Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok :)

hétvégi fáradság... én minden estére elfáradok, mindegy milyen nap van. :D Milánt letesszük aludni 8kor, én legkésőbb 9kor már ágyban vagyok. pedig jó gyerek, átalussza az éjszakákat... de úgy elájulok 9kor hogy reggel 7kor amikor ébredünk azt sem tudom merre van előre. :D

Heni: nem semmi ez a bamamozis lehetőség! kicsit irigyellek most. :)

akinek nagy gond a folyadékbevitel: én arra szoktattam rá anyut, hogy csinálja azt, hogy fogjon egy másfél literes ásványvizet. jelölje be a felénél, délig igya meg a feléig, délután 4ig meg a másik feléig. ha mondjuk 12 előtt 10 perccel még van bőven, erőltesse magába. 4 után úgyis megszomjazik még + leves, stb... szóval bőven meg lesz összesen a min. 2 liter. az első 1-2 hét után a szervezet megszokja ezt a mennyiségű folyadékot, és utána már nem esik nehezére, sőt kívánni fogja. én olyan vagyok mint egy kiskacsa, nincs olyan félóra hogy ne innék valamennyit. egy hosszabb sétára minimum fél liter folyadékot viszek magammal, nyáron többet.

Süni: ezen mi is gondolkoztunk, hogy mennyire cikizhető a név, de szerintem annyira kis gonoszak tudnak lenni a gyerekek, úgyis belekötnek valamibe, ha akarnak. ha a névbe nem lehet, akkor a szeplő, vörös haj, szemüveg, egy viccesebb sapka... bármi lehet az amiért elkezdik csúfolni sajnos. :?

torna: nekem a dokim azt mondta hogy csak bátran, bármilyet... egyedül az alhas izmait erőltető tornákat kell kihagyni. amikor megkérdeztem tőle hogy ihatok-e forralt bort, megkérdezte hogy síelni megyünk-e ... de nem, mert nem tudok, de nem is beszélt volna le. azt mondta a terhesség nem betegség, amitől a kismama jól érzi magát, attól a baba is!

Noémi: a kitolás c. könyv? az tényleg jó, nekünk megvan, annyit röhögtem rajta. :D

mormota: ami has most látszik az sajnos még nem terhespocak, hiába te tudod hogy márpedig az az. még csak most kezd kiemelkedni a méhünk a medencéből, szóval ami látható ilyenkor az a belső szervek átrendeződése, + víz + felfújódás miatt lehet.

kb így nézünk ki most:

Kép

mia_snow

Csajok, olyan szépen esik a hóóóóóó! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

Megjöttünk a versenyről nagyon ügyes volt Máté, 4. lett a kb. 8-ból, és bár mind2 mérkőzését elvesztette, derekasan helytállt. Ő is sírt, mikor vesztett. Láttam durva eséseket, azt hittem a judo nem ennyire kemény sport. Felajánlottam, hogy inkább sakkozzon vagy néptáncoljon, akkor nyugodtabb lennék :lol:

Ácica, milyen előrelátó voltál! Köszi, ki fogom próbálni.

Heni, ez a tea se hangzik rosszul, ha végre nyílik errefelé Müller, azt is kipróbálom, szimpatikusabbak ezek mint a tök szintetikus vitaminok.

Noémi, és nyűgösen ébred a drága :lol: ?

Jó ötleteteket írtatok karácsonyra, én tavaly narancslekvárt főztem, idén citromlikőr lesz az s.k. ajándék. Én megyek szilveszterkor síelni, de léc nélkül, a hüttében fogok kötögetni, azt hiszem.

Mia, én normál állapotomban éjfél körül fekszem, most vagy 8-kor bealszok a fiam mellett, vagy legkésőbb 9-kor laptoppal/könyvvel a kezemben dőlök ki. Nem emlékszem, ez végig tart a 9 hónapon át, vagy enyhül majd?

Jó hétvégét, pihenjetek sokat!

Benta
benta

nálunk is esik... sőt szakad! már hófehér az egész kert, tökjó. készül a forralt bor. 8)

benta: enyhül. aztán a szülés után meg állva elalszol. :D

mia_snow

Mia!

Nagyon klassz a rajzocska :D !

Itt is esik a hó :D , meg nagyon hideg van :( ....ma vettem sapit-sálat..
És beszabadultam a Brendonba és vettem 2 nacit.....

KépKép
amadea

Mia, a szülés utáni kialvatlanságra élesen emlékszem. Kellett 5-6 év, hogy kiheverjem, Máté éjszakai rém volt, 1.5 óránként kelt 9 hós koráig :oops: Rettenetes volt, de a mai eszemmel máshogy csinálnám. A kicsid /nagyod/ rendes gyerek, hogy hagy aludni.
benta

Jelentem Győr is behavazott! :D

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok Lányok,

remélem nyugis mindenkinek a hétvégéje, nekem ez csengett le a mai üzenetekből...meg kreatív is, milyen jó ötletek ezek a saját készítésű ajándékok!!
Benta, ugye nem titkos a narancslekvár receptje? :wink: Ha nem jár nagyon nagy macerával olyan szívesen kipróbálnám...

Itt már most hétvégén is tele vannak a bevásárlóközpontok, gondolom mindenhol...és persze mindenki előtted tötyörög :x
Jó lenne kitalálni valamit előre és céltudatosan vásárolni, bár én mindig kóválygás közben bukkantam rá a jó ajándékokra.

Hát az ivás nekem is nagy gond, nem szeretem ugyanis a vizet :oops: de gyümölcsből kilószámra tudok enni mostanában, abban azért van víz bőven, meg a főtt zöldségben, levesben...éjjel viszont rengeteg vizet kell pótolnom, mert nyitott szájjal alszom... :oops:

Jó pocakosodást, pihenést
preta

És itt is esik, csak az utcán olvad el, az autókon, fákon, házakon megmarad, hurrá :P
preta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:02-kor.

Heni

Kép
szheni

Hahó, sziasztok!
Jó sokat írtatok tegnap óta. Mindenkinek köszönöm az üdvözlést.
Benta, neked is várja már a fiad a kistesót?
Mimmi, akkor neked jó kis segítséged lesz. Végül is ennek a viszonylag nagy korkülönbségnek is megvannak a maga előnyei. Persze az ember nem a nagytesónak szüli a kistesót, de jó, hogy már ilyen nagyok és okosak. Lehet a babázást újra kezdeni. :?
Na most itt zagyváltam össze-vissza, mert annyi minden jut egyszerre eszembe és mivel csak a töredékét írom le, nem biztos, hogy mindig érthető vagyok. :?:
Ácica te már túl vagy az összes első vizsgálaton? Nekem szept. 19. volt az utolsó menst.-m első napja, én ebből számoltam a jún. 26-ot, remélem jól. (a lányommal ez a dátum szept. 25. volt és júl.2-re voltam kiírva)
szheni, majd mesélj, hogy mi volt.....
Jó kis társaságba keveredtem......... :lol:
Na megyek, csinálok valami vacsorát.
poker

Azt még elfelejtettem írni, hogy nincs-e valakinek valami jó tippje felfújódás ellen. A doki mondta a Rennie-t, de nem szívesen szedek gyógyszert, még ha ezt lehet is. Már csak azért sem, mert akkor egész nap szedhetném. Viszont állandóan fel vagyok fújódva és büfögök (bocsánat).
Már hetek óta nem tudtam semmi olyat enni, ami igazán jól esne, mert semmit nem kívánok.
Ui : a hűtő nálunk is "büdös"....... :wink: [/url]
poker

Sziasztok, jajj mennyit írtatok, megpróbálok reagálni.

A hóesés: itt csak mutatóban volt, de szép is volt! Remélem küldtök még!! Imádom a havat, bár a hideget annyira nem.

Jelentem a hasam még mindig fáj, de anyukám is mondta, hogy neki is fájt pont így, és szerinte a szelek bántanak. Remélem is. Ha lefekszek, és felhúzom a lábamat, semmi bajom:).

És jelentem aludtam egy jót, tegnap 8-kor elaludtam, bár utána még voltam fenn egy órát a hasam miatt, de éjjel is jót aludtam, bár voltam kinn pisilni, de fél 8-ig nem keltem fel reggel, és du. is aludtam!

Most hogy olvastam vissza, éjjel azt álmodtam, ha lány lesz Nóra Auróra kell, hogy legyen, mert oan jól hangzik, persze, a férjem ezerrel tiltakozik ellene, de mondtam, hogy álom volt, és ráérünk, ha majd megtudjuk, hogy mi lesz.

Amadea: a dokim engedi majd, én mennék tornázni, csak hétvégén lenne jó, mert hétköznap 17-ig dolgozok, és utána már oan hulla vagyok mindenhez.

Süni: nekem nagyon lassan telik az idő, de sztem csak az első harad lesz ilyen. Ha megnyugszok, hogy minden rendben a genetikai UH, utána már repülni fog az idő, főleg, ha majd el kezdünk vásárolgatni.

Anuk: tök jó, hogy kiságy van. Kolleganőm nekünk is ígérte, már csak egy pelenkázó kell majd hozzá, de az uram bútorasztalos eredetileg, szóval egy pelenkázószekrény csak nem okoz neki gondot:), meg egy kis polc.

A védőnő nálunk sem volt sehol, csak a nagyszobában:), de nem is baj, mert elmosogatni nem tudtam.
Vendég

Poker: nálunk nem büdi a hűtő :lol: , nem is éreztem még nagyon büdöset, szerencsére nem vagyok szagérzékeny.

Mimmi: poker: köztem és hugom között jó 6 év volt a korkülönbség, és én emiatt nagyon ezt pártolom, mert nekem tök jó volt, hogy babusgathattam, vigyázhattam rá, játszottam is vele, sokat segít sztem.

De mivel minden ember más, erről is mindenkinek más a véleménye.

Mia: tök jó a rajz, és az is tök szupi, hogy Milán ilyen rendes avó, mármitn, hogyy végigalussza az éjszakát!.

Benta: gratulálok a fiadnak! a 4. hely is szép!
Vendég

Hello Csajszikák!

Itt is esett a hó, és ahogy Amadea is írta, kegyetlen hideg van. Az én drága Férjecském meg az őszi dzsekijében ment dolgozni... :?
És nem hallgatott rám,hogy öltözzön melegebben :?

Benta!
Máténak gratula, azért ez is szép eredmény! Szerintem jobban jár a mai világban, ha judózik, és nem sakkozik..., sajna ez van :(

Szheni!
Nagyon kreatív vagy, hogy ilyen jó kis ajándékokat találtál ki karácsonyra. Én tavaly vettem törülközőt mindenkinek, és ráhímeztem a nevüket. Ez már nem annyira kreatív, de tőlem ez is nagy szám :lol:
Az idei ajándékok még passz, hogy mik lesznek. Még gondolkodni sincs időm...

Poker!
Hogy érted azt, hogy "jó kis társaságba keveredtem"? Kritikának vagy bóknak vegyük? :wink:
A felfújódás ellen azt hiszem, jó a köménymag, napraforgómag, kesudió. (de nem a sózott!).

Nekem most olyan kínom van, hogy egyrészt dolgozok, és képzeljétek, nem fűtenek ránk! :twisted: Már 3 pulóver van rajtam, és vacogok. Ilyenkor csak hárman vagyunk bent az irodában, és úgy gondolják, ezért nem kell felfűteni a házat.
Na köszi! :evil:
Másik bajom, hogy éjszaka valami agyoncsípkedett, 11 csípés van rajtam, de "állatot" nem találtam a szobában. A csípések nagyon bedagadtak, félek, nehogy vmi baj legyen!
Tudtok abban segíteni, hogy be szabad-e venni a Calcium Sandoz pezsgőtablettát, nem árt a picinek?

Kép
ácica

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:03-kor.

Heni

Kép
szheni

Ácica: de szemetek, hogy nem fűtenek! Kár, hogy nincs vhol hősugárzó!
Meg remélem nemsoká mész haza!

Az interneten is rá tudsz keresni a betegtájékoztatóra, de most én is azt javaslom, hogy telefon vagy a dokinak, vagy a védőnőnek!

Heni: sztem anyukánknak gyorsabban telt, hisz nem volt nagyon milyen vizsgálatot várniuk, nem volt ennyi UH, sőt nem is volt.
Eszem a magne B6-t, hármat naponta! Szerencsére nem állandó jelleggel fáj, és főleg egy pontos, a vakbélműtétemnél húzódik.

Karácsonykor mi sem visszük most túlzásba az ajándékozást. Csak megértik, h kell a kicsre majd a pénz:).
Vendég

Heni!

Valószínűleg holnap felhívoma védőnénit, és megkérdezem, bár a gyakorikérdések.hu-n azt olvastam, hogy lehet, de inkább több forrásból informálódok, ráadásul a védőnő csak ismer személyesen.
Az időről: nekem nagyon lassan telt az első időszak, főleg az a pár nap, ami a pozi teszt meg az UH között volt! Most már mintha kicsit begyorsult volna. Jövő hét pénteken megyek UH-ra, és megszerzem azt a sztárfotót! :D
És hát a régi időkről: Anyukám mondta, hogy ő 12 hetesen volt először dokinál... No komment!

Puszedli!
Biztos, hogy a vakbélműtét helye fájhat, ilyenkor átrendeződnek a szerveink, és biztos ott húzódik a heg, :shock: gondolom én.
Azért pihenj sokat.

Poker!
Azt hiszem, kérdezted, hogy milyen vizsgálatokon vagyok túl. Egyelőre 2 UH-n (5. és 8. héten voltam, most kell majd a 10-en is), védőnőnél megkaptam a kiskönyvet, terhestanácsadásra kellene jelentkeznem, de nem tudom őket telefonon elérni, ott állítólag szintén lesznek védőnők, és ők küldenek majd el vérvételre, de az 1. ilyen labor állítólag a 12. hét körül van. :shock: Mondjuk vannak itt olyanok is, akik már voltak vérvételen a 12. hét előtt, nemde?
Szóval kicsit össze vagyok zavarodva. :shock:

Lányok!
Ha valaki vacsit főz, küld fény post, mert éhenhalok! (Az idegesít a legkobban, hogy itt a joghurt, amit elhoztam, de egyáltalán nem kívánom, inkább a pizzát :oops: )

Kép
ácica

Ácica sztem a mi védőnőink összebeszéltek, mert nekem is azt mondta, hogy a genetikai UH után lesz a nagy vérvétel, és tényleg érdekes, hogy más már volt. Úgy látszik, ez is más mindenkinél, minden dokinál.

Nekem sikerült felhívnom a Vasas SZt. P. u.-aiakat, egyből felvette egy csaj. Mondta, ha dec. 9-én lesz a nucha, akkor dec. 10-én mehetek is és megírják a vérvételes papírokat is.

Krumplifőzi fasírttal jó lesz? meg túrós rétes?
Ha pizzát kívánod, rendelj egyet, vmelyik nap én is rendeltem, és bevágtam az egészet :shock: .
Megyek, lefekszek, eleget ültem a gép előtt.

jó éjt! Szép álmokat!

Sok havat!

Pihenjetek sokat!

Puszi
Vendég

Puszedli!
Megnyugodtam, hogy még Te sem voltál laboron. Megírnád a tel.számot, amin elérted őket, mert szerintem az enyém rossz, mondjuk a védőnő adta meg. :shock: (Lehet priviben is) Ja és azt is, hogy a nap melyik szakában sikerült hívnod őket?
A vacsi tökéletes..., hm. a túrós rétes mennyei!!!
Hát most ettem egy kis ropit, a semminél az is jobb. Pizzát már nem rendelek itt az éjszakában.
Az igaz lehet, hogy a nucha szűrést nem mindegyik doki tudja megcsinálni?

Kép
ácica

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy ilyen jó témát sikerült elindítanom, mint a karácsony...és tök jó, hogy mindenki ilyen kreatív. A jamaket már én is kilőttem, pedig az jó ajándék. Nálam is megvolt a narancs, meg én nyáron is szoktam eltenni, és volt olyan is, hogy egy szép kosárba raktam 4 db különböző ízesítésű lekvárt.

Idén kávé és tea lesz a nyerő. Veszünk finom szemes kávét, kibontjuk és kb. 15-20 dkg-ként szép átlátszó celofánba rakjuk. Az egyikhez fahéjat rakunk, a másikhoz gyömbért...persze ezeket majd nem kell ledarálni, de adnak egy kis aromát. Pl. ezt kapja apukám, aki nagy kávéimádó.

A teások füves teát kapnak házi készítésű mézzel. Veszek fincsi házi mézet, és egy borfesztiválon láttam, hogy mindenféle finomságot (diót, aszalt gyümölcsöket) raknak bele.

Egyébként én még szoktam naptárokat is csinálni - fotókkal. Általában úgy szoktam díszíteni az adott hónapot, ami jellemző rá. Nagyon örül neki mindenki, csak ez úgy jó, ha évközben sok fotó készül.

Na jó megeredt a nyelvem, de erről ennyit! :D

KépKép
KépKép
kfnoémi

Vissza a fórum témához:

A Calcium Sandozról. Biztosan lehet, én a dokimmal beszéltem meg. Nekem az a problémám, hogy a tejtermékek nem csúsznak le, és félek, hogy tönkremennek a fogaim, ill. később a csontjaim. Ő mondta, hogy nyugodtan lehet, akár napi egyet is. Én ez kicsit soknak tartom, így vettem egy csomó joghurtot, túró rudit, Actimelt...ezek le-lecsúsznak, és mellette 2-3 naponta 1-1 Calcium S.

Képzeljétek, tegnap vettem kismamafarmert! Annyira boldog vagyok, mert olyan kényelmes, hogy ezt már két hónapja nem éreztem. Sajnos ez sem olcsó mulatság. 10 290 Ft volt a b.boom nevű üzletben, de a CundA-ban is ennyi, szóval szerintem nehéz lett volna olcsóbbat találni. Az a nagyon jó benne, hogy a derék része már most jó, ezért nagyon kényelmes. Egyébként nekem nagyon bejött ez a bolt, egész jó árak vannak.
Voltam a 2in1-ban is. Nekem kissé drága. A boltban 8500 Ft egy pamut felső, az outletben 50% kedvezmény, de kevés a méret - főleg a kis méret.

Igen Mia a Kitolás c. könyv az! Ez lesz a drágám egyik karácsonyi ajándéka. Nekem is nagyon tetszett, mikor beleolvastam, úgyhogy majd utána én is kiolvasom!
Egyébként nagyon jó az ábra! Amit írtál a víz + puffadásról az nagyon is igaz. Bár nekem korábban lapos volt a hasam - így már tényleg látszik egy kicsi - és a derékméretem 65-ről már 71-re nőtt, estére ez felmegy 76-ra is! (pont tegnap mértem le, mert elkeseredtem, hogy reggel nincs pocakom!)
De szerintem most már csak pár hét és még egyértelműbb lesz!
Tegnap egy feszülős felső volt rajtam és olyan büszke voltam a pocimra, bár szerintem kívülről hülyének néztek, hogy ekkora hasat miért nem dugdosok! :D

Puszedli, a hasfájás 100%, hogy normális. Nekem mondjuk nem fáj, de pl. éjjel alig tudtam aludni, mert itt húzódott, ha átfordultam akkor meg ott. De végül is ezek teljesen természetes dolgok, hiszen a beleknek most teljesen át kell rendeződniük, a méhnek pedig nagyon meg kell nőnie. Úgyhogy szerintem emiatt nyugi. Ez nem baj!

Nekünk ma aktív, pakolós napunk lesz, és a karácsonyi díszítgetést én is el akarom kezdeni! Tegnap a gyertyákat is megvettem az adventi koszorúhoz..
Ja és nem mellesleg ma akarom Apukámnak - az örk ifjúnak :D - bejelenteni, hogy nagypapa lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:03-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, mit nekünk kismamatorna, helyette inkább hólapátolás, hógolyózás :lol: , most jöttem be a fiúkkal, éppen teázunk. Gyönyörű kint minden. Ősszel megvettük a szomszéd telket, nem gondoltam bele, hogy ez a dupla telek dupla hólapátolással jár :) .

Lányok, mennyire egy hullámhosszon jár az agyunk kaja-ügyben! Emlékeztek a krumplistésztára? Most meg a pizza! Én is azt ettem tegnap, és nagyon kívánom most is!

Vérvételen még nem voltam, hiányzott az elszántság, de jövő héten elmegyek.

Ácica, remélem nem fáztál meg!

Mindenkinek köszönöm a gatulákat Máté nevében, nagyon várja a következő versenyt, szóval pozitív érzések maradtak benne az egészről.

Poker, 2 nagyfiam van, 6 és 7 évesek, nagyon várják a bébit! Minden nap puszilgatják, beszélnek hozzá, nézegetik a képeit, és rengeteget beszélünk róla. Jó lesz ez a nagy korkülönbség. A kicsi is jó, nekünk bejött, fizikailag fárasztó volt, de hihetetlen összhang alakult ki köztük, remek testvérkék. De kellett pár év, mire kipihentük magunkat a kezdetek után, így jött később a harmadik. Titkos vágyam utána egy kis korkülönbséges négyeske, de majd meglátjuk.

Szép hétvégét, ki mit főz? Nálunk vadas lesz, zsemlegombóc, zellerkrémleves.

Narancslekvár receptjét megkeresem és felrakom.

Sziasztok!

Benta
benta

..

Heni

Kép
szheni

És megint esik a hóóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép
szheni

hmmm, valami telepátia van itt köztünk :) ma pizza lesz az ebéd, bolognais :)

csináltam hóembert a kölöknek :) kicsit nyomi, de ez "élete" első hóembere, ha nem is tud róla ketten építettük..

Vérvétel: én se voltam még , szerdán Uh után, be kell mennem a terhesgondozóba,ott leveszik a vért a sima laborhoz (ehhez a védőnéni adott beutalót) aztán valami naplószámot kell kérnem az integrálthoz és akkor azt is leveszik, szóval ott fogok ülni délig kb. Apa jön az Uh-ra hajnalban 7re, aztán átad a nővéremnek, mert nem lenne türelme kivárni velem a vérvételes sort száz terhes nő között :D de valaki kell mellém, mert vértől ájulós -rosszullevő-összeesős vagyok és most nem kis mennyiséget fognak levenni, é nem kell éhgyomorra menni, ez + :D legalább nem az éhségtől fogok összesni!

Küldjetek havat!!!!!

Pusziiiiiii Niki+Prücsök

Kép
Kép
mniki84

Sziasztok!

Hát úgy látszik, akkor "láncpizzások" vagyunk... :lol:
Nekem tegnap lecsengett a pizzakívánás, mára a császármorzsa lett a menő, azt is csináltam délre, meg bablevest.
Niki!
De jó Nektek, hogy van havatok! Ráadásul annyi, hogy hóembert lehet belőle építeni! Irigykedek! Mi itt a délvidéken csak tegnap láttunk pár szemet, azt is csak mutatóban. :(
Prücsök biztos vonzódni fog a hóhoz, ha már most hóembert épített veled. :D
Benta!
A vitaminoktól erős vagyok, mint egy buldózer, nem engedhetem meg magamnak, hogy megfázzak, de azért felemelem majd a hangom, hogy jó lenne, ha 3 emberre is fűtenének... Csak lapátra ne tegyenek! :lol:
De jó, hogy ilyen nagy család vagytok! És még a 4. baba is szóba jöhet! Ez igen! Mi is nagy családot szeretnénk, remélem, teljesül majd az álmunk...

A csípések még megvannak, de már kevésbé duzzadtak. Voltam ma gyógyszertárban, vettem Fenistilt, meg megkérdeztem a Calcium Sandozt. Egy nap 2-t ihatok. Köszi nektek is a tanácsokat!

Vajon mi lehet Katával meg Magdival? Remélem, nincs baj, nagyon régen jelentkeztek...

Kép
ácica

Sziasztok!

Ácica: ment a privi!
és remélem gyorsan elmúlnak a csípéseid!

Küldjetek nekem havas tájas képet! Imádom a havat, de hozzánk alig jut el vmi:(, ilyen ha az ember a legdélibb ponton lakik:(.

Tegnap amúgy mi is pizzát vacsiztunk :lol: , vagyis inkább a férjem, én túrós rétest.

Képzeljétek, du. aludtam két órát, pedig reggel fél 9-kor keltem, tegnap meg elaludtam 10 órakor. Nem is vagyok álomszuszék.
Ma a derekam fájt, de hogy mitől kezdett el?? De a férjem rendes volt, befejezte a felmosást, imádom, nagyon sokat segít!

Nekem viszket a bal talpam, már vagy egy hete-nem is közöltem :lol:, nem állandó jelleggel, egy nap oan kétszer-háromszor, mintha ki lenne száradva...volt már nekem ilyen, voltam bőrgyógyásznál, persze, nem talált semmit. Most is gondolkozok, elinduljak-e.

Ma nem tudtam reggel wc-zni:(, de a hasam sem fájt, csak egy-egy ponton.

sőt, most a melleim sem érzékenyek, nagyobbak még mindig, csak nem érzékeny. Most aggódjak? :shock: Tudom, hogy hol ilyen hol olyan. Jajj, én már úgy várom a genetikai UH-t, bár utána sztem , mármint a 2. trimeszterben feleennyi tünet sem lesz, most is alig volt hányinger, szagérzékeny sem vagyok. Beleőrülök :lol: , bár hányni sem lenne jobb. Pedig biztatom magam, hogy rendben van minden, csak olyan rossz, hogy nem látok bele a hasamba, hogy biztos rendben van a drágánk.
Remélem a hányósok már jobban vannak!

nálunk ma a tegnapi volt, krumplifőzi meg fasírt, de csináltam salátát vacsorára. Holnap hal lesz, rizs és sok kukorica.

Heni: biztos gyönyörű most a kertetek, havasan!
Mikor kicsi volta, és a hegyekben laktunk, akkor még ugye más volt, mert egész télen sok hó volt, és imádtam, hogy mentünk szánkózni a dombra, meg sok angyalkát csináltunk, annyira jó volt!! Most meg úgy kell rimánkodni a fehér karácsonyért, és lassan már csoda, ha szenteste nagy a hó:(.

További szép vasárnapot!
Vendég

sziasztok,
hűű nálunk akkora hó van... ki sem tudtam menni ma sétálni Milánnal mert szinte folyamatosan esik! viszont olyan szép minden. :)

Ácica: nekem is volt hasonló, és nagyra és keményre dagadtak be a csípések. 1 éjszaka alatt a fél oldalamat (láb és derék-tájon) csípkedett össze valami. iszonyatosan viszketett, de ha megvakartam akkor meg fájt. keményre dagadt nem úgy mint egy egyszerű szúnyogcsípés. elmentem vele dokihoz mert féltem hogy valami gáz lesz de azt mondta hogy sajnos ez valószínű pókcsípés, bebújhatott az ágyba/ágyneműbe, és amikor mozogtam éjjel, azt hitte támadom, ezért csíphetett meg. na nekem se kellett több, rettegek a pókoktól amúgy is. :roll:

kalcium sandoz mehet terhesség alatt, nekem a 16. héttől majd kell is szednem merthogy az egyik gyerkőc szopik a másik meg ugye alakul, és fontos az utánpótlás.

derékfájás: mostantól bátran lehet számítani rá, azért kezd súlya lenni a gyerkőcöknek. nekem volt olyan hogy egy félórás félig ülő-félig fekvő helyzetben való tévézés után úgy beállt a derekam hogy a férjem segített felállni. mondjuk ez biztos hogy alkati kérdés is, szóval van akinél lesz ilyen, a szerencsésebbeknél nem.

terhességi tünetek: tavaly nekem egyik napról a másikra múltak el, én is bepánikoltam hogy most mi van... azt mondták akkor nekem hogy addig vannak tünetek amíg a szervezet meg nem szokja az emelkedett ilyen-olyan hormonszintet, aztán beáll a dolog. biztos ez történt nálad is Puszedli.

Ácica: babát vársz, nem tehetnek lapátra. csak ha szándékosan megkárosítod a céget. úgyhogy mostantól szinte azt tehetsz/mondhatsz, amit akarsz. ha esetleg nem akarsz visszamenni később, használd ki. :lol:

Szheni: tökjó lehet a telek. FOTÓÓT! a birkákról is. imádom őket. :D igaz hogy megenni is... :oops:

hogy telik az idő... Milánnal nekem nagyon lassan telt, most meg olyan gyorsan. jó mondjuk mi átugrottunk ugye 4 hetet azzal hogy nem tudtam hogy babás vagyok megint, de tényleg gyorsan. meg sokkal nyugodtabb vagyok mint először. imádnám nézni Ketteskét akár minden héten, de nekünk így Milánnal kicsit bonyolult lenne minden héten uh-ra rohangálni... úgyhogy most örülök hogy 4 hét nyugi van. :lol: anyu meg mondta hogy anno amikor ő minket várt, nem is volt ultrahang, illetve hát csak annak csináltak aki problémás volt. meg ennyi vizsgálat és vitamin sem volt, mint manapság. meg ő végig dolgozott... az öcsémmel is meg velem is szinte a munkahelyéről ment a kórházba szülni, pedig kertészetben végzett fizikai munkát. mondjuk szerintem anyáink/nagyanyáink nem is olyan "anyámasszonykatonái" mint sok mai kismama, aki egy könyvet nem rak arrébb mert fél hogy megemeli magát, stb. mármint nem itt akarok célozgatni senkire, csak van pár ismerősöm aki még boltba sem megy el mert ő terhes, a férje mosogat, takarít, stb... :roll:

na eldugulok, később visszanézek. addig csinálok egy kis forralt bort. :)

mia_snow

Puszedli!

Ne aggódj! A tünetek néha megjelennek, néha eltűnnek. Nekem sem folyamatos pl. a cicifeszülés (bele is haltam volna már, mert annyira erős szokott lenni.)
A talpadra ajánlom a Gabi Babakrémet (éljen a reklám! :D ), az jó zsíros krém, és illat- meg színezékmentes, tehát ha kiszáradt a bőröd, tutira használ majd. Nekem az egész testfelületem ki van száradva, nem győzöm kenni... Lehet, többet kellene innom? :shock:

Mia!
Kösz a biztatást! Remélem, nem pók volt, mert az arcomon is van csípés!!! :shock: És undorodom tőlük... Mondjuk másnap az előszobában agyoncsapott egy randa, fekete pókot, nagyot, kövéret (lehet, az én véremtől?), brrrr!!

Kép
ácica

Sziasztok Lányok!

Hűha, ezer éve nem írtam, így nem olvastam teljesen vissza, amiért előre is bocsánat :) Nagyon szépek az uh képek, gratulálok hozzá mindenkinek :) Mi pénteken megyünk a 12 hetesre, remélem kapunk képet.
A karácsonyi ajándék ötletek nagyon tetszenek, régen én is sokfélét csináltam, csak sajnos a környezetemben annyira nem értékelték, ezért feladtam... viszont a narancslekvárral lehet megpróbálkoznék én is :lol:
Évekkel ezelőtt én is megcsináltam a mézet magvakkal, ami tényleg nagyon szép, egyetlen baja, hogy vannak olyan magok, amelyekkel trükközni kell, hogy szépen a helyén maradjon, amikor töltjük rá a mézet. De nagyon mutatós ajándék :)
Velünk egyébként nem sok minden történik, csak nagyon elfoglalt vagyok, ezért nem tudtam eddig sem jönni. Szervezzük ezerrel az esküvőt (kedden érkezik a meghívó :) ), ráadásul hétvégén tanulok vezetni, így a kevés itthon töltött időt legtöbbször alvással töltöm. Sajna a tüneteim sem változnak, de reménykedem, hogy jövőhét végére, amikor betöltöm a 12. hetet, legalább a fele elmúlik :)
Kata2, remélem rendben vannak a dolgok körülötted, és ha jelentkezel csupa jó híreket írsz majd nekünk!
Ja, igen,és itt is csuda szép a hó :)
magdii

Mia: de irigykedek , hogy nálatok is sok hó van!! Küldjetek ide is légyszi!!!

Köszönöm a nyugtató szavak!! Reméljük tényleg minden oké a kicsivel!

Holnap veszek espumisant, hátha az is segít.

Ácica: nem tudom mi csípett meg, de ha az a pók, és most leütöttétek, akkor legalább nem csíp meg többet.
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:04-kor.

Heni

Kép
szheni

Heni, aranyos vagy, szerencsére semmi gond, csak tényleg a sok teendő... most nagyon összejöttek a dolgok, esküvő, munkahely, plusz még a kresz tanfolyam... Jól bevállaltam, de a jogsit muszáj megcsinálnom, az esküvői készülődést nagyon élvezem, a munkahely, na azt nem élvezem, de szükséges rossz... :D Viszont így kevesebb időm van itthon rosszul lenni :D
Jó éjszakát Mindenkinek, megpróbálok picit sűrűbben jönni :)
magdii

Sziasztok

Most vagy én vagyok koránkelő, vagy mindenki dolgozik. Nah mindegy. Olyan gethás vagyok mint az állat. Rod szerint nem normális dolog, hogy amióta várandós vagyok egyfolytában megbetegszem. Marad az ágynyugalom, mézes citromos tea, kamillás gőzölés. Jelentem újabb hét, újabb -1 kg. Lassan visszatérek a tinikori versenysúlyomhoz, már csak -4 kg, és elérem a 80-at.

Pocok valszeg jól van, néha nyom egy kicsit, sőt tegnap reggel akkora dudor volt a hasam jobb alsó részén, hogy megijedtem, de aztán vissza is húzódott. Ott van kb megtapadva a drága.

Még egy hetet kell valahogy kihúznom, hogy újra láthassam. Az este megpróbáltuk használni a babahallgató készüléket, de Rod szerint csak a gyomrom korgását hallja. :( Én meg már hallucinálok, mert igenis hallom a gyors dobogást. Nah majd karácsony körül már talán tényleg jól kivehető lesz. Most húzok vissza az ágyikóba :)
Vendég

Jó reggelt!
Már megint hétfő van, utálom a hétfőket.......... olyan gyorsan elrepült a hétvége.
Bár néha itt a munkahelyemen jobban ráérek olvasgatni, mint otthon.
Benta, a négy gyerkőc szép terv, sok boldogságot hozzá. Biztos, hogy a kis korkülönbségnek is megvannak az előnyei, főleg ha már egy kicsit nagyobbacskák. :wink:
Ácica, a "jó kis táraságba keveredtem"-et természetesen pozitív értelemben gondoltam....... :wink:
Nekem is vett a párocskám espumisan-t felfújódásra, de még nem próbáltam ki. A hétvégén elkezdett fájni a torkom és majrézok, hogy nehogy kijöjjön valami nyavalya rajtam. Én most az Elevitet szedek,de este bevettem még egy csomag Lenkei-t is (hátha elűzöm a vírusomat), de aztán elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy a túl sok vitamin se jó...... :?:
Ez a Hipp Natal nekem is szimpatikus, lehet, hogy áttérek majd.
Tegnap délelőtt kutyasuliban voltunk, ott sem volt túl melegem, azt hiszem jövő héttől már a kutyázást is overálban fogom megejteni.
Ma megyek dokihoz, régebben írtatok erről a toxoplazmózisról (remélm jól írtam), majd rá akarok erre is ma kérdezni, hogy megoldható-e, hogy erre is csináljanak nekem szűrést, mert azért én szoktam a kutyákat takarítani... :roll: és valami olyasmit olvastam, ha jól emlékszem, hogy ha már átestem ezen, akkor a szervezetem termel ellenanyagot, ami a bébit is megvédi.......???
Na jó, eldugulok. Remélem mindenki jól van és írjatok!!!
poker

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:04-kor.

Heni

Kép
szheni

Sziasztok!
Olyan karácsonyi hangulatom lett, ahogy olvastalak Titeket!! :D Nagy ötlet a narancslekvár, azt hiszem sasolom a receptet és ez lehet nálunk a nyerő ajándék a családnak. Bár mi is megbeszéltük, hogy ettől a karácsonytól nem ajándékozunk a családban, de nemigen tudjuk betartani. Sok a nagynéni, nagybácsi, unokatesó, de ez a jó. Főleg, hogy összetartóak is vagyunk. Férjemnek szuper ötlet ez a könyv is. Köööösziii!!

Én múlt héten vágtam be egy egész pizzát. Férjem nem győzőtt csodálkozni rajta. Finom tonhalas volt. Tegnap egy jó nagy adag tárkonyos csirkeragu levest főztem, meg krumplipürét, töltött csirkecombbal, ubisalival. Bár mostanában levest ennék levessel.

Benta, gratulálok a fiadnak a 4. helyhez, jót tesz a sport a gyereknek.

Anuk, nekem is fáj 2 napja a torkom, de nem vészes. Iszom a mézes-citromos teát (bár óvatosan a mézzel a cukor miatt) és sok citrusfélét. Meg Tantum Verde-t szopogatok. Szerencsére nem rosszabbodik.

Poker, a toxo-t megcsinálják alapból mindenkinek. Ha már átestél rajta (pozitív az eredmény), az jó.

Délután megyek védőnőhöz, kiváncsi vagyok híztam-e az elmúlt 3 hét alatt. Délelőtt hívom a dokimat is, hogy mikor menjek hozzá, szerdán pedig megyünk a genetikai uh-ra. Jajj, de kiváncsi vagyok.
Egy kis mozgás valóban nekünk sem ártana. Mi a véleményetek a kismama jógáról??? Már régen gondolkodom rajta. Ha másért nem, már a légzésgyakorlatok miatt is jó lehet. Hmmm????

Na, megyek, előkeresem az adventi díszeket, koszorút. Vigyázzatok magatokra!

KépKép
süni76

anuk76 jobbulást neked!
Köszönöm a magos receptet felfújódás ellen, majd kipróbálom. Most van itt egy csomag mandula a munkhelyemen, de csak nézegetem napok óta, mert nem kívánom.
Süni76, köszi az infót a toxop.-ról, remélem minden ok lesz.
Benta, a 4. hely egy versenyen szerintem is nagyon szép, bár átérzem a helyzetedet, hogy nem mindig olyan könnyű megnyugtatni a gyerkőcöket. Dorka a múlt héten szavalóversenyen volt az iskolában, de csak az első három jutott tovább a városira. Ő nem volt benne és nagyon csalódott volt.
Na jó, kicsit dolgozom, mert "hívogat a munka".......
poker

Sziasztok!

Magdi: örülök, hogy jól vagy!

Heni: igyekszem nyugodni :wink: , anyukám is mondta, hogy ő is hasfájós volt, meg ha a baba miatt lenne, azért ebben a 4-5 napban már véreznék is sztem.
Reggel ment a hasam, nem értem, ha eltudok menni wc-re akkor megy. Miért nem lehet kicsit keményebb?
Már bocsi :oops: .

Én évek óta készülök adventi koszorút venni, de mindig sajnálom rá a pénzt:(.

Anuk: jobbulást!!!
Süni neked is!

poker: én is utálom a hétfőt!
a toxoplazmózis már benne van a kötelező szűrésben, én is meglepődtem rajta.

Ja, képzeljétek, pajzsmirgy UH-ra áprilisra tudok majd időpontot kapni :shock: , és hívtam reggel a dokimat a pajzsmirigy vérvétel eredménye miatt, nem épp a legjobb, épp a határértéken van:(.

Szép napot!
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Végül a tegnapi aktív napunkból nem lett semmi. Olyan erős hóvihar volt nálunk egész nap, hogy ki se mozdultunk a lakásból. Még az autó "téliesítése" is mára maradt!

Puszedli, ne aggódj a tünetek miatt. Teljesen természetes, hogy kezd elmúlni, hiszem az első trimeszter végén járunk. Ráadásul Szheninek és nekem sem volt semmi tünetem, és mégis minden rendben a picikkel. Bár megértem, hogy aggódsz, én is ilyen vagyok, és néha én is "kívánom" a rosszulléteket..azért mégiscsak szerencsések vagyunk!

Lányok, a megfázásra ajánlom nektek az Oscilococcinumot. Ez egy homeopátiás szer influenzára. Megelőzésképpen a legjobb. Én pl. már akkor el szoktam kezdeni, mikor egy "kedves kolléga" bejön betegen, mondván, hogy ő milyen jó munkaerő.
Köhögésre meg a Sthodal szirupot szoktam venni, szintén homeopátiás - száraz és hurutos köhögésre is tökéletes.
És persze a sok mézes, citromos tea + sok-sok C vitamin.

Szheni, örülj neki, hogy egyenlőre tartod a súlyod. Ez a lehető legjobb! Nemsokára úgyis elkezdenek a gyerkőcök rohamosan nőni, és akkor jönnek a + kilók is!

Süni, szerintem nagyon jó a kismama jóga. Én is akarok menni. Én a II. kerületben lakom, itt már ki is néztem egy helyet ahol van. A légzőtechnikák miatt is mondják, meg a relaxáció miatt is.

Nekem még 1 hét a doki, de már nagyon várom! Úgy szeretném már látni Balta babát! Olyan jó neked Szneki, irigyellek a sok uh, és 4D miatt!

Szép hetet mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi

Közkívánatra:

Narancslekvár

1. A befőttesüvegeket és a fedőket kiforrázzuk.
2. A narancsokat megmossuk, megtöröljük, majd sárga héjukat krumplihámozóval vékonyan levágjuk, és deszkán gyufaszál vastag­ságúra felszeleteljük.
3. A narancsok fehér héját és belső hártyáit eltávolítjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha szeletekre bontjuk, a szeletek alját éles késsel levágjuk, és kifordítjuk őket a belső hártyából. Ha nem vagyunk elég alaposak, akkor kesernyés lesz a lekvár (persze aki így szereti, az szándékosan hagyhat rajta a héjból).
4. A narancshúst felkockázzuk, kilónként hozzáadunk egy-egy hasonlóan előkészített citromot is. Hozzáöntjük a tisztítás során kifolyt levet is, valamint a sárga héjdarabokat.
5. Dzsem kocsonyásítót adunk hozzá, a tasakon szereplő adagolás szerint. Ízlés szerint édesítővel és esetleg fahéjjal vagy szegfűszeggel ízesítjük. A gyümölcsöt felforraljuk, majd kis lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsdarabok szétmennek.
6. Forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

S ha ez még nem lenne elég különleges, tavaly kipróbáltam vérnarancsból is - gyönyörű színe lett!

Ha valakit nagyon riaszt az aprólékos tisztítás, az csinálhatja úgy is, hogy citromfacsaróval nyomja ki jó alaposan a narancsokat, belekapargatva a rostokat is a lébe (illetve a főzés előtt a vékony lé leöntésével lehet némileg alakítani a sűrűségen), majd ebből készíti el a dzsemet. Így inkább zselé állagú lesz, nem lekvár, de az íze ugyanolyan jó. :lol:
benta

Sziasztok Kismamik és Kisbabák! :lol: :lol:

Hű, de régen voltam már!!! Először is: LÁTTAM, LÁTTAM A BABÁNKAT! Persze apuci is! :lol: :lol: Szerdán voltunk UH-n, kapálózott a kis kezeivel, és a kis szíve is hogy vert! (kétszer is bekapcsolta a doki). Volt hüvelyi+hasi is, bár nekem eddig mind kettőt csinált mindig. A nyaki redője 1,9 a BPD:18 mm. :D :D Teszek fel képet is, bár ewz pont nem a legjobb, mert a lábai pl. nem látszanak. Csak mire a képre került a sor, elfordult a szentem.

Az én dokim egyelőre nagyon rendes. Úgy ismertem meg, hogy mikor augusztusban odaköltöztem a férjemhez, megkérdeztem a házidokit, hogy kit ajánl, és őt mondta SZTK-san. Akkor még más miatt mentem el, aztán amikor gyorsan az utazásunk előtt ki kellett deríteni, hogy van-e baba, felhajtottuk őt a megyei kórházban, épp UH-zott, tök rendes volt, mert aznap du. meg is vizsgált, tök ingyen. Az UH is ungyen van, sőt a védőnő nekem nem adott beutalót, azt is megcsinálták. Ő tudja, hogy mi csak a vizsgálat miatt utazunk át két országot egy-két napra, ezért mindig előre szól, hogy mikor menjjünk majd. Az UH-képet is odaadta ingyen, pedig ki volt írva, h egy kép 1000 Ft. Legközelebb már kell menni hüvelyire is, akkor gondolom a privi rendelőjébe megyünk majd, ami azt hiszem kb 5000 Ft lesz. Szóval örülök, hogy ilyen rendes, meg elég laza, minden parára kedvesen válaszol, és megnyugtat. :D
Azt mondta, uszodába is mehetek, mert ugye klórozzák, vizsont tudnunk kell, hogy amúgy hajlamosabbak vagyunk kismamaként a gombás fertőzésekre....

Mindjárt folytatom a nagy beszámolót, de most csatolom a képet.
Kép

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

Háát, ebből nem sok minden látszik... :( de azért valami kivehető, ugye?
Ezt mutogattuk mindenkinek, amikor megmondtuk a hírt, olyan jó, hogy már mindenki tudhatja! :lol: :lol: :lol: Volt nagy öröm, engem meg hímestojáson fognak járatni, azt hiszem, legalábbis az első szülői-anyósi-nagyszülői reakciók alapján... Nagymamám csak elpityeredett, majd el kezdte mesélni, hogy amikor apukám született... :lol:

A védőnéni látogatását szerencsére megúsztuk, mivel beteg, és helyettesítették. Viszont kiderült, hogy hajszálra annyit nyomok, mint 5 hete... Nem is csoda, hiszen alig tudok enni. Sajnos a hűtő miatt még mindig, mert egész napra elmegy az étvágyam, ha megérzem a szagát. (még a kinyitásnál befogom az orrom, de utána a környékén is érzem...). És sajnos egyre érzékenyebb vagyok a szagokra...

A vitaminokról annyit, hogy szerintem nagyon fontos szednünk. Sajnos hiába táplálkozunk rendesen, ma annyira kizsorválják a földet, amin a növényeket termesztik, hogy nagyon alacsony a vitamintartalma. + a szállítás miatt sokat szinte éretlenül szednek meg, és később mesterségesebn érlelik, de ekkor már nem lesz benne több vitamin... Ezért sajnos szedni kell vmit, ha pótolni akarjuk a megfelelő mennyiséget, főleg így babásan, szerintem. Engem egyébként megnyugtat, mivel alig tudok változatosan enni, legalább azzal nyugtatom magam, hogy a vitaminokból juttatok neki...

Miskolci kismamáknak: a Tégelben 6500 Ft.ért lehet bérelni övterelőt, amit, ha egy éven belül visszaviszed, teljes mértékben levásárolhatsz! Amint néztük az árakat, ez nem lesz nehéz...

Végre tudtam venni kismamaövet+ egy nadrágot a CundAban Miskolcon. Hála a képnek és a leírásotoknak, megtaláltam könnyen, csak nem tudtam, mi alapján kell méretet választani. Nagy nehezen előkerítettem egy 50-es forma eladónőt, és megkérdeztem tőle. Kedvesen közölte, hogy fogalma sincs, mivel amikor még ő volt terhes, ilyen nem volt! Nem akartam mondani neki, h mi nem volt még, amikor ő volt terhes (pl. mobil, személyi számítógép és egyebek...), hanem nagy nehezen elértem, hogy odahívott egymásik nőt, aki már tudta, hogy hogy kell használni... (pedig ő sem volt olyan hű de fiatal).

Jaj, az UH-képről mondta egy ismerősöm, aki eü-ben dolgozik, hogy fénymásoljuk le, mert idővel nagyon-nagyon ki fog fakulni a képkészítés technikája miatt.

Szép napot!

Csillagtáncos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:05-kor.

Heni

Kép
szheni

Csillagtáncos! Gratulálok a babához, illetve a képhez! A lábacskái tényleg nem látszanak, de szerintem mindannyian oda tudjuk képzelni, mivel pont ugyanitt tartunk mi is. :D Ezért is jó egymással beszélgetni! Szerintem is a legjobb dolog a szívdobogást hallani, illetve látni mikor mocorog. Nekünk a 11. hetin annyira mozgott, hogy alig tudta a doki lemérni, a 12. hetin viszont aludt...és olyan rossz volt kijönni, mert mikor látod, hogy mocorog olyan érzésed van, hogy majd kicsattan az egészségtől.
Egyébként azt nem értettem, hogy miért kell menned majd hüvelyire? A 12. heti után már hasit szoktak, vagy vizsgálatra értetted?
A vitaminokról osztom a véleményedet, én is folytonos szedő vagyok, bár az is biztos, hogy ezekben is van egy csomó adalékanyag.

Szheni, örülök, hogy ennyire bátorítod Puszedlit. Őszíntén nekem is jól jön, mert így tényleg elhitetem magammal, hogy ha valami nem lenne rendben, akkor azt éreznénk.

Láttátok a storyban, hogy Marsi Anikó június 5-re van kiírva, tehát ő is sorstársunk. Pont azon gondolkodtam, hogy múltkor szinte félidőben jelentette be, most meg a csütörtöki újságban benne volt, tehát a nyilatkozata 12. hetinél korábbi. Erre anyukám azt mondta, hogy igen, mert a többedik gyereknél az ember már sokkal magabiztosabb, tudja, hogy ilyenkor már biztos lehet benne, hogy szülni fog. Nekem még nincs meg ez az optimizmus. Ezért is várom mindig annyira az uh-kat!

KépKép
KépKép
kfnoémi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szheni 2011.11.15 00:05-kor.

Heni

Kép
szheni

Csillagtáncos: jóóó a kéép! nem látcik a lába de tudjuk ám hogy ott van, nem tudja eldugni. ;) Nekem Milán szinte végig úgy takarta magát hogy nem lett róla csak tán 2 normális fotóm a 4d-vel együtt. na azóta bepótoltam. 8)

amúgy higyjétek el, az anyai ösztöneink kiválóan működnek babavárás alatt is. BIZTOSAN TUDNÁNK ha tényleg baj lenne. a dokim szerint egyébként az az anyukák dolga, hogy aggódjanak. köszi. ha van min akkor azért, ha nincs min akkor az meg már gyanús. :lol:

Szheni:
[quote] írta:másodiknál egészen másképp éljük majd meg az egész várandósságot, mint most.
a jövőbe látsz. a legutóbbi uh-n örültem hogy látom a kicsit, de örültem hogy 2 perc volt az egész mert kint várt a "nagy". :D tavaly ilyenkor szinte ölni tudtam volna mégegy percért. jó ez túlzás, de a lényeget értitek. :) abba pl félek is belegondolni hogy milyen lesz a nagyfiam nélkül 3-4 napig a kórházban. 3-4 órát sem voltunk még külön eddig. nna nekem most ez a legnagyobb parám. :(

mia_snow

Hello Mindenkinek!

Hogy vagytok? Remélem, mindenki remekül!!! :D
Csillagtáncos!
De jó, hogy jöttél, nagyon szép a babó, attól függetlenül, hogy a lábacskái nem annyira látszanak. Tényleg jobb gépen megőrizni a képeket... mondom én, akinek még sajna nincs UH-képe. Remélem, most kérhetek. Csütörtökön vagy pénteken megyek UH-ra, sajnos ezen a héten nem tud elkísérni a férjem, mert végig délelőttös :(
Pedig olyan jó lett volna!
Benta!
Köszi a receptet, gusztán hangzik, és tök jó meglepi lesz mindenkinek szerintem. Már csak üvegeket kell szereznem, és nem elrontani (nem igazán főztem még be semmit :oops: ).
Szheni!
Egészségedre a csokit! :D Sajnálom, hogy csak ilyen ritkán ehetsz. Igazából nekem sem kellene édességet zabálnom, de valamikor elemi erővel tör rám a "kívánás". Mint tegnap a császármorzsa iránt... :)
Tényleg nehéz a neten tájékozódni, annyira sok az infó. Én a hoxa.hu-t, meg a gyakorikerdesek.hu-t szoktam még olvasgatni.
Anuk!
Vigyázz magatokra! Nekem is volt két napig torokfájásom, de a szervezetem győzött (no meg egy kis C-vitamin, mézes-citromos tea, a szokásos)

Ma én sem vagyok túl jól. Fáj a pocim, néha akkorákat nyilall, hogy nem tudok mozdulni. Remélem, csak a szalagok húzódnak, és nincs semmi baj... Nyugtassatok meg!
Csak mehessek már UH-ra, annyira ideges vagyok, hiába mondom magamnak, hogy nyugi...

Kép
ácica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?