Új privát üzeneted érkezett!

Annyira le vagyok terhelve, hogy azon gondolkodom, valamit be kell buktatni, mert nem bírom.
Ráadásul ma tiszta kótyagos vagyok, mert eléggé megvisel az első két nap....

Boboka, megnyugtató, hogy lesz, aki majd tud emlékeztetni, ha esetleg " :D elfelejteném"
Én is beírtam egy kalkulátorba még tegnap, bár azokon a napokon is csak 50% az esélye.

Betti
Kép
betti0412

Délután 4.re megyek pszicho nénihez, 5.ig. Majdnem el is felejtettem, ha nem lenne beírva a naptárba....

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Megjöttem a postáról,boltból,temetőből...megfagytam..
Vittem virágot, mondom még nincs állandó fagy..de arra nem gondoltam, ohgy a víz megfagy.. :shock:
lehet most veszek valami szép művirágot és majd Karácsonykor viszek élőt..

Betti,kiváncsi leszek Te mit érzel a pszicho néni után..nem tudom talán én is megyek Karácsony körül megint..
De szerintem majd nyáron állandóra kell...
Nem értem hogy lehet hogy Te megint ,én meg még neem...mintha egyre ritkábban lenne meg a pirim... :oops:

Melcsike!
Sajnálom, hogy rossz estéd volt,nekem is hasonlóan telt,én is hajnalban aludtam el..ráadásul felébredtem a sírásomra, azt álmodtam, hogy meghalt a Férjecském... :cry: Nem akarok már ilyeneket...

KépKépKép
tünci28

Betti, a kismamás honlap szerint:
December 4-5-6 Termékeny napok
December 7 Igen termékeny
December 8-9 Nagyon termékeny (peteérés). Persze 28 napos ciklussal néztem :oops:

Ha valamennyire publikus lesz, majd írd le, hogy milyen volt a pszicho néninél. Mostanában én is gondolkozok rajta, hogy lehetne egy próbát tenni.

Szerintem egy light-os tejeskávét benyomhatsz, most biztos hatna is, már úgyis rég nem ittál kv-t.

Lányok, tegnap csak megnéztem a grace klinikát, nem bírtam kihagyni. Én megint annak a végén pityeredtem el, mikor az inkubátorból kivették a babát, és az apuka kezébe adták :cry:

Tünci, már tényleg olyan szép művirágokat lehet kapni. Én régebben ellene voltam nagyon, de múltkor megálltam egy virág árusnál, hogy jééé, milyen szép virág, utána láttam, hogy művirág. Már a megtévesztésig hasonlít.

Bevállt a télikabi? Elég vastag volt?
Vendég

Doriss, hogy van a lánykád? Tényleg, a nevét még nem is kérdeztük :oops: ? Hogy hívják?

Süti, már te is rég voltál :cry: Hogy vagytok?

Kisanya, régi Manónk, hol vagytok?
Vendég

Sziasztok! Elolvastam itt az utolsó pár nap termését. Megpróbálom visszaadni, hogy mit éreztem olvasás közben.
Egy prózai hasonlatot fogok használni, elnézést érte, de ez talán jól megvilágítja a dolgot.
Ebben a szomorú élethelyzetben minden ember ahhoz hasonlóan viselkedik, mint egy "tályogos testrész" esetében. "Túlérzékenységgel" reagál. A kívülállók számára sok minden nem látszik, legfeljebb egy kicsit piros és be van duzzadva a testrész, de sokan, kívülállók ezt észre sem veszik rajta. Azonban ebben az állapotban a szokásos "működés" - ami egészséges körülmények között nem fáj, nem jelent problémát - iszonyú fájdalmat okoz. De ezt nem tudja más, csak az érintett. Ha a körmöd alatt ott a szálka, és lüktet és dagad a kezed a gennytől, akkor természetes, hogy akár a legszeretettelibb simogatás is fájdalmat okoz! (nem beszélve mondjuk egy határozott, "férfias" kézfogásról)
A nem érintett emberek nem tudják felfogni, hogy "mibe nyúlnak bele", amikor "rosszul" szólnak hozzátok.
Mire az ember elmúlik húsz, feltehetően elvesztett már egy-két embert a szerettei közül. Olyanokat, akikhez éveken át szoros érzelmi kötelék fűzte. Ezt a helyzetet át tudja élni, el tudja képzelni, hogy milyen, ha mással is történik ilyen. És ennélfogva talán tud "részvéttel" viselkedni, akkor is, ha a te konkrét veszteséged nem jelent neki semmit, mert nem ismerte az illetőt. (bár a mi kultúránkban a halál általában véve is "tabu", és nem szeretnek róla beszélni az emberek) Magzatot, újszülöttet sokkal kevesebb ember vesztett el, így az emberek többségének nincs tapasztalata abban, hogy ez milyen érzés. Számukra megfoghatatlan, hogy egy - esetleg "sosem látott" - ici-pici lény iránt is milyen erős érzelmei lehetnek az embernek. Nem "rosszaságból" nem éreznek együtt veletek, hanem mert NEM TUDNAK, mert nincs meg hozzá a tapasztalásuk, a képességük. És mert esetleg őket is sokkolja a dolog, és szeretnének inkább elmenekülni ilyen szembesülések elől.
Ne haragudjatok az ilyen emberekre sem. Legfeljebb ne osszátok meg velük az érzéseiteket. És próbáljatok a fordított szituációba belegondolni, hogy benneteket "traktál" valaki olyasmivel, ami titeket nem érdekel, zavar vagy félelemmel tölt el.
Hogy babások a babáikkal "dicsekszenek", és történetesen "véletlenül" éppen előttetek is, sőt éppen nektek is, ez lehet tapintatlanság is, de az idő múlásával ők is úgy gondolhatják, hogy gyógyulóban vagytok, és hát "az élet nem áll meg"... (Bár ebbe az élethelyzetbe kerülve az ember sokszor azt hiszi, hogy megáll, és nagyon csodálkozik, hogy másnap reggel hogyan is süthet ki újra a Nap. De a Nap mégis kisüt.) A természet, a Sors részéről ez valami nagyon furcsa "tett", hogy egy szülő temeti el a gyerekét, és nem fordítva, és sokkal nehezebben feldolgozható bármilyen más veszteségnél. De! És most Melcsike, elsősorban neked szól, ami itt következik. A családban meglevő, vagy később születendő gyerekeknek nem szabadna emiatt "hátrányt szenvedniük" a gyerekségükben. Barci - a maga hétéves módján - most jelzett neked, hogy ez már neki sok. Ha ez így megy tovább, sérülni fog. Az ő érzékenységét nem szabad figyelmen kívül hagyni. Boginak már csak egy másik dimenzióban van jövője, de Barcinak itt, ezen a földön! Szerepe szerint gyereknek kell lennie, és nem egy meghalt kishug nővérének. Ne haragudj, ha ezzel meg én lépem át erősen a Te érzékenységi küszöbödet, de talán megérted, miért írom. A kislányaidért. Bogit lassan útjára kellene engedned... Egy LÉLEKNEK sem jó, ha szorosan oda kötözik, ahol nem az ő helye van. Ő Angyalka. Máshol. Hadd találja meg ő is a helyét! Barci meg itt, egy őszintén mosolygó anyuka ölében, aki nagyon boldog attól, hogy ő létezik.
aarnika

Szia Aarnika!

Mi azt értük, tudjuk, hogy az emberek nem tudnak mit kezdeni a helyzetünkel, velünk. És itt lép a képbe az intelligencia. Elég annyit mondani, hogy sajnálom. És mondat befejez. Elhiszem, hogy ők is zavarban vannak ilyenkor, de mi azt is megértjük ugye, ha annyit mondanának, hogy ne haragudj, nem tudok mit mondani.

Nagyon jó hasonlattal éltél: "Ha a körmöd alatt ott a szálka, és lüktet és dagad a kezed a gennytől, akkor természetes, hogy akár a legszeretettelibb simogatás is fájdalmat okoz! (nem beszélve mondjuk egy határozott, "férfias" kézfogásról)". Ez nagyon igaz.

Már én sem, meg szerintem a lányok sem várjuk el senkitől, hogy megállítsák nekünk az életet, bár az elején még nagyon jó lett volna, de annak is megvannak a pozitívumai, hogy pl. dolgozunk. Tegnap egy 12 órás munakanap után, ahogy hazamentem, már nem volt energiám semmin sem gondolkozni.

Melcsike, lehet, hogy elsőre keménynek tűnnek Aarnika szavai, de sajnos teljesen igaza van. Most nagyon figyelned kell Barbikára és nem utolsó sorban magadra, és el kell fogadni az elfogadhatatlant.
Vendég

Na látszik, hogy mennyire nincs kedvem ma dolgozni:)

Tünci, ezt találtam a kismamában a császárról még (végül is semmi újdonság):

Most hat hónapos kisfiam császárral jött világra. Több oka is van, hogy miért szeretnénk máris kistestvért: harminchárom éves vagyok, nem szeretnék túl hosszú időre kiesni a munkából, s azt gondolom, minél kisebb a testvérek között a korkülönbség, annál jobb. Mennyit kell várnom az újabb fogamzással?
Sok szülész arra kéri a kismamát, hogy lehetőleg egy évig ne essék teherbe a császármetszés után. Úgy tartják, ennyi időre biztosan szüksége van a méhnek a gyógyuláshoz, és akkor, ha elegendő idő eltelt már, nagyobb lesz az esélye a természetes szülésnek. Ha a császártól az újabb fogamzásig kevesebb mint egy év telik el, a legtöbb orvos eleve császármetszés mellett dönt. Ezek elméleti megfontolások, de legalább ilyen lényegesnek tartom azt is, hogy a kismama testben és lélekben is készen álljon az újabb babára. Hiszen így méretes pocakkal kell majd emelgetnie a nagyot, aki még voltaképpen maga is nagyon kicsi, s az sem szerencsés, hogy a nagynak esetleg éppen a tervezett fogamzás miatt kell majd lemondania a szopásról.
"
Vendég

Lányok, ezt most találtam:

http://www.nlcafe.hu/aktualis/20081126/ ... l_madarat/

Még nem olvastam végig, de ha jól látom Singer Magdolna tartja az előadást.
Vendég

Sziasztok!
Boboka, köszönöm kérdésed, jól van. A nevét megírom priviben.
Nem tudok jönni, pedig lenne néhány gondolatom, de végéghánytam az éjszakát, és azóta sem marad meg bennem egy korty víz sem... Lánykámnak is megy a hasa, a Férjem is csak szenved a munkahelyén, jön haza mindjárt, hasonló tünetekkel, mint én. Utóljára 5 éve voltam ilyen beteg, de még mindig annak örülök, hogy a családból én vagyok a legszarabbul.
Igyekszem jönni.
Vendég

Szegénykém :cry: Jobbulást kívánok nektek.

Orvosnál voltatok már? Gyere amikor tudsz, vigyázzatok magatokra :wink:
Vendég

Indulok lassan beszélgetni.
Még elmosom a napi pohár termésemet.

Betti
Kép
betti0412

Betti, remélem jó lesz és aranyos lesz a nő.
Vendég

Halihó!

Van valaki?
Vendég

Látom ma csak nekem nem volt kedvem sokat dolgozni... az egész oldal velem lesz teli:(

Melcsike, Tünci, merre vagytok?
Vendég

Hazajöttem!
Jóóóóó volt.
Majd mesélek.

Betti
Kép
betti0412

Végre, Betti :wink:

Mi volt?
Vendég

Sziasztok!

Hazajöttem én is,megvannak a karnisok, meg a csipeszek,de szép terítőt nem kaptam..

Alakulunk..és jó volt beszélgetni a barátnőmmel,elengedte az ura.. :wink:

Doriss!
Jobbulást nektek,gyere amikor csak tudsz!!!

Boboka!
Belenéztem a cikkbe, nem volt időm végigolvasni,de mindjárt pótolom.Szuper az új vonalzód!!! :lol:

Betti!
Mesélj!!!
Jó,hogy jó volt!

Leda,mindjárt kel!!!

Aarnika!
Azt hiszem értelek és egyet értek...valami ilyesmi,csak nehéz megfogalmazni... :(

KépKépKép
tünci28

Köszi Tünci:) a vonalzóm nevében is:)

Örülök, hogy jót dumcsiztatok barátnőddel :wink:

Azt hittem már senki sem jön :cry: Egész nap kb. 4 percenként hoztam fel a babanetet, hogy megnézzem van e valaki, annyira fáradt voltam, nem nagyon volt kedvem dolgozni.
Vendég

én is dolgoztam reggel óta..főztem több napra,meg miegymás...

most jött meg a határozat a közjegyzőtől, hogy az öröklési bizonyítvány jogerőre emelkedett nov.5-én..én kb okt utolsó napjaiban adtam fel a levelet.

KépKépKép
tünci28

Tünci, legalább akkor ez a része lezárva... :cry:

Engem ma hívott egy nő egy biztosítótól, hogy annak idején kaptunk ugye felicitas csomagot a kórházban, na azt ők adták, és mit szóltam hozzá, és tudna a babának tök jó életbiztosítást stb. ajánlani. Mondom nem kell, köszönjük szépen. Mondtam, hogy nem érek rá, mert dolgozok. De biztos nem kell? stb. stb. Mondom nem, mert meghalt a kisfiam. Nagyon aranyos volt, kérdezte, hogy mi volt a baj, stb., meg gondolja, hogy milyen nehéz. Akkor már érti, hogy miért vagyok a munkahelyen, mert addig nem értette.
Eltelt pár másodperc, aztán elkezdte sorolni a többi biztosítási lehetőséget. Végül is aranyos volt, elmentettem a számát, hátha egyszer még szükség lesz rá.
Vendég

én most már tényleg örülnék, ha semmi hivatalos teendő nem lenne..elég ez is.

sütöttem mexikói pácban csirkét, olyan csípős, hogy köhögve-könnyezve eszem.. :lol:

KépKépKép
tünci28

Férjed szereti a csípőset?
Vendég

Egy nagyon szimpatikus nő volt.
A sok beszédben lényeg:
mit várok, még a terhességem sem ér véget
nekem volt gyermekem, csak meghalt
készüljek arra is, hogy mi lesz velem, ha most nem sikerül a baba decemberben
baba-mama kapcsolatanalízisre küldött.

Jól esett kicsit beszélgetni.

Betti
Kép
betti0412

Bocsi, az előbb félre olvastam... boboka lüke...

Milyen az a baba mama kapcsolat analízis?
Vendég

Aarnika nem értek veled egyet abban, hogy az emberek nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Bocsánat, de nem egy vadidegentől az utcán várom el, hogy megértsen, hanem a barátoktól, vagy családtagtól. Ha nekem egyik barátnőmmel megtörténik és tudom, ismerem, hogy miylen érzékeny, hogy mennyire várta a babát, akkor meghallgatom és megprobálom megértni, de semmiképpen nem legyineték, hogy semmiség. Ha barátról beszélünk. Az sem barát, aki ilyen helyzetben meghív egy nőt aki nem rég veszetett el a babáját babalátogatásra, még csak nem is gondolva arra, hogy a másik mit élhet át....Miért nekik kell a másikat megérteni? Semmi mást nem kell senkinek tenni, csak annyit, hogy nem tudom, hogy mit kell ilyen helyzetben tenni, sajnálom nagyon és ha akarsz róla bezsélni meghallgatlak.. Ha tudnak hülyeségeket mondani, miért nem lehet értelmesebbet és kevésbé fájdalmasat mondani? Az emberi butaság határtalan és sajnos nem tudom elfogadni, hogy nézzem az ő szemmpontjukat is.

Kép
leda2002

Boboka
Lelki köldökzsinor című könyvet, ha szeretnéd, vedd meg. Az szól erről bővebben. Ez egy pszichológiai módszer, kapcsolatteremtés a babával vmi hipnózis félében, a terhesség alatt.
De ez csak nagyon slendrián leírásom, ennél kicsit komolyabb, és hatékonyabb.
Két magyar nagyfej pszichológus dolgozta ki és adja most tovább, itt ahol én lakom is, de ritkák az ilyen kezelődokik még.

Betti
Kép
betti0412

Szerintem ezt néztem múltkor a könyvesboltban, jövő hónapban megveszem szerintem.

Tök fura, múltkor egy babaáruház honlapjáról kiírtam az összes babás könyv címét, úgy szeretnék venni sok könyvet, mintha ettől várnám, hogy valahogy megelőzöm majd a problémákat...
Vendég

Jó éjt lányok, elteszem magam holnapra....
Nincs nagy pörgés ma
Vendég

hééé,még maradjatok,korán van!!!!

Leda!
pont erről a témáról van szó abban acikkben,amit Boboka belinkelt.

Betti!
Erről én is hallottam,sőt itt is olvastam,van ebben a témában topik is.
A pszichó nénid szerint jó,hogy már most próbálkoztok???
Nem akart lebeszélni???

KépKépKép
tünci28

LÁnyok,majdnem sírva fakadtam!!!!!

Én már tudom miben jelent meg Kisanya cikke!!!!
És olvassák és értik!!!!!!!!!!

Kisanya!!!!!Ölel-Ölel-Ölel!!!!!!!!!!!

KépKépKép
tünci28

ha esetleg vaalki..én még itt vagyok kicsit...

Melcsike,hogy vagy????

KépKépKép
tünci28

Egész nap azon gondolkodtam amit aarnika a fejemhez vágott, és sikerült egy jó nagy lelkiismeret furdalást okoznia. Pedig én tudom, hogy mindent megteszek, hogy Ő ne érezzen fájdalmat és ne lásson szomorúnak. És ez már régóta igy van. De azt sajnos nem tudom kiküszöbölni, mint tegnap hogy elsirtam magam. És az ritkán van hogy Barci előtt elsirom magam. nagyon ritkán. Ha hazajön az iskolából csak vele foglalkozom, csak vele.

Kép

Kép
melcsike70

Még csak 3 hónapja lesz hogy elvesztettem a kisbabámat, és jövő pénteken kellene megszületnie. Nagyon rossz passzban vagyok. És ezt valahogy át kell vészelnem, és tényleg nem esik jól, fáj az igazság.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj,Melcsike én biztos vagyok benne, hogy Aarnika nem bántani akart, haenm segíteni..neked olyan drága,hatalmas szíved van,Téged fizikailag körbe vesz valamiféle megfogható érzékenység és hidd el csak féltünk!!!!!!
Amikor olvasom időnként a soraidat nekem az fordul meg a fejemben, hogy talán bármennyire okos és megértő Barcika nehogy harag alakuljon ki a lelkében akár feléd, akár Bogika felé..amiatt hogyha sokszor szomorúnak lát, talán dühös lesz Bogikára, hogy amíg Ő nem volt addig boldog voltál...Érted, hogy mit akarok???MErt Barcika nem tud anyai szívvel gondolkodni, mert Ő csak arról az oldalról látja..és imád TÉged, ez biztos!!!!
Ugye értesz?????

Én azt hiszem Neked nehezebb..nekem nem kell megosztani a fájdalmam, vagy eltakarni egy gyermek elől...

Szeretünk Téged és féltünk, azt tudod, ugye???

KépKépKép
tünci28

Melcsike,igen nehéz lesz minden nap, ami a szülés várható ideje körül lesz..földhöz fog vágni ez szinte biztos!!!És utána alig lesz könnyebb... :cry:
De mi itt leszünk Neked, ahogy Te is mellettünk állsz...

KépKépKép
tünci28

Pedig hidd el Tünci én nagyon erős voltam mindig pedig sok mindenen keresztül mentem. Nekem még kell egy kis idő.

Kép

Kép
melcsike70

Holnap új nap lesz talán majd holnap jobb lesz, de ma rossz nagyon rossz.

Kép

Kép
melcsike70

Nem baj Melcsike,hogyha kell még idő,nekünk is kell..bár tudnék jobban segíteni,bár tudnék erőt küldeni valamiből..
igen vannak most is rossz napok és lesznek is..nem ringatom magam olyan illuziókba, hogy jól vagyok..nem vagyunk jól...csak túlélünk...

KépKépKép
tünci28

Na most jól kisirtam magam. Kicsit megkönnyebbültem.

Kép

Kép
melcsike70

Látod Tünci most már tudod a választ amikor kérdezted könnyebb e igy ha van már kisgyerek.

Kép

Kép
melcsike70

Jaj,Melcsike most aztán én is..pedig már egy-két hete, nem zokogtam ennyire..és az a furcsa, hogy nem is tudom,hogy most a fájdalomtól sírtam ennyire, vagy azért mert annyira hihetetlenül imádom Őt, hogy túlcsordul a szívem????

Az jutott eszembe, hogy a legtöbb ember fél a haláltól..és nekünk, ha eljön az időnk nem kell már félnünk, mert ott vannak Ők , a másik oldalon és várnak ránk és akkor újra együtt leszünk..ott már örökre...csak várni kell és együtt leszünk...

KépKépKép
tünci28

Azért az egy nagyon csodálatos érzés, hogy a párom még sosem mondta, hogy sokkalja már a gyászomat. Talán azért mert ismer engem extra érzékeny vagyok. És féltőn vigyáz rám.

Kép

Kép
melcsike70

Látod én ezt mondtam a páromnak az első nap, most már jöhet bármi de a haláltól sosem fogok félni, mert akkor találkozom az én elvesztett kicsikémmel. De még annak persze nincs itt az ideje, majd nagy sokára.

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike,senki sem sokallja a gyászodat,ezt el kell hinned!!!
Most én is bőgök, mint a fene, és most nincs is itt a párom se,felhívtam ,ne mtud mit csinálni,ez van,egyedül(Veled) kell megbírkóznom ezzel..

Most ezek szerint ennek van itt az ideje..ha sírni kell, hát sírok..francokat se ér, ha küszködök..

A férjed biztosan nagyszerű ember!!!

KépKépKép
tünci28

Tünci

Ezért nem irtam egész nap nektek, mert nem akartam felkavarni bennetek az érzéseket. De rossz volt nézni, hogy egyedül vagy fenn. És most itt van. Jól megsirattalak.

Kép

Kép
melcsike70

KÁr hogy a többiek olyan korán elmentek aludni..

Bettinek feltetem egy kérdést 50 hsz -szel ezelőtt, meg se fogja találni... :roll:
tünci28

Melcsike,itt volt ez már a levegőben, mert ma jópárszor volt az "fogcsikorgatva" visszatartom a sírást dolog...
Legalább most kijött,talán így nem lesz rémálmom,a visszafojtottt érzésektől meg lenne..mert este is azt csináltam tegnap, meg is lett az eredménye.
tünci28

Láttam hogy korán elmentek, mert olvastalak benneteket, csak nem akartam hogy átragadjon rátok is a mostani hangulatom.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Privi kaptál.

Kép

Kép
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?