Sziasztok!
Köszönöm a szíves fogadtatást!
Látom, nagyjából ma jól van mindenki - idáig.
Pihenjetek amennyit csak tudtok, de legfőképpen kajáljatok, akármennyire nehéz is. Ha mást nem, legalább egy kis keksz vagy gyümölcsdarabot rágcsáljatok el, egy pohár teát vagy narancslevet igyatok napközben. Higgyétek el, azzal már jók vagytok!
Próbáljatok meg minnál több félét enni, pláne olyat, ami folsavat tartalmaz, az nagyon fontos a nyitott gerinc és az agy-, illetve koponyahiány megelőzésére!
A Down-kórt a 12. héten szokták szűrén a tarkóredőméréssel (asszem max. 2,3 a helyes érték, de erre most nem esküszöm), illetve megnézik, hogy megvan-e az orrcsontja. Ugyanis a Down-kórosoknál csak kb. 15. héten alakul ki, így ez egy elég biztos támpont.
Szerintem, nem kell túlparáznotok a szűrést, de ha titeket megnyugtat -és ingyen van!-, akkor nyugodtan menjetek el egy kombinált szűrésre!
Gabi1!
Ha nem haragszol, akkor én amondó vagyok, hogy nem látom túl sok értelmét most 4D-t csináltatni. Nemigen van még mit látni ilyenkor, olyan pici még minden. (Pedig már mennyi minden fontos dolog lezajlott!) Ilyenkor még ténlyeg csak azt látják max, hogy vastagabb a nyálkahártya, méhen belüli-e a terhesség, illetve van-e már valami a petezsákban. (Amúgy egyébként kb. a 30. héttől javasolják, mert akkora lesz már annyira "látványos". De előtte is lehet persze, nincs semmi akadálya)
Mást most sem igen fognak mondani, de tudom milyen az, ha az embert nagyon foglalkoztatja valami, és minnél hamarabb szeretne megnyugtató választ hallani.
(Gép és gép között elég nagy különbség tud lenni, úgyhogy az is tapasztalás függyvénye, hogy hová érdemesebb menni, hol jobb az ultrahang)
A hasfájások miatt se aggódjatok! Ilyenkor természetes, de nem a méhszalagok nyúlnak (hiszen még látni is alig látszik valami, nemhogy akkora súlya lenne, vagy akkora helyet foglalna el), hanem inkább ezek is hormonoknak tudhatók be.
A szalagok húzódását majd inább a 4-5. hónap környékén lehet érezni, de azok sem vészesek. (Nekem inkább zavaróak voltak)