Új privát üzeneted érkezett!

Márti Ez borzasztó, :cry:
A sírásom közepette hirtelen azt sem tudom mit írjak...

Kép
dius87

Én ilyenkor mindig hálás vagyok az életnek, hogy nálunk nincs semmi komoly baj...

Kép

Kép
sz.veronika

A mi sokkal kisebb problémánk úgy néz ki mégis az infacoltól volt, mióta nem adom neki, azóta megint naponta van kaki.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire jó, mikor itt alszik rajtam, mint most is :) Ha korábban tudom, hogy ez ennyire jó, akkor már rég lenne gyerekem :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

ma nálunk is ez ment szinte egész nap, én kezdem azt hinni, hogy Pálminál nem 24 óra egy nap, hanem 48 óra egy ciklus, mert egyik napot végigalussza a másik napot végignyüglődi, és ezt most már meg tudom figyelni egy ideje...

Kép

Kép
sz.veronika

Mi nem éreztünk a frontból semmit. Kristóf reggel fél 8- kor kelt, mostanában hamarább kelek, mint ő. :)

A sírós történet után itt egy mosolygós. Kristóf esténként az ágyban rajtunk gyakorol felállni, és rugózik. Ilyenkor apa szerint olyan, mint Komár László, nagyon nevetséges, ahogy csináljam és ahogy látja, hogy nevetünk rajta annál jobban csinálja. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy, boldog szülinapot!

Dius, Tüni75: dec. 20. egy szuper nap, én is akkor születtem! :-)

Láttátok most a híradókat, hogy az ÁEK (Honvéd)-ban kivizsgálják az EDÁért elkért pénzeket, meg vesztegetés meg katonai ügyészség meg minden? Igazából azt tartom viccesnek az egészben, hogy nem CSAK az anesztes kap ugye ingyenesnek számító ellátásért pénzt, ennyi erővel mindenki ellen indíthatnának nyomozást.

Betty, mindegy, hogy mit választasz, a lényeg, hogy hordozd nyugodtan, mer' az jó! :-) Később kipróbálhatsz mást is ;-)
danann

A hordozásról jut eszembe...

Most készülünk hordozót venni, olyan kengurura gondoltam, amit én elöl apa meg a hátán tud hordani, és felém illetve kifelé is tudom ültetni benne a bébit... bár lehet hogy ilyen nincs is :)

Azt nem tudom még, hogy amíg ilyen kicsi és nem lehet sokáig nem vizszintes helyzetben, akkor addig csak a hordókendő jó, amiben tudom fektetni is? Mennyi idősen lehet már ülő helyzetben? Amikor már magától is tud ülni, vagy lehet hamarabb is?

Nektek melyik hordozó vált be? Nekem tetszik a hordókendő, de azzal apa nem tudja majd a hátára venni, kétfélét meg nem akarok venni.

Kép

Kép
sz.veronika

De van ilyen! Én most rendeltem, még nem érkezett meg, Hauck kenguru 3 way, meg az espiritnek is van ilyenje a brendonban, mindkettő 12 kg-ig jó. Zsófival csak elől hordható kengurunk volt, és bizony mikor már nyolc kiló volt, jobb lett volna a hátamon vinni. Na majd a tesót :lol:
Vendég

http://index.hu/politika/belfold/aek3298/?main&rnd=294

olvassátok el! Durva! nem a hálapénz, hanem az, hogy előre megmondják, hogy fizessenek érte és még azt is, hogy mennyit.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Lívia!

Én is jót mosolyogtam ezen az EDA-s dolgon! Most miért csinálják a fesztivált? Tényleg mindenkinek csúszik a zsebébe valami a kórházban,mert sajnos ilyen világot élünk. Mondjuk én igyekeztem meghúzni a határt,mert jó, a dokinak ok.,meg a szülésznőnek is, viszont én ugyan nem adok a csecsemősnővéreknek! Mindennek van határa! Amikor a Rókusban szültem,borzasztóan kevés és rémes állapotú babaruháik voltak, Bercimen konkrétan a pelus fölött egy kinyúlt régi rékli volt és úgy pólyázták be, hát vittem nekik vagy 10 db bodyt+ volt 2 csecsemős,akik viszont sokat segítettek és nagyon jól álltak hozzá a dolgokhoz,na ők kaptak személyesen egy kis ajándékot, fényképet. De itt nagyüzem van és rohanás és nem lehet azt bírni, hogy mindenkinek pénzt ad az ember, aki rendesen végzi a dolgát...Nekem sem ad senki, ha az oviban megteszem,ami tőlem telik, de nem is tudnám elképzelni, hogy egy szülő borítékot dugdos a zsebembe, hogy többet foglalkozzam a gyerekével... Á, olyan abszurd ez az egész!

Márti
borossné becz márta

Én szomorúnak csak azt tartom eda-fizetés ügyileg, hogy kiszolgáltatott nőktől fájások közepette "kértek pénzt" és ahogy itt korábban megállapítottuk nemis következetesen, mert van aki fizetett van aki nem... mondjuk azokat a kismamikat is sajnálom akiket ilyen miatt beidéznek :twisted:
A zsebbe dugdosásról meg abszolút Mártival értek egyet, ha mindenkinek adsz, semmi pénz nem elég - bár elég szomorúnak tartom, hogy az egészségügyben dolgozók nincsenek megfizetve, ezzel a módszerrel nem lesz javulás szerintem :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Hát ha már megszültem volna és kapok egy beidézést bíróságra emiatt, biztos nem mennék el, a lényeg hogy túl vagyok rajta és hogy minden rendben. Az én dokim is közölte velem előre hogy tiszteletdíja van ami: 50.000 Ft. Legutóbb mikor vártam hogy sorra kerüljek két anyukával dumcsiztam az egyik tavaly szült a másik 4 éve. Aki tavaly szült tőle nem kért ők hálából: 25.000-et adtak aki 4 éve tőle ugyanúgy elkérte az 50.000.-et. Ebben csak azt nem értem hogy ez is pofára megy? Tavaly szült nála párom egyik rokona és tőlem sem kért pénzt. Szóval nem értem. Mindegy. Így a vizsgálatokért nem adok neki semmit, mert az 50-et én soknak tartom, és még szülésznőnek is adni szeretnék, de hát kibírja ezt anyagilag? Én sem fogok tudni mindenkinek adni azért mert rendes volt velünk.

Kép
dius87

Szveronika!
1, nincs időkorlát, hogy meddig lehet függőlegesen.
2, annak ellenére, hogy sok gyártó ilyen képpel is illusztrálja a temékeit, NEM SZABAD kifelé fordítva hordozni a babát! Egyrészt mert a gerincének nem jó, gondold meg, általában magától is egy olyan tartást vesz fel, mintha előre görnyedne, és ha szembe van veled a hordozóba, akkor pont így van, de ha kifelé fordítod, és neked háttal van, akkor homorítania kell, ami nem tesz jót. Emellett ha mondjuk az utcán mentek (meg egyébként is), rengeteg inger éri, ami elől előbb-utóbb menekülni akar, hozzád bújni és aludni, de kifelé fordítva ezt nem tudja megtenni. Samu is így volt sokáig, ha elindultunk, kb 10 percet nézelődött, aztán békésen befúrta a fejét a mellkasomra, és köszönte szépen, ő aludt.
3, amire még figyelni kell a hordozóknál, hogy a baba lába ú.n. béka-tartásban legyen. Nézd meg Pálmit, ez pont olyan, ahogy ő magától is tartja hason, háton egyaránt: térd behajlítva, láb felhúzva. Ez a tartás kell a csípője fejlődéséhez. Ehhez a hordozóban az kell, hogy térdhajlattól térdhajlatilg legyen alátámasztva a lába, popsija. A legtöbb kengurunál ez nem így van, ha megnézed szinte bármelyiket, akkor láthatod, hogy elég keskeny rész van a popsi alatt, és így a baba lába lóg, ami nem tesz jót a csípőfejlődésnek.
4, ami a fektetést illeti, eléggé hamar megunják a babák, utálják, hogy nem látnak ki a hordozóból. Persze minden babánál máshogy van, de Pálmi már szerintem hamar rákap a nézelődésre.
5, Miért ne tudná apa a hátára tenni őt kendővel? Azt gondoljátok, nem tudná megtanulni? Mert simán lehet kendővel háton hordozni, sőt, 6 kiló felett csak háton lenne szabad a babát vinni, mivel elől árt a hordozó gerincének, megterheli a gátat, az alsó csigolyákat. Ezt érezni is egyébként, baromira megfájdul az ember háta, dereka.

Nyugodtan vegyél kendőt, egy kb 4,5 méteressel már szuperül lehet háton hordozni, azzal majdnem minden kötést meg lehet csinálni. Ha apa nem akar nagyon csomózgatni meg tekergetni (ami egyébként egyáltalán nem olyan bonyi, ahogy sokan képzelik), akkor neki egy mei tai-t ajánlanék, azzal elől is tudja vinni, míg kicsi, vagy egy olyan háti hordozót, mint pl. ez itt.

Ha szeretnél még infókat, vagy máshonnan megerősítést, hogy nem csak én beszélek itt hülyeségeket, akkor nézegesd ezeket:
www.hordozo.hu
babanetes hordozós topik
www.mamami.hu hordozós topikjai

Háton hordozás alvó Samuval :-) :
Kép
danann

Hálapénz ügyben nekem az a véleményem, hogy az más, amikor a szülésznő, orvos miattam jön be, munkaidőn kívül, vagy extrán odafigyel, és ezért én HÁLÁból, és saját döntésem alapján adok, ha adok. És más, amikor valaki előre rögzíti, hoyg mennyit, és miért. Ráadásul az EDA az ÁEK-ben 24 órában elérhető és jár. Nos ez más!

Lányok, nem panasz, de olyan sokat írtok, nekem meg dolgozni kéne, amíg Villő alszik, és máris mindjárt felkel! :)

mtunde

Én hordoztam kifelé Zsófit kirándulás közben, nagyon élvezte, nem homorított, nekem volt csak kényelmetlen :) Amikor láttam, hogy álmosodik, gyorsan befelé fordítottuk Apával, és aludt is :)
Vendég

Sziasztok!

Márti: Én nem tudtam végignézni. Annyira aranyos kisfiú. :(

Én is olvastam az EDÁ-s dolgokról. Egyébként én olvastam is valahol, hogy azért "szokás" adni, merthogy szólnak érte. Szóval ez "köztudott" volt.
Mi adtunk utólag, de nekem spinálom volt, és a hölgy annyira kedves volt, és végig annyira figyelt rám, hogy véleményem szerint megérdemelte. Mi már az elején úgy gondoltuk a férjemmel, hogy annak adunk, aki kedves, és normális volt Velem. Szívem szerint még a műtősfiúnak is adtam volna, mert ő is végig viccelődött, próbált jókedvre deríteni, megnevettetni. Igazából elég jó hangulatú műtét volt, az orvosok is sokat nevettek, meg a szülésznő is, csak nekem valahogy nem volt vicces kedvem. :lol:

Peti képzeljétek fürcsi után még nézelődött kicsit, aztán csak egy pirinyót sírt, és elaludt. Csak kétszer kelt enni, míg apa elment, azt is gyorsan, és aludt tovább. Utána is még durmolt két órát velem, úgyhogy ki vagyok símulva. Aztán meg azt játszotta, hogy kiabált, és vigyorgott a hangokon, amiket kiadott. Ezt most kezdi tanulni. Annyira aranyos. De vissza nem mosolyog. Egyszer 4 hetesen rám mosolygott, azóta nem. :( De tegnap úgy meghatódtam. Voltak nálunk vendégek, átadtam dögönyözésre, és keresett a szemével kétségbeesve, merre vagyok. Aztán egy idő után megnyugodott. De jól esett, hogy látok valami reakciót, hogy mégis tudja, hogy én vagyok az anyukája. :oops: :lol:

Én is most gondolkodom kenguruvásárláson! Meg pihenőszéket szeretnék! Valamelyikőtöknek van ilyen? Szeretik a babák? Láttam olyat, aminek egyenes a fekvőfelülete, és újszülött kortól lehet használni. Abban magammal tudnám vinni a lakásban, és nézelődhetne.

Veronika: A hasfájás nem jött vissza?

Na, megyek, nyűglődés van. :roll:

Kép

Kép
nikuc

Nekünk pihenőszékünk is volt, háromhónapos volt, mikor kapta, nagyon szerettük! Jött velem teregetni, főzni, mindenhova, és tök jól elnézelődött, eljátszott benne :)
Vendég

Sziasztok

Dius: Még én sem voltam szülőszoba látogatáson, de elvileg jövő szerdára úgy kértem időpontot a ctg-re (11re) hogy utána még megjárom a dokimat és 13 órától van a szülőszoba látogatás. Ha hamar végzek a dokinál akkor nem maradok ott. A nagy lányomat a SZabolcsban szültem és ahhoz képest itt mennyei a szülőszoba a dokim szerint ( meg a neten is néztem képeket).
A kórházi cuccom még nincs menetkész ,de félig már bepakoltam.
Egyébként a baba méreteivel (korával) nekem sem tiszta a kép a dokim mindig megkérdezi hogy biztos-e a fogamzás kb. dátuma mert most 2 héttel idősebbnek látszik a bébink az uh szerint. De mivel a lányom is (elsőre) 3850 grammal született így mindig annyit mond hogy én csak nagy gyereket tudok szülni ( ha végig bírjuk együtt a 40. hetet akkor tuti 4 kiló felett lesz.

Susy Boldog Szülinapot :D

Márti, tudom milyen amikor elfelejtik az ember szülinapját. Nekem a párom családja , mióta ismerem őket ( 12 éve) nem bírják megjegyezni. Egy-két napot mindig késnek pedig az én szülinapomat még lehet kötni a tüzijátékhoz is ( aug 21én születtem). Tavaly az anyósom még le is szúrt hogy én miért nem szóltam (????) mert hogy így most neki milyen ciki.

Úgy látom a hálapénzek tekintetében én vezetek, a dokim a szülésért 100.000-et kér, de ő már 8 éve a nagylányomnál is 50000et kért így én nem csodálkoztam hogy most ennyit mondott de így látva hogy ki mennyit fizetett elborzadtam, de most már nem tudok mit csinálni. EGyébként a barátnőm dokija is 100.000et kér így azt hittem hogy ez normális.

Tünde
tüni75

tüni75 Uh szerint nekem is 2héttel idősebb, a dokim is mindig mondja hogy ő nem érti. Kedden megyek megint uh-ra majd meglátjuk most hogy állunk. Én sztk-ba járok CTG-re és nincs kedvem elmenni egyedül szülőszoba látogatásra sajnos a páromnak dolgoznia kell és kevés a szabija azt meg a babára tartogatja. De nem vágyom rá különösen hogy meglássam oda már úgy akarok menni hogy csak babával jövök ki. Van ismerősöm akinek szintén 100.000-kért a doki, de ő magándoki volt nem sztk-s. Az enyém viszont az. Mondjuk nem a mi kerületünkben mert direkt hozzá akartam járni mert a családban mindenki nála szült csak furi hogy egy sztk-s orvos pénzt kér a szülés levezetésért. Félre értés ne essék én akartam adni ráadásul pont annyit amennyit kért csak olyan kellemetlenül éreztem magam mikor az arcomba lökte ezt a dolgot körítés nélkül. De lehet azért kér pénzt mert nem kerületi vagyok. Na mindegy. Ráadásul jól esett volna ha nem az 5.hónap után rögzülök meg benne hogy valójában ki is vagyok, addig minden alkalommal azt hitte valami új kismama vagyok és nagyon szétszórt minden leletemet 10szer meg kell nézni mert nagyon nem emlékszik rám, csak a magas vérnyomásom maradt meg benne ami már nem magas és azt is mindig elfelejti. Persze nem várom el hogy mindent fejben tartson de akkor kicsit rossz hogy szinte minden alkalommal előröl kezdünk mindent és mindent elmondani. Aztán néha ugranak be neki képek. Persze vannak olyan kismamák akik név alapján simán tudja hogy kicsoda és nem számít hogy két órája ott ülök de ő előbb bemegyek mert őrá emlékszik. De lehet itt is a pénz beszél. De volt már olyan vizsgálat amikor azt se kérdezte meg hogy jól vagyok e vagy van e valami panaszom és 3percet voltam bent kb, hát akkor majdnem elsírtam magam.

Kép
dius87

A pihenőszék nekünk is bevált - Panndi hsz-ét én is írhattam volna :lol: Mi is 3 hónaposan kaptuk és ugyanezekre használtuk, Lillu is szerette :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Szia Dia

Én is pont ezért váltottam dokit 28 hetesen!!! az sztkba jártam hozzá általában 2 órát vártam mert nagyon sokan voltak nála, és nem volt képbe sosem hogy ki vagyok. A vizsgálatokról annyit hogy 28 hét alatt két uhra küldött el (a két genetikaira) amit ugye szintén nem ő csinált. Volt neki elég saját betege nem foglakozott az újakkal. A pohár akkor telt be amikor visszarendelt októberre pedig azon a héten végig szabin volt.

Akihez most járok nagyon rendes és bár magán alapon fogad de az ÁÉKba járok hozzá, mert az nekem közelebb van.

Te hogy állsz a kórházi cuccokkal?? Én úgy hallottam hogy már a babának is vinni kell mindent (popsitörlő, pelenka stb.)??

Én benne lennék egyébként ha már ilyen nagy a baba, hogy egy héttel előbb szüljek. Próbálom a pocaklakómmal "megbeszélni" a dolgot és a dec. 15 nekem nagyon szimpinek tűnik valami miatt pedig semmi nem köt ehhez a dátumhoz. Nekem egyébként a dokim dec. 20án mindenképpen megindítja a szülést azt mondta. (gondolom nem lenne kedve karácsonykor bejönni)

Tünde
tüni75

Tüni Én már mindent bepakoltam amit úgy éreztem hogy kell, meg a babának is összekészítettem amiket úgy gondolok hogy beviszek persze ha valami kimarad majd apa behozza utána. Én is úgy tudom hogy kell vinni a babának pelust azt is raktam be meg popsitörlőt is meg kis sapkát meg kesztyűt. Én is örülnék ha egy héttel előbb jönne. :) A december 15 nekem is szimpi. :)

Akkor úgy látom nem csak az én dokim elvarázsolt egy fickó. Én már kibírom nála ezt a pár hetet, nem akarok variálni.

Kép
dius87

Sziasztok lányok!
Nagyon új vagyok itt...ez az első hozzászólásom!
Második babámat várom és a Mávban szeretnék szülni, és nagyon úgy néz ki, hogy ügyeletben ezért is kavarodtam ide információ gyűjtés céllal! :oops: Olvasgattalak titeket és hát lenne egy két kérdésem ha nem gond!!!!

Dius87 ha jól sejtem egy az orvosunk én is a szegedi úti SZTK-ba járok és a leírtak alapján (sok várakozás, pénz és stb.) nagyon úgy néz ki! :roll:
Nem tudom Neked mikor említette meg a pénz dolgot, de Nekem most a 31. hétben....kérdezte, hogy említette már-e a feltételeit....mondom nem....és akkor közölte velem, hogy 80eFt (plusz, minúsz).....köpni nyelni nem tudtam, és mélységesen felháborodtam!!!! Ja és arról nem beszélve, hogy bejelentett kerületi lakos vagyok, aki totál ingyé járhatna oda...amúgy alkalmanként adtam neki 2000Ft-ot ami nem biztos hogy elég volt Neki mert hát nem ismert meg tőle :lol: ! Nekem is volt olyan hogy két órát ott vártam (leletet akartam kikérni csak) és mások hamarabb bementek, tudom hogy azért mert Ők időpontosak voltak, na de volt hogy én is időpontra mentem (2alkalom volt), de volt hogy úgy is vártam 1 órát minimum, a másik esetben pedig kb. ketten voltunk a váróban...szóval amúgy is sorra kerültem volna (ez most hétfőn volt...amikor is közölte velem az anyagi dolgokat)!
Ahogy Te is írtad, félre értés ne essék nem kívántam Tőle ingyen...valamennyit én is szántam rá...na de nem 80eFt-ot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval Én már semmit nem értek....de semmit...egy biztos, hogy nem fogok Neki ennyi pénzt kifizetni!!! Ezért is gondolkodom azon hogy ügyeletben szülök! Január 25-re vagyok kiírva....
Köszönöm, hogy ezt ide leírhattam...egy kicsit megkönnyebbültem...
Nem részletezném, hogy miután hazajöttem a dokitól nem bírtam a sírást abbahagyni....

Naty81
naty81

hihi most nézem...kérdést nem is tettem fel... :lol:

Naty81
naty81

Sziasztok!

Naty
Üdv köztünk. :)

Hálapénzről, doki nekem is megmondta előre, hogy mennyi az annyi, ha azt akarom, hogy ott legyen a szülésnél. Spinálisnál meg a szülésznő mondta, hogy ha nem adok külön akkor a dokimtól kéri el. Így 5000 volt a spinális.

Pihenőszékünk nekünk is volt, meg hinta is, amit egész jól lehetett fektetni. Mindkettőt nagyon szerettük, de már kinőttük. :)

Kép
Kép
susytunder

Danann,

koszi a sok hasznos infot

Amig nem tudja tartani a fejet, addig a hordozokendoben csak ugy tud lenni, hogy nem tud nezelodni... vagy rosszul gondolom?

Az nagy segitseg, hogy felhivtad a figyelmem a csipotartasra!

Panndi,

koszi, megnezem ezeket a markakat!

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

a hasfajas van, most vettem edeskomeny teat, majd megprobalom.

Rengeteget tornazik es nyuglodik szegeny hogy megszabaduljon a szelektol, de korantsem sir annyit, mint amikor nem jott a kaki.

Meg utana kell neznem a tea keszitesenek, mert a csomagolasan csak a felnottekre vonatkozo info van.

Kép

Kép
sz.veronika

Naty!

Szerintem semmi gond azzal, ha ügyeletben akarsz szülni! Persze nem ismerem az összes dokit, de,amikor 2 hónapja szültem,mielőtt a dokim beért, az Ő kérésére megvizsgált az egyik ügyeletes orvos (Gombos doki) és az ügyeletvezető (Kazár doki), hát hihetetlenül kedvesek,rendesek és óvatosak voltak, nam fájt ahogy vizsgáltak és emberi módon bántak velem, ahogy a szülésznők is (mondjuk ott kifogtam az adú ászt, szerencsére). Szóval, ők tudták, hogy nem látnak tőlem pénzt (leszámítva a szülésznőt), de ettől függetlenül nagyon rendesek voltak, azért nem mindenki csak a hálapénzért csinálja szerencsére! Ha pedig így döntesz, akkor orvost normál esetben nem sokat fogsz látni,úgyhogy inkább a szülésznő személye lesz a meghatározó,azt meg sajnos eleve nem lehet választani, de közülük meg tényleg mindenki nagyon rendes (na jó, azért 1 kivétel akad),úgyhogy nyugodj meg! Az tuti, ha szerdán szülsz, jó kezekben leszel, olyankor az én dokim ügyel! :lol: Azt már csak halkan jegyzem meg,hogy,ha ilyen az orvosod, biztos nem vesztesz semmit, ha nem nála szülsz! Ez egyszerűen gerinctelenség, ahogy viselkedik!!!

Susy!

A szülésznőnek kellett odaadnod az anesztes pénzét??? Marha jó, még arra sem veszik a fáradtságot, hogy ők elkérjék, hanem a szülésznőkkel csináltatják? Hát elég korrupt banda! Vajon Georgi doki is tud erről? Mondjuk mostmár biztos!

Márti
borossné becz márta

Márti
nem a szülésznőnek, csak ő közölte velem, amikor mondták, hogy császár lesz, hogy a dokinak szánt pénzből elkérik a "szúrás árát", ha nem fizetek érte külön. Apa adta oda az 5000- ret amikor engem kitoltak a műtőből. De mindegy így is úgy is durva.

Gabeszról tudsz valamit Márti?

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Igen, csak gondoltam,majd jön! Szoktunk beszélni. Volt egy kis ijedtség,de szerintem nagyon ügyesek a férjével együtt,a kicsi Dávid meg gyönyörű és állandóan cicin lógna! Egyébként meg nagyon büszke vagyok Gabeszra,mert nem ijedt meg a szoptatás kezdeti nehézségeitől, hanem szembenézett velük, ha kellett szoptatási tanácsadót hívott és nagyon-nagyon kitartó szopi-ügyben!
Biztos jön majd és hoz képet, megéri kivárni!

Márti
borossné becz márta

Susy: És téged nem idéztek be tanúskodni? Egyébként egy másik fórumon olvastam, hogy ki voltak akadva, mert beszéltek erről, hogy kitől kértek, meg kitől nem pénzt, és idézték őket a tv-ben nicnkévvel, meg a linket is mutatták. :shock:

Kép

Kép
nikuc

Egyébként én is azért szeretnék venni ilyen pihenőszéket, hogy lásson, mert most nagyon megsértődik, ha kimegyek a szobából. Hozzátenném- jogosan, hiszen baromi unalmas lehet ott egyedül. Így leglább nézelődik. Most már kelés után nem akar aludni, most feküdt le reggel óta, de most meg már jó két órája alszik. :D

Kép

Kép
nikuc

Arról jut eszembe, hogy unalmas lehet egyedül...

...ma éjjel az egyik etetés után visszatettem a kiságyba aludni, aztán még ezt-azt csináltam kb. 10 percig és mielőtt visszamentem volna lefeküdni még benéztem hozzá, hogy minden rendben van-e.

Hát ott pislog a sötétben, teljesen csendben, majd megzabáltam :) Nem is bírtam így otthagyni, hogy ébren volt :)

Kép

Kép
sz.veronika

Naty Én az újpesti sztk-ba járok, szerintem az nem ugyanaz... :roll:

Kép
dius87

Márti
Naná hogy várok, örülök, hogy hoztál híreket róluk.
Emlékszem én is jól megkinlódtam a szopival, de majd a kistesóval már okosabb leszek. :wink:

Engem nem idéztek sehová, de nem is mennék az tuti.

Kristóf sem szeret egyedül lenni, ha kimegyek a szobából jön utánam. Sokszor mire kiér, akkorára vissza is jövök, olyankor csak pislog, anya mit meg szaladgál. :)
Mostanában ha ie ülök a géphez, rögtön lázad. Nem nagyon tetszik neki, ezért csak akkor szoktam írni, ha alszik, vagy ha valamivel nagyon elfoglalja magát. :)

Kép
Kép
susytunder

Lanyok,

a 6 hetes kontrollon mi varhato, mit neznek? Csaszarosnal?

Koszi

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm lányok!!!! Annyira jó, hogy van kivel ezeket megbeszélni!!!
Igen dius87 az újpesti nem ugyanaz :lol: viszont ahogy látom ott is ugyan úgy mennek a dolgok!
Tényleg itt járt közületek valaki a szegedi úti sztk-ba?
Amit el is felejtettem mondani, hogy az első babával sajnos császáros lettem, mert a babára rá volt tekeredve a köldökzsinór!
Két év három hónap telik el a két szülés között...most szeretném, ha minden engedi simán megszülni a másikat....nagyon-nagyon szeretném!!! Erről van valakinek tapasztalata Máv kórház ügyileg?
Természetesen ha indokolt a dolog akkor nem fogok foggal körömmel ragaszkodni a sima szüléshez!
Ti használtatok szülés előtt, közben és után valamilyen homeós szert?
Az elsőnél csak utána használtam.
Márta köszönöm az infót...kicsit megnyugodtam...egyébként azt meg lehet tudni hogy ki az az egy difis szülésznő :oops: :roll: ?
Köszönöm lányok
puszi

Naty81
naty81

Naty!

Privi ment!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok,

jövök lassan, csak most altatási problémáink vannak. Igérem, lesz szülési történet, meg kórházi tapasztalatok is, csak most sűrgős segitségre van szükségem.
Minden egyes szoptatás után a következő történik: szoptatás közben bealszik Dávid, mivel még mindig sárga kicsit, szóval ébresztgetni kell. Ahogy látom, hogy bekajált és már csak cicizik, megvárom, hogy kicsusszan a szájából, kicsit várok, hogy letehessem és én is aludhassak. Erre 2 perc múlva kinyilik hirtelen mindkét szeme hatalmasra és néz-néz. Néhány másodperc és irdatlan sirásba kezd. Cici be újra és kezdődik minden előről: bealszik, szemek kigúvadnak és sir. Nem tud elaludni és megnyugodni. Mit tegyek? Próbáltam babazenét (pocakból már ismerős neki), plédet, sétát, ringatást, éneklést, mesélést, minden csak néhány másodpercig segit. Cici mellet most talán a cumi is segit, de 1 órás folyamat lett igy az altatás, ami napi 6-7-szer nagyon fárasztó. Nem tudok igy pihenni. Mit javasoltok?
Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Gabesz, nálunk nem volt ilyesmi, de próbáld meg esetleg, hogy magad mellett tartod, ott altatod a nagyágyban, akkor minden további macera nélkül alhat, és a megnyugtató közeledben marad; hátha így ki lehet cselezni... én ezt csináltam néha Rózával, ha szopi után nem akart elaludni.

Kép
Kép
szalamandra

Gabesz
Nálunk sem volt ilyen, de én is azt mondanám, amit Szalamandra. Bújjatok össze, szerintem az anya megnyugatót közelsége, illata kell neki. Esetleg bugyoláld be, mert az anyaméhbe határolt volt a mozgás tere, és ez megnyugtató a babáknak.

Ma vettem észre reggel, ahogy a konyhában rásütött Kristóf arcára a nap, hogy jól ki van száradva, ez okozza nála az arcpírt is. Mit lehet erre használni, gyógyszertári testápoló? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy: Petinek is nagyon ronda a bőre, megszáradt a tejkiütés. Pedig kentem Sudocrem-el. Most akarok neki venni alverde bio baba arckrémet, majd elmondom, milyen volt. Most mi is a gyógyszertárival kentük, de túl lájtos.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Ugabesz,
nálunk is ez volt Benével, ha a cumi nem okoz szopizavart, nálunk az bejött, csak az alváshoz használtuk eleinte. És ha ott melletted jobban elalszik, az is megoldás lehet, ha a férjed is engedi. :) És a Susy által tanácsolt bebugyolálás is jó ötlet, Villő például azt szerette. Eleinte ő is nehezen aludt le, cumi, bugyolálás, és némi pityergés kellett hozzá. Persze akármeddig nem hagytam sírni, de 5 perc belefért. Ha behergelte magát, akkor kivettem, és ringattam. Ja, és mindketten hason tudtak kizárólag mélyen elaludni!

Susy,
az alverdét még nem próbáltuk, de nekünk a dm babylove-os "Wind und Wetter" krémje nagyon bejön. Hidegben sokszor előre bekenem vele az arcunkat. Bene elég kiütéses a felnőtt kozmetikumoktól, most is előjött a lábán a csalánkiütéses-ekcémás nyavalyája, mert apjával együtt fürdött néhányszor a felnőtt tusfürdős vízben, és ezek a babylove-os cuccok tök jók neki is.

mtunde

Még annyi, hogy a bebugyolálás nagyon jó ötlet. Nekünk Peti sokszor "túlpörög", és azzal nagyon jól le lehet nyugtatni. Úgy kell csinálni, hogy a kezét 45 fokban a teste elé kell tenni, aztán jó szorosan (ésszerűen) áthajtani a takarót, aztán a másik kezet ugyanígy rá, és megint áthajtani. Úgy nem idegesíti a kalimpáló keze, mert ő még nem tudja, hogy az az övé, és azt hiszi, hogy macerálják. Ez addig válik be, amíg nem kezdi szopni az ujját, meg nézegetni a kezét. (akkor jön rá, hogy az az övé). A másik trük: az előző napi pólómat is mellé teszem a kiságyba, ha alszik, mindig hozzábújik, és utána megnyugszik. A mi ágyunkban meg addig mocorog, míg a párnámhoz nem dugja a fejecskéjét. Nekik még jobb a szaglásuk, az anyuka illata megnyugtatja őket. Közben kap egy cumit, és azt hiszi, hogy mellettem fekszik. (Cumiból nekünk úgy tűnt, hogy a rövidebb szopókájú tetszik neki)

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok,
köszönöm a javaslatokat. A bebugyolálás nem jött be, azt már próbáltam korábban is. Mellettem is aludt már, akkor is 5 percenként felébredt, az sem jött be. Ringattam sokáig, az sem. A cumit is kiköpi, inkább 5 percenként cicizne, de azt is próbáltuk már, akkor ezt csináltuk 1 órán keresztül és nem aludtunk.
3 ötletem van:
- hidegfront miatt nyűgös
- hasfájós lesz - bár nem annyira huzogatja a lábát...
- mivel sárga picit, ezért ébresztenem kell, hogy meglegyen a 3 óránkénti etetés napközben. Persze szegény nem örül neki. Lehet, hogy hagynom kellene inkább? De keveset szopizik és a súlya miatt nagyon fontos, hogy elégszer szopizzon. Éjszaka persze nem ébresztem, legalább akkor aludjon kicsit.

Most például, 11-kor ettünk, utána déltől 2 órán keresztül nyúgösködött, nem tudtuk elaltatni, igy belecsúsztunk a következő szopiba. Szopizott 2-től fél órát és szépen bealudt. Kézben ringattunk fél órát, kiságy, újraébredés, sirás. Újra ringatás, alvás kiságyban, most megint sirás, szóval mennem kell. Viszont ha nem pihenek, csökken a tejhozamom. Ma érezhetően már kevesebb van. :(

Javaslatok?

Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Én a kezét sosem bugyoláltam be, mindíg kinthagytam.

Gabesz
Kezdetben a szopi nagyon sok kinlódással jár. Próbálj meg nem parázni, lehet nem is fogsz tudni tenni semmit, lehet nálatok most ez egy ilyen korszak, és majd magától fog megoldódni. Nálunk sokszor hajnal 1- ig nem volt hajlandó kristóf aludni, mikor ilyen pici volt, sok mindent kipróbáltam, de valójában az idő volt a megoldás. Aztán jött más. Lehet nálatok is ez lesz.

Bőrszárazsággal kapcsolatban köszönöm a tippeket. Egyenlőre kenem neki gyógyszertári krémmel ,aztán hétfőn beszerzek valami rávalót.

Kép
Kép
susytunder

Ma voltunk, megvettuk a hordozokendot, de meg nem tudtam kiprobalni, mert miota hazajottunk alszik. Szerintem megint nyugos ejszakank lesz, mert ma szinte egesz nap aludt eddig.

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok nálunk esik a hó, és szépen megmarad. :)
Egyrészt örülök neki, másrészt nem, mert altót, ablakot cserélnek kedden. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Köszönöm a privit Márti! :wink:
Válaszoltam :wink:

Naty81
naty81

Suzy: Nekünk meg jővő héten raknák a cserepet az új tetőnkre, úgyhogy várjon még kicsit a hó. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?