Sziasztok!
Dodó azóta teljesen rendben van, most én nyüglődök. Nagyon fáj a gyomrom.
Időközben kiderült, hogy valami efféle vírus van Miskolcon. Ma a dokinál állítólag egy osztálynyi gyereknek ez volt a baja.
Utólag belegondolva péntek este Dancsinak is ment a hasa, de ő nem hányt.
Dodó hányt vasárnap és tegnap pedig ment a hasa. Nekem most fáj a gyomrom, remélem megúszom ennyivel.
Kicsit unom már a sós vízben főtt krumplit. Szombaton azt ettem Dancsival, szolidaritásképp.
Hétfőn Dodó hányása miatt, kedden a hasmenése miatt, ma az én gyomrom miatt.
Áfonya!
Először is ne haragudj, hogy nem jelentkeztem a topicodban az elmúlt pár napban. Sajnos én nagyon szélsőséges tudok lenni ha nekem valami nem tetszik. Tudom nagy hiba, de ilyen vagyok. Vagy marhára megbántok valakit vagy inkább szóra sem méltatom. Nálad utóbbit választottam. Mint Beszti is írta az a topik mint a neve is mutatja "Áfonya Réka babája"-'nak a topicja. Ha tovább foglalkozunk a témával akkor sosem ér véget, ugye?
Más!
Pohár: az asztalról levétel még nálunk sem megy. Mondhatom, egyeltalán nem megy. Ha látom, hogy le akarja venni inkább odaadom neki.
Mint feljebb olvashatod, nem a kaja mennyisége volt a gond. Szívből kívánom, hogy a másik babucid nagyon jó étvágyú legyen!
Akkor éjszaka hidd el én is nagyon féltem. Igen, féltem, hogy hányni kezd és félrenyel. Lehet, hogy ebben már rutinos vagyok, de ezt nem lehet megszokni. Talán annyi előnyöm volt, hogy tudtam meg kell várni amíg a darabosat kihányja. Később ha nem adsz neki semmit, már csak öklendezik, nincs mitől megfulladni. Az öklendezést nem hang nélkül csinálja tehát meghallod. Ugyanis ilyenkor szó sem lehet, hogy külön aludjon. Legalábbis nálam ez így működik.
Attól sem kell tartani, hogy nem ébredsz fel. Dehogynem! Ilyenkor jön elő az anyai ösztön. Ha kicsit nagyobb levegőt vesz, már arra is felébredsz.
Másik kérdésedre: nem ébred éjszaka. A félálmot arra értettem, hogy reggel álmosan.
Ugyanis ha visszük Dancsit suliba, Dodót költeni kell reggel. Na ilyenkor szerintem hiába felébred, hiába ki is kel az ágyból, csak a cumisüveg tejcsi után nyílik ki igazán a szeme.
Szóval ha ezt a reggeli tejcsit megissza pohárból, akkor passzoljuk a cumisüveget. Visszagondoltam, hogy a két nagyobb is elmúlt 2 éves amikor leszokott róla. Anitánál nyaralni voltunk és direkt nem vettük elő. Azt mondtuk, hogy otthon maradt. Dancsinál költözködtünk és azt mondtuk nem találjuk.
Ettől függetlenül én úgy gondolom észre fogod venni a gyereken, hogy már el lehet venni tőle. Tudom túlzásba sem lehet vinni, de az öcsémék kisfia 3 éves és mindig van üvege.
Hányás: nem irigyellek! El bírom képzelni milyenek vagytok együtt. Réka hányást imitál, Te röhögve hánysz...
Részvétem!
Fogmosás: mivel én hiába mutatom, a kiköpést elmagyarázhatná Réka Dodónak!
És akkor még irigykedek egy sort: teregetés! Nálunk ez úgy megy, hogy az első 2-3 ruhát adogatja, én teregetem. Aztán ha végeztem, akkor elkezdem összeszedni amit ő széthúzgált.
De olyan is van, hogy teregetés után valamikor azt veszem észre, hogy 2-3-4 ruhát is megpróbált a nyakára húzni. Az külön jó lehet, hogy nedves, mert a szárazokkal nincs el ilyen sokáig.
Bringa!
Egész nap az járt a fejemben, hogy megharagudtál-e vagy nem.
Nézted már a profilomat mostanában?
A szívószálat mi is nagyon régen használjuk, de sokszor az is idegesítő. Pl. ha a pohárból nem szívja hanem fújja és az innivaló mindent beterít. Pl. a dobozt megnyomja, a többit gondolom ismered...
Beszti!
Gondolom apa pedig marha büszke volt, hogy a gyerek kimondja az apát, ugye? Pedig ha tudná, hogy az valójában anya volt...
Sajnos még egyfolytában mondogatni kell neki, hogy lassan igyon, különben kiönti. Érdekes, nem is én kezdtem el pohárból inni tanítani. Az enyémből gyakran ivott, aztán az utóbbi időben gyakran mondogatta ilyenkor, hogy "egyedül iszik Dodó" és tolta el a kezem. Tehát valahol érzik ők, hogy ha valaminek itt az ideje. Nem?
Zsuzsa!
Majd pótolom a képet, de meglepődnél mert nem a szájába tette a cumit, hanem a kabátzsebébe.
"6 körül már kiflit kell mondjuk beszerezni vagy...." Vaaaaaagy????? Csak nem kiosztja a családot ha nincs kifli?
Fogkrém: a Dodóé is finom.
Megkóstoltam.
Talán azért nem köpi ki?
Jó éjt!
K.