Új privát üzeneted érkezett!

Annyi mindent kéne csinálnom még. Ott a háló, fürdő, WC, amire még ráférne egy "utolsó" suvicc, de nagyon lusta vagyok és ahogy megyek két lépést begörcsöl a hasam, de még mindig semmi rendszeresség. Kaja már fődögél, kész is lesz mire férjuram hazaér. Legalább már enni lesz mit.
Itt is nagyon csúnya idő van. Borongós és szeles.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Látom mindenki pihizik, vagy ebédel vagy ilyesmi. Ráveszem magam egy kis rendrakásra.

Majd még jövök!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell
 
 


Ma annyit takarítottam... ha ma éjjel nem történik semmi, akkor már soha. :-D És még nem végeztem.

Csaki!
Basszus... mézes asztal, szőnyeg... :evil: Én már azt útálom, ha a konyhapultra kicsöppen.

Trombi!
Én nem bánnám, ha a homeós bogyók kicsit siettetnék a természetet... Te hogy bírod? Hogy érzed magad? Vannak már "tüneteid"?

Eszterke!
Üdv újra itt!!! Nem volt fura érzés baba nélkül hazamenni?

Vera!
Jól teszitek, hogy kivizsgáltatjátok Izát! Menjetek biztosra!!!

Kép
Kép
lbernuska
 
 

 
 

Jó reggelt - vagy mi a szösz! :oops:

Nemrég ébredtem. Éjjel 2-től fent voltam és 8 után sikerült visszaaludnom! :cry:

Eszterke! Üdv újra otthon! Valószínűleg azért jobban örülnél, ha már nem 2in1 kellett volna hazaérkezni ennyi kórházi bentfekvés után, de annyira kevés van hátra, hogy kitartás!

Orsi! Szerintem valakivel keversz, mert én nem a MÁV-ban, hanem a Péterfyben szülök (ha minden jól megy) . A MÁV-ban Niki és BB illetékes emlékezetem szerint! Másra nem is emlékszem, hogy oda járna!

Babadolgok vásárlására mi félretettünk pénzt és fokozatosan vettük meg. Igazából rövid időn belül szeretnénk egy kistesót, ezért megválogattuk a dolgokat, de igyekeztünk felesleges köröket nem futni... Persze tapasztalatok híjján egészen biztos, hogy vettünk olyan dolgot, amire nem lesz szükség.

BB! Örülök, hogy hazamehettek! Ádám-fiú nagyon édes!

Csaki! A férjemuram egyfolytában aztmondogatja, hogy reméli, hogy a lánya rossz lesz... majd elmesélem neki ezt a "mézes sztorit", hátha nem tanítgatja asztalterítőlehúzásra és hasonló "bohócságokra".
sinaszi
 
 


Vera! Így a biztos, ha Izát alaposan megvizsgálják! A lényeg, hogy minden rendben legyen, aztán pedig megint mentek haza a sok fiú közé, hogy kényeztessenek mindkettőtöket!
sinaszi
 
 


Hát, megint csak kicsikukkra van időm :(

Vizesedés: gyakorlatilag azonnal elmúlt, mire kiraktak az osztályra, már láttam a bokám (vagy az azért volt, mert eltűnt a hasam? :? :lol: )

Berni: visszajelöltelek iwiwen :)

BB: tündéri baba!

Volt ma védőnéni, szopitanácsadás. Elég furi érzés most ezekkel a cicikkel plusz a szoptatás, ráadásul az egyik cicim kicsit deform, azon csak bimbóvédővel megy. Meg a másikon is, mert csupa seb mind a 2 :( :( Kistarcsa kórház rulez, hogy sikerült idáig fajulnia.
Ráadásul Kristóf kicsit sárga lett, úgyhogy most parázom....

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Gabi!
Örülök, hogy tudtál jelentkezni! Szoptatáshoz, meg a sebes cicikhez kitartást!!! Elég kemény lehet! Kristóf sárgaságán ne parázz, mert az meg a tejed rovására mehet! Védőnéni legalább normálisan megmutatta, mi a teendő???

Kép
Kép
lbernuska
 
 


meg egy rohadt piritost se tudok enni, mert nincs aram a foldszinten!

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Gabi! Neked is kitartás a szopizáshoz! (Hú, azzal is biztos megszenvedek majd én is! :oops: )

"Vizesedés: gyakorlatilag azonnal elmúlt, mire kiraktak az osztályra, már láttam a bokám (vagy az azért volt, mert eltűnt a hasam?)" ez aranyos! :lol:
sinaszi
 
 


Mushi! Nyugi! Nem lesz áram attól, ha mérgelődsz! Vegyél a boltban Bake rolls-ot! :wink:
sinaszi
 
 


gabi. sajnalom a sebes cickokat. a baratnomnek a forever aloe spray nagyon gyorsan helyre rakta. remelem hamar rendbejossz.
remelem Kristof hamar kifehredik!

tenyleg ezt mar kerdezni akartam, mert szinte minden baba itt besargult. miert sargulnak be a bebik?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Vera: MINDEN RENDBEN LESZ!!!!

Gabi: Kistarcsa tényleg állat, anno még Lillánál ahány csecsemős volt, mind máshogy mutatta a szoptatást... Most szerencsére meg se környékeztek :) (viszont sajnáltam az összes elsőszülőt mert xartak rájuk). Ha nagy a gond, kereds meg az LLL-t, ott vannak tanácsadók akik segítenek a szoptatásnál! (nincs esetleg lenőve a nyelve? csak mert nálam anno Lilla akkor rágott mindent véresre... Lucának most SOS felvágattam, nem is lett gond). Ha izgulsz a sárgaság miatt, beviheted a sima egészséges rendelésre vérvételre, estére megvan az eredmény! (a 4. emeleten van). Ha jól eszik és nem aluszékony (ld. nem alszik bele azonnal a szoptatásba, néha ébren is van) akkor szerintem tutira nem gáz a sárgaság...
Vendég
 


sina. nem olyan egyszeru az! a liszterzekenyseg miatt...

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mush: normális dolog a besárgulás, amikor a megszületés után lecserélődik a "babavér" akkor vannak olyan folyamatok amik miatt ez történik. A gáz az, ha a máj nem képes elég gyorsan lebontani ezt a festékanyagot (billirubin), na olyankor kell kék fény alá pakolni a babákat, hogy gyorsítsák a folyamatot (a sima napfény is tökéletes erre, csak ilyenkor elég nehéz olyat találni:). A szín egyébként semmit se jelent, csak vérvétellel lehet megmondani, hogy kell-e kékfény vagy sem... (az inkubátor azért kell ehhez, mert a babák ugye simán pelenkában hawaiioznak, kell nekik a meleg ... az inkubátorban meg jó meleg van... de nem adnak se oxigént se semmit, az csak egy melegentartó búra ilyenkor, igazából nem érzik magukat rosszul benne... szerintem nekünk sokkal rosszabb mint nekik)
Vendég
 


Mushi! Bocs, azt el is felejtettem! :oops:
sinaszi
 
 


Sziasztok!

Jelentkezem! Még mindig 2in1. És már tuti decemberi baba lesz.
Az én lányom nem nagyon akar kimozdulni odebennről.
Az NST minden nap szinte ugyanazt mutatja. Mozgás ezerrel és méhtevékenység semmi. :roll:
Azt mondta a doki, hogy így bármeddig kihúzhatjuk Ő 42 hétig nem is indit szülést.

BB:
Nagyon szép kisfickó Ádám. Olyan mint egy kis angyalka. :D

Niki:
Szép nagy poci!!!

Eszterke!
Üdv újra otthon. Pihizz sokat!!!

Vera:
Miért kell Izával befeküdni? De egy alapos kivizsgálás nem árthat.

Vásárlás:
Mi babakocsit vettünk hordozóval, apa csinált pelenkázót -mert az méretre kell- más új dolgot nem vettünk. Minden egyebet vagy kapunk(kiságy, babakád álvány, rucik) vagy használtan vettem itt-ott.
Vendég
 


sina, semmi gond. nem varhato el senkitol, hogy erre emlekzzen. csak duhit, hogy van itthon azert kaja boven, de nem tudok enni semmit sem, mert nincs aram.
sajnos a glutenmentes kenyer piritas nelkul pocsek, de piritva finom. a tobbit meg mikorzni kene.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Akkor most Mushi kedvéért senki ne írja le, hogy mit ebédelt, vacsorázik és mit készül főzni!!!!
sinaszi
 
 


koszi sina!!! :lol: :lol: :lol: :wink:

sikerult megennem 2 felig piritott szelet kenyeret. a piritas kozepen megint elment az aram odalent. mindegy, most mar megmaradok. :wink:

KépKép
KépKép
mush589
 
 


hát én nem készülök semmire... :)

(viszont végre elértem a Dévény tornás nőt akire vadásztam, januárban tudná Lucát megnézni és ha kell kezelésbe venni :) (szerintem még mindig túl laza, mindenképp meg akarom mutatni egy szakembernek még az első hónapokban, nehogy később a fejem verjem a falba... az meg nem izgat mit mond a gyerekorvos, van összehasonlítási alapom, érzem, hogy túl laza... )
Vendég
 


na megyek vasalok egy kicsit.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


csaki, most olvastam csak hogy te elvagtad Luca nyelvet, mert levolt nove? es azt hogy latod? honnan tudod, hogy le van nove?honnan tudtad, hogy mit kell elvagni?
remelem sikerul eljutni a dokihoz.

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Mushi! Pihenj már egy kicsit!

Néhány fotó! Kép Ezek lesznek a csíkok! Gondolom én!

Kép Szerintem most már láthatóan ereszkedik lefelé...

Kép És szemből...

Most megszűnök egy kicsit, mert durván fájok!
sinaszi
 
 


Mush: dehogy én vágtam :)) A csecsemős fődoki vágta :))) A férjemnek is le volt nőve anno így tudtuk, hogy valószínűleg mindkét gyereknek le lesz nőve így eleve szóltunk (izé... követeltem), hogy nézzék meg és ha le van nőve akkor vágják fel.

Nem szokták felvágni egyébként csak amikor vagy a szopizásnál vagy a beszédnél komoly gondot okoz (meglepően sok gyereknél van ilyen)... a gáz csak az, hogy ugye amire kiderül, hogy gondot okozott (pl. a beszédfejlődésben) már késő, a gyerek raccsol stb. Na én ezért vágattam fel már most... (ez egy iszonyú vékony hártya, nem is vérzik amikor vágják, nem is fáj, 1mp alatt kész van, összesen 1-2mm-t szoktak ilyenkor egy ollóval benyisszantani de minél később csinálják meg valakinek, annál kellemetlenebb a beavatkozás, csecsemőként meg észre se veszi max. annyit érez, hogy belenyúltak a szájába egy pillanatra)
Vendég
 


Fúha sinaszi :))) Széééép :))))) Hajrá :)))))

(ha nagyon húz lefelé a hasad, egyszerűen kötözd fel egy kendővel... az segít)
Vendég
 


Hahó!

Van 5 percem..visszaolvasni sajna nemtok, de látom h Gabinak is vannak sárgás gondjai a bébivel?
Nekem az már nincs, most két napja hasmenése van olyan olyan darabok a kakiban és nem hizott semmit két napja pedig amugy 40-50 dekákat előtte per nap! Felhívtam ma a dokinénit és székletet tenéysztünk holnap szoritsatok h ne legyen semmi baja! Szerinte csak most szokik szegény az anyatejhez (pont kb két napja eszik rendes adagokat épp azért csodálkoztam h nem hizik) de gondolom a hasmenés miatt nem. Már amugy el is hagytuk a születési súlyt, holnap jön védőnő is, kív vagyok a kaki leletre is jajj mikor lesz már eredmény még el sem küldtük! Amúgy meg mindez hasfájással jár, az meg azzal h nem tud aludni szegény csak sír olyankor órákig látom h szenved olyan rossz.

Na szoritsatok h elmuljon v vmi meg minden jaj :( amugy olyan kis tündér, ez miatt meg megértem h ilyan rosszkedvű hát még anya :(


Na majd jelentkezem ha lesz hír addig is kitartást minden babázósnak és babavűrónak nem könnyű idők ezek egyik sem..


Andy

Kép
andy30
 
 


pocaklereszkedés:

nekem még szüléskor se ment lejjebb :roll: uolyan pocival mentem be mint ami képet láttatok itt 3 hete rólam érdekes

Kép
andy30
 
 


Sziasztok!

Sina: ez már tényleg le van ereszkedve!
Ja és azok csikok. :cry: Nekem is van de sokkal több...Pedig kenegetem...de ez van... :lol:

Csaki: miért kell ezért erélyesnek lenni, hogy felvágják???Nem szeretik csinálni? Vagy tiltja a szabályzat???? Nem értem, ha ezzel csak jót tesznek a babának????Emlékszem egyik ismerősöm kisfiának már 3 éves volt mikor észrevették, nem tudott beszélni és akkor már sokkal nehezebb a felvágás

Nem is tudom már ki kérdezte, hogy honnan tudom, hogy keresztbe van, meg hogy fér el...a leányzóm...Hát a csuklásból itélve.Amikor be volt fordulva lent éreztem a csuklást, most meg a jobb bordámnál :cry: és, hogy fér el, nem tudom :roll: csak annyit érzek, hogy szétrepeszti keresztbe a hasam...

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Andy:
drukkok mennek, hogy jó eredmények jöjjenek ki!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


andy: mennek a szurkok!

Biztos, hogy hasmenés? Csak mert az anyatejes kaki az olyan mintha hasmenés lenne... (kis fehér darabokkal)...

Hasfájás: én tornáztatom, a hasát és a hátát maszírozom, melegítem... ez általában segít kihajtani a gázokat és a kakit is. Mondjuk én nem tudom elviselni ha sír, ezért Luca olyankor folyton a mellemen lóg... (jellemzően csak cumizik de szemmel láthatóan megnyugtatja)
Vendég
 


csaki:

ha folyton eszik csak rosszabb lesz a pocija azt mondják. most azt mondta adoki h fogjm vissza az evését, mert pont az lehet a baj, h hirtelen tul sok. ha gyakran engedem enni (folyton enne) akkor eccerre csak kicsiket eszik az nem elég tápláló, meg sose tud emészteni rendesen. igaz, most meg emésztés nélkül kijön belőle minden. tudom h hígabb a kaki anyatejnél, de most nálunk folyamatosan van kaki ahányszor bekukkantok és mindig csak 1-2 kiskanálnyi. szombaton a pelus mellé engedte és látszott h a vége vizszerű. na meg h nem hizik két napja. a darabok benne állitolga szintén azt jelzik h nem emészti meg ezt hivják turos székletnek ha megemésztené jól (eleinte ugy voltí) akkor krémszerűnek kell lennie és sárgának darabok nélkül. hm. nagyon várom a labort. holnap bevisszük nemtom mikor lesz meg, gondolom az is még egy nap. ja és bukott is már párszor na megyek mert sir:(


andy

Kép
andy30
 
 


Márti: Mindenért harcolni kell... Kistarcsán legalábbis. Harcolni kellett az antibiotikumért (azt mondták azért, mert Luca úgysem lesz strepto pozitív... persze... aztán pozitív lett és ki tudja mi történt volna ha nem harcoljuk ki az antibiotikumot már az első naptól), a nyelvfelvágásért (nem szokták... ennyi az indok... egyszerűen nem szokták), hogy megnézzék a születése után a cukrát (vazze... az utolsó pillanatig gyógyszert szedtem, ne szórakozzanak, ilyenkor kötelező lenne megnézni... nekem meg külön kellett kérnem, hogy SOS nézzék meg nehogy behipózzon)...

Ez van. Én már megszoktam, hogy ha az ember nem jár utána a dolgoknak és nem harcolja ki ami jár akkor halott...
Vendég
 


Andy: Ha túl gyakran eszik akkor túl sokat kap a vizes, cukros tejből attól fájhat a hasa... én ezt úgy szoktam áthidalni, hogy ha csak "cumiztatni" akarom mert tudom, hogy előtte jól bekajált akkor ugyanarra a mellre teszem vissza amit már jól kiszlopált (alternatíva: mellszívóval leszívni a hígabb részt vagy annak egy részét és csak akkor mellretenni amikor már a nagyon fehér tej jön). (Nyáron kell sokszor mellet váltani, hogy több jusson neki a szomjoltó cukrosabb tejből). Plusz én kajálás közben többször le is szedem a mellemről és böfiztetem, nem csak a végén. Úgy könnyebb és ritkábban szorul bent a levegő ami ugyancsak hasfájást okozhat.

Ki kell tapasztalni. Minden gyerek más. (beleértve a kakilási szokásokat is:))))) Jaaaa.... és az a szuper ha az összes kajálás után/közben van kaki...
Vendég
 


annyi kaki??? nem csak 3-4nek kell lennie a többi meg pisi? mondjuk ez biztos nem jó kaki úgy érzem akkor sem..már attól is félek, h nem szárad-e igy ki, h semmit nem emészt meg. pisije is kb fele volt ma mint szokott lenni. na mjdcsak jobb lesz, most legalább végre elaludt már másfél órája alszik, ez is vmi, mert reggel 9óta fent van :?

én is mindig egy mellből adok neki gondoltam már az előfejésre, de elég sokáig szokott enni, meg kb 80-100akat gondolom azért abban már van a zsiros tejből is nem? a doki pont ezt mondta h mivel már ennyiket eszik ez sok neki hirtelen (mult héten még 40eket evett kb ugy tömködtem kiskanállal pluszba..)

szegény manó úgy összeszorul a szivem mikor fáj neki. ezek szerint nektek is szokott fájni?

andy

Kép
andy30
 
 


csaki:


ja és pont pár napja nem eszik gyakran hanem 3-4óránként 80akat és azóta megy a hasa ki érti ezt

Kép
andy30
 
 


a babák cukrát mért kell megnézni szülés után? reginek megnézték és nem is értettem mért

Kép
andy30
 
 


Csaki:
attól tartok, nem csak Kistarcsán van ez igy :cry:
Nálunk is ugyanez a helyzet és ha mersz kiharcolni valamit akkor még te vagy a rossz!
:evil:

Kép
Kép
Kép
f.marti
 
 


Andy: szerintem túlaggódod a helyzetet, de inkább nézesd meg ha úgy érzed, nem 100-as valami... (a kis darabok meg normálisak benne... és az is, ha 10* kakil keveset... )... ja, és az is OK ha sajna fáj a hasa... max. 3 hónapos korukra általában elmúlik. Babamasszázs, meleg víz, nem lerakni, függőlegesen kézben/vállon stb tartani, esetleg hason, felhúzott lábakkal altatni..

ÉÉÉÉs... leesett a köldöcsonk :)))
Vendég
 


Márti: és kit izgat ?:))) Szerintem Lucával én voltam a legháklisabb kismama a környéken :))))) Az én gyerekem élete, ha gond van , utólag nem nyugtat meg, hogy ők hibáztak...
Vendég
 


csaki:

remélem. nekünk is leesett már 3 napja de még maradt benne fekete nemtom kiszedjem-e lehet az őssejt miatt alvadt vér holnap megkérdem.

még1 kérdés: te felkelted éjszaka enni ha ő nem ébred? milyen gyakran eteted? van rendszeretek?


andy

Kép
andy30
 
 


eleg 2 torulkozo a babanak? milyen gyakran valtjatok oket?
es milyen gyakran csereltek agynemut neki?

KépKép
KépKép
mush589
 
 


Csakegy: hát ja, ettől stresszeltem rommá magam a kórházban, hogy két egyforma dolgot nem hallottam a szoptatásról. A sárgasággal meg remélem, nem lesz gáz, amúgy már az elejétől elég sokat alszik, nappal legtöbbször úgy kell megébreszteni 3 óránként, de erre azt mondták, hogy azért, mert kicsit korababa :?
A cicim így védővel elvan, remélem, hamar meggyógyul. Fejek is mellé, hogy ha esleg éjjel nem lenne annyi türelem, akkor is tudjak neki adni.

Andy: ilyen fehéres darabkák nálunk is vannak a kakiban, remélem, tényleg nem gáz... A köldökcsonkra azt mondta a védőnő, hogy ha leesik, alkoholos fülpiszkával mindig jó alaposan ki kell takarítani, és akkor a jó, amikor már csak a hintőport szedi ki az ember, olyan szotty meg nem jön...
Nekem azt mondták, éjjel hagyhatom, így van olyan, hogy 5-6 órát alszik húzóra. Tegnap pölö 1-1/4 2-től 7-ig.

Berni: ari volt a védőnéni, bár inkább csak elmondta a dolgokat, meg nem mutogatta...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Andy: éjjel nem keltegetem, bevallom képtelen vagyok rá... de 1-ig vagy 2-ig fent szoktam lenni, Lilla meg 7-kor kelt így nem szoktuk túllépni a max. 6 órát... (plusz a helyzet az, hogy Luca a hasamon szokott éjjel aludni, ha megéhezne ébresztene)...

csonk helye: én még pucolom
Vendég
 


Csakegy: amúgy érdekes, mert nekem ugye szivárgott a magzatvíz, és ahogy beértünk, az volt az első, hogy kézfejbe bekötötték a kanült és 8 óránként kaptam az antibiotikumot...
A csecsemősök meg tudom ,hogy többször is nézték a baba cukrát, lehet, hogy azért mert jó volt az alvókája :? , de aztán max. ennyi volt a pozitívum.

Andy: ezek a parák bennem is megvannak, de ma megnyugtatott a védőnő, hogy majd 1 hét múlva kiderül, ha hízott kb. 150-et, akkor jók vagyunk, úgyhogy most csak erre gondolok. Ha meg nem jön össze, akkor nem tudom, mi lesz. Néha nagyon el tudok ezen keseredni :( Nem akarok tápszert adni neki, remélem, nem is kell majd... (bár ehhez még nagyon az elején vagyok)

Kép

Kép
gabilany79
 
 


gabi:

a lefejt tejet h tárolod és h adod oda neki melegités stb.)?


andy


ja első héten nekem is keltegetni kellett de két óránként mondták a sárgulás miatt és alig tudtam ébren tartani..most meg a hasfájástól alig alszik. mondjuk mingyá megyek keltem mert már 3 órája alszik és annál tovább azért nem hagyom. de éjjel ő is alszik és pont ezen gondolkoztam h nem baj-e h pl. tegnap is 6órát aludt (bealudtam én is nem keltettem) evés nélkül. ma sztem felkeltem hajnalban ha aludna megint h egyen..

Kép
andy30
 
 


sziasztok!

hazaértem, átpakoltam a böröndöt, még beletettem egy két dolgot:)
meglátogattam a bnőmet aki tegnap szült, kiderült,hogy kétkezes császár volt:( sajna

mush: a sárgaságnak két fajtája van. van az élettani,amit írtak,hogy a baba vérének egy része lebomlik és a felszabaduló vér festék színezi el a bőrt.
aztán van a korós sárgaság amit kék fényeznek már
de itt van pár cikk róla.:

http://vitaltippek.hu/index.php?menu=3&h_id=158
https://www.drdiag.hu/kereso/diagnoszti ... neonatorum
https://www.drdiag.hu/kereso/diagnoszti ... neonatorum

andy: a újszülöttnek van egy olyan refelxe amit kinőnek-de sztem nem mindenki, főleg a férfiak:D-, hogy ahogy szopik utána elengednek a végbél záróizmok, tehát jön a kaki:)

KépKép

Kép
orsimorsi
 
 


orsi:

:)
viszont ez vsznű akkor is hurutos már..a dokinéni is arra gyanaxik most adunk is neki normafloret szegénykémnek..


andy

Kép
andy30
 
 


Gabi: én szerintem amiatt szívtam, hogy biztos volt, hogy nem jön be majd a fogadott dokim így a rohadt adminisztrációval xaroztak ahelyett, hogy odafigyeltek volna rám... (vagyis hitegettek, hogy mindjárt kapok antibiotikumot de nem kaptam). Ez van, Kistarcsán halott vagy ha nincs fogadott dokid (vagy ha van de nem nála szülsz)... Mondjuk ha a szülés elhúzódott volna délután 1-ig akkor már lett volna dokim de én eleve úgy mentem be, hogy kapják össze magukat mert villámszülés lesz (csak kicsit hülyének néztek emiatt a kijelentés miatt... )
Vendég
 


andy: simán lezárható cumisüvegben a hűtőben, ha még 24 órán belül megeszi (és eddig megette, mert főleg éjjel kellett - mondjuk nem is fejek olyan őrült mennyiségeket). Én csak beleállítom egy edény forró vízbe, és csuklóra cseppentve érzésből saccolom a hőfokot.
Védőnéni szerint nem kel túlspirázni, sima nejlonzacsiban is lehet fagyasztani, ha 24 órán túl akarja az ember felhasználni...

Kép

Kép
gabilany79
 
 


Annyira fasza, hogy ahány nyomorult oldal, annyifélét olvas az ember a sebes mellbimbóról, meg az ezzel szoptatásról. Kenjem-ne kenjem, bimbóvédőt vagy ne, fejjek vagy ne, mikor legyen cicifix, mikor ne (most komolyan, rohangáljak itthon egész nap kibontott tejcsárdával????) ááááááááá!

Jaj, és egy kérdés: milyenek és leginkább MEKKORÁK az olyan csomók, amikből aztán a mellgyulladás lesz? :? :? :?

Kép

Kép
gabilany79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?