Új privát üzeneted érkezett!

ja Évi!!

Tudom, most nem lesz rá alkalmad, de ha neked nem kell a krém, akkor kérem , köszönöm. Főleg ha nem lehet beszerezni gyógyszertárban! De akkor hogy lehet hozzájutni????????????????????? Én már felhecceltem az ismerőseimet :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Meglepetés......
Itt vagyunk, megvagyunk.
Megvolt a műtét, csak biopszia volt, ezért haza is kuncsorogtam magunkat. A polipszerű dolog visszafejlődőben van, tehát sem nem daganat, sem nem agyhártyasérv, mitől is menne az vissza. szóval én tudom, hogy csak polip lehet, csak azt nem értem miért kellett ezért megműteni, ha látták, hogy az iküregben is visszafejlődőben van, én azt hiottem az nem fejlődött vissza. Ha ezt tudom nem engedem műteni.
És, ha tutira kiedrül, hogy polip, akkor sem engedem, majd orrspayvel rendbetesszük.
Szegény Martin ko. Most megyek is hozzá.
Torkom oké - el is felejtetetm a kencét... igaz közben más dolog jött elő, úgy néz ki hiba csúszott a számításokba és nyáron eggyel többen leszünk. :lol:

Éva

KépKépKép
agmano

Gyöngyi!

Meg van bocsájtva! :lol:
Remélem Sára is hamar túl esik rajta.
Na,meg apátok is!
Szerencse a szerencsétlenségbe,h.viszonylag hamar szoktak gyógyulni a csajok.Nálunk ez legalább egy hét.
Kinga is örül,ha csak fél óránk van Oli nélkül,ugyanis a kicsi rendkívül hisztis és követelőző mostanában.Állandóan csüng rajtam vagy az apján,
egy ember semmit sem tud tőle csinálni.Addig van el,még ülsz a földön a szobában,mient felállunk üvöltve szalad utánnunk.
Mindent pakol,rámol,kimondottan az a célpontja ami éppen a másik kezében van.
Most is,h.ideültem már a lábamat fogva sír,mert nm ülök a közegükben.
Kiakasztó,pedig kicsinek észre sem vettük, nem volt ilyen.
Ma olvastam egy újságban,h.Liptaiék valami Polgár módszerrel fejlesztik a lányukat,állítólag a sakkozó lányok apukája fejlesztette ki,ezt a "zsenivé"fejlesztő módszert.2évesen jól úszik,lovagol,és angolt tanul.
Tiszta lelkiismeret furdalásom lett,h.Kingával alig tudunk festeni,rajzolni,mert a kicsitől képtelenség.Délelőtt meg oviban van.
Délután meg alvás stb..
Más meg az otthoni kis játékokon kívül ide-oda hordja a gyerekét,h.okosodjon.
Persze nem bizti,h.jó ez egy 2évesnek,mondjuk az angol.Legalábbis én örülnék,ha magyarul szép tisztán beszélne.
Nektek mi a véleményetek?

Martin már bizti túl van a műtéten,remélem a körülményekhez képest minden rendben van velük!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Gratulálok Éva!! Jó gyorsak voltatok.. Kérjük a beszámolokat.. :) :) Nagyszerű hírt hoztál Martinról is!!! Jó párszor eszembe voltatok ma,mi lehet veletek.. :)

Kory:
szegény :( rájött,hogyan kell titeket irányítani..

Gyöngyi:elnézük a hiányzást :) Jobbulást Nektek is!
varga tünde

Évi!!

Hurráá és huráááá!!!! Örülök, hogy gyarapodtok és annak is, hogy Martinnal már otthon vagytok!! Ez tényleg jó hír!! :lol: :lol:

Kory!!

Sára is, Marietta is ilyen volt, de már szinte nem is emlékszem rá, annyira mások már! :lol: Csak egymásal játszanak, sokszor közlik, hogy be se mehetek a szobájukba :roll:
Liptaiék!!! :twisted: Oké, ha annyi pénzem lesz, ha ennyi segítségem, ha ennyire nem akarok a gyerekemmel lenni, hogy hónapokra elmegyek Afrikába a pénzért.........
Lehet nem lesz sakkozó zseni a gyerekem (egyébként a Marietta jár sakkra az oviban :lol: ), de békés, nyugodt gyerek lesz, aki tudja az nyja mindig mellette áll és számíthat rá!!Nem is akarok zseni gyereket, "csak" boldog gyereket! És kár ebbe bele is gondolni, hiszen mi nem engedhetjük meg magunknak anyagilag azt, amit a "celebek". Ez van - nem igazságos a világ!
akkor is okos gyerekeket nevelünk!!!! :lol: :lol:

Na, ma éjjelre már én is beálltam a lányok mellés a sorba, és holnap megyek dolgozni :roll: :roll:

ágyöngyi

Hali.

Évi!!!

Huu de jó hírek!!!!gondoltam ám rátok :) :)
Nagyon örülök,hogy Martinnal minden oké. hajrá nyári csaj/oknak!!! -kicsit részletesebben kérünk élménybeszámolni!!!áá ne...nagyon részletesen inkább.

Gyöngyi.nektek jobbulást.többiek javulgatnak már azért?
Zsolti is szeret sakkozni,de sajna az oviban nincs rá lehetőség :(

Kory.ne gondold,hogy ezeknek a sztárnak nevezett embereknek kellene az etalonnak lennie számunkra.És nagyon igazad van,hogy először magyarul tanuljon meg a gyerek beszélni.sőt azt olvastam is,hogy hanghibás gyereknek nem is ajánlott az idegen nyelv tanulása.Nekem is szokszor van lelkiismeret-furdalásom,hogy nem tudok velük eleget törődni és tanítgatni.
Nálunk is nagyon szokszor van az,hogy annyira lefoglalják egymást,hogy engem is kiküldenek a szobából,ha bemegyek.azt mondják,hogy ne zavarjam őket :lol:

Nálunk a hanghibák
Zsolti: az "r" nem tökéletes.ki tudja mondani,de nem pörgeti.
Sziszi: j-vel mond sokmindent (l és r helyett),pedig az "L" betűt ki tudja mondani (szoktuk gyakorolni) és szépen is mondja,de majd mindíg elfelejti használni.meg persze ott van az s-sz csere néhol

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Gyöngyi jobbulást! Tündi, nálatok minden oké?
engem sem érdekel melyik sztár hogy nevelteti a gyerekét. Lovaglás? Ha érdekelné őket elvinném, de szerintem egy saját kutyával közelebb kerülnének az állatokhoz.
Angol? Jó, aki megteheti, az vigye. Nekünk szerencsénk van a német ovival. De szerintem semmi olyat nem tanulnak, amit általános iskola elsőben ne lehetne behozni a nulláról.
Sakk? Nálunk is Sanyi tanítja Martint sakkozni. Legalább néha leül az apjával és akkor csak egymásra figyelnek.
Igazat ír Gyöngyi, a mi gyerekeink legalább fognak hozzánk kötődni - remélem.
Kory, amit Oli csinál az nem újdonság. Mi úgy hívtuk Norbinál, hogy "anya kell". Mikor már tudott beszélni, ő is mondta :lol:
Amikor nem lesz hozzá türelmed úgyis otthagyod, hadd üvöltsön. Aztán majd rájön, hogy nem ő a főnök. Kitartás, már csak 1 év és szépen eljátszogat Kingával.
Hármaska története - piszkos részletek nélkül: szóval pár hónapja ovu teszttel figyelem a ciklusomat. Elég sok napon át jelzett a tesz peteérés előtt - eddig. De októberben 3 nap alatt + lett. És tessék, mindjárt lakó lett belőle. Úgyhogy biztosan állíthatom, hogy pé előtt 3-3,5 nappal korábban készült (kislánygyanús). Rá 1 hétre már tutira biztos voltam benne, hogy balhé van. Sanyi sem hitte el, padlót fogott, de még a teszt is csak egy kis árnyékot mutatott. Mit mondjak, eléggé félek a jövőtől, de nincs mit tenni. Akartuk és jó is az időzítés - július közepe, még suli előtt, de nagy változást jelent az életünkben.
Hát röviden ennyi. Ja, még senki nem tudja, de a nemlétező hasizmom miatt elég nehéz lesz leplezni.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva!
Tegnap percre pontosan egyszerre írtunk.
Én is nagyon gratulálok,megleptél a hírrel!
Örülök nagyon!
Szurkolunk,h.kislány legyen!!!!
Mikor tervezel dokihoz menni?

Beszéd:
Kingának elég sok tévesztése van,elég selypes,néha az óvónők sem értik,amikor már belebonyolódik valami történetbe.
Hanghordozása sem tökéletes,szerintem nem megfelelő egy -egy szónál.
Mi a család értjük,de a dédik,szomszédok sem sokszor.
Most itt nem az egyszerű mondatokról van szó,inkább ha több összetett mondatot mond,akkor ugye több a hiba,és zavarossá válik.
Nem tudom mi tévő legyek,mennyit jelentene ha most magán logopédushoz elhordanám(mert a kirendelt csak 5év felett fogl.vele).
Így bizti nem maradhat!

Kép

Kép
kory

Jól írtad, középsőben kezdenek el vele foglalkozni a logopédusok.
Addig szerintem nem árt, ha Te is javítod a hibáit néha és teli szájjal artikulálva mondatsz vele mondókákat. Mi is azt hittük gond lesz, de nagycsoportra szépen mindent kimond Martin -ha akar. Nálunk is van, hogy még én sem értem, ha valamit nagyon gyorsan mond, vagy nem meri kimondani hangosan.
Norbi csak az s-t nem tudja, próbálja már, de még nincs sok különbség az s és az sz között. Most pupillát tágítunk neki, hétfőn szemészet mindkettőnek. Remélem Norbi ha kap is, csak itthonra szemüveget és sztem Martin szeme javult, mindig a szemüveg fölött néz el.
Na mindjárt kész az ebéd, ügyi vagyok.

Éva

KépKépKép
agmano

Évi!

Köszi a jó tanácsokat!
Ez a teli szájas mondókázás,tényleg jó ötlet!
Tegnap már úgy mondóláztunk!
Tiszta ideg vagyok,mert elromlott a kazán,se meleg víz,se fűtés.
Szerelőt nem lehet kilicitálni.
Remélem meg lehet javítani,mert egy új kb.300eFt!

Kép

Kép
kory

már megint eltűnt, amit írtam...
Kory, remélem már van fűtésetek!
Gyöngyi, haladunk a nyomotokban. Norbi egész éjjel nem aludt, nem hazudok, 10 percenként hányt és közbe-közbe fosott. Nekem mellé kellett bújnom, úgyhogy alvás az nem volt. Már reggel alig volt tiszta takaró, amivel betakarhattam. Egész nap mostam, fertőtlenítettem és du sem bírt aludni csak fél órát.
Most várom ki lesz a következő.
Martinnak kiszedték a tampont az orrából, most sírt először orrvosnál - kicsit. Jövő héten még szobafogság, aztán talán pénteken meglesz a szövettan.
Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano

Helló!!

Jaj ÉVI!!!

Azt hittem csak errefelé van ez a fránya virus!!! :twisted: :twisted: Jobbulást nektek!! Tegnap bementem dolgozni (de minek???) Ott sikerült egszer hánynom, nagy nehezen hazajöttem, itthon is hánytam és alig volt erőm olyan eszméletlen fejfájásom volt (már azt hittem agyhártyagyulladásom van). Hazsnálhatatlan voltam egész délután és este, csak aludtam. De legalább ma be tudtam menni dolgozni :roll: És jobban is vagyok!!

Ennek örömére elmentünk vásárolni és elköltöttünk egy csomó pénzt :twisted: , de nagyon kellett: téli cipőt vettünk a Sárának (Marietta méretében csak nagylányos csizma van, vagy fiús bakkancs), kaptak a csajok szép és vastag nadrágot, én is egy otthoni nacit (kitérdeltem már az összeset a csajok miatt :lol: )

Remélem Ti is olyan gyorsan túl lesztek ezen a betegségen, mint i!!! Mariettánál végülis csak az a fél éjszaka volt szar, amikor hányt, a ahasmenést már jól viselte és az is csak 3 napig volt. Sára nem is hányt! csak hasmenése volt/van. Apa csak 1X hányt, neki ennyi volt a betegség. Viszont a furcsa az én voltam, mert először jött a hasmenés, és utána két nappal a hányás - iylet még nem tapasztaltam. Ráadásul szerintem ez az utóbbi 25 évemben a harmadik hányásom, az előző kettő meg a szüléssel függött össze :roll:

Kory!!

Ezt nem hiszem el!!! Végre örültünk, hogy a Tündiéknél van fűtés, erre nálatok ment el!!! Szörnyűűűűűű, olyan hidekeg vannak már!! Csak meg tudják csinálni!!!

Jó hétvégét mindenkinek!!!!

ágyöngyi

Jó lett a fűtés,apa megoldotta,légtelenítés stb..
Cleo!
Nagyon el vagy veszve?!

Kép

Kép
kory

Sziasztok

Kory.Köszi a hiányolást :)

Tegnap rossz volt a gép,de úgy néz ki egy billentyűzet-csere megoldotta a problémákat.
Örülök,hogy jó lett a fűtés nálatok.Mi most konvektorral fűtünk,de ha kész lesz a ház,akkor csináltatunk vegyestüzelésű kazánt.

Amúgy most nálunk itthon voltak a gyerekek-csütörtök-pénteken szünet volt-valami nagy értekezlet miatt.

Évi.Ti hogy vagytok? Lábaltok kifelé a hányós-fosós viriből?

CSajok,most megint vettem egy készítményt.elvileg nagyon sok mindenre jó,de főként felső légúti dolgok kezelésére-és tisztán gyógynövényekből készült- tüdő-cseppek a neve

Gyöngyi.Mariettának hányas lába van? Bizti örültek a csajok a ruciknak.én is még múlt hónapban megvettem télire a bakancsokat,a kabátok maradnak a tavalyiak-mert még tuti jók méretben is,vastag gatyó még Zsoltinak kéne 1-2,Sziszinek tavaly vettem nagyobbakat,amiket ugye még 1*sem használt-így ezek lesznek elővéve.nagyjából ennyi.overál Zso-nak van-igaz tavaly egyszer sem kellett ráadni :roll: Ja..még nekem kéne valami téli csizmi...

Ti már gondolkoztatok karácsonyi ajándékokon? sokan már az ismik közül meg is vették :shock: -én meg ötletek híján vagyok.na jó,a gyerekeknek nem olyan nehéz,de anyuéknak,a dédinek,Sanyinak alig van ötletem :(

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Norbi csak fekszik egész nap - jó gyerek, most nem is tudom mi a jó?! :oops: Azt hiszem inkább rosszalkodjon... Még teljes gőzzel hányi-fosi. Du-i alvásból úgy ébredt, hogy az egész arca, füle szeme, haja tiszta hányás volt - iszonyat. Valszeg beletette a fejét és hasonfekve történt. Így még nem jártunk. Szóval mosok és Norbit tarogatok egész nap, már láza is van és "anya kell", mint az árnyék követ mindenhová :cry: nagyon sajnálom szegényt. Eddig csak ő a beteg, Martin ma fejfájásra panaszkodott. A záróján Cataflam szerepel, de nem adtak és nem is mondták, hogy kellene. Ezek szerint kell neki.

Téli cipőket már beszereztem, karira 1-1 20e Ft-os Legot kapnak, Norbi Duplo várat, Martin rendőrséget az egész családtól így nem kell külön kitalálgatni, összedobjuk rá a pénzt és egy szép nagy dolog lesz a fa alatt mindkettőnek + unokahuginak szobahinta. Szülinapra-névnapra: hátizsák, mágneses betűs tábla, kis Lego, pizsama, könyv, trambulin?, felfújható boxzsák? Ilyesmi volt-lesz.

Most megyek ápolni.

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Évi.Szupi ajándékokat találtatok ki :)
Nálunk is ugye a Lego nagy sláger-most már a Star Wars-os dolgokat nézi ki belőle Zsolti.Sziszinek is néztem lego-t,de valahogy a kislányos cuccok belőle egyáltalán nem érik meg szerintem.pl ad 2lovat+vagy 30kis elemet=10.000Ft,na ennyiért egy "fiús" legóból már szuperet kapok :x

Mit adsz Norbinak? remélem hamar átmegy rajta mostmár.de azért ha van otthon normolit porod,akkor kezdd el adni neki.iszogat amúgy?Martinnak bizti a műtét miatt fájdogál a feje.

Jó éccakát

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Gyors kukk..

Betegeknek jobbulást!!!!!!!!!

Hu de jó ajándék Éva. Már én is gondolkodom mi lenne a legjobb. Beninek traktor kellene a meglévő nagy mellé még egy,egy elől tolos vagy milyen.:shock: De kellene még legoból persze nálunk is ez is menő,a tűzoltó állomás.Szóval,hogy mi lesz? Nem tudom..

Kory örülök,hogy megoldódott a fűtésetek. :)

Gyöngyi csak nem te is... :roll:

Kicsit eltűntem,mert sikálom a falat,előjött a penész :evil: . Vettem méregdrága cuccost rá...

Na megyek reggelizni...
varga tünde

Egy kérdés..

Megvan valakinek a Született Feleségek?
Anyumnak jó lenne,nem unná magát szét,legalább meghallgatná..

Ki mit főz?
varga tünde

Sziasztok!

Ma ma éjjel Sanyival találkozónk volt a rókával, Norbi még mindig alszik, este hányt utóljára, sztem most alussza ki, Martinnak kezd fájni a hasa...
Csak fekszünk.... ez a vég....
Valamit még akartam, de lefelejtettem, mindjárt lefordulok a székről. Fél Algopyrint vettem be a lázra, ti mit szedtetek ilyen állpotban?
Kerüljétek az embereket, ez borzasztó.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Remélem Éva már jobban vagytok.. Vigyázz magatokra! :)

Nálunk rubopehen (vagy,hogy írják) van itthon. Gyerekeknek meg most Panadolt vettem.

Be is kellett vetnem,mert tegnap du.ra Bence belázasodott :(.. Olyan fura skálája van,baromi nagynak tűnik. Éjjel mellette virrasztottam,nem alud jól, állandóan nyöszörgött,én meg ugráltam át,egy darabig. Aztán 11 után meguntam befeküdtem mellé fordítva,így tudtam figyelni. Volt egy csak pisilni kell,kimentünk és bukci is volt. :( De csak egyszer,nem volt több.. Volt eszem,mert nem adtam neki vacsit csak kekszet,az meg viszonylag hamar kijött,talán ezért nem volt több,nem tudom.

Most apával elküldtem a dokihoz,én KO vagyok. Ma már se láz semmi,de nem reggelizett,ugyhogy lappang valami benne.Persze ma mentek volna színházba :(

Ez van nálunk...

Gyöngyi:Ti????

Kory: És Ti??? Nem írtál..

Cleo:milyen a készítmény?????
varga tünde

Gyöngyi, írt ide régebben Öreganyu, úgy rémlik ő rákattant a született feleségekre,esetleg őt megkereshetné Tündi, hogy csináljon egy másolatot?
Hogy vagytok Gyöngyiék, Tündiék? Gyógyuljatok! Sajnálom, hogy Beni lemaradt a színházról, de ezt én már megszoktam. Tavaly a karácsonyt hagytuk ki az oviban, és már rájöttem, hogy egyáltalán nem számít.
Mi túl vagyunk rajt - csak nehogy elkiabáljam.
Egy két fosi, de már semmi extra. Ma még lazábbra veszem a tempót, nem állok neki takarítani, pedig ráférne a házra.

Arra gondoltam elviszem Martint iskolaérettségi vizsgálatra, hogy megtudjam miből szorul még segítségre, a rajzot, éneket, szereplést tudom, de hogy állunk a többi készséggel? Elvégre nyáron őt nagy lelki trauma fogja érni kistesó személyében, remélem az iskolakezdésre beáll az életünk. Rékát sem csípi, pedig ritkán látjuk. Viszont vasárnap reggel ő ápolta az egész családot. Bárány - ha olvasol, tippet kérek, nálatok is kb így volt, Szilvi akkor kezdte a sulit, mikor megérkezett Dávid.
Pussz, megyek teregetni!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!!

Húú, akkor tarol a nyavalya!!! :cry: :cry:
Nálunk elég jól van mindenki! Sanyi és én már teljesen, a csajoknak még van laza széklete naponta, de esznek rendesen. Sőt ma délben már rendes székletük volt :lol: Láz nálunk nem jelentkezett!
Talán jön a hideg és egy kicsit kevesebb lesz a betegség!
Gyógyulgassatok!
Puszi

ágyöngyi

Hali,

örülök,hogy mindenki javulgat

Évi.mikor mész először dokihoz,vagy már voltál? Kérünk szépen ám lassan vonalzót a kistesóról is :) :)

Tündi.eddig jónak tűnik a csepp,de nem akarom elkiabálni.az íze viszont nem vmi jó,de csak napi 1*21cseppet kell adni-és csak akkor ha valami tünet van.
Beni hogy van már?

Kory.Gyöngyi,oviznak a lányok? Nálunk ma van fényképezkedés az oviban.nagyon készültek rá---főleg Sziszi :) :)

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

BARI!!! HA OLVASOL MINKET: TESSÉK ÍRNI!VÁRUNK

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Jó fotózkodást Andi! Nálunk sztem jövő héten lesz valamikor. Lassan megigazítom a fiúk haját is... Meg az ingeket is összenézem mi van.

Tegnap voltunk szemésznél, de csak Norbival, mert Martin felöltözés után rókázott egy nagyot. Norbinak is felírtak szemcsit: 3/4 és 1 cillinder. Valaki magyarázza már el, mi van, ha most nem hordatom vele állandóan, még kiscsoportos és ettől még nem lát sokkal rosszabbul. Mi van, ha nem is javul - azaz visszaromlik a szeme és feláldozom a boldog gyerekéveit egy keret mögé zárva. Már eldöntöttem, Norbi nem fogja állandóan hordani őszig biztosan. Azt mondták a homoktól karcolódik meg a lencse, az meg aztán van az oviban is és itthon is.
Na aztán hazaértünk és mindketten egyszerre hánytak a fiúk, úgyhogy még nem vagyunk túl a betegségen. Ma már éhesek voltak, de egész de. feküdtek.

Hármaskával még ráérek 6 hetes papír alapon, gyakorlatban pedig még csak 5. Vonalzóm is csak akkor lesz, mikor van egy szívhangunk - jaj de várom már!!! De először még be kell adagolni a családnak is, talán holnap? Még nem volt rá alkalom, nem találkoztunk, de holnap bejárásra kell mennem, úgyhogy anyukám vigyáz a fiúkra. Szegény tesóm ki lesz bukva. Ő szeretne még egyet (nekik fiú kellene), de sógornőm nem bír (nem akar?) lefogyni és így nem vágnak bele.

Én is győzködtem Bárányt e-mailben, de nem jön. Ő tudja.

Szemüvegről van tapasztalatotok ismerettségi körből? Nekem volt osztálytársam, aki ovis korában volt csak szemüveges és elnőtte. Én is ebben bízom. Martint 2 hét múlva tudom csak vinni, remélem javult valamit.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Szemüveggel kapcsolatban nem tudok okosat mondani..

Cleo az jó,ha csak egyszer kell megenni,pláne ha az íze nem valami jó.. :?

Beni javulgat.. Kopp-kopp bár az étvágya nem valami jó..

Domi nem kapja meg a pneumot,mert az orvosunk nem kapja meg a kért mennyiséget.. 60 helyett 6ot kap..Így ugrott az oltás.Sajnos pénzem meg nem lesz rá pláne,hogy meghalt reggelre apukám anyukája. :( Elmentünk intézni a temetés ( 60kmre lakott tőlünk)hopp a héten kiugrik vagy 250ezer a pénztárcánkból. Hála apunak volt dugija,így kitudjuk vizetni.. :shock: Áhh ránk jár a rúd ez évben...

Alig ettem egész nap,mert reggel mentem fogat tömetni,mire ehettem volna,már nyéken voltunk.Ott meg ide-oda futkostunk,úgyhogy este ettem pár falatot,de nem sokat.Megfájdult a gyomrom,meg az álkapcsom..Alig tudom kinyitni,mert ahova a csilapitot szúrta,hát furi..... :?

Ez van... Remélem nektek jobban telt a napotok..

Jó éjt...
varga tünde

Tündi, részvétem a nagymamád miatt!

Éva

KépKépKép
agmano

Köszönöm Éva...
varga tünde

Tündi!

Én is részvétet kívánok!
Nagyon sajnálom,én a 2mamámat imádom, még nagyon sok esetben
rájuk támaszkodok annyir segítókészek,mint senki más.Egyik mamámhoz még szombatonként el is szoktunk menni ebédelni!

Éva!

Szerencsére én sem tudok tanácsot adni szemüveg ügyben,talán majd Gyöngyi!
Menjetek még majd el szerintem valahová hosszú hétvégézni,mert akkor a nyaratok az foglalt lesz,betölti egy kis emberke.

Cleo!

Várjuk ám az ovis képeket!

Kinga ma nem ment oviba,mert a tegnapi délutáni alvásból úgy kelt fel,hogy meleg volt a homloka,majd estére még magasabb láza lett.
Egyéb tünetet nem látok rajta,mondjuk múltkor sem volt,nem is kapott rá semmit,aztán vagy jó 5nap volt lázas,a 2.héten meg jöttek a szövődmények,mint pl.a hurutos köhögés.
Szóval 2hét lett a "csak"lázból.
Remélem most nem így lesz.

Kép

Kép
kory

Jobbulást Kingának, az összes ismerős barátgyerek beteg.... Mi kopp-kopp gyógyulunk, már csak Martinnak volt ma híg széklete, de ő vasárnap kezdte. Szegénykéim mindent kívánnak, de alig bírnak enni pár falatot. Ma már veszekedtek is :lol:
Nyaralás? Valamit tervezünk, lesz 60 e-ért üdülési csekkünk, termálvíz kilőve, természetes vízhez hideg lesz, még nem tudom mikor mi lesz. Egyáltalán él-e odabent a picurka. Holnap kérek terhesgondira időpontot jövő vagy utáni hétre.
Anyuméknak nem tudtam elmondani, épp valami miatt durrogtak és nem tudtam előhozakodni így a nagy hírrel.

Jó pihit/ Gyöngyinek munkát!

Éva

Már nagyon unom a bezártságot....

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Évi!!

A szemüvegről én is csak annyit tudok mondani, amennyit én hallottam a dokitól. A gyerekek szeme nagyon jól tud kompenzálni, viszonylag nagy romlást esetén is jól látnak - de ez hosszú távon gond, mert kifárad a szem és akkor már kapásból nagyobb dioptriával kell indítani. A Cilinder meg még plussz "probléma", de ezt is ki lehet nőni. Szerintem hordani kellene, és akkor egy idő után majd elhagyja.
Ez saját vélemény, nem szakmai. :oops:
Fiuknak jobbulást, Te meg vigyázz magadra (C vitamin)

Tündi!

Részvétem a nagyi miatt :cry: Te meg figyelj magadra és egyél, nehogy Te is lebetegedj!!

Kory!

Jobbulást Kingának - döngesd bele a C vitamint, csak nem lesz rosszabb!!

Andi!!

Oviznak már, kedden voltak először, mert addig híg volt a székletük.
Nálunk is volt fotózás, készen is lettek a képek :lol: :lol:

Kép Kép Kép

ágyöngyi

sziasztok.

Tündi.Őszinte részvétem :( :( Apud hogy viseli?

GYöngyi.nagyon jók a képek.komolyan mondom egyre szebbek a lányok :) Azt meg már nem is mondom,hogy Marietta mekkora :shock: -de ahogy látom Sára is rendesen nyomul a nővésben :)

Évi.szemüveg témában nem vagyok otthon :( .Én talán annyit tennék,hogy megkérdeznék még egy gyerekszemész szakorvost,hogy mi a véleménye.
Hát nálunk is tuti kicsit kiakadnának a szülök (én részemről) ha most lenne hármaska,de anyósomék tuti örülnének-meglátszik,hogy én egyke vagyok,férjemék meg 5-en vannak tesók :?
Mindjárt ittvannak a szülinapok is.hát el lesztek látva ünnepekből :) -gondolom a gyerekek nagy örömére

Kory.
még ma készült a csoportkép róluk,úgyhogy bizti lesz jövőhét vagy az után belőle amikorra kézbe kapjuk.
Kingának gyógypuszi.lehet,hogy túllesz rajta hamar.add neki a C-vitamint._amúgy Zsolti is ilyen lázas fajta-már egyet trüsszent-és be is lázasodik :( -más gyerek meg egy csomószor beteg de nem lázas,sőt hőemelkedése sincs-furi ez az immunrendszer :roll:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Gyöngyi, gyönyörűek a lányok. Te, biztos, hogy egy anyától vannak?! :lol:
Nálunk is rögtön belázasodtak mindenre, de mióta nincs orrmandulánk, ez a gond kilőve kopp-kopp.
A szemészek nyilván azt mondják, hogy viselje, ez nem kérdés, de én asszem egyelőre csak kizárólag szobai használatra adom rá, felügyelet mellett. Tavasszal újra megnézik javult-e, meg Martinra is kivi vagyok 3-án.

Megyek.

KépKépKép
agmano

Itt is írom Gyöngyi,h.nagyon szépek a lányok!
Tényleg különbözőek,de a szájuk meg az orruk az nagyon egyforma.
Nálunk a helyzet:Kingának állandó jelleggel van hője:37,5-37,8 közötti.Se lentebb se fentebb nem megy.Mellette megy a hasa napi 6-7 alkalommal.Én hasmenésre a Bolus adstringenset(nem bizti jól írom)adom.
Elég amortizált vagyok már,reggeltől estig a két gyerekkel,alig esznek,folyton kakilnak,állandóan nyafognak,folyamatosan veszekednek,nem alszanak.Meg Kinga miatt bent vagyunk a lakásban.
Szerintetek mi lehet amit Kinga beszedett?
Egyenlőre még nem szóltunk a dr.nőnek,mást úgysem ad ,mint amit mi adunk,Bolus+normaflor,lázat meg ugye nem kell csillapítani csak 38felett.
Éva!
Hát nem tudom,de szerintem az nem jó,hogy hol ráadod hol leveszed a gyerekekről a szemüveget.Az is más,ha valaki tanuláshoz feladja.
De pl.én biztos szédülnék,mert idő az nem lenne megszokni,hogy rajtam van,mert hol levennénk,hol felraknánk.
Szerintem még így a fejük is könnyen megfájdulhat,azért ezt meg kell szokni.
Bár hála égnek nem vagyok szemüveges,bár én egyenesen magamnak a kontaklencsét választanám,mert a napszemüveget sem tudom eltűrni magamon.Vezetni meg biciglizni főleg nem tudnék.Állandóan a keretét látom,meg szédülök benne.

Kép

Kép
kory

Kory, jobbulást, mi is ezt csináltuk hétévgén. Vigyázz el ne kapd!!!

Dobok egy képet én is, elkészült a szemüveg....

Kép

Éva

KépKépKép
agmano

Hali.

Évi.most komolyan mondom,jól áll nekik a szemüveg :) Martiné igazán nagyfiús :) Mit szólnak amúgy hozzá?
Nálunk a csoportban is van jópár szemüveges gyerkőc,sőt azt hiszem mindegyiknek vastagabb lencséjű a szemcsije mint a fiúknak-bár ez tudom sovány vigasz.

Kory.jobbulás nektek.Amúgy Zsolti is lázas-most kezdődött neki.múlthéten volt 1nap láza-de aztán semmi baj nem volt-igaz az 1hét alatt hallani lehetett,hogy nem tiszta az orra a fújás ellenére se...hát ez van...Pedig holnap moziba mennének.

Évi.Te vagy a témában benne: Te nem aggódsz,hogy jövőre sokat fog-e hiányozni Martin a suliból...és akkor mit hogy :roll: -és mostanában mindíg ezen filózom :( :( Mert most még oviban oké-ha nem teljesen 100-as,akkor is kibírja ebéd utánig és legfeljebb hazahozom.de a suliba???azt sem tudom,hogy mi a rend ilyen esetben.áááá nem is gondolkozom..ártalmas :D :D

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerkőcök.. :) Lányok és a Fiúk is... :)

Eszek-eszek,bár nem sokat Gyöngyi.. :oops: Idegileg,vagy időm nincs sok rá..Ami meg is látszik,mert lement rólam 3 kg vagyha nem több.. :? Lötyög a gatyám.. De ez van,majd karácsonykor vissza jön a sok süti miatt :oops: .. Bár örülnék,ha mégse jönne rám a leadott..

Cleo apumon nem látszik semmi.. Ennek is megvan az oka,amit nem írnák ide le..

Kory irigyellek,hogy mindegyik mamáddal ilyen jóban vagy.. Mi sem vesztünk össze,de a hozzá állása felénk,valahogy nem volt az igazi,ahogy a fiához sem már a születése óta.. Remélem hamar meggyógyultok.

Nálunk ma Domi lázasodott be..Persze ma voltunk dokinál Benivel,hétfőn mehet oviba..De holnap megint megyek hozzá valszeg.
Mostanában 3 nap alatt mentem közel 200km kb. Ennyit ilyen rövid idő alatt még nem vezettem.. :oops:
Ma remélem alszok is,mert a napokban csak forgolódtam állandóan járt az agyam.. Nem is meséltem,hogy megint alva jártam szombaton :oops: Mikor kivoltam régen,akkor voltak ilyen dolgaim,félek nehogy megint elkezdődjön. Pécsre jártam suliba meló mellett,és volt,hogy arra ébredtem,hogy bepakoltam az utazótáskámat,és mire végeztem volna számolgattam,hány napra megyek mennyi fehérneműt pakoljak.Dillemára ébredtem fel,hogy mennyit is vigyek,akkor gondolkodtam,miért most hova is megyek így ébredtem fel.A párom meg ült az ágyban és rajtam kacarászot,mert állítólag hangosan gondolkodtam.. :oops: :oops: 8)

Jó éjt.. :)
varga tünde

Jobbulást mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Andi, én azért nem aggódom - nagyon- a suli miatt, mert ott már nem nyalják-fogdossák össze egymás játékát, mindenki a saját kis cuccával van csak elfoglalva, nem olyan aktívan "találkoznak" a gyerekek, ha érted mire gondolok. Másrészt csak megerősödik már végre valahára, harmadrészt unokatseóm gyerekei is rengeteget hiányoztak, mégis boldogultak. Hát kell velük otthon foglalkozni, az biztos.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Éva küldenél nekem linket amit te adsz vitamint a gyerkőcöknek (lenkei félére gondoltam)?

Agyalok rajta,hogy megkéne próbálnom.. Köszi.. :)

Nálunk Kory most van az,mint nálatok..Senki nem jó csak anya.. Még éjjel is felkel és akkor is csak rajtam jó feküdni,tök fáradt vagyok az éjszakázástól,elszoktam tőle,de nem is akarok vissza szokni :(
varga tünde

Tündi, jobbulást!

http://drlenkei.hu/component/option,com ... 0/Itemid,1

Folyékony gyerek multivitamint isszuk mindannyian (1-2 teáskanál) és 500 mg-os C vitamin rágótablettát kapnak a fiúk, felváltva ill. együtt a kettőt. Van még itthon hideg vízben oldódó epres kal-mag, néha isszuk.
Martin herpeszes lett tegnap - kérdéses a holnapi ovi. Neki nem adtam Normaflort a hamenés után :oops: - elfelejtettem. Ez lett a következménye.

Éva

KépKépKép
agmano

[quote="varga tünde"]S írta:varga tündeziasztok!

Éva küldenél nekem linket amit te adsz vitamint a gyerkőcöknek (lenkei félére gondoltam)?

Agyalok rajta,hogy megkéne próbálnom.. Köszi.. :)

Nálunk Kory most van az,mint nálatok..Senki nem jó csak anya.. Még éjjel is felkel és akkor is csak rajtam jó feküdni,tök fáradt vagyok az éjszakázástól,elszoktam tőle,de nem is akarok vissza szokni :(

Szia!
én a lenkei félét adtam a gyerekeimnek, de szerintem nem normális, hogy narancssárgát pisilnek tőle. a túlzott vitamin is tud kárt okozni! én most kipróbáltam a nahrin féle TERMÉSZETES vitamin és immunerősitőket és szerintem jó! nézz utána! beütöd a google-ba.
(ha esetleg nem jó helyre írtam nézzétek el nekem, majd belejövök) :)
dusi30

Sziasztok!

Mi Kingával még mindig itthon vagyunk.
Péntektől jól van,se hasmenés,se láz-úgy örültem!
Erre most jött a nátha miatt a hurutos köhögés!Nem tudom,hogy miért van,hogy minden betegségünk vége,még a hasmenésé is a hurutos köhögés.
Napközben elvan,de mient lefekszik jön a köhögés,néha majdnem hány.
Nem tudom Gyöngyi,h.erre jó-e a bazsalikom olaj,de én SEHOL nem találok ilyet.Tegnap a Corába voltam Szolnokon,de nincs.Eukaliptustól,a fahéjig,citromfűig minden van,de ez sehol.
Most megint nem merem a közösségbe visszaengedni,nehogy erre még bekapjon valami vírust.

Ti elkesztétek már dísziteni a lakást?
Én még nem,nem is vagyok ráhangolódva,meg nem tudom Olitól egyáltalán a karácsonyfán a díszek is ott maradnak-e,nem még a lakás dekoráció!?!

Dusi30!

Nem írtál semmit,neked milyen idős gyermekeid vannak?
Nagyon nagy a kínálat a TERMÉSZETES vitaminokból,Ökonet termékek,Aloe termékek,Flavon Lekvár,én a nagy részét,pénzt nem kímélve már próbáltam,de egy sem tett csodát.
Mondjuk én a vitaminoktól azt is várnám,hogy jobb étvágya legyen a gyereknek.Ezt eddig egyik készítmlnytől sem kaptam meg,pedig mások ódákat zengenek a Béres csepp,polyvitaplex,vitacolán stb termékekről is ezen a téren.
Amit írtál Nahrin terméket még nem próbáltam,de hallottam róla.
6-7 e ft körül van.
Az étvágy terén észrevettél valamit?
Kory

Kép

Kép
kory

Dusi,

köszi a tippet, ha olvastál régebben, tudod, hogy én is aggódom a Lenkei szintetikus volta miatt, de eddig nem találtam olyat, ami nem tűnik átverésnek. Egyetlen kérdésem van, ezek "csak" az RDA-nak megfelelő vitaminmennyiségeket tartalmazzák? Még nem ástam bele magam a témába, de megvan az esti programom...
Sok "természetes" készítmény van, de mint egyszer olvastam az epres joghurt eperdarabkái is valami iszonyú gusztustalan dologból vannak - már nem emlékszem miből :oops:
És az igazi a savanyú káposzta és a citrom, csak azokban manapság kevés a vitamin, nem úgy mint 20 éve.
Na megyek a fiúkhoz.

Éva

KépKépKép
agmano

Mégiscsak beleolvastam, Norbi az ölemben...
Sajnálattal vettem észre, hogy ez is csak MLM.... no comment........

Éva

KépKépKép
agmano

Dusi30:köszi a tippet megnéztem..

Éva: MLM? mi is az :oops:

Kory: nekem sincs karácsonyi hangulatom :( Jobbulást Kingusnak.. :)

Lehet hülyeséget mondok,de Gyöngyi a bazsalikom olaj,az nem a LUFT balzsam,nem erről beszélsz :oops: :?: ,mert az is tele van bazsalikommal ha jól olvastam a múltkor az összetételét. :oops: :shock: Ha butaságot írtam,akkor szólj ám rám.. :roll:

Szorítsatok,hogy holnap ne legyen hó.Életemben nem vezettem még csúszós és havas uton,és holnap megyünk a temetésre.. :?
varga tünde

Kitartást nektek holnapra Tündi!
Gondolatban veletek leszünk!

Mi az a MLM?

LUUFT BALZSAM LENNE?--AZ VAN IS ITTHON! :lol:
Sima bazsalikom olajat én nem találok!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!!

Itt esett a hó (ez jó), de félek, hogy lefagy és az én jogsim is csak nyárra jó!! :lol: :lol:

Csajok én próbáltam a Nahrin termékeket és nagyon jók. Csak piszok drágák :cry: És igen MLM :lol: :lol: Szóval csak hálozaton belül terjesztik. Van nekik egy mellkas kencéjük - egyszerűen szuper volt!!! De az nem kell rendszeresen, így nem rendeltem minden hónapban, és amikor megfenyegettek, hogy ha nem vásárolok X összegben, akkor törölnek a listájukról - na, akkor nagyon feldühödtem :twisted: :twisted: Vannak jó termékek (mondom horror áron), ezeket szívesen használtam volna, de mivel nem rendeltem napi használatú kencéket a fiatalságom megőrzése érdekében, így nem részesülhetnek a gyerekeim sem a természetes szerekben!!!
Na, ezért van az, hogy a magamfajta csóringereknek marad a szintetikus szer, ha valamit tenni szeretnének a gyerekükért. :cry: :cry: :roll: :roll:

Évi!!

Jobbulást a legényednek!!!
tudom nem segítség, de a Marietta ma este megint összehányta magát :twisted: :twisted:
Vagy visszafertőzték, vagy csak azért mert nagyon fájt a feje :cry: :cry: Jaj a fenébe, tényleg nem lesz vége?????

Kory!!

Nektek is jobbulást. Tudod valamilyen szinten természetes, hogy egy fosós dolgot követ egy hurut. legyengül az immunrendszere és könnyebben letarolja egy banálisabb nátha is. Ezért kell mindig jól meggyógyítva visszavinni az oviba (amig van rá lehetőség)
A zöld dobozos AROMAX termékcsaládnak van bazsalikom olaja, mi gyógyszertárban vettük. De ez száraz köhögésre jó, éjjel. Napközben szerintem hurutoldó, este 5-ig. Ilyenkor jön be a képbe nálunk az arcüregátmosás, és szükség esetén a bazsalikom olaj. Más köhögéscsillapító nekünk nem vált be. (a luft balzsam is nagyon jó, csak kevesebb benne a bazsalikom, az olajban nagyobb a koncentrásiója, nálunk jobban bevált)

Karácsonyi hangulat??? A nagy erkélyajtóra már raktunk üvegmatricákat és vásárolom a karácsonyi szalvétákat! :lol: :lol: Na, jó egy-egy ajándék is meg van már! :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Gyöngyi, dettó. Norbi este összehányta magát. Ma volt fotózás az oviban, de csak Martint vittem :cry: Majd elmegyünk külön még egyszer....
Martin herpesze teljesen rendeződött, csak kis seb van az ajkán, így elment már tegnap is oviba, ez már nem fertőz.
Karácsony???!!!! Még a hétfő-keddi szülinapra sem vettem semmit + Sanyi Pesten lesz valszeg hétfőn (kezdi az új állást :lol: :lol: :lol: ), csak anyósékat élvezhetem a hétvégén.....
Ma megyek nőgyógyászhoz, mert azt hittem ezen a héten gyerekmentes leszek, jövő hét előre láthatóan tébolyda lesz.... De talán holnap már megy Norbi is. Marietta is csak 1-szer tálalt ki?
Tündi, sok erőt!
Kedves nyári-jogsis társaim!! Én is utálok hóban vezetni, de muszály. Kerüljük a mellékutakat, aztán majd lesz valahogy, inkább lassan, kerüljön ki, aki akar. Mi Martint a vásos másik végébe visszük/viszem majd suliba, most meg előkészítőre. Szerencsére csak a kétvégpont (suli-házunk) van magasan, közte vízszintes az út és takarítják is. Szerencsére nekünk a Mecsek jól felfogja a csapadékot, így most sincs még hó - Pécs a mediterrán hangulatok városa - ez volt a reklám.
Kory, jól vagytok? Andi ovi ezerrel?
MLM- Multi level marketing: több kézen, egész emberláncolaton megy át a termék, és mindenki leveszi a "kis" jutalékát, így a végén baromi drágán jutsz hozzá a termékhez, amit esetleg a patikában megkapsz tizedáron kevésbé flancos kiszerelésben. Na én ezért elvből nem veszek ilyeneket. Az a legelszomorítóbb, mikor a barátaid jönnek evvel, én ilyenkor csak sajnálni tudom őket, hogy a diplomájukkal kicsit megerőltethetnék magukat és kereshetnének bármi már pénzkereseti lehetőséget, nem a barátaikon kellene keresni. Ez gusztustalan. Én pl. sosem kérek pénzt egy baráttól szakmai segítségért - sőt most már a barátokkal is vigyázni kell, mert egyszer átvertek egy felelős műszaki vezetéssel, aláírtam és nem tervszerűen készült el. Enyém volt a felelősség, még jó, hogy megegyeztek a szomszéddal peren kívül.
Megyek ismét teregetni.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok.

Dusi.üdv közöttünk.írj magatokról ha van kedved :)

Kory.aha....szóval ti meg Szolnokon vagytok.pont vasárnap készültünk mi is a Corába a gyerekekkel,de inkább kinn törtek jeget :lol: :lol:
Én kakukkfű illóolajat szoktam használni,de azt is alig lehet kapni.de ha neked kéne konkrétan bazsalikom illóolaj,akkor utánanézek is Szolnokon-van egy tippen,hogy hol lehet kapni :)
Kingának jobbulást.

Nyugi csajok...vége lesz egyszer...majd március környékén :( ...csak addig vészeljük át valahogy :? ..de hogy???!!!

Évi.de jó,feltétlenül írj,hogy mi volt a dokinál.
És persze Norbinak is jobbulást.MArtinnak akkor szépen gyorsan rendbejött a herpesze :)Neked valamilyen tünet?hányinger,álmosság?

Nálunk sógornőm (Zsolti keresztanyja) bekerült múlthéten a kórházba vérzéssel (most 10hetes)-sajna fedi a méhszájat a lepény-úgyhogy tente neki :(

Gyöngyi.szerintem nem esik vissza Marietta.Sárával mi újság?ovizik? Havat várja már minden gyerkőc?

Vezetés:én is útálok télen vezetni,de nekem is muszály.még az a szerencse,hogy ugye az alföldön élünk :lol: :lol:
Tőlünk is kb 10 perc kocsival az ovi,de most még anyuékat is én hordom ide-oda.TAvaly előtt már akadtam el hóban...hát nem kívánom senkinek-gyalog haza apáért -vissza hólapáttal :),de a jég tényleg még rosszabb :evil:

Tündi.lett végülis nálatok hó mára? temetés mikor volt/lesz? REmélem rendben megy majd minden :(

Karácsonyi dolgok: hát a héten sort kéne keríteni a díszítésre,de adventi koszorút szerintem csak hétvégén csinálunk.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Votlam dokinál, UH-ra dec. 4-re kaptam időpontot. Micsoda cirkusszal jár?! Telefonos időpontkérés, személyes beutaló kérés, és az UH, ha rád kerül a sor.... Eddig privátba behívott a doki Uh-ra, most már ez nem megy. Még az utolsó recepciósnak is be kell számolni mindenről....Tiszta 70-es évek. Ezek után kezdem megérteni az otthonszülőket. Komolyan azon gondolkoztam, kérjek-e egyáltalán Uh időpontot, de azért kíváncsi vagyok él-e a baba és jó helyen van-e. Az tuti, hogy megyek magánklinikára 4D-re, januárban.
Andi, rettenetesen sajnálom sógornődet. Ha nekünk most nem sikerül, nem hiszem, hogy valaha mégegyszer belevágunk....

Norbi szunyál - eddig nem hányt-, lassan menni kell Martinért, aztán suli.

Pussz!

Éva

KépKépKép
agmano

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?