Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy: Nekem a Luca Bianka tetszik. Amúgy még egy tipp, ami nekem nagyon kedves: Nora

Megőrülök: zserbó, fánk, túrós palacsinta, beigli, kürtös kalács, somlói, szilvatorta......................mgőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőrülök!

Kép
mannababoca

Ibernuska! Ford Mondeon tanultam vezetni! Imádtam! Igaz a lábaim jó hosszak!

Bkatalin! Végül mégiscsak felhívtam ,mert bár nem jött sok, de továbbra is jött. Azt mondta, hogy ilyenkor már érzékenyebb a méhszáj és valószínű egy hajszálér elpattant. Ha nem társul hozzá fájdalom, összehúzodás stb, akkor ne aggódjak.
Nagyon ügyes a kisfiad!

Erika! Szorítok, hogy megkapjátok a pénzt! A mamádnak meg jobbulást! Mamád kedvenc lányát meg el lehetne küldeni a f-ba, ha ilyeneket csinál!

Csakegy: Ez versenyre kelhetne a Nemoda Buda-val! :D

Vera! Eredetileg mikorra voltál te kiírva? Nem lehet, hogy mégiscsak elszámolták?

Én képzeljétek a likörös csokikat kívánom nagyon, egy egész dobozzal fel tudnék falni belőlük!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

mingyá kezdődik a XXI. század a régi gyereknevelési elvekről... (én meg alig kapok levegőt... kellett nekem bezabálnom...)
Vendég

Bocsi a belekotyogásért!
Csak egy nyereményjátékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

http://hogyanalszol.dormeo.hu/index.asp ... &sid=50976
jnmesi

Sziasztok!

Megint gyors bekukk. Nézegetem nem-e lassan megszületik verzso ikrei után a következő topik bébi! :D

Én megvagyok, rengeteget és nagyon erősen keményedik a hasam, de a méhszáj zárt meg minden, szóval egyben vagyunk még. Hétfőn találkoztam az EDA-s orvosnővel nagyon szimpi volt!

Jövőhéten meg megyek az első NST-re. Hát én is eljutottam idáig. :D

Közben pedig elkészült a weblapom, amit múltkor említettem, nézzetek rá ha van időtök és várom a kritikákat:

http://kismamaknak.hu

Közben meg barnamacis problémák picit javultak, bár meg nem oldódtak. De mióta extra adag hashajtó lekvárt eszem vmit hat azért. :D

Na megyek aludni, Jóéjt mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát ez a XXI. század érdekes volt :shock:
De jó hogy ilyen szabad világban élünk...

Én is kivános lettem, az előbb dobtam be egy fél kalácsot margarinnal, kakaóval, nyami :)

Musi, az amcsi e-bay-rol rendeltem a tojást :twisted:

Kép
Kép
zsiraf8

zsiraf.
tetszik a vacsorad! :lol:
latod UK bol kellett volna rendelned!!! kozelebb is van! nem tudod visszakuldeni, hogy nem jo?

KépKép
KépKép
mush589

Musi, isteni volt, még megspékeltem egy kis dzsemmel :)

Pénteken megyek méredszkedni, eddig 4-5 kilonál tartok, lehet ez most ugrik :shock:
Mindent megkivánok ami elémkerül :shock: Most a mézre pattantam rá, még jó hogy nincs itthon :D

Néztem a Mothercare honlapján, de nem volt külföldi szállitás. Ennek még a dugója is amcsi volt, ahol ugye 11o volt van. Apukám megreparálta, hogy be tudjam dugni :? Na mindegy..

Kép
Kép
zsiraf8

Atyaég! Rekordmennyiség! 4 oldal egy nap!!!
Köszi, hogy csináltatok programot a szokásos "mit csináljunk éjféltől négyig" időszakra! :lol:

[quote]Z írta:öldi!
A szülésfelkészítőnkön azt mondták, hogy a spinális érzéstelenítés után azért kell feküdni, mert ha mocorogsz, iszonyatos migrént kaphatsz tőle. Na, egy ismerősömnek az EDA után egy hétig!!! volt fejfájása. Tényleg lehet az EDÁ-nak is ilyen mellékhatása???

Berni! Ez attól függ, hogy milyen vastag kanült/tűt használnak. EDA-nál csak a vastagabb jó, de ott NEM LEHET fejfájás, mert nem szúrják át a keményhártyát, vagyis nem tud szivárogni a gerincvelő melletti folyadék, ami a nyomáscsökkenés miatt okozHAT fejfájást, ha nem töltöd vízszintesben a lyuk behegedéséig az időt.
Spinálnál még egyes helyeken vastagtűznek, ezesetben lehetséges - az említett okok miatt - fejfájás, (megjegyzem azt is tudnál csillapítani, de nem gyakorlat), de csak kb. 5%-nál. Spinált is lehet vékony szettel végezni, de van, ahol nincs rá keret!
Szóval EDA-nak NEM LEHET ilyen mellékhatása! Hüvelyi szülésnél sétálgatni is szabad kanüllel a hátadban.
Pl. sógor bordatörötteket is így érzéstelenít, akár heteken keresztül, úgy, hogy gyaktilag járóbetegek, csak bemennek fájdalomcsillapításra.

[quote]a írta:kkor van fejfájás, ha a katéter a bevezetés során "eltéved"

...ezesetben jó nagy f......sz a doki. Olyan nincs, hogy eltéved. Ez olyan eset, mintha a te munkahelyeden a bérelszámoló nekem utalná a fizetésedet, és amikor reklamálsz, azt mondja, hogy bocs, tévedtem.

[quote]a írta:kkor ha megszületik a baba nem sír fel... (mondjuk ezt nem értem mi köze ehhez, de ő tudja...).

Cili! Semmi.

[quote]A írta:múgy ha pl. burkot kell represzteni, valószínűleg már úgyis mindegy és az EDA nem oszt nem szoroz.

Manna! Ezt nem értem. Miért nem oszt nem szoroz?

[quote]h írta:ogy jobban félek attól, hogy a gerincem környékén matassanak,

Zsebi! Ahol EDA-nál "matatnak", ott már nincs gerincvelő, tehát kárt nem tudnak tenni benne. (Nem is szúrják át azt a külső kemény burkot, amiven van a gerincfolyadék, nemhogy a belső burkot, ami a velőt határolja. ) Abszolut biztonságos, szerintem te is inkább az ismeretlentől tartasz.

[quote]h írta:ogy nem leszek attól rosszabb anyuka,

Gaby! De hát miért fordul ez meg egyáltalán a buksidban?
[quote]S írta:őt, bizonyos tágulási szakaszban már nem is adják, mert mire hatna, akkorra már a kitolás jön.

Ez összetettebb, adják, de más anyagot, más dózist...varráshoz is adják...kúltúrhelyeken (Lajtán túl :wink: ) másnap is ezt használsák fájdalomcsillapításra, ha kell.

Szia Orsimorsi!

Kati! 110-es pulzus teljesen oké, főleg, ha a vérnyomid meg ilyen klassz alacsony.

Manna!
[quote]d írta:e nem emlékszem pontosan az okára, a lényeg, hogy több a véred és többett pumpál a szíved...
...csak befejezem: és nagyobb keresztmetszetű csövön keresztül kell pumpálni (erek is kitágulnak), ugyanazt az áramlási sebességet biztosítva.

Enikő! Kicsi barnás vérzés normális, de azért ha holnapra nem múlik el, és piros színű, akkor doki!
[quote]C írta:sakegy! Nem látom Zöldi válaszolt-e, de én is tudom a választ! Azért, mert EDÁ-t eleve azoknak kötnek be, akiknél valamilyen okból elhúzódik a szülés (nem tágulnak kellő képpen, stb) és a császár lába is lóg a levegőben. Nagyon kevesen kérik, ill. idő sincs rá, hogy egy normál tempóban haladó szülésnél EDA-t kössenek be!
No, ezt rosszul tudod. Vajúdásnál már b
ekötik, és 20 perc múlva hat.

Csaki!
[quote]N írta:em tudom mi lett volna ha nem érzem mikor és milyen erővel nyomhatok,

De érzed a "fájást" csak nem fáj! (csak a mi nyelvünkben nevezik az összehúzódást fáfásnak, ami nem keverendő össze a fájdalomérzettel)

[quote] írta:Én mondjuk a baba miatt nem akartam/akarok EDA-t mert nem hiszem el, hogy nem megy át semmi

Ez meg egészen biztos, ha hiszed, ha nem. Mi értelme lenne letagadni, a dokinak nem fűződik érdeke ahhoz, hogy szúrhasson. Miért verné át a bucidat?

Orsi! Az EDA nem lassítja a tágulást! Ez abszolút tévhit!

Enikő! Miért nem kaphatsz EDA-t?

Mush! Mindjárt nézem privit, ha el nem felejtem.
Odőpontot pénteken tudom meg, de tuti a jövő hét!

[quote] írta:s eszembe jutott nagyim baracklevára, a kerti fáról...nyami

Manna! Kérhetek bujtást mamád baracklekvár fájáról? Úúúúútálok befőzni! :wink:

Zsiráf! Hun vótá' ma?

Gaby! Cervix = méhnyak

Kép
zölddisznó

Jó reggelt!

Ilyen se volt még, én vagyok az első. Ennek persze oka van. Éjszaka 150/100 volt a vérnyomásom, ami kicsit megijesztett. Néztem reggel vizeletet, szerencsére nincs fehérje.

Tegnap délután óta iszonyúan fáj a torkom és mintha kezdenék taknyosodni is. Még jó, hogy szedem a Gravidát, tömöm magamba a gyümölcsöt és alig mozdulok ki a lakásból! Tudom, hogy már írt valaki erről, de nem tudom visszakeresni. Milyen homeopátiás szerrel gyógyultok ilyen esetben? Én soha nem szedtem még ilyet, de a háziorvosunk a város másik végén lakik, és ilyen kezdődő influenzában lehet, hogy többet ártanék magunknak, ha sorbanállnék a rendelőben. Segítsetek kérlek!

Tegnap Zalán levelet írt a Télapónak. Elolvastam és sírva fakadtam. Semmi extrát nem kért, könyvet, társasjátékot, édességet. Utolsó mondata váltotta ki a sírást: "meg varázserőt a kezembe, hogy szebben tudjak írni". Írtam korábban, hogy a lábdeformitása miatt a finommozgása kicsit fejletlenebb mint társaié, de tanítónéni szerint nincs semmi gond, meg hát látom a füzeteit is, egész jól halad és sokat javult. Ő meg a 6 és fél éves agyával segítséget kér a Télapótól.

Na jók legyetek, én délelőtt megyek az iskolába nyílt napra, utána nekikezdek a gyógyításnak. Ja és betöltöttem a 37. hetet! Hurrá!!!

Üdvözlettel: Laura

Kép
Kép
szeles4

Indulunk szülni... 7-kor elkezdett szivárogni a magzatvíz... most pakolászunk mert még nincs kórházi csomagom :)

37+4... végülis már nem koraszülött...

(Lillát most vitték el a szüleim)

Franc... azt se tudom mit kell vinnem...
Vendég

a dokim persze kikapcsolva... még jó, hogy pont ma ügyeletes és 12-re van hozzá egy időpontom :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Szeles!
Oscillococcinum, Tantum verde, Stodal syrup, és még Manna ír majd neked valamit.
Nekem a torkom nem akar gyógyulni.

Húúú, én most nem mennék a helyedben nyíltnapozni, nagyon sok a beteg, nehogy "ráfázz"! És úgysem férsz el az iskolapadban ;)

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!
Felkelés óta olyan hülyén érzem magam... Ha sokáig álllok, az ájulás kerülget, meg fura nyomást érzek a fejemben. Tuti a vérnyomim szórakozik... Este megyek CTG-re, akkor úgy is néznek vérnyomit is.

Erika!
Jobbulást az egész családodnak! Apósnak és nagyinak is! És az anyagi helyzetetek minél előbbi javulásához is megy a drukk!!!

Boci!
A lakberendező sulit én is csak hobbiból végeztem el, mert érdekelt. Igazából nem nagyon használtam. Meg túl sok újat nem is nagyon tudtak mondani. Az ábrázoló geometriát én magyaráztam a többieknek a szünetekben még fősulis emlékeim alapján… Én úgy gondolom, hogy lehet valakinek jó ízlése egy ilyen suli elvégzése nélkül is, és a fordítottja is igaz: sok „hivatásos” lakberendezőnek borzasztó elképzelései vannak.

Manna!
Ma reggel én is pont azt mondtam Apának, hogy idén nem fogunk eljutni a Vörösmarty téri kari vásárra, pedig minden évben el szoktunk menni. De ha hétvégén nyitnak… Hűűűű… akkor rábeszélem, hogy menjünk el! Én is imádom! Egy kis forralt borral, meg hóeséssel az igazi. :-D

Kati!
Gratula a szobatisztasághoz! Meg anyukádnak is, hogy ilyen ügyes volt!

Cili!
Hűűű… Nyákdugó elvesztését pisi közben érezted? Vagy ezt csak látni lehet? Én tuti nem fogom a WC-ben észrevenni.

Vera!
Neked mi volt az eredeti kiírt szülési dátumod? Úgy látszik Izabelnek nem sürgős, jól elvan a pocakodban! És megnyugodtál kicsit?

Boci!
Védőnéni ne paráztasson téged! Nekem a szülésznőm a múltkori CTG-n kérdezte, hogy fejvégű a baba? Mondom igen. Akkor a szívhangja a köldök környékén lesz valahol. És ott is volt!!!

Solya!
Szép pocak!!!

Gabi!
Na ezzel a gátmasszázzsal én is így voltam! Én eddig nem kísérleteztem, de szólj ha sikerült, akkor megpróbálom majd én is.

Mush!
Én is köszi a kezes infót! Én nem tartok tőle, hogy szülés után nem fog elmúlni.

Enikő!
Jól tetted, hogy felhívtad a dokidat! Legalább megnyugtatott!!!

Nemoda Buda: A cégünk egyik partnerét így hívják!!! Nem vicc!!! Negyvenes pasi 3 kisgyerekkel. A főnököm szokta is szívatni szegényt a céges bulikon félrészegen. Nagyon gáz…

Zöldi!
Húúúú… még jó, hogy egész éjjel ráértél ilyen kimerítő válaszokat adni az EDÁ-s kérdéseinkre! Köszi!

Csakegy!
Mennek a drukkok!!! Ügyes legyél!!! És írj, ha már túlvagy a szülésen!!!

Kép
Kép
lbernuska

Na jó reggelt
Hajnali 5 órától pillogtatok :roll: , annak ellenére, hogy nem fájt semmim, nem volt savam, nem kellett pisilni...Egyszerűen nem tudtam aludni

Csakegy: nekem a Csilla Bianka párositás jön be

Solya: jó kis poci :wink:

Gabi: tényleg jó nagy baba, de szerintem a 152 centis anyucija könnyedén megbirkozik majd vele 8)

Zsiráf: én is megnéztem a XXI. századot, erre mondtam minap,h ajánlom kedvenc anyósainknak. Mert ok, h most ilyen szabad világban élünk, de anyósaink tudatában még mindig élnek a régi dolgok, és néhányat megpróbálnak ránk erőltetni több- kevesebb sikerrel (én már le kellett szereljem anyóst a kölcsönkért pólyapárnájával :roll: )

HŰHA CSAKI!!!! Most olvasom! Minden jót neked, szoritok

Kép
galzsuzsa

Zöldi! Lehet, hogy tényleg az ismeretlentől félek, hiszen szülésben már volt részem, EDA-ban még nem. Most jelenleg az az álláspontom, ha nem muszáj, nem kérek, de ha nem bírom, kérek. Az a jó, hogy helyben lehet dönteni.
Torkodra a Homeogene9-et próbáltad?

Csaki! DRUKKKKK!!!! Nagyon izgi, hogy talán kezdődik a babaeső? Az éjszaka én is azt hittem, hogy megszülök, olyan görcseim voltak, de aztán elmúlt.

zsebi_baba

Bepofáztam egy üveg meggykompótot, most meg borzasztó hányingerem van... :roll: Dehát máskor is ettem meggykompótot! Következtetés: El vagyok romolva. Se aludni, se enni nem tudok...ki fogok dőlni. És borzasztó zsimbes, hisztire hajlamos vagyok. Mi lesz még 3 héten keresztül! :shock: :shock:

Kép
galzsuzsa

Itt a hidegfront, hogy ilyen problémák voltak ma éjszaka?

zsebi_baba

Na... vazze... még itthon ülünk és marha sűrűk a fájások... és nem találom a kényelmes nadrágom...

Vazz...
Vendég

csaki:no para.minden rendben lesz..nagyon drukkolok és veled vagyok.:D
ez annyira izgi...:D

Kép

Kép
nikianya21

Sziasztok!

Csaki ááááááááááááááááááááááááááááááááá ügyes legyél!

Remélem mindenki jól van.
Eléggé nyűgös éjszakám volt, pörgött az agyam a tegnapi napon, hogy te jó ég napok kérdése...

Ma voltam védőnőnél, nem rég értem haza. Vérnyomi kicsit magas, pisiben egy keresztes fehérje..., pocak lentebb van, szívhang ok.3 kilót híztam 2 hét alatt, de ez víz... Most tartok 90-nél. Lesz mit leadni... A lábaim már inkább egy elefánthoz hasonlítanak, a szám kicsit kifordulva. És a védőnő szerint sem húzom ki sokáig...

Zsuzsa én is rosszul lennék egy egész üveg kompót után... :lol:

Szeles aranyos lehetett a kisfiad!

Berni a nyákdugót úgy éreztem, hogy amikor pisiltem és töröltem akkor kicsit jobban csúszott a papír. Akkor láttam, hogy valami véres ragacsos anyag volt. De azóta semmi. Csak most kicsit fájok...

Kép

Kép
dcili81

Hú, Csaki! Szurok, szurok!

Köszi Zsebi, megpróbálom.

Kép
zölddisznó

Csaki!
Kitartás!!! És induljatok el mielőbb!!!

Galzsuzsa!
Ja, csak most az üveg meggykompót mellett még egy lassan 37 hetes bébi is van a hasadban. Na ők nem férnek el egymástól. :-D

Cili!
Köszi a részletes nyákdugós infót! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Cili! Nem hívod a dokidat? Ezek a tünetek toxémiagyanusak!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!
Csaki: remélem már nem a nadrágodat keresgéled!!! Anyám, akkor beindulnak sorban a szülések???
Mondani akartam, hogy Luca Biankára szavazok én is, de gyanítom, sőt remélem, hogy már nem jut el hozzád az én rettentő fontos véleményem.. :wink: Nagyon drukkolok!

Solya:
Szép nagy pocakod van :)

Kívánósság: most éppen Szamos Extra Barnát ennék.... Mondtam is Apának, hogy szülés után köszönet képpen a hálálkodás helyett elég, ha hoz egy dobozzal...

Gabilány:
A megrövidült portio azt jelenti, hogyugyan még zárt vagy, de már rövidülsz, vagyis hamarosan nyílik a méhszáj.

Na én már megint mosok, fiam átköltözött a pocakom jobb felére, hiába mondom neki, hogy szedje össze magát, ez így nem szimmetrikus, és hogy nézek ki, teljesen semmibe vesz! :? Teljesen jobbra húz az egész testem. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi!
Hogy-hogy ilyen korán már itt vagy??? :shock: Aludtál az éjjel?

Kérdés: A málnalevél tea nem okozhat barnamaci stopot??? Csak azért kérdem, mert hasmenésre is szokták ajánlani. Persze lehet csak a paráim üldöznek: tegnap megittam az első pohárral és ma még nem voltam wc-n... Simán be fogok beszélni magamnak egy jó kis szorulást. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Csakegy: húúúúúúúúúú drukkolok ezerrel! De jó indul a babaeső. Na azért én a héten még nem szeretnék csatlakozni!

Ibernuska: köszi. Én már nem is idegesítem magam azon hol van ez a kölök! Majd ma minden tisztába kerül!

Jaajj holnap délután jönnek anyósék. Remélem elrabolnak addig az UFO-k!

Ma megyek dokihoz. Ennek tiszteletére elviszem a fejemet a fodrászhoz. Hát borzalmasan néz ki, remélem valami jót kihoznak belőle, bár ez nálam nehézkes! :lol: :lol:
Vendég

Csaki! remélem már elindultatok és nem olvasol minket, de azért küldöm a sok DRUKKOT!!!!!

Kép
Kép
Kép
erika26

Elkezdtem olvasni az éjszakai/reggeli termést, hogy majd reagálok, de mióta megláttam Csaki hozzászólását, totál izgatott lettem. Én is drukkolok neked ezerrel!

Kép

Kép
gabilany79

Berni! Már éjfél előtt kialudtam magam. :)

Kép
zölddisznó

Akkor megpróbálom összeszedni a gondolataimat.

Éjszaka kicsit beparáztam. Tegnap voltam ugye a dokinál, minden oké. Éjjel meg arra ébredtem, hogy valami folyik. Igazából nem tudom, mi lehet, mert se színe se szaga (bocs :oops: ), és folyásom utoljára a huszonvalahanyadik héten volt a Klionos cucc előtt/alatt. Az lehet, hogy zárt méhszájjal (legalábbis tegnap este 8-kor a vizsgálaton még az volt), nyákdugóval a helyén szivárogjon valami? Lőjetek le nyugodtan, ha hülyeséget kérdezek, csak tegnap hirtelen olyan elérhető közelségbe került a szülés, hogy beindult nálam a szokásos paranoia...
Olyan extra módon nem fájok sehol, azt sem tudom, hogy pölö a jóslókat hol kéne éreznem... :roll:

Kép

Kép
gabilany79

CSAKI! lehet, hogy otthon szulsz?! megy a DRUKK! ugyes legyel! remelem ezt mar nem olvasod.

berni.boci. nekem a vedoneni kitapintasos modszerrel megtudta mondani, hogy hogyan fekszik a baba. meg azt is, hogy a fejenek 1/5 van beilleszkedve.ez mult szerdan volt. azota szerintem mar tobb is, mert neha nyomast erzek ott lent.

tegnap este vegre apaja is megint erzett egy kis mozgast. ugy orult neki, mint majom a farkanak.talalgattuk, hogy milye lehetett a konyoke vagy a laba.

magi. nekem is a jobb oldalt vette alberletbe Picur.

boci. majd muti az uj serod. en jovo heten penteken megyek. remelem mi addig nem szulunk! :roll:

ma megyunk konyhat valasztani. alig varom. nagyon izgatott vagyok!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

CSAKI: DRUKKOK MENNEK!!!!! ÜGYES LÉGY!!! VÁRJUK A HIREKET!

Kép
Kép
Kép
f.marti

segitsetek legyszi, melyik szonyeget rendeljem meg a babaszobaba:
Kép
vagy
Kép
koszike

a szoba szinei sarga, zold, es narancssarga(nem tul elenk fajta ez utobbi)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.19 10:12-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Boci!
Jó fodrászozást! Anyósodék sokáig maradnak? Mert ha csak pár óra, azt fél lábon is kibírod! Az enyém minimum 2 napra szokott jönni. :-D

Gabi!
Én nem értek hozzá, majd a rutinosok is kifejtik véleményüket, de szerény véleményem szerint a nyákdugesz távozását nem is bizti, hogy észreveszed. Az meg, hogy mennyire gyorsan nyílik ki a méhszáj, gondolom egyénfüggő... Szóval csak parázz nyugodtan! :-D Amúgy meg előbb vagy utóbb, de muszáj megszülnünk. De beelőzni nem ér!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni: én is szeretlek... :twisted: :lol: Nem akarok még szülni, annyi dolgom lenne... :)

Kép

Kép
gabilany79

Boci:
jót rötyögtem :lol: ezen:
[quote]J írta:aajj holnap délután jönnek anyósék. Remélem elrabolnak addig az UFO-k!

Gabi:
folyamatosan folyik, vagy csak egy kicsi volt?

Zoldi:
akor gyors alvás volt :lol:

Cili:
neked is elment már a nyákdugó?

Zsuzsa:
nem azért vagy rosszul mert a meggykompot savat csinál? És amugy is már elég kevés hely van ....

Evéssel én is ugy vagyok, hogy minden ami édes felfalnám...meg néha nem kivánok semmit....

Lányok én most függönyöket mosok meg ablakot pucolok....Mi ért utol??? :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Na, nem akartam, hogy igy minden idézet legyen... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Hát, éjszaka gyakorlatilag folyamatosnak tűnt (felriadtam párszor, és akkor mindig ki kellett mennem "rendbe tenni" a dolgokat) :? , de most mintha abbamaradt volna... Lehet, hogy csak a tegnapi vizsgálat miatt volt? Mindegy, azért figyelgetem folyamatosan...

Kép

Kép
gabilany79

Berni:
van, hogy észre sem veszed, nekem a korházban ment el Hunival a dugesz szüléskor...Magzatviz egyikkel sem szivárgott, mindkettőnél akkor ment el amikor burkot repesztettek...

Kép
Kép
Kép
f.marti

marti. feszekrakasi oszton???? azert csak ovatosan!

KépKép
KépKép
mush589

Mushi:
nekem az oroszlános tetszik :lol: Jól látom, oroszlán?? :roll:

Gabi:
tegyél be egy betétet és ha az megtelik pár óra alatt akkor irány a doki!

Kép
Kép
Kép
f.marti

tenyleg, miert repesztenek magzatvizet?

KépKép
KépKép
mush589

Mushi:
leszedni én szedtem le a függönyöket, visszatenni már nem vállalkozom.
Jön a bátyám, majd odateszem rakja fel :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Gabi! Lehet magzatvíz nyugottan! Ha csak szivárog, akkor:
1. "betapasztja" a gyerök, és elmúlik
2. szép lassan szivárog tovább, és nemsokára fájni fogsz
3. megindul, és akkor irány csomaggal a kórházba

[quote]u írta:gy orult neki, mint majom a farkanak

Musi! Már itt tartotok? Apa farkának egy majom örül? :oops: :lol: :cry: :oops:

Mekkora kendőt kérsz, lusta vagyok visszakeresni!

1. szőnyeg

Kép
zölddisznó

Mush nekem a kockás jobban tetszik!

Tegnap kaptam én is szőnyeget anyóstól névnapra! Tök szép csak még nem raktuk ki, majd ha letettük mutizom!

Szörnyen álmos vagyok, valószínű azért mert éjjel fél 3-kor még a plafont bámultam, reggel 7-kor meg már a plafont bámultam.

Zöldi egyenlőre várok, Dani mocorog, nem hinném, hogy baj van, de apóséknak van vérnyomásmérője, fogom még ma mérni, ha továbbra is magas (legalábbis hozzám képest), akkor mindenképpen telefonálok a szülésznőnek. Megyek is megnézem a csomagot, hogy minden benne legyen ha menni kell!

Márti én sütni akartam, de a párom ágyba parancsolt, hogy pihenjek. Kicsit muszáj is, azátn vasalok, persze szigorúan ülve.

Kép

Kép
dcili81

[quote]t írta:enyleg, miert repesztenek magzatvizet?

Vizet repeszteni? Ez asszem utoljára annak sikerült, aki a Vörös tengerrel próbálkozott ;)

Kép
zölddisznó

igen. oroszlan. ezt most talaltam es hat fele annyiba kerult, mint a masik (amit tegnap este rendeltem meg, es gondolkozom, hogy gyorsan felhivom oket, hogy meg se kell)

KépKép
KépKép
mush589

Cili! Most pl. mennyi a nyomid?

Kép
zölddisznó

Burokrepesztés (amniotomia)
A szülés normál lefolyása mellett amikor a méhszáj a tágulási szak végén eltűnik, akkor a magzatburok megreped. Ennek azért van jelentősége, mert enélkül a magzat "burokban születne" és nem jutna levegőhöz.
Nekem csakis akkor repesztette a doki, amikor már a kitolási szakaszhoz érkeztem

Kép
Kép
Kép
f.marti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?