Új privát üzeneted érkezett!

Szerintetek a vizesedéstől fájhatnak a kezemben az izületek? Mert fájnak.... :cry:

zsebi_baba

köszi a tippeket, :D
A Normaflore-t, Tamarinlax, Leavolac azok elvileg mehetnek igz terhesen is? :shock:

Voltam lennt a gyogyszertarban es semmit nem javasoltak...

Most meg itt ulok gyomorrontással, még nem tudtam enni semmit, amit ittam az is kijött.... :cry:
Igy enni sem tudok semmi olyat ami segitene medve baratunknak, és igy üres gyomorra nem tudom mit tudnék bevenni..
aaaa.................szenvedek de nagyon.

Az lehet hogy ahogy kismano mocorog és tele vannak a beleim az fáj?

Kép
Kép
zsiraf8

Csaki!
Jaj,ne is keserítsetek el ,hogy mindenkinek javul a cukra, az enyém meg olyan sz@r... :cry: :cry:
De azért köszi az infókat! :lol:
Nem tudom olvastad e, irtam pár napja, hogy a 5,9 lett az a H...izés (hosszútávú) vérvételem. Azt mondták 6,1 alatt jó! :? :)

Ma hurka, kolbász fött krumplival volt a menü és nem vitte az egekbe a cukromat!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Kép

Málnalevelet én is veszek nemsoká és a 36. héttöl iszogatom mjad!

Ja és valaki csinál majd gátmasszázst????? :D Én nagyon szeretném, hátha nem kell gátmetszés. Az olajat jövhéten akarom megvenni, aztán megpróbálom megy e!!! 8) 8) :?
susy75

Gabi!
Szuper ötlet a fakockás kirakó!

Sarmi!
Kész lesztek 35 nap alatt?Látom neked már csak annyi van hátra.
Jó a kályha.

Ja vettünk pelenkázó szekrényt!
Tegnap a párom odavolt bulizni :( annyira nem örülök neki hajnal 4 órakkor csak rákérdeztem mikor óhajt hazajönni, már úton volt.
Ma a barátnőm benn volt nst-n, megvizsgálta a doki és csinált neki méhszájat h kitaláljon a baba.Hazaért telefonon dumcsizunk:
- azt mondja valami folyik,
- kérdem a magzatvíz?
- nem tudom kicsit több a folyás, mindjárt megnézem és felhívom a dokit mi legyen.
- visszahív fájás nincs a védőnővel beszélt.De amúgy is neki még le kell kenni lazurral az ajtót, ablakot.
Hív 3 óra fele megkapta a beöntést, 5 perces fájásai vannak.Legkésőbb reggelre lesz baba.Örömömben és együtt érzésemben sírtam.Ma én is megyek ugyanahoz a dokihoz, remélem csak uh-ot csinál.
Kisfiam rodeózik odabenn vagy focizik.Hatalmas rugkapálást levág.

Kép

Kép
bellanitta

Zsiráf!
Mit ettél, hogy ennyire kivagy? :?: :?: Kép
susy75

én most nem fogok gátmasszázst csinálni... nyugiban kéne, minden nap, plusz nyitva a külső méhszáj úgyhogy nem merek kockáztatni (plusz iszonyú tornamutatvány nagy hassal:))))))... Majd kiderül mi lesz. Ha mázlim van megúszom gátmetszés nélkül. Ha meg nincs akkor tök mindegy... A gátmetszés legyen a legnagyobb bajom :)
Vendég

Susy, melegszendo, tiramisu, előtte meg töltött káposzta....azért voltak szünetek, de tény hogy többet ettem mint szoktam...
Meglett a vége :cry:

Kép
Kép
zsiraf8

Mush! Lehet adni a picikre nadrágot is, bár ujszülöttre, főleg addig mig a köldökcsonk nem esik le, nem túl szerencsés. Az viszont fontos, hogy a pocakját egyáltalán ne szorítsa. A legkényelmesebb nekik a rugi.

Trombibébi! Én 2006--ban a sote II-n 30000-et adtam a szülésznőnek (szinte semmit nem csinált, mert császár lett), de szerintem nem volt vele megelégedve. Egyébként azt szokták mondani, hogy, amit a dokinak adsz, annak a felét kell a szülésznőnek (ha választott).

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zsiráf!

Nekem a védőnő javasolta a tamarinlaxot is, és amikor nem jött be, a laevolacot is. Utóbbit a dokimmal is megbeszéltem, pláne miután kiderült, hogy hat, és azt mondta, hogy terhesség végéig is nyugodtan mehet. Bár nekem szerencsére abból elég a napi minimum adag fele, de az tényleg minden nap...

Bellanitta:
köszi :)

Kép

Kép
gabilany79

Enikő: komolyan ezt mondják? :shock: Én úgy tudtam, hogy 15-20e Ft, és kész... Lehet, hogy kórháza válogatja. Én annyit tuti nem fogok adni...

Zsebi: nekem már több hónapja fájnak a kéz ízületeim. Reggel a legrosszabb, akkor behajlítani sem tudom, és kicsit mindig meg van dagadva, de nem vészes, csak annyira, hogy a gyűrű már nem jön fel, de alig látszik...

Kép

Kép
gabilany79

Zsebi! A Tamarint nem szabad - mert abban van egy kis szenna - a Tamarinlaxot igen.

Anita!
[quote]m írta:egvizsgálta a doki és csinált neki méhszájat h kitaláljon a baba.

Ezt nem értem! :shock:

Enikő! A szülésznő bekaphatja! Ez már mindennek a teteje, komolyan.
Én csak azért hagyom apának a borítékozást, mert nem akarok vele összeveszni.
A terhesgondolzás alatt 8* voltam a dokimnál...kiszámoltam, 48.000.- forintos órabérben dolgozott.

Kép
zölddisznó

Gabi! Pontosan így van nekem is megdagadva, de fájni csak pár napja fáj. Akkor ezek szerint lehet a vizesedéstől.

Én nem csinálok gátmasszázst, mert a dokim úgysem nagy híve a gátvédelemnek, meg két metszés után szerintem úgyis repedne!

zsebi_baba

[quote]Z írta:sebi! A Tamarint nem szabad - mert abban van egy kis szenna - a Tamarinlaxot igen.

Ja, bocs, nem tudtam, hogy nem ugyanaz! :oops:

[quote]A írta: terhesgondolzás alatt 8* voltam a dokimnál...kiszámoltam, 48.000.- forintos órabérben dolgozott.

Ilyen kevés időt fordított rád, vagy ilyen sokat fizettél? Én alkalmanként 6000-et fizetek, és kb 20 percig foglalkozik velem.

zsebi_baba

Zsebi: simán. Mondtam annak idején a dokinak, mikor elkezdett fájni (még a nagy melegekkor, és akkor dagadt is a kezem elég virslire), és azt mondta, ez is egy "kockázat és mellékhatás" (persze nem ezekkel a szavakkal) :D

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: 10-20e a szülésznő, marhára nem a doki tarifa fele...
Vendég

(én a dokimnak is csak 40-50e-t fogok adni valszeg...)
Vendég

Hüvi vagyon!

Sarmon én most keltem punnyadtam egy kört... apa még mindig nincs itthon, pedig az tígérte siet, a mozinak lőttek... :cry: :cry: :cry:

Jó sokban kerülnek a dokik arrafelé. Én alkalmanként 1000-3000 ft között szoktam fizetni, de általában a 2000 a nyerő... :shock:

Kép

Kép
dcili81

Csakegy: na, én is valahogy így gondoltam...

Kép

Kép
gabilany79

Cili! Ez magánrendelős ár, vagy a kórházban adod? Mert amit én írtam, az magánrendelős ár, ha a klinikára megyek hozzá, ott nem adok semmit. Csak persze majd a szülésnél.

zsebi_baba

Bellanitta! Várjuk a híreket a barátnődről!

Zöldi! Én mostanig a dokinál 5000 Ft-ot hagytam, igaz nem is törődik senki velem. Lehet jobb is.
Első terhességgel sem magándokihoz jártam, de akkor minden második alkalommal 5000 Ft-ot adtam. Az a doki szerintem meg is érdemelte!
Az biztos, hogy nem féltem őket, hogy éhen halnak. A mostani 70000 Ft-ért vállalta a szülést (lehet nekem be se kell feküdnöm, ennyiért már egyedül is megoldja :D Nektek mennyiért vállalják a szülés levezetését?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zsebi! Én 8000.- pénzért megyek, és átlagban 10 perc. (Az UH-k nem nála voltak, mert nincs jó gépe. hanem a klinikán, és egyéb helyeken)

Kép
zölddisznó

Én CSAK akkor adnék a dokinak, ha munkaidőn kívül hívom be szüleszteni.

Kép
zölddisznó

Zsebi magándokihoz járok. Ebben benne van a vizsgálat, ha kellett kenetet is vett, adott igazolást, és írt fel vasat, ha kértem!

Kép

Kép
dcili81

itt nem kell fizetni semmiert.

gaby. nem jon be az oldal,sokszor probaltam.

es nem talalom, hogy mi a palastfu angolul. :cry: :cry:

KépKép
KépKép
mush589

Mush: én is sokat szenvedtem vele... elméletileg nem is konkrétan egy oldal jön be, hanem már maga az az ablak, hogy megnyitni akarod vagy menteni... Lehet, hogy sokan akarnak csatlakozni ahhoz az oldalhoz, ahová feltöltöttem. Mindenesetre 90 napig elérhető, ha gondolod... hátha este meg hétközben nem annyira szívás. Majd még én is nézegetem...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Én dokinak három éve 20000-at adtam,szülésznőnek nem adtam,nem volt fogadott,és nálunk nem is nagyon szoktak szülésznőt fogadni.Szeritnem most valamivel többet adok majd dokinak,de nem viszem túlzásba...
A csecsemősnek+ápolóknak meg nálunk csomagot szoktak három éve is azt kaptak,meg most is azt fognak.
Én nem minden vizsgálat után adok neki pénzt hanem,kettő vagy három után,de akkor sem sokat max 3000.(kórházban van az uh meg a vizsgálat)

solya051020
Káld

ja, én a szülésznőnek anno semmit sem adtam, nekem se volt fogadott (most se lesz) és dolga se volt velem, csak a dolgát végezte... extra pénzt extra munkáért adok csak...

(a dokim persze akkor is kapna ha ő lenne az ügyeletes VISZONT én egy fillért se fizetek a terhesgondozásért mégis úgy kezel mint egy privát beteget -ld. mobilon hívom ha gond van, mobilon egyeztetünk időpontot és a legutóbbi peches naptól eltekintve nem is kell rá várnom max. egy picit, ha van ideje akkor nem ráz le 5 perc alatt úgyhogy akármennyit is adok majd minden fillérjét megérdemli majd... csak sajna ilyen normális dokiból kevés van és valszeg ha meglesz a szakvizsgája előbb vagy utób ő is meg fog változni.. annyira azért nem vagyok naív, hogy ne gondoljam így)
Vendég

Dokim nekem is ,mint olyan, int neked csakegy. Anno rákszűrésre egyebekre magánra jártam, aztán Annával is, Benivel is a sima rendelésére, ettől függetlenül mindig számíthatpk rá, fizetnem nem kellett.
Szülésznőnek tarifa fele???? na neeeem-...... 20-30 ezer ft. A 30 ezer akkor, ha szabiról jön be (enyém ezt tette). Persze, ő van a szülésnél leginkább veled, de én is úgy gondolom, hogy a 9-10 hónapért fizetek, nem csak a szülésért..

Lányom megint palacsintát akart, én is akartam, de kedvem nem volt sütni. Na de, ha a gyerek kéri.... Mondtam neki, remélem, majd 90 évesen pattogtathatom én is, hogy tolja gyorsabban azt a kerekes széket!
Holnapi ebéd is készen,kenyér kisült, a derekam majd leszakad!

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja! Tudja valaki, hol tudok sikért venni???

Kép
Kép
Kép
mágnes

biobolt
Vendég

Hú micsoda árak!Én a magánrendelésen 7000 ft-ot szoktam fizetni.Szülésznőt nem fogadok,mert asszongyák nagyon hogy csaszis leszek,oda meg nem kell szülésznő.A doki ha kikötötte volna hogy ő ennyit meg annyit kér a szülésért akkor be se hívnám.Ez hálapénz,ezt nem mondhatja meg hogy mennyit kér...Azt hogy mennyit adok majd neki az is befolyásolni fogja mennyire lesz velem figyelmes,segitőkész,mennyire látja el jól a dolgát stb.
bevágtam egy fél tepsi sütőtököt!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote="mush589"]
írta:
mush589es nem talalom, hogy mi a palastfu angolul. :cry: :cry:

Szerintem ez lesz az. Legalábbis a palástfű latin neve alapján:

http://www.floralimages.co.uk/palchexanth.htm

Itt írnak a gyógyhatásáról:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lady%27s_Mantle#Herbalism

Remélem, tudtam segíteni....

Kép

Kép
gabilany79

Úgy látom, vannak árbeli különbségek rendesen. Erről a dokiról, akihez én járok, azt mondják, elég drága debreceni szinten, eleinte én is gondolkodtam rajta, de a lényeg, hogy eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. Remélem, a szülés után is így lesz!!

Sarmi! Egészségedre a tököt!!!! :)

zsebi_baba

Szerintem a dokikat mi rontjuk el ezzel a hálapénzzel. Én úgy vagyok vele, hogy a magánrendelésért fizetek, a kórházban meg a munkáját végzi. Ha tényleg rendes és figyel rám, akkor adok pénzt (bár nem szívesen) de nekem ne mondja meg, hogy mennyiért vezet le egy szülést!

Az előbb nagyon kiborultam, csak úgy elkeztem bőgni, minden ok nélkül. Szegény párom meg csak kérdezgeti, hogy mi a baj, nem hiszi el, hogy nem tudom.
Voltunk moziba délután, de ki kellett jönnöm, mert úgy éreztem megfulladok. Remélem ez elmúlik, ha meglesz a baba

Kép
Kép
Kép
erika26

Lányok gyomorfájásra tudtok valamit?
A kamillateát nem birom meginni..

Ásványvizet probálok nzomni, ma még semmit nem ettem :(
Esetleg valami homeós bogyó?

Kép
Kép
zsiraf8

Trombi! köszi a választ!

Kép
Kép
Kép
erika26

koszi szepen gabi. marcsak egy boltot kell talalnom, ahol arulnak ilyen teat. :lol: van is egy otletem. majd jovo hetvegen elnezek oda.

KépKép
KépKép
mush589

zsiráf: Nekem egy dolog jött be... felpolcoltam magam millió plusz egy párnával, kutyapóz és csüngőhasú malacot játszottam... úgy a baba nem nyomott semmi ideget és a beleim is felszabadultak a nyomás alól (ugyanez a megoldás vesegörcsnél)... plusz sok meleg tea vagy víz vagy akármi...
Vendég

A kutyapóz nálam is sokszor bevált... mármint gyomorfájásra :oops: :lol: :lol: (de komolyan, tényleg használ)

Kép

Kép
gabilany79

zsiraf nekem a szensavas cuccok jonnek be, amikor faj a gyomrom, foleg a gyomber. de szerintem a gyomberes tea is jo.

KépKép
KépKép
mush589

mar majdnem az osszes karacsonyi lapot megirtam. (kb 80-t kell) :lol: :lol:
most mar elo kene szednem a hazahozott munkat is. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.09 20:48-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Zsiráf! Jobbulást, sajnos ötletem nincs, de a kutyapóz tényleg jó lehet!

Kép
Kép
Kép
erika26

Kutyapóz nálunk másra is nagyon bevált!!! :lol: :lol: :oops: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

kiprobalom mindjárt...has alatt és mellkasnál támasszam alá, hogy a has szabadon logjon?

ez azért jó, mert log a has, és nem nyomja semmi?

Marha jó, kaptam a gyomorrontéshoz egy kis hőemelkedést is... 37.3 :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Zsiráf! Menta tea is nyugtató, és ha jégkockát szopogatsz, vagy nagyon hideg vizet oci-pici kortyonként.

Kép
zölddisznó

jobbulast zsiraf!
hallod ha azt mind osszeeszed/iszod, amit mi mind irtunk, akkor tuti rohangalni fogsz a wc-re. :roll:
a kutyapoz azert jo, mert a beleidet nem nyomja Laja.

KépKép
KépKép
mush589

hu zoldi. neked mar csak max 3 het es 5 nap van hatra. izgi! kesz vagy mindennel?

KépKép
KépKép
mush589

Jobbulást, zsiráf! Ha a hasadtól megy, akkor először próbáld meg úgy, hogy négykézláb vagy, de a könyöködre támaszkodsz, nem a kezedre. Nekem úgy jobb szokott lenni. Feltéve, ha most még kényelmes...

Kép

Kép
gabilany79

Mush! Megsütöttem a túros sütit, amit multkor leírtál! Most lett kész, még meleg, de nem bírtam kivárni mig kihűl. Nagyon finom! Köszi a receptet!

Zsiráf! Jobbulást!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush! Annyi már biztos nem. Két és fél, max három és fél. Előbb lebök a dokim, nem híve, hogy magától induljon...ha már úgyis "disznóvágás" lesz :lol:

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?