Új privát üzeneted érkezett!

Boci! Párod nagyon jó emberismerő! :wink:
...de nekem is jó ízlésem van, mert nagyon tetszik az overál!

Ha valaki mégegyszer leírja ellipszilonnal azt, hogy muszáj, azt megeszem! :twisted: :lol: :wink:

Solya! A II. klinikán 72 óra.

Kép
zölddisznó

Hát én jól elaludtam...

Boci nagyon jó az overál!

Mági én sem aludtam soha, mindig külön sarokban voltam, mert szóval tartottam a többieket... :D

Solya nekem nem kicsi látszik a zokni helye... egybeolvad a bőrömmel... :shock:

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: :lol: :wink:

Cili: köszi! Hát nem tudom, hogy lentébb van e a pocid vagy nem, mert nem emlékszem hogyan volt előtte! :lol: :lol:
Vendég

Na megjöttem!
Kisfiam ilyen korán úgy döntött, hogy aludni akar. Na és ebből az következik, hogy megint korán lesz a kelés reggel.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

eeez korán??????
Vendég

Nálunk ez a korán. Volt olyan, hogy negyed 11-kor ment aludni.
Általgban negyed 10, fél 10 körül alszik el.

Zöldi!

Látom az ly nekem is szól.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

általgban kicsit kuszára sikeredett. Szóval ez egy ÁLTALÁBAN akart lenni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

fú... bocsi, most mekkora? (izé... nem látom a vonalzókat... a sajátomat se)
Vendég

Dani baba 15 hónapos. Mindig is ilyen későn fekvő volt. Valószínű talán, mert az apja 3 szakba jár és ha éjszakára ment, valahogy mindig úgy bírta, hogy megvárja míg apja dolgozni ment. Elbúcsúztak egymástól aztán mehettünk aludni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

hmmm... és emellett van magánéletetek? Komolyan kérdezem. Én kikészülnék... Nekem kell, hogy nagyon-nagyon max. 9-kor (inkább 8-kor) már csend legyen és végre végigolvashassam a híreket vagy nyugodtan beszélgethessek a párommal... (amikor este dolgozik akkor szerencsére ő még 8 előtt lelép így még a fektetési ceremónia előtt el tud köszönni Lillától)
Vendég

(ja... ha nem írtam volna: Nálunk megint normalizálódott a helyzet, kb. 8-kor elköszönünk Lillától, ő elvonul aludni és megint alszik egész éjjel hála a jó égnek... 3 heti kemény munka volt de csak összejött:))))))
Vendég

Sziasztok,mindenki.Mar reg nem voltam most is csakk epp idom van felkukkantani meg chetelni sincs isdom mostanaban.
Niki!BOldog szulinapot!Reg lattalak msn-en remelem jol vagytok!Millio puszi neked es a pocaklakodnak es Hajnikanak is!majd szolj ha leszel...
Solya,teged is reg lattalak...latom a dokinal minden OK volt csak a vernyomasod kicsit nagy...orulok,h minden OK.Mar nincs sok hatra!Millio puszika neked is es Rekanak is!
Mi amugy jol vagyunk,csak mar nagyon rossz nekem...en mar szabadulnak,az ejszaka ota nyomta a bordamat a kis labaval es baromira fajt egesz nap,meg levegot sem tudtam venni...valamivel mar jobb ,de nem sokkal...

Kép
bebi01

(de azért pánikoltam keményen... és ezt fogja persze felborítani a kistesó érkezése... kemény lesz... nagyon... vége a szép időknek... aztán szurkolhatunk, hogy a kistesó is hajlandó legyen esténként aludni...)
Vendég

Van magánéletünk! Csak én is átálltam arra, de ez még Dani előtt is így volt, hogy ha pl. délutános, akkor megvárom míg hazaér, sőt volt olyan időszak is mikor én mentem érte este kocsival. Ha éjszakás, akkor azzal pláne nincs gond.
Most hogy Dani már van a délutános szak úgy alakul, hogy kb. addigra végzek (gyerekjáték elrakás, rendrakás, fürdés, mosogatás) mire Ő hazaér. Megszoktam már, hogy így alakul. Egyelőre ennyi pihenéssel beérem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Akkor jó hogy az esték, éjszakák már legalább jobban telnek. Én ezen sem igazán aggódom, mert Dani változóan alussza át az éjszakákat, van hogy többször felkel, de van hogy csak reggel kíváncsi ránk legközelebb. Ezért is voltam úgy ezzel a kérdéssel , hogy lényegében mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerekhez kell éjjel felkelnem, mert így is úgy is kell.
Persze titkon reménykedek, hogy a 2. picur átalussza az éjszakát.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: ja, ha nálatok ez működik akkor az tök jó... nekem pont azért volt gáz, hogy Lilla nem aludt jól éjjel mert már elszoktam tőle és tök hamar beállt anno az "egyensúly". Mondjuk nálunk a nappali alvás vagylagos, valaki meg azt nem élné túl ha nap közben nem aludna a gyereke... (megjegyzem arany életem volt korábban amikor nappal is le lehetett rakni néhány órára... most meg max. ha csoda történik)
Vendég

Nálunk a nappali alvás megvan. Egyszer alszik 2 óra hosszat. Nekem erre is szükségem van, mert ilyenkor tudok egy kis rendet rakni a lakásban, főzni.... Olyan dolgok, aminél jó ha nincs ott a gyerek. Az hogy meg éjszaka felkel. Na bumm. Iszik egy kicsit, aztán már alszik is. Bár nekem ez azért rossz és ezért szeretem ha a férjem intézi, mert nagyon nehezen alszom vissza és olyankor hiába a gyerek mondjuk alszik 12 órát, az nekem ténylegesen olyan 6-7 óra. De már ehhez is hozzászoktam.

Neked nem megy most rosszabbul az alvás. Annyira várom már hogy vége legyen, mert iszonyat mennyire nem tudok pihenni. Forgolódom, itt fáj ott fáj. És a héten eddig minden nap 4-6 között hajnalban csak lesem a plafont. Egyszerűen nem tudok aludni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

gabrielldaniell. orulok, hogy ma jobb kedved van! tenyleg szentelj egy kis idot magadnak is, es ahogy csaki teszi passzold le neha a gyerkocot a nagyszulokhoz.

a szulokerek nekem nagyon tetszik. en kiprobalnam! de sajnos itt meg ilyen nincsen. :cry:

a temetes eleg erzelmesre sikerult, potyogtak a konnyeink. sajnaltam Tonyt, mert ugy kisirta volna magat, de hat a ferfias hiusag megakadalyozta ebben. a babam meg vegig mozgolodta a szertartast. nagyo kenyelmetlen volt szamomra az egesz. fapadok voltak.
itt a temetes is mas. hamvasztas volt, de utana nem mentunk ki a temetobe eltemetni, hanem vege lett.
azt kovetoen meg egy szallodaba mentunk enni es inni. ott viszont annyira jot rohogtunk, mert egy ismeretlen banya meg akarta fogni a hasam, de veletlenul a cicmet sikerult neki (pedig meg nem is lognak!) :lol: :lol: :lol: Tonyval majdnem beestunk az asztal ala a rohogestol.

KépKép
KépKép
mush589

Jaaa... és nekem azért se mindegy, hogy 1 vagy két gyerekhez kell kelnem... mert annyiszor kavarnak bele a mélyalvási fázisomba... (meg ugye Lilla amíg pici volt végig mellettünk aludt, ha éjjel megmukkant én félálomban kiszedtem a kiságyból, a mellemre csaptam és úgy aludtunk tovább reggelig... legtöbbször arra se emlékeztem másnap, hogy éjjel felébredt... a férjem meg észre se vette... ha viszont Lilla ébred akkor fel kell kelnem mellé... Na szóval én ezért parázok ennyire)

Fú... és el kéne kezdenem pakolászni, bölcsőmatracot, ágyneműt kimosni... csak mert még mindig nem csináltam semmit... Még gondolatban se pakoltam össze a kórházi csomagom...
Vendég

Mush!

Hát igen ez lenne a jó, ha a nagyszülőknél néha "otthagynám". De annyira ragaszkodom hozzá. Meg ők is olyan jövős menősek és nem akarom, hogy "teher" legyen a számukra. Emiatt ne tudjanak elmenni valahová.

Hát ez a cicifogás jól nézhetett ki. Legalább kicsit oldódott a hangulatotok.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csaki!

Hát akkor lassan neki kéne látni. Bár nem tudom hányadik hétben jársz, mert a várandós vonalzód nem látom.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Mush: sajnálom a mai napot, kemény lehetett :(...( de bevallom én azóta is itt röhögök a banyás sztorin :)))))

Gabi: na ja, engem se zavar ha alszik, olyankor szoktam nyugodtan híreket olvasni a nagyvilágból:) Takarítani, főzni (már amennyit) mindig akkor szoktam ha ébren van, hagy lássa mi történik... segíteni is szokott... (a konyhaajtóba felfüggesztett hinta az pl. életmentő tud lenni:)))) Elvileg 1 éves korig lenne jó de mi még mindig használjuk néha... (mondjuk nálunk Lilla mindig láb alatt van... amikor elkezdett mászni még lezártuk a nappalit de kb. 1 éves kora óta mindig körlöttünk sertepertél így elég nehéz lenne kizárni a házimunkából). Mondjuk érdekel, hogy ha jön a kistesó akkor ő is ilyen lesz-e vagy őt leköti-e esetleg ha Lilla játszik és azt nézheti...

Alvás: én is összetörten szoktam ébredni, nem véletlen, hogy ma is vettem egy párnát... folyton abban reménykedem, hogy esetleg megtalálom a nyugodt alvás titkát... Sajna a mi ágyunk ráadásul iszonyú pici (140cm széles) így nem tudom magam normálisan körbekeríteni és ez sokat ront a helyzeten... Na de azt a néhány hetet már féllábon is kihúzza az ember :)))))
Vendég

Holnap leszek betöltött 36... úgyhogy ideje lesz...

csak még nem tudom mikor... Tegnap itthon szenvedtem, semmi erőm nem volt pakolászni. Ma jóga, vásárolgatás, kolbászolás, utána esti szertartások Lillával. Most itt teázgatok a gép előtt. Holnap rohangálás dokihoz, fél napos kórházi várakozás stb. Ha mázlim van lesz délután 1-2 órám... talán. Szombaton jóga, talán délután lesz egy kis időm... Talán... Meg ugye úszik a lakás. Egyszerűen fogalmam sincs, mikor fogom utolérni magam. Valszeg soha :))))

Asszem elkezdek listát írni és akkor talán jobb lesz a helyzet...
Vendég

Én is kíváncsi vagyok, hogy hogy lesz a másodikkal. Dani is lábalatt levős fajta.
Nekünk széles ágyunk van. Igazságszerint, ha férjem nincs itthon éjjel akkor sokkal jobbakat alszom, mert akkor egyik szélétől a másikig gurulgatok. A pihentető alvás titka engem is érdekelne, de szerintem ezt nem mostanában fogom megtudni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Én is sokszor felírom az itthoni teendőket, mert sokszor elkezdek valami más esetleg nem olyan fontos dologgal foglalkozni.
Én pedig egy pohár hideg tej társaságában ülök itt. Rettenetesen ég a gyomrom. Már a torkomat is marja.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

csaki. tenyleg osszepakolhatnal lassacskan. :lol:

gabrielldaniell. nem kell hosszu idore. szerintem egy fel nap is segit hetente egyszer, azt meg a nagyszulok is kibirjak.
en pici koratol szeretnem szoktatni, hogy ott hagyom a nagyszuloknel neha egy picit, hogy ne essen ketsegbe, ha valamiert le kell majd passzolnom.
az biztos, hogy a banya oldotta a hangulatot. :)

aki iszik malnalevel teat:
hogyan kell adagolni? forrazni vagy fozni kell? es mennyit kell inni belole?
azt hittem ez mind rajta lesz a csomagolason, de sajnos nincsen.

KépKép
KépKép
mush589

Én kistesót is le fogom adni 6 hónapos korától a nagyszülőkhöz. Szokja. Lilla imád ott lenni, ez azért mégsem bölcsi... de legalább megszokja, hogy ha elmegyünk akkor vissza is jövünk érte így talán nem lesz olyan sokkoló ha majd oviba megy... Kistesó meg ugye 2 évesen már bölcsibe megy mad úgyhogy neki méginkább meg kell szoknia, hogy néha nem vagyunk mellette.

Nekem ez egyébként néha életmentő... fél nap gyerek nélkül... fuhhh :)))))))
Vendég

en szensavas asvanyvizzel ulok itt. :lol:

agy. szerencsere nekunk ket agyunk van, igy ha kenyelmetlen nekem apa mellett, akkor fogom magam es atvonulok a masikba, es ott korbe tudom magam bastyazni parnakkal.

KépKép
KépKép
mush589

Mi is néha otthagyjuk. Csak hogyha megyünk valahova és lehetőség van hogy jöjjön velünk általában visszük is. Inkább kisebb korában hagytuk náluk. Most hogy már nem ül meg a fenekén, ritkábban. Anyósnak sokszor fáj a lába (csipőficam) és nem akarom ezzel terhelni.
Szénsavas ásványvizet én már nem is merek inni. Hú mi lenne!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Búcsúzom tőletek! Lassan jön férj uram!
Jó éjszakát!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Megint elaludtam Barátok közt.. :?

Na a 2 gyerekes életre én is kiváncsi vagyok... Kicsit tartok is tőle, de majdcsak lesz valahogy. :) Ma pl. a lányom az ölembe ült, és elkezdett matatni a pólómban, közben mondja, hogy cici! Kérdezem: Mit csinálsz?? Erre ő: szopi! Jelzem, 6 hónapos kora óta nem szopik... :shock: Elképzeltem, hogy amikor Bence szopizik (remélhetőleg), akkor ő is követelni fogja...

mush:
Egy bögre(2.5dl) vízhez egy evőkanál a szottyadt punnyadt málnalevélből. Forrázni kell.

Kép
Kép
Kép
mágnes

megyek is aludni. hosszu volt ez a mai nap.
jo ejt!

magi:
naponta egy bogret kell inni?

KépKép
KépKép
mush589

hú én csak a szénsavasat tudom meginni..:)

Na nekünk ilyen gondunk nincs, nincs kire hagyni a gyerekeket, visszük mindenhová, igazi kis utazó, de szereti is, olyan, mint az anyja.. :) Kettővel már érdekesebb lesz... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

mush: igen, több nem kell

Kép
Kép
Kép
mágnes

Röff!

Kép
zölddisznó

egészségedre :)))
Vendég

Hát jó, akkor aludjatok.

Kép
zölddisznó

Én is itt vagyok még.

Vettem a kinaiban nagyon édes rugit..

Na mi van rajta? Hát zsiráf. :D

Illetve kész lettem a képpel amit festettem a mi kis babánknak,majd ezt is felteszem holnap :D

Zöldi, a vérvételben melyik érték utal vashiányra?

Kép
Kép
zsiraf8

Több is!

Puskáznom kéne, de lusta vagyok....
haematokrit, teljes vaskötő kapacitás (MCHC), haemoglobin, vörösvértest meg még van egy pár, de az sima vérképben nem szerepel.
Na muti, melyik csillagos neked?

Kép
zölddisznó

HCT hematokrit 35.20% határ 37-47
NEUT Neutrofil szám 8,33 határ 2-7.5
NEUT % neutrofil 77.5 % határ 5o-75
LYMPH lymphocyta 17.8o határ 2o-5o

Hát ezek, van ami több, van ami kevesebb..

MCHC, hemoglobin ok.
A többi jo :D

Kép
Kép
zsiraf8

A NEUTok és a LYMPH fehérvérsejtek, az nterhességben normális, hogy emelkedett - csak ugye az automata nem tudja, hogy állapotos a vér.

A haematokrit picivel határ alatt van csak, az pedig a vér vasszállító képességét jelenti, nem vészes, enyhe terhességi vashiányra utal.
Ha van elég vörösvérsejted, akkor pici vaspótlás elég.

Nekem is 0,35 a haematokritem, de már nem szedem a vasat, mert maci nagyon nem szereti.

Kép
zölddisznó

Uff, köszi Zöldi, a többi eredményem mind értéken belüli..
akkor jo vagyok vasügyileg igaz?

Néha olyan sáppadtnak látom magamat... :shock: De akkor betudom simán annak hogy keveset vagyok levegőn...

Ugy tűnik, mindenki alszik már, mindenkinek kevés pisi szünetes, jó alvós, szép éjszakát :D

Lassan én is lefekszem, de ugy bekajaltam, moccanni sem tudok... Pedig megfogadtam hogy lefekvés előtt már csak nagyon kicsit eszem.. :shock: De mindig elcsábulok..

Kép
Kép
zsiraf8

Egy kis vasat ehetsz azért, de nem gázosan alacsony az érték.
Megyek én is lassan.

Jó éjt!

Kép
zölddisznó

Hali! Van itt valaki?
Éjfél óta 7 percenként keményedek, kb 1 percekre.... így nem tudok aludni....

Nem tudom, menjek-e vagy ne. A dokinénim aszondta, ha elmegy a víz, vagy beindul a szülés menjek, mert hogy harántfekvéses a baba... de honnan tudjam, hogymost menni kell vagy nem... nem fáj...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

jól van... akkor legalább ti alszotok :)

asszem várok egy kicsit, aztán meglátjuk...
:roll:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

kati:itt vagyok,na mi ujság?remélem vissza aludtál és abba maradtak a keményedések....

én is szedtem vasat de nagyon elhuzodott tőle a mackó nálam is..20 percet ültem az illemhelyen mire kipottyant:D

jajj a tegnapi napom nagyon jo volt.apukám kényeztetett,megettem a reggeli csirkemelljét:D :oops: szánom-bánom....nah jo nem is,finom volt.é olyan gyönyörű virágot kaptam.:D

nekem is Hajni sokszor volt anyuméknál,de miota terhes vagyok nem mer elmenni.vagy félt,vagy valami belső ösztön.kijelentette hogy majd akkor alszik ott amikor születik a hugi,a többi napom apával csavarog...szegény papa meg hiába könyörög neki.. :o

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt!

Remélem mindenki jól aludt! Nem tudom mi van velem, de olyan mintha nem is lennék terhes, alszom, jókat eszek, és tényleg semmi panasz...

Kati mi van veled??????

Vas nekem még a szülés után is kell szednem, annyira alacsony... de nálam a Neo Ferro... valami vált be, attól nem fáj a hasam és minden ok alul is...

Gabriell remélem jobban vagy a tegnapi nap nem volt semmi, de ha nyugtat nekem is vannak ilyen napjaim...

Kép

Kép
dcili81

húú Kati!
Csak nem menned kellett????

nekem is mennem kell.. Az elműhöz balhézni... Aztán meg naaagy dm-es bevásárlásra. Megveszem a pelust is mindkét csemetémnek...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hű de gyömöszöl a kisfiam... :lol:

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Tegnap megnéztük a Madagaszkár 2-t, nem voltam elájulva tőle, de megható volt, hogy talán ez volt az utolsó családi programunk hármasban.

Nem aludtam valami jól, sokszor felébredtem, de mindig sikerült visszaaludni. Elvittem Zalánt iskolába, met a férjemnek korábban kellett bemennie, utána kimentem a piacra, jól bevásároltam.

Fáj a derekam, ráadásul tegnap előjött az aranyerem, és kezd fájdogálni. Külső aranyér, akkor jelentkezett először, mikor Zalánnal hazamentünk a kórházból annak idején.

Kati! Mi újság? Jobban vagy?

Üdvözletem mindenkinek: Laura

Kép
Kép
szeles4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?