Sziasztok!
Köszi a hiányolást!
Nem nagyon volt időm jönni mostanában, munkahetem volt, nagytakarítottam (már majdnem kész!
), meg bejöttek rendezvények is, amikre illett mennem. Olvastalak titeket (sajnos nem volt túl sok olvasnivalóm), de írni nem nagyon volt időm, erőm.
Na, de majd most!
Eszter!
Az egésznapos pelenkamosástól nincs időm írni!
Igazából nagyon bevált a dolog, még a kaki is benne marad, pedig ez a Dévánál sima pelenkával eddig nem sokszor fordult elő. Kezelése egyszerű, csak Anyum adta rá a szerencsétlenre úgy, hogy a patent és a tépőzár befele volt
, az ő logikája így diktálta.
Szerencsére nem lett belőle maradandó sérülés, de mikor Attila telefonon mondta, én rögtön rémképeket láttam, hogy szegény gyerek ordít, senki nem tudja, hogy miért, és közben a kis finom, érzékeny bőrét lenyúzza a patent meg a tépőzár.
Paramami.
Pár napja hólyagos volt kaki után a popsija, úgyhogy akkor másfél napig sima pelust kapott, mert nem tudtam eldönteni, hogy mitől. Rendbejött neki, de a kaki az eldobható pelusban is kimarja neki.
Gondolom, a fogzás, Kevénél volt egy idő, amikor hiába kaptam le róla rögtön a pelenkát, még véreztek is a hólyagok.
Valamikor egy talit összehozhatnánk. Hogy dolgozol? Én most a 15-ig szabad vagyok.
Angi!
Szegény Lidi!
Gyorsan gyógyulgasson! Új doki remélem, beválik, nehéz jót találni! Nálunk a költözésnél ez is egy szempont, mert a doki nénink csak a budai oldalon vállal gyerekeket.
Gyöngyi!
Itt is gratu a nunishoz!
Neve van már?
Dévával nekem is jóval előbb kezdődtek a medence tágulási fájdalmak, mint Kevénél, pedig én azt hittem, hogy az elsőnél kitágul, aztán a másodiknál ez már nincs.
Ildi!
Szoficáról még újszülött képet sem láttunk, mert Melitta titkolja a gyerekeit!
Szofica egyébként gyönyörű, hatalmas és naaaaaagyon nyugis baba!
Ellentétben az én kis bestiámmal.
Natika nagyon ügyes, hogy elvan egyedül amíg dolgozol!
Olyan kis megértőek ezek a manók, pedig nekik még sokkal lassabban megy az idő.
Te is gyógyulgassál!
Melitta!
Akár a most következőn is!
Vagy hétfő kivételével bármikor.
Livi!
Gyere gyakrabban! Apa mikor jön haza véglegesen? Ti nem mentek hozzá? Hogy bírjátok nélküle?
Tünci ekcémája hogy van?
Eszti!
Én egészen addig nem hittem a homeóban, amíg Déva ekcémája meg viszketése el nem múlt. Akkor is csak azért vágtunk bele, mert nagyon kiborultam, amikor felfogtam, hogy milyen élet vár egy súlyosan ekcémás gyerekre. Azt a szert homeós dokinéni adta neki, de még ő sem volt benne biztos, hogy hatni fog, mert három közül kineziológiai módszerrel választotta, de szerencsére bejött. Nem könnyű megtalálni a jó szert.
Benyófi hogy van? Jár már bölcsibe?
Többiek, merre vagytok? Legalább pár szót írjatok néha!
Mi jól vagyunk, csak sok a meló mostanság. Gyerekek szerencsére jól bírják, így nekem sem rossz itthagyni őket.
Kevével járok Csiri-biri tornára amikor meg tudjuk oldani, hogy addig Attila hazajöjjön vigyázni a Dévára. Keve imádja, sokat ügyesedett és egyre bátrabb is.
Déva is rohamosan fejlődik, már mond néhány szót, egész sokáig tud ácsorogni kapaszkodás nélkül, a játékokat rendeltetésszerűen használja, pillanatok alatt megtanulja, melyik hogyan működik.
Kb. egy hónapja letolat a bútorokról, pedig csak egyszer mutattam meg neki, hogy amikor a szélükhöz ér, akkor meg kell fordulni, és háttal lecsúszni. Evéssel még mindig hadilábon áll, van, hogy napokig egy falatot sem hajlandó enni. Most csütörtök óta egész szépen eszik, egy nap alatt kb. fél üvegnyi körtét, ami ugyan nem sok, de mi már ennek is örülünk. Doktor nénink szerint szépen fejlődik így is (megint fél kilót hízott egy hónap alatt
). Azt mondta, ő úgy gondolja, hogy a Déva rendes mennyiségeket csak akkor fog enni, amikor már majd kezdi magát elválasztani
, de nem baj, ha a vasat legalább néha hajlandó bevenni.
Kölkeim továbbra is mintatestvérek, ma pl. Déva sírt, Keve odament hozzá, megölelte, és azt mondta neki: Legyél szíves, hagyd abba a sírást!
Déva meg hozzábújt, hüppögött még kettőt, aztán abbahagyta, és folytatták a játékot. Mi meg ültünk a kanapén, és nem tudtuk, hogy meghatódjunk, vagy röhögjünk a Keve szövegén.
Holnap hozok képeket is.