Új privát üzeneted érkezett!

Sina! EDA-val kapcsolatban mi a kérdésed?
Akinek még van esetleg EDÁs kérdése, most írjátok össze, mert este hív a sógi, és mindent meg tudok kérdezni tőle! (Ő anesztes fődoki)

Kép
zölddisznó

Szóval! Szerintem az én dokim nagyon szeretné, ha kérném, de:
1. Azt mondja, hogy nincs hatással a babyre, mégis hozzátette, hogy a baba is könnyebben éli meg a szülést. Ez a két állítás nekem üti egymást! Szóval Mesire mennyire megy át?
2. A doki szerint meggyorsítja a szülést, védőnő szerint a kitollási szakot éppen hogy meghosszabbítja!
3. És kolléganőm orvosa olyat is mondott, hogy mivel a fájások nem olyan erősek, előfordulhat, hogy a szülőcsatornában esetleg hosszabb időt tölt Manó, mint ami "ideális" lenne...
4. Az én dokim azt mondta, hogy ált. a gátmetszés is elkerülhető, ha az EDA-t választja az ember lyánya, mások szerint éppen azért kell legtöbb esetben a gátmetszés, mert a fájásokat úgy "érzésteleníti", hogy gyakran nem tudja a tolófájást úgy irányítani a szülő nő és reped stb...

Egyelőre ennyi! Majd még agyalok!
sinaszi

Remélem, hog azért megbízok még a dokimban.... :oops:
sinaszi

Zöldi:
nekem még kérdés az Edával kapcs-ban, hogy mennyi idő után tűvozik a szervezetből, bagyos pl. varrni is még EDA hatása alatt varrnak?
Na és ,hogy mennyi idő alatt kezd el hatni?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sina!
Várandósság-Homeopátiás javaslatok alatt sokmindent megtalálsz! :lol: :lol:
susy75

Sina, Manna! Homeopátiával kapcsolatban:

http://www.mimnet.hu/0100_hun/index.asp ... ew/&pid=18

http://www.noinet.hu/cikknezo.php?id=145

Eda-ról nekünk is azt mondták a szülőszobán, hogy a kitolási szakaszt megnyújtja. De első szülshez itt is ajánlják.

zsebi_baba

Köszi mindenkinek a névtippeket!! Jegyzeteltem :))))

Mózeskosaras hazahozatal: szerintem a baby egyértelmű !!!!!!veszélyeztetése. Ennyi. Ki nem xarja le, hogy mennyire biztonságosan lehet bekötni a kocsiba a kosarat ha a gyereknek egy nagyobb fékezésnél eltörik a gerince? Nézzétek már meg a csattanásnál a hatásokat (esetleg néhány ADAC tesztet)... Nem véletlen, hogy kitalálták a kagylóülést. (frontális ütközés, oldalirányú ütközés stb.)

Szülés és CTG, nyitott méhszáj stb. : Én ugye a lányomnál amikor megszületett már néhány napja épp a kórházban dekkoltam és SEMMI jele nem volt, hogy aznap éjjel pikk-pakk és marha könnyen meg fog születni. A délutáni CTG tökéletes volt nulla említésre méltó méhtevékenységgel, a méhszájam tökéletesen zárt volt stb. stb. Másnap akartam saját felelősségre hazamenni, hogy végre kimoshassam a babaruhákat:) (ld. ennyit arról, hogy most csak azért hagyunk mindent az ucsó pillanatra mert 2. baba lesz:)))) Egyszóval semmi jele nem volt, a szülésem mégis marha könnyű és dinamikus volt. Csak ha valaki azért izgulna, mert még zárt stb. stb. (Izé... most meg nyílik a külső méhszáj... valszeg azért mert egy 10 kilós gyerek emelgetése nem túl nyerő a 3. trimeszterben:))))
Vendég

Bocika! Ha rákérdezel a dokinál ezekre a tünetekre, majd írd már meg, mit mondott! Én majd csak csütörtökön megyek hozzá. Jaj, november 27-30-ig konferencián lesz Párizsban! Addig próbálom Szabit kicsalogatni, ha nem jön, akkor pedig az alatt a 4 nap alatt visszatartani :?

zsebi_baba

Na ezért nem vettünk mi mózest.. Mert sosem értettem, hogy ok, hogy magát a kosarat bekötöm, de a gyerek hol van rögzítve? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zöldi köszi, de ne vesződj akkor velem, kipróbálom a kengurut, aztán majd meglátom.

És ha apa puhít, az jó????? 8)

Az EDA-val kapcsolatban nekem valaki azt mondta, hogy lelassítja a babát, ez igaz, vagy nem?

Kép

Kép
dcili81

Zsebi: ha nem felejtem el megkérdezem! :lol:
Vendég

Susy! Köszi! Megnézem!

Csaki! Ez is lehet egy gondolkodási mód... Igazából ilyen alapon ne menjünk az utcára se!
sinaszi

hahó!

zöldi:

jajj, pont jött Apósom, ezért nem tudtam visszaolvasni meg irni a kendőre!! :(

de akkor majd visszakeresem reggel (most már kidőlök) és úgy írok! köszi.

boci:

nagyon szép a polc, apa csinálta? milyen ügyes!!! én apu ilyenbe azért nem fogna..

suzy:

én is kív.vagyok ezek után mikor akar kibujni Regi:)bár 1es lepényből még elég jól tud kajálni meg minden nem?:) van akinek ilyenkor már sokkal érettebb úgy tudom..persze nem értek ehhez sem:) a dokim ma nagyon megdícsért, meg aszonta h jó szülőalkatom van (végre a széles csípő előnye:), csak fájás legyen, mert anélkül hiába vagyok félig kitágulva..remélem úgy lesz!

na mennem kell, mert megint szurkál ott lent :roll:

jóét

Andy

Kép
andy30

zöldi:

megtaláltam a kendős részt...benevezhetek én is még? ha belefér. én 178 apa 186 magas (inkább őt érdekli:) úgyh ha volna olyan barnás-férfias szín (nem rózsaszín:) akkor jó lenne! Egyik bnőm aki Pesten lakik meg lebonyolíthatná a biznisz részét majd, v nemtom postán h jön ki. jajj de izgi ez is!!! Apa be van zsongva tőle:) aszondja ő lesz Egerben az 1. pasi aki így viszi a babáját hát nem aranyos?:)
kív.leszek! :D

andy

Kép
andy30

Sina!
1. közvetlenül semennyire nincs hatással a bébire, de azáltal, hogy az anya nem szenved, nem szabadulnak fel olyan stresszhormonok - amilyenek egyébként igen - és ez jó kölöknek
2. Tágulást gyorsítja, kitolást lassít(hat)ja
3. a fájástevékenységet nem lassítja/csökkenti, tehát érzed, mikor kell nyomni, nem tölt bent több időt a bébi - ha (megint csak) jó az adagolás
4. Elvileg igen, sőt nagy valószínűséggel. Dokifüggő, hogy ha jól adagolja, akkor igen.

Summázva: ha jó az anesztes doki, akkor kevesebb megterheléssel jár a folyamat
Nálunk nem gyakorlat, de normális helyeken normális szakember (pl. sógi :wink: ) még másnap is bent hagyják a kanült, mert a későbbi fájdalmakat (gát, méhösszehúzódás...) is remekül lehet vele csillapítani

Mági! Hatni addig hat, ahogy beállítják, de a varrás végéig mindenképp. Hogy milyen gyorsan, az az anyagtól függ, ált 15-20 perc, de ha pl. morfint is adnak bele, akkor 9-10 perc.

[quote]h írta:ogy lelassítja a babát, ez igaz, vagy nem
Utóbbi.

Kép
zölddisznó

Andy! Előző oldalon már írtam neked ezzel kapcsolatban. ha lesz még anyag, és Hanna engedi, a héten még van rá esély. Jó lett volna, ha ma visszajelzel.

Kép
zölddisznó

Ajjaj, kicsit alszik délután az ember, és máris 3 oldalnyi termés várja :roll:

Mush: 2 név van, amiből választanunk kell: Nóra, vagy Dóra, és úgy egyeztünk, h én döntöm el, mikor meglátom a kiscsajt...attól függ, h "Nóris, v Dóris" kinézetű, viselkedésű lesz :P :wink:

Boci: nagyon jó a polc, tetszik, ügyes apácskád van. Jól látom, h román feliratú műsor megy épp a tvben?

Csajok, egy pikáns kérdés: azt tudom, h a sex beindithatja a szülést, de konkrétan melyik része?
1.Az, h nekem jó, (méhösszehúzódás), vagy
2.az h apucinak jó (sperma bejutása).
Mert apucit nagyon zavarja a hagyományos módszerek bármelyike is, mert hogy "ott a baba, és mocorog, és nagykorában majd bökdösi apuci fejét 8) " , viszont egyéb megoldásoktól nem zárkózik el, egyéb testrészeinkkel is tudjuk kényeztetni egymást :oops: :oops: De ha az orgazmus inditja be, akkor meg tökmindegy nem???

Kép
galzsuzsa

[quote]. írta:..reggelre az ujjaim is megdagadnak, és az izületek is fájnak a kezemben

[quote]A írta:z ujjaimat már nem tudom hajlítani...

No para, én már egy ideje foggal nyitom az ásványvizet... :lol:

[quote]B írta:esza..k, ha ilyet olvasok!!!!

Ha ezen múlna, itt többen lelkesen olvasnának 0-24-ben :lol:

[quote]S írta:zkennelem és küldöm a gátmasszázs anyagát...

Berni! Lehetne nekem is lécci? :oops:

Zöldi: sikerült megint egy nagyon állat egyedi cuccot szerezned. Teccik a pelenkázó!

Boci: a polc is nagyon jó lett!

Sina meg akit még érdekel: én kérek EDA-t, nekem leginkább a fájdalomról van véleményem, és az rossz. :oops: :D Kaptam egy tájékoztatót, és a kórház anesztes főorvosával volt egy hosszabb beszélgetés. A tájékoztatót el tudom küldeni, ha akarod :)
Az anesztes dokim szerint pölö ugyanúgy vajúdhatok bármin és bárhogy, mint nélküle, kivéve ugye a kádat, mert a kanül miatt az fertőzőforrás, de arra meg amúgy se vágytam. A tájékoztató szerint a fájdalmakat menstruációs ill. erősebb "bélgörcsökké" szelidíti. Ja, és akkor adják csak be, ha már 2 ujjnyira kitágult az ember lánya (legalábbis itten). Sőt, van egy ilyen mondat leírva, hogy "Serkenti a lepényben a keringést, ezért jótékony a hatása" (vagy vmi ilyesmi, at összes ilyen cuccom a kocsiban van, és lusti vagyok kimenni érte). Ráadásul nem fáj, mert helyi érzéstelenítéssel adják.

Ma megszívtam, mert elfelejtettem közölni a dokimmal, hogy megváltozott a számom, mentem lelkesen vizsgálatra, és tök sötét volt a rendelője. Felhívtam, és akkor mondta, hogy keresett többször (persze a régi SIM kártyám a cégnél pihen egy fiók mélyén), hogy szülni hívták, de nem ért el, viszont még ő kérte sűrűn az elnézéseket :twisted:

Hű, bocs a szóf*sásért, hosszúra sikeráltem...

Kép

Kép
gabilany79

Ja, most látom a műsorelőzetesben, holnap az Rtl klubon este lesz a 21. század cimű adás, benne az 50 (ha jól emlékszem) évvel ezelőtti babanevelési módszerek összehasonlitva a maiakkal. pl h nem szabadott szeretgetni, "túlkényeztetni" a gyereket, éjjel nem felvenni ha sir, stb. Melegen ajánlva kedves anyósainknak :twisted: :twisted:

Kép
galzsuzsa

Most látom, még van 25 napom...Ha lehet, 5 napot lealkudnék belőle, 20 nap múlva akár jöhet is a kis drágám :wink:

Kép
galzsuzsa

Most épp partizik odabennt, IMÁDOM!!!

Kép
galzsuzsa

alusztok....????

Kép
galzsuzsa

Zsuzsa: Kép (mármint az rtl-es)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Kicsit nehéz anyósékkal! Még sok minden lesz ütközési pont, pl. etetés, levegőztetés stb. De az jó, hogy első perctől leállítod, így könnyebb lesz később is!

Ibernuska! Anyóst te is szereld le mielőbb!

Eszterke! Szorítok neked, hogy minden rendben legyen! Igaz már eléggé a vége felé közeledsz, már baj nemis lehet. Majd valahogy adjál hírt magadról! Gyors és könnyű szülést kívánok neked, ha eljött az idő!

Szorsolya! Mennek a drukkok neked is! Ne félj, nem lesz semmi gond, jó kezekben leszel!

Bocika! Én az összes plüsst gépben mosom 30 fokon, különben a port nem tudod belőlük eltávolítani.
Nekem a Zsombor tetszik jobban!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zsuzsa!
A sperma tuti beindíthatja, illetve a benne található cucc! :wink:
De szerintem az orgazmusból fakadó méhösszehúzódás is. :roll: Cáfoljatok meg ha tévedek! :oops: :oops:
susy75

Ezt találtam:

Beindíthatja-e a szülést egy szexuális együttlét?

Elméletileg igen, gyakorlatilag csak akkor, ha a szülés már egyébként is beindult volna. A spermában található a méhnyak meglágyulását és a terhesség alatti méhösszehúzódásokat kiváltó egyik hormon, melyet a prosztata után prosztaglandinnak neveztek el.
A szülés beindításához szükséges adag azonban sokkal nagyobb, mint az egy ejakulációban lévő mennyiség. A szülést türelmetlenül váró párok mégis gyakran élnek nemi életet a szülés beindulásában reménykedve. S ha ez nem is következik be, legalább kellemesen érezték magukat!
susy75

Zöldi néni! Nagyon köszönjük az EDA segítséget! Ez most zene volt füleimnek! :lol: Részletes és kimerítő tájékoztatás! Örök hála! Még egy sör - tejcsit elősegítendő! :lol:

Gabi! Érdekel az anyag, ha el tudod küdeni! E-mail-t adjak vagy hogy lehet kérni? Előre is köszi!

Megint "deprenciós" vagyok... Sírtam megint! Úgy féltem ezt a kiscsajt itt a pocakban. Nagyon változó a lelkiállapotom. Szegény apa, el kell, hogy viseljen!

Megpróbálok aludni! Hátha ma éjjel sikerül....

Mindenkinek szép éjszakát!
sinaszi

Suzy mi próbálkoztunk azal hogy a szex beinditja e a szülést a második terhességemnél,mert túlhordtam Jázmint...de nem indította be...én még bicikliztem meg lépcsőztem is...hiába!

Andy az én lepényem már 3-mas érettségű mégsincs baj egyenlőre,az egyes még tök jó!

Nagyon nyomja a baba a húgyhólyagomat folyamatosan,tök fáj...
Megyek alunni.Páá :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sina: adsz egy mélcímet (pü-ben vagy itt, ahogy gondolod), és holnap elküldöm pdf-ben.

Zsuzsa: én úgy tudom, hogy a női orgazmuskor oxitocin termelődik, ami ugye méhösszehúzódást okoz, ezért indulhat meg a szülés...
Ha rákeresel guglin, lehet böngészni :)
http://www.google.com/search?hl=hu&rlz= ... art=0&sa=N
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.11.17 22:09-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Gabi! Mail: sinkaszi@gmail.com

Előre is köszi!

Jó éjt!
sinaszi

Oksa, holnap küldöm, most megyek Gyilkos elmézni, aztán csicsi...

Kép

Kép
gabilany79

Vera! Te sem csúsztál le! Csak neked (és Andynak) nem merem ígérni, de szerintem simán kapok még anyagot - és időt Hannától - és a héten még meg tudom csinálni.

Zsuzsi! Egyáltalán nem tuti, hogy beindítja! Ha minden rendben, akkor tuti nem.
Minél közelebb vagy az időponthoz, annál nagyobb az esély, de hát az meg ugye nem baj. A "behatolós" változatot inkább azért nem ajánlják, mert ha nyílik a méhszáj, nő a fertőzésveszély.

Gaby! Akkor éljen a pelenlázóm, jeeee!

Hú, sina! Csinálok egy sörtáblázatot magamnak, és húzogatom a strigulákat. Kérdezzetek méééég, lécccccciléccccccilécccccíííííí!

Gaby! Igazad van az oxitocinnal, de összehúzódás után meg még nagyobb elernyedést (vagyis görcsoldást) hoz létre.
Én mensikor szoktam(tuk) pálinkával ötvözve használni a módszert :lol: , pontos adagolás:
pálonka, meleg borogatás, sex! Kiváló!

Kép
zölddisznó

Zöldi! Köszönöm!

Mush! Nem unatkozol azt látom! Ez a felújítás,lakásszétverés úgy tűnik mindenkinél közvetlen szülés előtt jön. Nagyon rossz, hogy ilyenkor nappal sem lehet egy kicsit lepihenni!

Orsi! Örülök a jó híreknek!

Bocika! Szép lett a polc! A gyerek is imádni fogja! :D

Sinaszi! Ma voltam a korházba egy előadáson! EDA-val kapcsolatban itt is azt mondták, hogy a kitolási szakot hosszabbítja. Ha a szülés normálisan halad nem javasolják, viszont ha elhúzodik, nehezen tágulsz (álítólag a tágulást segítí), akkor szerintem jó (nekem volt az első gyereknél), és ha császár lesz szerintem ez még a legjobb érzéstelenítés.

Mági! Bekötés után kb 20 perc (mindig van próba is, hogy jó helyen legyen. Folyamatosan adagolják, többnyire kitolási szakban már nincs hatása (olyankor nem adnak), hogy érezd és tudj segíteni. De neked erre úgysemlesz szükséged, pikk-pakk megszületik Beni baba. :D

Csaki! Ha a mészáj nyílása a gyerek emelgetésétől is függ, akkor a 38 héttől rendszeresen fogom cipelni a 14 kg-os fiamat! Igaz már most is sokat cipelem.

Zsebi-baba! Ne próbáld ilyen modon befolyásolni a szülés időpontját. Én pont ezt csináltam az első gyereknél és meggyőződésem, hogy azért lett császár. Egy darabig "most szüless meg", aztán dokim elutazott "jaj, csak most ne szüless", aztán visszajött "most szüless meg". Szegényt biztos teljesen összezavartam! Nem is indult be a szülés egyáltalán!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszönöm a tippeket, megvettem a málnalevél teát a Herbáriában.

Az EDA-val kapcsolatban: Én egyetlen dolog miatt nem fogom kérni. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs hatással a babára. Ha egyszer beadnak neked valamit, akkor az miért nem megy át a köldökzsinóron a babába? Ha pedig átmegy, akkor minek vigyáztam 9 hónapig, hogy ne egyek E betűs ételeket, hogy vitaminokat kapjon tőlem és ne mást, ne egyek gyógyszereket....stb.

Én mindenképpen szeretném megpróbálni nélküle. Ja és persze most nincs semmi káros hatása. A fogamzásgátló tablettának sem volt 10-20 évig, legalábbis nem mondták, sőt a dohányzás sem volt deklaráltan káros az első évtizedekben.

Lehet, hogy én vagyok túl bizalmatlan, de remélem, kibírom nélküle.

manna
mannababoca

Gabi! A dokinak nem fáj! Egyébként az érzéstelenítést is és a másik szúrást is lehet érezni. Jó nem mondom ki lehet bírni.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő!
[quote]( írta:álítólag a tágulást segítí),
Ezt sógor is megerősítette - ezért kevesebb a gátmetszés EDÁs szülésnél.
Szerinte a kitolást sem hosszabbítja, ha jó az adagolás.
A csomagodat ma csak megsétáltattam - tatarozzás a kispostát, a nagyra meg már nem volt energiám. Holnap!

Manna! Pedig ez BIZTOS!
[quote]E írta:gyszerűen nem hiszem el, hogy nincs hatással a babára.

A testben lévő membránok áteresztőképessége nagyon sokrétű. Csak egy példa, ami neked is ismerős lesz bioszóráról: a szemipermeábilis hártya = féligáteresztő.
Vannak olyan molekulák, amik NEM jutnak át a méhlepényen, így a babába sem. Számtalan ilyen anyag van. És nem csak azért, mert lokálisan hatnak (szállítódnak), hanem mert pl. nagy molekulaméretűek, és egyszerűen nem férnek át a membránok "lyukain".

Kép
zölddisznó

Zöldi: akkor csak azt magyarázd meg, hogy miért lesz annyi EDA-s szülésből császár... (gondolom azért, mert csak a tökéletesen időzített EDA működik megfelelően ... nem?)
Vendég

Csaki! Nem tudom, honnan az infó, szerintem téves.
Nem tudom, mit értesz tökéletesen időzített EDA-n. EDA miatt nem lassul a szülés, inkább ellenkezőleg. Ha meg már kitolási szakaszban van, és átjutott a ,medence legkisebb szűkületén, nem is lehet császározni. Ha még előtte van, de már kitolási szakaszban, akkor meg nem adnak akkora dózist, hogy ne tudd kontrollálni a nyomást. Sőt!

Kép
zölddisznó

tehát tényleg az időzítés a kulcs... (több EDA-s ismerős is panaszkodott, hogy iszonyú volt nyomni mert alig érezték a fájásokat ... ezek szerint elxartak valamit náluk). Én mindenesetre lemondok róla :)
Vendég

Jó reggelt! Mi kialudtuk magunkat! :oops:

Remélem, hogy azért sikerül még szundizni....
sinaszi

Inkább mondjuk úgy, hogy az adagolás.
A sógi szerint ha több ismerős panaszkodott, akkor papapapapapapapa, mert kollégát nem szidunk. Amúgy miért iszonyú úgy nyomni, hogy nincs fájás? Ha kicsit érzi, és nyom, az tökéletes! Miért kell, hogy fájjon?

Sina! Én is egy órája ébredtem. Azóta hajatfestettem, megmostam, és most megyek szárítani. :wink:

Kép
zölddisznó

Zöldi! Te már gyakorlott vagy az "éjszakai életben"... :lol:

Én viszont nem tudok mit kezdeni magammal! :(
sinaszi

Megnézem a teveműsort... hátha van vmi fárasztó! A gond csak az, hogy Mesi már felébredt... Ilyenkor annyira aktív, hogy nem tudok mit csinálni vele...
sinaszi

Nos! Jó éjt - újra!
sinaszi

Sina! Mindjárt varrom a hordozókendődet! :lol:

Kép
zölddisznó

Na hát akkor jó éjt!

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!
Remélem az éjszaka során senki nem szült meg!

Nekem tuti éjszakám volt!!! Este 10-től reggel 6-ig aludtam 2 pisiszünettel, 0 perc plafonbámulással. :-D Juhéééééééééééj!

Gabi!
Ásványvizet már én sem tudom kinyitni. Nálunk általában Apa a felelős.

Délelőtt szkennelek és küldöm a cuccost neked is.

EDA: A Jánosban úgy adagolják, hogy a kitoláskor már ne legyen hatása, mert ha nem érzed, hogy nyomnod kell, akkor elég nehéz a szülésznőnek irányítani, hogy mikor nyomj. Ebből kifolyólag a gátmetszésnél és a varrásnál sincs már hatása, azt helyi érzéstelenítésben végzik.

Egy barátnőm szült EDÁ-val és elmondása szerint semmit nem érzett abból, ahogy beadták neki. Gondolom ez szerencse és egy jó kezű anesztes kérdése is.

Zöldi!
A szülésfelkészítőnkön azt mondták, hogy a spinális érzéstelenítés után azért kell feküdni, mert ha mocorogsz, iszonyatos migrént kaphatsz tőle. Na, egy ismerősömnek az EDA után egy hétig!!! volt fejfájása. Tényleg lehet az EDÁ-nak is ilyen mellékhatása???

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt !
Éjjel azt álmodtam, hogy elment a nyákdugóm... :?

Zöldi:
köszi az EDÁ-s infot :) Még mindig nem tudom hogy legyen, majd megbeszélem a szülésznőmmel..

Enikő:
a próféta szóljon belőled! Valahogy olyan érzésem van, hogy nem megy most majd olyan gyorsan, és könnyen ,mint előzőleg...
Ráadásul tegnap rádöbbentem, hogy Anna felügyelete egyáltalán nincs megszervezve ,ha rámjön a szülhetnék.. Ha éjjel kell menni, Anyósnak legalább egy óra, mire ideér...
Nappal még hagyján, de hogy én hogy jutok be a klinikára, azt nem tudom...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush!
Most küldöm a gátmasszázsos leírást e-mail-ben.

Gabi!
Légyszi írj e-mail címet, ahova küldhetem neked!!!

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?