Új privát üzeneted érkezett!

Na Eszterke! Várunk!

Cili! Nagyon nagyon sokat gondolunk majd rád... ügyesek legyetek!

Boci! Próbáldk ki, szerintem rosszabb már nem lehet :wink:

Ma nálunk apa csinált pizzát! Már sül a sütőben... majd kilukad a gyomrom olyan éhes vagyok :)... megyek bekapok egy mandarint...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

naaaa
elszállt egy jó hosszú levelem... ki van csukva, hogy újra irom,,., bár lehet már így is sok volt belőlem....

bkatalin

még egy dolgot akartam irni: cikk a szoptatásról:

http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=081113

bkatalin

Bocika:köszi szépen,és tényleg jól esett kiírni magamból... :) :)

Cili:kitartás,ott nagyon jó helyen lesztek,tudom ezt könnyű mondani,mert mégis csak jobb otthon lenni,de mihelyst meglesz Dani már el is felejted h mennyit voltál előtte a kh-ban :lol: :lol:

Szoptatás:tudom semmi köze az előtejnek ahhoz h kinek mennyi teje lesz,vagy h egyáltalán tud e majd szoptatni,de engem tök idegesít h ennél a terhességnél egy csepp sem volt még,Rékánál viszont volt....Azért én kicsit félek....... :? :?

Eszterke:akkor várunk vissza szeretettel :) :) :)

solya051020
Káld

Lányok én most elköszönök a párom hazaért.

Mindenkinke köszi a drukkot, ígérem ügyes leszek és hipp-hopp megszülöm a kis pöcsöst. Ne aggódjatok, valakinek megy majd az sms.

Aki időközben esetleg megszül, gratula előre is!

Puszi mindenkinek! cupp-cupp

Kép

Kép
dcili81

Trombi!
Milyen jó, hogy a felszívódó varratról ilyen nyíltan nyilatkozik a kórházatok! Én ezt meg sem kérdeztem a dokimtól, hogy milyennel varrnak. Az én doki osztályvezető helyettes, főorvos, lehet akkor nekem jár a felszívódó? :lol:

Szeles!
Neked is mennek a drukkok holnapra!!! És köszönjük a híreket Eszterkéről!

Cili!
Szerintem jobb, hogy az első adventi gyertya gyújtásáról maradsz le, mint mondjuk a szentestéről! Fő a pozitív hozzáállás! És mennek a drukkok!!! Ügyesek lesztek!

Csurimuri!
Pénz miatt ne aggódj! Mi is kb. annyit szánunk, mint ti.

Körkérdés: Ha kérek EDÁ-t, akkor az anesztesnek is illik pénzt csúsztatni? És mi van a csecsemős növérkékkel? Nekik szokás adni valamit??? Basszus, kész anyagi csőd ez a szülés…

Boniko!
Várjuk a híreket meg a képeket Hannáról és Zöldiről!!!!

Kép
Kép
lbernuska

Solya! szerintem ne izgulj az előtej miatt... nekem sincs most előtejem... és minden gyerkőc felnő valahogy, még ha nincs is tejci elég! Ezt az előző terhességemnél megtanultam!

Ibernuska! Igen anesztesnek illik pénzt adni. CSecsemősöknek nem árt, de szerintem ők nagyon sokan vannak, ahhoz, hogy mindenkinek tudjál adni, és ha meg egynek már nem adsz akkor szivás... szerintem ha nincs nagyobb gond, és nem vagytok benn sokáig felesleges... kb minden csecsemőssel egyszer fogsz talizni. Meg ezzel az is probléma, hogy mennyit adsz egy csecsmősnek? ebből a szempontból nagyon szeretem belgiumot... itt nincs ilyen probléma! Mindenki végzi a dolgát, RENDESEN! megfizetik őket, nekem meg számlát küldenek... az sem kevés, de legalább a kínos kérdések megoldódnak.

bkatalin

Ja és Solya! A barátnőmnek 3 hónapos a kisfia. 26. héttől volt előteje, nem is kevés... és csak 3 hétig tudott szoptatni. Úgyhogy tényleg nem ezen múlik.

bkatalin

Sziasztok!

A szeptemberi babás topicból jöttem

Le kell hogy írjak nektek egy naaagyon pozitív tapasztalatot:
a gyás, gyes stb intézésével megbíztam egy céget ( www.babaszuletett.xls.hu) , mert a férjem alkalmatlan a hivatali sorbanállásokra, én meg nem megyek ilyen zsufi helyre gyerkőccel. Ráadásul ők házhoz jönnek minden papírért és segítenek is kitölteni ha nem megy!
Lényeg a lényeg, hogy én baromi későn kezdtem el intézni mindenféle papírt. Egész konkrétan 2 hete adtam le az utolsó (szeptemberi ) táppénzes papírjaimat és az összes nyomtatványt, ami alapján majd kapom a pénzt.
És képzeljétek tegnap reggel már meg is kaptam az összes eddig esedékes juttatást!! Ami azért nagy szó, mert általában jó ha 2-3 hónapon belül utalnak!
Ráadásul én egy összegben visszamenőleg is megkaptam minden ki nem fizetett tételt!
Szóval a tegnapi banki sms-re öröm volt ébredni!!

Remélem hasznát veszitek!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon! Ez igencsak elgondolkodtató! Köszi a tippet!

bkatalin

mindenki eltűnt? :roll:

bkatalin

Cili így utólag is drukk!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lányok! Lenne egy fontos kérésem! Aki kapott dokitól igazolást az anyasági támogatáshoz, megtenné, hogy bescenneli nekem? Az a helyzet, hogy nekem is kell itt ilyet kérnem a dokimtól, de mivel fogalma sincs (és nekem sem), hogy otthon mit várnak el, kérte, hogy ha tudok vagy szerkesszek neki egyet amit lepöcsétel,. vagy legalább mutassak egyet, hogy kellene kinéznie... Fontos lenne!

bkatalin

Aida! Úgy látom ketten maradtunk....

bkatalin

Aida! A kismamira a hasznos linkekhez esetleg felvehete amit honeymoon küldött...

bkatalin

Kati: ez egy sima reklám volt... (én általában ki szoktam az ilyenen akadni...)

Nem egy nagy durranás az ügyintézés, a MÁK-nál mindent lehet levélben is intézni, sőt, még gyorsabb is mint személyesen mert így te rögtön Ceglédre küldesz mindent és nem megy át előtte még 200 kézen... (a honlapjukról meg minden letölthető... ha meg nem akkor e-mailben is lehet tőlük kérdezni). A határozatot és a pénz utalását meg amúgy se lehet sürgetni... (mindjárt válaszolok az üzenetedre)
Vendég

Itt van csakegy is! :) Amúgy tényleg ez egy reklám.. az ügyintézős dolog meg hát ahogy csaki mondja. De tőlem felvehetjük.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

halihó!

Sarmon!nagyon szép Írisz!Szerintem nagyon hasonlít Jázminra :wink:

Gabi:Kristóf baba is nagyon tündéri!Mégegyszer gratulálok! :D

zsiráf:Gratulálok Laja babához! Várjuk a képeket :lol:

Cili:ügyes legyél!Te vagy a következő! :lol:

Lányok,már csak 2 nap és tényleg decemberi kismamik leszünk! :D

KépKép
lyndee

Jól követtem, hogy Zsiráf, Sarmon és Gabi is boldog anyukák lettek?????

Hatalmas gratula mindenkinek :)))))

Nemsokára jön a Mikulás:)))))) (én meg nem mehetek el a nagylány első igazi mikulásünnepségére:((((
Vendég

Akkor feltenném még egyszer az ügyintézős kérdésemet: mindenütt azt írják, hogy eredeti szül. kivonatot kérnek. Ezt hogy oldjátok meg? Különösen, ha levélben intézed?

Kép
trombibébi

Igen-igen, Csaki, jól láttad! :D

Kép
trombibébi

trombi:én úgy tudom a másolat is jó. :shock:

KépKép
lyndee

Trombi: anno én eredetit adtam be, aztán kipostázták... (előbb bevittem a melóhelyre a tgyás miatt, ott azonnal visszaadták). Mondjuk többet is lehet igényelni a születésiből, de azért asszem fizetni kell. (A másolat dologra én is rákérdezek még, de az anyaságit, csp-t elég 3 hónapon belül intézni így szerintem várunk januárig vele... ráérünk)
Vendég

jojo, ok már leesett, hogy reklam... csak engem mág be lehet huzni a csobe... most kezdtem el tuzetesen utananezni... szoval Aida kimaradhat

Trombi! a családi pótlékhoz tutira eléga másolat... anyaságiról még nem tudok nyilatkozni...

Csaki! hogy hogy Ceglédre kell küldeni? Egyébként az a kifizetőhely? vagya hold utcai MÁK központ? (mert kérik az előző kifizető helyet...)

bkatalin

Azt olvastam, hogy regionális igazgatóság az igényelbíráló... nekünk az meg tatabányam asszem....

bkatalin

[quote="csakegy"]J írta:csakegyól követtem, hogy Zsiráf, Sarmon és Gabi is boldog anyukák lettek?????

Csupán egy klikk ide:
http://www.kismami.net/index.php/kismami/babak
és máris láthatod a már megszületett babákat. :) Persze azon kismamik babáit akik a tábliban is szerepeltek.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lyndee, Csaki, köszi!
Akkor azt hiszem kezdem én is a tgyással, aztán jöhetnek sorba a csp meg anyasági. Csak gondoltam jó lenne mihamarabb igényelni mindent, hogy lové is hamarabb legyen.

Kép
trombibébi

Csaki! A munkahelyünk nem kifizető, úgyhogy anyasági támogatás tutko MÁK-nál... bocs a bekavarásért...

most néztem meg! családi pótlékohoz is és anyaságihoz is elég a szül akvi kiv. másolata... a kitöltési útmutatókban van benne

bkatalin

Trombi!

A házassági anyakönyvi hiteles másolata nekem tegnap érkezett meg. A lényeg, hogy 300 napnál fiatalabb és hiteles legyen, amit attól az anyakönyvi hivataltól kérsz meg írásban, ahol házasságot kötöttetek. Megírod a leveled, amiben hangsúlyoznod kell, hogy gyermek anyakönyvezéséhez kéred, mert csak ebben az esetben ingyenes, különben illetékköteles.

Az anyasági támogatásban segítene valaki, mert az nekem nem tiszta. Kitől kell kérni?
csurimuri

mindenesetre előre félek, hogy mit fognak szenvedni rajta... Eriknél 1 évet ültek a családi pótlékon... :(

bkatalin

na figyeljetek ide felteszem összes tudományom:
Baba születésével ezeket kell intézni:

1. szül akvi. (nagykövetség-nekem, nektek kórház)

2. GYES-t lemondani (MÁK)
MÁK REGIONÁLIS IGAZGATÓSÁG (ahova ir. szám szerint tartozol)
egyszeru nyilatkozattal postán
(LEGYEN BENNE, HOGY KI KAPTA, MILYEN JOGCÍMEN, MIÉRT ÉS MIKORTÓL)
GYERKOC SZÜL UTÁN MaX 15 NAPPAL

3. Lakcím kártya (városháza)

4. TAJ kártya igénylés (TB kirendeltség, vagy kórház ahol szülsz)

5. tGYÁS-t igényelni (munkáltatód)
- szül.akvi,
- kórházi IGAZOLÁS HOGY MEGSZÜLETETT (záróval együtt adják),
- baba taj kártya,
- baba lakcím kártya

6. Családi pótlékot igényelni (MÁK)- max 3 hónapon belül
MÁK regionális igazgatóság
Formanyomtatványon
Ajánlva feladni:
- formanyomtatvány (ha első gyerek, akkor általános igénybejelentőlapon, ha többedik gyerek, akkor csak egy pótlapo kell a gyerkőcök számának változásáról)
- szem ig+ lakcím kártya másolat
- TAJ kártya másolat
- nagyobb gyerek TAJ kártya másolata
- baba TAJ kártya másolata
- baba szül akvi másolat

5. Anyasági támogatást igényelni (Gereben Ágika/MÁK)- max 3 hónapon belül
AJÁNLVA FELADNI!
MÁK REGIONÁLIS IGAZGATÓSÁG
- igénybejelntő lap (ha családi pótlékot is kértél, egyszer kell csak kitölteni)
- 5. számú pótlap
- szül. akvi. másolat
- doki igazolás, hogy négyszer részt vettünk
- baba TAJ kártya másolat

Csurimuri, neked első baba?

bkatalin

Csuri! Ezt a linket itt kaptam a lányoktól egy pár hete: itt az összes családtámogatási cucc fenn van...

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213

bkatalin

na bocs a dögivel levélért....

szóval anyaságit a MÁK regionális igazgatóságnál kell kérni

bkatalin

bkatalin: Köszönjük!!!!
Nem, második, de Lilla 4,5 éve született és ezt az anyasági támogatást elfelejtettem, ezt kell lepecsételtetni a dokival, mert anno valamit pecsételt? Jó, hogy leírtad, hogy miket kell ügyintézni, mert sokmindent nem tudtam, amiket írtál, bár lehet, hogy azért, mert a munkahelyem tb. kifiz. hely volt, a mostani nem az.
Mégegyszer köszi, kinyomtatom az irományod.
csurimuri

na jó eldugultam... most elmenek vacsorázni....

bkatalin

csuri! Csak azért kérdeztem, mert ha második, akkor nem kell a családi pótlékhoz az igénybejelentőt kitölteni, csak a gyerekszám változás bejelentését... az meg sajnos, hogy tb kif. a munkahely, az nem számít, először én is azt hittem, hogy ha az , akkor az anyaságit ők intézik... de nem, az csak spec helyekre vonatkozik, mint az ORFK, meg Honvédelmi Min meg ilyenek!

bkatalin

Sziasztok,hát én novemberi kismami vagyis anyuka lettem végül,de azért remélem maradhatok köztetek! :?

Nagyon gratulálok mindenkinek aki még rajtam kivül megszült!

Aida szerintem mikor azt írod az oldalunkra hogy szülés módja:természetes,az nem igazán jó kifejezés,azt spontánnak hívják. :wink: :roll:

Jah és szeretném ha kijavítanád mi is már itthon kapizsgáltunk hogy Írisz nem 48,hanem 49 centivel született.De erről írok egy privit is majd.

Írisz jó kislány,a fürdetésnél még háborog,de majd csak megszokja,mert a kórházi csap alá forgatás elhiszem hogy nagy traumát jelentett neki. :wink:

Lassacskán majd visszaolvasok és reagálok de nagyon sokrl lemaradtam,és nem is tudok ideülni csak ilyenkor mikor túl vagyunk a 3 lurkó fürdetésén.De már most is nyúz a fiam(az egyetlen :lol: )hogy játszani akar a gépen! :wink:

Kép: Kép Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ééééééééés Tádám!

HAnna

pár percesen Kép

kényelmesen Kép

ma hazafelé Kép

Jelentem tejcsi úgy beindult, hogy folyik kétoldalt! :wink:

Mindenkit puszil..

Kitartás Nektek!
Vendég

Szia Sármi! Üdv a fedélzeten újra! NAgyon szépek ! Mindegyik! Írisz is tündéri! Hogy bírod a kiképzést? Csaszid?

bkatalin

Boniko! Tüneményes Hanna! Kérlek add át Zöldinek, hogy nagyon örülünk neki és nagyon ügyik voltak! Mindhárman!

Neked pedig köszönjük a képeket!

bkatalin

és az alvóshelyemen Kép
Vendég

Mindenképpen átadom! és szívesen..majd még jövök a friss hírekkel és addig is szorítok mindenkinek és jelentek...
Vendég

[quote="sarmon"]
írta:
sarmonAida szerintem mikor azt írod az oldalunkra hogy szülés módja:természetes,az nem igazán jó kifejezés,azt spontánnak hívják.

Ezt a többi topikból vettem át, ott mindenhol így hívták a táblikban. De ha legyen azért inkább spontán, nekem úgyis megfelel. Vélemények?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hanna pedig csodálatos kisbaba! ;)

Írisz is tündéri kiscsaj! :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sarmi, nézd pl. itt is természetesnek írják:

http://riztejbeg.extra.hu/BabaSzuletes.html

Meg amikor régebben olvasgattam másik topikokat akkor ott is így láttam. Akkor most mi a baj a természetes szóval? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

sziasztok. elmentek a koncertre a tobbiek.

gabi. nagyon edes a koboldotok! :lol: bevallom nekem potyogtak a konnyeim. :oops:

manna. jo hir, hogy jobban erzed magad!

magnes. hogy sikerult a nap a maguknak fozo vendegekkel?

cili. ugyan mar nem olvasod, de mennek a drukkok!+++++ ugyesek legyetek!

nem egyszeru nektek ezt a penz odaadast megoldani! talan celszeru rakerdezni, de persze nagyon fontos, hogy elegedett legyel a dokival is meg a szulesznovel is, es csak utana fizess. orulok, hogy nekem ilien gondom nincsen.

bb. mennek a drukkok, hogy hazaengedjenek!

solya. en is merges lettem volna! de a lenyeg, hogy kaptatok festeket! remelem hamar sikerul kifesteni a szobat!

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok!

meg is érkeztem nagyon szép koszorút csináltam,meg kopogatót majd csinálok róla képet.

KépKép

Kép
orsimorsi

Aida: kell ez egyáltalán??? Csak mert olyan mintha megbélyegeznél embereket... a lényeg az, hogy megszületett... nem???? (ld. kit izgat, hogy hüvelyi szülés volt vagy császár?????)
Vendég

én nem tudom mi lesz ezzel az ügyintézéssel, de nagyon félek, hogy órákig fog tartani apának

kati:
én a szoptatós párnával alszom és azzal nagyon kényelmes

KépKép

Kép
orsimorsi

[quote="csakegy"]A írta:csakegyida: kell ez egyáltalán??? Csak mert olyan mintha megbélyegeznél embereket... a lényeg az, hogy megszületett... nem???? (ld. kit izgat, hogy hüvelyi szülés volt vagy császár?????)

Hát nem tudom, mondom eddig minden más topik táblijában így láttam, de ha nektek nem tetszik leveszem szívesen!! VÉLEMÉNYEK!!??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?