Sziasztok,
Nálunk idén rengeteg sárgabarack termett, tettünk el vagy 20 üvegnyit lekvárnak (mi is tettünk bele cukrot, bár nem sokat, és alaposan megfőztük, majd kidunsztoltuk). Livus, hogy válaszoljak a kérdésedre, mi este-ill éjjel csináljuk, a párommal közösen. Ill. én vagyok az előkészítő (mosás, aprítás), ő meg segít a kevergetésben és az üvegelésben.
Sáfrány, a bodza engem is érdekel,hogy hogyan fogod csinálni és mik a tapasztalataid. Tavaly én is csináltam, 2 kg gyümölcsből hosszú fáradozás után lett három pici (erős pista méretű) üvegnyi, cukorral együtt
. El is ment a kedvem az egésztől. Viszont nemrég kóstoltam meg, nagyon ízlett, szóval, most hogy érik a bogyó, megint kacérkodom a gondolattal, hogy idén is teszek el, bár riaszt a rengeteg macera (én villával szedtem le a szárról a bogyókat, és passzírozóval átpasszíroztam, sajnos a passzírozó nem volt túl okés, rengeteget szenvedtem vele és sokat elpazarolt...)