Aarinika írta:
"És akinek a karján ott van az egészséges újszülöttje, nem tudja, hogy mivel tesz rosszabbat, ha meghív magához, vagy ha nem. Feltehetően mindkettő rosszul esne. (ha megsértődik, mert elhárítod a meghívást, az viszont már legyen az ő baja)"
Tudod, ezt úgy is meg lehetett volna pl. Bettiék esetében oldani, ahogy nálunk megoldotta férjem barátja: Megkérdezte, hogy nem szeretnénk-e elmenni hozzájuk, hogy én hogy vagyok, férjem szerint bírnám e a látogatást. Férjem rögtön mondta, hogy szerinte még nem. Aztán ketten megbeszéltük, hogy majd ő képvisel mindkettőnket, mert ő úgyis a haverjával dumálna, a gyerkőcöt csak kb. két percre látná.
Kommunikáció kellene nem pedig udvariaskodás, pl. ha nem jössz, tuti megsértődnek stb. stb.
A részvétünket elég lenne egy sajnálom-al kifejezni, nem kellenek a hülye dumák. Hidd el, hallgatjuk már hónapok óta a hülyeségeket, lehet, hogy egy két beszólásra már nem is bosszantjuk annyira fel magunkat.
Én pl. hétfőn mikor barátnőmmel beszélgettem, egyáltalán nem láttam a szemében, hogy megosztaná velem az utolsó falat kenyerét. Sőt, mintha hülyének nézett volna, hogy egyáltalán érzelmeim vannak a Fiam miatt.
Kerestem a másik oldal álláspontját magamban, hátha megfejtem, honnan a közöny, de nem találtam. És az ilyennel én már nem szeretnék többet beszélgetni. Szerinted, ő mennyit gondolkozik az én álláspontomon? Ő mennyire szeretne engem megérteni? SEMENNYIRE... Akkor miért én érezzem rosszul magam, hogy esetleg ő hülyén érzi magát, mert nekem meghalt a kisfiam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.27 08:39-kor.