Sziasztok!
Most végeztem a suliban,elég kimerítő volt
...
Boni
Diszgráfia: írás-helyesírászavart jelent.Pl nem tanul meg helyesen írni,kever betűket,szóalakokat.Gyakran együtt jár a diszlexiával
....De ezt könnyebb szúrni.Már az írásképből meg lehet mondani legtöbbször
....
Szl ikreket
!Na,szép lenne...Egypetéjűeket max,akik MINDKETTEn rám hasonlítanak
!Amúgy ma a suliban aszonták a lányomra,hogy kiköpött én,szl megnyugodtam
...
Jó a napközi,valószínűleg ott a tanítóval van gond.Én jelezném a rendes tanárnéninek/bácsinak,mert ő nem csak felügyeletre van ott
...
Athiz
Motoros sztorink nekünk is volt,csak enyimgyerek nem állt meg az út végén,én meg nem értem utol,mert kb 8 hónapos pocakkal próbáltam utána futni,a kiabálást meg ugye meg sem hallja.Így szépen lebringázott az útra (még jó,h hétvége volt),ahol egy jószívű biciklis fogta meg.Szerencsére az autósok is látták,így semmi gond nem lett
...de lehetett volna
....Mert ugye ráadásul ott a járda le van süllyesztve,hogy a babakocsival - biciklivel könnyű legyen le-felmenni...
Hát utána feszt azt gyakoroltuk,hogy meddig lehet elmenni,ahogy megbeszéljük és ott meg kell állni
...
Minden gyerek más,az biztos,másfajta nevelést igényel
.
Na de azért el tudom képzelni a Boni által felvázolt sztorit,ami nem annyira a gyermek életének megmentése irányába mozdult el
....
Szl Endi hétördög
....akkor kitartást hozzá
!
Én is sajnálom az ilyen gyerekeket,mert itt bizony erőteljesen a szülői háttér a ludas...Aztán majd meglátjuk,ha végre jön iskolába,mit is fog mondani a kislány...és az apuka...Na de fel vagyunk készülve,egy agilis és ügyes ifjúságvédelmi felelőssel
.
Tontica
Szt egyáltalán nem baj,ha a gyerekek látják,hogy mi sem bírunk elviselni mindent.Ezzel megtanulják,hogy nem lehet mindig bkivel kényük-kedvük szt bánni,szórakozni,hanem tolerálni kell másoknak is a lelki állapotát,beállítódását.Persze ha túllövünk a célon(mint én is néha-sokszor
),akkor meg lehet velük beszélni.Én el szoktam mondani,hogy fáradt,ez-az vagyok és hogy ne haragudjanak,hogy ezt,vagy azt tettem,de tényleg abban a pillanatban amit csináltak,nem volt jó.Így ők is megértik,hogy mi volt a probléma a viselkedésükkel és fel tudom oldani azt a gátat,amit az én viselkedésem okozott.
3 hónap ebben a korban nagyon sok
.Majd megkérdezünk újévkor
!Főleg Alexről....
Én nem véletlenül írtam,hogy Alexszeddel nem lesz könnyű dolgod
.Szt rajta már most látszik,milyen simlis ...
!
OK, 10 év múlva nyitok egy tanácsadói irodát online
!
Az biztos,hogy az alapozás nagymértékben szülőfüggő,de egy kamasznak már kell legyen (de nincs!!!!) felelősségérzete
...
Amúgy én meg 14 évesen kollégista lettem.Nem voltam egy mintagyerek,minden hülyeségben benne voltam,de ha kellett tanultam(lázadó rocker voltam
)...Pedig a szüleim 300 km-re voltak tőlem,telefon még csak vezetékes volt
...szl nem voltam könnyen ellenőrizhető
....
Játszótér-barátnő jó ötlet
.Aztán csak tessék idomítani őket,hogy szóból is értsenek
!