Új privát üzeneted érkezett!

Yoan,
Kép Szerinted, szerintetek tehetünk valamit azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló könyvek közül kevesebb jelenjen meg? Vagy csak az ellenpropaganda ér valamit?

Virág
Virág

Virág,
szerintem Iboly biztos tud mondani külföldit is, bár ha felveszitek a kapcsolatot a honlapon található alapítvánnyal, tuti, hogy sok infot fogtok kapni. Van a www.taplalekallergia.lap.hu szerintem ott is van még sok minden.
Ágci

u.i. off: A címed a profilodban jó? Szeretnék kérdezni vmit priviben.

Kép
Ágci

Yoan!

Az én polcomon -anyai örökség- ennek a könyvnek az 1966-os kiadása, talán első kiadása díszeleg!Kép Akkoriban biztos megfelelő volt, csak azóta senki nem irta át.
A ciki tényleg az, hogy miért adják újra ki???

Ildi

Ildi
pildi

Ágci,
igen, jó. A honlapra, ha időm engedi, majd felnézek. Kép

Békés, boldog karácsonyt minden kedves topiclakónak és -olvasgatónak! Kép

Virág
Virág

Sziasztok,
én egy kicsit elgondolkodtató dolgot hallottam legutóbb a gyerekorvosunktól (van egy 5 és fél évs és egy 6 hós fiam, ez utóbbi egyelőre csak szopik, és ez így nagyon kényelmes nekünk- na jó, néha nem.)Megkérdezte a dokinéni, szoptatom-e még a babót, mondtam, természetesen. Erre ő: sajnos ez csak nekem ilyen természetes. És ebben az a legfurább, hogy a 8. kerületben lakom, ahol rengeteg szegény család él. Nekik miért nem ez a legegyszerűbb, ami a legolcsóbb is?
Vera

Helló!

Tegnap volunk egészséges rendelésen és valamelyik nőci (nem orvoson, nem védőnőm) osztogatott HIPP rizspépet 4 hónapos kortól. Még furcsálottam is, hiszen egy normál csomag volt és nem minta, de szerencsére nem mindenki fogadta el, csak akinek nagyobb babája volt. Mi is kaptunk egyet, így 15 hónaposan egy kis rizspéptől talán nem lesz baja;) De akkor is furcsa volt.

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Ha már HIPP:
http://www.hipp.hu/termekek_desszertek.html Jó éjt papikat ajánlom figyelembe. Főleg az összetételüket.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

sasha, szia,
sajnos az én 17 hónaposom a HIPP 6 hónapos kortól ajánlott grízpépétől olyan hasmenést és popsikiütést kapott, hogy csak na Kép. Doki barátom szerint (aki majdnem agyvérzést kapott az összetételt olvasva)ugyanis 2 éves kor alatt nem ajánlott a fahéj, ami önmagában is kiválthatta az allergiás reakciótKép(.
Mindenki vigyázzon, valszeg nemcsak Tomi érzékeny rá!

cory, Kép.

puszi midnenkinek,
matska
matska

Cory!
Teljes tej?Kép

Matska!
Az szép!
Amit mi kaptunk azon még egy magyar szó sem szerepelt, németül volt minden, (olasz-angol). Egyébként meg semmilyen ízesítése nem volt, sima rizspép. A neve is rizspép (ennyi talán még lejön a németből) semmi más. Íze meg mint a tejé. Csak az a baj, hogy a fiam nem bukott már vagy 8-9 hónapos kora óta, de ezt visszabukta.

sasha

Kép
sasha

Tovább nézgetve a honlapot, mi mindent lehet még találni? Kép

http://www.hipp.hu/termekek_gyumolcsok.html

"A kisbaba táplálásában nélkülözhetetlenek a gyümölcsök, mint a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek fontos forrásai. A HiPP Gyümölcsök C-vitaminnal dúsítottak és savszegények. Így elkerülhető a gyümölcsök okozta bőrirritáció. A HiPP Gyümölcsök biztosítják, hogy gyermeke szervezete elegendő mennyiségû vitaminhoz jusson, ellenálló képessége erősödjön."

Ezt vajon mire értik? Mondjuk a SZERINTÜK 4 hónapos kortól adható epret, málnát, áfonyát, joghurtot tartalmazó bébiételekre??? Gondolják, hogy ha C-vitaminnal dúsítják, akkor nem csapja ki az eper a négyhónapost?

A főzelékek egyrésze teljes tejet tartalmaz (4 hó), az egyikben tejszín is van (6 hó).

A menük egy része 5 hónapos kortól ajánlott SZERINTÜK. Továbbra is nagy ívben tesznek a szakmai kollégiumok és a nemzetközi szervezetek ajánlásaira. És tartalmaznak paradicsomot, tejet, marhahúst, tésztát! Éljen a kisbabák egészsége!

A tejpépekről már el sem mondom, mit gondolok, úgyis tudjátok!

Iboly, aki nem lepődött meg (sajnos)
iboly

Sziasztok!
Már egy ideje figyelem, hogy a televízióban mi folyik...szomorú. (Baba-mama műsorok, "sztárok" anyaszerepben)

Ma reggel egy neonatológus elemezte a "Mit csináljunk az éjszaka síró kisbabával?" kérdéskört, a következőképpen:
Ha cicin alszik el a baba, akkor éjjel felriad és megijed attól, hogy más lett a szituáció, tehát hogy nincs cicin, és azért visít, ezért SOHA ne altassuk el szopival, az a követendő út, hogy ha a saját szobájában a saját ágyában altatjuk el simogatással. Ha éjjel sír, SEMMIKÉPPEN ne költöztessük át a szülői hálóba, ne adj isten a szülői ágyba, mert "csak picik és nem buták" tehát amit el akarnak érni, azt ne engedjük kikényszeríteni...és még hasonló jótanácsok. Ez van.
Ja, még ez:
Riporteri kérdés: Mi lehet még a sírás oka?
Neontaológus néni: Ha !etetési idő! előtt jelentkezik, akkor éhes, ha !etetési idő! után, akkor fáj a hasa.

Meg sem tudom számolni, hány baba-mama rovatot és abban hány sztárvendéget, dietetikust, gyerekorvost, neonatológust láttam már a tévében nyilatkozni pontosan ilyen stílusban. Elszomorít.

Tudom, hogy semmi értelme az ilyen romantikus kirohanásoknak, de vajon miért nem szerepelhetnek képernyőn a szoptatás IGAZI szakértői és a HELYES elveket átadni tudó LLL-gárda????
Lennék bár szerkesztő!!!
Kép Kép Kép Kép Kép

Az sem megoldás, ha nem nézem ezeket, mert akkor a reményt is elveszítem, hátha egyszer meglátok egy Ibolyt a képernyőn! Kép

Bocs, sajnos tök értelmetlen hozzászólást produkáltam.
szipola

Hahó,
Szipola,
vigasztalódj Kép Azért vannak pozitív jelek is: pl. Iboly volt már a Hír Tv-ben, ha jól emlékszem, tavasszal, ill. vannak interjúk, pl. nemrég láttam Sarlai doktornővel az Anyák Lapjában, ill. egy "babás sztár", valami Barátok közt szereplő, nem tudom a nevét, nyilatkozott a Kismamában (egy csomóan mások is, volt egy összeállítás Szoptató sztárok címmel, de leginkább ez maradt meg bennem), miszerint ITT, a Szoptatás topikban talált segítséget ő is annak idején, és a kislánya a cikk készültekor kétévesen még szopizott! Ilyen is van, sajnos kevesebb, mint kellene.

Amúgy meg ha a neonatológus elaltatja Cicót cici nélkül, illetve simogatva visszaaltatja mindannyiszor, amikor éjjel felébred, aztán végigcsinálja vele az egész napot (Cicó összesen 11-12 órát alszik egy nap), ill. ezzel eléri, hogy Cicó kiegyensúlyozottan, lelki károsodás nélkül végigaludja az éjszakát, ÉS mindeközben ne gyulladjon be a cicim, na AKKOR hajlandó is vagyok az ilyeneket meghallgatni. Addig pedig nem idegesítem magam vele.

Ja, hogy én is mondjak valami klasszat: az Alexandra kiadott egy sorozatot, amerikainak hangzó szerzőkkel, a címe Szülők iskolája (szerintem semmi köze a Spektrumon futó sorozathoz), különböző témakörökben, az evéstől a hisztin keresztül, igen, a szoptatásig és az alvásig. Nem láttam ugyan a könyveket, csak kirakatban, nem volt módom belelapozni, de! Idézek címeket és alcímeket (egy-egy füzetke címét és alcímét a könyvsorozatból):
Alvás - hogyan érjük el, hogy gyerekünk átaludja az éjszakát
Szoptatás - az anyatejtől a cumisüvegig
Kép Kép Kép

Remélem, valaki meg tud nyugtatni, hogy ezek igaziból csúcs jó könyvek, és csak véletlenül ilyen szerencsétlenek az alcímek...de az a sejtésem, hogy nem (bár én lennék a legboldogabb, ha bebizonyosodna, hogy én tévedek és előítéleteimtől nem látok a szememtől).

Üdv
Kriszi
kriszi

Kriszi!

El is tudom képzelni azt a kötetet, amiben az anyatejtől a cumisüvegig leirják remek tanácsaikat, amelyek segitségével a néhány hetes baba az anyatej helyett a cumisüveges táplálkozásig (benne természetesen a jó kis tápszerrel) fog eljutni. Huhhhh

Ildi

Ildi
pildi

Ildi,
itt Angliában ilyen könyvek mennek, nagyon felvilágosítanak a cumisüveges táplálásról (is). Aztán csoda, hogy a babák többségét egy hónapnál nem szoptatják tovább? Az kiakaszt, amikor már terhesen eldöntik, hogy nem fognak szoptatni. Ezen már az sem segít, hogy az állam százezreket költ a szoptatás melletti propagandára.
A kórházban is szerencsém volt, nagyon is segítettek a nővérek/védőnők, hogy sikerüljön is.
Ezt viszont már írtam valahol. Magyar barátnőmet megleste az angol doktornő, hogy héthónaposan még szoptatja a kisfiát!

Alvásos könyvet is vettem - el is ajándékoztam. A szoptatásról szóló fejezetben odáig jutottam, hogy ha a baba fél óránál tovább szopik, akkor csak cumizik (és ezt persze ne engedjük). Becsuktam és ki sem nyitottam többet.

Kati
kat_ica

Lányok!
Nincs kedvetek egy demonstratív könyvégetéshez az ESZCSM előtt?? Az enyém erősen megjött!!!

(Na jó, ez csak félig komoly)

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

KépKépKép
Virág

Könyveket, Borcsa, teee???? Kép
kriszi

Ebben a hidegben és ilyen pocsékokat tiszta szívből!KépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Lányok!

Borcsa nem szokott hülyeségeket beszélni! Most is aranyat ér minden szava! Én benne vagyok...
Írjunk egy felhívást, tegyük közzé a médiumokban, hogy minden szülő, aki csatlakozna a kezdeményezéshez, jöjjön el az adott időpontban, a megadott helyszínre, hozza magával rémséges könyveit, pl. a Suttogó titkait és az Aludj jól gyermekemet, kérjünk engedélyt a rendőrségtől az összejövetelhez és rajta!

Ki csatlakozik?

Iboly
iboly

Helló!

Nekem pont itt van A suttogó, de sajnos nem az enyém, hanem könyvtári. Pedagógiai fősulira járok, ott találtam, és gondoltam, megnézem,szülés előtt még volt időm.De aztán megszületett a fiú...
manóka

manóka
manóka

manóka, összedobjuk érte a pénzt. Kép Iboly, mehetünk. Kép

Virág
Virág

Mi pont konyvtarban vagyunk. Lili dobalja le a konyveket a polcrol, mig en netezem. Latom ra is szamithatunk..
En is becsatlakozom az egetesbe, tengerentulrol.

Kati
kat_ica

Nemtom, lányok, én a könyvégetéstől mindig idegenkedtem...rossz könyvek, vagy sem, ez már egy másik sík nekem. Az építő jellegű rombolással egyetértek, de nem tudom, hogy ebből mi jönne le azoknak, akik nincsenek ennyire benne a dolgokban.
Csak végigvéve a dolgokat: ha nem tudják a népek, mely könyveket égettünk el, akkor csak annyit látnak, hogy "a lógó mellű fanatikus tejcsárdák megint hőbörögnek", ha meg tudják, akkor... A hitelrontási nstb. vádaktól eltekintve, nem csupán a keresletet növelnénk meg ezekre az alkotásokra?
Vagy nem kellett volna az egészet ennyire komolyan vennem?
Üdv
Kriszi
kriszi

Lányok, mégsem szabad égetni, más topikokban a suttogóra idomítják a babákat, mert anélkül nem értik, hogy egy náthás gyerek miért nem alszik éjszaka!

manóka
manóka

Kép
Virág

Miről szól a suttogó? Hallottam már a könyv címét, de nem olvastam.
Orsi

Orsi
orsi

Sziasztok! Kép
Tüntetésben benne vagyok, égetésben elvi okokból nem, de pl. ha valahogy lehetne WC-papírt csinálni ezekből a könyvekből, abban abszolútKép. Javaslom még a Pikler Emmi szerkesztette Anyák könyvét is "feldogozásra"Kép.
puszi mindenkinek,
matska
matska

Sziasztok!

Kriszi!
Sajnos nem jön nálunk a Hír TV, úgyhogy ezért nem látok Ibolyt Kép
Az újságok viszont - különösen a KISMAMA - most bazi szimpatikusak lettek!!!
A Kismama januári száma után egyből elő is fizettem, az alvásos cikk maga az igazi, nagyon várt forradalom, végre végre végre! Kép
Iszonyatosan jó a januári szám, és a februáriban meg ott van PELE!!!!!!!!!!!!! Kép
Imádom!! Kép Kép

Úgyhogy magam helyreigazításaként:
Tojok a tévére, különben sem nézem azóta a reggeli műsorokat (sem), mert megfogadtam és tartom is! Kép
Maradjunk az újságolvasásnál... Kép

Könyvégetni én sem szeretnék - de Matska alternatívái megfontolandóak Kép
szipola

Matska!
KépKépKép!
Akkor tüntessünk, gyűjtsük a könyveket, és vigyük el vmi. papírgyárnak újrahasznosításra.

(Tartok tőle, a rendőrség se szivesen engedélyezne tábortüzet a belvárosban. És már hideg sincs.)

Van egy remek "Mit egyen a gyerek?"-em, fél éveseknek tejes répafőzelékkel.
Kár, hogy a babaszoba receptjeit - kapormártás 3 hós kortól!!- formátumuk okán nem lehet bezúzatni.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Áááááá,
Matska, az ötlet remek, wc-papír mehet!
Miért, a Pikler Emmi-könyvnek van újabb kiadása is netán? Én még a 70-es évekbelit láttam - annak pedig örökké hálás vagyok, mert ennek hatására hitte el apám, hogy márpedig lehet egy három hetest hóban sétáltatni (ez azért volt fontos, mert napközben csak ő tudta lecigölni a babakocsit a második emeletről) Kép Kép Kép
De szoptatásügyben tényleg ajaj...
Ja, el is felejtettem, a Szülők iskolája sorozatnak van terhességről szóló része is, ami az alcím szerint gyakorlati tanácsokat ad a tornához és a diétához Kép

A babaszobára nem lehet valahogy rászólni? Nekem is a fülemen jön ki már...

Szipola,
Iboly régen volt már a tv-ben, szerintem akkor még tán Borsa se láthatta volna, hacsak nem lát át a pocakon Kép
Nemmondod, Pele a februári Kismamában?! Vészes lemaradás, nekem még a januári sincs meg... Kép Megyek egy lukkal (linkkel) odébb Kép
kriszi

Iboly, heeeeeelp lécci!
Kérlek, ha legközelebb találkozol Sarlay doktornővel, kérd meg, hogy tartson egy kis fejtágítást az István kórházban dolgozó nőorvosoknak, már megint le lettem cseszve, hogy még szoptatok Kép, és így másképp kell gyógyszerelni mint egy "rendes" nőt Kép. A dokim édes, helyes, modern, normális, ez az egy nem megy a fejébe sehogy se Kép.

Orsi, a magyar rádió honlapján van riport a Suttogóról, egy agyrémnek tűnik.

Örülök, hogy tetszik a tisztelt topiklakóknak az újrahasznosítási ötletem, javaslom csináljunk listát hülye könyvekrőlKép.

Puszi, jóccakát,
matska
matska

1. Tanítsuk a kisbabát. (szerzőjét nem tudom, 1984- ben jelent meg a kiadás, amivel én találkoztam)

- ne vegyük fel a sírós babát,
- már születésétől fogva a baba alkalmazkodjon a családhoz és ne forditva, stb.
Azonkívül napi programok vannak benne a játékos tanuláshoz. Ha valaki esetleg úgy érezné, hogy nem tanul eleget a gyereke csak azzal, hogy világra jött és abszolút MINDENT el kell sajátitania.

Csak a könyvek a hibásak abban, hogy sok számunkra hülyének tűnő elveket valló emberekkel találkozunk állandóan ???

Kati
kat_ica

Sziasztok,
a babaszobára jó volna egy kicsit dömpingelni. Barátnőm véleményt is nyilvánított, én -mióta kioktattak, mert mertem a "szoptatós" cikkük gyanánt néhány tényadatot közölni velük- úgy döntöttem nem kommunikálok velük, itt:
http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=61138
Egy kicsit, ha reagálnátok... bár eléggé tántoríthatatlannak tűnnek a nézeteiktől.

A könyvtárban én is belekukkantottam egy könyvbe:
3 hós: kefíres gyümölcs, alma túróval...? hmmm, jól hangzik. Holnap majd leírom cím, író. Belenéztem, azért nem örvend akkora népszerűségnak, az elmúlt két évben összesen 3-an kölcsönözték ki.Kép
Ágci

Kép
Ágci

Elolvastam, csüggesztő Kép Én éppen tegnap reagáltam, bemásolom, mit és hogyan - az eredmény hasonló...

Kedves Krisztina!

Köszönjük észrevételét, teljesen egyet is értünk. A cikket a Madarász Utcai
GYermekkórház orvosai állították össze.
Ha ebben a cikkben nem is, máshol elég sokat biztatjuk a kismamákat a helyes
szoptatásra.
Ugyanakkor az is igaz, hogy sokan hiába szeretnének mindent megtenni a
szoptatásért, egyszerüen nem megy nekik, és megbélyegezve érzik magukat azok
részéröl, akiknek ez olyan egyértelmü.

Üdvözlettel:

Máriáss Márta
HáziPatika.com

-----Eredeti üzenet-----
Feladó: Babaszoba.hu [mailto:feedback@babaszoba.hu]
Küldve: 2004. február 5. 17:43
Címzett: szerkesztoseg@babaszoba.hu
Tárgy: Eszrevetel, visszajelzés

Feladó: Kriszi (kriszi@dravanet.hu)
Dátum: 2004.02.05 17:43:06
IP: 81.183.38.153

Megjegyzés:

T. Szerkesztõség!
A Szoptatás témában a "Ha kevés az anyatej" c. cikkbõl a hasznos javaslatok
mellett hiányolon a gyakori szoptatásra való buzdítást, illetve a figyelem
felhívását a helyes mellretételre. A tejtermelés növelése ill. fenntartása
szempontjából mindkettõ legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a
fejés. Hiszen a helyesen mellen lévõ, jó technikával, igénye szerint sokat
szopó, a mellet gyakran ingerlõ kisbaba a leghatékonyabb fejõgép. Kép
Üdvözlettel
...

Áááá, mintha én büszkélkedtem volna, hogy nekem milyen jóóól megy, és miiilyen problémamentes dolog is ez Kép Egyébként bevált manipulációs módszer az ellenfél érvei helyett annak státuszát kétségbe vonni... De miért érzi magát támadva, amikor nincs???
Jaja, és érdekes az is, hogy egyrészt a dietetikus a maga szakértői pozíciójából megfellebbezhetetlen kijelentésekkel letrágyázza a mezei kismamát, ugyanakkor pedig válaszában hivatkozik a gyakorló kismamákra, akiké a recept...akkor ez most miféle érvelés? Azt támogatom, aki szerint igazam van, mindegy, ki? Aki szerint meg nincs, annál nagyon is számít, hogy mennyire papíros szakértő, és ha nem az, akkor ássa el magát?!

Bocs a hangvételért, nagyon dühös vagyok...

Nem tudna valaki odaküldeni egy normális gyerekorvost??? A mienk nem netezik Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

OFF
Kriszi, Matska és a Többiek!!
Szeretlek benneteket!
Nagyon!
Veletek akarok csemetét sétáltatni.
Annyira jó lenne.
Bandázni akarok.

A hasonló szellemiség hiányzik kurvára.

Bocs.

ON
Szfehérváron létezik védőnő, aki szó szerint ÜVÖLT a friss mamával a tanácsadáson, miszerint:
"Nem érti meg anyuka, hogy nincs teje??!!!??
Neeem? Nincs teje és kész!!! Értse már meg!!
- ezután szóban forgó anyuka elsírja magát, más kismamák vígasztalják.
Védőnő nevét sajnos nem tudom.
Pedig kitenném ide. Meg máshova is.
MEGTÖRTÉNT eset, tényleg az, még nevek nélkül is hátborzongató...

A 'suttogó-szarnak' egyébként van I. és II. része - úgyhogy mindenki fedezékbe!! Kép
Sajna mindenki Trészi Hog fan, most a kismamák körében ez a módi - én ezt hallom mindenhol - persze próbálok hadat viselni ellene, de mindenki szerint annyira jó könyv -----
Kép Kép Kép

ezért sétálnék Veletek inkább. Kép
szipola

Szipola,
mindjárt itt a jóidő, és talizhatunk akárhányan (már ha a "Többiek"-ben én is benne voltam. Kép). Nincs olyan messze Fehérvár. Kép

A védőnő: hát én igyekeznék sürgősen megtudni a nevét. KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Virág
Virág

Ágci!
"a babaszobára jó volna egy kicsit dömpingelni"
Terjesszük a hitet tűzzel vassal!

Ezt a dömpinges fegyverbehívást mint sminkmester, mint La Leche Liga aktívista, mint Avon tanácsadó, vagy mint a babanet fórum üzemeltetőjének bizalmas levelezője hirdetted meg?

Névtelen küldemény
Névtelen küldemény

Atyagatya Virág!
Így az új tavaszi képen még gyönyörűbbek a gyerkőceid, ha ezt még lehet egyáltalán fokozni - fantasztikusak!!! Kép

Természetesen téged is bele értettelek!
Kép Ha arról van szó, én szívesen nyomulok Borsával Bpestre bármikor!!

Világmegváltóan jól esne végre egy hús-vér topic-banda Kép

Többiek? Megijedtetek tőlem?
Kép

Védőnő nevét igyekszem megtudni...Kép
szipola

Kedves Névtelen Küldemény!

????

Szerintem mint sminkmester. Nem?
Kép
szipola

SziasztokKép

OFF OFF OFF OFF OFF OFF

Szipola, nem találom Pelét a februári Kismamában... Kép.

Minden kedves Topiklakó! Nincs kedvetek egy topiktalálkozóhoz? Én szívesen ismerkednék meg élőben is veletek (meg találkoznék azokkal, akiket már ismerekKép), persze lurkókkal együtt valamelyik budapesti játszóházban... hm? Mit szóltok?

ON

puszi,
matska
matska

Matska!

Pedig Pelére nagyn könnyű ráismerni. Igaz, hogy nem Peleként írta, de ő az egyetlen aki tandem szoptatott... mármint a febr. kismamában.

puszi
sasha

Kép
sasha

Matska!!

89. oldal! A világ legjobb cikke! Kép

AZONNAL TALÁLKOZZUNK.
MINDEN MEGOLDÁS ÉRDEKEL.
Hiszen pont ezt nyögögm tegnap este óta.
Nem bírom tovább fizikai kontaktus nélkül.
Szeretlek benneteket nagyon. Kép
szipola

OFF - álljunk meg egy szóra:
izgalmamban: nyögögm lett nyögöm helyett..

Apropó, Cicó és Kriszi hogy fog Pécsről eljönni??
Kép
Melyik játszóház? Indulok! Kép
szipola

Matska!
Legyen topiktali!KépKép
Szipola!
Szerintem, ha kiállsz Borsával és egy ernyővel a ház elé, tuti idefúj a szél Bpestre.KépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!
Kép Kép
Hülyén festenénk Dorothy-ként ketten.
Amilyen peches vagyok még Battonyára fújna, nem Pestnek....

komolyan legyen tali, nekem jó a csütörtök, péntek. (vagy hogy kell szervezni? - én mint rendezvényszervező...Kép
szipola

Névtelenke, édesem,
én vagyok sminkes. Kép

Szipola és a többiek,
ha kellemesebb idő lesz, akár pénteken is talizhatunk (csütörtökön egy babanetes barátnőm jön, lécci ne aznap legyen, jóóó? Kép)

Virág
Virág

Hahó,
én is bízzam magam a szélre???? És seprűvel, hippogriffel, thesztrállal, mivel? Vagy maradjak én is Mary Poppins, mint Szipola? De nincs papagájfejes ernyőm Kép Vagy menjek hop-porral? Pech, kandallóm sincs...
Kép Kép
kriszi

Kriszi!
Thesztrállal. A hippogriff nagyon dobál. Vagy utána kell járni, van-e már a hopp-pornak radiátorra adaptált verziója. Ha nincs, a Weasly ikrek bizti feltalálják nekedKépKépKépKép.
Jobb ötlet hiányában esetleg lehet mégis a MÁV.

Eddigi infóim szerint a péntek nekünk is jó.
Ha lehet hinni a met.hu-nak, napos, de hideg idő lesz. Pár minuszfok.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Jáááj, akkor pénteken összekutyálkodunk!
Óriási!Kép

Kriszi, ugye tudtok jönni?
(tudom, Pécs BAZI messze van, a csodában reménykedem)

Mifenék ezek a kütyük? Én még Óz-nál tartok, ifi varázslók ügyében lemaradtam...

Egyetlen vis major az influenza lehet, de nem akarok károgni. Kép

HOL lesz a nagy találkozás???

MATSKA!!!
szipola

Virág Kép - ő a legtájékozatlanabb vagy 'legösszekeverősebb' névtelen volt a topic történetében. Azért ne reagáljuk túl. Már ketten is megtettük...
Kép
szipola

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?