Új privát üzeneted érkezett!

Lamme: ovi?! az izgi. Várja már Vivi? Jövő héten kezditek a beszoktatást?
Mit dolgozik a Tesód? Érdekes lehet színházban dolgozni. Mi pár hete voltunk a Vígszínházban nyílt napon, egy csomó helyre elvittek a kulisszák mögé. Nagyon élveztük, bár gondolom össze sem hasonlítható azzal az érzéssel, amikor mindenki pörög vagy éppen megy az előadás. Igy egy kicsit hiányzott belőle a hangulat (vagy talán nem ez a jó szó).

Én is digitális scapbookot csinálok, így könnyebben javítható, ha elrontok valamit :D

Kép
Kép
cosmopolita

Pannaanya cuki lányaid vannak, Panna igazi kis gézengúz!
És olyan nőci!!!!!!!!!! :D :D :D Gyönyörűek! :)

Lamme Húúú, megkezdődik a nagylánynak az élet!
Remélem nagyon fogja szeretni ! :D
Lehet, hogy időváltozás hozta ki a rossz alvást a csajszikádnál?
Igyekezz ma időben lefeküdni....minden eshetőségre fel kell készülni...:)

Ma voltam a dietetikusnál....Elláttak tanácsokkal, táblázattal, számolási technikákkal....
Napi 150g szénhidrát-diétát javasoltak+vércukor mérést.
Meghogy jövőhéten menjek vissza a diétás naplómmal (!!!!)
Nincs nekem erre időm! :wink: :D
Betartani betartom, de nem veszem véresen komolyan a "megszorító" intézkedéseket!:D
Nem is volt valami szimpi ez a Zsirai doktor.... :roll:

Ja, amúgy utsó évem vészelem a főiskolán, pedagógiát tanulok és gőzerővel készülök a szakdogám megírására, mert a köv. félévben igen sűrű időbeosztásban fogok élni... :lol:

Cosmo, Vumenke jó, ha az ember kreatív és kiéli ebbéli igényeit...Én csak csodálni tudom az ötletes embereket.Ez a program csak szárnyakat adhat a képzeletnek! :D

damara

Sziasztok!

Csajok alszanak, jupi, jupi :lol: :D:D Itt volt az ideje, lefárasztottak ma szépen :D:D

Cosmo: Úgy van, hogy a tesóm a Vígszínháznál dolgozik, aminek kamaraszínháza a Pesti Színház, és ő ott színpadmester helyettes :D Ha majd lesznek scrapbook képeid, akkor egyet-kettőt megoszthatsz majd velünk :wink:
Igen, jövőhéten kezdjük a beszoktatást az oviban :D Reményeink szerint az elég is lesz, vagyis annak kell lennie. Várja ő is, de szerintem nem igazán fogja még fel, hogy mit is jelent igazából. Borzasztó sokat beszélünk róla, mindig pozitív dolgokat hangsúlyozunk ki, hát, majd hétfőn referálok :D:D

Damara: Nem tudom, hogy mitől lehetett ez a rossz éjszakánk. Talán a hűvösebb idő, az óraátállítás, esetleg éhes volt, bár ezt kétlem, mert jól belakott vacsira :D Kitartást a diétázáshoz, és a naplóvezetéshez is :D:D Én csak annyira ismerem a Zsirait, hogy egy-két uh-t ő csinált.

Oroszági: Neked akartam még írni a Laktoherbről. Ne vidd be szerintem a kórházba... Van itt a Babaneten egy Nadimo nicknevű emberke, aki a régi MÁV-ban volt csecsemősnővér. Ő mondta (és azt hiszem az én tapasztalatom is őt igazolja), hogy addig nem ajánlott tejserkentő "szereket" alkalmazni, amíg a tejtermelés nem indul be magától. Szóval hagyni kell, hogy a szervezet dolgozzon, hagyni kell neki 4-5 napot, hogy a hormonok és a baba szopizása meghozzák az igazi tejbelövellést. Ami még fontos, hogy egyszerre csak egyféle tejszaporító dolgot használj, mert kiolthatják egymás hatását. A homeos szereket pedig csak kúraszerűen használd, és ne folyamatosan. Tök bonyolultnak tűnik amúgy a szoptatás, de vedd lazán, mert nem olyan vészes :wink: Néhány hét, és az lesz, hogy cici elő, baba rácupp :D:D Amire még számítanod kell, hogy az első két-három hétben eléggé fájni fog a mellbimbód. Erre is vannak trükkök, ha gondolod, akkor a többiek, és én is tudunk ötleteket adni :wink: Én azt tanácsolom, hogy akármennyire fáj is, szívd a fogadat két-három hétig egy-egy rácuppanásnál, de ne használj bimbóvédőt. Ahogy hozzászokik a melled a nyelvdörzsihez már nem is lesz semmi gond. Viszont a bimbóvédő csak macera mindenkinek, főleg a babának. Persze indokolt egyes esetekben, de ez nem olyan eset :wink:
lamme

lamme köszönöm a tanácsot és persze szívesen fogadom mindegyikőtöktől az ezzel kapcsolatos tapasztalatokat. Csak azért gondoltam bent inni mert a barátnőm is itta rögtön és rengeteg teje van, de lehet hogy amúgy is lett volna.
Fürdés után dörzsiztem a türcsivel a bimbóimat, hát nem kellemes.

Számolgatom mennyi van hátra, de már belezavarodtam, mert ha nem tudnám mikor lettem terhes akkor kellene a menzeszes 40 hetet számolnom? és ha tudom akkor csak 38 hetet?

Kép

Kép
oroszági

Szia mindenki!

Tényleg jól tud esni, ha hiányoltok. :oops: :wink:
Szüleimnél voltunk másfél hetet. Isteni volt! Családozás, jövés-menés, lazulás. És Panni mindezt remekül tűri, az alvási ritmusa sem változott. Erről álmodoztam, ebben reménykedtem! Nagyon klassz együtt csavarogni! :lol:

damara - Ahogy lamme írta, valóban nekem is kialakult a gesztációs diabéteszem. 28. heti eredményem 7,8 lett, ezért dokink ismétlést kért és két hét múlva már 8 lett. Így Zsirai, Honvéd, keddi jelenések... Gyűlöltem! Egész napom ráment. :evil: Vettem egy füzetet, be is osztottam, hogy rendszerezve össze tudjam foglalni, hogy mit, mennyit, mikor eszem, de nem kerültt bele semmi. Soha nem is kérték. Valószínű azért, mert hétről-hétre mindig rendben voltak az eredményeim. Szülés után azonnal nézték az enyémet és a kislányomét is, minden rendben volt. Ne csinálj nagy ügyet belőle. Én 1 hétig számolgattam a szénhidratot, macerás volt. Aztán "csak" annyit ettem, hogy épp nem laktam jól és kerültem az édességet. Na ez nagyon nehéz volt. :oops: De megérte, mert egy dekát nem híztam! És mindketten egészségesek vagyunk! Ne izgulj te sem! Szerintem menj pár hétig és ha minden eredményed a referencia tartományon belül lesz, akkor nyugi!

lamme - Hajrá harmadik! :wink: Tök jó lehet egy nagy család! Én is erről álmodozom. A napokban be is jelentettem, hogy szívem szerint négyig meg sem állnék. :oops: De félek, hogy nem fér bele az időbe. És persze jó lenne tudni előre, hogy mindig mindent biztosítani tudnék nekik.

Még írni szeretnék, de mennem kell, mert Panka követel. 4 gyerkőc esetében nem tudom hogy jutnék nethez... :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Újra...

Betti - Tanmeséd komolyan hangzik, örülök, hogy jó a vége. Szabibaba szépen fejlődik? Jöhetnének róla is képek.

Cosmo - Örülök én is, hogy hallok Rólad és annak is, hogy gyógyulgatsz!

Kriszta - Fülbevaló belövésnek én is majdnem neki ugrottam, de titokban szerettem volna, meglepi apunak. De sajna ő keresztbe szervezett :? , így csúszik az első kozmetkus látogatásunk. Sajna nekem nincs luk a fülemen, mert mikor nagylány lettem (13évesen) akkor lőttik ki, de semmit nem bírt és minden fémtől, aranytól begyulladt és kisebesedett, így benőtt. Kislányomnak nagyon szeretném ezt megadni, ami nekem kimaradt. Ti hogy vagytok?

vumenke - Érdekes! Nekem is hobbimá vált a kenyér sütés! Reneteg receptet találok, de nem mind sikerül. Nagyon izgatna az olivás, sajtos, csokis kenyér! Ha van tuti recepted, ami már bevált, szivesen fogadom. :wink: Szépek vagytok!

Pannaanya - Gyönyörűek a csajok! :)

oroszági - Mindjárt szülsz! Engem is meglepett, hogy már mindjárt finis! Kitartás! :)

Már Panni is 3 hónapos! Olyan hihetetlen! És olyan csodálatos a fejlődését követni napról-napra!

Kép
Kép
pepitanna

És végezetül két kedvenc kép:
Kép
Kép

Kép
Kép
pepitanna

Most csak gyorsan visszaolvastam, de majd holnap reagálok, mert késő van és áálmos vagyok. Hoztam egy képet, szerintem tündéri, ma esti "fürdés" (eltört a kád, ideiglenesen ebben fürdött ma kiscsajszink) Kép
vumenke

Sziasztok!

Pepitanna köszönöm az infokat, nekem otthon kell mérnem a vércukrot, már a 3 napja diétázom, sóvárgok rendesen a sport szeletemért, de a nem zabálást elég jól vészelem....Sokszor elkeseredem, de az lebeg csak előttem, amit te is írsz: nem hízom el! :) és már csak 2.5 hónap.....
Gyönyörűszép Panni, az a tiszta, rózsás bőre.... :D

Alizt is megdögönyözném szívesen!!! :D :lol: :lol:

damara

Fülbevaló! De jó, én sajnos ebből is kimaradok, bár magamat nem kíméltem és van 4 is egyszerre. Az 5.-et nem jó helyre lőtték így azt hagytam benőni. Ma megyek fodrászhoz, legalább ennyi jó történjen ma, már az eső is esik :(
Én is dögönyözném ezeket a kis husikat, annyira szépek a lányok!

Kép

Kép
oroszági

Lamme: majd teszek fel képet... egyszer... egyelőre már minimum 4x terveztem át a borítót és még mindig nem tetszik... ja és a többi oldalhoz még nem is kezdtem hozzá :? De ha végre alkotok valami normálisat akkor szívesen megmutatom.
Melyik nap lesz a szülinapi buli?

Pepitanna, Vumenke: tündériek a csajok!!!!

Oroszági: lassan neked is kezdődik a heti CTGre járás. Majd mesélj holnap UH után.

Damara: kitartás a diétához. Én nem is tudom mit tennék... az akaraterőm gyakorlatilag 0. Régen nem is szerettem az édességet, de mostanában hihetetlenül rákattantam (na persze, meg is látszik). Mondjuk ha a baba miatt muszáj, akkor az ember bármit megtesz.
Csabi várja a kistesót? Kérdeztétek, hogy Ő mit szeretne, fiút vagy lányt?

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Köszi a szülinapos jókívánságokat :D

Cosmo: túrótorta: nyami, én imdom a túrós sütiket :) nem lehet könnyű úgy csinálni vmit, hogy te nem szereted, én pl. nem tudnék diós sütiket csinálni.
Azért sok enegiám nincs, csak folyton nyüzsgök, sok mindent szeretek csinálni. Csak néha nehezen viselem, hogy már sokkal kevesebb időm van mindenre :)) Persze Aliz kárpótol egy csomó mindenért :)
Scrapbookos műveket majd tegyél fel, ha úgy gondolod... ;)
Kriszta: ma kezembe akadt a Nestlé bébiételes katalógua, és elképedve áttam, hogy mennyi mindent lehet már adni egy 4 hónaposnak :) nem is gondoltam volna. Remélem, ha eljutunk oda, hogy kóstolgasson Aliz, nem lesz nagyon ellenálló...
Sütőtök hogy jött be Eszternek?
Öltözködni mi kiscsajunk sem szeret, különösen azt utálja, ha valamit áthúzok a karján (pulcsi, kabát), meg a sapka nagy mumus...
Irigykedek Eszter nyugodtsága miatt, mi eléggé küzdünk megint (még mindig). Éjjelente 2x tuti kel, meg pár napja napközben még negyed órát sincs el egyedül. Ma délelőtt a babakocsiban is visított, úgyhogy 100 m után visszafordultunk úgy, hogy bal kezemben Aliz, jobb-bal toltam a kocsit, nem tudom, mi baja volt...

Damara: ez a diétás mizéria horror lehet! Nem irigyellek... suli mellett még nehezebb lesz erre figyelned :( Neked is hetente kell majd menned kontrollra?

Ági: szerintem se kezdj el inni/szedni semmilyen tejserkentő cuccot a tejbelövellés előtt, mert iszonyú fájdalmas "élményben" lesz részed! Amit tehetsz a kh-ban az az, hogy egész nap cicin tartod Gyurikát + fejsz + pihensz és min. napi 3 l folyadékot iszol... így nem lesz gond, bár a legtöbb embernek így is csak a 3. napon kezd teje lenni (nekem is). Legtöbb baba kibírja addig kaja nélkül a tartalékaival, Aliz már másnap éhen akart halni, így kapott tápszert. Ettől nem kell megijedni, nem szokik rá (Aliz kb. 1 hétig kapott, utána mindig volt neki elég).
Fülbevaló: én anno magam fúrtam ki magamnak előre láng fölött sterilizált biztosítótűvel ;)) 8) :lol: ma már nem merném :D

Pepitanna: van egy halom receptem, én Emargit oldaláról szedem a legtöbbet. Most épp az öregtésztás kenyérke sül :)) de ajánlom a Hokkaido kalácsot is, egymás után (2 nap alatt) 3 adagot sütöttem ;))
Panni édes kis pihepuha cica! :))
vumenke

Cosmo Köszi az együttérzést,sajna az én akaraterőm sem 100%-os, de olyanokkal ijesztgetett ez a Zsirai, hogy inkább jobbnak láttam betartani a diétát. :cry:

Csabi eleinte ki akarta vágni a kisbabát az ablakon, mert neki nem kell olyan, van a szomszédba is kisbaba, majd avval játszik.
De amint telt az idő, nagyobb lett a pocak, látta az uh-n és mondtuk neki,hogy neki is kukija van, hát akkor az ő hozzáállása is más lett.
Majd ő fogja bepelenkázni, megmosni a haját, stb...
Rosszabb napjain pedig fenyegetőzik: Ő nem szereti a kistesót és nem is fogja bepelenkázni, sőt! "majd jól szétvágom a fejét!"
Na persze ezen mi meg vihogunk, de hát ki bírja megállni, hogy ne?
Amúgy már kezdi elfogadni.Ő is fiút akart (választott volna) mint az apja... :cry:

Én is kíváncsi vagyok ám az alkotásodra, ha kész... :D

damara

Csajok szurkoljatok, holnap reggel 9 órára szájsebészeti műtétre megyek. Kiderült hogy ciszta van a fogamnál, így azt el kell távolítani. Tegnap betömte a fogorvosom a fogamat, holnap meg műtét. Nagyon félek, még soha nem voltam ilyenen. :cry: Szorítsatok Nekem hogy ne fájjon. Előre is köszi. Holnap majd jövök este.
toldikrisztina

toldikrisztina gondolok Rád, a férjem is pont bent ül a fogászaton!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Pepitanna, Vumenke: Nagyon édesek a lányok :wink:

Vumenke: Magadnak szúrtad ki a füled??!! :shock: ÁÁÁÁ :D :D Te aztán bátor voltál!! Én csak a hajamat vágtam le egyszer :D:D Ahhoz képest elég jól sikerlült :D:D

Cosmo: Nov. 9-én tartjuk a szülinapokat. Akkor lesz Niki egyéves, és az elsőt mindenképpen a napján szeretnénk tartani. Vivinél is így volt, pedig az hétfőre esett. Most szerencsnésebb a helyzet, mert hétvégi nap. Tegnap megrendeltük a tortákat is :D Egy nagyon fincsi cukrászdából, ami igaz kicsit drágább, mint az átlag, de abban már mindkétszer csalódtunk, ahonnan eddig Vivinek rendeltünk (pedig elég ismert cukrászda....).

Kriszta: Drukkolok neked nagyon! Apósom tegnap volt szájseben, úgy nézett ki a feje, mintha szétverték volna, meg volt dagadva, vörös volt. Azt hitte, hogy az egyik foga, de aztán kiderült, hogy csonthártyagyulladása van :shock: Küldök mindjárt privit neked :wink:

Oroszági: Mi volt tegnap anyós szülinapján? Férjednek is jobbulást!

Damara: Egy szobában fognak aludni a srácok? Nekünk olyan nagy dilemma volt ez, meg voltak megkötéseink a külön szoba ügyében, mivel akkor még élt apukám (velünk lakott), de utólag visszagondolva most is így csinálnánk :D Mármint, hogy az első hónapokban velünk, aztán együtt a gyerkőcök :D Olyan aranyosak, ahogy vigyorognak egymásra az ágyban fekve, meg "dumálnak" :D Persze amikor alvás helyett csinálják, akkor nem tudok egyértelműen örülni ennek :D:D, de annyira cukik azért :D
lamme

Vumenke Kenyérsütőt használsz, vagy magad dagasztod és sütőben sütöd a kenyeret? Nagyon ügyi csajszi vagy! :)
Lehet, hogy hetente kéne bejárni cukorkontrollra,de telefonon is le lehet zsírozni, nem? Ha már otthonomban kell vércukrot mérni.....
Tegnap ez is megtörtént :P Kaja előtt 3,9 és utána 1 órával 4,9-et mértem.
Szerintem ez full jó! :)

Tényleg, Ági, milyen volt anyós buli? Nem is meséltél!!!
Amúgy változtak valamit a hétköznapok? Van már kedved dolgokhoz, vagy még mindig nyűgös vagy?Nem baj, az lebegjen a szemed előtt, hogy nincs már sok idő hátra! :)

Lamme A közös szoba, vagy külön szoba óriási dilemma jelenleg!!!!
Csabit próbálom szoktatni a szobájába, ahová már a kiságyat is átvittem, hogy majd milyen jó lesz együtt nekik...
Ám én éjszakánként nem szeretnék a két szoba között csattogni, főleg, ha a pici rossz alvó lesz.
De ha mindnyájan 1 szobában alszunk, akkor meg nem férünk el!!! :cry: Na, most kéne nagyon okosnak lenni!!! Vagy majd az aktuális szitu megoldja a problémákat?

Kriszta Gondolok rád én is, de szerintem már túl vagy az egészen! :)

Képzeljétek reggelente alig bírok megfordulni az ágyban, olyan nehéz a hasam, mintha telepakolták volna B30-as téglákkal! :cry: Szabályosan érzem a császármetszés helyét, sokszor deja vu-m van, totál olyan a fájdalom, mint császár után másnap. Hogy legszívesebben kiiktatnám a hasizmot, mert minden mozdulat ahhoz köthető!!! :cry: :cry: :cry:

damara

Vumenke: igen, kicsit fura, hogy nem tudom milyen ízének kell lennie a sütinek, de azért megoldom vhogy. Igazából magamtól találom ki ezeket, nem kérik tőlem. Némelyik süti olyan szép, hogy kénytelen vagyok megcsinálni Én már csak ilyen zizi vagyok :lol:
Ma is sütöttem és voltam olyan béna, hogy kicsit megégettem a kezem. De ezt legalább szeretem is!

Én egy ideje nem hordok fülbevalót, szerintem már zavarna is.

Damara: jókat mosolyogtam én is Csabi beszólásain. Kis idő és biztosan megbékél majd a Tesóval. Sógorom fiai is nagyon jó testvérek lettek, pedig pár hét után ott is megkérdezte a nagyobbik, hogy: oké, oké, aranyos, de mikor megy már haza?! :D Ma pedig már visz a kicsinek haza még az uzsonnájából is.

Sajnálom, hogy fáj a sebed :(

Megértem, hogy betartod az utasításokat és ügyi vagy, hogy ilyen jól megy! Zsirai nem tartozik a kedvenceim közé :roll:

Oroszági: délután mész dokihoz?

Lamme: szerintem is megéri kicsit többet költeni a tortára, amíg sógornőm volt a szülinapokon a torta felelős, mindenki rettegve várta a napot. :D Majd tegyél fel képeket az ünnepeltekről!

Kriszta: remélem, minden simán ment és már jól vagy!

Kép
Kép
cosmopolita

Kriszta - Remélem már túl vagy a kínzáson és minden rendben és nem lesz folytatás! Kérünk szépen fülbevalós képet! :wink:

vumenke - köszi az oldalt, tök jó! Na adjunk a kilóknak! :roll:

damara - Tök jók az értékek! Csak így tovább! Baromira irigyellek, ha megúszod "csak" ennyivel, mármint az otthoni méréssel és telefonon egyeztetéssel. Hát, tényleg nagy dilemma már két szülő, egy gyerkőc esetében is az együtt vagy külön alvás kérdése. Főleg akkor, ha érkezik egy negyedik lakó! Édes lehet Csabi kicsi lelke a kistesó kérdéssel szemben. Elgondolkodtató.
Jaj! Rosszul hangzik ez a hasi panasz. Dokival nem kéne erről beszélni?
Mi 53 négyzetméteren sakkozunk, de a kisszoba mindannyiunké. A nagyobbik az a nappali és konyha egyben, kicsit szerencsétlen megoldás már hármunkank... Na majd költözünk tovább. :)

Betti, Pannaanya - Merre vagytok?

lamme - Majd kérünk szépen gyerty fújó képet is! Ha jól emlékszem, akkor Neked most jön a XXX? :wink: Majd írj arról is, hogy érzel e változást! Éljen '78!

Lányok! Panni este 9kor elaludt, 4kor kelt kajcsizni, majd 7-ig tovább aludt. Két óra játszadozás után újra beverte a szunyát. Már 4 és fél órája! Rájuk is hat ez a hülye idő?!

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok!

Babával minden rendben, kicsit nagyobb az átlagnál. Az uh-n nekem is kezdték mint Bettinél hogy nem vagyok-e cukros és 3szor is megmérte. Sajnos a Streptococcus-t én sem úsztam meg, most mutatták ki. 2 hét múlva már CTG-re is mehetek, ezt már vártam! Most ledőlök egy picit mert nagyon roszul aludtam és az idő is megvisel.

Kép

Kép
oroszági

damara vettünk egy üveg italt, de azóta sem adtuk oda, sztem a férjemnek nincs ínyére átmenni, előtte mondtam neki hogy gyomoridegem van ettől az egésztől, lehet hogy ezért sem kapkodja el, pedig már túlestem volna rajta. Holnap megemlítem neki hogy essünk már végre át ezen is.
cosmopolita reggel voltam, 9:45-re mentem be utána még nem jöttünk haza azért jelentkeztem később.

A kenyérsütést én is szeretem, géppel szoktam, de most hogy nincs még összerakva a konyha hanyagolom.
Iszonyat milyen álmosság van ma rajtam, érdekes Gyurci is sokat aludt ma odabent, csak evéskor jelezte, hogy finom amit eszem :)
UH-n megkérdeztem van-e haja és a tarkójánál lebegett neki, annyira kíváncsi vagyok rá hogy milyen a valóságban, már semmi másra nem tudok gondolni csak magunkra, a kedvem is jobb azért, izgultam nehogy visszaforduljon a fejfekvésből, de persze simán meglehet mondani mivel rugdos így felesleges volt, mert a lábai vannak az égnek. :)

Kép

Kép
oroszági

oroszági: szuper, hogy minden rendben van a babával :-) súlyt kérdeztél? Vagy csak annyit mondtak, hogy picit nagyobb? Sajnálom a streptot :(
Ne idegeskedj az ital miatt, mondd a vizsgálat végén, hogy szeretnéd megköszönni az eddigieket és nyomd a kezébe. Nem ciki, csak egy pillanat az egész, nem kell túlragozni. Mondjuk először én is hülyén éreztem magam :lol:

Kép
Kép
cosmopolita

Ági - Nyugi, Gyurikának már nincs sok helye a forgásra, valószínű már fejen állva marad :D
Panninak most sincs sok haja, ami van, az is a tarkóján!

Képzeljétek! Pankó végig aludta az éjjszakát! Eddig sem panaszkodtam, de most nagyon kipihenten, boldogan ébredtünk! Fél 10-től negyed6-ig! :D :D :D

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna! csak így tovább!
Kívánok neked sok szép végigalvós éjszakát!!! :D
Lehet, megfogadom a tanácsod és beszélek a dokival,mert a mai reggel is úgy kezdődött,mint az előző, sőt!!!! mostmár az éjszakai pisiléshez felkelés is ugyanolyan fájdalmas!:(:(:(

Ági Ne idegeskedj, próbáljátok lezavarni egy fél órában az ajándékozást!

Képzeljétek!
A diétának köszönhetően az 5 nap alatt lement 3 kg!!!!!!!!! :lol: :D :D :D :D
Hihetetlen boldog vagyok! :lol:

damara

cosmopolita súlyra annyit mondott dokibácsi, hogy 2.5kg lehet. A feje nagy meg a mellkasátmérő és a talpa is, de ahogy nézegetek táblázatokat sztem pont jó.

A strepto-ról viszont semmi hasznosat nem találok, mitől van és tényleg annyira kell majd figyelni a babára születése után is?!?!
Ez egy kicsit aggaszt. Tudtok erről vmit?

Kép

Kép
oroszági

Oroszági: azt hiszem félreértettem az italos sztorit :lol: :oops:
A 2,5 kiló az már szép súly :wink:
Streptoval kapcsolatban szerintem majd Lamme tud segíteni, ha jól emlékszem neki is volt... bár ma már félek bármit is írni :roll:

Damara: Gratulálok a fogyáshoz! :wink: Borzasztó lehet, hogy ennyire fáj a sebed, remélem a doki tud valami tanácsot adni!

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Pepitanna: Gratula az átaludt éjszakához :D Csak így tovább Pannika :D

Damara: Szerintem is sürgősen beszélj a dokival. Nem hiszem, hogy a hegnek ennyire szabadna fájni :shock:

Oroszági: Igen, jól emlékszik Cosmo, nálam is találtak strepto-t :? Először priviben akartam írni róla, de inkább itt próbálom összefoglalni a lényeget, hátha segítek vele másoknak is.
Az, hogy mitől van, nem igazán lehet tudni. Ami fontos, hogy ez nem szégyen vagy ilyesmi!!! A dokink mondta, hogy a nők kb. 10-20%-ánál van, szóval elég soknak, és egyszerűen része a hüvelyi flórának. Ez legtöbbször tünetmentes, esetleg bővebb folyást okozhat. Sajnos 100%-osan nem lehet kiírtani. A "mennyisége" változik, hol alacsonyabb, hol magasabb számban van jelen. Ez nem betegség!!! Nem is szoktak vele alapból foglalkozni, mert "csak" egyetlen esetben jelent problémát, terhesség, ill. szülés alatt. Ez az egyetlen "fertőzési" lehetőség, sajnos ez ugye a legszarabb :? Éppen ezért a szülés alatt kapsz antibiotikumot infúzióból. Ez nagyon gyorsan eljut egyrészt a babához, másrészt nálad is nagyon gyorsan minimálisra csökkenti a baktérium csíraszámát. Így gyakorlatilag semmi esély, hogy a baba megfertőződjön!!! Alapesetben is nagyon minimális, 1-2% az esély a fertőzésre, amit az antibiotikum még tovább csökkent. Szóval ne idegeskedj, nem lesz semmi gond!!! Sajnos azonban tényleg figyelni kell a babára, mert az első három hónapban alakulhat ki fertőzés, agyhártyagyulladás. Jelek, amikre figyelni kell: tónustalan, sikítva sír, vagy másképp sír, mint egyébként szokott, esetleg nyöszörög, hány, hirtelen belázasodik. Ezekben az esetekben sürgősen orvoshoz kell vinni, és jelezni, hogy strepto-ra gyanakodtok. Inkább legyen egy felesleges kör, minthogy baj legyen, mivel a strepto fertőzés nagyon gyorsan lezajlik! DE!!!! Nem szabad, hogy minden percben aggódj!!! Élvezd majd a gyönyörű kisbabád :wink:
Ami még fontos!!! A legeslegjobb az lenne, ha a gyerekorvos szülés után venne orr, torok és fül váladék mintát, amit tenyésztésre küld, és 1-2 nap alatt kiderül, hogy a baba fertőződött-e vagy sem. Sajnos ezt sok gyerekdoki nem tartja elég fontosnak :( Ugyan ez sem lenne 100%-osan biztos, de ha pozitív, akkor sürgősen el lehet kezdeni a baba antibiotikumos kezelését.
Ha van még kérdésed, akkor írj nyugodtan, megpróbálok rá válaszolni.
Van itt a babaneten egy strepto-s topik, ott is rengeteg hasznos infót találsz, egy házaspár segít, akik sajnos érintettek, az első babájuk beteg lett a strepto miatt. A férj orvos, így ő végképp sokat tud segíteni, de a felesége is nagyon penge már a streptoban.
lamme

Oroszági: Még a strepto-hoz. Az első 24 óra a legkritikusabb, a csecsemősök és a gyerekdokik elvileg fokozottabban ügyelnek a strepto fertőzött anyukák babáira. Nikinél láttam, hogy a kartonjára rá is volt írva csupa nagy betűvel. Fontos még, hogy a terhes kiskönyved borítójára jól láthatóan írd rá, hogy STREPTO + , így rögtön látja bárki, hogy mi a helyzet. Nekem anno még a dokink írta rá rögtön a + lelet után. Nekem aztán volt negatív leletem is, de dokink mondta, hogy az már igazából mindegy, hogy negatív, mert ha már egyszer pozitív leletem is volt, akkor én már mindig is annak fogok számítani :?
lamme

lamme köszi az információt, most nagyon elkeseredtem, az az 1-2% is sok most nekem. Dokink ráírta rögtön a könyvemre hogy hordozó vagyok. eddig nem is mondtuk senkinek hogy hogy jártam, nem akarom, hogy emiatt mások is aggódjanak, főleg a szüleim. Gyerekorvos a kórházban lévő és neki kell szólni? Jövőhéten elmegyek az ittenihez is, megkérdezem mit tud erről.
Annyira jellemző ez is rám, ami mással nem történik meg az velem igen, de minden téren megjárom. Pár nap és lelkiekben felkészülök,
megpróbálom összeszedni magamat! :cry:

Kép

Kép
oroszági

Hát Csajok én már teljesen kivagyok! Most meg kijött az aranyerem ami még sosem volt! Pár napja éreztem hogy vmi nem stimmel odalent, férjemnek is szóltam erre most meg ez!
Mi jöhet még!??!! :shock:
és mi a frászt kell vele csinálni??

Kép

Kép
oroszági

Oroszági: Jaj, ne haragudj, hogy megrémisztettelek a strepto miatt :( Nem ez volt a célom :( Tudom, hogy ez az 1-2% is sok, hidd el, tudom, hogy min mész keresztül :( De nem lesz semmi baj. Nekünk a doki azt mondta, hogy jobb így, hogy kiderült, mert így tudják kezelni, nem lesz semmi gond. És igaza van. Álnegatív eredmény simán lehet, és azoknak a kismamáknak nem lesz antibiotikum, pedig lehet, hogy amúgy ők is hordozók, csak a tesztkészítés idejében nem volt annyi csíraszám, amit a teszt érzékel.... De hát nem adhatnak mindenkinek automatikusan antibiotikumot...
Igen, a kórházi gyerekorvosra gondoltam, vele lehetne esetleg konzultálni, hogy miként szeretne eljárni a babával, de majd a házi gyerekorvosnak is szólni kell, hogy ő is ennek megfelelően álljon a babához.
Az aranyér ügyében nem tudok sajnos tanácsot adni. Engem szerencsére elkerült, vagy legalábbis nem vettem észre. Amit tudok, hogy langyos vízben kell ücsörögni néhány percet, ez enyhébb esetben segít. És ez kismama barát is :wink:
lamme

Ági!

Próbáld meg a Mastu krémet aranyérre, de ha már a gyógyszertárban jársz, érdeklődj más krémek után is, amit kismamik is használhatnak,mert sajna nem tudom, hogy a Mastu-t lehet-e....
Mindenesetre erre esküsznek sokan a környezetemből!

A strepto miatt tényleg ne aggódj, légy pozitív és csak azt sugalld magadnak, hogy nem lehet semmi baj!!!
Mert nem is lesz!!!Fel a fejjel, nem szabad letörni, ez is csak átmeneti állapot és lehet, hogy nem is olyan nagy a baj, mint te azt gondolod!

damara

Sziasztok!

Gyors bekukk! Köszi, hogy hiányoztam, igazán jól esik. :lol:

Pár szóban rólunk: Képzeljétek 1 hónapos Szabi!!!! És hatalmasat nőtt. Fürcsinél mérjük majd csupaszon. Csütörtökön is mértük, makkor tültütte a 4 hetet és 4680 g volt! 3500-al jöttünk haza! Már nagyon ügyesen tartja a fejét és már vannak olyan időszakok, amikor sírás és evés nélkül van ébren. Ilyenkor vagy engem nézeget miközben maszírozgatom a nyakát, ő meg élvezkedik vagy a kiságya fölé akasztott lepkéket. Persze ezt még elég hamar megunja, de nagyon élvezem. Ma először utazott autóval és nagyon jól bírta. Végigaludta az egész bevásárlát.
Néhány napja szedem a More Milket, talán az segített. Szabi most már simán megeszi a 100-120-akat, attól függően, hogy mennyire éhes. Ennek átlagosan a felét tudom adni tejciből, a többi táp. Persze egy csomót bőgtem miatta, ami szintén nem használt, de mostanra már túl vagyok rajta. Beletörődtem, hogy ennyire képes a szervezetem. Fel nem adom, iszok mint egy ló, fejek, próbálozunk mindennel, megkapja az utolsó cseppeket is.
Képek a vonalzóm alatti linken naponta frissülnek!!!! :lol:

Ági - Szerintem kaklulálkd bele azt is, hogy netán úgy jársz mint én. Szerintem én attól akadtam ki a legjobban, hogy arra készültem, hogy minden szuper jó lesz és tök jól fog menni a szopi, a tej belövell, ahogy kell. Nem így lett és ettől nagyon kiborultam. Aranyér: Nekem szüléskor jött ki, de nagyon durván. A Reparon krémet és kúrot használtam először, aztán a kórházban adtak vmi csodakúpot meg borogatást rá és az vált be a legjobban. Azt sajnos nem lehet gyógszertárban kapni, de kaptam egy párat itthonra is. Most már jó! :wink:

Pepitanna - A vérnyomásmérőt mikor tudnám visszajutattni neked? Összefutunk valamikor? Mi még eléggé spotnán működünk séta ügyben is, de azért igyekszem. Panna nagyon cuki!!!! Gratula az éjszakához!

Lamme, Vumeneke - Gyönyörűek a csajok!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty Hihetetlen, hogy nőnek ezek a gyerekek!
Már 1 hónap? jujj!!! :o
Szabi szépen fejlődik, néztem a képeket, nagyon cuki!!! :D

Ági Ne felejtsd ki a kórházi pakkból a Garmastan krémet!
Minden szoptatás után kend be a bimbódat és nem fog kisebesedni!
Ez egy gyógynövényes krém és a csecsemősnővérek mondták anno, hogy ez a legjobb krém és a babának sem árt, ha a szájába kerül!

Pepitanna Mondd már el nekem légyszi, hogy mi értelme volt a heti rendszeres személyes látogatásnak Zsirainál? Mi újat tudott mutatni hétről hétre?
Nem ellened szól a kérdés, csak ma igencsak fel...szta az agyamat! :twisted: :twisted: :twisted:
Kért tőlem egy diétás napló vezetést+2 naponta otthonomban vércukor mérést.Ma felhívtam tisztességesen, hogy megmondjam az eredményeket, és közöljem,hogy kutya bajom, folytatom a diétát és akár el is búcsúzhatunk egymástól, erre kikérte magának, hogy nem személyesen mentem be, és hogy ő "MIT KEZDJEN?!!!!!!!" az eredményekkel?
Nem tudom, mi a jó eget csinált volna velem, ha házi feladatként otthon elvégeztem az ő munkáját, nem értem, miért kell mindenáron ragaszkodni a személyes találkához???
Az doktorurat nem érdeklik az eredmények, nem érted??????????? :shock: :twisted:
Az agyam eldobom!!! Meg sem kérdezte, hogy milyen értékeket mértem, de lekezelően kioktatott a meg nem jelenésem miatt!!! :x

damara

damara azt már beraktam :)

a reparon kenőcs csodát tett, teljesen elmúlt az aranyerem, ezek után szülésnél is biztos megint ki fog jönni, de legalább tudom milyen.

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Bocsi, hogy eddig nem jöttem de bekrepált a gépünk. :(
Köszönöm, hogy gondoltatok rám, szerencsére nem volt vészes, a doki meg egy angyal volt. Holnap megyek is varratszedésre. Szerencsére utána se fájt, csak egy kicsit amikor ment kifele az érzéstelenitő, de hamar elmúlt.

Damara - nem irigyellek, szegény jó megjártad a dokival. Muszály hozzá járnod, esetleg helyben nincsen diabetikus? Utazás szempontjából is jobb lenne, nem beszélve Pepitanna is állandóan panaszkodott mennyit kell várni, esetleg kérdezd meg a dokinkat.

Ági - nem semmi az aranyér, de az a fő hogy elmúlt. Nagyon közeledsz a végéhez. :D
Anyós köszöntésén túl estetek már?

Sz.bettyna - hát igen szülés után iszonyatosan megy az idő, "sajnos". Megnéztem a képeket, nagyon helyes Szabi baba is, és ezt nem csak udvariaságból mondom. :D

Mi ma voltunk védőoltáson, hát szegénykém kettőt is kapott. De egy hős volt, éppen hogy csak sírt. Megdicsérte a doktornéni, hogy nagyon szép, ami nagy szám, mert nem erről hires a dokinéni.
Mindenkinek szép napot délutánra, lehet hogy este még jövök.
Pusza
toldikrisztina

Sziasztok!
Még mindig nem volt anyós köszöntés, a fiúk egyik nap megitták az ajándékot! Vehetünk újat!
Szerintetek mennyire gáz hogy nem tudtam még megszokni hogy a fiam is Gyuri legyen? Nekem ez annyira unkreatív dolog, nem klónokat nemzünk. Persze ma az is felnyomta a pumpámat, hogy vhogy előjött, hogy após miatt lesz Gyuri és nem is annyira a férjem miatt. Erre kifakadtam, hogy nem egy halottról fogom elnevezni és ennyi erővel az én apám után is lehetne neve. Nem akarok hisztisnek tűnni, de ez rosszul esett. Nem fog sajnos ettől feltámadni apósom és nem fog reinkarnálódni sem.
A férjem most nagy mérgesen kijelentette hogy akkor nevezzem el én. Ő miatta még megemészteném hogy utána nevezzük el, de így most rosszabb. Olyan hülyeség ez tudom, de egy életre választunk nevet és mi van ha mindig lesz bennem egy zavar .

Kép

Kép
oroszági

Szegény Ági!
Nagy lehet a nyomás rajtad!
Nálunk is elkerülhetetlen volt, hogy ne szóljon bele mindenki a névválasztásba, de ez egy olyan dolog, hogy ha akarnál sem tudnál megfelelni mindenki igényének! És amíg világ a világ, ezen minden -főleg első gyerekes- kismama átesik! :cry:
Nem akarlak buzdítani, de ha neked nem tetszik a név, nézzél mást és kössetek kompromisszumot a férjeddel, elvégre te hordod ki 9 hónapig, te fogod megszülni és te fogod ápolni-gondozni, biztonságot adni, vagyis minden olyan szükségletét kielégíteni, amit csak egy anya tud biztosítani a gyereke számára, hogy majdan egészséges felnőtt váljon belőle mind mentálisan, mind pszichésen...
Cseppet sem szeretnék pejoratív lenni, de gyereket csinálni a legkönnyeb.... :roll:
Adj hangot a sérelmeidnek, nyugodtan mondd el, mi bánt és hozzátok a dolgokat közös nevezőre. Ebben társ kell legyen a férjed is!!!! (Kérdezz rá, neki melyik név tetszene :wink: )

damara

Damara: sajnálom a Zsirais esetet :( Én nagyon nem értek hozzá, majd Pepitanna kijavít, ha nem így van, de úgy tudom UH-n is figyelik a babát 1-2 hetente, hogy minden rendben van e. Ezt külön a Zsirai nézi. Viszont akár igaza van a dokinak, akár nincs, szerintem nyugodtan és türelmesen el lehet magyarázni mindent. Sajnos nekem is negatív tapasztalatom van a Zsiraival emberségesség tekintetében.
De azzal, hogy otthon mérheted a vércukorszintet szerintem megúszod a legnagyobb macerát, emlékeim szerint azzal ment el Pepitannának egy csomó ideje, amikor a vérvételen várakozott, ráadásul az a Honvédban van, az UH pedig a MÁVban. Legalább ennyivel könnyebb lesz. (Bocsi, csak próbálok valami pozitívat is kihozni ebből).

OÁgi: én biztosan nem tudnék olyan nevet adni a babának, ami nem tetszik és nálunk (igaz fel sem merült), de kizáró ok, hogy ugyanaz legyen a baba és a szülök neve. Nálunk Anyám nevét kaptam, mert semmi más közöset nem találtak Apámmal, de utáltam, hogy mindkettőnknek ugyanaz a neve. /Valahol olvastam, hogy állítólag nem is szerencsés. Biztosan nem jó a babának, ha Ő mindig a "kicsi Gyuri" lesz. Ezt én is aláírom./. Kényes téma, így gondolom még nehezebb, hogy eddig nem említetted a férjednek. Talán kompromisszumnak jó lehet, ha második névnek kapja a Gyuri nevet.

Kép
Kép
cosmopolita

Kriszta: fülbevalós fotó?? :wink:

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok!

Kriszti - Köszi a bókot, átadom a fiatal úrnak! :lol: Elismerésem a szurikhoz!

Ági - Nem akarlak lázítani, de szerintem se hagyd magad. A névválasztás kettőtök döntése kell hogy legyen, nem az anyósé! Lehet komprpmisszumot is kötni, pl. a György a 3. neve.
Ha nem mpndod ki, ami bánt, egyszer mindenképp ki fog törni a sok sérelem, nehogy akkor nagyobb baj legyen!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Damara - Bocsi a késői válaszért, de tényleg elég sokat panaszkodhadtam, mert a többiek is tudnak mindent. :oops: Ahogy cosmo írta, én a honvéd kh-ba jártam diabetológushoz, aztán át kellett bumlizni a mávba, ahol nem minden esetben találkoztam Zsiraival. A kedd délelőtt volt az az alaklom, amit a cukros kismamák uh-s vizsgálatára szánt. Ha Mécsné mindent rendben talált, akkor nem vártam tovább és mentem vissza a honvédba... :x
Szerintem beszélj a Spánikkal ez ügyben. Lehet hogy nem voltam elég határozott, de nálam ez valami miatt szóba sem jöhetett, hogy otthon mérjem.

lamme - Boldog szülinapot Vivinek! :D

Oroszági - Csatlakozom az előttem szólokhoz! Beszéld meg a pároddal! Ne nyomasszon életed végéig, hogy fiad olyan nevet visel, ami neked nem tetszik! Drukkolok, hogy rendben, békében töténjen meg a névválasztás (anyós nélkül)!

Betti - Nagyon édi Szabibaba! :) Basssszus! És hogy fejlődik!

Most megyünk a 3hós oltásra, remélem ugyan úgy viseli, mint az előzőt! Délután meg hordozókendö kötöző tanfolyamra megyünk! Nagyon be vagyok sózva! :lol: :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Ja! Laci tegnap rákérdezett, hogy mikor is kell újra a Spánikhoz menni?! :shock: Én úgy emlékszem, hogy a 6 hetes kontrollon elbúcsúztunk és nem volt következő, kötelező alkalomról szó. Vagy én vagyok már szenilis? :roll: :? Vagy apu keveri a 4 hós csipőellenőrzéssel? Ugye a 6 hetes randi volt neketek is az uccsó vizit?

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna: jól emlékszel, a 6hetes kontroll után csak 1 év múlva van rákszűrés.

Damara: beszéltél a dokival a sebedről? Hogy vagy most? Fáj még?

Kép
Kép
cosmopolita

Lamme Isten éltesse sokáig Vivi lányodat!!! :D Írd meg, milyen volt a buli!

Pepitanna Köszi az infot, voltam ma Zsirainál.... 8) 2hét múlva újból randi... :cry: Kiakadt,hogy miket eszem és hogy ne egyek húst hússal, mert abban nincs vitamin a B6-ot kivéve...
Már csak röhögök rajta, hihetetlen egy pali!!! :?

CosmoKöszönöm az együttérzést, aranyos vagy, de most,hogy mondod..... :oops: :oops: :oops: El is felejtettem mondani a dr.bácsinak, pedig beszéltem vele.... 8) Szerintem a szalagok nyúlnak és avégett fájhat.
Túl sok mindent akartam még kérdezni tőle, de nagyon el voltunk foglalva Zsiraival, akivel aztán biztos beszélhetett, mert nem volt ANNYIRA tuskó, mint a múltkor. De egy kedves történetet vele kapcs.-ban nem hagyhatok ki: Várunk rá ötödmagammal az ambulancián, köztünk egy kb. 80éves nénike tolókocsiban. Egyszer csak kijön Zsirai doktor, szólítja a nénit, majd, mikor tekintetével nyugtázza, hogy ki a delikvens emígyen szól hozzá: "Tessék jönni(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Vagy segítsek?" Összenéztünk ott a többiekkel....mindenki csóválta a fejét!
Ez volt az igazi tragikomédia!!! Szóval teljesen egyetértek veled Cosmo: Emberségből nulla a pali!!!!!!!!! :cry:

damara

Cosmo - Köszi! Óvatosan érdeklődhetek lelked és tested állapotáról? :oops:

Damara - Hát tényleg tragikomédiát láttál. Szörnyű! :evil: És vért nem vesznek Tőled? NEkem nézték azt is hétről-hétre és az alapján hol azt mondták hogy olyan tökéletes, mintha csak spenóttal táplálkoznék, hol meg azt, hogy egyek több húst. (Bár én nagyon nem kívántam pocakosan) Egyszer még a 24 órás vizaletgyűjtéses mókát is végigcsináltam. Na az se semmi! :x Nem tudom, hogy egy problémamentes terhesség alatt is van e szükség erre a vizsgálatra. 1 napi vizeletet össze kell gyűjteni, lemérni és abból egy kis adagot bevinni! Döglesztő hőségben sz.r feledat volt! :?

Nagy nap volt a mai! Délelőtt Panni megkapta a soron következő, 3 hós oltását. Csak mikor kihúzta a doktornéni a tűt, akkor nyekkent egy kicsit! Igazi hős! :lol: Figyeltem a rendelőben a lurkókat és döbbenet, hogy milyen jó emlékezőkéjük van. Egy éves kisfiú már a doktornő láttán ordítani kezdett. Hogy lehet, kell ezt anyaként majd feldolgozni? Jaj! :oops: :shock:
Délután hordozó kendő kötöző tanfolyamon voltunk - vagy mi. Három anyuka gyűlt össze, de csak én vittem a babámat. :shock: :roll: Tök jó volt, ott is hősként szerepelt. Panni egész napos jövés-menés után mostanra kifeküdt. Nem tudom milyen éjszakánk lesz.
Más. Még gömbölyű pocakkal, mikor már elérhetetlennek tűnt a lábam a körömvágáshoz, egy hirtelen mozdulattal kiéptem a körmöt a sarokból és azóta szenvedek vele. :cry: Addig fajult a dolog, hogy járni alig tudtam. Voltam vele dokinál, aki gyulladást csökkentőt adott, majd pedikűröshöz küldött. Mostanra került olyan állapotba, hogy elviselem ha más is hozzá ér. Nem tudtok egy jó mestert ajánlani, aki nem ijed meg a feladattól? Akit ismerek, ő nem mer (?) ilyen esethez nyúlni. Nem akarok sebészhez menni (bár van az ismerettségi körünkben) de azonnal lekapná az egész körmöt. Na azt már nem! :twisted: Előre is köszi!

Kép
Kép
pepitanna

Damara: ha nem szóltál a dokinak a sebről, akkor talán már jobb egy kicsit?! Remélem igen.
Zs-ről az én történetem... nem akartam leírni, de most már nagyon kikívánkozik. Szóval amikor 13hetes terhesen vérzéssel bekerültem, akkor Ő csinált UH-t. 4 napja nem tudtam, hogy élnek e a babáim, de rám se nézett, csak az aszisztensnek lediktálta, hogy mi a helyzet, majd nem mondott semmit, csak a kezembe nyomta a papírokat. Jól esett volna, ha úgy viselkedik, mintha én is ott lennék és érző aggódó ember lennék.

Pepitanna: köszönöm a kérdést, aranyos vagy, hogy érdeklődsz :) A testem teljesen jól van, mert jól tartom :lol: , lelkem pedig gyógyulgat, csak rettenetesen érzékeny vagyok :roll:
Pedikűröst sajnos nem tudok ajánlani, mert ha valaki a lábamhoz ér, akkor rúgok.
Panni nagyon ügyi volt! :D

Lamme: Vivinek boldog szülinapot!

Kép
Kép
cosmopolita

Pepitanna Tudnék ajánlani egy fain pedikűröst itt Érden, sztem,ha megkérdezem,Pestre is bemegy, főként,ha érdekel a téma...
A barátnőm.Nagyon ügyes! :)
Ne aggódj, én sem maradtam ki a szórásból!!!Nekem is gyűjteni kell a vizeletet 24h-át... :? Na és persze csinálni egy vércukorösszemérést, mert "végülis" tök jó eredményeket mértem.
Csak így tovább, hős Panni baba!!!
Tök szerencsés vagy, mert tényleg sok anya együtt sír a babájával!
Nekem is volt lelkiismeretfurdalás rendesen, de ha az egészségéről van szó.....

Cosmo Húúúú, hát a te történeted Zs-val tényleg brutál! :cry: :evil: Ez egy f....sz! Jó,hogy leírtad, lehet, neked is könnyebb, én pedig megtisztelve érzem magam, hogy megosztottad velem a történeted! A seb még fájdogál, de már nem annyira,mint eddig.
Vagy lehet, hogy a gondolataim túlzsúfoltak, hogy nem érek rá erre figyelni? :roll:
Az nem baj, ha érzékeny vagy, méltán tükrözi a szerethető személyiséged! :D
Maradjon meg mindig az optimizmusod!!!!! :D

damara

Sziasztok!

Bocsi, csak egy rövidke időre tudtam beugrani. Először is nagyon köszönöm a Vivi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok, olyan jól esik!!!! :D Sajnos olyanoknak viszont nem jutott eszébe, akiktől úgymond elvárható lenne..... Ma csak egy ajándékot, egy hintalovat adtuk oda neki(k), ezt közösen vettük nekik a nagyszülőkkel. Vasárnap tartjuk a családi bulit :D
Nem akarom elkiabálni, de az ovit nagyon szuperul kezeli, majd mesélek, ha érdekel titeket, ill. vannak fényképeim is :)

Pepitanna: Nagyon ügyesek vagytok Pannival :wink: Ahogy Cosmo írja, ha panaszmentes vagy, akkor a hathetes kontroll után csak egy év múlva kell menni rákszűrésre.

Nekem a Zsiraival sem pozitív, sem negatív élményem nincs. Semleges. De amiket írtok, azok igencsak durvák! Sokszor gondolkoztam már azon, hogy miként válhat egy emberből egy érzéketlen valami, főleg, ha ilyen szakmát (hivatásnak kéne lennie) választ :shock:
lamme

Sziasztok!

Köszi lányok az emlékeztetést, akkor nem sietek a dokikánkhoz! :oops: :wink:

cosmo - Örülök, hogy jobban vagy! Az érzékenység meg "ráér". :wink: De emlékezve párod meglepetéseire, biztos remekül ápolgat azóta is!

damara - Tyű de jó lenne egy házhoz jövő csodatevő! :) Ha a "mesternek" is megfelelő lenne ez a felállás, hogy ő jönne hozzának (angyalföld), annak nagyon örülnék! Egy három hónapos baba anyukájának nagy segítség lenne. Mert ugye legtöbb helyre be kell jó előre jelentkezni, amit nem tudom hogy sikerülne babócával és apukájával is egyeztetni. Nagy segítség lenne, ha otthonomban fogadhatnék valakit, így még esetleges szoptatás sem lenne gond. Ha jó lenne így, akkor küld el priviben a számát. Nagyon köszi!

Ismét remek éjszakánk volt! (Csak hogy tudjátok, a rosszabbakról nem szoktam beszámolni - olyan is van ám :? ) 10-től fél 9-ig aludtunk! 4-kor volt egy röpke szopi. Most bezabált és csendben nézelődik. Amíg ez tart, addig gyorsan készülődök a vacsihoz, mert a tesómék jönnek hozzánk! Ritka pillanat, mert messze laknak. Nagyon várom!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
pepitanna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?