Új privát üzeneted érkezett!

Nikuc
Van homeos pocakfájásra babáknak.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc!
Itt találsz homeopátiás bogyót hasfájásra:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=230

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Megint egy problémával fordulnék hozzátok...
A ma késő du-i szopi érdekesre sikerült: Adél inkább nézelődni akart, keveset szopizott. Mindig megnézem a mellem szopi után, hogy mennyire maradt tele és most nagyon kiakadtam. Tök nagy csomót találtam, és ez nagyon hirtelen került oda. Arra gondoltam, hogy olyan hirtelen hagyta abba, hogy valami nagyon bent maradt. Nem tudtam vele semmit kezdeni, masszírozom (fejni nem nagyon tudom), mondjuk még csak kb 4 órája történt, de naggggyon zavar!!!! Volt már, hogy begyulladt a mellem, de ilyen csomó nem volt benne, szerintetek mi lehet ez? Normális? Gyulladás lehet? Valakinek volt már ilyen? Kicsit fáj is.
Segítsetek!!! :(

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Hú, ilyen nekem nem volt, de 1. körben tényleg masszírozd meleg zuhany alatt, meg legközelebb arra a cicire tedd rá Adélt éhesen, hátha megoldja és szoptasd meg hónaljtartásban is ugyanabból! De ha nem múlik, hívd fel a dokit és biztos megnézi!

Nikuc!

Én nagyon Suttogó-ellenes vagyok, amikor pl. az álometetésről hallottam, a hajam égnek állt! Szerintem abszolút nem veszi figyelembe a babák életkori sajátosságait és az ebből fakadó igényeiket,(elég sokat tanultam fejlődéslélektant és nekem mind a 4 gyereknél az jön be legjobban, ha az ösztöneimre hallgatok) de ez az én véleményem, biztos sokan vannak, akiknek bejön! Egyébként a férjemmel megállapítottuk, hogy ezekre a módszerekre azért van szükség, mert a szerző szülőhazájában a nők nem maradhatnak túl sokáig otthon a babákkal és már nagyon fiatal korban, idegen felnőtt számára is könnyen kezelhetővé kell válnia a bébinek!

mzs!

Mi az, hogy öregek?Bár az is tény, hogy én is 23 évesen vártam az 1. babámat és a dokim azzal húzott, hogy szemtelenül fiatal vagyok. És már lassan nálunk is 30 év lesz az 1. gyerek szülésekori átlagéletkor.Én most vagyok 30 és mindenki ledöbbent rajta,hogy nem az 1.-t, hanem a 4. babát szülöm! és én a kórházban csupa 1. babás kismamával voltam körülvéve, akik vagy velem egyidősek vagy idősebbek voltak!

Lányok!

Ma voltam 6 hetes kontrollon, hát lehet, összeszedtem valami bacit, de most inkább nem részletezem a tüneteket, jövő héten lesz tenyésztés-eredmény, majd kiderül! Doki után átsétáltunk és meglátogattuk a kórházban Gabeszékat, hát nagyon gyönyörű és formás kisfiú Dávid! És már most komoly cicifüggő! Gabesz is jól van, majd biztos jön és mesél!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Pár napig nem volt jó a netem jó sokat írtatok, majd vissza olvasok!

Gabesznak gartulálok a kisfiúhoz!!!!

Mzs! Gyönyörű a kiscsaj!!!!

Kép
dius87

Ildi, amit Márti írt, nálam is az vált be.

Nikuc, bocs, hogy beleszólok, de szerintem a Suttógóból pont a szopis tanácsokat nem érdemes megfogadni :cry:
drukkolok, hogy elmúljok a hasfájás nálatok is.
Szerintem Gabi jól leírta, hogy az igény szerinti szopi eredményre vezet -
szerintem is kár erőltetni, az igény szerint szopizó babáknál is beáll egyfajta rendszeresség, még ha nem is olyan óramű pontosságú, de végül is emberek és nem robotok vagyunk. Na megyek és nem osztok több szopis tanácsot :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Márti!

Akkor is ugyanarra a cicire tegyem rá, amikor előtte kb 3 órával is abból evett? Akkor mi lesz a másikkal? Nagyon tele lesz.

Hallottatok már a fejes káposzta levélről? Barátnőm javasolta, hogy mellgyulladáskor ki kell klopfolni és azt rátenni a gyulladásra. Semmi masszírozás és fájdalom... Próbáltátok már?

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Jó régen nem jelentkeztem, de nem egyszerű az élet egy majdnem 6 hetes kislány mellett. Nagyon élvezem, bár vannak problémák.

Először is gratulálok Mzs-nek és Gabesznek a babákhoz! Sok boldogságot nekik.

Mellgyulladás: nekem éppen most van másodszor. Most nincs 39 fokos lázam, de hétfő este bevörösödött a mellem és volt is benne egy elrejtett csomó. A masszírozás meleg zuhany alatt, szopi előtt meleg borogatás rá és szoptatások között is masszírozni ezerrel. Nekem ezek jöttek be. De az éjjel én is káposztalevéllel aludtam. Kiklopfoltam, rátettem a gyulladt helyre, rá egy pelenka, aztán a melltartó. Szerintem segített. Reggelre már a vörösség elmúlt. A védőnőm tegnap megnézte és mondta, hogy valószínűleg nálam ez alkati kérdés, szűkek a tejcsatornák és elzáródnak. Nálam a szoptatás nem segít, mert az én Adélom nem szopizik. Fejem neki az anyatejet és azt kapja cumiból. Sajnos így alakult, hosszú a történet, szerintem mindent kipróbáltam.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Kincsesi

Nekem volt ilyen csomóm, elég nagy, mikor mellgyulladásom volt. én Garmastannal kenegettem és masszíroztam, és az általad említet káposztalevél bizony nagyon jó. Én egész éjjelre rajta hagytam, reggelre fele akkora lett, másnap reggelre meg el is tünt.

Gabi
Kristóf is sokáig üvegből kapta a tejet, aztán egyszer csak újra cicizett. Fejd szorgalmasan és akkor nem apad el.

Kép
Kép
susytunder

Sziastok

Kincsesi, igen ugyanarra a cicire kell rárakni és érdemes szopis testhelyzetet változtatni, ahogy Márti írta. Ha úgy érzed nagyon tele van a másik cici fejjél le egy kicsit, de csak annyit, hogy ne feszüljön kellemetlenül. A csomó attól is képződhet, hogy esetleg alvás közben megnyomtad , szorított a melltartó és ilyesmi.

Cukros lötyi. Én nem a MÁV-ban voltam, és én előző este kevertem be magamnak (így is legalább 20 percig kellett kavargatni mire feloldódott) tettem bele egy fél citromot, lehűtöttem és egész problémammentesen sikerült elfogyaszani. A dokim azt mondta a következő vérvétel 120 perc múlva kell, hogy legyen. És mozogni, sétálni tényleg nem szabad, mert megváltoztatja az eredményt....

Annak idején én is ifjúnak számítottam a 24 évemmel, most 32 vagyok, de így is rámcsodálkoznak, akkor ez most hanyadik baba??? De ezzel kapcsolatban szerencsére pozitív élményeim vannak, inkább irigykednek az emberek és gratulálnak. Ezt azért írom, mert lányom dadusnénije mesélte, hogy mikor ő a 4. gyerekét várta elég sokan lesajnálták. :cry:

Kép
becsengo

Köszi mindenkinek, akkor így fogom csinálni és a káposztalevelet is kipróbálom, ha addig nem múlik!

Susy! Én is bekentem garmastannal! :) Nem reagáltam múltkor kuponokra… megvannak még? Ha decemberig be lehet váltani őket, akkor érdekelnek! Köszi!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ja, még a korra visszatérve... Hétvégén a fogorvosnál azt mondták nekem, hogy: kislány, bejöhet... 28 éves elmúltam és van két gyerekem...:) Mondjuk most vágattam le rövidre a hajam, lehet ez is benne volt...

Kép
Kép
kincsesi

Köszönöm szépen a tippeket!
Mindenkinek jó babázást kívánok!
Andi

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!
Megnézem a homeos bogyókat! Köszönöm szépen! Remélem, valamelyik beválik, úgy sajnálom Petit. Egyébként ma is enni akart egy óra után, de nem hagytam magam, és pár perc nyafi után elaludt rajtam, csak másfél óra után ébredt, és evett. Szóval lehet, hogy csak elalváskönnyítőnek akar használni. Egyébként a gyógyteának se vagyok ellene, a homeos szerek ugyanabból készülnek. Pár kortynál többet úgysem iszik, mert nem nagyon tetszik neki. Inkább cukormentes teát igyon, vagy homeos szert egyen, mint valami gyógyszert.
Arra is gondoltam, mivel a szemére valami antibiotikumos szemcseppet kell használni, míg a könnycsatornája meg nem nyílik, és azért csak beszivárog a szervezetébe, attól is lehet rosszabb a pocija.
Nem szeretném, ha pontosan 3 óránként enne, de azért jól lenne, ha legalább 2 órát kihúzna egy evéssel. Főleg, ha a köztesek csak a nyammogást szolgálják, mert eddig elég jól bírta a mellem, de ettől az utóbbi két naptól nagyon fáj. :oops:

Ildi, Gabi nagyon sajnállak Benneteket, hogy begyulladt a melletek. Irtó rossz lehet. :( Remélem, mielőbb túllesztek rajta. Én csak meleg vizes borogatást, és közben fejést, meg sok szoptatást hallottam gyógyírként.

Én is a fiatalok táborát erősítem, 27 vagyok. Igaz első baba, de akik velem voltam egy kórterembe, ők se lehettek sokkal idősebbek. :)

Kép

Kép
nikuc

Kincsesi
Megnézem majd a kupont, hogy meddig érvényes, hirtelen nem találom, valahová elpakoltam Kristóf elől.

Én nem tudom hogy a fiatalok, vagy az idősebbek táborát erősítem...jövőhéten leszek tripla X. :roll: ( szörnyűűűű )

Kép
Kép
susytunder

Susy, meg tudlak érteni, én októberben voltam annyi... Rémisztő volt kimondani, de most már büszke harmincas vagyok!

Jó hír, hogy Bene füle meggyógyult, vége a folyásnak. Mehet oviba. Rossz hír, hogy a doki azért megijedt hallva Bene beszédét, hogy mi van, ha maradandó hallásromlása lett a hosszú gyulladástól, és 3 hét múlvára előjegyzett minket hallásvizsgálatra (olyan süketszobásra). Most megcsináltam vele a Rózsaág által ajánlott netes hallásvizsgálatot, aszerint hall jól. De azért aggódok, bár utánaolvastam, és az ilyen hallásromlás már helyreállító műtéttel kezelhető... De ezt nagyon nem szeretném.

És további hír, ezt nem tudom jó vagy rossz hírként minősíteni, hogy Bene még mindig bekakil 1 jó hét után. Nem akar tőlem elszakadni, ez érthető. De közben meg oviba is akar járni, azt meg így most már nem lehet, eddig visszaéltem a türelmükkel, de most már nem. Ha viszont bemegyünk valamiért, vagy logopédiára, stb, akkor meg alig tudom hazahozni, annyira ott akar maradni...

Suttogó nagyon jól hangzott, amíg nem volt gyerekem. :) Utána az összes ilyen könyv egy fabatkát sem ért. Az én fiamról és lányomról nem készült nevelési könyv, ahogyan egy barátnőm mondta.

mtunde

Ó, Peti most ébred, kibírta a három órát! :P De jó....
Megyek is gyorsan...

susy: Maradjunk annyiban, hogy a fiatalokét! :lol: Van olyan ismerősöm is, aki majdnem 40, de nem tippeltem volna még 30-nak sem. Ennek ellenére szegénynek nagyon nem jön a baba. :(

Na, megyek, Peti éhes! :) Úgy néz ki, most jobb a pocija a teától. Nem ébredt egyszer se hasfájásra! :lol:

Kép

Kép
nikuc

iricc, kösz hogy szóltál a vonalzó miatt :)mmajd csinálok

márti: inkább 30 felett voltak

KépKép Kép
mzsperx

na, most jó?

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok,

ma 2-kor engedtek minket haza. Majd mesélek részletesen és jövök képekkel is, most segitséget kérnék először.
A tejem tegnap este kezdett belövellni, ami 38,4-es lázzal jelentkezett, de a cicim nem keményedett be. Dávidkám szopizna állandóan, de 2 óránál sűrűbben nem engedem azért :) Most annyit változott a cicim állapota, hogy a hónaljak felöl és az alsó részek kezdenek keményedni. Nem szeretném, ha begyúlladnának vagy becsomósodnának ezért érdeklődnék, hogy mit csináljak? Körkörös massszirozások szoptatás előtt? Meleg borogatás? Vagy ez ilyenkor természetes? Sajnos 20 perces szoptatás után is ugyanigy állt a helyzet, szóval nem tudom, szegénykém mit tud kiszivni...Fejjek? Aventes mellszivóm van, de nemigen tudok vele fejni. Valaki tudna ebben tanácsot adni? Mindkét bimbóm sebes, szóval eléggé fájt a fejéssel próbálkozás....
Laktoherb teát főztem. Ihatom, vagy csak jobban bedurran tőle a cicim? Mennyit kell belőle inni? Meddig?

Köszönöm:
Gabesz

Kép
ugabesz

Nekem is keményedett alul (is). Én próbáltam masszírozni lefelé a tejet, elég keményen kell, és jött. Remélem, neked is segít. Jó határozottan, az egyik kezeddel tartsd meg alul, a másikkal meg préseld kifele. A meleg víz is segíthet. Én zuhany alatt a maradékot mindig kipréselem, eddig nem lett csomós. (kopp-kopp).
Majd ha jönnek a tapasztaltabb anyukák, Ők biztos több okos dolgot tudnak mondani.
Szép estét!

Kép

Kép
nikuc

Gabesz
Gratula mégegyszer, várjuk a beszámolót, és képet is. Azért azt ne feledd, hogy mikor ilyen pici a baba, nagyon pici a gyomra is, és nem tud sokat enni, ezért lehet, hogy a 2 óra várakozás neki sok, és a másik az, hogy tőle jobban senki nem tudja kiüríteni a ciciket. Fejni azért nem tudsz, mert még nem lövellt be teljesen a tejcsid, ha belövell, Aventes mellszívóval fogsz tudni fejni, legalábbis én tudtam. A masszírozás mindenképp jó, ahogy írtad körkörösen. A meleg zuhany is jó, mert a meleg lazíz, oldja a csomót. Próbáld meg a hónaljtartásos szopit, nekem nagyon bevált, bár eleinte nehéz volt, főleg ilyen piciként, mint ti vagytok, de azért próbálkozz.

Kép
Kép
susytunder

gabesz! szia otthon :)
nehogy igyál teát! van elég tejed, sőt sok is, felesleges, most meg kifejezetten káros lenne :)
szoptatás előtt melegítés (borogatás, tusolás), utána masszázs. minél többféle pozícióba tedd mellre a gyerekecskét, bölcsőtartás, fekve, fekve fejjel lefele, hónaljtartás, bébi hanyatt, cici a szájába lógat (ennyi jutott eszembe :)) utána fejjél, akkor is, ha fáj (avent mellbimbókence), állítólag a fejőnek és a cicinek össze kell szokni, szóval simán lehet, hogy egyszercsak sikerül. utána a csomós terület hűtése. behűtött kiklopfolt káposztalevél! én ha nagypn piros volt, biza némi jégkockákat is bevetettem lájtosan, kis területre tökéletes.

amúgy még én sem vagyok százas, bár gyulladás nincs, de csomók vannak, folyamatosan kínlódok, hogy eltűnjenek végre. és mondjátok meg, meddig fáj még a ciciretevés, nem emlékszem, de már midnen szopi előtt előre szisszenek :) pedig előre meg is fejem, annyira be van duzzadva a bimbó is, hogy alig fér a minigyerek mini szájába... evvel meg az a baj, hogy folyik a tej tőle, így meg azért nem nyitja nagyra a száját, mert úgyis folyik. ááá :D

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok! Csak meg szeretném kérdezni, hogy Dr Vermes Gábor doktor úrral kapcsolatos szülési-terhesgondozási tapasztalataitok vannak-e, mert most jövök egy felkészítőről, és igy nagyon szimpatikusnak tűnt, elmagyarázott mindent érthetően, de szivesen várok véleményeket akár priviven is. terhesgondozásra a magánrendelésére kell járni, vagy a mávban is lehetséges ez? nem tudom hogy mennek a dolgok...

de hatalmas gratula minden új anyukának! a mi kisbabánk áprilisban fog érkezni.
sziasztok

Kép
tünemény

Sziasztok anyukák, egy figyelemfelkeltő irományt hoztam, ez most nem szüléses, szopizós téma, de sajnos a későbbiekben bárkit érinthet. Ha ráértek olvassátok el, tudom, kicsit hosszú, és még van hozzá egy petíció is...

Taigetosz a XXI. században?

Sokszor írtam, és valószínűleg sokszor fogok még írni Önnek, arról, amiről ma szeretnék beszélni.

Meggyőződésem, hogy rövidlátó az az állam, amelyik az oktatáson szeretne spórolni. A gyerekek képességeibe való "beruházás" a leginkább megtérülő befektetés.

Nemrég még szegény, de mára gazdag országok példájának sora bizonyítja, hogy érdemes beruházni a "fejekbe", érdemes pénzt áldozni a tanításra.

Ma a világ egyik legfejlettebb országa Japán. Gazdasági nagyhatalommá vált jószerivel saját ásványkincsek nélkül. Hogyan? Áldoztak az oktatásra. Volt időszak, amikor az állam költségvetésének a felét az iskolákra költötték. Ugyan hol van Magyarország ettől?

Az oktatás és a fejlődés közötti összefüggést könnyű belátni: az iskolázott ember könnyebben ismeri fel a problémákat, könnyebben talál a problémákra megoldást. Tudásával, ötleteivel nem csak saját magát, de környezetét is gazdagítja. Jobbá és élhetőbbé teszi a világot.

Sajnos ebben az országban nem ez a helyzet. Évről-évre csökken az oktatás támogatása és ennek megfelelően csökken az oktatás színvonala is.

Különösen fontos, hogy biztosítsa a fejlesztést az állam azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen hátránnyal indulnak neki az életnek. A diszlexiások, diszkalkuliások, tanulási nehézséggel küzdő gyerekek saját erejükből ritkán, és iszonyatos erőfeszítéssel képesek elsajátítani azokat az ismereteket, amelyek az érvényesüléshez szükségesek. Segítség nélkül nagyon valószínű, hogy ezek a gyerekek elvesznek: felnőve nem a képességeiknek, intelligenciájuknak megfelelő munkát kapnak, hanem képzettség nélkül végezhető munkákat.

És ez még a jobbik eset, hiszen tény, hogy a tanulási nehézséggel küzdők között sokkal magasabb bűnözés felé fordulók aránya. Ez a tanulási nehézségek következtében kialakuló kirekesztettség következménye.

Éppen ezért nagyon fájdalmas (SŐT! Felelőtlen!) minden olyan kormányzati megszorítás, mely ezt a területet érinti. Az ország jövő évi költségvetése pedig sajnos ilyen intézkedéseket tartalmaz!

Minden apróság különleges emberi lény, aki a saját egyéni módján növekszik és fejlődik. Van, aki később éri el a fejlődés egyes mérföldköveit, mint a társai. Előfordul, hogy ez a késés a normál fejlődés változata - elhúzódó betegeskedésből felgyógyulva könnyen behozza lemaradását társaival szemben. Sok esetben viszont az eltérő fejlődésű gyermekek segítségre szorulnak abban, hogy képességeiket a lehető legteljesebben kibontakoztathassák. Számukra jött létre a korai fejlesztés intézménye: a 0-5 éves korú, az átlagostól eltérően fejlődő gyermekek számára ajánlott gyógypedagógiai, mozgásfejlesztő és egyéb terápiás szolgáltatások köre.

Mikor van szükség korai fejlesztésre?

A korai fejlesztés a megelőző tevékenységek közé tartozik. Azaz minél korábban kezdődik a fejlesztés, annál inkább lehetővé válik, hogy a gyermek behozza az érésbeli elmaradását, iskolás korára a hagyományos iskolai keretek között tanulhat. Sőt, a korai fejlesztés segítségével elkerülhető a másodlagos tünetek (pl. magatartászavar, a személyiség megváltozása) kialakulása.

A korai fejlesztés nélkülözhetetlen az orrhangzós beszédű gyermekek (ajak-, szájpad-hasadékkal születettek), a megkésett vagy akadályozott beszédfejlődésű gyermekek, valamint a dadogók esetében.

A "problémás" kisgyermekeket nevelő szülők sokszor teljesen tanácstalanok, hová fordulhatnának ellátásért. Sem a kórházak szülészetén, sem a koraszülött-, újszülött-, illetve csecsemőosztályokon, sőt a házi gyermekorvosok és védőnők kezében sincs olyan lista, amely tartalmazná a korai fejlesztést végző intézményeket. Sajnos a gyakorlatban az információ fordított irányban áramlik: a házi gyermekorvosok és védőnők is inkább azoktól a szülőktől értesülnek a lehetőségekről, akik már eljutottak valamelyik ellátóhoz, és tapasztalataikról beszámoltak nekik.

Hová fordulhat?

Bár ideális lenne egy országos korai fejlesztő centrum-hálózat kiépítése, hazánkban sajnos ez még várat magára. Így, bár több korai fejlesztő központ is működik (részben alapítványi fenntartásban), sajnos ezek ma még nem hozzáférhetőek mindenki számára. Korai fejlesztő, illetve rehabilitációs centrumok működnek többek között Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Kaposváron, Pécsen, Székesfehérváron, Békéscsabán. Ezekben a központokban komplex vizsgálattal mérik fel a gyermeket, egyénre szabott, tervszerűen felépített fejlesztő és terápiás programot kínálnak, s emellett tanácsadó szolgáltatást nyújtanak a szülőknek. Mozgásproblémával, megkésett beszédfejlődéssel, viselkedészavarral, hallás-, látásproblémával, az étkezéssel, alvással, szobatisztasággal kapcsolatos problémával küzdő gyermekek szülei fordulhatnak hozzájuk.

Vannak más, nem centrum-szerűen, de alapítványi fenntartással működő ellátó intézmények, amelyek egy-egy terápiás módszerre épülnek vagy egy-egy területtel (pl. mozgás, beszéd) foglalkoznak. Sokszor a szülők hamarabb eljutnak ezekbe az intézményekbe, mint a szakértői és rehabilitációs bizottságokhoz. Innen küldik azután őket a bizottsághoz, hogy a megfelelő szakértői vélemény birtokában elkezdjék velük a terápiás munkát. A szakértői vélemény azért is elengedhetetlen, mert az ellátó intézmény ennek alapján kapja meg a gyermek fejlesztése utáni állami normatívát.

Meddig lesz lehetőség az ellátásukra?

A korai fejlesztő központokba eljárni rendkívül időigényes. Ezért a gyakorlatban úgy működik, hogy a gyermek számára biztosított órákat tömbösítik: így a heti 3-4 óra fejlesztést 1 nap alatt kapja meg a gyermek. Az intézmény pedig megkapja a teljes támogatást. Ami önmagában ugyan nem sok, de biztosítja a működést.

A kormány jövő évi megszorítási terve szerint ezután csak akkor kapná meg a korai fejlesztéssel foglalkozó intézmény a gyermekek után járó állami normatíva 100 %-át, ha heti 3-5 alkalommal megjelenik ott a gyermek. Tehát az új szabály értelmében nem megfelelő az eddigi gyakorlat, mikor a 3-4 órát egyszerre tartják meg a gyermeknek. Ha a fejlesztésre szoruló gyermek nem helyben lakik, akkor akár másfél órát is utaznia kell, míg eljut a korai fejlesztést végző szakemberhez. Eddig ezt elég volt hetente egyszer megtenni, most hetente 3-szor, négyszer kellene utazni.

Ön tudná vállalni ezt a tortúrát napi 45 perces ellátásért? Egy-másfél órát utazni (oda-vissza 3 órát jelent!) napi háromnegyed órás foglalkozásért? Ilyen feltételek a szülők nem fogják tudni elhordani gyermekeiket a fejlesztésekre. Az intézmények nem kapnak támogatást, a gyermekek ellátatlanok maradnak. Mi lesz velük? Megmondom: lemaradnak kortársaikhoz képest, nem lesznek képesek teljesíteni azokat a követelményeket, melyeket az társadalom, és az iskolarendszer állít eléjük. Persze lehet mondani, hogy ez a szülő felelőssége, hiszen vállalhatná a tortúrát, és elhordhatná a gyereket. De ez a heti négyszer fél napos elfoglaltság gyakorlatilag lehetetlenné teszi az elhelyezkedést.

És mindezt úgy, hogy gyakorlatilag egyetlen szakmai érv sem támasztja alá ezt az intézkedést. Egyszerűen valaki vagy valakik úgy gondolták, hogy ez nem fontos probléma, hogy ezekkel a gyerekekkel nem kell foglalkozni, az ő sorsuk, az ő jövőjük nem érdekes. Persze, megértem, e döntés következményei nem ma, és nem holnap fognak jelentkezni, hanem 15-20 év múlva. Akkor pedig hol lesznek már ezek a politikusok, hol lesznek a mai döntéshozók. Foglalkozzanak ezzel a gonddal majd az akkori vezetők.

Úgy érzem magam, mintha egy időutazáson lennék: visszarepültem volna az ókori Spártába, ahol Taigetosz hegyéről levetették a gyengéket és sérülteket? Ez nem történhet meg a XXI. századi Magyarországon.

Készült egy petíció, mely segítségével a Parlament figyelmét kívánják felhívni erre a lehetetlen helyzetre.

A petíciót itt olvashatja el. Kérem, aláírásával, véleményével támogassa Ön is a javaslatot.

http://prae.hu/prae/petitions.php?pid=2096

Össze kell fognunk. Másnak nem fontos gyermekeink jövője. Képviseljük mi!

Üdvözlettel:

Kazal Kolos

Ui.: Kérem, ha tetszett Önnek a hírlevél, küldje tovább ismerőseinek, barátainak!

Kép
becsengo

Tünde
Utólag is isten éltessen téged nagyon sokáig. :)
Örülök, hogy meggyógyult Bene füle, reméljük hamarosan minden rendeződik nálatok.

Jujj, ezt a hosszút majd reggel elolvasom, már most álmos vagyok.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Korban én "nyertem" Jövőhónapban leszek 21.
Persze emiatt meg mindenki azt hiszi hogy becsúszott a baba meg nem tervezett. Pedig azért buta nem vagyok tudom hogy kell nem gyereket meg gyereket csinálni :)

Szóval Barnuska tervezett baba, és ezt mindig megkérdik.

Mindenki írja hogy fáj neki a melle. Már előre félek mert nekem már most nagyon érzékeny meg sokszor fáj... kitartást lányok, jegyzetelek mindent hogy mit kell ilyenkor csinálni.

Kép
dius87

szisztok!
tegnap voltam szülőszoba látogatáson:

nagyon klassz volt, tényleg gyönyörűen megcsinálták, de hát bakker, iszonyú nagy, város a városban érzése van az embernek. 7 szülőszoba, kész labirintus uhhhh...
amikor besorakoztunk, kaptunk lábzsákot. közben valahonnan messziről átható sikolyok hallatszottak. egy tündéri kis szülésznő fogadott minket, mondta is, hogy na, jókor jöttek :-)))
az a pár apuka egészen sápadt lett, aki bemerészkedett a zasszonnyal. :-))

6 szülőszoba foglalt volt, így a legtávolabbiba tudtunk csak bemenni, de még az is hiperszuper volt. (nekem át is futott a fejemen, hogy bakker, de behúztam már megint magamat a csőbe, újra szülnöm kell :-))
tele volt pakolva gépekkel, tisztára mint a Monthy Pythonos filmben, már csak az a gép hiányzott, ami azt mondja ping :-)))
(segédanyag: http://www.youtube.com/watch?v=JMKHsrDSGxU )

sajnos a csecsemős osztályon teltház van, volt olyan anyuka, aki hajnali 5 óta várta a szülőszobán, hogy végre felmehessen az osztályra, és ez állítólag nem ritka...
összességében nagyon kedvező benyomást tett rám a dolog.

Kép
Kép
Kép
iricc

mtunde az én lányom nagyon sokáig volt bekakilós, kb fél évvel a szobatisztasága után.
neki egyértelműen az oviban voltak gondjai. nem akarlak elkeseríteni, de nálunk ez hónapokig tartott. végül az hozott megoldást, hogy egyszerűen kivettem az oviból, és 2-3 hónapig otthon tartottam. azt mondtam, hogy addig marad otthon, amíg teljesen rendbe nem jön lelkileg és egészségileg, akkor is, ha ez hónapokig tart, oviról szó se essék...
utána egy másik oviba irattam át, oda, ahova most is jár. azóta egyszer sem volt gond a bekakilással.

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Már enyhül a fájdalom és a csomó a mellemben, szuper... viszont egy újabb probléma....: Adél tegnap 11kor evett, aztán legközelebb este 7kor!!! Nagyon durva. Persze próbáltam, de nem kellett neki, 10 percig próbálkoztunk először, nem indult be a tej valamiért és feladta, csak ordított. Fagyis tejet próbáltam kanállal, cumisüveggel adni neki, az sem kellett. Inkább elaludt. Később evett, meg ma is már 2x, de úgy tűnik folytatja..., 10kor evett és 1kor sem akart, megint elaludt inkább... :( Mi lehet ez? Már előre félek, mi lesz ha felébred és megint nem akar enni... :( Fejő sem indítja be, tartalékom meg nem sok van hűtöben... Pedig van tejem, érzem, csak be kell indítania..., amire persze néha lusta. :(

Gabesz! Gratulálok!

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Hát volt egy nehezebb időszakunk és kis ijedtségünk most..

Eddig minden szépen ment, éjszaka aludt a kiságyában és kb. 3 óránként kért enni, úgyhogy mintagyerek volt.

Tegnap előtt és tegnap viszont szinte óránként akart enni, de csak nagyon keveseket és nem akart visszaaludni, semmit nem tudtam aludni 2 éjszakán át.

Aztán most éjjel több változás is történt, a kiságyba raktuk ugyan, de a mózeskosárba, mert a párom azt tippelte, hogy kemény neki az ágy, illetve adtam neki az utolsó kaja előtt egy csepp infacolt (nem biztos hogy jol irom a nevet), és így most meg éjjel 2-től reggel 7:45-ig aludt.

Akkor se magától ébredt fel, én riadtam fel, hogy úristen mióta alszik és rohantam, hogy jól van-e (a légzésfigyelőt ma éjjel nem tudtuk bekapcsolni, mert a mózeskosáron át már nem működött - így jól megijedtem mikor félálomban az órára néztem és láttam, hogy majdnem 6 órája meg se nyikkant.)

Felébresztegettem és megetettem, azóta most úgy tűnik megint szépen 3 óránként eszik, legalábbis eddig, bár kicsit sírósabb, mint eddig, de úgy látom nem baja van, mert ha mászkálok vele és nézelődhat más új dolgokat, akkor megnyugszik.

Szóval nem tudom mi volt ez az egész, 2 éjszakán át miért nem aludt, most meg miért aludt 6 órán át - eddig 3 óránként mindig megébredt és kért enni...

Valami ötlet? Vagy csak kifáradt a 2 nap kevés alvástól? Lehet, hogy a kiságyban a kókuszmatrac kemény neki és a mózes meg kényelmes? Bár korábban szépen aludt a kiságyban....

Nincs ötletem...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: Ti próbáltátok az infacolt ezek szerint? Peti is nagyon hasfájós, és kétségbe vagyok esve. Szerintem ez az édeskömény nemhogy javított volna, hanem rontott az állapotán. Alig alszik, folyton tornázik a kis lábával, és felsír, ráadásul a sok kalimpálástól iszonyat sokat bukik is. :cry: Most ástam elő a prospektusaimat, amit babaváráskor összeszedtem, és találtam ezt az infacolt, de nem tudom, mennyire jó.
A homeopátiás szereket is olvastam, de hogy adjak be egy csecsemőnek óránként x golyót, még nem tudja elszopogatni??? Vagy nekem kell bevenni, hogy a tejjel együtt a pocakjába jusson?

Milyen légzésfigyelőtők van? Biztos nem működik? Nekünk álomvirág van, és úgy működött, hogy egy nagy vastag plédet 4 részre hajtottunk, betettük alá, hogy puhább legyen, arra terítettünk egy szintén 4 részre hajtott kifogót, és még egy kókuszmatrac is volt alatta.
Én arra tippelnék egyébként, hogy kifáradt. Peti is próbál nagyon sokat aludni, volt, hogy 5 órát lehúzott egyszerre, és akkor is a hasfájás ébresztette. :cry:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc!
A homeos bogyókat kis vízben feloldva kell adni a piciknek, majd azt megitatni vagy bekanalazni neki. Ne ijedj meg, nehezen oldódnak a golyók, hagy időt vagy kicsit kavargasd (de ne fém kanállal), hanem műanyag babással.

Mi sajnos Infacolig jutottunk, de ez végül is használt. Nekem jó tapasztalataim vannak róla.

Veronika! szerintem ennyi belefér egy normális nyűgös napba. Nem hiszem, hogy gondotok lesz, sem az ággyal, a hat óra alvással meg pláne nem. :wink:

Ügyes kisbabáitok vannak mind a kettőtöknek :lol: kicsit irigykedem is, hogy ilyen picik még :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

veronika hát ilyenek a gyerekek. egy dolog állandó bennük, a változás. :D
mikor már azt hinnéd, hogy na, most már kezdem érteni, akkor borul az egész...

Kép
Kép
Kép
iricc

Szia!

Akkor ti is úgy gondoljátok,hogy a kókuszmatrac kemény neki és azért raktatok alá mindenfélét?

Nekünk Angelcare van, a mózeskosarat közvetlen a kókuszmatracra raktuk rá, de hát kemény műanyag váza van, ez már sok a légzésfigyelőnek. Egyébként megpróbáltuk, de így már nem észleli a baba légzését, rögtön beriasztott.

Az infacolt egy barátnőmtől kaptam, csak próbképp cseppentettünk egy cseppet a nyelvére, mivel nem volt már más ötletünk. Egyébként többet kellene, de aztán megláttam, hogy felbontás után egy hónapig jó, és a barátnőm babája már fél éves, így ki fogom dobni.
Nem tudom ez az egy csepp ért-e valamit.

A bukás ellen én elég sokáig tartom büfiztető pozícióban függőlegesen a vállamon kaja után, mert sokáig amint letettem, folyt ki a száján a tej. Így függőlegesen is kijön valamennyi, de nem annyi és van ideje szépen lemenni a gyomrába. Legalább egy negyed órán át van kaja után még függőlegesen, vagy kb. 45 fokos szögben hasonfekvésben a mellkasomon egy fotelban ülök vele így, amit hátra lehet dönteni.

A homeopátiás szereket úgy tudom vízben fel kell oldani és úgy adni be neki.

Nem tudom, hogy Pálmi valójában hasfájós-e, mert ha sír és kaját kap elhallgat, ha fájna valamije azt tippelem tövább sírna.

Próbáld meg Petit egy kicsit tornáztatni, a lábacskáit felfelé mozgatni, ahogy ő húzogatja felfelé, akkor könnyebben kijönnek a gázok.

Kép

Kép
sz.veronika

Iricc,

igazad lehet :) ő nem egy gép, hanem egy kis emberke :)

Most olvastam egyébként a dr Spock-ban, hogy 2-3 hetes kortól 6 hetes korig sokat sírnak, nem tudni miért.
Hát lehet, hogy ez van pont most nálunk, pont 3 hetesen kezdte el.

Beneildi,

persze, összességében örülök, hogy tudtam 6 órát aludni, csak nagyon meglepett. Végülis azt olvastam, hogy 4 hónapos korára már lehet, hogy átalussza az éjszakát, akkor pedig szép lassan kell is. hogy kitolódjanak az éjszakai alvás hosszai... csak én még abban vagyok, hogy ha nem ébred fel, akkor fel kell ébreszteni enni 3 óránként :) Tényleg azt meddig kell?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika - nekünk is kókuszmatrac + Angelcare párosunk volt, szerintem az nem lehet kemény, bár én magamból indulok ki és mi nem szeretünk nagyon puha matracon aludni :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok nincs azzal a kókuszmatraccal semmi gond. Ha a mózeskosarat jobban kedveli nekem az jön le, hogy a pindurka az anyaméh biztonságára vágyik. A kiságy nagy, a mózeskosár, annyira nem. ha be is van bugyolálva az az anyaméhre emlékeztetheti, ahol voltak határok a mozgásában. Mikor Kristóf nyűgös volt, én mindíg bebugyoláltam, és szépen aludt nagyokat.

Kristóf 2 és fél hónaposan aludta át először az éjszakát majd egy hónapig, aztán olyan rendszertelen lett minden, hogy azt hittem sosem lesz olyan többé, hogy egy éjszakát végig aludjak.
Azt is kell tudni, hogy azok a babák, akik tápszert kapnak, pocakfájósabbak.
A babát adig kell ébresztgetni 3 óránként, amíg sárgák, utána már nem.

Kép
Kép
susytunder

Ildi
Már annyit akartam mondani, hogy nagyon tetszik Lillu új képe. :)

Kép
Kép
susytunder

Nálunk most közöttünk alszik. Mindig annyit kellett küzdeni a kisággyal, hogy hulla fáradtan egyszerűen nem volt türelmünk. Azt mondják, hogy két-három hónapos kor fele már nem fél a kiságyban. Az nálunk karácsony tájékán lesz, így a két ünnep között lesz "időnk" átszoktatni, mert a Férjemnek nem kell korán mennie dolgozni.

Hozott a Párom Infacolt, úgyhogy majd mi is kipróbáljuk.
Még azt vettem észre, hogy hidegben jobban érzi magát. Itt bent hosszú body-ujjatlan rugi, vagy rövid body-hosszú rugi párosításban van. Meg egy kis takaró. Most 22,5 fok van, nagyon jókat durmol. Estére 25 fok van a szobában (a fürcsi miatt felmelegítjük), és nagyon nem akar aludni.

Veronika: Én is dr. Spockot szoktam olvasgatni, ha valamit nem tudok. :lol: Úgy tudom egybként, hogy 4 kg felett már nem kell 4 óra után felébreszteni, nem fog leesni a vércukra.

Kipróbálom ezt a vízszintesen tartást. Én úgy büfiztetek, hogy felültetem, és óvatosan "lovagoltatom" a térdemen, meg ütögetem a hátát. Rövidesen van is egy szép nagy büffentés. :) Próbáltam a hátamon hurcolászni, ahogy a védőnő mutatta, de abból csak az lett, hogy jól végigbukta a hátamat. :lol:

Kép

Kép
nikuc

Ildi,

nálunk én puhán szeretek, a párom meg félkeményen, úgyhogy a franciaágyunkban is úgy van, hogy 2 db 90 centis matrac, az én részemen puha, az övén kicsit keményebb :) Szóval a bébi bármelyiket örökölhette :)

De talán tényleg nem a matrac lesz, mert előtte jól aludt rajta.

Susy,
most kipróbáltam és úgy fektettem le, hogy jól körbetekertem a takaróval és most édesen alszik! Lehet, hogy tényleg ez a megoldás! Bár ennek is ellentmond, hogy korábban aludt jól a kiságyban... Na mindegy, mostantól azért majd bugyolálgatom :)

Nehezen megy viszont a levegőztetés, a doki néni kedden azt mondta, hogy most már vihetem ki 5-10 percre, de egyelőre még nem sikerült, mert vagy alszik és olyankor örülök hogy végre alszik, vagy eszik, vagy ha ébren van kicsit olyankor még én nem vagyok utcára kész, ráadásul amint elkezdeném öltöztetni rögtön sír, úgyhogy még nem sikerült kimennünk. De azért majd próbálkozom :)

Olyan gyorsan elmegy egy nap, főleg, hogy éjjel én kelek a bébihez, a párom reggel átveszi és én ilyenkor tudok délelőtt aludni. Kb. 1 körül kelek, olyankor veszem vissza, aztán már 4-től sötét van...
Talán majd ha többet alszik éjjel és a délelőttöm nem fog alvással elmenni jobb lesz...

Csak pont most meg már jól lehült a levegő mire utcára vihetem...

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc,

akkor még jó, ha 3 óránként eszik, mert most éri el nemsoká még csak a 3kg-ot.

Nálink rövid vagy hosszú ujjú pamut body és hosszú ujjú plüss rugi van rajta + meleg takaró és 23-24 fok van.

Azt se tudom, hogy utcára miben vigyem, van egy meleg overállunk, ha azt még pluszban ráadom az elég? És persze még a takarót is ugyanúgy ráteszem. Azon gondolkodtam, hogy gyorsan mostmár tényleg ki kellene vinnem levegőzni, mert csak egyre hidegebb lesz, ráadásul március elején el akarunk utazni a hegyekbe, elkísérjük a páromat síelni.

Ti mennyire jártok ki?

Kép

Kép
sz.veronika

Én ma nem voltam kint. Ilyen rossz időben úgy szoktam, hogy kiviszem a szobából, kinyitom az ablakot, kiszellőztetek, és visszaviszem, aztán az egész lakást jól átszellőztetem. (minden nap alaposan szellőztetek, de ha bent van, akkor ez a menetrend, egyébként kinyitom az ablakokat, mielőtt kimennénk). Mi a 15-20 fokban adtunk rá egy body-t, plüssrugit, pulcsit, sapit, takarót. Ha már most az overalt húzom rá, mi lesz télen 1-2 fokban? Tegnap már adtunk rá egy kabátot, viszont takarót nem. Mondjuk csak vásárolni voltunk, szóval kocsiból ki-be volt csak levegőn. Harisnyát szeretnék még venni valahol, de sehol se találok, mert a body alá ilyen kabátos időben jól jöhet.
Egy barátném egyébként mesélte, hogy Angliában 20 fokban még zoknit se adnak a gyerekekre. Pucér lábbal tologatják őket, de a barátném már kabátban volt, Ők még lazán pólóban járnak az utcán. Úgyhogy szokás kérdése... Én nem akarom agyonöltöztetni, hogy fázós legyen.
Egy könyben ezt olvastam: Alvás 20 fokban, 1 body, egy rugi, és egy vékony hálózsák...

Kép

Kép
nikuc

Petim 4 hetesen már némileg 4 kiló felett volt, és 2,95-el jöttünk haza a kórházból.. :o :lol: De Ő zabagép.... :lol:

Kép

Kép
nikuc

Mi a kórházból 2.35-tel jöttünk el, rá egy hétre nyerte vissza a születési súlyát a 2.5-öt, múlt péntekre már 2.75 volt és holnap telik le megint egy hét, amikor újra méreckedünk, gondolom 3 kiló körül lesz.

Igen, valószínű hogy túlöltöztetem, de én nagyon fázós vagyok és így magamból indulok ki. Azt mindenesetre mindig nézem, hogy milyen a nyakincájánál hátul. állítólag az jelzi igazán, hogy fázik-e, izzad-e.

Én is olvastam, hogy kb. 20 fok legyen a lakásban, de én annyiban széjjelfagyok. Még a 23 is határeset, jó meleg tréningben egy kis takaróval ülök 23 fokban a tv előtt... 24 foktól érzem jól magam.

Majd számolj be milyen az infacol, én most újra adtam neki (másodjára) és most minden étkezés előtt fogok, állítólag 3-4 nap mire teljesen hat.
Most délután nagyon vörös fejjel üvöltött, ezért azt hiszem mégiscsak hasfájás lesz itt a baj...

Kép

Kép
sz.veronika

Ha mindig x időben kezdi (általában du 5 fele), és kb 3 órán keresztül, azt kólikának hívják. Az is hasfájás, általában a tápos babákra jellemzőbb, és azt hiszem, csak annyit lehet tenni, hogy majd kinövi. Remélem, Nektek nem az a helyzet.
Emelgeti a lábát? Peti szokta, és utána nagyokat pukizik. Sokszor szemmel láthatóan erőlködik, nyújtogatja a nyelvét is közben.

Ha hasra fordítod, nem jobb?

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
A 25 fok nagyon meleg. Nem tudom ti hogy alszotok, de hűvösebbe az ember sokkal jobban tud aludni, mint, ha meleg van. Mi még fürdetésnél sem csináltunk 22-23 foknál melegebbet. Nappal 20 fok, éjjel 18-19 és nagyokat aludt. Néha előfordul, hogy elfelejtjük fürdés után levenni a fűtést, és bizony nyöszörög éjjel, meg van, hogy le is izzad.
Egyébként én is fázós vagyok nagyon, de beláttam, hogy a gyereknek az nem jó. Nehogy túl melegedjenek, főleg, ha még jól fel is vannak öltöztetve.

Attól ne ijedjetek meg, hogy végre elalszik ezért nem viszitek ki. Ha öltöztetésnél sír, semmi gond, szépen kimentek és a jó levegőn óriásakat fog a bébi aludni. Kristóf mai napig sír, ha öltöztetem, aztán mikor kinyillik az ajtó abba is hagyja.

Kép
Kép
susytunder

Fürcsi miatt fűtünk csak be, de eltart egy ideig, míg visszahűl 23-ra. Mi azt szeretjük igazán. :oops:

Kép

Kép
nikuc

Nikuc, Veronika!

Az Espumisan L általában nagyobb hatásfokkal működik hasfájós babáknál mint az Infacol és még tartósítószer sincs benne! És jó még a Babynos krém is, amivel a babák pociját lehet masszírozni!

Jaj, Lányok,olyan sokan eltűntek a régiek közül! És nagyon hiányoznak!

Márti
borossné becz márta

Nálunk úgy van, mint susynál, és melegben Zsófi nem is tud aludni. Ja, és én is fázós vagyok, de hát e zaz egészséges, legalább Zsófi éljen úgy :lol:

Képzeljétek, sikerült az utolsó főiskolai vizsgám is, négyes lett, szóval már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra! :lol:

Jaa, és megjött a kombinált tesztem eredménye, (Down kór szűrés) negatív :lol:

Csupa jó hír mára :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?