gyurmi: Köszi!
Én hétfőn délelőtt szültem "hagyományosan", és pénteken délben engedtek haza úgy, hogy semmi komoly problémánk nem volt (én voltam nagyon bevizesedve, de ez nem lepett meg odabent senkit:D). Szóval elvileg ez úgy van, hogy a szülés napja plussz 4 napig van bent aki simán szül.
Nekem Kiskuti Noémi volt a szülésznőm, nagyon sokat köszönhetek neki, ezt szavakkal le sem lehet írni. Tényleg nagyon profi és emberséges, én is csak jókat tudok mondani róla. A doki Kondér volt, ő is tudta a dolgát, bár ő nem egy túl beszédes fajta, szóval nem ült ott mellettem a szülőszobában a kezemet szoronatva, arra ott volt a férjem.
Nekem szerencsére pozitív élményem maradt a szülésemről, és azt hiszem, ez nekik is köszönhető volt.
Összességében én jókat tudok mondani a kórházról, nem volt semmilyen negatív élményem a kórházi személyzettel kapcsolatban. A szülészeten elég modern a berendezés, bár én semmilyen fájdalomcsillapítási lehetőséggel nem éltem, de van gáz, meg lehet kárni valami koktél elnevezésű cuccot is, plussz aki akarja és előtte konzultál a dokijával, epidurálisat is kérhet. A szülés után a babával és az apukával 1.5-2 órát együtt lehet lenni a szülőszobában, utána feltolnak a gyerekágyas részre. Két ágyasak a szobák, és kicsit olyan, mintha pár évtizedet az ember visszautazna az időben, de engem ez annyira nem zavart. Inkább legyen tisztaság meg normális szobatársam.
Két tusoló van, egy elvileg a császárosoké, az a normálisabb, én csak oda mentem. Mindig olyankor, amikor már lement a turnus, éjjel, hogy ne zavarjam a császárosokat, nem voltam hajlandó a másikkal bajlódni. Senki nem szólt érte.
A nővérkkel sem volt semmi bajom, nagyon segítőkészek, alapjában véve normális társaság. Persze van, aki mágától jön és kérdezi, hogy minden rendben van-e, miben segíthet, de vannak olyanok is, akikhez én mentem oda megkérdezni dolgokat, ők is segítettek, nem néztek hülyének.
A legaranyosabbak Tünde és Csilla nővérek, ezúton is nagy puszit küldök nekik!
A babák akármennyit veled lehetnek, de néha azért jó, hogy "le lehet adni" őket, ha pl el akarsz menni tusolni és nincs szobatársad, aki addig vigyáz a babócára. Most nem adnak pótlást a babáknak, ha nincs gond, csak max vizet. És nem is méregetik folyton, hogy mennyit szopiznak! Ez szerintem nagyon jó. Nekem többször is segítettek cicire tenni a babámat, megmutatták, hogyan kell pelenkázni, köldökcsonkot ápolni. Az alkoholt nem hagyják kint, azt mindig el kell kérni (ez azért van, mert egyes emberkék folyton lenyúlták...). A csecsemős főorvos asszony is egy tündér, nagyon korrekt, elmond mindent magától, nem kell faggatni. Az orvosi vizitek mondjuk viccesek, mármint amikor a nőgyógyászok jönnek megnézni a kismamikat. Bevonul vagy féltucat doki, megkérdezik, jól vagyunk-e, és mennek is tovább.
Engem egy dolog zavart: a látogatók hada, mert nem volt valami jó a függöny a szobánkon, ezért simán beláthattak a teraszról.
De ki lehetett bírni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valami kérdésetek lenne még, szóljatok.