Sziasztok!
Röviden, mert nem bírom ki úgysem...
- Az AFP szerintem is hülyeség. Ráadásul többedik terhességnél már nem is reális. Ezerféle dolog módosíthatja. Pl.: testsúly, alkat, stb. Szóval, ha nem vagy szerintük „átlagos” –én nem vagyok az- , semmit nem ér.
- Éhgyomorra csak olyan laborvizsg.ra kell menni, amikor vércukrot is néznek, a többi tök független tőle.
- Az első babánkat csak a 20.hét körül éreztem -valószínűleg már korábban is, csak nem tudtam, hogy ez AZ az érzés A másodikat kb. 2 héttel hamarabb, a 3.at már kb.15 hetesen, most, a 4.et pedig már hetek óta
- Szerintem a szabadság tárgyévben való kötelező kivétele GYED-en, GYES-en lévőkre nem vonatkozik. De ajánlom az index.hu-n „szakbarbár”-nevű hölgy/vagy úr? segítséget igénybe venni. Nagyon profi az illető, nekem már többször segített. J
- Én egyáltalán nem tudok otthon ülni a fenekemen. Minden gyerkőc mellett tanultam + dolgoztam. Most már nem bírnám. De az tuti, hogy most sem fogok otthon ülni – persze, ha minden ok. lesz.
- Nálunk mind3 volt bölcsis. A Lányom 1,5 évesen szobatiszta volt, és beszélt már. Persze nem mesét mondott, de kommunikált. Nekem is az a véleményem, hogy amíg a gyerek nem tudja megértetni a másikkal (velem, vagy pl.: a bölcsiben a gondozókkal), hogy mi a baja, mit szeretne, addig ne menjen. Ő 2,5 évesen ment bölcsibe, a középső még nem volt 2, a Kicsi pedig elmúlt épp 2, mert így jött ki a lépés. . Mind3-an nagyon szerettek járni. Persze, ez az ottani személyzettől is nagyon függ. A gyerekeinket még így, 10 év után is megismerik az akkori gondozónőik. Szóval nem lett lelki sérült egyik sem, és szerintem sokkal könnyebben alakítottak ki kapcsolatot akár felnőttel, akár gyerekkel. Mondjuk, én pici koruktól kezdve mindenhová cipeltem őket, így társaságban voltak eleget előtte is
- Mi egy szobás (32nm) lakásban laktunk, Budán, egy nagy park mellett, az 5.emeleten. Nehezen léptünk tovább –az anyagiak miatt is, meg sok minden oda kötött bennünket. Aztán mikor a 3. gyerkőc is megszületett, muszáj volt lépni. Kockáztattunk. (Meg is kaptam az Anyósomtól, rendesen, hogy milyen felelőtlen vagyok…) Eladtuk az egyszobást, és megvettünk egy nyaralót, ami akkori állapotában totál használhatatlan volt, és a tul.lapja 10oldalból állt, mert jogilag annyira gáz volt… Fél évre költöztünk volna Anyósomékhoz, aztán lett belőle 1,5 év, mire utánajártam a dolgoknak, és végre kiköltöztünk a félkész házba. Lecsökkentettük 2 oldalasra a tul.lapot J, sikerült a 10.banknál hitelt felvenni (ez volt a legnehezebb), kaptunk ép.eng.t a bővítésre, és mivel „úgyis annyira ráértem” suli+munka +gyes mellett, elkezdtük az építkezést. Persze, még ma sincs kész, de egyszer csak befejezzük… Mivel mindent én irányítottam, és akkormég elég távol álltam az építőipartól, voltak nagy koppanások. De rengeteget tanultam belőle. Most már egy csomó hibát előre látnék, és nem kéne bosszankodnom miatta…
Na, ez nem lett rövid... és megint nem dolgozom…