Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Juca ("eredeti")!
Bocsi! Valami rémlett, hogy lehet, hogy már olvastam ezt a nevet valahol, de már jó néhány hozzászólással előbb lehetett.
Akkor viszont én leszek a 2-es számú.

Üdv
Juca2
Juca2 14

Cory!

Én csak pár nappal vagyok elõtted, de már én is nagyon lassú vagyok 6 szor álltam neki a takaritásnak vasárnap.
Nekem is fáj a derekem, de lehet, hogy nálad ezek jósló fájások te az elsõ babát várod, én már a másodikat. Próbálj meg inni magnézium pezsgõtablettát sokat segit.

tvica
tvica35

Pocok! Én a múlt héten vettem 2 db Triumph melltartót 2100-ért! Örültem is neki nagyon, mert nagyon kényelmes kis pamut melltartók. Sajna több nem volt, mert állítólag ezek valami akció utolsó darabjai voltak. Ugyan ez Veszprémben volt, de azért írtam meg, mert gondolom máshol is létezik. (Csak ember legyen a talpán, aki megtalálja!) Itt, abban az egy-két jobb fehérneműboltban, ami van, egyébként nagyon nehezen találok valamit magamnak. Eddig össz-vissz ez a 2 db kényelmes melltartóm van.
Ha már az öltözködésnél tartunk, régebben is volt már téma a ruházat, nadrágok stb., meg hogy milyen nehéz jó áron valamit találni. Én már néhány éve úgy varratom a ruháimat, mert a boltokban sokszor nem találtam olyan ruhát, ami fazonra is tetszett és méretre is pont jó. Találtam egy varrónőt, aki szépen dolgozik és szerintem nem drága. Nemrég pl. varrattam két nadrágot, mert a pocóm puffadása miatt már szorítanak a régi cuccok. Mindkét oldalán van egy-egy gumibetét, és így még jó néhány centit tudnak nyúlni, sőt később visszaalakíthatók "rendes" nadrággá (ez már a nagyobb pocakorra készült nadrágokkal ugyan kicsit nehezebb). A kettő 5.000 Ft-ba került. ha hozzáadjátok az anyagárat, akkor sincs 5000-nél több darabja. Azért ez nem rossz ár és legalább olyan az anyaga, fazonja, amilyet akartam.
Lényeg a lényeg: ha tudtok találni egy jó (és jó áron dolgozó) varrónőt, az is jó megoldás lehet a ruházkodásra.

Puszika
Juca2
Juca2 14

Sziasztok!

Szóval tegnap este elmentem az orvosomhoz, elmondtam, hogy mi a gondom. Azt mondta, hogy nagyon jól tettem, hogy eljöttem, nagyon vigyázni kell az ilyen betegséggel, föleg terhesen. Mondta is rögtön, mielött én mondtam volna neki, hogy meg is nézi uh-val a vesémet is, lássa, nincs-e valami gond. Úgyhogy rögtön mentünk, és elkezdett uh-zni. Hát az egész úgy kezdödött, mint Bejának Kép, rárakta a pocakomra az uh fejet, és rögtön a baba popsija volt ott. Mire Ö: Na, ez itt a popsija. Mit mondtam, mi lesz? Mondtuk, hogy semmit. Mire mondta, hogy Ugye tudják, mit jelent a semmi? Persze, hogy sejtettem, föleg már akkor. Hát képzeljétek el, nagyon úgy néz ki, hogy kislány KépKépKépKépKépKépKépKép Úgy örülünk neki KépKép Végig nézte a babát, és mindent rendben talált. Utána megnézte a vesémet is, és azt mondta, szerencsére nincsen semmi gond. Szednem kell rá antibiotikumot, és rengeteget inni.
Persze mondanom sem kell, nagyon örültem.
De képzeljétek el, estére úgy fájt a vesém, azt hittem, megörülök. De mára már szerencsére sokkal jobb, gondolom, kezd hatni a gyógyszer.
Hát ez történt tegnap este.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 38 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 37 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 35 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 34 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 32 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 32 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 29 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 29 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 29 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 28 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 27 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 27 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 26 hét 0 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 25 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 24 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 24 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 23 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 23 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 22 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 22 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 22 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 22 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 21 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 21 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 21 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 20 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 19 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 19 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 19 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 19 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 19 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 19 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 19 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 19 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 18 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 18 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 17 hét 5 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 16 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 15 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 16 hét 1 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 14 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 13 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 13 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 13 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 13 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 13 hét 2 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 9 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Gabi!

Gratulálok a pici lányhoz!!KépKépKép Jo, hogy a doki megnyugtatott, és már nem vagy olyan ideges. Annyira örülök neki!

Juca2! Üdv köztünk, remélem jol fogod érezni itt magad. Kép

Sziasztok!

Niki
Niki

Sziasztok!

Gabi, szióóóóKépKépKép Dejóóóó, kicsilányKép))) Szuper, úgy örülök! Gyógyulj meg mihamarabb!!!

Tiduj, szió!
Sajna nem tudom, hogy mehetnek-e nem MÁV-os kismamák is, de szerintem igen, mert fizetõs (200,-/alkalom), és nem kell a részvételhez semmilyen MÁV-os papír. Holnap ismét megyek, megkérdezem, jó? És délután már tudok jelentkezni itt a válaszzal.

Helga, köszi a MegaToy's-os infót! Mindenképpen körül fogok nézni hamarosan.

MÁV-osok, ismét figyelem! Tegnap még egy csomó minden kiderült (csak leírni nem volt idõm), íme:
Minden hónap második szerdáján (azaz egy hónapban egyszer) 18 órától "Szülõk Iskolája" címmel tanfolyamot szervez a kórház. Egy "tanfolyam" 3 alkalmas, ami azt jelenti, hogy három egymást követõ hónapban háromféle elõadáson lehet részt venni, egy-egy elõadásnak külön témája van. Az elõadások végén pedig a szülõszobákba lehet látogatást tenni, megismerkedni az alternatív lehetõséggekkel. Ami fontos még, hogy jövõ hét szerdán indul egy következõ tanfolyam, azaz jövõ szerdán lesz a három részes elõadás-sorozatnak az elsõ része. Helyszín: Podmaniczky út 111. (barna épület), II. emelet, a liftbõl ha kilépsz, balra található az elõadóterem. Annyit tudok még, hogy valami prof. vezeti, és szülésznõ is van jelen (általában a vezetõ szülésznõ).

Cuppantás mindenkinek,
Beja (22dik)
Beja

BEJA!!

Én megyek!! Tehát aug. 8-án, 18.00-tól??? Talizunk!!! KépKépKép

Pusz:
Niki
Niki

Niki, okéééKépKép

cupp,
Beja
Beja

MÁV-osok, eszembe jutott még vmi:

Ma jelent meg a Fitt Mama c. havilap, benne két oldalas cikk a MÁV Kórházról, mint bababarát kórházról... érdemes elolvasni!

cupp,
Beja
Beja

Jó reggelt Mindenkinek!

Csodás napunk van! Kép Igaz, nagyon meleg lesz, van és az nem jó. Ti hogy birjátok a meleget? Én nagyon nem birom.

Szilvi: Kicsi a világ! Kép Merrefele laksz? Ide jársz véd&#337;n&#337;höz?

Niki: Sajna én nem ismerem akit keresel.

Beja: Köszi. A 10.héten voltunk UH-n. Nagyon jó volt! Az orvos irto rendes és nagyon szeretheti a munkáját! Végig teljesen beleélte magát az UH-ba! Mutogatta a kis arcát, száját, szemét.. Szoval mindent! Olyan érdekes dolog ez. A mindössze 4 cm-es babán láthattam mindent! Ja és képzeld felébredt a picuri és egy pár percig akrobatikázott! Kép Nagyon jó volt! Kép E héten csütörtökön megyünk megint.

Remélem mindenki jól van, további jó napot nektek!

ui.: Szerintetek lehet használni pl: Sába intim szappant?

Puszika: Catnet- Niki
catnet

Sziasztok,

Niki, az intim szappant-tusfürdöt direkt ajánlották is, persze csak külsöleg, a zuhanyt nekem nem ajánlott az orvos. Laktacid gélt használok, az is jó.

Átnéztem a kórházi listás topic-ot, hát nem semmi, amit a lányok összeirtak. De nagyon jó, hogy annyi jó ötlet van 1 helyen.
Pocok

Sziasztok!

Beja!
A MÁV-os Szülök iskolája ki van írva a váróban is (én ugyanis nem a doki magánrendelöjébe szoktam járni, hanem a kórházba), de ott külön fel van tüntetve, hogy a 30-32. héttöl lehet menni. Nem tudom, nektek ezt mondták-e, csak azért szólok, nehogy ott érjen valakit kellemetlen meglepetés. A tornát nagyon sajnálom, ha tudok, megpróbálok egyszer-kétszer eljutni. Mindenesetre októbertöl, amikor már nem dolgozom, biztosan járni fogok.

Gabi!
Gratulálok a kislányhoz, úgy tünik, nekünk is az lesz Kép. Pedig mindenki azt mondja, hogy fiú.

Teljesen kétségbe estem, amikor az "idösebb" kismamák súlyáról olvastam (itt és a másik topicban). Én már most +7 kilónál tartok, és van, akinek a 38. héten sem jött fel ennyi.

Catnet Niki!
Szerintem az intim szappannal semmi baj nincs, én is intim lemosót használok, különösen, amióta összeszedtem egy szép kis gombás fertözést Kép. Másnak nincs ilyen problémája? Én kúpot is kaptam, de nagyon utálom.

Eszter (24)
eszter

Gomba: a barátnõmnek azt mondta a dokija, a nyár a gomba szezonja. És azt is: ne egyen csokit (édességet) mert kedvelik a gombák. (összefüggést én sem látom tisztán, de ki tudja)
Ildi
Eszter: a súlyban nagyon változó a dolog, sok múlik azon, ki hol indul! A vékonyabbaknak reális, hogy többet hízzanak!
Pethes Ildikó (pethesildi

Eszter, szióka!

Igaz, a kórházban tényleg az van kifüggesztve, hogy a 32. hét után várják a kismamákat, de mivel egy tanfolyam 3 részes, egy hónapban egy alkalommal van ilyen, és csak az egyik részt tudod meghallgatni, 3 hónap kell ahhoz, hogy mindegyiken részt vegyél, és a 32. hét után már nincs három hónapod erre... Tegnap a kismamatornát vezetõ nõci aszonta, hogy egyáltalán nem dobnak ki senkit, aki még nincs 32 hetes, és mégis megjelenik az elõadáson...

CatnetNiki szió! Kép

Hallod, szuper kis aktív babucitok van, hogy így ficergettKép Kérünk beszámolót a csütörtöki UH-ról is!!! Kép

Gomba-téma: Én mint aki soxor már túlesett gombás fertõzésen, annyit tudok, hogy az édességben (és így a csokiban) lévõ szõlõcukor táptalaj a candidának, ezért aki hajlamos rá, ne egyen sok csokit, mert könnyebben elõjöhet. A nyár pedig azért van összefüggésben ezzel, mert nyáron melege van az embernek, könnyebben befülled az alsó fertály, ami ugyancsak kedvez ennek a gombának az elterjedéséhez... Bocsi a tudományosságért...

cupp, Beja
Beja

Szija lányok!

Helga! A femur az a combcsont, a thorax pedig a mellkas.
Cory! a meleget ne is emlitsd, nekem már élni sincs kedvem miatta, csak a babuci tartja bennem a lelket.
Catnet! Gratula a babához! KépEgyébként én is használom a Laktacidot, tényleg nagyon jó.

Szijasztok, Lara-30
lara (lara)

Ildi!

Bejának igaza van, most akartam értekezni Neketek a candida-ról, de Beja megel&#337;zöttKép. Szóval a candida majdnem mindenkiben van, a bélrendszert teszi tönkre, ha elszaporodik. Az édességgel ez elöfordulhat, és megjelenhet a nem kívánt testrészeken is. Ilyenkor mindenféle kupot kap a mama, ami nem árt a babának, de a betegségböl kigyogyit. Erre pl. nagyon jo az intim szappan külsöleg, amit ajánlanak a dokik is.

Pusz,

Niki
Niki

Lanyok!

A magneziumot, akar pezsgot akar ezt a M6-ot minden kovetkezmeny nelkul lehet inni? Nekem nem ajanlotta soha a dokim, igaz, nem is gorcsoltem soha. MOst viszont megyek 2 hetre nyaralni, es gondoltam, mindenre felkeszulok.

Lili (31)
lili73

Sziasztok!

CatnetNiki: A Liszt Ferenc utcában lakom. Jelenleg 3 védönöhöz járok, na nem azért mert gyüjtöm öket. Kép
Szerencsére a növérem védönö, így a terhesség alatt ö hozzá járok az ócsai védönö beleegyezésével, viszont idönként az ócsainál is meg kell jelennem adategyeztetés miatt. A nödokimnál pedig minden alkalommal szintén átesek a terhesgondozáson, így 3 helyen vezetik a kartonomat.

Niki: Bár én is Szabó vagyok, de sajnos én sem ismerem.

BGabi: Légyszi engem is vegyél fel a táblázatba.
Szilvi 1c 29 hét 0 nap Ócsa 25; október 16. 1.b.

Lara: Úgy tünik együtt szülünk... Kép

Márti: A Kispapák könyvét én is szivesen megvenném a páromnak, tudsz olyan helyet ahol meg tudnám venni?

Szilvi
szilvi (szilvi)

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van!

Ami a derékfájást illeti, bár én még az eljén tartok, a derekam le akar szakadni egy kisebb takarítás után is. Söt, ha sokat sétálok, akkor is megfájdul. Egyébként most az utóbbi pár napban többször is fájt a hasam, de nem úgy, mint az elején, nem görcsöl, és nem is keményedik, inkább éles nyilallás szerü. Tapasztalat már valaki hasonlót? Engem nagyon megijeszt a dolog, és ma folyamatosan többször is éreztem. Vagy lehet, hogy ez a méh növekedésével együtt jár? Fölöslegesen nem akarom hivogatni a dokit, de azt sem szeretném, ha valami baja lenne a babának! Kép
Egyébként semmi egyéb tiltott tünetem (vérzés, görcs, stb.) nincs.

Köszi, hogy megosztjátok a tapasztalatokat!

Pussz,
Zsuzs(13hét 2nap)
Zsuzs

Sziasztok!

Szilvi: Akkor közel lakunk, mert én a Bem József utcában lakom. Brassai Júlia véd&#337;nöhöz járok. Jöv&#337; hét csütörtökön is megyek, akkor irja a vérvételes v.mit. AFP lesz. Jaj úgy izgulok miatta.

Lányok nektek nem volt olyan id&#337;szakotok amikor azon rettegtetek, hogy egészséges legyen a baba? Nekünk van mindenféle állatunk, mindig is körülvettek. Legjobban az állatok által terjesztett baciktól félek. Igaz mióta tudom, hogy pocaklakóm van kerülök minden állatot nagy ívben, de az els&#337; hónapban még érintkeztem velük.

Na sok puszi nektek! Sok mocorgást mindenkinek!

Puszi: Catnet-Niki
catnet

Szia Zsuzs!

Én a kis (szintén) 13 hét 2 napommal meg sem mertem említeni a "nagyok" el&#337;tt, hogy az utóbbi 3 napban nekem is állandóan fáj a derekam. Egész nap ül&#337;munkát végzek, de már reggel 9-t&#337;l csak fészkel&#337;dök.
Nyilallást néha én is érzek, de általában valamilyen hirtelen vagy nagyobb mozdulat után. Szerintem talán a szalagok lehetnek, nem, Lányok?
Úgyhogy én eddig nem nagyon aggódtam miatta, inkább igyekszem óvatosabban mozogni és leszokni végre az ide-oda ugrálásról.

BGabi!
Gratula a leányzóhoz! Irigyellek érte, mert én is nagyon azt szeretnék! Bár nem szeretném el&#337;re tudni, hadd legyen ez meglepi. F&#337;leg, ha beleélem magam a kislányba, aztán mégis fiú lesz!

Jajjj! Napról-napra jobban várom már, pedig még olyan messze van a február!

Na mára lelépek! Jó pihenést/pihegést mindenkinek ebben a nagy melegben!
Juca2
Juca2 14

Sziasztok!

Zsuzs, Juca!

En sem vagyok az a nagy tapasztalt, de az elejen nekem is fajt a hasam, en is azt olvastam mindenhol, hogy ez a mehszalagok nyulasa miatt van, sot azt is olvastam, hogy uj tarto"izmok" v. szalagok is keletkeznek amik a szules utan eltunnek.DE ez a fajdalom is elmulik.

Catnet!

Mindenki aggodik, de nem szabad tulzasba vinni, mert az is megarthat, inkabb ovatosnak kell lenni.Nekunk is van cicank, szegenyt meg sem simogatom, es nemsoka el is megy Tolunk.

Tiduj (17)
Tiduj

Sziasztok megint!

Látom a pocifájás a téma. Meddig normális a fájdogálás? Nekem néha olyan az alhasam,mintha feszülne és olyan nehéznek t&#369;nik. A 14. héten már feszülgethetnek a szalagok? SOS!
Milyen az az érzés ami már nem jó és szólni kell a dokinak. Gondolok itt a méh-összehúzódásokra, keményedésekre.
Elöre is köszi a gyorssegélyt.

catnet-niki
catnet

Catnet!

Ez jo kerdes!Szerintem mindig mastol van fajdalom.Az elejen a szalagok nyulnak, a kozepen a baba rugdal a vegen a joslofajasok.Szerintem egyikbol sem jo, ha sokaig tart, es ha mondjuk mas tunet, is van.
Nem akarok veszmadar lenni, de akkor is lehet gubanc,ha nem erzel semmi fajdalmat.De ezt inkabb felejtsuk is el!Kép
T.
Tiduj

Sziasztok Lányok!

Bgabi: Nem irigyellek az elmúlt napokért, de az a lényeg, hogy minden rendben van! A kislányért viszont nagyon irigyellek, titkon én is azt remélem, hogy Zsófink lesz.

Zsuzs: Nekem is néha szokott fájni a derekam, de még a farcsontom is! Pattanásokkal hogy állsz?
Nekem volt egy pár nap amikor javuló tendenciát mutatott, de most megint stagnál! Annyira zavarnak, bár a párom szerint egyáltalán nem vészes, csak én csinálok belole nagy ügyet! Én mégis szégyellem magam!

Meg szeretném kérdezni Toletek, hogy volt-e valaki a kispesti Bébi-ker diszkont üzletben már?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia Szilvia!

Sajnos nem tudom, hogy hol lehet (lehet-e még) kapni a kispapák könyvét, mert mi örököltük. Ott érdemes próbálkozni, ahol Édesvíz könyvekkel foglalkoznak.

Márti
Márti

Szia catnet niki!

Szerintem a 14. hét a legtipikusabb idöszaka a szalagok feszülésénak. Akkortájt kezd a méh kiemelkedni a kismedencéböl, szóval komoly átrendezödések zajlanak odabenn. Nekem is sokat fájt akkoriban a hasam. Ahhoz hasonlított az érzés, mint korábban a mensi elött. Éles, hasító fájdalom volt, az alhasi részen, hol egyik, hol másik oldalon jelentkezett, és összegörnyedés hatására enyhült. Bezzeg amikor a multkor bekeményedett a hasam, az igazán felismerhetöen más érzés volt... Kép Olyan volt, mintha egy féltégla lenne bennem, az egész hasam fájt, és kökemény, tisztán tapintható volt a méhem. Az a fájdalom éppen görnyedezés hatására jelentkezett (a lábamról vágtam a körmöt, és megnyomtam), és le kellett feküdnöm, de feltétlenül kiegyenesedve, hogy egy kicsit enyhüljön.

Márti
Márti

kedves kismama-társak,

egy tipp: a kispapák könyvét legutóbba fókusz könyváruházban láttam a Rákóczi úton, sok más kismamás és babás könyv van még, jó hely.

Egy boldog és titeket olvasó kismamatársatok:
Zsuzsi
Névtelen

Sziasztok lányok!

Már régóta nem jelentkeztem, mert sajnos csak a munkahelyemen van internet és szabadságon voltam az elmúlt héten.

Évike20!
Mi is tervezzük, hogy félkész házat fogunk építeni a jöv&#337;ben valamikor. Nagyon sokat segítene, ha megírnád tapasztalataidat, kivel csináltattátok és nálatok is voltak-e gondok?! Nekem nagyon tetszik és praktikusnak tartom. Ráadásul nem elhanyagolható, hogy hamar készen van, nincs vele sok gond és már az elején pontosan megmondják, hogy mennyibe fog kerülni.

Tegnap voltunk UH-on és az AFP eredményt megmutatni. Minden rendben volt, felvették videóra és otthon megint megnéztük. Olyan aranyos ahogy mozgatja a kezét. Nem is hinné az ember, hogy mennyit mozog. Én is a szabi alatt kezdtem el érezni, hogy mozog, nagyon jó érzés volt. Eddig mindenki azt mondta, hogy olyan, mintha bélmozgásod lenne, de szerintem ez nem igaz. Nagyon kellemes érzés - egyenl&#337;re - és most már a hasamon is érzem ha odateszem a kezem. A páromnak még nem sikerült elkapnia a pillanatot, de remélem hamarosan sikerül.

Jó, hogy ennyi kismamaboltról írtatok, legalább már célirányosan tud az ember keresni.

Én már olvastam a Gyöngéd születés cím&#369; könyvet Leboyer prof.-tól. Nekem nagyon tetszett és szerintem igaz is, de sajnos szerintem ez a mai szülészetben kivitelezhetetlen. Jó lenne, ha így lehetni hozzáállni a témához, de sajnos ehhez orvos és kórház partner kell. Bár én még most is azt mondom, ha mi túléltük azt, hogy amikor megszülettünk fejjel lefelé lógattak és sírtunk, akkor a leend&#337; babáinknak sem lesz semmi baja.

Puszi: Zita

U.I: ADA! Merre jársz?
Zita 19hét2nap

Gomba: Canesten hüvelytablettát lehet használni ilyenkor is, a kenöcse pedig nagyon jól enyhiti az esetleges viszketést. Szerintem egy sima intimszappanos mosdás-sorozattól nem fog elmúlni, sajnos én is elég jól el voltam látva velük régebben. Az orvosom Betadine kúpot is irt fel, amit uszoda és egyéb vizben levések illetve fárfiemberrel való együttlét után javasolt. Mert többnyire kedves párjaink fertöznek minket vissza. Még azt mondta a dokim, hogy a hüvelyi gombás fertözés szülési akadály, vagyis a magzat nem jöhet át egy nem teljesen tiszta "útvonalon". Ha gomba van, akkor jönnek a nagykéssel.
Elég elkeseritö voltam?

Márti és a hasfájósok: nekem a férjem vágja már egy ideje a lábujjamról a körmöt, söt már istenien lakkoz is. A bikinivonal borotválásánál még kicsit rettegek, de majd belejön abba is.
Pocok

Szia Niki!

Ha jól emlékszem, te ajánlottad a CKM-et a kispapáinknak. Ez milyen gyakran jelenik meg, hetente vagy havonta? Honnan lehet megismerni, hogy melyik szám az, amiben a papás szülésröl szó van? Tegnap nézegettem a pasiknak szóló újságokat, az aktuális CKM-en egy hiányosan öltözött hölgy a középsö ujját magasra tartva pózolt, hát kicsit meglepödtem... Lehet, hogy a kismamaságtól már még prüd is lettem?!?! Szóval az a lapszám az, amit ajánlottál?

Márti
Márti

Chatnet Niki!

Az állatoknál a macska által terjesztett toxoplazmára kell vigyázni, a vérvételedböl kiderül, ha kérsz beutalot rá. Ha gáz van, egyböl kapsz gyogyszert, ne aggodj!

Huzodások: Igen, a méh nagyobbodik, nyilalos, huzo érzés. Ha nincs más tünet, ne aggodjatok, ha mégis féltek, a dokitok majd megnyugtat. Kép Chatnet Niki: nekem a 21. héten még most is fáj, huzodik a pocim. Kép Utána nemtom meddig fog még tartani...

Márti!

Nem vagyok felkészült CKM-ileg, a páromnak véletlenül adták oda, asszem a legujabb számot. Bocsi, fogalmam sincs melyikben volt, de asszem abban lehetett, mert most olvasta

Sziasztok!

Niki
Niki

Sziasztok?
Régrn nem jelentkeztem, nyaraltunk. Mikor hazajöttünk, rögtön vettek vért AFP vizsgálatra, a terhesség 17. hetének 6. napján. Az eredmény így is alacsony lett, 0,77, és azt mondják 0,88 az alsó határ. Ezért elküldték a vérmintát ú.n. béta-HCG vizsgálatra is. Ez az eredmény azt mondták teljesen jó, úgyhogy nyugodjak meg, mert ez pontosabb vizsgálat, mint az AFP. Volt valakinek aéacsony AFP-je? Mennyi volt? Mi volt utána ateend&#337;? Nagyon szeretnék megnyugtató történeteket hallani. El&#337;re is köszi! Betti
Betti - alacsony AFP

Idén is lesz SÉTA A SZOPTATÁSÉRT a Szoptatási Világhét és az Anyatej Világnapja alkalmából. Augusztus 4.-én szombaton a Margitszigeten. Találkozó: délelott 10 órakor a szökokútnál, majd együtt sétálunk el a volt Vörösmarty kertmozi melletti játszótérre.
Szeretettel várnak mindenkit a szervezok: a LA LECHE LIGA MAGYARORSZÁG és A SZOPTATÁSÉRT MAGYAR EGYESÜLET.

(A tavalyi sétáról olvashattok rövid beszámolót a La Leche Liga honlapján
[url=http://www.extra.hu/lllhu/archiv/ujsag/0003/0003_04.htm" TARGET="_top]http://www.extra.hu/lllhu/archiv/ujsag/0003/0003_04.htm[/url] )
Iboly (iboly)

Szijasztok Mamócák!

A múlt héten (azt hiszem), meg ma is szó volt a kispapás könyvr&#337;l. A ma megjelent Fitt Mama könyvajánlójában szerepelt a könyv.
Frank Mungeam: Kispapakönyv (Édesvíz Kiadó, 1100 Ft)

Egyébként mi változatlanul jól vagyunk, bár konkrét mozgolódást nem érzek. Vagyis valamit érzek, de nem merem 100%-ig azt mondani rá, hogy ez már az. A genetikai UH-n a kis drágám keresztbetett lábakkal feküdt, nemigen mutogatta magát. Bár ha a dokinak nem kellet volna a mutobe rohannia, biztos fel lehetett volna kelteni, ugyanis aludt ökelme a pocimban.

Puszi mindenkinek!

Szila (20dik)
Szila 20dik

sziasztok!

Tvica: tegnap a védõnõ azt mondta, hogy most már ne kezdjek el magnéziumot szedni, mert felesleges, de azért csütörtökön megtárgyalom ezt a dokimmal.

cory
cory34

Sziasztok!

Hát az én babócám nagyon is résen volt az UH alattKép Néhány másodpercre megmutatta a pofiját, majd hirtelen mozdulattal fejre fordult és a biztonság kedvéért még a köldökzsinórt is a lába közé vette, hogy végképp ne merjen a dokibácsi nyilatkozni a nemét illetõenKép Csak annyit mert mondani, hogy 60%, hogy fiú, de ezt vegyem úgy, hogy nem is mondott semmit. Pont elöttem volt az egyik ismerösöm, nekik eddig fiút ígértek, most a 32. héten pedig azt mondták, hogy lányKép
Mivel elõttem egy kollégája felbosszantotta a dokit, nekem megint ingyen vette fel videóra a babát, és kaptam egy fényképet isKép Ezen a felvételen én már nehezebben találtam meg mi micsoda, mint a 12 hetesen. Azt mondta szépen növöget, a becsült súlya 410 g 20 hét 3 naposan.
Bejelentkeztem 3D-s UH-ra is, sajnos mivel karbantartják a gépet, csak noveber 2-re kaptam idõpontot, ha máskor nem, akkor talán már megtudjuk a nemét is.

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!
Orsi(21dik)
Orsi

Sziasztok!

Betti!
Nekem 0,8 lett az AFP-m,a béta-HCG-m viszont nekem is tökéletes (ha jól emlékszem, pont 1). A védönö a baba korát számolgatta, azt mondta, ez nem rossz érték. A doki az én életkorom (24) alapján mondta, hogy ez még jó. A 18. heti uh is tökéletes lett. Úgyhogy szerintem ne aggódj!

Moncsi!
Mi voltunk a Bébikerben, ugye ez az, ami a Diegoval szemben van? Kívülröl elég lepukkant, de nekem nagyon tetszett a választék. Vannak használt dolgok is, jóval olcsóbban, de nagyon jó állapotban. Szóval szerintem megéri elmenni.

Remélem, mindenki jól van.

Eszter (24)
eszter

Sziasztok!

Ma reggel jöttem rá, hogy ha megkezdtem a 20. hetet, akkor én már szinte félidös vagyok! Kép
Nem tudom, ti megfigyeltetek-e hasonlót, de én amikor megtudtam, hogy babát várok, elkezdtem a kismamákra valahogy más szemmel nézni. Szinte testvérként. Mostanában, hogy már kezd igazán látszani rajtam is az áldott állapot, kezdek rájönni, hogy nem csak én vagyok így vele. Jártamban-keltemben ha kismamával találkozok, megnézem a pociját, és rámosolygok. Ujabban azt tapasztalom, hogy a szembe jövö kismama is megnézi a pocimat, és rámmosolyog. Kép Kép Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Remélem jól vagytok!
Lányok, mi az a béta-HCG? (Nem ér nevetni!) Kép
Ezek szerint ha rossz az AFP akkor nem automatice magzatvízvétel van? Ez tök jó! Egyépként én soha nem hagynám szurkálni magam. Inkább kifizettem a vérvizsgálatot.

Na sok pusszancs nektek!

catnet-Niki
catnet

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a könyvvel kapcsolatos ötleteket.
Szóval tegnap a "kispapámnak" megvettem a Kispapák könyvét. Kép
Még este belekukkantottam, de nem tudtam letenni és kiolvastam! Hát lányok, az olvasás közben én olyan jókat kacagtam, hogy a párom már alig várta, hogy letegyem a könyvet és végre Ö is olvashassa. Kép Nagyon tetszett, ahogy humorosan "kicikiz" bennünket a könyv, de tényleg igaz, amit leír. S&#337;t, sok olyan dologról is szó van benne, ami a terhesség alatt a kispapákat aggasztja! Szóval, én is csak ajánlani tudom!

A tegnaphoz még hozzátartozik, hogy egész nap fájt a mellkasom, valószinüleg ismét nött a picuri és mindent feljebb tolt egy szinttel. Már alig vártam az estét, hogy végre elterülhessek az ágyon. Persze a picuri állandóan mocorgott és nem akart elaludni. (Ahogy a nödokim szokta mondani: megint átrendezte a "szobát") Nehezen, de végre ö is kifáradt és el tudtam aludni. KépReggel viszont arra ébredtem, hogy "elaludtam" a kisujjamat! Párom szerint nem is csoda, mivel a legkacifántosabb pózokban szoktam aludni. Azt viszont nem értem, hogyan gyürtem így meg a kisujjamat?

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

Szilvi
Szilvi

Sziasztok Kismamák!

MÁV-osok, ismét figyelem (remélem, nem unjátok még teljesen)! A tegnap megjelent augusztusi Kismamában egy többoldalas történet van leírva egy MÁV-os szülésrõl, a szülész doki pedig Herczegh doktor volt, többünk nõgyógyásza. Érdemes elolvasni, és a szülésnél való részvételben kétkedõ kispapáknak is oda lehet adni, hogy olvassák el, nagyon "megnyugtató" a történetKép

Moncsi, Eszter, sziasztok! Bébi-ker: Szeretném megkérdezni, hogy pontosan hol van? Én egy Diego-t ismerek Kispesten, ami az Üllõi útról nyíló egyik kisutcában van (közel az Europarkhoz), azzal szemben van a Bébiker? Köszi elõre is.

Szila és Szilvi sziasztok! A "Kispapakönyv" és a "Kispapák könyve" az ugyanaz, vagy két különbözõ könyvrõl van szó? Köszi ezt is.

cupp mindenkinek,
Beja (22dik)
Beja

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenki jól van.
Mi tegnap voltunk dokinál, mert elutazunk szombaton és megnézett elötte. A méhszájam zárt, a méhem is oké, szóval azt mondta minden rendben van. Én mégis aggódom. Nektek nem szokta meghallgatni a baba szívhangját? Mert ezt nagyon hiányoltam. Okés, hogy velem minden rendben, de vele? Vagy ha én jól vagyok &#337; is jól van? Tegnap este nagyon lusta volt, alig éreztem egy-két halovány rugást. Bezzeg 2 napja jobban produkálta magát. Elkezdtem aggódni, alig birtam aludni, figyeltem mozog-e, de nem érzetem semmit. Na erre mindenféle rémálmaim lettek, hogy vérzek meg ilyesmi. Szóval szörny&#369; éjszakám volt.
Lécci írjatok valamit, hogy nketek hallgatnak-e szívhangot a vizsgálatokon, vagy honnan lehet tudni, hogy jól van-e a pici?
Rájöttem, hogy ez az anyasággal jár. Amikor megtudjuk, hogy kisbabánk lesz elkezdünk aggódni érte és tesszük ezt halálunk napjáig. Kép

Írjatok!

Mamacica(17.)
Mamacica

Sziasztok lányok!

Nem tartozom ide, de Betti, az alacsony AFP-röl akartam neked írni:

Van egy barátnöm, orvos. A 3. gyerekét várta, 31 éves, alacsony AFP miatt 3x nézték újra az értékét, UH-gal gyerekorvos agyon vizsgálgatta többször is, semmi rendellenest nem találtak.

Azóta Soma már 1 hónapos, és egyszerüen TÖKÉLETES kisbaba.

úgyhogy ne aggódj!

Lotti
Lotti

Sziasztok lányok!

Elöször is nagyon köszönöm nektek, hogy annyian örültetek az én örömömnek, hogy kislányom lesz KépKépKép Nem tudjátok elképzelni, hogy mennyire jól esett. Sajnos a családtól nem kaptam ekkora lelkesedést. Gyakorlatilag nem nagyon bíznak benne, hogy tényleg kislány lesz. Én sem merem beleélni magamat, nem akarom az ellenkezö meglepetést. Tudjátok, Flórián kisfiam is 22-26 hetes korában kislány volt, akkor derült ki, hogy kisfiú. Persze, örültünk neki is nagyon, de most tényleg jó lenne egy kislány, és úgy is érzem, hogy Picur tényleg kislány Kép

Cory!
Van esetleg valamilyen gondod, ami miatt kellene a magnézium? Mert ha nem keményedsz túl sokat, nem fájdogál gyakran a hasad, akkor már most ne kezd el szedni. A méhed már ilyenkor "bemelegítéseket" tart, nem érdemes feleslegesen megzavarni.

A Bébikert, amiröl beszéltek, teljesen véletlenül én is ismerem, mert az öcsémék onnan kb. 5 percre laknak. Ott vettem textil mózeskosarat, jó áron. Más árat nem nagyon néztem, mert venni nem akartam mást, de nagyon sokminden van, nagyon tetszett.

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 38 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 37 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 35 hét 4 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 34 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 33 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 32 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 29 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 29 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 29 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 29 hét 1 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 28 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 27 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 27 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Viki 2.c. 26 hét 1 n 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 25 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 24 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 24 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 23 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 23 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 23 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 22 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 22 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 22 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 21 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 21 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 21 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 20 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 20 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 19 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 19 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 19 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 19 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 19 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 19 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 19 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 18 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 18 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 17 hét 6 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Mamacica 1.c. 16 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 15 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 16 hét 2 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 15 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 14 hég Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Klári 1.c. 13 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 13 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 13 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 13 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 13 hét 3 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 9 hét 6 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Betti, a rossz AFP eredménnyel a nok felét beijesztik. Egy ismeros nodoktor eleve azt mondta, hogy szerinte ez egy tök elavult vizsgálat és semmi szükség nincs rá, mert több baj van vele, mint haszon. ne aggódj, foleg ha a másik vizsgálat már jó lett, semmi jelentosége nincs. Foleg ilyen kicsi eltérésnek. Egyszeráuen két nappal elobb vagy késobb vették le, mint kellett volna és azért van. NE izgulj.

Csajok, én nem értem, megint mértem magam: még mindgi nem híztam semmit (fél kilót mutatott amérleg, hát gondolom az nagyjából az, hogy bereggeliztem elotte vagy nem.)Pedig ez már a 19. hét. Mindegy, egyáltalán nem izgat, egészségesnek érzem magam és ez a lényeg. Már alig várom, hogy a doki hazajöjjön szabiról és mehessek UH-ra meg vizsgálatra... Kép
mégegykata 19

Írja már meg valaki, hol van ez a Bébiker!! Ott az Ülloin?
mégegykata 19

Kedves Beja!

A Bébiker a Diego-val van szmebe, ugyanababban a kis utcában! Tegnap este voltunk ott, tényleg sok minden volt, nagy a választék, bár ez volt az elso kifejezetten bababolt, ahol voltunk. Így túl sok összehasonlítási alapom nincs.

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok Kismamák!

Köszi mindenkinek a húzódással, nyilallással kapcsolatos megnyugtató beszámolóját, már nem is idegeskedek miatta, biztosan azért van, mert növögetünk Kép

Moncsi, a pöttyökkel, pattanásokkal nagyjából úgy állok, mint Te, hol jobban néz ki, és majdnem teljesen eltünik, de ma pl. elég ronda a homlokom. Az mondjuk haladás, hogy már csak ott vannak pöttyök, de én nagyon utálom, mert korábban sosem voltam az a pattanásos típus (ez se maradhat ki az életembõl, úgy látszik...)

Tegnap bejelentkeztem a Margit Kórházba, és egy angyal volt a védönö, akit akkor ott találtam. Ezután este 8 elõtt 10 perccel beestem a háziorvoshoz, mert még olyanom sem volt, és kiderült, hogy már fél órája le akart lépni, ezért felkészültem a legrosszabbra, de meglepetésemre ö is teljesen normális és segítõkész volt. Áradozott a kerületi védõnõmrõl, hogy milyen mázlista vagyok, mert ö a legjobb, akit ismer, egyébként hozzá ma kell mennem. Szóval úgy tünik mostantól két helyen is végzik a terhesgondozást, a kerületi védõnõ és a kórház is. Nálatok hogy van ez a dolog? A háziorvoshoz kell még menni valamikor? Vagy csak akkor, ha betegszabira akarok menni?

14. hetet taposók, kaptatok már idöpontot AFP-re? nekem a doki adott egy idöpontot aug. 15-re, de tegnap a kórházban azt mondta a védönö, hogy az szerinte korai, és átírt aug. 21-re. Ki érti ezt? Egy védönö felülbírálja a dokit?? (bár szerintem is korai volt a 15.)

Bocs, hogy hosszúra nyúltam!

Pussz mindenkinek,
Zsuzs
Zsuzs

Mégegykata!

Nem lehet, hogy eleve egy kis súlyfelesleggel indultál és azért nem híztál semmit? Mert általában azok a nok nem híznak!
Nem hinném, hogy ez normális lenne! Hiszen 19 hetesen a méhed és a melled megnagyobbodása, a baba súlya (ilyenkor már majdnem fél kiló)minden pluszban jelentkezik!
Az orvosod ezt normálisnak tartja?

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?