Szia Grim!
Már szinte mindent elmondtak elöttem. Mi 2002 ben voltunk bent. Én kétágyasba kerültem, mert a szülésznőm, és az orvosomat kértem ezt intézzék el. Szerintem első babásoknak nagyon jó kétágyasba kerülni,mert legalább tud valakihez szólni. Az külön szerencse, ha olyan mellé kerül az ember akinek már van gyereke,mert az segíteni is tud neki. Én is egy második babát szült nő mellé kerültem, és nagyon jó volt, sokmindenben tudott nekem segíteni, még azt is megkockáztatom, hogy kevésbbé lettem volna magabiztos ha ő nincs ott.
Nekem nagy trauma lett volna négyágyasba kerülni, mert nekem minden egyes babasírásra elkezdett ömleni a tejem... Az ha az enyém kezdett el sírni, nem gond, hisz a szájába adtam a cicit, és már evett is, de ha a más baba sírására kezdett el folyni a tej, az bizony kárba ment...
Most a második babával szeretnék egyágyasba kerülni, hisz talán már nincs akkora szükségem egy gyakorló anyuka tanácsaira mint első alklommal.
Látogatás csak a folyosón van (tanácsolom vigyél egy kis pamutsapit a babának, mert baromi huzatos a folyosó, nehogy megfázzon) Apa is csak ott dögönyözheti a bébit. Nálunk előfordult, hogy a szobatársammal begbeszéltük, hogy mikor nála látogatók voltak, és épp a folyosón ücsörögtek, akkor apa stikában belógott a szobába, és kamerázta a kicsi lányát, sőt volt hogy be is pelusozta.
Persze ez működött fordítva is, és voltam kint a folyosón a rokonokkal, és a szobatársamék éltek bent családi életet.
Az, hogy mikor kell befeküdni: én jócskán túlhordtam a bébimet (febr 9 és 17 közt mindenféle időpontot modtak a szülés várható időpontjának), de doki bácsival megbeszéltük, annyira ne siettessük, majd ha ki akar jönni úgyis kijön. (ha jól tudom két hét túlhordást engedélyeznek max)
Persze nem így lett, mert kislányom nagyon jól érezte magát odabent.engem 25-én fektettek be, 26-án megindították a szülést, de mivel 27-n délután a babám belekakilt a magzatvízbe és a szívhangja is nagyon leromlott, így sürgősségi császár lett a dologból.
(tehát elég előző nap befeküdni)
Kijönni mint már említettem korábban, gyorsan kiengedtek: bébi nem sárgult be így szerda du. megszületett, szombat reggel kiszedte a doki a varrataim, megszúrták a baba sarkát (valami oltást kap oda), kifurattam a csecsemős nővérekkel a kislányom fülét és már mehettünk is hazafelé.