Drága Lányok,
nagyon régen nem voltam bent, egész héten dolgoztam, tanítok vidéken, ilyenkor lent is alszom és hát nem volt időm bekapcsolódni. Ma viszont, amikor megláttam mennyit írtatok kissé megijedtem, aztán büszkén újságoltam a férjecskémnek, hogy milyen produktív kis társaságba csöppentem.
Annyi jó kit témát felvetettetek és tárgyaltatok, hogy azt sem tudom melyikhez kapcsolódjak, kire reagáljak.
Először is
Anita Gréta lányod gyönyörű kislány, ennivaló!!! És a pocakfotódtól teljesen lelkes lettem… Nagyon jól nézel ki egyébként , és pocakod is irigylésre méltód. Azonnal odatettem a párocskámat, hogy készítsen rólam is, de aztán úgy döntöttünk, hogy amíg a fenekem is mellette van, adigg nem lehet eldönteni, hogy ez most kisbaba vagy éppen egy vacsora.
Persze semmi sem jön már rám, már meg is vettem az első kismama nadrágomat, amiben büszkén mutogatom a kerekedő, csak néha előtűnő pocakomat.
Tinu, a hallgatók nálam is észrevették a helyzetet, persze a többgyerekes anyukának könnyű volt felfedezni, hogy a hassimogatás mit jelenthet. Aztán kiderült, hogy egy szülésznő is volt közöttük és hát alig tudtam magam leállítani a kérdésekkel.
Korábban írtam, hogy félek a munkahelyemen bejelenteni a nagy hírt, hát most kedden túlestem rajta. Meglepően jól fogadták: a titkárnőnk egész nap ugrándozott örömében, de mindenki örömmel gratulált és az idősebb hölgy kollegák mindenféle terhességi élményekkel traktáltak. Szóval most már megnyugodtam, jöhet egy újabb kihívás, amiért lehet izgulni.
Gratulálok mindenkinek a remek képekért és jó eredményekért. Majd a 15. heti vizsgálaton kérek képet is, és azt felteszem. De a mozgással teljesen megleptetek. Én legalább 4 Internet oldalt nézek meg minden hét elején, amiben elolvasom, hogy éppen hol tart a kisbabám a fejlődésben. A mozgás érzékeléséről én is azt olvastam, hogy később jelentkezik, de mit számit a sok szöveg… Ma este én is nagyon fogok figyelni, hátha megérzek valamit…
Csadrának szeretnék válaszolni az RH összeférhetetlenségről: a sógornőmnél fedezték fel, de csak annyit jelent az első terhességnél, hogy minden hónapban vért vettek, hogy megnézzék az antitesteket. A második terességnél kell majd erre előre gondolni, de az orvos biztosan tud ebben segíteni. Tehát semmi izgalom, a kis unokaöcsém lassan egy éves és imádnivaló, aktív kiskölyök.
Vanni, még én sem voltam védőnőnél és egyelőre nem is kell mennem, az orvosom a 16.heti vizsgálatok eredményeivel fog majd elküldeni. Én nem izgulom túl a dolgot, és ezt szeretném írni
Heninek is, az orvos tudja a legjobban, hogy mikor kell menni az AFP vizsgálatot elvégeztetni, hiszen ha túl korán vagy túl későn mész rosszak lehetnek az eredmények. Én most 15-én azért kell visszamennem, hogy megnézze, hogyan fejlődik a pici és ezen eredmények alapján fogja eldönteni, mikor jelentkezek majd vérvételre.
Pumukli , a szemmel kapcsolatos kérdésekre én is reagálnék. Sajnos nekem a szemem gyenge, az izmok nehezen koordinálják a két szemgolyót és a kettőslátásom miatt sajátos (prizmás) szemüveget kell hordanom. Bár nem nagyon gyenge a szemem (-2,5) majd el szeretnék menni szemészhez, hogy átbeszéljük a szülés problémát. Én nem szeretném császárral megszülni a gyereket.
Szívesen jelöllek meg Benneteket az iwiw-en, Kovács Zsuzsaként kell engem keresni, és én vagyok az egyetlen, aki Budapesten él és románul tud. Egyébként majd lehetne szervezni egy nagy találkozást is, ahol akár személyesen is megismerkedhetnénk… Pocakosok estéje…
Fabri, üdv itt nálunk, remek kis társaságba csöppentél, biztosan jól fogod érezni magad. Én ritkábban kapcsolódom be, de mindig nagy kíváncsisággal, kedvvel olvasgatom sorstársaim írásait. Megnyugtató, hogy helyzetemmel nem vagyok egyedül.
Hú, nagyon hosszúra sikerültem, elnézést érte, erre volt most szükségem.
Kellemes hétvégét a szép kismamiknak, a még szebb pocaklakóknak és szeretteiknek.
Zsuzs