Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most voltam Uh-on, nem kicsi az én babám sem, 2600g! Egyéb adatai pontosan megfelenek a korának, minden rendben, semmi jele, hogy készülne megszületni :) .

Solya! Nálunk is azt mondták, hogy csak egy papucs kell a szülőszobára, de azonkívül vihetsz, amit akarsz. Hálóinget, betétet, lepedőt törölközéshez adnak. Na, azért én egy törölközőt betettem, mert a lepedőben törölközés annyira nem szimpi.

Pólya: Én egyik gyereknél sem használta, csak hazavittük benne, mert akkor az volt a szokás, hogy abban adták haza. De van, aki szereti. Angolpólyát viszont használtam éjszakára hálózsák helyett, azt szerettem.

Ma elkezdtem csinálni a Kiston-féle intim tornát. 4 rész van a DVD-n, az első kettőt csináltam meg, eddig nem találtam nagy durranásnak, majd holnap folytatom. Csinál valaki közületek intim tornát?

zsebi_baba

Ja igen egy kérdés, amit megint nem tudok hova tenni!

Ugye téli babák lesznek... namost a védőnő is azt mondta meg olvastam is, hogy a téli babáknak, akik szerencsés esetben anyatejesek, nem kell más folyadékot adni. Ez igaz???? Mert nem tudom elképzelni, hogy ha mondjuk sír, akkor lehet, hogy nem éhes csak szomjas... ez lehet?
Pl vizet adhatok neki, vagy teát?

Kép

Kép
dcili81

hahó!

na anyum volt az, tök édi halacskákat kötött Reginek, most meg egy takarót csinál épp, utána kiscipők következnek:)
közben a kajcsit is feltettem (finomfőzelék-apa rendelte)

szoval a doki azt mondta képzeljétek h most már bármikor jöhet a picúr! na persze hadd maradjon még vagy 2 hetet de max 3at:) amúgy se sokkal van több most néztem :shock: kezdek félni lassan...
legalább most már felkelhetek.persze nem uugy mint mikor dolgoztam de legalább eltok menni vásárolni meg ilyenek.

kérdés (csak h ne unatkozzunk:): mosható pelus?van vkinek tapasztalata? gondoltam kiprobálnám,csak nemtom milyet és hol érdemes v egyáltalán jó-e v hülyeség. de olcsóbb mindenképp és környezetbarát. nemtom..

andy

Kép
andy30

pólya:

egy apuka mondta h a babájuk nagyon szereti mindig megnyugszik benne mert ugy körülöleli és biztonságot ad neki mint az anyaméh.
védőnőm viszont azt mondta h az sem jó ha nagyon megszokja mert később nehéz leszoktatni róla
végső ellenérv: a hordozóba nemtod betenni pólyában!

andy

Kép
andy30

ja és berni:

apa régi gimis szerelem ami felnőttként teljesedett be:):)azért ilyen házias mert apósom is az és tőle látta (anyósom elég keménykezű apósommal:)

andy

Kép
andy30

dcili:
ha csak anyatejes a baba, semmi szüksége más folyadékra. Az anyatejjel magához veszi a szükséges folyadékmennyiséget is.
Nyáron ,ha még mindig csak szopik, akkor lehet, sőt kell is neki vizet adni,de addig nem. (én a teát végső esetben alkalmaznám, Annával nagyon megjártuk vele..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

[quote]Z írta:öldi!
Köszi a homeós linket! Ezzel csak az a bajom, hogy minden ilyen listában egy csomó féle bogyót felsorolnak egy-egy tünetre, foggggalmam sincs, melyiket érdemes választani...

Háááát, mindegyikhez van egy leírás - általában van nekik homeós könyvük - amiben finomítják, hozzád igazítják a választást. Olyan helyen érdemes venni, ahol van olyan patikus, akinek van erre képesítése. A belinkelt oldalon össze vannak gyűjtve ezek a helyek.

Kati! Én tárkonyos pipiragut főzök.

[quote]S írta:zerintetek lehet baja a babónak egy ilyen "komolyabb" elhúzódó megfázás miatt.

Manna! BIZTOS, hogy nem. Én már 1000 szakembertől megkérdeztem - még előző terhességeim idején.

Mági! Vargánya hess!

Solya! Szerintem a mostani lepényed öregedése nem függ össze az előzővel. Mikor nézik?
Ez a kórházi csomag szerintem abszolut nem helyrajzi kérdés! Ha a vajúdóba is beviszed az egész csomagodat, akkor csak apával szúrsz ki, mert cipelnie kell ide-oda. (Pl. előfordulhat, hogy jön egy "sürgős eset" és téged "visszaraknak" a patológiára, mert lassabb a folyamat, és kell a másiknak a szülőszoba...Én csak ezért gondolom, hogy praktikus egy kis csomagot is összeállítani.
Az, hogy a bébinek mit adnak, azt meg aztán tényleg ott kell megkérdezned, ahol szülsz.

Cili!
[quote]t írta:i vettetek vagy vesztek olyan szivacsot, aminek babaformája van, és így nem kell attól félni, hogy csúszni fog a vízben baba?

Én kapok, de műanyagot.

Musi!
[quote]a írta:nnyira viszketek mindenhol. meg a melbimbom is. es az faj is ha megvakarom.
Ha jóképű és jól vakar, akkor miért ne?! :lol:
Szerintem semmit nem tud vele csinálni. Kamillás lemosás, és babafürdető krém. Aztán majd ha kettőben leszel, elmúlik.

Zsebi!
[quote]C írta:sinál valaki közületek intim tornát?

szerintetek menjek dokihoz?

Én ezer éve!

Cili!
[quote]h írta:ogy a téli babáknak, akik szerencsés esetben anyatejesek, nem kell más folyadékot adni. Ez igaz???? Mert nem tudom elképzelni, hogy ha mondjuk sír, akkor lehet, hogy nem éhes csak szomjas... ez lehet?
Pl vizet adhatok neki, vagy teát?

Anyatejes babának sosa, semmilyen évszakban nem kell inni adni, mert az anyatej állaga is változik. Nyáron hígabb - izzadást pótolandó vízmennyiséget tartalmaz...télen sűrűbb, de akkor is elegendő folyadékot biztosít.

Andi!
Mosható pelus:
[quote]. írta:..és környezetbarát
Ebben én egyáltalán nem vagyok biztos. Max. akkor, ha lebomló mosószerrel és kézzel mosod.
Én a bio eldobhatóra szavazok, ami 100%-ig lebomlik / vagy elégethető kazánban/kályhában.

Az én drágám is házias lenne ... ha hagynám. Őt inkább hagyom pénzt keresni.

Kép
zölddisznó

Mindenhol tiszta pelusok és takarók lógicsálnak a házban, olyan jó nézni :) Közben csináltam egy sütés nélküli sütit (holnapra a kollégáknak (is)), most még épp "megköt", aztán dobok róla képet meg a receptet. Azoknak ajánlom, akik szeretik a Sport szeletet (vagyis inkább nem, mert én imádom, és ezt is alig bírtam abbahagyni) meg persze mindenki másnak.

Most meg eltotyogok terhestornára, bár a derekam kicsit leszakad, de hátha jó lesz....

Andy: a pólyáról én is ezt hallottam, majd kérünk ajándékba és kipróbáljuk :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Hát ez nagyon furcsa nekem, de ha így van, akkor nem aggódok az itatáson...

Kép

Kép
dcili81

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóAnyatejes babának sosa, semmilyen évszakban nem kell inni adni, mert az anyatej állaga is változik. Nyáron hígabb - izzadást pótolandó vízmennyiséget tartalmaz...télen sűrűbb, de akkor is elegendő folyadékot biztosít.

A szájamból vetted ki a szót, a tanfolyáson ugyanezt mondta a védőnő...

Kép

Kép
gabilany79

[quote]N írta:yáron ,ha még mindig csak szopik, akkor lehet, sőt kell is neki vizet adni,de addig nem.

NEM KEELL! Box!

Kép
zölddisznó

...és az összes szoptatási tanácsadó, nem csak a privátom.

Kép
zölddisznó

Zsebi! Szép nagy a babád Grat a jó hírekhez...

Andy! Most látom, hogy holnap betöltöd a 36. hetet! Hurrá!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Zöldi! Az a pipiragu jól hangzik... majd holnap főzök olyat :)

bkatalin

Most néztem meg a Madagaszkár 2. előzetest... nagyon komoly, és a párom megígérte, hogy elvisz rá... lehet ez lesz az utolsó mozink egy darabig....

Kép

Kép
dcili81

Dcili: Én vettem, mert arra gondoltam, hogy a kiskádba és a nagykádba is segítség lesz. A barátnőméknél nagyon bevált, belerakták a babát és lehetett "mosogatni".

Trombi: Szerintem rakj rá egy gumis szélű lepedőt, ami lefogja az ágyhoz. Én így csinálom asszem.

Mushi: ÉN IS VISZKETEK. Egyetlen dolog segít, ha beülök a kádba.

Zöldi: Köszi a szakorvosi megnyugtatást. Ma nem is mentem be dolgozóba, itthon kúráltam magam egész nap, remélem segített. Amúgy Domi folyamatosan focizik, őt nem nagyon zavarja.... :D

Kép
mannababoca

Gabriell!
Nem hangzik túl jól ez a hétvégi görcs+keményedés… Örülök, hogy jobban vagy!

Zsebi!
Én igyekszem minden nap többször is intimtornázni. De nem DVD, vagy több tízezer forintos tanfolyam útján, hanem a saját józan eszem után gyakorlom.

Cili!
Az anyatej eleje híg, ami teljesen jó szomjoltásra. Nem kell a tejen kívül semmit sem adni neki.

Mush!
Köszönöm, talán már jobb. Délután mászkáltam kicsit az udvaron, kutyáztam, meg ilyesmit, ez talán jót tett a bélműködésemnek.

Andy!
De romantikus a sztoritok Apával! Hát az én Apámat anyukája nem nagyon nevelte rendre. Én meg már nem fogom tudni megváltoztatni, az tuti! Az én apukám rendmániás, ilyen környezetben nőttem fel, na most gondolhatod, milyen az életem egy nem rendmániás pasi mellett. :-D No azért nem panaszkodom!!! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Megyek Dani felébredt, kcsit ledőlök, és nézegetem ma milyen figurát mutat meg....

Kép

Kép
dcili81

Zöldi, Ibernuska!

Én is a saját fejem után csináltam eddig intimtornát, de annyira jót hallani mindenhol a Kriston tornáról, hogy most letöltöttem a netről (szerencsre nem adtam érte ezreket), és pont azért írtam, hogy eddig nem nagy durranás, mert eddig ezt csináltam én is. És számomra valahogy természetes, hogy egy nő tudatában van ezeknek az izmoknak a meglétével és működésével. Ezek szerint sajnos nem olyan egyértelmű, de azért örülök, hogy én igen! :)

zsebi_baba

Zsebi!
Ez a Kriston torna is csak arra jó, hogy a néni, aki a nevét adta hozzá, meggazdagodjon belőle... Én felhúztam magam rajta, hogy bár kerestem a neten a gyakorlatokat, mindenhol csak cikkeket találtam róla, hogy magunktól el ne kezdjük, mert mekkora bajt okozhatunk azzal, ha nem képzett oktató által tartott, több tízezer ft-os tanfolyamon sajátítjuk el a módszert... :evil:

Kép
Kép
lbernuska

Intim torna: engem a dokim eltiltott tőle. :( pedig sokaktól hallottam, hogy mennyire tuti...

bkatalin

Bundás almára vágyom...

Kép
zölddisznó

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kati! Miért tiltott el?

Kép
zölddisznó

Bkatalin!
Tényleg, miért tiltottak el az intimtornától??? :shock:

Vera!
Húúúúúúú... Ha vannak fejlemények, írj ám!!!

Zöldi!
Az a durva, hogy bár fáj a gyomrom, én is kívánok kajákat. :-D Na ezért nem voltam én sosem sovány! :-D Vizsgaidőszakot más végigböjtölte, én akkor is zabáltam... :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Megjöttem doktorbácsitól. Nem nagyon tud velem mit kezdeni, mert Katihoz hasonlóan én is "tünetmentes" vagyok. Méhszáj zárt, az 1 hónappal ezelőtti 1 cm-rel megrövidült méhnyakkal, azaz C:2000. Nem görcsölök, nem keményedek, jó magzati szívhang. Holnap elutazik, jót nevetett, mikor megkérdeztem, kit keressek, ha történik valami. Azt mondta, hogy ugyan mi történne!

Gumipelenka, pólya: én egyiket sem használtam, most sem tervezem.

Textilpelenka: nekem 15 db van, kimosva, kivasalva. Többre Zalánnal sem volt szükség.

Délután a férjem a frászt hozta rám. Rosszul lett, forgott vele a világ, pillanatok alatt vizes lett a pólója, folyt a víz a karján. Az elmúlt 2 hétben ez 2. alkalommal történt vele, és a nyáron is volt már egyszer. Akkor volt EKG-n, rendben volt. Mondtam neki, hogy ne vonja magára a figyelmet, mert most én vagyok a főszereplő és lesz szives rám és a babára koncentrálni.

Főzés: én ma tarhonyás húst főztem, de a Zöldi által emlegetett bundás alma felbirizgálta a fantáziámat, holnap lehet, hogy csinálok.

Vera: nagyon szorítok, jöjjön, aminek - akinek - jönnie kell!!!

Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Milyen az a bundás alma?

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Ma voltam dokinál, thgondozáson és NST -n. Minden OK.
igaz az utóbbi két hétben 3 kg hiztam. Kaptam is dorgálást és meg is lepődtem :oops:
Kaptam egy ürlapot ami majdnem olyan mint a kiskönyv hátulján a magzatmozgásos táblázat csak itt esre 17.00 és 21.00 között kell nézni a mozgást és azon kell x-ni.
És rá van írva ha nincs egy este meg a 10 akkor konzultáció a dokival.
No! Az én Manóm ezerrel ficánkolt most 16.59 -ig :lol: :lol: :lol:
Azóta semmi.
Ha ez a gyerek rám ütött tuti nem fog ficánkolni mikor "kötelező". :roll: :D

Kórházi csomag: nálunk nem kell külön csomag a babának. Angol pólyában vannak amit a kórház ad. Csak hazahozós ruci kell majd.

Ja!
Nálunk is tud apa vasalni. Kénytelen volt megtanulni mert magára van hagyatkozva hétfőtől-péntekig.
Vendég

Zöldi! Berni! Nem értettem igazán, hogy mire hivatkozik, de miután volt egy vetélésem azt mondta, hogy felejtsem el az intim tornát, mert az is okozhatott ilyet, és a terhesség alatt okozhat problémákat. Azóta nem is foglalkoztam a dologgal, igyekeztem minden lehetőséget kizárni, ami a kis csomagomat elveheti tőlem....

Laura! Az tök jó hír... de asszem nem én voltam akire gondoltál, mert én még csak most menek dokihoz.... de remélem én is ilyen jó híreket kapok... :)

bkatalin

[quote="dcili81"]M írta:dcili81ilyen az a bundás alma?

ISTENI!!!!!

bkatalin

Mushi! Mi volt a dokinál? Visszaértél már?

bkatalin

zoldi doktor neni.
vert es feherjet talaltak a vizeletben. ezek mire utalnak? vernyomasom jo.
meg mondta a doki, hogy valami (utana neztem, epesav) okozhat ilyen hulye viszketest, es hogy kell egy csinalni vervetelt. azonnal be akart kuldeni a korhazba, de amikor hivta oket azok azt mondtak, hogy holnap reggel menjek. koszi. szoval most aggodhatok a semmi komoly es a nagyon komoly kozott.
szoval reggel 9-re megyek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.11.03 18:40-kor.

KépKép
KépKép
mush589

kati. igen visszertem. epp csak visszaolvastam.

a bundasalam tenyleg nagyon finom, am!

KépKép
KépKép
mush589

manna. sajnos nem tudok beulni a kadba, mert nincs meg bekotve. csak zuhanyozni tudok. azt hiszem mindjart le is zuhanyozom. aztan meglemosom magam kamillas vizzel.hatha az segit.

amugy a komoly resze, ha a maj rosszul mukodik, akkor az is okozhat viszketest.

na ez most arra is osztonoz, hogy az este hatralevo reszeben osszepakolom a korhazi cuccost.

KépKép
KépKép
mush589

Szülészorvos váltás meddig lehetséges? Vagy orvos függő? Az EDA minden kórházban elérhető vagy csak a jobbakban?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Kicsit felhúztam magam. Úgy néz ki a fürdőszivacsot illetően, amiről korábban írtam, szóval egy komolytalan vevőbe futottam!!
Bosszant!!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Először is! Mindenkinek aki ma volt dokinál, UH-n, NST-n gratula az eredményekhez!

Gabi: jaj a gardróbot ne is mond. Nálunk az katasztrofális állapotban van, tehát még azt is rendbe kellene tennem. Ilyenkor szidom magam, hogy minek kellett nekem külön hatalmas gardrób! :lol:

Kati: köszi a pocidicséretet!

Manna: nyugi! Én három hétig voltam megfázva, és úgy tűnik a kis tökösnek nem lett baja!

Mágnes: gratula a jó eredményhez, kár ez a gomba!

Solya: szerintem normális hogy már nincsenek akkora partik odabent. Nincs már nekik nagy hely!

Mush: jobbulást! Remélem nincs nagy gáz!

Szeles: remélem apa jobban van már!
Vendég

aida ezekre nem tudom a valaszt, de irtam egy rovidet iwiwen

KépKép
KépKép
mush589

én bizony dtam vizet Annának nyáron!
Ok: 1. rengeteget autóztunk, és a gyerek teljesen beizzadt
2. Anyatej-tápszer egyensúly már nem az anyatej felé billent, úgyhogy nem kockáztattam kiszáradást.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ha még egyszer úgy indulnék terhestornára, hogy egész napos fizikai pörgés után, remélem, lesz valaki, aki még az ajtóban leüt...
Ilyen sz*rul még sosem esett a kismamatorna. A vége relaxáción meg elaludtam :oops:

Kép

Kép
gabilany79

kerdes SOS:
kb masfel hete mostam ki a babaruhakat, es betettem a babaszobaba, csak ugy siman, nem zsakban. abban a szobaban kicsit peneszes a fal egyenlore. kivasalhatom a rucikat es jo az ugy vagy inkabb mossam ki oket ujra vasalas elott?

KépKép
KépKép
mush589

gabi. jogan a relaxacion en is mindig elalszom, de legkozelebb pihizz egy kicsit elotte!:))

KépKép
KépKép
mush589

Mush: szerintem elég a vasalás! Én majd csak jövő héten állok neki a mosásnak, mert addig úgyis káosz lesz a kéróban!
Vendég

boci. en is csak a korhazi cuccoshoz mostam ki. de a ma doktor utan en most gyorsan osszepakolom, mert a legrosszabb esetben, ha maj funkcioval van a baj, akkor hamarabb kikapjak a gyereket. persze ez nem lesz en csak viszketos vagyok, de ez most megis arra osztonoz, hogy legalabb ezt csinaljam mar meg.

KépKép
KépKép
mush589

Ja és most így áll az álkandallónk. Lassan kész, bár elöl a fát le kell kenni, meg a tetejét ki kell rakni kővel és fával és fúgázni is kell!
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.03 19:27-kor.
Vendég

boci. jol nez ki.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: persze hogy csak viszketős vagy és KÉSZ! Hidd el nem lesz semmi gond.
Vendég

Boci: szép lesz a kandalló

Mush: úgy lesz, most is csak azért mentem el, mert mindig elég kevesen vagyunk, és bizonyos létszám alatt a csaj nem tartja meg az órát... senkivel nem akartam kics*szni...

Kép

Kép
gabilany79

Cili mi szombaton megyünk családi mozizásra a Madagaszkár 2-re!!!
Írja már le vki hogy kell csinálni a bundás almát! :x
jujj Mushi izgulok érted,én szerintem fehérje a vizeletben nem túúúl jó,legalábbis NST-én folyton ezt figyelik.De nem akarlak megijeszteni,ki kell várni a végét. :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?