Szia Szonibaba,
Ha ezek az igényeid vannak, akkor ne a Jánosban szülj. Talán a gátvédelem megoldható, de az nem szülésznő, hanem orvosfüggő lesz! Ha van magándokid, akkor azzal beszéld meg, ha nincs, akkor az ügyeletest próbálhatod győzködni, kérdés, hogy mekkora sikerrel...
Nyákszívás: én úgy tudom, hogy ez nem kívánságfüggő, nem kockáztatnak, hogy fulladozik majd a baba és esetleg a kis tüdejében marad vmi, úgyhogy ezt nem hinném, hogy elengedik.
- Szülés után nyákszívás után rádteszik a babót, majd kicsit rendberakják+ha kell inkubátorba teszik melegedni és utána jöhet a szopizás. (legalábbis nálunk így volt 3.5 hónapja). Viszont legjobb tudomásom szerint utána megint elviszik és egy kicsit a csecsemőn megfigyelik, később szólnak, hogy mikor mehetsz érte.
- Pótlás: ezt akkor tudod kiküszöbölni, ha nem adod be éjszakára, mert az első 48 órában nem adnak semmit csak cukros vizet, de ha nem lövell be a tej ezután sem, akkor adnak tápit. Én mondjuk fejtem nappal és beadtam éjszakára és mivel sok volt, odaadták a maradékot más babáknak tápszer helyett.
- Sárgulás: kék fénnyel kezelik bent a csecsemő osztályon.
- Osztály: látogatás reggeltől estig, vhova ki van írva, de úgy kb. 8-tól lehet menni (addig lezajlik a vizit, stb.), viszont este fogalmam nincs meddig. Nyilván szobafüggő is, mert én nem egy ágyasban voltam, szóval nem akartam volna 8 után zavarni a szobatársaimat, hogy a látogatóim bent pörögnek...
Van néhány fizetős alapítványi szoba, ha szerencséd van, akkor jut, ha nincs, akkor nem nagyon van választási lehetőség. Van olyan szoba, amelyikben van wc és zuhi, de jónéhányban nincs, úgyhogy a kintit kell használni. Higiénia no comment... Készülj fertőtlenítős kendőkkel, saját wc papír, zuhanyzáshoz papucs, szóval mindenre. Az ágyak bazi kényelmetlenek viszont és nyikorognak!
Szóval a szülőszobákkal ellentétben, amik hiperszuperek, az osztály már nem vmi csodás!
Én extrém kényes vagyok a fentiekre, de nagyon nem érdekelt az alatt az 5 nap alatt, amíg bent voltunk! Vittem mindent, úgyhogy meg tudtam oldani. Nekem az számított, hogy mivel a Jánosban van PIC és jó az újszülöttellátás, ezért tudtam, ha gond van, akkor a legjobb helyen vagyunk, nem kell szállítani a babót ide-oda.
Remélem, hogy tudtam segíteni.