Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Berni: schmidtg79@gmail.com

[quote]N írta:a, egy ismerősömnek az EDA után egy hétig!!! volt fejfájása. Tényleg lehet az EDÁ-nak is ilyen mellékhatása???

Erről is van valami a papíron, amit adtak (várom már, hogy apa átküldje, mert a kocsiban maradt, és ő szkenneli be). Asszem, akkor van ez, ha elbatták a beadás helyét...

Egyébként az én ismerőseim közül senki nem panaszkodott az EDA-ra, max. annyi, hogy jobban kell figyelni a szülésznőre és vissza is, de ezt megbeszéltem vele, és azt mondta, hogy semmi gond nincs, nem én leszek az első, aki EDA-val szül nála :) Ráadásul volt egy nagyon találó mondata: "Az EDA csak a fájdalom érzését szünteti meg, a fájásét nem..."

Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan szeretné, én bízom az anesztes dokiban, eddig mindenki csak dicsérte... Fájni meg nem szeretek még kicsit se, legyek bármennyire guminyúl :D

Kép

Kép
gabilany79

Sina!

Küldtem a mailt :)

Közben megnéztem, és jól emlékeztem, csak finomabban fogalmaz: akkor van fejfájás, ha a katéter a bevezetés során "eltéved" :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van, és még egyben. Látom megoszlanak a vélemények az EDÁ-ról, én szerintem fogom kérni, hacsak valami csoda folytán gyorsan ki nem bújik a baba. Azért a 10-12 vagy akár több órát nem tudom el fogom tudni viselni...

Zöldi köszi az infót, csak azért kérdeztem, mert a sógornőm a 4. babát fogja szülni, és ő azt mondta nem fogja kérni, mert ha igen, akkor ha megszületik a baba nem sír fel... (mondjuk ezt nem értem mi köze ehhez, de ő tudja...). Szóval hall mindent az ember össze-vissza!

Délután nst, meg doki... remélem minden rendben lesz!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok lányok!

Még nem olvastam vissza, csak bejelentkezem... kiderült, hogy influenzásak vagyunk a gyerkőcömmel együtt... csak ezt a háziorvosnak nem sikerült mondani. Nagy nehezen a gyerekorvoshoz is bejutottunk úgyhogy inhalálós gyógyszert kapott a kisfiam, én meg maradtam a semminél... szerencsére jobban vagyunk, azt leszámítva, hogy az orrom nem szelel és ezért nem tudok aludni, na meg ha tudnék, akkor tuti, hogy a kisfiam felköhögi saját magát és akkor dajka van... egyébként megjegyzem "tök" jellemző... valahol még csak gondolatban jelenik meg az influenza és tuti mi vagyunk az elsők akik bekapják... :(

Ma reggel megint rendszeres fájdogálásaim voltak, vagy 4 órán keresztül, de egyik sem tartott 20 mpnél tovább így úgy döntöttem, alszom még rá egyet, háthta elmúlik. Elmúlt. :) Most kezdek emlékezni, milyen is a szülési fájás... de továbbra is kitartok amellett, hogy nem szeretnék fájdalomcsillapítást...

Ezen kívül annyi dolgom van még az elkövetkező két hétre, hogy azt sem tudom, hogy érek a végére. És ráadásul mindig elcsúszok a tervzettől...

Képzeljétek, apa tanulásra fogot!!!! :shock: Minden nap hozza nekem a business híreket, el kell olvasnom, és esténként megbeszéljük. Azt mondta, ez így lesz minden nap, amíg vissza nem megyek dolgozni.... először vonakodtam de belátom nagyon hasznos. 3 éve itthon vagyok, és jártam ugyan suliba, de a saját szakterületemen kezdek elbutulni... így ez pont jókor jött (Apa is szakmabéli).

Most pedig igyekszem visszaolvasni...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

EDA! Én személy szerint félek az ilyenektől, jobban mint a fájásoktól...ezért inkább kihagynám, bár, ha a csemetém nem fordul meg és mégis csaszi lesz, akkor nem tudom van-e választásom... :roll:

bkatalin

Sziasztok!

Még mindig EDA: Okké Zöldi, rendben, akkor nem jut át a babába. Én nem értek ehhez olyan részleteséggel, csak egyszerűen úgy gondolom, hogy magának a szülésnek a természetes folyamatát "befolyásolja". Amúgy ha pl. burkot kell represzteni, valószínűleg már úgyis mindegy és az EDA nem oszt nem szoroz.

A pontos adagolás lehet a kulcskérdés. Én rengeteg olyan esetet hallottam közvetlen ismerősöktől, hogy nem tudtak nyomni fájás nélkül, nem hatott időben, aztán volt olyan aki annyira kitágult tőle, hogy a baba az arcocskáját dugta ki nem a feje búbját. Gondolom ezek mind az anesztes által elhibázott esetek. Kérdés, hogy a fájdalom vagy fájdalommentesség és bizakodás egy anesztesben, hogy tökéletesen végzi a munkáját. További kérdés, nyilvánvalóan lévén Domonkos első baba, hogy a szülést fájdalommentesen kell-e megélni. Vajon, annyira nem lehet kibírni, hogy kizárólag ilyen módszerrel lehet elviselni? És talán még egy kérdés: ha a végén a kitolásnál akár csak az esetek kis százalékánál, nem tudsz nyomni, és "kinyomják" belőled a babát, milyen érzés lesz? Szerintem hatalmas adomány, ha Te hozod világra a babádat. Ettől függetlenül, nyilván egy császáros babának és mamának sem lesz semmi baja, sőt lehet, hogy nekem is ezt írják majd elő az utolsó percben, és nem fogok kötözködni, fontos, hogy Dominak jó legyen.

Kép
mannababoca

Gabidani! Szuper hírek a dokidtól! És örülök, hogy a gyerkúcöd javulóban. Ez a fuldoklás nálunk minden reggel 4 óra körüli projekt.
Gratula a kolleganődnek... :)

Solya! Nem viszed egy kicsit túlzásba? Lassan pihirobotot is kellene tartanod... Gratulálok a tesódnak a sikerekhez!

Huh BB! Még olvasni sem egyszerű azt a sokmindent, amit írtál. Jobbulást... meg tudlak érteni... Ja és BB! Ne aggódj! Meg fogsz lepődni, hogy az apák mire képesek ha muszáj... :)

Sármi! Jobbulást nektek is! És nagyon helyes a sapi!

Sina! Én úgy tudom, akkor száll le a pocak - nekem is így volt - amikor az ökölbeszorított kezedet a gyomrod helyére be tudod kényelmesen illeszteni... nekem is mondogatják már, hogy a csemetém lejjebb ment, de a doki szerint nem, csak nőtt egyet az alsó részen :)

Márti! Nektek is jobbulást! És ne kapd el...

CSAKI! Szerintem ne foglalkozzatok a mamával! Szerintem direkt élvezi! :evil:
név tipp: Panna?

bkatalin

Csaki! Még egy név eszembe jutott: Emma.. de a kritiériumokra nem emlékszem, így fogalmam sincs, hogy megfelel-e

bkatalin

Sziasztok!

Enikő! Lehet, hogy igazad van, és ha lehet pszichésen befolyásolni, akkor inkább arra koncentrálok, hogy 2 hetet még bírjak ki. Akkor épp betöltöm a 39.-et, hazajön a dokim, meglesz a lányomnak a szülői a gimiben (ez azért nem olyan életbevágó szempont, apuka is el tud menni, de azért ha már egyszer... :wink: ). De már elkezdtem inni a málnalevélteát és szedni a homeos bogyókat, szerintetek? Ezek ugye nem siettetik, csak könnyítik esetleg a szülést?

EDA: Nekem személy szerint csak annyi vele a bajom, mint bkatinak, tehát, hogy jobban félek attól, hogy a gerincem környékén matassanak, mint magától a szüléstől, tehát ha kettőt megszültem nélküle rossz élmények nélkül, remélem, most sem lesz rá szükségem.
Fejfájás: én úgy tudom, a spinális érzéstelenítésnek van ilyen mellékhatása, amit sokan kevernek az EDA-val.

zsebi_baba

Sziasztok! Én is jelentkezem, még egyben! :D Általában az olvasásig jutok, addig tart a "légszomjmentes" időszakom....
És örömmel látom, hogy még mindenki 2in1, bár Eszterke, kicsit rámijesztettél.... :oops: Így mindig egyre közelibbnek tűnik a vége....
Én most újabb rejtéllyel nézek szembe: elmúlt a lábfej- és bokadagadásom, már 3 napja beleférek a papucsomba, és tegnap este a bal bokacsontomat is újra láttam! :lol: :lol:
Van vkinek vmi ötlete, hogy ez most hirtelen mitől lett ennyivel jobb?! (Ja, kimondhatatlanul örülök ám neki, csak rossz, hogy nemtom, mitől, mert ha tudnám, tudnám azt is, mire figyeljek oda.... :roll: )

Musi, sajna csak péntekre kaptam időpontot szemészhez, de jövök majd a hírekkel, hogy milyen okosságot mondtak. :)

Én még mindig nem voltam sem NST-n, sem CTG-n, ugye ez nem baj? Csak mert látom, hogy itt mindenki volt vagy megy már, engem meg nem küldött a dokim még...
Holnap reggel megyek cukros vérvételre meg majd pénteken a szemesnénihez, meg hétfőn a dokimhoz, egyelőre ennyire vagyok "betáblázva".

Ja, és az én drága uram legújabb szórakozása, hogy legalább napjában egyszer emlékeztet rá, hogy már csak mennyi időnk van hátra....pffff....
bébic

Úgy látom a sok sztoriból, hogy anyósmamák hullámokban beidnulnak... :?

Eszterke! Amint tudsz, adj hírt magadról... drukkolunk...!!!

bkatalin

Bébic: én sem voltam még CTG-én... :D

Kép
mannababoca

Bocika! Én simán mosógépben kimostam a plüssöket, a régieket is. Ha félsz, hogy esetleg a varrás elenged, egy a titka, hogy úgy tedd be amosógépbe, hogy az tele legyen (pl. törcsik mellé).

Bébic! Az én drága uram pedig hajlamos elfelejteni, hogy már csak 3 hét van hátra... annyi programot tud kitalálni, hogy egy évig sem lenne idő mindre....

bkatalin

EDA: Nekem progicsászárom lesz és ezt kapom, így nem nagyon van lehetőségem morfondírozni rajta, hogy árt-e a babának vagy nekem, vagy sem... :roll: Csak annyit mondott a dokim, hogy kb. 2 óráig tart majd a hatása és 6 óra múlva kiugrasztanak az ágyból, ha akarom, ha nem és elzavarnak zuhanyozni. (Ezt elég ijesztő így előre elképzelni, hogy felszabdalt hassal csak úgy ugráljak lefele a kórházi ágyról.... :? De mondtam a férjemnek, hogy ha engem egy percre is magamra mer hagyni, kinyiffantom! :P :D Ha már a műtétre nem mer bejönni velem - ja, képzeljétek, az én drága Anyukám összeszedi minden bátorságát és odacsücsül a fejemhez :lol: - akkor utána ő legyen az, aki elviseli a nyüszítésem majd.... :P :wink: )
bébic

Bocs, hogy beledumálok, de én úgy érzem, hogy nem leszek attól rosszabb anyuka, hogy az első babámnál a vajúdás nagy részét próbálom fájdalommentesen vagy csökkentett fájdalommal megélni. EDA-t eleve csak akkor kezdenek adni, ha már kb. 2 ujjnyira kitágult az ember lánya, másrészt a kitolási szakban már nem feltétlenül adagolják (ezt asszem, meg kell beszélni az anesztessel, de nem biztos :roll: ). Sőt, bizonyos tágulási szakaszban már nem is adják, mert mire hatna, akkorra már a kitolás jön.
Egyértelműen baromi nagy odafigyelést igényel, de ezért van ott végig az anesztes doki, hogy tudja az adagolást. Egy adag kb. 60-90 percig hat, így szerintem azért lehet kontrollálni a dolgokat...

Sógornőmmel beszélgettünk erről, és abban tökéletesen igaza van, hogy nem mindegy, mennyire gyötri meg az embert mondjuk 12-14 óra vajúdás (ami első babánál simán benne van a pakliban). Lehet, hogy a végére pont emiatt fárad el, emiatt állhatnak le a fájások, és emiatt lesz képtelen kitolni a babát. Ilyet is hallottam már. És akkor amiatt lesz borzalmas élmény a szülés...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.11.18 12:09-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Manna: Én meg azt hittem, egyedül vagyok ezzel....És te tudod már, hogy mikor mész?
És NST-n voltál?

Bkati: :D Így legalább nincs időd agyalni hülyeségeken, mint nekem...néha nagyon vadakat tudok képzelegni ezzel az egész kórházi bentléttel meg műtéttel kapcsolatban.... :? :roll:

Bocika: Én is mosógépben mosom őket, esetleg tedd mosózsákba, ha van olyan köztük, amelyiket jobban félted vagy esetleg "szétesésre hajlamos".
bébic

Kimostam az összes babacuccot, de nincs erőm nekiállni vasalni, hegyekben állnak a rucik...hogy lehetek ilyen lusta??!! :oops:
bébic

Bébic: ne aggódj, nekem még mindig van egy adag, ami mosásra vár :oops: , csak még be kell szereznem pár újszülött méretű ujjatlan rugit, addig nem akarok nekiesni...

Kép

Kép
gabilany79

...Most ébredtem fel! Aktiválódott a "mostaludjálmertkésőbb...." reflexem. Rohanok CTG-re, majd előadásra.
Este jövök, cső!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Először is ne haragudjatok, hogy csak így ismeretlenül írok nektek!
Az elmúlt napokban nagyon sok jó állapotban lévő babaruhát töltöttem fel a http://babaruha.eladhatod.hu oldalra, nagyon kedvező árakon.
Ezek többnyire saját csemetéim és barátnőim gyermekeinek kinőtt ruhadarabjai, melyek közül több alig használt, újszerű állapotban van.
Szegeden személyes átvételre van lehetőség.
Postaköltség fix, de ha valaki csak 1-1 dolgot szeretne, nyugodtan írjon egy e-mailt és kiszámolom a pontos összeget!

Köszönöm ha benéztek!

További problémamentes, boldog babavárást kívánok nektek!

Üdvözlettel: Andi
http://babaruha.eladhatod.hu
Vendég

Bébic, Manna! Én sem voltam nst-n ás vélhetően a szülésig nem is leszek... itt nem szokás...

Belgium és a babaülés! Itt előre is teheted a gyerekülést, nem kell menetiránnynak háttal... sőt a kocsinkban is van elöl is izofix...

Cili! Nem elnyomásban leszel a pasik mellett, hanem kényeztetésben! :)

Mushi! Jó hogy visszatértél... hiányoztál...

Manna! Málnalevél tea szokott lenni kismamaboltokban és Herbáriában!

Bocika! Tök tuti a polc...

bkatalin

Sziasztok!

Eddig csak olvasgatni jártam ide, de gondoltam, hogy csatlakozom hozzátok.
orsimorsi

[quote="bkatalin"]
írta:
bkatalinBelgium és a babaülés! Itt előre is teheted a gyerekülést, nem kell menetiránnynak háttal... sőt a kocsinkban is van elöl is izofix...

Ez tök furi :shock: Itt is teheted előre, viszont menetiránynak háttal, és csak akkor, ha nincs vagy kikapcsolható az utasoldali légzsák...

Kép

Kép
gabilany79

Elsőként annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan szúrtátok be kis vonalzót magatoknak, már megcsináltam a lilypie-on, de nem tudom, hogyan jelenjen meg itt.
Előre is köszönöm :)
orsimorsi

Gabilány! Persze itt is be lehet tenni menetiránnyal háttal, akkor ki kell nyomni a légzsákot. De ha rendesen teszed be, mintah te ülnél ott, akkor légzsák marad... na persze nem fogjuk kipróbálni...

bkatalin

Csajok! azt akartam kérdezni, hogy az normális, hogy a pulzusom mindig 110 körüli? A vérnyomásom nem magas, az ált 110/70 körül szokott lenni... Zöldi doki néni?

bkatalin

most elszaladok reggelizni :)

bkatalin

Jó reggelt... Visszaaludtam! :lol: Nagyon jó volt!

Gabi! Nagyon köszi az EDA cuccot! Már el is olvastam! Meggyőző! Én sem tartom magam amiatt rosszabb embernek, ha úgy döntök, hogy kérem az EDA-t. Ezek a dolgok szerintem mind egyénfüggőek! Én paramami vagyok és valszeg az sem tenne jót a kicsi lánynak, ha azon agyalnék, hogy kibírom-e, meddig bírom, be tudom-e fejezni... nem okozok-e fájdalmat a csajosnak stb..... Én így gondolkozom erről! Persze mindenki döntsön saját belátása szerint!

Zöldi! Bocsi, hogy éjjel már nem írtam! Kilőttem a gépet!

Bébic! Holnap én is megyek kórházba! Lehet, hogy talizunk!? :wink:

Kati! Nekem az öklöm befér a gyomrom helyére... Bár kicsi az öklöm... Csakúgy, mint a gyomrom! :lol:

Most megyek és megetetem magunkat!

Csók!
sinaszi

Ja! Orsi! Üdv köztünk! :D
sinaszi

Ja! Bébic! Nekem egy hétig iszonyatosan dagadt minden végtagom... Akkor nem mertem annyit inni... Aztán mondta a védőnéni, hogy nyugodtan igyak! Még jót is tesz. Ittam és iszom mai napig napi 3 l körül és a dagadás nekem is egyik napról a másikra elmúlt - azóta. Ja, és figyelek, hogy ne egyek sósan, fűszeresen.
sinaszi

Orsi! Elvileg e-mail-ben megkaptad a vonalzó BBC vagy HTML kódját. Azt a sort másolt be (valamelyiket a kettő közül) a Profilodon belül az aláírás rublikába és mentsd. Elvileg akkor meg kell jelennie!
sinaszi

Kati! A pulzus nekem is ilyen magas! Én nem izgulok miatta - ilyenkor aztán lejjebb megy :wink: :lol:
sinaszi

Gabi: Én nem is vettem ujjatlan rugit egy darabot se :oops: , úgy gondoltam, téli babának minek? Vagy azért érdemes beszerezni párat?

Jóreggelt, Zöldicoca! :D

Kati: Ha nagyon elkezdek emiatt aggódni, pont erre gondolok, hogy sok helyen nincs is ilyen vizsgálat!
Pulzus: Nekem is mindig 100-110 között van. Néhány hete az új védőnőm hívta fel rá a figyelmem, és kérdezte, hogy eddig is ilyen volt-e? Én meg mondtam neki, hogy hát, ezt önön kívül eddig senki sem kérdezte, a kiskönyvembe se írták be sose, csak a másik 2 értéket...De nem mondta, hogy nagy baj lenne....
Jóétvágyat! :lol:

Szia Orsi, üdv köztünk! Kapsz egy kódot ott a lilypie-on, amikor kész a vonalzód (azt hiszem valami BBcode vagy mi), azt másold be itt a profilodban található "Aláírás" négyzetbe. Hú, nemtom, mennyire voltam érthető.... :oops:

Sina: Jóétvágyat neked is!
A vízivással nincs gondom, már a terhességem elejétől megvan a napi min. 2 üveg 1,5 littyó folyadék (többnyire csak ásványvíz, mást nem is kívánok), ez nem változott mostanság se, úgyhogy sztem nem ez az oka....de töröm a fejem megállás nélkül...
Te holnap mire mész és mikor?
bébic

Oké, látom Sina ügyesebb nálam, érthetőbben elmagyarázta! :D
bébic

Bébic! Én fél 9-re NST-re utána az osztályra vérvételre megyek. Te mikor, hová? Amúgy a dokidat nem kérdezted, hogy miért nem kell NST?
sinaszi

Bébic! Szerintem egyformán mondtuk el! Vagy nem!? A lényeg, hogy Orsi elmenjen rajta... Na nem úgy!!!!! :twisted:
sinaszi

Sina, szerintem a te magyarázatod érthetőbb, de ezen nem veszünk össze! :lol: :wink: Orsi? :lol:

Én cukroslöttyös vérvételre megyek, csak pontosan még nem tudom, mikor érünk be a férjemmel, de valamikor a reggeli órákban, az tuti, mert ő meg vizsgázni megy, úgyhogy simán lehet, hogy összefutunk :lol: , mert nekem is oda kell mennem a Pálmához a papírért a vérvételhez. Majd figyellek! :wink:

Igazából a doki nem azt mondta, hogy nem kell NST, hanem tartok tőle, hogy elfelejtette.... Mert elkezdte amúgy mondani, hogy hamarosan majd mennem kell NST-re, stb. de aztán valahogy áttértünk a császár-témára és én gyanítom, hogy egyszerűen elfelejtett visszatérni rá.... :cry:
Ja, az ajtóra az van írva, hogy NST kizárólag orvosi utasításra. Ez azt jelenti, hogy beutaló kell rá? Vagy te hogyan mész?
bébic

Sziasztok!
Orsi: üdv itten. Igen a kódot másold be a profilodba.

Gálzsuzsa: igen, jól láttad hogy román felírat ment a tv-ben. Nekünk DIGI Tv-nk van, ami román tulajdonú és a külföldi csatornák, akkor pont Discovery Travel&Living Channelt néztem, román felirattal mennek és magyar rámondással.

Gabi: köszi

Enikő: köszi neked is és mindenkinek a kabalás dolgokat. Tegnap délután kimostam és már meg is száradtak, tiszták és friss illatúak.

Ibernuska: igen a spinális érzéstelenítés után min. 6 órán keresztül meg sem szabad moccanni. Nekem már volt benne részem. :cry: :cry: Amúgy az sokkal durvább mint az EDA! Ahogy beadják már zsibbadsz is ezerrel és 15 másodperc múlva már nem érzel lefelé semmi. Jó 4-5 óra telik el mire érzel valamit.

Bébic: én tegnap jártam úgy, hogy egész nap robotoltam mint az állat, egy percet sem ültem és láss csodát nem dagadt be a bokám. Kezdtem örülni, erre ma mire odaértem a védőnőhöz már megint elefánt bokám volt.
Nekem is még két adag babaruhát ki kellene vasalni. Nemsokára visszamegyek a labor eredményért és akkor talán beiktatom a programba, fűszerezve a Keresztapa következő (II.) részével! :lol: :lol:

Bkati: nekem is magas a pulzusom!

Ja én ma voltam NST-n. Képzeljétek tegnapra írtak be 1/2 9-re. Még jó hogy a mai 8 órás kliens nem jött, így mikor én odaértem 8.10-re bemehettem. Pedig tuti én jól emlékeztem. Aztán kinyögték az asszisztensek, hogy múlt héten helyettes volt, valószínűleg ő írta be rosszul. A dokim is benézett NST alatt! De majd holnap beszélgetünk vele. Igaz először úgy volt, hogy be kell menjek hozzá, aztán az asszisztense bevitte az NST-s görbémet és hozta is vissza, hogy minden rendben nem kell bemenni a dokihoz. Aztán rohantam a védőnőhöz, ott minden OK!
Ja Zsebi így nem kérdeztem meg a dokit a kézzsibbadásról, de a védőnöt igen, és ő mondta hogy az ödémák miatt van. Mesélte, hogy ő a 26. hét után csuklótól lefelé zsibbadt. Azért holnap megkérdezem a dokit!
Vendég

Köszönöm a segítséget, mindjárt kiderül jól csináltam-e?
Amúgy a pulzus ha ilyen tartományban van az nem gond, a megnövekedett vérmennyiséget valahogy továbbítani kell. Nekem is kb ennyi szokott lenni.
Én EDA mellett vagyok, megbeszéltem az orvosommal is, ahol szülök ott 24 órás anesztézia van, az sem gond.
Jövő héten veszik le hozzá a laborokat.

KépKép

Kép
orsimorsi

Bébic: én csak azért szeretnék, mert hosszú ujjú bodyból viszont sokat kaptam újszülött méretben, és nem akarom, hogy feleslegesek legyenek, és úgy gondoltam, hogy hosszú ujjú rugi alá meg már sok :roll:

Ez egyébként nálam is rajta van az öltöztetős kérdések listáján, hogy jól gondolom-e a párosítást:
- rövid ujjú/ujjatlan body + hosszú ujjú rugi
- hosszú ujjú body + ujjatlan rugi

A már tapasztaltabb téli anyukák?

Kép

Kép
gabilany79

manna:
a burokrepesztés és az EDA közti összefüggést nem értettem... :roll:

Én is hadd szóljak bele, mint nem először szülő. :) Mindenkinek más mértékű a fájdalomküszöbe. Mivel előre senki sem tudja garantálni és megmondani neked azt, hogy mennyire fog fájni, ezért az alacsony fájdalomküszöbű ember félelemmel indulhat a szülésnek, ha nincs módja arra, hogy számára méltósággal szüljön. Nem tudni mennyi ideig tart a vajúdás, kinek fáj a kitolás, kinek nem. Én úgy gondolom, inkább folyamodjon valaki EDÁ-hoz, és élje meg a szülést élményként, mint évek múlva is szorongva gondoljon vissza a szülőszobai élményekre, és esetleg emiatt ne merjen vállalni következő gyereket. Na és szerintem, ha nyugodt a mami, azzal a babának is jót teszünk. Persze lehet, hogy ki kell nyomni a babát az emberből. Na de EDA nélkül nem??? EDA nélkül nincs vákum, komplikáció? Dehogynem, az esély nagyjából egyforma.
Mindezt annak ellenére írtam le, hogy nekem tényleg álomszülésem volt, alacsony a fájdalomküszöböm, ennek ellenére EDA és minden más nélkül szültem. Most azonban nem fogok gondolkozni a használatán, ha nagy a baba, és érzem, hogy szenvedek :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ahogy látom nem igazán lett ez a művelet sikeres,megcsinálom máshol is, aztán annak a kódját másolom be

KépKép

Kép
orsimorsi

Ja!
Én sem voltam még NST-n, CTG-n...

Kép
Kép
Kép
mágnes

gabilány:
rugi alá is adhatsz hosszú ujjú bodyt, ha a rugi nem túl vastag.

(hehe élvezkedem, alszik a lányom :) )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Orsi! Úgy látom, hogy egyikőnk sem jól mondta... :oops: Szerintem túl hosszú hivatkozást másoltál be. Próbálgasd!

Bébic! Én is megijedtem, amikor megláttam ezt a kiírást, ugyanis nekem a doki soha nem ad beutalót... De Pálma nagyon aranyos volt. Hamarabb be is hívott, nem kért beutalót és meg sem kérdezte, hogy ki a dokim. Igaz én egyből a kezébe nyomtam a kiskönyvet, abban pedig benne van, hogy kihez járok... Szóval elvileg külön beutaló nem kell! Én a helyedben emlékeztetném a dokit, hogy nem feledkezett-e meg erről. De csak úgy finoman! Lehet, hogy megvan az oka!
sinaszi

EDA: na én úgy indulok neki, hogy előre nem, de ha gázos a helyzet bizony kérem. Csak az a bibi, hogy a kórházban akkor kérhetsz EDA-t ha van anesztes doki, ami rohadt nagy hiány a kórházban.
Attól ne féljen senki, hogy a gerincük körül matatnak. Én átéltem ezt a spinális alatt, és semmi rossz nem volt benne. Egy aprócska szúrás (kisebb mint vérvételnél) és kész. Vagy lehet nekem volt nagyon ügyes anesztesem anno??? :lol: :lol: Nekem nagyon pontosan kiszámolta, ketten lefogtak és a doki szúrt, de tényleg éppen egy kis szúnyogcsípést éreztem!
Vendég

Mágnes! Mint szintén nem először szülő, nagyon egyetértek veled az EDA-val kapcsolatban. Az első kettőnél nem is nagyon lett volna rá lehetőségem, az a kórház nem nagyon preferálta, de szerencsére nem is volt rá szükségem. Most sem tervezem, de ha úgy érzem, szükségem van rá, én is kérni fogom. Ez a "mitől leszünk jó anyák" duma meg hülyeség!!! Senki nem attól jó anya, mert szenved! Sem a szülés közben, sem később!!!!

Bocika! Köszi, én pedig rákerestem közben a neten. Azt írták, hogy a vizesedéssel és hormonális hatásokkal van összefüggésben, és ált. a második trimeszter végén, ill. a harmadikban jellemző. Van az a bizonyos "alagút szindróma", amit mush írt, de az független a terhességtől. Remélhetőleg nekünk az előbbi van, éa szülés után elmúlik.

zsebi_baba

Még mindig EDA: Én egy szóval sem mondom, hogy rosszabb anyuka az aki EDÁzik, mert nem szeretné, hogy fájjjjjon, vagy, hogy belefáradjon a vajúdásba. Nem is gondolom így. Szerintem mindenkinek a saját babája körül más a fontos. Nekem pl. az, hogy megpróbálom nélküle. Aztán lehet, hogy nem sikerül és mégis kérni fogom. Nem tudok dönteni egy olyan helyzetről, amelyet még soha nem éltem meg.

Bébic: NST-re nem is megyek, csak CTG-re kell járnom hetente egyszer.

Pulzus: Végre valami amit tudok!!!! Teljesen normális a magas pulzus, azt hiszem 120-ig frankó. Az elején elmagyarázta a doki, de nem emlékszem pontosan az okára, a lényeg, hogy több a véred és többett pumpál a szíved... :D Remélem Zöldi doki néni nem fog lekapni a tíz körmömről... :D

Ja és képzeljétek ma voltam az OTI-ban nagylaboron. Elsőre, fájdalommentesen! Ezért szeretem az ottani vágóhidat, szerintem annyit csinálják a nővérkék, hogy csukott szemmel is menne. (A nőgyógyászomnál mindig szétizélik a vénáimat, soha nem sikeredik a dolog elsőre.)

Kép
mannababoca

Mági! Nst-re csak a betöltött 36. héttől kell menni! Kivéve a Sarmi-eseteket! :lol: Tényleg! Mági! Sikerült már átlapolós body-t vennetek???

Gabi! Öltöztetéssel kapcsolatban én is így gondolkodom, ahogy Te leírtad. De lehet, hogy a tapasztalat alakítja majd és rájövünk, hogy a józan ész kevés :lol: :wink:
sinaszi

Mági: ha nem kaptál átlapolós bodyt, én múlt héten láttam a C&A-ban! Akciós is volt. Először gondolkodtam, hogy veszek, de annyi bodynk van, hogy felesleges pénzkidobásnak tartottam. Persze ha nem lett volna, akkor én is vettem volna!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?