "írjuk" a 18. oldalt.
Angolra jársz még? Biztosan elég kemény lehet...a párom is jár és elég fárasztó munka mellett. Neked munka gyanánt ott a két lánykád ellátása így gondolom nem egyszerű a dolog. Vagy talán még ki is kapcsol a hétköznapokból?
Olvastam amit írtál Jamie Oliver-ről...hát én örülnék ha a férjem tudna főzni és levenné néha a vállamról a "mit főzzek ma?" gondot. Az utóbbi időben egyszerűen semmi ötletem sincs ilyen téren, és ez elég rossz érzés.
Az is lehet, hogy Jamie Oliver mellett bármilyen nő antitalentum lenne a főzésben. A Paprika TV-n hétfőnként volt olyan főzős műsor ahol gyereknek főztek kajcsikat, ha jól emlékszem este 18.00-kor volt a kezdési időpont.
Olive! Úgy irigyellek, hogy ilyen nagy nyüzsi van nálatok karácsonykor!!
Nekünk egyre kisebb a rokonság és alig van kit meglátogatni az ünnepkor.
Mivel a szüleim elváltak, apukám családjával nem tartjuk a kapcsolatot pedig neki négy testvére volt így most elég nagy a család. A nagyim pedig szenteste volt egy éve hogy elesett kint az udvaron és több héttel később meghalt.
Igy most még egy kis rossz érzés is kapcsolódik az ünnephez.
Gratulálok a sikeres beigli sütéshez. Másodszorra is sikerült megsütnöd?
Sajnos cipő ügyen nem leszek egy nagy segítség pedig én is alaposan utána jártam anno a dolgoknak. Nándi első cipője egy Salus márkájú ortopéd cipő volt amit magyarországi ortopéd orvosok terveztek. Ez a belső oldalon emelt (supináló) sarkú cipő amely megelőzi a szalagok nyúlását és erősíti a növekvő lábat. Mikor kinőtte már én is Siestát vagy a DEICHMANN üzletek által forgalmazott Elephanten cipőt vettem. A Siestáról már én is hallottam rossz vélenyeket, pedig Nándi téli csizmája is ilyen márka, anyukámtól kapta karácsonyra egy hónappal ezelőtt. Mondjuk alig van rajta mert mióta hidegebb az idő, nem szeret kint lenni az udvaron max. fél-háromnegyed órát. Igy nem járkál benne sokat. A lakásban pedig csúszásgátlós zokniban van.
Nem hiszem, hogy csak nálatok lenne jó cipő de tényleg megoszlanak a vélemények ez ügyben. Nagyon nehéz dönteni!
Edith! A mezoterápia amennyire drága annyira sikertelen volt esetemben. Még egy kezelés hátra van, mert a karácsony miatt és Nándi betegsége miatt (mikor lázas volt lemondtam egyet) eltolódott. Persze nem adtam még fel, de már nem sok hiányzik. Most azt tanácsolták, hogy menjek el endrokrinológushoz de sajnos alig van olyan hely ahol minden hormontermelő szervet megnéznek. Sőt, néztem a neten alig van endokrinológus Magyarországon. Na jó, ez kicsit túlzás, de talán nem annyira....
Kicsit rossz a hangulatom, mindig ilyen karácsony másnapján este. Sajnálom, hogy vége az ünnepnek és egy évet kell rá várni megint. Igaz, mióta Nándi megszületett mintha gyorsabban mennének az évek is.
Úgy látszik ezt a két (vagy inkább három) napot tényleg áthatja valami más hangulat (pátosz?), hogy teljesen más érzésem van mint egy sima hétvégén ami egy pénteki napot követ... Ki érti ezt?
Krisz! Te is tehetnél fel Domiról egy szülinapos friss képet!
Na itt be is fejezem mert megunjátok a sorok olvasását.
Még jövök az idén, és remélem ti is!
mazsuzs