Új privát üzeneted érkezett!

Mandarinfüggő Eszterke!
Igazából bármi mehet ám, amit könnyen meg tudsz enni és hamar felszívódik. Ha nincs hányingered. És ihatsz is akár.
Apának papucs, váltópóló, ha nagyon leizzadós, fényképező, telefon, és kajapija!

...köszönöm, asszem már jobbulok!

Kép
zölddisznó

Zöldi: kösziiiiii bár asszem nem én vagyok a mandarinfüggő :oops:
bár tény, h imádom :D

csak azért kérdeztem h mindenhol azt irják h szendvics az apukának.. de sztem nem az lesz a fő gondom h téliszalámit tegyek bele vagy sonkát .. :roll:

Kép
eszterke24

Berni nálunk Dani általában hajnalban csuklik..., mókás arra kelni, hogy ütemesen mozog a pocak! :lol:

Kép

Kép
dcili81

Zöldi!
Jobbulást neked! Ez lemaradt előb.

A szülésfelkészítőn nekünk is azt mondták, hogy vajúdás alatt lehet enni, pl. szendvicset, csokit, ropit...

Eszterke!
Apa meg tud magának készíteni szendvicset. Vagy majd elugrik egy Mekibe. :-D

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska: na ha Apa csinálja a szendvicset... :lol: :lol:
tegnap este ő csinálta a vacsit, csak 2 adag kruplit égetett oda... :roll:
akkor marad a Meki :D

Kép
eszterke24

Veráról tud valaki valamit? 10.-én járt itt utoljára!!! VERAAAA... adj hírt magatokról, ha tudsz!

Kép
Kép
lbernuska

Most gyereknap volt nekem! Anyukám itt van és főzött nekem gulyásleveskét, meg házi baracklekváros palacsintát... és most még aludhatok is ebéd után! Juhhééé!

Csaki! Van már nevetek? Mármint nem nektek, hanem a kisbabónak? :wink:

Sármi! szép a poci!

Márti! Utólag is boldog szülinapot a fiadnak! És tényleg szép nagy a pocakod! NA és a mikubáruci! :lol:

Mági! Igenis látszik a pocid! És nagyon szép! A kislányod meg egy tünemény!

Anita! Gratulálunk a barátnőd babájához! Meg neked a szép uh hoz!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

[quote="lbernuska"]
írta:
lbernuskaA szülésfelkészítőn nekünk is azt mondták, hogy vajúdás alatt lehet enni, pl. szendvicset, csokit, ropit...

Erre mondta nekünk a szülésznő, hogy ne, mert úgyis csak kihányjuk... Cuki, nem? Most akkor kinek higgyen az ember? :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Niki! Aszta! Nagyon nagy a pocakod! Szép...

Vera! Tényleg nem lesz kicsi a baba! :)

Gabidani! Hogy van a lábujjad?

Dokipénz: otthon nagyon gázos volt anno. A dokim nem mindta, hogy mennyi, csak azt, hogy amennyit gondolunk... na ezt utálom. Itt sokkal tutibb a dolog. Nemkell egy fillárt sem fizetnem, sőt kimondottan tilos! A biztosító kártyáját kell bemutatni, a kórház kiszámlázza a biztosítónak, és ha nem fizeti az egészet, akkor a maradékot nekünk küldik ki csekken. Tiszta sor. Ennek persze megvan a hátránya is: nem lehet a dokit behívni, ha épp nem ügyeletes vagy nincs benn... annál szülök, aki épp ügyel.

Gyerekcipelés: én már régen nem merem... a kisfiamnak azt mondtuk, hogy anyának fáj a héta, így nem tudom felvenni, csak megölelgetni, vagy ha apa az ölembe teszi. Nem is kéredzskedik. Mondja, hogy "Anya fáj hát" megsimogatja és megy tovább.

Mush! Fürdetés: nálunk gyerkőcszobában a sublóton lesz a kád a fürdetés alatt....

Ja! és ma betöltöttem a 36. hetet! Hurrá!!!! Még kb. 28 nap! :lol:

Zöldi! Most láttam a pocid! Hát nem semmi! hatalmas!

bkatalin

Szia Kjarip! Üdv...szerintem Csakegy-et ha szépen megkéred leírnja neked a cukros dolgokat.... :)

Mush! Bocs, azt hittem hogy már nem dolgozol.. akkor még tartalékolom a hurrát péntekig! :)

Andy! Közeleg az idő! de ez már tuti :)

Zöldi! Én vagyok a mandarinos....

bkatalin

enni lehet a vajúdás alatt... már ha hagynak... án olyan éhes voltam, majd kilukadt a gyomrom... végül a szülésznő megsajnált és becsent nekem egy kockasajtot.... miután közölte, hogy adokinak egy szót sem erről....

bkatalin

Szorsolya! Pihenj csak! Megy a drukk ezerrel...

bkatalin

Gaby! Egyáltalán nem tuti, hogy hányni fogsz! De szerintem ez egy-két falat után kiderül, és akkor nem eszel többet. Szerintem gyomorsavat hányni sokkal rosszabb!

Bocs a mandarincseréért! Jövök egy mandarinnal ;)

Kép
zölddisznó

Laura! Gratula a kollega nagy babaájához! Az nem semmi!

Most olvasgatom a visszaoldalakat... olyan aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám,. amíg nem voltam erre felé... köszönöm nektek :)

Zöldi! Nagyon cuki lesz a Hanna sarok... :) Főleg ha Hanna is benne lesz már

Na asszem most sikerült nagyjából befejeznem a visszaolvasást... bocsánat attól, akinek nem sikerült válaszolnom... valszeg sok mindenen átsiklottam ...

bkatalin

Zöldi: Vagy epét... de apánál lesz kaja, és arra rá fogok járni, ha tudok. Vagy az a pillecukor, amit te mondtál... meg csoki is... mert a szőlőcukortól alapból is hánynék :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Megint csavarogtunk, elmentünk Ringatóra Annámmal, meg könyvesboltba, meg sütizni, totál kipurcantam, de ő élvezte :) (na jó... én is! :) )
popsitörlő:
kinek mi a favoritja. Én a Niveát szeretem, abból a kékeszöld színű teljesen illatanyag mentes, olyat vettem. A legvastagabb ,és a legjobban leszedi a kakit eddig az össze közoül. (Pláne a mekóniumot..) De a Dm-es babylove is szuper, és az ára is baráti.

sarmon: nálunk is mindenhol popsitörlő, evés után azzal tisztogatok, asztalt törülök ,stb.. :) Csak figyelnem kell,mert Anna imádja szétrámolni.. Múltkor beletekerte magát..

Koraszülés: Betöltött 37. hét előtti, ill. 2500 gram alatti gyereknél.

Evés vajúdáskor:
szülésznő és orvosfüggő, hogy engedi-e, általában még inni sem hagynak.. Az enyém hagyott, de nem volt időm sem ebédelni, sem inni... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Köszike mindenkinek a drukkokat!
Húú de nem nekem való ez az állanó pihizés! De hát szükséges. Kitartok!!!

Zöldi:
Nagyon jó a Hanna birodalom. Átmenetileg a mi Manó birodalmunk is kb. ekkora lesz csak nekünk kiságyunk lesz és apa csinál egy fiókos pelenkázószekrényt.

Laura!
Garatulálok a kolléganőd babájához!
Én Hajas Sándor főorvoshoz járok, és nála is fogok szülni. Eddig maximálisan megvagyok vele elégedve. Remélem ez nem változik.
Vendég

A holdtöltét nekem is mondták ismerősök!
Azért örülnék ha rám nem lenne ez hatással! :oops:
Vendég

Tényleg mi van VERÁ-va?? Csak nem?????

Képzeljétek ma egy éves a keresztlányunk. Olyan mintha most született volna, aztán meg ilyen nagy lány és ráadásul már megy is!

Elkészült az álkandalló! Íme a kép!
Kép
Vendég

Sziasztok.

Bocsika hogy nem jelentkezek de nagyon magam alatt vagyok most. Minden összejött és lehet ha megszülök (majd valamikor jövőre) jelentkezni se fogok tudni mert holnap letiltják a telómat.
a férjemnek beintett a melóhelye így pénz se lesz.
jövőhéttől naponta kell majd járjak be a fracba bkv-val a sok bunkó ember között akik rád tüsszögnek nem adják át a helyet stb stb
azt se tudom a dokit miből fogom fizetni.
lehet maradok a szar körzeti khnál. Már nem érdekel.

Na ezért nem írok most mert csak a negatív dolgok jönnek most ki nálam.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Hát én nem vagyok valami jól. Már két napja nem nagyon bírok enni semmit, és iszonyat levert vagyok. Tegnap estére hőemelkedésem is lett, de végülis nagyon jól aludtam, reggel egész jól ébredtem, de aztán ma folytatódott a "sehogy se érzem magam, meg semmi se esik jól" Nem tudom, mi lehet ez, gyomorrontás, vagy "csak" az általános terhesség végi "nem fér gyomrom" De nagyon rossz!

Reggel voltam a gyerekorvosnál, felírta a kezdő csomagot. A popsitörlőre a védőnőm is azt mondta, hogy mindegy, csak lehetőleg sensitiv legyen az elején.

Vera :cry: :cry: :cry:

Kép
trombibébi

Vera: nagyon sajnálom hogy ez történt! Próbálj meg egy kicsit másra koncentrálni, hiszen hamarosan lesz egy gyönyörű kislányod!

Trombi: neked is fel a fejjel. Hát én nem tudom, de mióta lentébb ment a hasam, van hely a gyomromnak és kajás vagyok rendesen. Szerintem most bármit fel tudnék falni, de azért visszafogom magam!
Vendég

Sziasztok!

Ma volt a szülésfelkészítő utolsó része, és ott azt mondták, hogy a betöltött 36 héttől és 2500 g-tól nem koraszülött a baba. Ezek szerint már legtöbbünknek jöhetne is a bébi! Találkoztunk is az egyik csajjal, aki velünk járt eddig a tanfolyamra, és múlt héten szerdán még ott volt, aztán csütörtökön megszült. Csak neki nem volt 2500g, ezért vannak még mindíg bent. Egyébként ma a gyermekágyas osztályt néztük meg. Ki is néztem azt a szobát, ahová szeretnék kerülni. Igaz, ez fizetős szoba, de mindennel felszerelt, egy ágyas.

zsebi_baba

Niki! A védőnőd melyik homeós bogyókat ajánlotta és hogy kell szedned?

Gabi! Szép kerek a pocakod!
Nekünk a Johnson popsitörlő vált be. Van belőle többféle, és egyik sem alkoholos (én a zöldet szeretem).

Ma voltam az anyakönyvezetőnél a házasságiért! Az itt leírtak alapján már felkészültem, hogy nem lesz könnyű menet. Ehhez képest nagyon pozitívan csalódtam. Kb 5 percet vártam, aki az esküvőnket anyakönyvezte az volt, megismert, még a vezetéknevemet is tudta. Szóval nagyon kedves volt és pikk-pakk megcsinálta. Semmi papírt nem kért tőlem.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Boci!
frankó a kandalló! :wink: Ügyes férjecskéd van!!! :P

Vera!
Drukkolok, hogy azért jóra forduljanak a dolgaitok!!! Kép
susy75

Susy: köszi, ha megjön edzésről átadom neki! :lol: :lol:
Vendég

Vera! Mi történt, megszünt a férjed munkahelye?
Nagyon sajnálom, hogy pont most kerültök ilyen helyzetbe!
Nincs semmi remény, hogy ottmaradjon továbbra is, vagy másik munkahelye legyen?
Nagyon szorítok nektek, hogy javuljon a helyzet!
A BKV-s undorodat megértem!
Ha jólesik neked, hogy kiírd magadból, akkor bátran írjál! Azért vagyunk, hogy egymást meghallgassuk!

A betegeskedőknek jobbulást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Már 3 napja ideges, ingerlékeny vagyok. Ez szerintetek jelent valamit? Menstruálni biztos nem fogok!! :wink:

zsebi_baba

isarenikő:ARNICA 9CH 1*5 GOLYÓ vérzés megelőző,visszérjavitó
CAULOPHYLLUM 5CH 1*5 GOLYÓ méhnyak izomzatának puhitására,előkésziti a könnyebb vajudást.
+ málna levél tea:D és már most lehet.....

szülés után:ARNICA 15CH 2*5 GOLYÓ vérzéscsillapitó,sebgyogyitó
STAPHYSAGRIA 30CH 2*5 GOLYÓ gátmetszés vagy császár után sebgyogyulást segit és fájdalom csillapitó

anyatej serkentésre:URTICA URENS 5CH 2-3*5 GOLYÓ
RICINUS COMMUNIS 5CH 2-3*5 GOLYÓ

hát szoval kb ennyi...az első kettőt kezdtem el szedni..nem egy nagy összeg.600 ft db-ja és jo sok van benne.a teát még nem kostoltam...remélem iható...
a többit majd megvetetem ha megszültem.kivéve az urtica-t mert azt megveszem jövöhéten.

Kép

Kép
nikianya21

Vera kitartást, remélem jobbra fordul a helyzet! Szorítunk!!!!!

Zsebi nem tudom lehet valami a levegőben, de én is így érzem magam!!!!!! Én meg pontosan úgy érzem, mint akinek meg kell jönnie.... :shock: :shock:

Boci nagyon jó a kandalló! Ugyanilyen a mienk is! Ja igen, most fejeztem be a takarítást, miután a párom kikormolta... még a talpam is kormos lett a zokniban... moshattam fel, a szőnyeget pucolhattam ki... fúj de utálom. Az biztos Daniig ez volt az utolsó takarításom!

Megint szarul vagyok! A savam fent van a torkomban, asszem kidobom a taccsot!!!! :cry:

Kép

Kép
dcili81

Vera!
Nagyon sajnálom, hogy ez történt!!! Párod már tervezte, hogy kilép? Vagy csak hirtelen felindulásból tette??? Van kilátásban neki új hely? Kitartás neked!!! A napi NST miatt sem irigyellek!

Bocika!
Tök jó lett az álkandalló!

Trombi!
Jobbulást neked!!!

Sütöttem vacsira bundás almát. Nyami!

Kép
Kép
lbernuska

Help!
Segitséget kérek!

Ma teljesen be van lassúlva a Manóm. Alíg volt vmi ficerke. Aggódom.
Tanácsot kérek: ez természetes???
Vendég

Niki! Köszönöm szépen az infót!

Szorsolya! Probáltad már simizni? Végső megoldásnak én azt javaslom, hogy próbálj meg a baba számára nem túl kényelmes pózt felvenni. Ilyenkor többnyire jeleznek, hogy ez nem tetszik nekik. Ha semmi nem segít és nem így szokott mozogni, akkor inkább csörögj rá a dokidra!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szorsolya nálunk tegnap volt ilyen nap, ma meg majdnem kirúgta a ház oldalát!

Kérdés a nyákdugónak milyennek kell lennie? Csak mert az előbb fürdésnél elhagytam valami ragacsos izét, de nem volt véres... (bocsi a leírásért!!!)

Kép

Kép
dcili81

Orsolya: nincs olyan kaja amire be szokott indulni?? Csoki pl. Vagy menj el sétálni egy kicsit, szerintem az is segít. Az én Bogyócskám ma délelőtt meg sem moccant, azóta viszont nyomja.

Cili: hát nyákosnak. Nekünk azt mondták felkészítőn ha tudjuk két ujjunk között nézzük meg, és ha nyákszerű akkor az az!!!!
Vendég

Köszike cili, enikő!

Azért parázom annyira mert itt van egy nagyon hülye rendszer du. 5 és este 8 között kell nézni a 10 mozgást. És ezt egy lüke táblázatban kell x-ni. :evil:
Ha nincs meg akkor állitólag baj van.
Most tartunk 6 -nál. Hirtelen lett 5 rúgi. (kényelmetlen póz bevállt)

De minden este rendesen be vagyok parázva hogy meglegyen.
Csakhát eddig nem is volt semmi gond vigan megvolt.

Ma meg szinte egész nap nem volt 10. :(

Szerintem ilyen vacak táblázatos rendszer sehol nincs csak itt. :evil:
Vendég

Boci megnéztem, nyákszerű cucc volt.... :shock:, de csak egy egész pici darab volt!

Kép

Kép
dcili81

Cili: azt nem tudom mekkorának kell lennie! :? De azt igen, hogy szülés előtt napokkal is távozhat!
Vendég

Nekem azt mondta a védőnő, hogy 24 óra - 2 hét..., tehát lehet egy nap múlva szülsz, de az is lehet, hogy 2 hét múlva...
Basszus nem vagyok még felkészülve.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

szorsolya:ezt a baromságot, hogy 5 és 8 között nézni a mocorgást! A doki mondta? Azért tartom hülyeségnek, mert minden babának más a bioritmusa, és közel sem biztos, hogy a tiéd ebben az időben aktív. Mert mi van, ha ő 9 és 12 között a legaktívabb??
Az pedig ,hogy nem annyira aktív, mint szokott, simán lehet front, vagy éppen az, hogy kicsi már a hely bent. Érezted ma?

Nyákdugó:passz... Én csak vártam, és leste, és észre sem vettem. :) (egy költő veszett el bennem...:) )

Kép
Kép
Kép
mágnes

jobbulást mindenkinek!!!

nekem csak a parám van meg az h nem nagyon birom a függőlegest mert érzem ah megy szét a méhszájam :roll:

zöldi:

akkor megy a canesten ma estétől:)
az nem baj ha a magzatburokig felmegy? jajj olyan rossz ezekbe belegondolni is brr.

az ágyneműt ne bánd, mert 700! ft postaköltséggel küldi a csaj, bár ok, még igy is megéri. nekem váltásnak kell, mert vettem egy ujat is, ami rózsaszin meg fejvédő is van hozzá 4000ért 8)

na megyek a tus alá (tök jó h eddig mindig fürödtem mert nem tudtam h ki vagyok nyilva belül is, a doki meg nem mondta h ne pedig kérdeztem) remélem nem lett baja.
de gondolom ha látta aburkot akkor a vizet is megnézte h tiszta-e nem? gondolom. nem mondott arra semmit, ja és nekem még most sem nézte a lepényt. azt mondta azt meg a flowmetriát csak akkor szokták nézni, ha amugy vmi gond merül fel. na mind1. babóm sztem jól van, napok óta annyit mocorog, h nem hiszem h még ki akarna jönni olyan jó neki odabent:) na csak el ne szóljam.

mindenkinek jó/jobb éjszakát!!

andy

Kép
andy30

Mági!
A doki adott egy kartont amin irni kellene a 34-ik héttől. Nekem múlt héttől van ilyenem.
Ezt itt minden dokinak kell használnia, állitólag.

Most kicsit mintha beindult volna a kisasszony.
Csuklani már csuklott egyébként ma.
Egyébként késő este és hajnalban szokta magát aktivizáli.

Egyébként azért is érzem magam elanyátlanodva mert hogy mondták hétfőn 2 hétig benn kéne maradnia még, és féleg hogy megindulna szülés. Apa meg csak jövő héttől van itt velem addig egyedül vagyok. :roll:
Vendég

[quote]S írta:zerintem ilyen vacak táblázatos rendszer sehol nincs csak itt
-Nekem is csinálnom kell már! :wink: és nekem ma mondta épp a doki hogy vegyem nagyon komolyan,mert fontos.

Én babám is rengeteget csuklik!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

sziasztok!!

bocika:nagyon szupi a kandalló,apa kedvet is kapott hozzá,h nekünk is ilyen legyen :) :)

cili:nekem anno a nyákdugó véres nyálkás "izé"volt,és a szülés előtt kb 3órával ment el...én mondjuk csak véresnek hallottam,azt még nem hallottam h lehet ez színtelen is.de lehet tudatlan vagyok.

zsebi:kb én is iylen vagyok pár napja,és nem tudom miért,lehet az időváltozás,hormonok,más nem jut eszembe.de azt tudom h egyre többet gondolok a szülésre,és kicsit félk tőle,pedig máér nem első...és egyfolytában rámjön a sírógörcs,elsőnél nem volt ilyen... :? :? :?

solya051020
Káld

hát ezen a táblázatos témán meglepődtem kicsit... :shock: Nem is azzl, hogy figyelni kell a mozgást, mert persze, hogy figyelje az ember lánya, de hogy adott időben... :roll:

Sote II-esek! CTG-re ti mennyivel előtte kértetek időpontot?

Kép
Kép
Kép
mágnes

táblázat:nekem még nem mondták h kell ilyet csinálni,de sztem nem lehet rossz ötlet,így legalább tudni h mennyit mozog a baba

szorsi:nekem sem mozog kb. 2napja olyan aktívan mint szokott,vagyis nappal annyira nem,este viszont... :) ,remélem csak a helyhiány miatt

csuklás:ti hol érzitek h csuklik a baba?és a köldökömnél szoktam,ez így ok??????

solya051020
Káld

Mági - én 1 héttel előtte jelentkeztem be CTG-re (sürgős esetben szerintem gyorsabban is tudnak adni időpontot)

Kép
trombibébi

Ezek szerint nem csak itt van ilyen lüke rendszer!

Solya:
Én rendesen parázok ettől a táblázattól. Szerintem nem olyan jó!
Vendég

Az előbb olyat éreztem h a hasam mindkét oldalán nyom Olivér és mondtam is apának h nézze meg ő is,és mind két oldalon volt búb,na most akkor h helyezkedhetett????Lehet még nincs is befordulva h így búbozott?
Doki uh-n nem mondta h nincs befordulva...

solya051020
Káld

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?