Szia,
Eni!
Mail-ben ment a diagram, Erazmusz is biztosan hamarosan valaszol a feltett kerdeseidre, de most nehany napig nincs net-kozelben.
Kedves
Olga, ha megadod a mail-cimed, szivesen elkuldom neked is.
Kedves
Liz! Bemasoltam nehany reszletet Erazmusz korabbi irasaibol, szerintem megtalalod benne a valaszokat a kerdeseidre:
...
A vetélések gyakori oka a petefészek hormontermelésének elégtelensége. <U>Erre lehet következtetni az alaphomérséklet mérés görbéjéböl is,</U> ha azt jól csináljátok. (Tapasztalatom szerint Budapesten és mostanában ezt nem igazán jól csináltatják a "dokik".) <SUB>fentebb megtalalod a doktorno elso irasai kozott, hogyan kell jol merni a hot, ha erdekel</SUB> <U>De a hormonvizsgálattal lehet igazán megállapítani.</U> A
várható vérzés elott kb. 1 héttel kell megcsinálni a hormon-vizsgálatot. Siklósi professzor a II. Noi klinikáról állapította meg, hogy
ebben az idoben végzett 3 progeszteron mérés átlagának 21ng/ml felett kell lennie. Ha <U>alatta van, gyakori a sorozatos (habituális) vetélés</U>. Az alacsony progeszteron hormonszint és a magas prolaktin szint pedig meddoséget is okoz...
...A <U>Clostylbegyt ovuláció indukciós szer. Akkor kell adni, ha nincs ovuláció, vagy akkor, ha ugyan van, de bizonyítottan alacsony a sárgatest hormon (progeszteron) szint a ciklus második felében</U>.
Ebben az esetben viszont nem csak 3 hónapig kell adni, hanem addig, amíg a terhesség be nem következik. És az sem biztos, hogy 2x1 kell naponta. Progeszteron szint méréssel kell beállítani
a megfelelö hormon szintet, addig emelni, amíg be nem áll a megfelelö hormon szint. Ez lehet napi 5 tabletta is maximálisan (Siklósi prof. határozta meg ezt az értéket).
Ha beállt, ezzel a mennyiséggel kell kezelni, akár egy éven keresztül is...
Remelem segitettem, Lella