Hahó,
Alice,
ha jól emlékszem, 9 hónaposan a lányomnak is beledugtam még a botmixert a nyolc hónapos babakajába, ha nagyritkán azt kapta, neki is csak két foga volt még, de nem hiszem, hogy ez számított. Bár amikor fogjövés volt, akkor az elsőknél még pépeset sem akart enni, totális szájzár volt, tehát vsz. a kanál nem tetszett neki. Amúgy az ősi Mit egyen a gyerek? brosúrám azt írja, hogy darabosat akkor kapjon, ha már van legalább négy rágófoga. Szóval az ortodox nézet szerint sem kell 9 hónaposan darabosat ennie... Ha már itt tartunk, az üveges babakaják ajánlásaira egyébként is csak nagyon óvatosan hallgatnék (ld. négy hónaposnak sütőtökpüré tejjel, hat hónaposnak citrusfélékkel tele gyümölcsdesszert, tészták, stb...grrr...)
Amúgy van egy keresztlányom, aki másfél évesen, az összes fogával együtt öklendezett a legapróbb darabtól is. Most tizenöt éves, annyit eszik, mint egy ló, és kb. olyan pépeset, mint egy jegesmedve...
Slusszpoén: az én leányom ezzel szemben, több hónapos zokszó nélküli pépevés után tíz hónaposan és négy foggal váratlanul úgy döntött, hogy ezután kizárólag darabosat hajlandó enni. Kb. egy hónapig néztem a kajadarabokat a kakiban, mert ugye rágás nuku. Most éppen hol sikeres az ügy, hol nem, a rántott husit meg tudja rágni, a puhára főtt sárgarépát érdekes módon nem
Én már ott tartok, hogy kap, amit meg hajlandó enni, azt slussz. Hogy milyen állapotban jut bele, az a mi magánügyünk, senkinek semmi beleszólása. Néha még nekem sem...
Szóval szerintem ne izgasd magad, etesd azzal, amivel tudod, és főleg ne erőltesd, nehogy negatív élmények kötődjenek neki az éveshez, mert az nagyon sok mindent el tud rontani.
Kinga,
Sasha felvetése engem is elgondolkoztatott. Nekem sem mondtak ilyesmit...
Üdv
Kriszi