Új privát üzeneted érkezett!

Mági rosszul írtam. Ha megszületik dec 29 előtt a baba, akkor egyszerűen bemész majd a munkahelyre (ha kifizetőhely, és kéred a tgyás-t), ha dec 29 után jön, akkor arra az időszakra, amíg meg nem születik igénylehetsz táppénzt. Pl megszületik január 5-én akkor dec 29 és jan 5 között nem gyest kapsz, hanem táppénzt. Azt hogy ki ír ki változó, mert hallottam olyat, hogy nődoki is meg háziorvos is kiír. Engem pl a háziorvos ír ki de minden hónapban kell vinnem papírt a nődokitól, hogy tartson állományban! Ezt beszéld meg velük, nem tudom nálatok hogy működik!

Aida mi a manó? Mi történt?

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: én borra gondoltam, de ha ragaszkodsz a sörhöz, ám legyen Kép :lol:

Kép

Kép
gabilany79

dcili:
Csak az a problémám, hogy ha szülés után kérem a tgyást, akkor mire feldolgozzák, eltelik min. 1,ha nem 2 hónap, én meg itt állok majd lakástörlesztéssel és egyébbel pénz nélkül... A gyás,gyed váltásnál is ez volt, 3 hónapig semmi pénzt nem kaptam, visszamenőleg aztán igen. de abban a 3 hónapban nem jött pénz.. Most ettől félek... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Komolyan mondom az agyam eldobom a hivatali ügyintézésektől!
Az TB-nek ugynúgy minden hónap 15-ig el kell utalni a járandóságokat, mint a béreket, szóval nem értem hogy lehet hónapokban mérni az ügyintézést. Ilyen egyszerűen nincs! Amikor hozzánk bejönnek a kismamák elintézni ezeket a dolgokat egy max két hét alatt megvan minden. Az anyaságit meg 5 napon belül köteles utalni a MÁK.
Bocsi nem konkrétan neked szólt, csak kiakadtam!

Akkor azt teheted, hogy a kiírt időpont előtt 28 nappal megigényled a tgyás-t. De ezek után lehet mire megszületik akkora kapsz valami pénzt... :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Na hát én is ki voltam rendesen akadva emiatt, ráadásul egy 3 hónapja szülő kolléganőm is ugyanígy járt... Nem értem miért kell ennyit várni.. Azért 2 gyerekkel 2-3 hónapig pénz nélkül igazán nagyszerű...
Szerintem nem úszom meg a dolgot, és várhatok a pénzre...

Kép
Kép
Kép
mágnes

jA! Anyaságit 1 hónap múlva kaptam meg :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tudod csak kívánni tudom a bent dolgozóknak, hogy járjanak ugyanígy... én most érzem meg, hogy mennyibe kerül egy baba pedig még meg sem született, de mire mindent beszereztünk... nem panaszkodom, mert akartuk... csak mások nem gondolnak bele, hogy ami jogosan jár, nem kis összeg, és ilyenkor minden fillérre szükség van... pláne két gyerekhez, vagy még többhöz...

Kép

Kép
dcili81

Oké Gaby, megbeszéltük!

Kép
zölddisznó

Nem tudom mi van a kisfiammal, de minden mozdulata fáj...
a derekam továbbra is le akar szakadni, valamit a hasam alja is fáj. Tapasztal valaki ilyet mostanában?

Kép

Kép
dcili81

Igen. Én éjjelente hasaljfájást, derékfájást, és a húgyhólyagom tájékán való mocorgáskor felszisszenős fájogatásokat.
Ha periodikussá válik, akkor elő a füzet, és írni! Ha folyamatos, akkor még no para.

Kép
zölddisznó

Cili!
Igaz én még nem éreztem ilyet, de lehet ékelödik be a babád és azért fáj ennyire. Nem tudom magyarul, hogy mondják, de nekünk a szülésznö mondta, hogy a 34-36. hét környékén érezhetünk ilyet. Persze nem törvényszerü,de sokan megérzik.
susy75

Jó kérdés, hogy mi történt!? :) Vagy beletörődött tényleg, hogy lesz egy kicsi fia az ő kicsi fiának vagy tényleg csak azért volt ilyen jókedélyű, mert ma elment látogatóba 2 hétre a lányáékhoz. Kiderül, ha hazajön.

A párom most meg elment gokardozni, azt mondta legkésőbb 5-kor haza indul, de tuti nem fog. :( És mindez nem változtat azon, hogy ő egy nagy gyerek csak hátha meglátja a saját gyerekét akkor felnő egy kicsit a feladathoz.

Ég a gyomrom! :( Noli nyomja nagyon.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili, alhasi fájást és "minden mozgása fáj a picuromnak" én is tapasztalom. Nincs vele teendő. :roll: Pihenni kell.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Na megtaláltam.

"A szülés előtt 2-4 héttel az alhasi fájdalmakat az okozza, hogy a baba lassan a szülőcsatornába fordul, a méh leszáll. A baba ekkor már nem nyomja a rekeszizmot, a légzés könnyebb lesz."
susy75

Sziasztok!

Szeles: Nem sírunk! Ilyen érzelmi kitöréseknél szigorúan magunk elé képzeljük Richard Gere, valamint Robert de Niro urakat, ahogy mosolyogva kérlelnek, hogy ne sííííírj, te drága…..

Ibernuska: Háááááát igen, ez lesz nekem a legnagyobb bajom az elkövetkező pár hónapban (nem az éjszakázás), nagyon szeretek bejárni, és hiányzik, amikor otthon vagyok. Most ne nézzetek totál hülyének, lécci, de én egy 5 fős családi irodában dolgozom a férjemmel, amelyet együtt alakítottunk olyanná, amilyen. Rengeteg munkánk van benne, és most 3 év után már tényleg nagyon szép, bent van a belvárosban, ahol születtem és éltem 25 évig. Szeretek itt lenni, a szobám olyan mintha otthon lennék, az ügyfeleim, megbízóim fele pedig már rég több mint munkatárs. És ha lemegyünk ebédelni, minden sarkon találkozok egy ismerőssel, vagy egy kedves baráttal. (Na abbahagytam az ömlengést).

Aida: Hurrá! A lényeg, hogy most átváltozott aranyos keleti boszivá (vagy északi???) és reméljük marad is a mama.

Kép Kép

ja és remélem sikerül feltölteni az olasz filmhét egyik csúnya színészét, neeeeeeeeeeeeem miatta megyek, hanem a kultúra miatt
mannababoca

Sikerült!!!!

Eszem a szívét.

Kép
mannababoca

Sziaztok!
Régen jártam itt, próbáltam valamennyire visszaolvasni,de nem sikerült teljesen. Látom azért mindenki jól van és még egyben.
Megint bedöglött a gépünk, meg rohangáltam is egész héten.

Unokatesóm ma hajnalban szült és mostmár egyre közelebbinek érzem az én időpontomat is. Képzeljétek tegnap reggel bement a Szt. Imrébe (BP.) mert elment a nyákdugó, megnézték ctg-n, ott minden rendben volt és a szülésznő azt mondta nyugodtan menjen haza, biztos csak ''tisztul''. Doki meg sem nézte, persze nem volt fogadott dokija. Estére meg elfolyt a magzatvíz.
Azért fura, hogy így hazaengedték.

Apukámmal parkettáztuk a babaszobát a héten. Kicsit vicces volt, mert apunak egy régi baleset miatt az egyik lába rossz és fáj is, én meg ugye a nagy pocakkal. A végén már mind a ketten csúsztunk másztunk a földön, de azért elkészült.

Kép
Kép
Kép
erika26

Zöldi nem folyamatos, néha belenyilal, és akkor szinte csillagokat látok!

Suzy a légzés hála istennek már könnyebb a héten vettem észre, már megkönnyebbülés volt nekem az aszthmámra...

Az a gond, hogy se ülve, se állva, se fekve nem jó... hű de jó éjszakának nézünk elébe! :shock:

Kép

Kép
dcili81

Vera én azért írtam Máginak, hogy menjen táppénzre, mert azt egyszerűbb elintézni, mint a gyest...

Kép

Kép
dcili81

Manna! Kiegészíteném a fiatalkori Robert Redforddal és Paul Newmannal...

Erika! Ha a nyákdugó elmegy, utána akár órák múlva szülhet, de lehet, hogy csak egy hét múlva indul be. Szerintem jól tették, hogy hazaengedték.

Kép
zölddisznó

Lányok! Felrakom ezt a csúnya fickót, aztán semmi reakcióóóóó....tényleg elborultunk babailag :D :D :D

Kép
mannababoca

Mági, Zöldi!
Azt szeretném kérdezni, hogy a klinikára a szülőszobára mit kell vinni? Amikor én zültem akkor még nem kellett semmit a papucson meg a köntösön kívül, most meg ahogy hallomminden kórházban más a szokás. Saját hállóing, az apának zöld köppeny kel lenek?
Ja és a vajúdó szoba milyen? Egymás mellett vannak az ágyak, vagy el van választva?

Képzeljétek tegnap éjszaka fél 4-ig 18-an szültek a Szt. Imrébe!

Nem tudjátok véletlen hol lehet kapni ilyen falra ragasztható figurákat(csillag, hold) ami világít a sötétben? Már rengeteg helyen néztem és nem találtam.

Kép
Kép
Kép
erika26

Zöldi!
De azért megvizsgálhatták volna nem?

Kép
Kép
Kép
erika26

Manna jelenleg 2 pasi van az életemben, több már nem fér bele... :wink:

Kép

Kép
dcili81

Cili: Ez csak a szemnek... :D

Kép
mannababoca

Jövök, hogy pakoljak fel képet, erre szembesülnöm kell Manna csúnya bácsijával. Mindig is tudtam, hogy a kultúra elengedhetetlenül fontos a szellem épüléséhez. Akkor én most épülgetek még itt egy darabig :lol: :lol:

Hát, az én képeim sokkal "póriasabbak"...
Kép
Kép

Sógornőm elhozta ma a matracot, így hirtelen felindulásból rögtönöztem egy kiságy berendezést. Valahogy így fog majd kinézni. (a krokodilkígyó azért kell, mert nem szabvány az ágyam, 60x128-as)

Kép

Kép
gabilany79

erika:
semmi extrát nem kell vinni a szülőszobára. Hálóing (póló), papucs, vécépapír, ha engedi a szülésznőd, hogy igyál, akkor víz, Apának szendó, innivaló, kamera, fényképezőgép, telefon aksi ,teló és ennyi. Ja és bugyi! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gaby nagyon szép kiságy!!!

Kép

Kép
dcili81

Köszi Mági!

Kép
Kép
Kép
erika26

Helló Csajok!

Ma voltak keményedéseim! :-D Végre! Asszem azok voltak... :shock: Azt gondoltam, hogy csak a has alján lehet ilyet érezni, de én ezt a gyomromnál éreztem. Gondolom az egész napos takarítás viselt meg...

Gabi!
Képzeld, megsütöttem a meggyes sütid. Életem első rendes sütije (a múltkori rizsfelfújt nem minősül sütinek), amit egyedül sütöttem. Na és hát állati jó lett... :-D Remélem marad a vendégeknek holnapra! :-D (Mint tudjuk a meggy az vízhajtó. :-D)

Zöldi!
Szüleimnek integess lécci! Jó utat nektek!!!

Trombi!
Őszintén szólva én egyetlen kisruhát nem vasaltam ki. Szintén az utcánkban lakó 3 gyerekes (ebből 2 db 8 hónapos iker fiú) anyukával egyeztettem: sosem vasalta a babaruhákat, a gyerekei mégis túlélték. Én esküszöm, megpróbáltam, de az első után feladtam. Na jó, lehet a bodykat mégis kivasalom... :?

Susy!
Helyes pocak!

Aida!
Örülök, hogy most kicsit jobb a helyzet! Szorítok, hogy így is maradjon!

Manna!
Elhiszem, hogy nagyon fog hiányozni a munkahelyed! Azért a te helyzeted elég speciális. Ilyen munkahelyről én sem szívesen mennék el. Az irigylésre méltó, hogy a saját vállalkozásotokban dolgoztok.

Ja, az olasz pasi állat!!! :-D Jó alibi duma ez a kuttúrálódás!!! :-D

Erika!
Bevállalósak vagytok apukáddal!

Lépek, lassan anyósom is megérkezik. Jó hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
lbernuska

Trombi, JEEEEE :D

Gratula, ide hallottam ahogy leesett a kő a szivedröl. :D

Én is mérem az uj mérővel, azzal, inkább alacsonyat mérek mint magasat.. Amikor pár perc mulva megnézem a régivel, az képes akár 25-el is magasabb felsőt mutatni. Nagyon nem mindegy...

Ma megnézettem a mukahelyem, azt mondta a néni, hogy tankönyvbe illő 12o/80 :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Cili: köszi :oops: :)

Berni: örülök, hogy jó lett :D Most, hogy így említetted, meg is kívántam, lehet, hogy én is sütök hétvégén. De szigorúan csak azért, mert a meggy vízhajtó, ugyanis tegnap este sajna nekem is feltűnt, hogy eltűnt a bokám...

Kép

Kép
gabilany79

A középső poci az enyém, tőlem balra az unokatesom, jobbra a másik unokatesom párja. Szülésünk is szépen sorba nov., dec., jan.,
A kép a héten kézült, még épp időben.
Kép Pocakok

Kép
Kép
Kép
erika26

[quote]Z írta:öldi!

De minek? Mit tudtak volna megnézni?
Én csaszis leszek, nekem nem kell semmit vinni. A vajúdók 1 személyesek a II. klinikán.

Hold-csillag - én a vaterán vettem. Majd előkeresem neked, kitől. 50 db volt egy ezres asszem.

Gabi! Jeeeeeeeeee!

Zsiráf!
[quote]u írta:gyanis tegnap este sajna nekem is feltűnt, hogy eltűnt a bokám...

...és meglett?

Kép
zölddisznó

Én csaszis leszek, nekem nem kell semmit vinni. A vajúdók 1 személyesek a II. klinikán.

Hold-csillag - én a vaterán vettem. Majd előkeresem neked, kitől. 50 db volt egy ezres asszem.

Gabi! Jeeeeeeeeee!

Zsiráf!

...és meglett?

Kép
zölddisznó

Gabi! Jeeeeeeeeee!

Zsiráf!

...és meglett?

Kép
zölddisznó

Jáááájjjj!

Kép
zölddisznó

jo estet!
en meg mindig dolgozom. :evil:
hetfon lesz egy nagy health and safety (egeszseg es biztonsag??) ellenorzes, es bizony az en mappaim elegge le vannak maradva. probalok potolni. majd hetvegen is kell csinalnom plussz hetfon reggel 7-kor kezdek.
a kiscsaj mar nagyon ehes lehet, mert dugja kifele a popojat. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi: azt nemtom, hogy Zsiráf megtalálta-e a bokám, nekem egy részét sikerült, de nem az igazi :lol:

Kép

Kép
gabilany79

gaby :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

mindenki elaludt mire sikerult irnom egy picit?

zoldi, hogy all a varras? most mit krealsz eppen?

meg kb fel ora es megyek haza. juhej!

KépKép
KépKép
mush589

na... vagyok. Kikészültem, elegem van. 4 órán át vártam a kórházban egy NST és egy 2 perces vizsgálat miatt. A hátam szétment, folyamatosan keményedek. Egy hét múlva repeta... aztán megint és megint. Jipiiii....

Külső méhszáj meg elkezdett kinyílni... na ennek nem örülök.

Plusz ma lényegében semmit sem ettem mert nem mertem elmozdulni a váróból mert a dokim akármikor betoppanhatott...

Még jó, hogy ez már a finis :) max. 4 hét... (már csak nevet kell találni és elkezdeni készülődni :))))))

Megpróbálok visszaolvasni...
Vendég

csaki. sajnalom, hogy ilyen pocsek napod volt. miert varatnak annyit? nem lehet idopontra menni?

ha mas nem majd kitalaljatok kisteso nevet a szuloszoban. van mar egy listatok? vagy meg otletetek sincsen?

KépKép
KépKép
mush589

Én tévéztem. Az igazolt hiányzás?

Kép
zölddisznó

megyek haza! :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

teljes mertekig! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Manna - tényleg csúnya ez a csávó!

Gabi - azért a ti kiságyatok se rossz!

Zöldi, szerintem nem jól írtad, mert a klinikán többágyas a vajúdó, a szülőszobák egyágyasok. Persze jó esetben rögtön a szülőszobára lehet kerülni és ott vajúdni, de ha sokan vannak, akkor marad a többágyas vajúdó. Én így értelmeztem legalábbis.

Mush - a nagy kitartó - mostmár talán tényleg egyedül vagy a melóval (kivétel persze az álommunkahelyes Manna, meg a munkahelyétől elszakadni nem tudó Zsiráf :) )

Kép
trombibébi

Na megjöttem én is! Kisfiam ma még hamarabb tért nyugovóra! Negyed 9-kor már aludt. Utána összedobtam a honapi ebédünket. Tepsis, hagymás husi baconszalonnával. Már alig várom, hogy kész legyen.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

(mush: időpontra mentem... )
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?