Drága Lányok,
elmaradtam elég sok időre, elnézést érte, de annyira zsúfolt lett a hét, vendégünk volt, aztán két napig reggeltől-estig konferenciáztam, így csak most volt időm bekapcsolódni. Annyi minden történt veletek, öröm olvasni a történeteket, nézni az egyre szebb pocakos képeket. Most néhány hozzászólásra reagálnék, a visszaolvasásban még csak a 46-ik oldalnál tartok, de majd jön a többi is.
A legújabb hírem, hogy szombaton voltam UH-n és hát egyre nagyobb kisbabám, és most már biztosan kislányom van!!!! Már 10 cm-es az ülőmagassága ás hát kb. 120 gr. A doki szerint minden rendben vele, megméregetett mindent, aztán megnéztük a szívecskéjét, a veséjét, gyomrát, szemecskéjét, szóval legeltettük a szemünket a kicsi drágán. Most sokkal nyugodtabb volt és bár kissé szégyenlősen néha elfordult, meg védekezőn a kezét maga elé vette, azért megmutatta, amit szerettünk volna látni rajta.
Annus szeretném kérni, hogy a táblázatban módosítsd a neveknél: Annácska lesz a drága, a következő vizsgálat időpontja dec. 13. A doki nov. 26-ra küldött vérvételre, de csak ennyi. A kórházból az eredményeket magához veszi, dec. elején majd rákérdezhetek nála, de több feladatom nincs.
Hean felvetésére: a dokim szerencsére majdnem mindent intéz, de védőnőhöz még nem kell mennem, majd a vizsgálatok eredményeivel. Egyébként komoly szakmai problémaként merül fel a védőnők képzettsége, hozzáértése, sajnos nincs igazi szabályozás ebben sem, és nehéz a berögzült rossz védőnői szokásokat újabbakra, szakszerűbbekre cserélni…
Csadra kérdésére is egyben válaszolnék, az orvosom döntötte el az időpontot, a mostani vizsgálat alapján, én meg elmegyek és ennyi. De ez valóban nagy segítség, ha nem lenne valószínűleg én is paráznék.
Annus, szerintem szép kismama vagy, ha még nem is érzed, hogy látszana a fodrász munkája, szerintem a lényeg, hogy te mit érzel. Most a konferencián kaptam egy bókot, hogy sugárzom és milyen nőies vagyok!! (plussz 5 kilóval!!), de egész nap madarat lehetett velem fogatni.
Pumukli, Dóri, Böbi, nagyon köszönöm a szüléstörténeteket! Hálás vagyok, hogy leírtátok, mostanában kissé ijedezem tőle, így próbálok ismerkedni a helyzettel. Most már nem a fájdalomtól félek, hanem attól, hogy valóban majd jól fogok-e helyt állni és fogom-e bírni… Már nem pánikolok a nehezebbekre sikerült történetektől sem, minden szülés más, a lényeg, hogy a gyerekkel minden rendben volt.
Reni, Kozmak – üdv itt közöttünk, lassan nekem is újra be kellene köszönöm, annyit hiányoztam…
Reni, ki az orvosod, én is a Szent Istvánban készülök szülni.
Az iwiw-en még én is próbálkozom, engem kissé nehéz megtalálni, mert sok Kovács Zsuzsa van, de mint mondtam, biztos pont a román nyelvtudás.
Hát sajnos ez már csak én vagyok, megint hosszú lett a történetem, bocsi. Zsuzs