Új privát üzeneted érkezett!

Van egy közös ismerősünk a tesómékkal. Mondják, tudom-e, hogy terhes a B. Mondom, igen, és mikor fog szülni? Mondják, februárban. Mondom, de jó, én is akkor szültem volna.

Síri csend. A képüket nem láttam, mert háttal ültem szerencsére, az ölemben a gyerekekkel, és épp kezdtem mesélni nekik.

Anyámnak is beszélek egy barátnőmről. Mire ő: - De ugye nem arra az izére gondolsz, aki itt volt? :shock: :shock: :shock: (Pár másodperc után rájöttem, hogy azt akarja kérdezni: "Nem M-re gondolsz, aki itt volt, amikor elvetéltél?") Én hülye, gyorsan válaszoltam neki egy nem-nemmel. Ahelyett, hogy megkérdeztem volna: "Milyen izé? Mikor?"

Katasztrófa.
kisanyácska

Hűha, ez a 99. oldal, hurráááááááááááááá! Mondtam én, hogy mire találkozunk, meglesz a 100!

Aki nem volt oda a védőnőjéért: igaz, hogy nem lehet védőnőt választani, mert ő körzetek szerint van beosztva (különben "nem tudna" kijárni, ha az egész városból mindenhonnan lennének - hogy is mondjam? - betegei? kliensei?). De: nem kötelező a védőnői gondozás. Olvastam egy könyvben, hogy egy csajt teljesen kiakasztott a védőnője, úgyhogy a "védőnő-központba" írt egy levelet, hogy köszöni szépen, nem igényli többet a szolgáltatást. Erre a fővédőnő kijött hozzá, hogy tényleg így gondolja-e, a csaj tényleg így gondolta, és többé nem lett zaklatva.

De ezt kevésbé "lelkiismeretes" védőnőel úgy is meg lehet csinálni, hogy - a hivatalos utat elkerülve - csak őt biztosítod róla finoman, hogy egyedül is kiválóan boldogulsz, és majd jelentkezel, ha a segítségére van szükséged.

Én már sok verziót kipróbáltam: volt, hogy csöngetett, és egyszerűen nem engedtem be. Volt, hogy a kaputelefonon keresztül mondtam meg neki, hogy most nem érek rá (épp aludt a gyerek, és vizsgára kellett tanulnom), volt, hogy megkértem, telefonáljon, ha jönni akar (na, ez nem működött). Mikor az otthon született kislányomról tudomást szerzett (két napig sikerült eltitkolni), azt mondta, a protokoll szerint naponta kétszer kell jönne. :shock: :shock: :shock: Szerencsére nem tette.

Ne értsetek félre, biztosan vannak eszméletlen jó védőnők is. Csak engem eddig nem pont velük hozott össze a jószerencsém. Borzasztóan tud irritálni, ha valaki meg akarja mondani nekem, mit csináljak (máskor meg épp erre ácsingózom... :oops: :oops: :oops: ). De én érzem magam elég felnőttnek ahhoz, hogy el tudjam dönteni, a várandósság alatt milyen vizsgálatokat kívánok igénybe venni, hol akarok szülni, és hogyan akarom gondozni a gyerekeimet.

A legutóbbi védőnőm volt eddig a legjobb, őt még kedveltem is valamennyire (még négy másik volt), de őszintén szólva tökéletes időpocsékolásnak éreztem a vele való kényszerű találkozásokat.
kisanyácska

Elpályázok, csajok, mielőtt még szokás szerint teleírnék egy fél oldalt.

Ritkán vagyok, de ha igen, akkor nagyon! (ógörög bölcsesség :lol: )

A többit majd holnap. Jó éjt.
kisanyácska

Jó reggelt mindenkinek.

Megittam az első pohár zöld teámat, kezdek ébredni.....

Tényleg ma van 3 hónapja. Nem is tudom, sok vagy kevés.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Kisanya, az jó: "Ritkán vagyok, de ha igen, akkor nagyon! " :lol:

Betti, kimondva nagyon kevés, de egy örökkévalóságnak tűnik... :cry:
Vendég

Sziasztok, jó reggelt!

Kisanya ,sajnálom a család dolgot, együttérzek, az enyémről már sokat meséltem.Mindig azt reméltem ,hogy én majd másmilyenné tudom tenni a saját családomat!

Jó, hogy jöttél, már hiányoztál nagyon, gondoltam is, hogy jó sokáig kell visszaolvasnod! :D

Betti!
A zöld tea jó?Én csak a filterest ismerem, az olyan jellegtelen volt..

Csatlakozom Bobokához, tényleg egy örökkévalóság a három hónap,mégis mintha tegnap lett volna..

Ma megit nagyon nyugtalanul aludtam,azt álmodtam ,hogy még terhes vagyok Violával és nem volt semmi gond.. :(

Fáj a hasam is,megjött este..Különben nem is értem Betti hogyan előzött le ennyire, mert első alkalommal együtt jött meg.. :roll:

most megyek ,befejezem az ablakfestést, meg főzök, de délután jövök!

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Lányok legyetek jók ma is, és vigyázzatok magatokra. Én is ha tudok benézek, mint mindig. Puszi mindenkinek.

Kisanya

Szivesen. (Tortát) És sajnálom hogy olyan feszült volt egy kicsit a hangulat a szülinapon.

Tünci

Remélem jól leszel szombatra.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci, ez már a 3. neked?

Nekem is a 3. volt október végén...

Azt nem is mondtam, hogy jó hülye voltam hétvégén. Mindig vigyázok, hogy fel ne fázzak, anyuéknál meg fél délelőtt mezítlábas papucsban mászkáltam kint...
Tegnap már nagyon fájt a jobb oldalam, kicsit beparáztattam magam, nehogy petefészek gyulladás legyen. Ittam pár bögre cickafarkfű teát, most már nem fáj semmi:) De azért ma folytatom a teázást.

Tünci, ezek az álmok nagyon kimerítik az embert éjszaka :cry:
Vendég

Igen ez már a harmadik.A múltkor mondjuk késett egy hetet, most kb 30 napra jött meg.Nem örülök ennek, mert ezek szerint olyan össze-vissza lesz ,mint régen.viszont szombatra már nem lesz gond.Aggódtam, hogy ha pont akkor lesz, akkor nem győzök szaladgálni!

Boboka!
Tessék vigyázni!!!!! :!:
tünci28

Vigyázok:)

Régen nekem is mindig 28 napra jött meg, múltkor már 30-32 napra...
Vendég

Sziasztok!

Vagyok, a hétvégém zsúfolt volt. Az egyik csaj barátnőm színészkedett a helyi társulatban, így 6 csaj elmentünk őt megnézni, de előtte beültünk vacsizni, aztán az elődadás után egy jó kis kocsmába sörözni. Hogy ezek az amerikaiak mennyire hangosak.. Az egész étterem csengett tőlünk, minden témát bedobtunk, röhögtünk, kiabáltunk.. mindenki utált.. Hajnali 2kor értem haza :)

Hízással kapcsolatosan az a helyzet, hogy minél később szül egy nő, annál nehezebb a fogyás utána, az anyagcsere lelassul és nehezebb visszaállni az eredeti állapotba. Világ életemben 52-58 körül volt a súlyom, de terhesség 1: 5 kg plusz, terhesség 2: 10 kg plusz és nem eszem többet, mozgok és nem akar lemenni.brrrr.. néha nem is ismerek magamra..

Kisanya azt hiszem, hogy a családon belüli kommunikáció a leggázosabb mindig.. Olyan dinamikák vannak a kapcsolatokban, anya-lánya, apa-fia, nagyszülők-szülők, stb.. hogy ha objektíven nézi az ember, ahogy mondtad katasztrófa.. mi elég jól műkődünk a családomban, de néha vannak totál ledöbbentő helyzetek..

Mindenkinek szép napot!

Kép
leda2002

Tegnap azt mondta párom, hogy ne féljek már a szüléstől, mert más is szült már és én nagyon edzett vagyok, testileg kibírom. :shock:
Mi van?

Betti
Kép
betti0412

Lehet nem értettük meg egymást teljesen.....

Betti
Kép
betti0412

Betti, az létezhet, hogy a férjed nem is akarja felfogni a lelki dolgokat?
Vendég

Leda

De jó hogy végre te is vagy! :lol: Ezek a barátnőid odavalósiak? Jó kis vadnyugati hangulat igaz? :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Betti

A férjed beszél néha Franciskáról? Ugye az nem lehet, hogy Ő már ki akarja engedni a szívéből? Mert tényleg nagyon furcsa, hogy ennyire félre értett. :(

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Sajnálom hogy megint estig kell ott lenned. Igyekszem sürgetni az időt, hogy gyorsan leteljen. :wink:

Tünci

Szép legyen a festés ám! Mert lehet megnézem egyszer hogy dolgoztál. Most megijesztettelek jól igaz? :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Létezhet.
Nem beszél róla, ha én próbálok az sem jó, nem tud vele mit kezdeni.
Szóval erről mi nem beszélgetünk.
Nagyon nem tudja megérteni, mi zajlik bennem, de ezért nem hibáztatom, neki ez sokkal egyszerűbb, nem érezte és nem ment át fizikailag az elvesztésén.
Az azért egy tudatmás állapot, mikor ilyen körülmények között szülöd meg.
A garázsban szoktam kipityeregni magam, ha már tele van a cipőm és utána megyek fel a lakásba, ahol már nem látja.

Betti
Kép
betti0412

Betti

Szerintem a férjed kudarcként élte meg Franciskával történteket, és azért nem akarja az emlékét ápolni. Annyira sajnálom. :(

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike
Ő csak gyorsabban továbblép ezen, nem szeret rágódni dolgokon sokáig.

Ezért érzem magam néha hülyének, hogy én még merek rá gondolni, vagy néha még elsírom magam, ha rosszabb napjaim vannak.

Betti
Kép
betti0412

Betti, nem feltétlen az a jó magatartás, amit a férjed tanúsít. Nehogy hülyének érezd magad azért, hogy gondolsz a Kislányodra!
Valahogy én sem szeretek a párom előtt sírni, de nem azért, mert mit gondolna rólam, hogy sírok. Valahogy, ha egyedül vagyok jobban kijönnek az érzelmek.

Azokból, amiket leírtál, úgy tűnik, hogy eléggé maximalista lehet, és azt nem nagyon akarja elfogadni, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte, ha mégis, akkor meg inkább gyorsan igyekszik túllépni az "ügyön".

Nálunk is csak én hozom általában szóba Lackót, a reakció általában két szavas mondat. Ez van. Attól még tudom, hogy neki is hiányzik nagyon, csak félek, nem gáz-e, hogy belőle nem jön ki.

Leda, tök jó, hogy így elmentetek a csajokkal mulatni egyet:)
Vendég

Sziasztok,megjöttem,végeztem,nagyon elfáradtam.

Összetakarítottam az egész udvaron, amit mindenki elszórt építési szemetet,lefestettem a kimaradt részeket az ablakon,amikor már nagyon fáztam, besegítettem az uramnak törni a járdát.Teljesen tele volt az alja terméskövekkel, nehéz volt feltörni.holnap kizsaluzzuk,meg elégetek minden éghetőt.Ennek mondjuk nem vagyok híve, de most már nem tudjuk elvitetni és pl. a diófa körül is embermagas levélkupacot csináltam..a szemetet meg csak hetente viszik, szóval nincs más megoldás..
Reggel annyira hideg volt, hogy be kellett jönnöm és felvettem két nadrágot, meg sálat a nyakamba..és a kezem sem izzadt a gumikesztyűben..

Na az utcából az egyik öregnéne megállt a ház előtt, hogy jaj, de szép lett, mi újság..Mondja nekem, hogy hogy lefogytam a nyáron elég jó húsban voltam! :shock: :shock:
Néztem hülyén, hogy nem igaz, hogy nem látta, hogy az nem háj..Válaszoltam, hogy terhes voltam..erre ő:ja, tényleg, az én vagyok..És akkor már lemondtunk a gyerekről??? :twisted: :twisted: :twisted: Nem, nem mondtunk.Beszélgetés lezárva!!!!!

Ennyit rólam,most reagálok a többiekre!

KépKépKép
tünci28

Betti!

Tényleg hihetetlen, hogy a férjed egy percig is azt gondolja, hogy Te a szüléstől félsz!!Hiszen szültél, embertelen körülmények között!!!Aki azt kibírja, az bármit elvisel!!!

Semmiképpen nem jó, hogy nem beszél róla!Ebben biztos vagyok.
Az én párom is alig, alig említi.Tavaly meghalt a bátyja agyvérzésben,nagyon szerette...a nevét utoljára a temetésén mondta ki..nem hiszem, hogy feldolgozta.
Néha megkérdezi tőlem, hogy mi van a temetőben(ő nem jön olyan sűrűn),vagy múltkor este megszólalt, hogy látta előhívattam a képeket Violáról..De ennyi..meg amikor én sírok, akkor mond valamit..
Akkor fogtam fel, hogy Őt is mennyire megviselte, amikor őszintén elmondta, hogy ha most lehetne próbálkozni, ő még nemet mondana, mert nem képes még végigcsinálni, éppúgy fél az újab fájdalomtól, nem viselne el újabb veszteséget..
azóta jobban elfogadom a hallgatását..
Ma pl.amikor kimértük a járdaszélességet, kérdezte, hogy jó e így, én meg, hogy nem, mert nem férek el majd így babakocsival...olyan magától értendően jött ez belőlem és ő is mondta, hogy tényleg, igazam van, szélesebb kell!

Betti, a helyzet az, hogy ha ilyen horderejű dologban elbeszéltek egymás mellett, akkor ez jó így????
Ha ennyire félreért, akkor ismer egyáltalán Téged????

Ne haragudj, de ez a kérdés nem hagy nyugodni!
tünci28

Leda!

De jó buli lehetett!!
Ezer éve nem voltam ilyen csajos, röhögös, dumálos estén.
Már nem is lenne kivel egyébként..

Akkor a súly téma le van ejtve,megnyugodtam, hogy nem azért nem megy le mert genetikailag defektes vagyok!

Melcsike!

Nem ijedtem meg, hogy esetleg meglátogatnál!!!
Sőt, kifejezetten sajnálom, hogy mind ilyen messze vagyunk egymástól!
Találkozhatnánk sűrűn, ha mind egy kupacban lennénk.. :D
tünci28

Akkor a 15-e lesz nekünk egy "csajos, röhögős, dumálós" délután 8)

Hú csajok, még 4 óra meló :twisted:
Vendég

Boboka,Te tul.képp mit dolgozol???
eddig azt hittem hivatali, de akkor nem dolgozol este 8-ig? :shock:
Vagy igen?
tünci28

Tüncinek privi ment:)
Vendég

Köszi Boboka!! :lol:
tünci28

Kép
Vendég

Kép

ez tök aranyos:)
Vendég

Látszik, hogy már elég pihent vagyok?
Vendég

Tünci, ügyi voltál ma nagyon, sok mindent elvégeztél :wink:

Öreg néni meg hülye :!: :evil: :x :shock:
Vendég

Boboka!

Látom jól elvagy!!! :lol:

A páromnak is meséltem, mondtam ,hogy melyik volt ,azt mondta nem normális, hát pedig pont, hogy tudta!!!
Na mindegy..

Más, ami fontos:

Hírt kaptam Manomanoról!
Sajnos a férje kórházban volt infarktussal, már jól vannak ,de nem volt ideje még netet sem intézni az albérletbe, de majd jön amikor tud!
Sok-sok puszi neki,mielőbbi jobbulást nekik,nagyon várunk vissza Manomano!!!!!
tünci28

Még valami!!

Ha bárki aki olvas minket , úgy érzi ,hogy képtelen egyedül feldolgozni az őt ért tragédiát, vagy csak egyszerűen szeretné kiönteni a szívét nekünk és néhány bíztató szót hallani,írjon bátran!!!
tünci28

Jajj Istenem :!: Ezek szerint már otthon van a férje? Mielőbbi jobbulást nektek Manómanó :!:

Akkor a talinkra sem tud jönni, ugyi? :cry:

Tünci, honnan tudsz te mindent? :wink:
Vendég

Tünci, jól mondod :wink:
Vendég

Manómanó nagyon sajnálom, ezt nem hiszem el, hogy igy kell kezdődni az új életetnek. Ez akkora aljasság az élettől. Manó remélem minden a legnagyobb rendben lesz majd.

Boboka

Még mindig ott kell lenned :cry: már lehetne 8 óra.

Tünci

Az öreg néni agyilag is öreg néni, vagy tényleg hülye. Elfáradtál ma ugye?

Kép

Kép
melcsike70

Boboka

Eszembe jutott valami, ha szétverem a gépedet akkor előbb haza engednek? :lol:

Kép

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, nem hiszem Kép
Vendég

Ó de kár! Akkor hiába minden erőfeszítésem. :( :( :(

Kép

Kép
melcsike70

:cry:
Vendég

Lehet ,hogy most lustizom egyet, meg felteszem a borsólevest főni...
tünci28

Tünci

Holnap sem dolgozol ugye? Maradt még meló holnapra otthon?

Kép

Kép
melcsike70

Lustizzál Tünci, de este gyere vissza:)

Férjem pókerezik este a haverjaival, úgyhogy amíg a szemeim nem ragadnak le, leszek Kép
Vendég

Boboka

Én is úgy rendezem a dolgaim, hogy itt tudjak lenni veletek. Kép

Kép

Kép
melcsike70

Majd jövök én is.

Kép

Kép
melcsike70

Megint nagyon hagytok dolgozni, nem lesz ennek jó vége :lol:
Vendég

levesem fődögél, még a csipetkét elszaggatom,aztán kész..

Nézegettem függönykatalógust,ami tetszik 4-500 folyómétere... :roll:
ablakonként karnis 2500..,plussz,csipeszek..van 9 ablak... :?
ileneken agyalok..

Meg kiírtam a z asztalomra, hogy Bobokának a lemezt el ne felejtsem.

Betti hazaért vajon??
ja, ma megy két óra edzésre. :D
tünci28

Boboka

Letelt hurrá, hurrá! Kép

Kép

Kép
melcsike70

Hát igen sajnos ami szép az mindig nagyon drága. Kép

Kép

Kép
melcsike70