Új privát üzeneted érkezett!

Eszter!
Hverika!

Köszönöm szépen a választ!
Sok hasznos dolgot megtudtam:)
Puszi Nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Én is megosztanám a tapasztalataimat pár mondatban:

Éjszakára bent maradjon e baba? CSAK A SAJÁT TAPASZTALATOMAT ÍROM!
Én az első babámat az első éjszaka magam mellett hagytam (ez még nem a Jánosban volt), sokat sírt és én elég tapasztalatlan voltam, kevesett aludtam, így második éjszakára beadtam, DE egy percel sem tudtam többet aludni, alig vártam hogy hajnal legyen és behozzák. A cukrostej miatt is aggódtam, mert tudtam, hogy az előtej is épp elegendő lenne neki!!! Attól fogva VELEM volt minden percben és akkor tettem mellre amikor csak szerette volna. Így nagyon hamar lett tejem (a szobatársam meg csak aggódott, egyfolytában a vizet adta a kicsinek :cry: ). Szerencsére 3 éjaszkát voltunk bent. Otthon is minden simán ment a szülésznő, aki kijárt hozzánk csak csodálkozott milyen ügyesek vagyunk! ÉS rengeteg tejem volt, sőt sokszor az volt a baj, hogy annyira kemény volt a mellem, hogy nem tudta bekapni Dávid, pedig már nagyon éhes volt. Ekkor vettem egy mellszívót (a szülésznő nem javasolta, sőt ellenezte), de nekem rengeteget segített. Szopi előtt mindig kifejtem egy kicsit.
A sok tejcsi titka a rengeteg folyadék, én sok köménymagos teát ittam (hasfájós volt Dávid) és rengeteg bubimentes ásványvizet! Majdnem 3 éves koráig szopizott Dávid és végig volt tejem :-)
A szoptatós teát csak akkor javasolják, ha úgy érzed hogy kevés vagy apad a tejed! Néha-néha én is ittam :wink:

Szép hétvégét és nyugodt babavárást mindenkinek!

Ja és én tegnap voltam dokinál és nekem is csinált méhszájvizsgálaltot, de nem volt vészes és nem is véreztem után!

Na befejezem!
Zsuzsi

Hát egy kicsit hosszúra sikerültem!

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok!

Kérdeznék egy lehet hogy idétlent azoktól, akik már szültek...
Honnan tudom azt, hogy épp a magzatvizem folyt el? Olyan érzés, mikor pisilnem kell? És ha érzem hogy pisilnem kell, elmegyek wc-re, és pisi helyett a magzatvíz folyik el, honnan fogom tudni megkülönböztetni?
Ne haragudjatok, hogy ilyenekkel fárasztalak benneteket, dehát nincs még tapasztalatom....
Szép estét!

Kati

Kép
tatyi1983

Szia Kati!

Én is így voltam nem tudtam, de reggel amikor felkeltem kimentem vécére, mert éreztem hogy pisilni kell.
Ez meg is volt, de közben nem állt el, és már nem pisilek, mert azt már nem kellett.
Megmondom őszintén én oda nyúltam ahogy folyt és megszagoltam mert én sem tudtam hogy mi az ami folyik, és rájöttem ez bizony a magzatvíz. :lol:

Tudom nevetségesen hangzik, de reggel felkelés után kábán nem igazán tudtam mi történik velem, mert fájásaim nem voltak, egyáltalán, szószerint semmi fájás nem volt.

A fájás idító után lettek csak fájásaim amit a kórházban kaptam.

Most csak ennnyit írok, mert most fog vacsizni Nórika.

Erika
hverika

Szia Kati!

Nekem egy kis pukkanás után indult meg a magzatvíz. Nem volt vizelési ingerem, de mégis folyt belőlem a "víz". Szaladtam a wc-re, vagyis inkább siettem, de nem tudtam visszatartani. Fájásaim nekem sem voltak, így még vártunk egy kicsit, mert csak 2 percre volt tőlünk a kórház. A fájások csak kb. 2 órára rá keztek el jönni. És utána még 4 órát kellett "várni" Dávid megszületéséig.

Üdv!
Zsuzsi

Kép
Kép
zsu152

Sziasztok!

Ismeri valaki Molnár doktor úrat, genetika ultrahangra hozzá kell
mennem, és én még sosem találkoztam vele. :(
Tudja valaki, hogy milyen, megnéz mindent a babánál, és elmondja azt a kismamának?

Egy kicsit parázok, mert Nórinál a Shöf-Méreibe kellet menni
és ott a doki mindent megnézett és el is mondott.

Előre is köszi a segitséget.
Erika
hverika

Erika!
Sajnos nem ismerem, de hátha a többiek.

beszteri

Szia Erika!

Nekem is Molnár doktor csinálta az egyik genetikai ultrahangot.
Nekem szimpatikusnak tűnt és alaposan megnézte a babát.
Még arra is figyelt, hogy olyan képet adjon róla, amin jól látszik.

Szerintem, ne aggódj.

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok!

Remélem holnap már kiderül, hogy fiú vagy megint lány lesz a baba.
A férjem határozottan állítja hogy fiú, de én nem hiszem.
A dokinak eddig nem akarta megmutatni magát, egy kicsit szégyenlős a drága.

Reni!
Köszi az infot, kicsit megnyugogtam.

Sziasztok.
hverika

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:
Ha a munkahelyem elintézheti a gyed, családi pótlék, meg mindenféle ügyet, szerintetek rájuk bízzam a dolgot, vagy inkább csináljuk meg agunk az Államkincstáron keresztül? A munkahelyem épp nemrég szúrt el egy ilyen dolgot, és a kolleganőm csak 15-20ezer ftokat kapott emiatt...
Hogy a jobb szerintetek? Ti hogyan csináltátok?

Nekem már csak napok vannak hátra, már vannak fájásaim, elég intenzívek és erősek, úgyhogy dukkoljatok!

Puszi!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

Megmondanátok, hogy a terheléses cukorvizsgálatnál mennyi vízben kell feloldani a 75 gr. glükózt?

Köszi!

Hajrá Kati:)
szonce82

Sziasztok!

Eszter örülök, hogy jól vagytok....Gondoltam csak azért rákérdeztem...:-))

Szonce!
én egy fél literes üveget 3/4 ig töltöttem vízzel és ebben oldottam fel+citromlé egy pár csepp..

Kati!

Hajrá!!!

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!

Nálam sajnos előfordul, hogy egy pár hete bekeményedik a hasam és néha görcsöl is, pedig ez még csak a 26. hét.
Nem rendszeres és a kettő általában külön jelentkezik.
Most fekvés van egy pár napig és szedem a MagneB6-ot, aztán ha nem múlik, mennem kell a dokihoz.

Volt valakinek hasonló gondja?
Tudnátok segíteni, hogy mit érdemes ilyenkor csinálni?

A baba szerintem jól van, mert össze-vissza ugrál odabent, de mégis aggódom kicsit.

Kati,
drukkolok! :D

Előre is köszi,
Reni
b.reni

Reni!

Keményedésre tényleg a MagneB6 és a fekvés. Görcsök: mennyire fájdalmasak? Lehetnek jóslófájás jellegűek? A sógornőmnek a 28. héttől voltak jóslófájásai, és időre született a lánya. Szóval ha a baba sokat mocorog, akkor szerintem ne aggódj nagyon. A doki meg majd megmondja, hogy mit csinálj! Mikor mész?

Kati!
Hová tűntél? Lehet, hogy már szülsz?????

Mamabogár!
És veletek mi van????? Írj kicsit magatokról!

beszteri

Sziasztok!

Eszter!

Még nem történt semmi, fájásaim vannak, de nem rendszeresek...:)
Ha hétfőig nem történik semmi, akkor megyek ultrahangra és ctg-re, aztán kiderül mi lesz! Engem kicsit nyugtalanít, hogy meszes a méhlepény... Nem tudom, ez az állapot meddig tekinthető biztonságosnak Milán szempontjából...
Reméljük nem lesz baj!

Örülök, jól esik, és köszönöm hogy drukkoltok :D
Puszika Nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

Szia Eszter!

A görcsök nem igazán fájdalmasak, olyanok mint az enyhébb menstruációs görcsök és ritkán jelentkeznek. Keményedés minden nap előfordul, de csak pár másodpercig tart.

Tegnap viszont egész nap tompán fájt a hasam, ami mára már elmúlt.
Remélem, hogy ez csak azért van, mert nő a baba, bár nem tudom, hogy attól lehet-e.

Ma megyek ultrahangra, de a dokihoz csak 2 hét múlva, illetve akkor kell hívnom, ha nem javul a dolog.

A sógornődnek a fájások megjelenésétől végig feküdnie kellett?

Üdv,
Reni
b.reni

Szia Reni.

Bár nem vagyok orvos, de szerintem nincsen semmi baj. Nekem is állandóan keményedett a pocakom már elég korán. Pontosan sajna nem tudom mikortól.
Nagyon sokat és nagyon erőteljesen rúgott a kisfiam, sokszor ettől is bekeményedett, de például sétára is meg vezetésre is és még sorolhatnám. Volt amikor fekvésnél is.
Már a maximum MgB6-ot szedtem és semmi nem változott.
Azt mondták, hogy lehet, hogy a magnéziumot a szervezetem üríti nem pedig megköti vagy valami ilyesmi, de nem doki mondta és nem is mentem bele mélyebben.

Aztán ehhez társult szintén korábban mint általában a jósló fájás is, de nekem semmi gondom nem volt és pont 39-ik hétre szültem.

Remélem neked sem lesz semmi gondod ebből!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Reni!

Én is keményedtem elég korántól. A jelentősége abban van, hogy a keményedés megnyitja- e a méhszájat. Ezért is jó rá a fekvés mert az tehermentesít. Ha mondod a dokidnak bizonyára ellenőrzi majd a méhszájat, és akkor pontososabb képet kapsz, hogy a keményedésnek van-e következménye. Én is folyamatosan keményedtem, a méhszáj nem nyílt, de a 32. héten elkezdett nyílni, ekkor rákapcsoltam a fekvésre napi 70% fekvés és a doki által felírt magnézuim. 39. hétre szültem.-) Szerintem amennyit tudsz feküdj ha teheted. (Nálam bejátszott az is szerintem, hogy voltunk akkoriban egy hosszabb autóuton, ahol végig keményedtem szinte. )
Kitartás Reni! :-)))

Eszter!
Megvagyunk köszi, megint megfáztunk... Hát ez sem egyszerű, most ezt az iskolát járjuk.... Orsszívó, gyógyszerbeadás mesterfokon, nyűgösség elterelése stb...
De gondolom Neked ezt nem kell bemutatni...:-) Azt mondják az ősz-tél az ilyen.
Pocaklakó mozgolódik? Rúgdos?
Jaj olyan jó kismamának lenni....:-))) Bár a végén már nagyon túl akartam lenni...
Írj ha van időd...

Mamabogár
mamabogár

Mamabogár!
Sajnálom, hogy megfáztatok! REmélem, hogy hamar rendbejön majd a gyerkőc. Az orrszívó amúgy csodákra képes, én nagyon "szeretem". Bár nálunk szerencsére az első használat 1 évesen volt, addig - a műtétjén kívül - nem voltunk betegek...
Julcsika jól van, még mindig sokat mocorog (ő nem olvasta a szakkönyveket, hogy ilyenkor már nem mozognak annyit...). :lol: A méhszájam továbbra is teljesen zárt, a méhlepény jó, magztvíz is van bőven. Julcsika nem lesz nagy baba, de ennek kifejezetten örülök. Ha minden rendben lesz a hegemmel, akkor természetes szülés lesz, én nagyon szeretném.
Szerencsére Benivel valahogy könnyebben megy az idő, egyáltalán nem érzem azt a fajta feszültséget, amit vele, hogy olyan jó lenne már túl lenni rajta. Sztem nincs időm ezzel foglalkozni. Most épp megint erőm teljében vagyok, kíváncsi vagyok, meddig fog tartani a lendület... :)
Mielőbbi gyógyulást nektek!!!!!! :)

beszteri

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ismeretlenül betörök, de lenne pár nagyon fontos kérdésem, amiket kb. két éve szintén feltettem, de akkor még más állapotok voltak a Jánosban, hátha azóta más a helyzet.
Harmadik babót várjuk, még csak a 7.hétben járunk, de mivel még nem voltam dokinál, most kéne eldönteni, hogy merre lépjek.

Amiket szeretnék tudni, remélem tudtok segíteni:
-baba születésekor rám tegyék, hagyják szopni, kérésünkre ne szívjanak nyákot (orrába, szájába ne dugdossanak csövet a születése után)
-ne kapjon semmiféle pótlást a kórházi napok alatt
-gátvédelem (ha igen, akkor melyik szülésznőt ajánlanátok, aki kedves, de határozott, nem beszólós típus)
-ha besárgul a baba (sajnos eddig mindkét gyerkőcöm besárgult) hol kezelik? Mellettem mobilkocsin v. be kell adni a csecsemősökhöz?
Ill. az osztályról tudnátok-e tapasztalatokat adni (kórtermek milyenek, wc, zuhany, látogatási rend, ilyesmi)
És jól tudom, hogy mostmár egyágyasak a szülőszobák?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket és ha olyan az info, jöhet priviben is.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szia Szonibaba!

Először is gratulálok a harmadik babához! :)

Én még csak a szülőszobákról tudok neked infót adni: azok tényleg egyágyasak, nagyon szépen meg vannak csinálva. És ami még engem meglepett, hogy nagyon jó a légkör - mostanában járok oda CTG-re. A dokik is jókedélyűek, és emberként kezelik a pácienseket - nem csak a sajátjukat.

A kórtermekről, azt hiszem, írtak már korábban ebben a topikban is, próbálj meg visszakeresni, illetve próbáld meg a János Kórházas Anyukák topikban is feltenni a kérdésed, hátha ott korábban érkezik rá válasz.

Remélhetőleg hamarosan már én is meg tudom veled osztani majd az élményeimet. :) Addig is minden jót!

beszteri

Szia Szonibaba,
Ha ezek az igényeid vannak, akkor ne a Jánosban szülj. Talán a gátvédelem megoldható, de az nem szülésznő, hanem orvosfüggő lesz! Ha van magándokid, akkor azzal beszéld meg, ha nincs, akkor az ügyeletest próbálhatod győzködni, kérdés, hogy mekkora sikerrel...
Nyákszívás: én úgy tudom, hogy ez nem kívánságfüggő, nem kockáztatnak, hogy fulladozik majd a baba és esetleg a kis tüdejében marad vmi, úgyhogy ezt nem hinném, hogy elengedik.
- Szülés után nyákszívás után rádteszik a babót, majd kicsit rendberakják+ha kell inkubátorba teszik melegedni és utána jöhet a szopizás. (legalábbis nálunk így volt 3.5 hónapja). Viszont legjobb tudomásom szerint utána megint elviszik és egy kicsit a csecsemőn megfigyelik, később szólnak, hogy mikor mehetsz érte.
- Pótlás: ezt akkor tudod kiküszöbölni, ha nem adod be éjszakára, mert az első 48 órában nem adnak semmit csak cukros vizet, de ha nem lövell be a tej ezután sem, akkor adnak tápit. Én mondjuk fejtem nappal és beadtam éjszakára és mivel sok volt, odaadták a maradékot más babáknak tápszer helyett.
- Sárgulás: kék fénnyel kezelik bent a csecsemő osztályon.
- Osztály: látogatás reggeltől estig, vhova ki van írva, de úgy kb. 8-tól lehet menni (addig lezajlik a vizit, stb.), viszont este fogalmam nincs meddig. Nyilván szobafüggő is, mert én nem egy ágyasban voltam, szóval nem akartam volna 8 után zavarni a szobatársaimat, hogy a látogatóim bent pörögnek...
Van néhány fizetős alapítványi szoba, ha szerencséd van, akkor jut, ha nincs, akkor nem nagyon van választási lehetőség. Van olyan szoba, amelyikben van wc és zuhi, de jónéhányban nincs, úgyhogy a kintit kell használni. Higiénia no comment... Készülj fertőtlenítős kendőkkel, saját wc papír, zuhanyzáshoz papucs, szóval mindenre. Az ágyak bazi kényelmetlenek viszont és nyikorognak! :) Szóval a szülőszobákkal ellentétben, amik hiperszuperek, az osztály már nem vmi csodás!
Én extrém kényes vagyok a fentiekre, de nagyon nem érdekelt az alatt az 5 nap alatt, amíg bent voltunk! Vittem mindent, úgyhogy meg tudtam oldani. Nekem az számított, hogy mivel a Jánosban van PIC és jó az újszülöttellátás, ezért tudtam, ha gond van, akkor a legjobb helyen vagyunk, nem kell szállítani a babót ide-oda.

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Kép
belfast

Lányok!
Nagyon köszönöm, sokat segítettetek. Igazából a közelség miatt gondoltam, hogy újra "leinformálom" a Jánost. A gátvédelem és a nyákszívás mellőzése nekem nagyon fontos (egyik gyerekemnél sem volt, így a 3.-nál is hasonló körülményeket szeretnék, csak sajna a mostani dokimnak elég borsos az ára).

Mindannyiótknak minden szépet és jót, Beszteri neked pedig hajrá, ahogy látom már nincs sok.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Én tavaly decemberben szültem a Jánosban, egy doktornőnél, akinek egyáltalán nem tudom a nevét ( fiatal és nem kedves), és egy Annamari nevű szülésznővel. Csak gátvédelemmel és igenis a szülésznő nagyon ügyes és nagyon kedves volt és jó volt vele szülni. Ha valaki tudja véletlenül a teljes nevét, kérlek írjátok meg nekem, mert azóta sem köszöntem meg a kedvességét, pedig szeretném.
Nyákszívás után a kicsit rögtön megkaptam, csak súlyt mérni vitték el. A többiről nincs tapasztalatom, mert hazajöttünk (és nem véreztem el, pedig a doktornő azzal fenyegetett). Az éjszakai ügyeletes orvos egy férfi volt (neki sem tudom a nevét), ő nagyon rokonszenves volt, és az első szülésznő, Tudja Henriett (neki ki volt írva a neve a ruhájára) szintén. Más kérdés, hogy a "csak a biztonság kedvéért" bekötött infúziós tűtől két hétig húsz centi hosszan nagyon fájt és kék volt a karom, úgy hogy a kicsit sem tudtam tartani.
Szerintem a harmadiknál, ha kéred, biztosan lehet gátvédelemmel vágás nélkül szülni.
Csak ne kiabáljatok, mert azt nem szeretik :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia Anna,

Jól értem, hogy ambuláns szülés volt? Szülés után rögtön hazamentetek? Légyszi-légyszi írj erről, hogy hogy sikerült elérned, akár priviben is, nagyon érdekelne. Januárban szülöm a negyedik gyerkőcömet.

Köszönöm
Kata
itaca

Sziasztok!

Nekem elég frissek az élményeim a kórházzal kapcsolatban, ugyanis az elmúlt hetet bent töltöttem.

Miután nem múltak a görcsök és a keményedés pénteken bementem, hogy nézzek meg, mert gondoltam attól megnyugszom.
Aztán már nem engedtek haza :)
Megrövidült a nyakcsatornám, emiatt infúziós kezelést és antibiotikumot kaptam.
Szerencsére nem romlott tovább a helyzet és nagyon remélem, hogy végig kihúzom. Mostantól nekem is csak fekvés van. Drukkoljatok!

Nekem elég jó tapasztalataim lettek a Jánossal kapcsolatban. A szülésznők, a nővérek nagyon kedvesek, figyelmesek. A közös zuhanyzó, WC valóban nem nagy szám, de azt a pár napot simán ki lehet bírni.
A kaja rettenetes, szerintem erre érdemes felkészülni és behozatni majd a rokonokkal.
A látogatási idő miatt nem szólnak. Szinte bármikor be lehet menni, ha a szobatársakat nem zavarja.
Vizit eléggé változó időpontokban van és kb. 3 másodpercig tart :) Szóval simán ki lehet küldeni a rokonokat addig.

Most viszont átépítik az előtérben a műtőt és emiatt az épületben elég nagy a zaj és a por, bár ez nem érződik a kórtermekben.

Kati,
remélem minden rendben Veletek :)
Írtam privát mailt.

Üdv,
Reni
b.reni

Sziasztok!
Pár friss infót szeretnék kérni, ha tudnátok adni. Én az előző gyerekemet 2 éve szültem a Jánosban, akkor még csak 1 egy ágyas szülőszoba volt, + egy nagy terem, ahol függönyökkel elválasztott szülőágyak vannak. Szerencsére mi az egy ágyasba kerültünk, mert mi voltunk az elsők. Mázlink volt.
Most olvasom, hogy felújították, meg ma voltam bent a Jánosban és ahogy elhaladtam a szülészet épülete mellett, láttam, hogy felújítás van. Tudtok erről valamit? Most éppen kb 6 hetes vagyok, és ha egy ágyas szülőszobák lennének, megint ott szülnék. Köszi

Kép

Kép
sargarepa

Kedves Kata!
Én nem akartam kórházban szülni, de mikor végre 28 nappal a kiírt idő után elérkezett a szülés, zöld volt a magzatvíz, ezért inkább bementünk a János kórházba, mert az volt legközelebb. Ott korábban kétszer jártam: amikor a húgom szült, és két nappal az én szülésem előtt (mintha csak terepfelderítést kellett volna végeznem, a szülésznő, akinél szülni akartam éppen elutazott és ezért bementem CTG-re, úgy éreztem, hogy már nincs jól a kicsi, erre hetek óta a legjobb görbét produkálta).
Szóval hajnali 4-kor beestünk az ügyeletre, 4 korábbi intézeten kívüli szülés tényével és rossz hírével (kórházi szemmel) a hátam mögött, alig négy pecsétes kiskönyvvel (az orvosnő szerint gondozatlan terhesség) . A dúláimat nem engedték be, a férjemet igen. Közvetlenül szülés előtt iszonyúan kiabáltam (én már csak úgy szoktam), aztán ahogy megszületett a gyermek, határozottan közöltük, hogy mi hazamegyünk (a férjem határozottsága itt nagyon sokat segített). Odaküldték a védőnőt az anyakönyvezés végett, aztán közölték, hogy a mi felelősségünk, hogy a PKU és az oltások meglegyenek, valamint a doktornő nagyon kedvesen közölte, hogy el is vérezhetek ( bár szerintem, örült, hogy nem fogok az osztályon is olyan cirkuszt csinálni, mint a szülészeten...), aztán mivel meg kellett várnunk, hogy a gyerekorvos lejöjjön egy császár után, 4 órával szülés után hazamehettünk. Ja, és természetesen alá kellett íni a gyerek kórlapján is, meg az enyémen is, hogy saját felelősségre megyünk haza.
Nem mi voltunk az elsők, úgy tűnt. Egy határozott férj az kell - tényleg, az összes papírt a férjemmel íratták alá, mintha én valami gondozásra szoruló kis hülye lennék.
És figyelj oda arra, hogy szülés után ne legyél rosszul (egy kis rozmaringolajos mosakodás segít). Elég furán hangzik, de ha jól vagy, nincs mivel érveljenek, aztán otthon szépen feküdd ki a hat hetet.
Hát ennyi.
Szép napokat addig is!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szia!

Most egy műtőt építenek át az első emeleten.

A szülőszobákat egy éve felújították. Azt hiszem 4-5 db egyágyas van és van 1db többágyas, ha már betelik minden.
Nagyon szépen megcsinálták őket.

Üdv,
Reni
b.reni

Anna,
Köszönöm szépen! Sok boldogságot a gyerkőcökhöz:)
itaca

Sziasztok!

Dr. Bollobás Mátét ismeri valaki? A dokim csütörtök-péntek-szombat konferencián lesz, és ha akkor indulna be a szülés, neki "adott át". Neten rákerestem, de a honlapján nincsen túl sok infó róla. Ha valaki ismeri, írjon pár sort, legyen szíves!!!!!
Előre is köszönöm!

Eszter

beszteri

hello,

Ismeri valaki dr Szentkirályi Zoltánt? most futottam vele össze a jánosban. szimpatikus volt, de örlnék valami infonak.
köszönöm, ha ír vki, aki ismeri:)üdv

mormota
mormota20

Reni!
Köszi az infot. Akkor azt hiszem maradok a Jánosnál. Csak az orvosomat cserélem le.
Ez olyan jó hír! Én teljesen meg voltam elégedve mindennel.
Üdv mindenkinek.
sargarepa

Sziasztok.

Íme a demokrácia csodája. Szabadságunk olyan tudással vértez fel minket, ami az orvosokét is felülmúlja...no comment

Szilvia

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

De rég jártam erre...

Tatyi!
Már megszültél??? Vagy csak a vonalzód ért révbe???

Beszteri!
Ti hogy vagytok? Még egyben???

Én már 2 CTG-n vagyok túl, engem is meglepett, hogy átépítik az épületet, mindhárom szinten megy a fúrás-faragás... December végéig fog tartani, én sajna beleesek. :-(

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Kedves Mindenki, 2008. 11. 17én megszületett Milán, Dr Szentkirályi Zoltán segítségével. Könnyűnek mondanám a szülésemet, történetét majd leírom.
Nem volt olyan borzasztó. Szentkirályival meg egyenesen élmény volt

később jövök
puszi

Kép
tatyi1983

Kati!

Gratulálok, sokat gondoltam ám rád, láttam, hogy az msn-ről is eltűntél, gondoltam, hogy már megszültél. Örülök, hogy könnyű szülésed volt, kívánom, hogy a továbbiakban is ilyen zökkenőmentesen menjenek a dolgaitok. Várjuk a történetet!

Berni!

Köszönjük érdeklődésed, mi még egyben. Múlt hét szerdán vizsgált a doki, akkor még 3000-es volt a méhszáj, jóslók nincsenek. Az egyetlen, ami vigasztal, hogy ez Benivel is így volt, még a szülés előtti napon is. Aztán mégiscsak kinn van.
Örülök, hogy nálatok is minden rendben van. :)

Eszter

beszteri

Gratulálok Kati! Majd mindenképp számolj be nekünk tapasztalataidról. Én nagyon kiváncsi vagyok!
szonce82

Sziasztok!
Jövő szerdára vagyunk kiírva, a Jánosban fogok szülni. Tud valaki infót arról, hogy mennyibe kerül az egyágyas szoba és kell-e előre igényelni? A válaszokat előre is köszönöm!
barbi75

Szia Barbi!

Szülésfelkészítőn úgy emlékszem azt mondták, hogy bemegy az anyuka szülni, és jelzi, hogy ő alapítványi szobát szeretne, ha befejezte a szülést, ha van, akkor kap. Előre nem lehet foglalni, mert nem tudod, hogy mely napokon is leszel ott benn:)
szonce82

Sziasztok Csajok!

Tatyi!
Nagyon nagy gratula Milán születéséhez!!! Jó egészséget és sok tejcit nektek! És várjuk a szüléstörténetet, no meg a fotókat is!!!

Beszteri!
3000-es méhszáj, jóslók sehol??? Nem semmi!!! Nekem már hét eleje óta görcsöl a hasam, a keresztcsontom környéke is elég sokat fáj... Ma megyek dokihoz, kíváncsi leszek, hogy állunk.

Barbi!
Egyágyas szobák: 7 ill. 9 ezer Ft/éjszaka. Előre foglalni nem lehet, mivel nem tudod, hogy épp mikor fogsz szülni. Szüléskor kell jelezni, hogy melyik szobába szeretnél kerülni.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok, nagyon köszönöm a válaszokat :)
barbi75

Sziasztok!

Kati! Gratulálok Neked Milánhoz. Sok boldogságot és egészséget!

Nekem sajna nem volt szerencsém az alapítványi szobával, én is egy- max. kétágyasba akartam menni, de nem sikerült.
Az egyik probléma az volt, hogy nagyon sokan voltak akkor éppen, a másik pedig, hogy sok volt a "csókos". Ezen azt értem, hogy a nővér amikor bejött és kérdeztem ezt a témát azt mondta, hogy ürül meg aznap szoba és előjegyez rá és akkor átmehetek. Na sajnos nem volt módomban átmenni, beelőztek simán. Ilyen a világ mostanság... :-(

Szilvia

Kép

Kép
silverlion

Kati!

GRATULÁLOK! Sok örömet és boldogságot a babához! Ha van kérdés írj...

Eszter!

Neked is szorítok! Nem ismerem azt a dokit, nekem a Kaszás dr a dokim, ha Ő az ügyeletes vele is szülhetsz nagyon ügyi...
Mi már jobban voltunk amikor megint megfáztunk, kezdődött előlről, orrzsívó porszívó, sterimár, meg a cvitamin... Megúsztuk az antibiótikumot.
Hát eléggé elfáradtam...
Figyu, ti télen hogy szoktátok a hordozóba miben teszed bele a babát? Mi a jobb az overáll, overzsák vagy van valami jobb?

Köszi

Móni

Mamabogár
mamabogár

Móni!
Sajnálom, hogy megint sikerült megfáznotok! Mi Benivel a tavasszal küzdöttünk ilyen problémákkal, akkor két hónap alatt három kúra antibiotikumot szedett, és mégsem javul. Akkor mentem el egy homeopátiás dokihoz, és szerencsére az általa ajánlott szerek pár hét alatt rendbe hozták. És azóta sem volt nagyobb problémánk - egy megfázás, de abból is hamar kijött.
Benit amúgy télen overálban hordtuk, de ő akkor már elmúlt féléves. Most Julcsikának zsákot vettünk, úgy voltam vele, hogy abba talán könnyebb beleapplikálni egy ilyen kis pirinyót. Aztán majd meglátjuk. Kölcsönbe kaptunk overált is.

Berni!
Mi újság nálatok???

Mi még mindig egyben, remélem, már nem sokáig. Ma már kicsit fájdogált a hasam, remélem, hogy elkezdődött valami. :)

Eszter

beszteri

Beszteri!
Még mi is egyben. Tegnap este görcsölgettem, de reggelre elmúlt... Pedig már nem bánnám, ha Zsófi ki akarna bújni...

Nem irigyellek a túlhordás miatt! Még ma is egyben vagytok? Hogy bírod? Meddig engedik túlhordani Julcsit?

Kép
Kép
lbernuska

Szia!
Még mindig egyben. Lehet, hogy Julcsika még az első szülinapját is benn szeretné tölteni... :lol:
Nekem már kezd kicsit elfogyni a cérnám, meg sajnos a vérnyomásom is kezd magas lenni, úh. holnap a Jánosban kezdek reggel. Remélem, hogy csak a front.
Menstruációs fájdalmaim vannak, de sajnos semmi egyéb. :( De előbb-utóbb csak eljön a mi időnk is. :lol:

beszteri

Sziasztok!

Eszter!

Nagyon drukkolok nektek!
Este mikor Apa hazajön, megpróbálok leülni a gép elé. Annyit előzetesként a szülésről mondhatok, felejthetetlen élmény volt nekem is és a férjemnek is. Már két hete volt, de nap mint nap bevillannak képek, és nagyon örülök neki :D

Szóval majd igyekszem!

Addig is puszi mindenkinek!
És kitartás minden pocakosnak :D

Kati

Kép
tatyi1983

Beszteri!
Nem irigyellek... Én már most szenvedek, nemhogy a 40. hét után... Írj majd, hogy mi volt a kórházban! Vagy lehet, hogy már bent fogtak???

A vérnyomim nekem is magas néhány hete, de csak a CTG alatt, meg a háziorvosnál. Érdekes, otthon elég jók a mért értékek.

Tatyi!
Örülök, hogy ilyen szép élmény volt a szülésed! Remélem nekem is hasonló lesz! :-D Írj majd szüléstörténetet, ha lesz időd! És Milánról is várjuk a fotókat!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok Kismamik!

Tanácsot szeretnék ismét. Lassan elkezdjük beszerezni az apróbb (?) dolgokat is. Szeretnék mellszívót. Azt hiszem kézit, de nincs tapasztalatom. Akinek van ezzel kapcsolatban ismerete/tapasztalata, megosztaná velem? Mit használt, mik voltak a tapasztalatok, stb.

Köszi!

Beszteri, Ibernuska, hajrá!
szonce82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?