Új privát üzeneted érkezett!

Ja, Olga, képzeld, nagyjából kész a játszótér. Van összesen 2 hinta (amire a kicsiket fel sem lehet ültetni, mert semmi tartója nincs se oldalt, se hátul), egy csúszda, amit kipróbáltak Csongiék, hát éppen nekik való, mert nagyon gyors, és kötélen lehet felmászni. És lesz még egy homokozó. És az eszetlenek körbe kerítették kerítéssel. Mivel kicsi az egész, úgy néz ki, mint egy állatkerti ketrec, vagy kutyafuttató. És mindez állítólag kb. 8 millió forintba került :shock:

Évi és
Kép
csongianya

Jó reggelt!

Macilaci! Gyere, és írj többet magatokról! Miért nem egyszerű az ügy, már ha publikus?

Évi! Hát ez a hangyafarm nem piskóta... Meg húsevő dzsungel, azt láttad? :shock: Játszóteretek: :evil: :evil: :evil: Nekünk legközelebb oyan 15 km-re van játszótér, de mikor ott van a közelben, de használhatatlan, na az is idegölő lehet.

Olga! A fotó is múlt heti, mármint a szúnyogcsípéses, akkor volt rajta friss. A mostaniakon is van még nyoma, meg élőben is látszik még egy pici pötty, bár napról napra múlik. Nem, nem vakarja, de szerintünk vmi nemnormális szungyi lehetett... :evil:

Ágy leengedve. :D

Na megyek, ennyit bírt nélkülem. :roll:

donkoaniko

Sziasztok!

Évi! Lehet az van a bölcsinél, hogy tavaly jött az új intézményvezető. Lehet ő hozta magával ezt az újítást. Hát sajnálom a játszit! :cry: De itt a piros iskola mögött két különállót építettek, láttad? Egyik oldalon a kicsiknek (babahinta, kicsi csúszda), a járda másik oldalon a nagyoknak valót (hullámos csúszda...). Majd azt kipróbáljuk!

Körkérdés, és ha lehet gyors választ kérek!

Mézeskalács házikót akarok csinálni holnap (ma be is gyúrom mindjárt a tésztát), de nem tudom hogy hol lehetne venni:
- díszitő cukorkákat (pl: aranyszínű kis ehető golyók, stb)
- ételfesték
- nagy méretű celofán, amibe a házikót be tudom csomagolni, hogy ne vegye fel a nedvességet, ne puhuljon meg.

Előre is köszi!

Olga

Kép
juhaszolga

!+!/!%/R=/#&#@&#@....

Áve.

Most nem írom újra, mer füstölög a fejem. Kicsijányom egy mozdulattal eltüntetett mindent, amit bepöntyögtem.

Olga, folyékony ételfestéket és ehető dekorgyöngyöt a Cora-ban láttam. De sztem Isparban, Teszkóban is vannak. Csak színezőből nincs nagy választék általában (az aromáknál kő keresni). Dekorgyöngyből meg Dr.Ötkereset vettem eccer, rózsaszínűt... Celofánt nemtom...

Judit
Kép

Kép
balwin

Macilaci: Hali! :P
jaimee1

Kata! És Bencéék idén is elmennek megnézni? Mi megyünk ma du-án... Bár lehet csak a fiúk, mert egy csomó mindnet be kéne szereznem 7végére... az adventi koszorúhoz.

Macilaci! Üdv! 8)

Olga! Nem"tok segíteni... :( Én 3 éve mézeskalács adventi koszorút csináltam... hogy akkor még mennyi fölös energiám volt... na jó, mondjuk könnyű volt nekem, anyósomék vigyáztak addig is Leventére.

Na ennyi... ma is kiprucantam...
szilbee

Halle!

Bence és apukája volt de. a vasúti modell kiállítást megnézni, s mivel 2 óvodás csoport között mentek, ők voltak épp a tömeg a médiának. A Szolnok tv és a Néplap is ott volt. Idén is nagyon tetszett Bencének.

Olga: az Intersparban szépek dekor gyöngyök vannak (voltak) nemrég nézegettem én is.

Üdv. Neked Macilaci!

Anikó: Dorka változatlanul huncut, sőt ahogy nő huncutabb :lol:

Hahóóó (mondaná B.) rakhatnának fel azok is képeket gyerkőcükről, akik ritkán szoktak... (pl. Ditke, Dorka, Balwin Judit...)

Kép

Kép
szolkata

Anikó! Ez érdekes cikk... Bár végülis ha adókártyájuk van...

Mi 7végén nem leszünk. Anyumékhoz menünk. Apjuk vadászik... miegymás.

Kata! Fiúk is voltak. Tecccet Leventének. Dávid persze marhára unta (Apja elmondás alapján)... de majd egy év múlva alig tudom majd elrángatni a terepasztaltól.

Ja igen... Rólunk:
Dávid azóta (a 2 alkalom óta) se ismételte meg a lépegetős mutatványát... viszont most már totál stabilan áll és úgy játszik... pakol,,, miegymás. Egyre jobban szövegel... Néha csak nézünk apjával, mikor totál érthetően kimondja, hogy anyuci meg apuci. (Levente hív minket így újabban.) Nyilván véletlen még ez, de azé elég megdöbbentő nekünk... mer ugye nem vagyunk mi hozzá szokatva, Levente végett.
Levente köhögős lett, ami nála nem jó jel, de remélejük gyorsan rendbejön... mert már kezd megkattani itthon. Álló nap a kis barátját emlegeti. (Múltkor összefutottunk velük a Corában, alig tudtuk szétválasztani őket... na mondjuk leginkább Levente cuppant rá szegény Zsolti fiúra.)

Na ennyi... Jön az éjszakai műszak...

Jóccakát! és Jó 7végét!
szilbee

Sziazstok!
Én is vagyok, de hullafáradt, így majd holnap becsekkolok!

Jóccak mindenkinek, engem ma tutira nem kell ringatni....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Köszi az üdvözlést! 8)
Eltűnni, nem tűnök el, csak nem biztos hogy minden nap tudok írni....

Szóval: Budaörsről költöztünk, mert csak itt voltak elfogadható, megfizethető árak, meg itt lakik a barátnőm is és akkor még úgy volt hogy óvónéni leszek itt. Ott Budaörsön anyóssal, nagyszülővel és nagybáttyal éltünk. Itt teljesen külön vagyunk. Bár nem egyszerű a helyzet munkanélküliként....Főleg amióta rájöttem hogy most egy jó ideig nem szeretnék óvónéni lenni.
Gyerkőckérdés azért nem egyszerű mert megáldott az ég pajzsmirigy alulműködéssel, IR-el, azaz inzulinrezistenciával és azzal a bizonyos 4 betűs PCOS-al. :cry: Ezért nem egyszerű sajnos. Egyenlőre még azt sem tudom biztosan hogy sikerül e teherbe esnem. 1 éve kezelnek ezzel a nyavajával, és szééépen javulok, ahhoz képest hogy 13 éves korom óta meg voltak a tünetek csak valahogy elfelejtettek kezelni. Mindig csak azt hallgattam hogy fogyjon le és akkor majd találkozunk. Aztán sikerült kifognom egy akkor még általam jónak hitt nődokit aki frankón túlstimulált és lelkileg és anyagilag is a padlóra tett elég rendesen. És én állat meg hittem neki, hosz ő az orvos..blabla alapon.
Mára eljutottam odáig, hogy minden második hónapban van peteérésem és mensim is, aminek baromira örülök. Soha nem gondoltam volna hogy egy mensinek így lehet örülni. :lol:

De már nagyon vágyunk egy babára, aki nem tudjuk mikor szeretne hozzánk beköltözni. Egyre nehezebb. Tudom, tudom még csak 28vagyok, de akkor is! Mondjuk mostanában nem görcsölök rá, meg már nem is érint rosszul ha látok egy kismamát meg kisbabát, de sajnos voltak ilyen időszakaim. És hát valljuk be alég sz@r minden nap úgy kelni hogy az az első mozdulatom, hogy hőmérő megfog, bedug, alaphő megmér, kivesz, hőmérséklet bejegyez. Ebből tudom megállapítani nagyjából hogy volt e peteérés és akkor nagyjából mikor jön meg.....Egyszóvel ezért nem egyszerű. De érzem és tudom hogy eljön az én időm is, és valahogy azt érzem ez már nemsokára itt van és nem kell sokat várnom!!!!
Úgyhogy pozitív energiákat, eltévedt gólyákat ha véletlenül itt maradtak szívesen fogadok és szeretettel gondozom őket ígérem! :roll: :lol: 8)

Most megyek aludni, mert reggel óta szétmegy a fejem, és ma még vásárolni is voltunk. Ismét meg kellett állapítanom, hogy nagy ám az isten állatkertje. :D

Jó éjt!
macilaci.

Csak röviden, mert fel vagyunk öltözve, megyünk vásárolni.

Köszönöm a hozzászólásokat dekor ügyben, ISparban megnézzük.

Macilaci! :cry: Nem egyszerű az esetetek. Huginak is hasonló problémái voltak, és most van egy szép pici babája! Fel a fejjel, sikerülni fog! És küljük: +++++++++++++++++++++++++++++++

Szilbee! Jók az új avatarok! :D

Kata! 30-án lesz a Hemóban Gryllus, arra emlékszem, hogy 1 óra az előadás, és 1000 ft a belépő. De hogy mikor kezdődik azt nem tudom.

Olga

Kép
juhaszolga

Az Apáról Fiúra Alapítvány szervezésében november 29-én (szombat) 14-16 óráig családi bütykölde- kézműves foglalkozások lesznek a Művelődési Központban, 16 órától a Kolompos Együttes „ A kőleves mese” című mese játékát láthatják, majd gyermek táncházzal zárul a nap.

csak ennyi, nagyon sok a dolgom, majd még benézek! pussz

Judit,
Kép
Kép
bbj

Csak egy rövid hír:

KIBÚJT AZ ELSŐ FOGACSKA!!!!! Jobb 1-es, és kinn van, és kocog a kanál, és hipphipphurrá!!! :lol: :lol: :lol:

donkoaniko

Nálunk apa nagyszomorúskodása van... a tv-ben nem adták le a vele készült egymondatos riportocskát, a Néplapos főszerkesztő meg túl kevés érdeklődőt látott a fényképeken, így az újságba sem kerültek bele... viszont a szoljon.hu-n ott van B. apájával... legalább ott.

Macilaci: előbb-utóbb... :lol: különben is, most mentek el a gólyák, ... de tavasszal tutira visszajönnek... na akkor kell nagyon csalogatni :lol: Nálunk is tavasszalra költözött be Ketteske :lol:

Szilbee: szerintem Dév stikában akarta kipróbálni az elindulást, csak "lebukott".. és legközelebb amikor meglátjátok, már szalad :lol: Addig is csendben raktározza a hozzá való infókat :lol:

Anikó: gratula a fogacskához :lol:

Bbj: úúhh,ennyi programot... én meg pont most nem mehetek sehová. Azért egy kicsit rossz ám, hogy B. programjaiból kimaradok..., mert apával mennek ám állandóan valamerre...

a Gryllus vasárnap 16 órakor lesz, de állítólag olyan nagy az érdeklődés, hogy elővételben kell venni jegyet, vagy lehet telózni is, foglalni.

A www. szolnok.hu -n meg a jövő hétre írnak gyerek programokról... egészen friss a honlap, még a Gryllus is megtalálható.

Kép

Kép
szolkata

Szép hétvégét Mindenkinek!

Szia Macilaci! Üdv itt, szerintem pár hónap és mint a legújabb kismama folytatásos babanet-regényeként olvashatjuk az írásaidat :wink: :lol:

Kata, olyan szépek vagytok négyesben a képen! Csudajó, hogy Marci ilyen gyerkőc! Apát meg vigasztald meg valahogy :wink: :lol:

Niki, ha lekerül a gipsz (nekünk altatásban volt a drót kivétele, állítólag eléggé fáj, azért), utána nagyon javasolták a ceglédi gyógyfürdőt: ott tornáztattuk a vízben Máté kezét. Mondtad, hogy nem jártok most oviba, de egy-két órára se viszed be délelőtt, amikor inkább csak "ellenne" a többiekkel, de az óvó néninek se jelentene plusz munkát? Kata hogy van?

Dorka, róka koma kerülget még? Vettetek végül Szabinak overált? Milyen volt az előadás? (ha írtad, bocs a kérdésért)

Szilbee, Nektek elkészült már az adventi kalendárium? Vagy a betegeskedés miatt szünetel a dolog? Hogy vannak a fiúk? Gratula a lépegetéshez!

BBJ, találtam egy jónak tűnő karácsonyi receptet: wellington pulykamell, holnap próbálom ki, érdekel a recept? Megtaláltad végül a recepteket az e-mailek között? Lányok hogy vannak? Adventi koszorút is Ti csináljátok? Vizsga mikor lesz?

Olga, kérdeztem a Sparban az evőeszközöket, perpillanat itt sincs, de hoznak még majd. Hogy vagy? Arcod rendbe jött? És Balázs? Voltatok végül apával az új étteremben? Vagy most nagyon tanulsz? Szakdogával mi a helyzet? Elkészült a mézeskalács házikó?

Anikó, nagy gratula az első fogacskához!!! :lol: Micsoda grimaszokat tud az a lány! :wink: :lol:

Évi, bejött nagyon a torna. Ausztriai útról nincsenek még képeid? Hogy vagytok apával? Változott már valamit a véleménye az otthonlétről?

Rami, azért egész jól alakul a beszoktatás, nem? De ez a -10 fokig való kintalvás nekem durvának tűnik...

Jaimee, alvós képet készítettetek már? Még mindig sztrájkol a drága? :wink:

Balwin, AnnaLuca hogy áll a beszélgetéssel? Nincsenek új képek? Azóta készítettél már valami karácsonyváró szépséget?

Betti, Bettike továbbra se szereti az ovit? És a néptánccal megbarátkozott már?

Katlina? Megtaláltad a karácsonyi dalokat?

Anna, Nimi meggyógyult? Kezdtétek megint a bölcsit?

Kata, Márti, Erika? Rég olvastalak Benneteket. :idea:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Most egy kicsit rólunk:

Mátéval voltunk a gimnázium nyílt napján és beszélgettünk a tanító nénivel is, s végül úgy döntöttünk, hogy megpróbálja a felvételit. Utána kell csak beadni a jelentkezést, amikor már megvan a pontja. Matekból és magyarból írnak, erre 100 pontot kaphatnak és a 4. félévi szöveges értékelésüket át kell váltatni jegyre matekból, magyar irodalomból, magyar nyelvtanból, környezetből és idegen idegen nyelvből, erre max. 50 pontot kaphatnak.

Most éppen matekból a Zrínyi versenyre, környezetből a Zöld békára, irodalomból a Szövegmanóra készülünk. Na meg, már megvan a gitár hangversenydarab is.

Hétfőn komolyzenei hangversenyen voltunk kettesben, de decemberben ezek az ingyenes zenei előadások szinte minden hétre adnak elfoglaltságot. Szerencsére Máté élvezi is.

Annával elkezdtük a TSNT tornát, egy héten kétszer járunk, plusz otthon is gyakoroljuk egy kicsit. Ahogy megnéztük a leendő elsős tanító néniket, nagyon afelé hajlunk, hogy mégse kezdje a sulit ősszel, bár amúgy meg majdnem 8 évesen fogja elkezdeni... Jövő héten kapja a 6 éves oltást is.

Jázmin egyre huncutabb, s néha már eljátszik 5-10 perceket nélkülem is. A délutáni alvás-nem alvás elég változó, van, hogy sikerül 1 óra ebéd utáni szunyókálást is összehozni, de van, amikor egész nap nem alszik egy percet sem :roll: :shock: A dumálás nagyon megy, legnagyobb meglepődésünkre egyre több mondókát, dalt énekel-mond végig, imádja az állatokat utánozni, a Gekkóban elkezdték-tük a színeket, most a kékkel ismerkedünk játékos formában (ebből építünk, ezzel színezünk, ragasztunk, gyurmázunk). Most mértem, 20 hónaposan 10 kiló 38 deka. A magasságát nem sikerült megállapítani, annyi ideig nem maradt egy helyben :lol:

Tényleg, lányok, használ valaki Pampers 4+ pelenkát? Amelyiken állatok vannak? Mert Jázmin legújabb mániája, hogy csak a cicás és a bárányos kell neki... :roll: Ha nem figyel, próbálom elpasszolni persze a többit is, de szívesen cserélnék valakivel...

Talán Ditke írta egyszer a babanetes tábliba (bocs, ha pontatlanul idézem), hogy az ő jelenlegi fő foglalkozása az, hogy Zsófi anyukája. Ez jutott nekem is eszembe, amikor valaki azt mondta nemrég, hogy milyen jó neked (mármint nekem), mert te nem csinálsz semmit, csak itthon vagy! :shock:

Aha, tényleg: hétfőn torna Annával, Gekkó Annával, gitár Mátéval, kedden Gekkó Jázminnal, óvodai torna Annával, szerdán torna Annával, logopédia Annával, csütörtökön szolfézs Mátéval, gitár Mátéval, ovos tánc Annával, és megérkezik végre a várva várt péntek, amikor semmi extra program nincs!!! És ehhez jönnek még az extra programok: egy-két hangverseny, oltás, nyílt nap... és egy kis titkárnősködés a férjemnek itthon. Főzés? Mosás? Az a hab tortán :lol:

De ez nem panasz volt, csak végiggondoltam, mi is az a semmi, amit én itthon csinálok. Évi, rád gondoltam, amikor egyes családtagok úúúgy sajnálják a férjem, aki annyit dolgozik. Igen, tényleg sokat dolgozik. De nem csak ő... Vagy rosszul gondolom? :wink:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

szórakozom :lol: Kép Bence Kép Marci

Kép

Kép
szolkata

Uristen! Ez a hasonlóság... :shock:
szilbee

Sziasztok!

Kata!
biztos???? nem fordítva? :lol: :lol: és időpontilag is uakkor kb?

Szami!
persze, jöhet a recept! nem az emílek között voltak a receptek, hanem külön mappában, és sajnos nincs meg. valaki dobjon már meg a topikos táblival is merthoyg azt sem raktam fel azt elmentések közé, illetve felraktam, csak nincs ott... szóval mégse!

macilaci üdv, már írtam szegedről, csak akkor ott elszállt.

3 nagyon szörnyű vizsgám lesz, vagy 3000 oldal... + a ptk, btk, és a alkotmány. az első 16-án.

adventi koszorút vettem, még vagy 3 éve, nagyon szép, minden évben az van, csak gyertyát cserélek. arany-bordó csoda, azóta sem láttam még szebbet, majd lehet lefotózom, úgyis elő kell szedni most, igaz?

Anikó!
grat a minirizshez!

Dorka!
a mézet elfelejtettem! voltak Petiék? jajajajajaj most jutott eszembe ezer bocs! majd kárpótollak! :oops: :oops: :oops:

nem is volt biztos, hoyg Misi beviszi a láynokat angolra, Nikivel egyeztettek, hogy akkor hoygan legyen, így teljesen kimaradt....BOCSI!!!!

na még akartam , de kiment az agyamból,

Nikiékkel voltunk Kolomposon, egynek nagyon jó volt, nagyon sokan voltak, pedig olyan szar idő van, azt hittem kevesebben leszünk...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziótok,

MAcilaci, üdv közöttünk gyere, írj nekünk!

Judit, voltunk, végül Szabi nélkül, de gondoltam, hogy most a szegedi út kiverte a fejedből :) Semmi gond, van még egy kevéske, jövő hétig húzzuk még vele! :)

Kata, azt hittem, mindkettő MArci!!!!! Azta.... :shock: :shock: Iszonyat nagy a hasonlóság!
Bencét és Apát láttuk a Szolnok TV-n, kb. 3 mp-re :)

Anikó, gratula az első kis fogacskához!!

Ditke, tegnap küldtem mélt a tegnapi képekkel, de túl nagyok, visszadobta, ha lekicsinyítettem, küldöm őket!

Szami, asszem esténként az altatásod nem okoz problémát :) Jó sok teendő! ÉS ismerős... szegény Apák.... na ja... azért csak ott vagyunk a háttérben mi is, nőcik :wink:

Judit, még kérdezted az alvást: 7 körül kelünk, fél 11 körül kb. 1 óra alvás, aztán du. 2 körül megen egy óra, és este 9 körül aludtunk eddig, most ez akár 10-ig is tolódik.
Én meg kérdezni akartam, hogy:
- gyerekággyal hogy álltok, már abban alszik Annalucus?
- testvér-babakocsira gondoltál, Vagy testvérfellépőre? Vagy majd Annalucus már sétál melletted meg a Pici mellett? Én most ezeken agyalok speciel....

Rólunk: hirtelen felindulsból felmentünk a Tropicariumba, illetve a Baby outletbe.... Jó nap volt, feldobott nagyon minket!
Egy-két kép:
Kép Szabi, Apa, Téapu
Kép Sok-sok Némóóóó
Kép tenger mélyén
Kép rájaetető alatt
Kép közelről szépek a halak :)

Kép
Kép
dorkáék

Dorka!
nagyon aranyosak vagytok! oda már mi is hányszor készültünk, talán jövőre....

ja még azt akartam írni, hoyg Leti egyszer alszik kb egy éves kora óta, egy nagyobbat 2 órát, de ritkán belecsúszik a háromba is (bocs Szami nem akarlak hergelni) ovis napokon 8 körül kel, és 10 kor alszik, amúgy meg 9-kor, kel(költöm), és szintén 10-kor alszik. nem is tudom, hyog lesz márciustól, amikor 8-ra kell nekem is beérnem.

Anno én is sokat agyaltam, yhog testbérbabkocsi, vagy fellépő legyen, végülis egyik sem lett, mellettünk jött motorral, ha elfáradt, motor be a kocsi alá, vagy amikor már Leti nagyobb volt, előfordult, hyog cseréltek, persze ez a nagyobb kirándulásokkor esett meg, amikor volt még egy fő (apa) aki addig cipelte Letit, én meg Grétit toltam, vagy fordítva
bár arra is emlékszem, hogy Grétit fogni kellett, Letit meg toltam.... de ritkán ez is.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata! Ez nem igaz, mennyire hasonlít a két fiú! :shock:

Dorka! Látom tetszett Szabinak a sok Némó! :lol: Majd egyszercsak mi is bepróbálkozunk vele, én sem voltam még.

Szami! Ismrős a téma... Bár nekem nincs ennyi féle programom, csak a tanulás a gyerkőc és házimunka mellett. Aztán döntenem kell melyik menjen a másik rovására. Nem használunk pamperst... Ja, és nálünk akarják Balázst kint altatni -10 fokig! :)

Anikó! Gratula a fogacskához! :D

Na, Szami kedvéért egy kép a házikóról... jobbra számítottam... na majd jövőre! :mrgreen:

Kép

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!

Olga!
ez nagyon jó! nem tudom mit szerénykedsz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Olga, ez nagyon klassz! Hát, én olyan kétbalkezes vagyok, de azért ma mi is próbálunk díszíteni kicsit. Valahogy azt értettem, hogy Ramiék is oda fognak járni bölcsibe, mint ti... :oops: De akkor tévedtem, bocs.

Judit, mindhárom ilyen keveset alvó volt, bár most se viszik túlzásba. De én úgy gondolom, nekem az a lényeg és a fontos, hogy az éjszakát nyugodtan átaludják. Bár ma olyan hisztit vágott le Jázmin az apjának, hogy azon kezdtem agyalni, ez már az a "rendes" hisztikorszak lenne? :?: Nincs még korán?!! :roll: Majd a jövő héten ránézek a mentéseim, ha van valami, átküldöm.

Dorka, kár, hogy a pocid megint nem látszik.. úúgy megnéztem volna... :lol: Szabi is milyen nagy már! Baby outletben vettetek is valamit?

Nagyon hasonlóak a tesók, Kata! :shock: Hirtelen azt hittem, mindkét kép Marciról készült! :lol:

Na, megyek, vár a főzés. Bár ma későn és sokat reggeliztünk, felkészítettem őket, hogy az új kaja időigényes, így csak kora délutáni ebéd lesz, utána díszítünk, közben sütit sütünk, aztán jöhet a gyertyagyújtás. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami! még mi is most reggeliztünk, jobban mondva Misi még mindig...így nálunk is 3-4 örül lesz ebéd!

majd feltétlen számolj be az új kajáról, és kellenek a csokistallér recipik is! különösen a chilis.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Macilaci:Üdv. köztünk.Hát tényleg nem lehet könnyű nektek,de ne keseredj el.Én unokatesómékat tudom felhozni pozitív példaként.Hasonló probélája volt,mint neked.Nekik beültetéssel ugyan,de ikreik születtek,most voltak 1 évesek.Egy csodaszép csjszi és egy vagány kissrác.Szóval hamarosan biztos sikerül,pláne,hogy ilyen pozitívan állsz hozzá.

Kata:De édesek és milyen egyformák a srácok.

Szami:Mit főzöl?Mi az az új kaja?
Rólunk:A pénteki nap nagyon rosszul sikerült.Már reggeli után ott kellett hagynom Gabót,de annyira sírt,hogy visszafordultam.Erre a gondozónő rámszólt,hogy anyuka menjen el nyugodtan.Nyugodtan????Álltam,vártam az ajtóban.hogy mikor hagyja a bba a sírást,közben nekem is potyogtak a könnyeim.Aztán lassan elindultam.Beszálltam a kocsiba,a párom próbált vigasztalni,de nem nagyon tudott.10 körül betelefonáltam és azt mondta a gnő,hogy fél órán át kitartóan sírt,onnan kezdve viszont jókedve lett és játszott.
Mikor mentem érte nagyon megörült,na most nem kellett kérlelni,hogy induljunk.Viszont az orr a folyt.Bent aludtunk anyuméknál Szolnokon,mert hazajöttek tesómék,de szegény Gabi hajnal 1-től 6-ig sírt,nem tudtuk mi a baja.Beültünk a kocsiba és hazajöttünk.Itthonkezdte mondani,hogy fáj a füle.Na vissza az ügyeletre.Középfülgyulladása van,köhög,este belázasodott,de ma már jobban van.Szóval holnap bizotos,hogy kimarad a bölcsi.

Na most ennyi,mert megyek főzni.

Kép
pné rami81

Hali!

A két fiú között annyi a különbség, hogy B. vékonyabb volt ugyanebben a ruhában, Marci dundibb már most. És szerintem hosszabb is, mint B. volt ennyi idősen. És Marci haja sötétebb, mint Bencéé volt.

Bbj: jó kemény vizsgáid lesznek, egyik sem egyszerű (viszont szerintem tök érdekes... engem is érdekelne :lol: lehet, egyszer még nekifutok) A csajok mellett tudsz majd tanulni? Vagy majd anyukádékhoz áttranszportálod őket néha?

Dorka: ja-ja pocakfotó..? Ez a legjobb, amikor hirtelen felindultságból megy az ember :lol: Szabi milyen helyes "nagy" pasi már.

Szami: És Jázmin a délutáni programjaitok alkalmával mindig Veled van? És amelyik gyerkőc nincs épp Veled du., az kivel, hol van? Ilyenkor mama besegít?

Olga: nagyon is szép lett a házikó, mi elfogadjuk, ha valaki visszautasítaná :lol: Pisi ügyben vettünk libero 2-t, a minit(3-6 kg). , talán ez most jó, de éjszaka, ha ébred, akkor cserélni kell szigorúan.

Szilbee: észreveszem ám, hogy cserélődnek a képek a pasikról (is)... ne hari, de nekem Dév (mondjuk logikus is) kisgyerekké fejlődése látványosabb, mint ugye Levente változása... annyira birom :lol:

Rami: szegény Gabika, épphogy bekeverednétek a bölcsibe, most kényszer szünet lesz. A bölcsiben hagyását pedig szerintem előbb magadban kell rendezned. Fontos, hogy a gyereked azt érezze rajtad, hogy neki ott nagyon jó lesz, anya is úgy gondolja... és ne azért menjen, mert neked lassan vissza kell menned dolgozni és nincs más választása.... Magadban kell megerősíteni a dolgokat és meglátod, hogy Gabika sem fog annyit sem sírni, ha ott hagyod. A gyerkőcöd megérzi rajtad, ha szorongasz... attól ő is fog... szerintem...

Kép

Kép
szolkata

alkottam... próba

Kép

Kép
szolkata

most?!

Kép

Kép
szolkata

passz.. nem tudom lecserélni a vonalzóimat... a profilba bemásolom, mint a jelenlegit... aztán miért nem jelenik meg?

Kép

Kép
szolkata

Elszált az irományom... :evil: :evil: :evil:

A lényeg... Dév beteg. Levente kórságát kapta el. Magas láz, meg minden amitől frászt kapok (ki nem)...

Majd jövök, ha összekapartam a fiúkat egészégügyileg és / vagy magamat energetikailag...

Ja és ugye így nuku vacsi a Tiszában... majd talán jöv 7en... (bár most ez a legkisebb bajom)

Pussz!

Ui.: Kata! Először töröld ki az előző vonalzót... a várandósat!
szilbee

kitöröltem.... és mindkét gyereknek újat akartam berakni... ugyanúgy a szögletes zárójelellel együtt másoltam be... , de nem jó valami. Valami módosítás feliratot is kerestem, hogy aktiválva legyen, de olyat nem találtam. ????

Kép

Kép
szolkata

Szilbee!
jobbulsát akkor nektek!

Kata! hát én semmilyen különbséget nem bírok felfedezni, de elhiszem Nekd, hisz Te vagy az anyjuk!

nem lesz transzport, tudod, nálunk nem szokás. maradnak, aztán majd megoldom. hát az alkotmányt nem mondanám érdekesnek, sőt!

a többi tényleg érdekes, amikor tanítják. csak amikor egy szón buksz el...akkor már inkább idegesítő.
pl többszörös visszaeső az a visszaeső, aki....nem pedig az, aki....jajnekem... na megyek ebédelünk, aztán tanulok is izibe. ilynekor midnig egyberándul a gyomrom.

Judit,
Kép
Kép
bbj

van lent mentés gomb azt kell megnyomni...asszem

Judit,
Kép
Kép
bbj

ne mentés, elküld

Judit,
Kép
Kép
bbj

Bbj: erre én is gondoltam :lol:

Szilbee: kitartás Neked! A fiúknak meg jobbulást!!!!!

Kép

Kép
szolkata

Nah, túl vagyunk a késői ebéden, nagyon finom lett a Wellington pulykamell, sütöttünk a gyerkőcökkel sütit is, gyújtottunk gyertyát, énekeltünk, sütiztünk. :lol:

Szilbee, jobbulást Nektek!

Kata, hétfőn, amíg Annával tornázni vagyunk, ha jó az idő, Jázmin jön velünk, ha esik, mamázik, délután apa viszi Annát Kecskemétre Gekkózni, elviszi magával Jázmint, én meg viszem-hozom Mátét a zeneiskolába,-ból.
Alapból Máté 4-ig van iskolában, Anna hétfő és szerdát kivéve negyed 5-ig oviban. Ezen a két napon Jázminnal megyek érte. Szerdán viszont utána Jázmin mamázik, mert a torna és a logopédia úttal együtt közel 3 óra, annyi türelme nincs, hogy ezt nyugalomban kivárja. Ha az oviban van program, oda szinte mindig jön Jázmin és Máté is (ő is ugyanazokhoz az óvónénikhez járt, mint most Anna), kivéve a bemutató tanítást, mert ott szeretném, ha érezné Anna, hogy csak őmiatta mentünk. A lányok is elég bejáratosak már mind a suliba, mind a zeneiskolába.
Szerencsére a legtöbb helyen megértik, hogy időnként csak csapatostól tudunk megjelenni :lol: De a legjobb Máté tanító nénije: volt, hogy a fogadóóra előtt üzent, hogy Máté miatt nem kell mennem, de ha mégis akarok, csak Jázminnal együtt mehetek :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

sziasztok,

Szilbee, jobbulást a gyerkőcöknek! Délután volt láz?

Szami, egyszerűen nem készült rólam pocakos kép, Apa ritkán fotóz :)
A színház kellemes volt, jó volt kikapcsolódni. A szereposztás egész jó volt, Júlia volt egy cseppet gyenge, sztem....
A Baby outletben mindössze egy baldachintartó vasat sikerült vennünk, meg testvérkocsikat nézegettünk. de asszem nem veszünk, túl hosszú nekünk, nem tudok vele egyszerűen bejönni a kapun... :( Pedig Szabi jól érezte magát benne, mikor "belepróbáltuk". Marad a testvérfellépő....

Ditke, itt maradt a CD, a zenével, majd beteszem a babakocsiba, hátha talizunk!

Rami, Gabónak jobbulást kívánunk, remélem ma estére már jobban lett! :( A bölcsinél pedig azt mondják, hogy azoknál a gyerekeknél minden okés otthon, akik pityeregnek anyukájuk után...

OLga, tök frankó ez a torta, én ilyeneknek neki sem vágok... Sok volt a babra vele?
Viszont egy jó mézeskalács receptet dobhatnátok, ami már bevált!

Ma este így hallgatóztunk a kistesóhoz:
Mizu odabent?

Kép
Kép
dorkáék

Ma reggel ki kartam dobni a házikót... tényleg nem sikerült. Meg azóta Balázs átvitte a szomszéd nénihez, szóval az "udvar" kissé eltört néhány helyen. :lol:

Kata! Én sem látom a fiúk között a különbséget. :oops:

Szilbee! Jobbulást a gyerkőcöknek! :(

Rami! Gabónak is! Tegnap-ma Balázs is elég csúnyán elkezdett köhögni, lehet holnap minket is hazaküldenek a bölcsiből.

Szami! Még te írod, hogy kétbalkezes vagy??? :lol: :lol: :lol: :lol: Ha-ha-ha, jó vicc!

Olga

Kép
juhaszolga

Dorka! Én úgy gondolom, csak először megcsinálni babra. Tudod, meddig sütőd a mézest, hogy meg is keményedjen, egyforma vastag legyen, ne égjen meg, a "ragasztó" megfelelő sűrűségű legyen...

Olga

Kép
juhaszolga

Wellington pulykamell

Hozzávalók (kb 6 -8 személyes adag lesz belőle):

Kép

kb 60-80 dkg-os hosszúkés, nem túl vastag pulykamellfilé egyben
3-4 gerezd fokhagyma
1 csomag (25 dkg) bacon szeletelve
olaj
1 csomag (30-50 dkg márkától függően) fagyasztott leveles vajastészta
40 dkg vegyes gomba
1 közepes vöröshagyma

őrölt bors
1 kis doboz sűrített paradicsom
2 tojás
kakukkfű
bazsalikom
rozmaring

A pulykamellet megmossuk, leszárítgatjuk, a fokhagymával megtűzdeljük. A húst kevés sóval bedörzsöljük. A szalonnaszeletekkel körbetekerjük.
Kép

Egy kisebb tepsibe vagy jénaiba 2-3 evőkanál olajat öntünk és rátesszük a húst. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeverésesben 165 fok) 45-50 perc alatt lefedve elősütjük. A lényeg, hogy ne száradjon ki. Kihűtjük.

A vajastésztát szobahőmérsékleten kiengedjük.

Közben elkészítjük a gombapépet:3 evőkanál olajon megdinszteljük az összevágott vöröshagymát, rádobjuk az összevágott gombát, addig pirítjuk, míg a leve jól el nem fő. Én utána picit rusztikusra turmixoltam. Ekkor kerül bele a só, az őrölt bors és a sűrített paradicsom. Rövid ideig tovább pirítjuk, majd az egyik tojást felverjük és ráöntjük, kicsit még főzzük. A tűzről levéve fűszerezzük a kakukkfűvel, a bazsalikommal, a rozmaringgal.

Kép

Az elősütött, kihűlt (de legalábbis nem meleg) pulykamellet a gombapéppel körbetapasztjuk.

Kép

A felengedett tésztát enyhén kinyújtjuk, vágunk belőle pár csíkot (vagy más formát, pl. karácsonyfát) a díszítéshez. Rátesszük a mellfilét a péppel, a maradék tojást felverjük, ezzel bekenjük a pépet, majd ráhajtjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással bekenjük.

Kép

Előmelegített sütőben, nagy lánggak (200 fok, légkeverésesnél 180 fok) 22-25 percig sütjük.

Kép

Ha kész, 10-15 percig pihentetjük, utána szeleteljük. Vajon párolt zöldséggel, esetleg burgonyapürével tálaljuk.

Kép

Kép

Jó étvágyat hozzá!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
tök jó lett, nagyon tetszik a kép is! és nagyon jól néz ki!
Misi most hozott, egy ilyen vegyes zöldség mirelitet... na van helye... lehet én si megcsinálom, ilyen vajastésztás dolgot még úgysem csináltam, ideje kipróbálni.

Rami!
Nektek is jobbulást!

Dorka!
Én majd holnap megkeresem az én receptem, sé bemásolom. mi mindig csinálunk, elviekben kötelező is méhészfeleségnek mézest sütnie.

akkor ezek szerint Dósa Matyi elment, mint romeo, mert ő volt, igaz?

na megyünk gyertyát gyújtani, remélem csak azt sikerül meggyújtani.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jó estét!

Kata: :shock: Megdöbbentő a hasonlatosság nagy-és kisfiatok között! Néztem a szoljon-t, aranyos apa és fia. :)

Olga! Ne izélj már, ez a házikó nagyon klassz. Balázs vitte mutizni a szomszédba? :wink:

Rami! Jobbulást! Jól megjárkáltatok akkor...

Szilbee! Nektek is mielőbbi gyógyulást!+++++++

Dorka! Olyan csinos vagy! És a kirándulós képek is klasszak!

Judit! Tanuláshoz:+++++++++++++++++

Szami! Nem semmi programok, mozgalmasak a napjaitok! Dekorációról dobhatnál fotót! Ez a recept meg! Híztam 2 kg-t... Nagyon bejön, ki fogjuk próbálni!

Lányok, Ti raktok plédet a babkocsiba a gyerkőc alá? Eddig Dorka félülésben utazott, volt alatta jó meleg pléd, plusz a lábzsák, de most már szeretném ültetni, be is állítottuk a járgányt, na de ugye ha beteszem a plédet, nem tudom bekötni a biztonsági övet... Ti hogy oldjátok ezt meg? Lehet egyszerű, de nekem most perpill feladja a leckét. :oops:

donkoaniko

Ja Dósa Matyi: a próbán balesetet szenvedett, megfejelt vmi oszlopot... Amúgy én spec kedvelem. :oops:

donkoaniko

Anikó, dekorálás végül elmaradt... :oops: "Csak" a gyertyagyújtásig jutottunk. Meg a sütisütésig. De azt legalább együtt. :lol: Én ha beteszem Jázmint, először ráteszem a plédet és az öv két oldalán húzom ki, úgy a lábára. Hát, nem tudom, értelmesen mondtam - e el... :roll: :lol:

Judit, küldtem egy csomó levelet, ami régi recepteket találtam. Remélem, ezeket hiányolod... :wink: :lol:

Narancsos aprósütit sütöttünk, van arról is kép, legközelebb azokat is beteszem.

Jaj, mindig elfelejtem mondani, hogy végre találtunk jó nagy étkezőasztalt, azt ígérték, karácsonyig megjön :lol:

Dorka, nagyon csini pocakod van! :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Judit, igen, Dósa Matyi volt, és meglepően hitelesen alakította Rómeót, nem játszotta túl a szerepét, kellemes volt a külseje, a hangja... jobb színpadon, mint a sorozatban volt.
Előre is köszi a receptet, mézes feleségként tudtam, hogy bízhatok benned! :lol:

Anikó, mi akkor a feneke alá tettük a plédet, egész pontosan becsavartuk/tekertük a lábát is vele. Aztán mikor a sportjárgányt kezdtük használni, már csak alul kötöttük be, a vállánál nem, így már tudtunk plédet tenni a hátához.
És köszike a bókot :oops:

Szami, ez nem semmi vasárnapi ebéd... honnan ennnyi energia hozzá???? :) Már máskor is csináltál ilyet?

Kép
Kép
dorkáék

Anikó!
a mi sportunk alul párnázott, így nem tettem alá úgy gondoltam az anorák, meg a lábzsák elég. amíg kisebb volt, hoyg nem ült, akkor volt alatta.

Szami!
köszi, de én azokat a recepteket hiányoltam, amiket a topikból mentettem ki, és csináltam egy külön topikos receptek mappát. nem fogalmaztam egyértelműen... bocsi. de nagyon Drága vagy! nem küldtem anno el senkinek, mert meg akartam szépen szerkeszteni, de úgy a 100. oldaltól kimásoltam, mert olyan szupik hoyg ne kelljen többször beírni. ha lesz időm, majd újra nekikezdek, egész kis recepteskönyv jönne ki....
ha már így benne vagy, dobjál már meg a topikos táblival is!

jöhet a narancsos aprósüti. azt a lapvékony szintén narancsos-csokis valaminek nem tudjátok a receptjét, a neve beugrik, ah írjátok.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, florentin?

Táblit keresni kell, elmentettem valahová... :oops:

Dorka, ez volt a próba, a karácsonyi menü egyik jelöltje volt. És maradt is. :lol: Szóval, most csináltam először...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

húú így még nem hallottam, attól még lehet az, majd keresek róla képet...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?