Új privát üzeneted érkezett!

bocika:irígykedem a kandalló miatt. :) ugyanilyen a járólapunk :)

mush:
drukkolok holnapra, remélem semmi komoly nincs! Próbálj meg azért aludni!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush nem lesz semmi baj!!!!!! A pakk meg legalább készen lesz, ha menni kell...

Sarmon szerintem mi vasárnap fogunk menni...

Boci nagyon jó lesz az a kandalló!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Esküszöm, rádumálom apát a Madagaszkár 2-re... :lol:

Mush: ne aggódj, minden rendben lesz... én nagyon szorítok neked...

Kép

Kép
gabilany79

Ja és utána együtt riszáljuk úgyis úgyis... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Lányok! Köszi a kandalló dicséretet!

Mi is gondolkodunk mozin, de lehet nem fér bele. Most hétvégén ugye festők lesznek, jövő hétvégén a keresztlányunk első szülinapja, utána meg nem biztos hogy el merek indulni a 80km-re lévő moziba! :cry: :cry:
Vendég

Boci pakkot vigyél magaddal hátha...

Kép

Kép
dcili81

Mush - remélem, a "semmi komoly" változat fog bejönni!!!

Voltam dokinál, minden ok a babával, a feje 92 mm, ami jó nagy, más méretet most nem mondott, de gondolom, akkor nagy baj nem lehet.
A lepény még bírja - így fogalmazott, méhszáj C3000, volt NST is, az is ok.
Megdumcsiztuk, hogy gátvédelmet szeretnék, mondta, hogy híve a dolognak.
Mondtam neki ezt a vérnyomás dolgot, nem nagyon tudott vele mit kezdeni, viszont szerdán megyek, és csinálnak egy egész napos mérést, reggel feltesznek vmi mérőt, és másnap reggel veszik le.

Intimtornát én is csinálok, én aszerint szoktam, ahogy kismama jógán csináljuk.
Zsebi, viszont engem érdekelne a Kriston DVD, megadod, hogy honnan lehet letölteni?

Kép
trombibébi

Sziasztok!

Mush drukkolok! Ne izgulj nem lesz semmi baj! Írjál mihamarabb!

Kép
mannababoca

Mush:
Szoritok neked!- Én is remélem, hogy semmi gond nem lesz! Szorítok!!!

Boci!
Tényleg szép lesz a kandalló!
Vendég

Zsebi!

Engem is érdekelne honnan lehet letölteni a Kriston intim tornát.
Vendég

mas szerint is mehet a vasalas? nem kell kimosni ujra a rucikat?

KépKép
KépKép
mush589

mush:
szerintem is elég vasalni. Nem konkrétan penészes a ruha, így nem kell, a vasalásertőtlenít.
Holnap én is beteszem mosni az első adag ruhácskákat :wink:

Van valakinek otthon Párastop-ja? Nagyon párás a levegő bent, lehet, hogy a tévé is ezért ment tönkre. Kivnácsi vagyok, hogy bevált-e valakinek...

Egész napmajd megveszek az ikeás mandulatortáért :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Enci - úgy rémlik "nálunk" is viszketett valaki a terhessége végefelé. Rákérdeztem, hátha tudnak segíteni h mi lehet ez. Bár ma már nem bizti h lesz belőle valami mert elég nagy a csend. Drukkolok!!! :wink:
Vendég

magi. koszi, akkor nekiallok vasalni. a ruhak dehogy peneszesek. csak hosszabb a fuggony, mint az ablakparkany es nalunk is parasodasi problemak vannak; bepeneszedett a fal egy kicsit, de 3 het es szepen rendbe lesz szedve az is. es az uj fuggony mar nem hosszu.
azt hiszem holnap neked ikeaba kell menni. :lol: :lol:

wera. koszi!

KépKép
KépKép
mush589

gozolos vasaloval gozolve vagy siman vasaltok? tulbonyolitom, mi? :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Mági, nekünk van párastop-unk, pont a napokban szedtük elő. Hát, hogy minden problémát megold, azt nem mondanám (most nálunk is megjelent egy kis penész 1-2 sarokban az északi oldalon), de biztos hogy használ vmit, mert rengeteg vizet összegyűjt.

Kép
trombibébi

Berni!
[quote]A írta:z a durva, hogy bár fáj a gyomrom, én is kívánok kajákat.

Dettó! Én szinte folyamatosan zabálnék, de amint vízszintesbe kerülök, megbánom, hogy egy falatot is ettem.

Szeles! Azért szerintem vizsgáltassátok ki apát, mert ez nagyon durván hangzott.

Kati! Ez a magyarázat azért furi a dokidtól, mert az intimtornávan megmozgatható izmoknk semmi köze a méh és a méhszáj... sima izmainak önkéntelen mozgásaihoz. Szerintem nem is tudja a dokid, milyen az az intimtorna. De a lényeg, hog itt a célegyenes és most már minden oké lesz!

Cili!
Bundás alma: sűrű palacsinta tésztába kel belemártani az almakarikát, és serpanyőben kevés vajon/olajon megsütni. Fajéjas cukorral/mézzel isteni!

Kép
zölddisznó

Musi!
Mást nem találtak a vizeletben? Esetleg üledéket nem nézett?
Adtak-e meg értékeket, hogy mennyi a fehérje és a vér...?
Van-e panaszod - vizeléskor hájdalom, csípés...

Az epesavas dolgot honnan vetted?

Aida! Szülészorvost váthatsz te úgy is, hogy bemész, oszt szülsz az ügyeletesnél.
EDA nem mindenhol elérhető, csak ha előre megbeszéled.

Mágnes! Tápszeren pótláskor tényleg kellhet víz, és a kizárólagos anyatejes bébire vonatkozóan írtam, hogy nem kell itatni.

Kép
zölddisznó

Zöldi, úgy értettem, hogy vajon van-e olyan kórház, hogy előre szólni is felesleges, mert nem biztosítják az EDA-t!?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida! Azerintem van.

Kép
zölddisznó

[quote="zölddisznó"]M írta:zölddisznóusi!
Mást nem találtak a vizeletben? Esetleg üledéket nem nézett?
Adtak-e meg értékeket, hogy mennyi a fehérje és a vér...?
Van-e panaszod - vizeléskor hájdalom, csípés...

Az epesavas dolgot honnan vetted?
.

csak olyan teszt csikkal nezte a hazi orvos. neki nem volt mas kutyuje. es nekem csak vert es feherjet mondott. a telcsibe azt mondta a korhaznak, hogy mindketto egy keresztes. nincs mas panaszom a viszketesen kivul. gondolom a korhazban majd ezt is jobban megnezik.
az epesavat a haziorvos mondta. meg, hogy a verbol majd kiderul, hogy van-e gond vagy nincs.
de lehet magyarul ezt epepangasnak hivjak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.03 23:16-kor.

KépKép
KépKép
mush589

van otleted, hogy mire utalhat a ver meg a feherje?

kesz a vasalas. 2 taskam lesz. egy nekem, egy meg a bebinek. mar csak aprosagokat kell betenni. pl: fenykepezogep, kaja-pia, olvasnivalo. meg a bebi takarojat meg ki kell mosnom. az kimaradt a mosasbol. :lol: nagyon furi volt ezeket a pici rucikat vasalni. nekem meg mindig nehez elkepzelni, hogy nem sokara hasznalojuk lesz. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Szép jó estét mindenkinek,

Lányok, van valaki akinek magas a vérnyomása?

Nekem eddig okés volt, ma már 13oat mértek, az itthonival én meg most 14oet... :shock:

Doki mondta, hogy ha 14o fölé megy, hivjam, mert be kell avatkozni.. Na, ez valyon mit jelent? :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

magyarul nem talaltam semmit errol, csak angolul. a lenyeg az volt hogy az epesav csinal valamit a majjal, ami okozza a viszketest. ritka dolog, de sulyos esetben halvaszuletest is okozhat es azert szedik ki hamarabb a babakat a 37. het korul.

KépKép
KépKép
mush589

zsiraf. talan gyogyszert kapsz? vagy toxemia gyanu miatt mondta?

KépKép
KépKép
mush589

Bocsi, bealudtam.

Musi! A fehérje tesztcsíkkal való kimutatása adhat fals + eredményt, ha pl. lúgos kémhatású a pisid. Amúgy egy kevéske fehérje megengedett, mert a hüvelyváladékból kerülhet bele.
Vér akkor szokott lenni, ha húgyuti fertőzés van - akár tünetmentesen is, vagy vesekő, vesehomok.

A viszketés valószínű banális terhességi tünet. Ezt az epesavas izét nem hallotta még a tesóm, úgyhogy passz.

Zsiráf! Ha folyamatosan 140 felett van ÉS dagadsz ÉS fehérjét ürítesz, akkor gyanus a toxémia, de külön-külön ezek a tünetek nem jelentenek feltétlenül bajt. Azóta mérted?

Kép
zölddisznó

Hello Zöldi,

Mérem most este, most pl 13o/86 volt. Előtte egy orával 14o/79...

Korábban ahogy visszanéztem a kiskönyvemet, 11o,115/60-80 volt..

A bokám vékonyabb mint valaha, sehol nem érzek vizesedést, a gyűrűket simán le és fel veszem.. A masszázos csaj szerint van viz a szöveteimben, de semmit nem érzek és nem látszik belőle.
A vizeletemben legutobb volt fehérje, de betudtuk annak, hogy biztos hüvelyváladék...

És ha toxémia akkor mi a kilátás?

Most mérek vadul..ha reggel is 14o hivom a dokit...

Kép
Kép
zsiraf8

És eddig is mérted otthon?
Ha toxémia gyanu, akkor kórházi megfigyelés, és ha romlanak az értékek, szülesztés.
De szerintem a vizesedés is nagyon jellemző tünet, annnak hiányában szerintem nem lesz gáz.
Mivel én parázós vagyok, én reggel korán bemennék a kórházba, és onnan hívnám a dokit, mert ott azonnal tud nézni labort. És vinnék első pisit!

Kép
zölddisznó

Pisilés és Zsiráfellenőrzés.
Az jó, ha nem vagy fenn!

Kép
zölddisznó

Jó reggelt Csajok!
Tök jó éjszakám volt! Tegnap visszafogottan kajáltam, úgy néz ki a gyomrom is ok lesz már. :-D

Aida!
Szerintem EDA minden kórházban kell, hogy legyen. Max. csak az lehet kérdés, hogy kell-e előre jelezni, hogy kérsz-e. A Jánosban szerencsére nem kell előre eldönteni. Ott az anesztes az osztályon, menet közben is lehet hívni és ha még belefér az időbe, akkor adnak. Én előre tuti nem kérnék, fogalmam sincs, mekkora a fájdalomtűrésem…

Dokicserére szerintem nincs szabály, csak kérdés, hogy a hátralévő idő rövidsége miatt elvállal-e valaki, vagy hogy ki tudsz-e alakítani egy bizalmi kapcsolatot az új dokiddal. De ahogy Zöldi is írta, akár az ügyeletes dokinál is szülhetsz.

Mush!
Drukkolok, hogy minden ok legyen!!!

Zsiráf!
Neked is megy a drukk! De a vérnyomid attól is felmehet, hogy most stresszelsz ezen az egész helyzeten. Nyugi!!! Ha nem dagadsz, az már jó jel! Én már nem bírok gyűrűt hordani.

Boci!
Köszi a kandallós fotót! Tök jól néz ki! A tűzteret mikor rakjátok bele?

Zöldi!
Ezt a bundásalmát ki fogom próbálni. Ma még nem fájt a gyomrom, valamivel okot kell adni rá, nem?

Kép
Kép
lbernuska

sziasztok..

mindenkinek gratula az eredményekhez..szép nagyok már a babák.

Mush:minden oké lesz...megy a drukk ezerrel...

Dr.nénik:legkisebb sogorom tegnap előtt bárányhimlős lett.vagyis akkor jöttek ki a kiütései.azt tudom hogy a kiütések előtt 2-3 nappal már fertőz...A bajom hogy se Hajni se én nem voltunk...És a baba miatt jobban aggodok..szerintetek?végülis nem adtunk puszit egymásnak.....másik szobában volt mert köhögött stb-....és feküdt....a dokihoz csak szerdán megyek.....mi lehet a legrosszabb ha még is elkaptam?nagyon aggodok emiatt...főleg hogy a kisöccse is ott volt ő meg azért ugrált nálam...ááááááááááááá...

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt!

Nem aludtam valami jól. Nem fájt semmim, igazából nem volt semmi bajom, egyserűen csak másfél óránként felébredtem, szemeztem egy kicsit az órával, majd visszaaludtam. Lehet, hogy az apa rosszulléte felkavart egy kicsit. Napközben bármikor el tudnék aludni, este meg kukorékolok éjfélig is.

Zsiráf! Én alapból magas vérnyomásos vagyok. Van olyan gyógyszer, amit terhesek is nyugodtan szedhetnek, de a legfontosabb most a labor. Nekem is a múlt héten csináltak un. HELLP labort. A toxémia általában máj-és vesekárosodást okoz, ez a labor kifejezetten ezeket nézi. Ne ijedj meg, meg hallgass Zöldire és irány a labor, nézzenek vizeletfehérjét és nézzék meg a véred! Nagyon drukkolok! Egyébként nem olyan vészesek még az értékeid, de ne hanyagold el!!!

A párom megy a rendőrorvoshoz, mondtam neki, hogy csináltasson EKG-t, meg küldjék el egy laborra kezdetnek. Remélem, csak kimerült egy kicsit. Az az igazság, hogy parázom egy kicsit, mert apósom bár nem infarktusban halt meg, de halála előtt volt neki 3 is. 36 évesen ezek elég ijesztő tünetek!

Remélem, ez a ronda köd hamar felszáll, mert így sincs most valami felhőtlen jókedvem, talán a tegnapi napsütés javítana a helyzeten.

Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Jó reggelt mindenkinek!

A mai éjszakám meglepően tuti volt, csak elkövettem azt a hibát, hogy iszonyúan megkívántam a kólát, amit pontosan egy éve nem ittam már. Egy fél pohárkát legyűrtem, erre a kishercegem a pocakban úgy felpörgött, hogy csak úgy lestem... majd kiugrott....

Mush! Nagyon drukkolok, de nem lesz baj! Szugera! Írj, amint tudsz, hogy mit mondtak...

Bocika! Tuti lesz a kandalló... én imádom az ilyeneket... egy forró csokival a hóesésben :)

Trombi! Nem tudom, hogy a fejméret mit jelent, de örülök, hogy minden rendben. A vérnyomimérő (az egynapos) hulla idegesítő. Nekem is volt. Asszem óránként magától elindul, és vagy memorizál, vagy küldi azonnal az infot a központba...

Laura! Asszem te írtad, hogy apa rosszul volt. Támogatom Zöldit! Ezt komolyan ki kell vizsgáltatni. Apukám 50 áves korában ugyanezekkel a tünetekkel lett rosszul. Őt is elküldték számtalanszor EKG-ra és soha nem volt semmi. Aztán egyszer nagyon rosszul lett, és az anyukám kiharcolta, hogy rendesen kivizsgálják. Kiderült a terheléses valamin, hogy koszorú érszükület, és kevés hiányzott az infarktushoz. De egy rutin katéteres beavatkozás (kb 20 perc, csak helyi érzéstelenítés, szóbval semmikomoly - kisebb a kellemetlenség mint egy máhszájvizsgálatnál) és rendbehozták. Gyógyszert szedett és olyan erős a szíve, mint még soha. Most 66 éves, "tojik a diétára" és 100 kilókat mozgat meg egy nap, csak úgy, hogy ne unatkozzon!

Zöldi! Teljesen igazad van! Az előző dokim nem volt éppen topon. Holnap megyek a mostanihoz, majd rákérdezek... de az a helyzet, hogy saját megnyugtatásomra sem mertem semmi olyat csinálni, aminek csak a gyanúja felmerült, hogy bajt okozhat... tudom paranoiás vagyok, de ez van...

Aida! Szerintem sosem késő dokit váltani! Én pl. most tudtam meg, hogy ha a dokim, aki végigkíséri a szülést, ha éppen nincs benn a kórházban, vagy nem ügyeletes, amikor mi megyünk, akkor nem nála szülök :shock: na ettől nem voltam boldog, de ez itt így működik. Végül is ő is emberből van, és háromgyerekes anyuka. Amennyi terhességet kísér, kb a kórházban kellene laknia meg élnie.

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

[quote="zsiraf8"]D írta:zsiraf8oki mondta, hogy ha 14o fölé megy, hivjam, mert be kell avatkozni.. Na, ez valyon mit jelent? :shock:

Ne aggódj! fontos, hogy számon tartsák a vérnyomit, de ha csak úgy "magától" magas, lehet, hogy kapsz gyógyszert rá.

bkatalin

[quote="nikianya21"]D írta:nikianya21r.nénik:legkisebb sogorom tegnap előtt bárányhimlős lett.vagyis akkor jöttek ki a kiütései.azt tudom hogy a kiütések előtt 2-3 nappal már fertőz...A bajom hogy se Hajni se én nem voltunk...És a baba miatt jobban aggodok..szerintetek?

NA ebben szakértő lettem sajnos... 18 hetes terhesen a kisfiam hozta haza a bárányhimlőt! Én voltam korábban, mégis megkaptam, aminek az oka, hogy a fiamat oltották ellene, és mutálódott a bárányhimlő vírus...
Sajnos, nem elég, hogy a beteggel nem érintkezel. Elég, ha a játékait megfogod. DE!!!!! NE IDEGESKEDJ! A babának már nem árthat. Az első trimeszterben igen, de most már nem. Ez tuti! A legrosszabb ami történhet, hogy megszületése után övsömört kap. Ezért jelezni kell a dokidnak, hogy bárányhimlő fertőzött van a családban, mert lehet, hogy gyógyszeres kezelésre fognak az utolsó napokban, meg a szülés alatt, hogy csökkentsék az övsömör esélyét a babánál. A kislányodnak meg olyan szempontból még jól is jön, hogy hamar túllesz rajta. Minél jobban kijön rajta, annál nagyobb az esélye, hogy nagyobb korában elkerüli az övsömört. Attól függetlenül lehet fertőződés, hogy maga a betegség nem is jön ki. Szóval legközelebb, ha mész dokihoz, említsd meg, de TÉNYLEG NE IDEGESKEDJ! Már nagy a baba! Nem árthat neki...

bkatalin

Jó reggelt!

Na, megint jó rég voltam....de sikerült átfutnom a "termést", így valamennyire képbe kerültem! :lol:

Örülök, hogy mindenki egyben van még, nagyon szépek a pocókok! :D És Bocika, tuti a kandalló is! :D

Mush: Gondolok Rád-Rátok, ne félj, minden rendben lesz!

Jelentem nálunk legújabb fejlemény: ha Ákos baba nem tervez mást, akkor a szülinapja 2008. december 1. lesz, tegnap "kitűztük" dokibával az időpontot. (30-án fekszem be, másnap reggel kapok egy fincsi infúziót, aztán EDA és zsuppsz, már nem is vagyunk 2 in 1.... fura érzés, hogy ezt így tudjuk előre...de hát ez van, most van pár hetem barátkozni a gondolattal... :roll: )
Amúgy egyelőre minden okés, lábdagadás most visszavett magából (köszi Zöldi dokinéni a tippet, úgy tűnik, a homeós bogyók segítettek :D ), "csak" légszomj és gyomorsav és "ittfájottfáj" játszik egyelőre.
bébic

Ja és lányok! Egy kis szappanopera: (nem lényeges) Nem is írtam, hogy már fejlődik a tűrőképességem ...
tudjátok, a szüleim nagyon szeretnek minket, apukám aggódik az "egyetlen kicsi lányáért" aki már második babáját várja, de hát ez már csak így van. Erre az apósom.... először is tegnap este elment a szüleimhez, hogy elvigyen nekik egy csomagot... (a sztorihoz tudni kell, hogy szüleim iszonyú sokat dolgoznak, most nagy a hajtás, reggel 4 kor kelnek, és kb. este 8-kor ha épp nem áruért rohangálnak beájulnak az ágyba) A csomagot én küldtem haza, hogy majd anyukámék bemennek érte az anyósomhoz a munkahelyére Petsre. Erre este mondja a férjem, hogy apukája meggondolta magát. őt felhívta, hogy elmegy esztergomba elvisz a csomagot ... na ez tök nem logikus, de mindegy. Felhívtam anyukámékat innen Belgiumból, hogy a papa megy hozzájuk a csomaggal... este fél kilenckor még nem tudtak róla. Erre felhívtam apósomat, hogy most mi van... már úton van fél óra múlva ott lesz :shock: Anyuék ágyból ki, várják (különben hiábavaló lett volna a háromórás utazgatás, mert ha a szüleim elalszank, nem hallják a csengőt meg a telefont). Na mindegy ... letudva... csak még előbb apukám kérdezte tőle, hogy "Milyen a kislányom? nem láttam nyár óta! Már kértem Petit (férjem) hogy fényképezze le nekem!" (mindezt aput ismerve kb félig sírva, hogy nem találkoztunk.). Erre apósom: hát jó nagydarab lett, és jó zöld! :shock: :shock: :shock: így fejezte ki azt, hogy " szép kismama" De ezen már csak röhögni tudok... először nagyon bántott, nem is magam miatt, hanem a szüleim miatt, mert ők soha nem beszélnének így más gyerekéről, de most már nem érdekel. A férjemnek nem is mondtam, mert ezer dolga van, ilyen baromsággal meg nem akarom idegesíteni. :oops:

bkatalin

...ja, és tegnap dokibá: na, most már nincs sok hátra, a babaruhák biztosan már kimosva, összehajtogatva.....ehhhehehe, jahppersze :P még SEMMI, majd a héten vagy a jövő héten terveztem (elvileg mindenünk megvan, nekem is és a babónak is, de még nem akartam (mertem?) nekiállni a kimosásnak és összepakolásnak...nem tudom, miért... :oops: )

Lepedő téma: mi vettünk sima pamutot is gumiszéllel, meg olyat is, aminek egyik fele vízhatlan, másik fele pamut. És szerintem butaság, hogy így nem szellőzik a matrac, ugyanis tud alulról is szellőzni (legalább is rácsos ágynál), így én rá fogom tenni a vízhatlant, és arra a sima lepedőt, amit baleset esetén cserélek. (ez a terv, aztán majd meglátom)

Na, most elkacsázok védőnénihez, közben kitalálom, mit csináljak a vonalzómmal, mert így most már nem jó.... :roll: Pussz!
bébic

Bébic! Neked miért lesz császárod? Biztos írtad már, de nem emlékszem! Dec. 1. Ez jó szülinapi dátum! Lehet első decemberben születő baba? :wink:

Most megyek, megpróbálom az amazoniai őserdőt eltakarítani, hátha sikerül.. emlékezetből meg tükörrel :) de a lábamon a körmöt má nem fogom tudni levágni.... az apára marad... :roll:

bkatalin

Bébic bocsi a szitaagyúságomért,de miért is lesz neked prog.csaszi???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

bkati:nagyon örülök hogy válaszoltál..most azért valamennyire megnyugodtam.Hajnika miatt tényleg nem aggodok mert jobb ha tul lenne rajta.csak a pocaklakom miatt voltak paráim...de imádlak:D

kész a káposztás tészta:D:D

Kép

Kép
nikianya21

Boci!
Jó lesz a kandalló!Nekünk cserép kályhánk van az is árasztja a meleget.

Aida!
Nálunk (kórház) itt nincs EDA nem lehet kérni se. :shock: Pedig a Pesti barátnőm kérte és azt mondja neki jó volt h úgy szült.Itt most megint sok a császár.Remélem sikerül simán és gyorsan szülni.Még egy vágás a hasamon azután Apuka befizethet plasztikáztatni. :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Na, most indulok védőnénihez, csak nem bírtam ki, és még visszakukk. :P
Kati, Sarmi, ugyanmár, semmi gond :) , a szemem (konkrétan a nagyon erős rövidlátásom) miatt. :cry: Most még kaptam egy beutalót a szemészetre, dokibá szerint azért nézzünk rá a biztonság kedvéért, mert azért annyira ő sem ragaszkodik a császárhoz, de mivel -7 mindkét szemem, így jó eséllyel a szemészeti szakvélemény sem fogja javasolni a hüvelyi szülést. (De azért rendi dolog tőle, hogy megpróbáljuk.... :) az időpontot meg tényleg jobb, hogy ilyenkor már lefixáljuk, mert elmondása szerint meglehetősen sok a programozott császár a kórházban, és az a biztos, ha mielőbb megvan az enyém is)
bébic

Beléptem a 34.hétbe :D

Kép

Kép
bellanitta

Jó reggelt mindenkinek,

Köszi a drukkokat, reggel a terhesgondozóban kezdtem és szereztem vizeletbeutalot, ugyhogy az anyagot le is adtam, délután 4től van eredmény...

Tudjátok esetleg hogy mennyi fehérje ami lehet benne? Nekem mindig volt fehérje, de mivel vérnyomi jo volt, mondta a doki, hogy biztos szennyezett a minta...

Megmérték a vérnyomit is, 120/60 volt :!: Hazajövök, megmérem az itthonival, es 141/76 :evil:

Most akkor mi van, szar az itthoni, vagy ennyit változott amig hazaértem? :shock:

Most még megprobálok másik vérnyomásmérőt, ha azon is sok, hivom doki bácsit...

Kép
Kép
zsiraf8

Sziasztok!

Trombi, sorsolya! A Kriston tornát innen töltöttem le:
http://barbara-dvd.blogspot.com/search? ... results=46
Sok más is van rajta, többek között baba-mama torna, kismama torna (bár ez már lassan nem olyan aktuális).

[quote] írta:n szinte folyamatosan zabálnék, de amint vízszintesbe kerülök, megbánom, hogy egy falatot is ettem.

Ezzel sajnos én is így vagyok :cry: De tegnap az ödéma miatt kibírtam, hogy gyümölcsnapot tartottam, és képzeljétek, ma reggelre másfél kg-mal lettem kevesebb! Ezek szerint ez mind víz volt. Picit még most is van dagadás, de már sokkal jobb. És oda kellene figyelni, hogy fehérjedús, szénhidrátszegény kajákat egyek, de olyan nehéz!!
Tegnap akartam venni vizeletfehérje tesztcsíkot is, de csak 50 db-os volt 5000 Ft-ért :cry: . Azt nem vettem meg, 50 napom már összesen nincs hátra.

Zsiráf!
Az első terhességemmel én toxémiás lettem az utolsó napokban, minden előjel nélkül hirtelen alakult ki, de valóban szinte minden tényező egybeesett. Magas lett a vérnyomásom, fehérje a vizeletben, májfunkció totál rossz lett, és a vizesedés is akkor kezdődött el. Én kptam vérnyomáscsökkentőt, befektettek a kórházba, de szerencsére a 3. napon megszületett a lányom. Egyébként én is azért izgulok most is a vizesedés miatt. Figyelem a vérnyomásomat, és azért akartam fehérje tesztcsíkot is venni.

zsebi_baba

Jó reggelt!

Nemrég keltem, remélem mindenkinek jól telt az éjszakája.
Olyan hülye érzésem volt éjjel, mikor felkeltem egyszer pisilni, mintha már nem lenne hasam.... :shock: :shock: , de aztán annyira bekeményedett, a gyomromnál, hogy már annak is örülte, hogy kapok levegőt a pocaktól...

Bébic! Nem ér beelőzni!!!! A szemed sajnálom, remélem minden rendben lesz a törpével!

Zsiráf remélem a vérnyomásod rendbe jön, és semmi komoly baj nincs!!!!

Kati nagyon kedves apósod van...

Szeles remélem a párod rendbe jön, az enyémnek a szíve szokott úgy kalimpálni, rossz olyankor ránézni....

Zöldi köszi a receptet, asszem nekiesek... nyami...

Niki kitartást, de szerintem sem lehet ilyenkor baja a babónak!!!!

Kép

Kép
dcili81

Aida! Miért akarsz szülészt váltani? Az EDA tényleg eléggé kórházfüggő, de azért szerintem a legtöbb helyen már elérhető, max. nem annyira egyértelmű. Ahol én az első 2 gyerekemet szültem, már amikor bementünk, szólni kellett volna, hogy kérünk ilyet. Illetve mondták, hogy éjszaka ne is nagyon gondoljunk ilyesmire, mert csak egy ügyeletes aneszteziológus van, ő pedig kell a császárosokhoz. Úgyhogy én fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkétszer, amin a mostani dokim el is csodálkozott, de mint megtudtam, itt a klinikán majdhogynem rutin az EDA. Nem tudom, én kicsit idegenkedem tőle...
Máshol mennyire rutin a fájdalomcsillapítás (bármilyen formája)?

zsebi_baba

Bejöttem dolgozóba, hoztam sütit, úgyhogy mindenki boldog, és reggel óta a papírjaimat pakolászom, már egy nagyrakás megsemmisítenivaló gyűlt össze...

Bébic: nem irigyellek, hogy rossz a szemed, és emiatt kell császározni, de azért kicsit igen, hogy tudod a napot :oops: :)

Holnap reggel pajzsmirigy vérvétel (már úúúgy utálom, de muszáj, ráadásul majdnem elfelejtettem) utána védőnő, aki szintén lehetne felejtős, mert most baromira nincs rá szükségem, hogy azt hallgassam, mennyit híztam és épp mit csinálok rosszul (olyan tanárnénisen számonkérőn tud nézni az emberre, hogy a hideg is kiráz)...

EDA: én 10-én délután megyek az anesztes főorvoshoz konzultációra, mert itt előre kell kérni, és alaposan megvizsgálnak, hogy kaphatsz-e, és van egy elbeszélgetés is (ami nem tudom, mi lehet :roll: )

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

húúú lányok este 9 től aludtam majdnem mostanáig.. :shock: :D
de jó is volt!
de lehet most is aludnék ha nem kopognak.. :wink:

Remélem mindenkinek csupa jó híreket mondanak ma a doki bácsik!
Szorítok mindenkinek!

Mush: néha én is piszokul viszketek! remélem nálad is "csak " terhességi tünet! !

Az eddigi eredményeknek gratula mindenkinek!
Olyan jó h vagytok, igy legalább nem aggódom annyira a méretek miatt, bár tudom h ezek átlagértékek, és lassan rájövök h itt csinálnak nagy ügyet belőle... :?

Én is ma megyek dokihoz... bár még nem tudom hogy lesz mert jelen állapotomban egyetlen dolog ami a lábamra megy, az apa 41 es papucsa... :roll: nagyon be van dagadva a lábam....
az meg vicces lenne...
a vérnyomim jó. 119/79

EDA: én rákérdeztem már elég rég a dokimnál, és azt mondta h ha kérek van, nem kell előre leszervezni, ha meg császár akkor a "csapat" is készenlétben van.

Kép
eszterke24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?