Sziasztok Lányok!
Nagyon szépek a leányzók - Anna és Glória
Táppal kapcsolatban megkérdeztem egy-két "szakembert", és a netet bújtam, hogy mit tegyek? Adjak neki egy kis pótlást tápival, vagy kezdjem el a hozzátáplálást és szinte mindenki (anyámon kívül
) azt mondta, hogy inkább táp. Mert egy kis almalétől még nem fog jól lakni, a kanalas ételhez meg még nem biztos hogy érett az emésztőrendszere. Még a nyelvével is szopási mozgást végez és nem a pép nyelését segítené. Lehet, hogy "egyben" kikakilná az egészet ... szóval ne tudjátok meg mennyit nyűglődtem már napok óta, hogy mi a fenét kezdjek.
Most azon vagyok, hogy inkább várok még egy hónapot ezzel az egész hozzátáplálással.
Blanka elfogadja a tápit (cumisüvegből pedig már 4 hetes korában kapott enni lefejt anyatejet, nem volt a cumisüveg ellen) de csak akkor kap ha a cicin szinte már üvölt ez inkább este felé van. Ilyenkor csinálok egy üveggel. De előre nem dugom a szájába a cumisüveget hanem elsőre mindig a cicivel próbálkozunk. Tegnap este pl. elég volt neki a cici, édesen el is aludt a mellemen. Szerintem az utóbbi pár napban talán többet is evett a kelleténél mert tegnap óta 3x kakilt.
Summa summárum, a szopit erőltetem, napközben csak cici van.
Alvás nekünk most jól megy, nagyon jó baba, szépen alszik. Járókában is eldumál egyedül. Tegnap napközben és előző nap is 4 órát aludt egyhúzamban. Remélem ma is megtudom majd csinálni azt a kis merényletet
ha úgy látom még szívesen aludna nem veszem ki az ágyból hanem visszadugom a cumit a szájába. Ezt két napja csinálom és így visszaalszik. 10-14-ig aludt!
Anikó, te hogy adnád be a sinupretet egy kisbabának aki még szopizik és nem teázik? Mert én is vettem amikor beteg volt Blanka, de nagyon nehezen tudtam neki beadni, kanállal próbálkoztam, de mivel keserű, rögtön kilökte a nyelvével. Inni nem iszik teát, legalábbis annyi mennyiséget nem, hogy a teába tegyem.
Én is nagyon csodálom Tündit, hogy ennyit képes éjszakázni
Nekem az egyszeri ébredés is olyan rossz. Luca kisbabának is rossz alvó volt?
Tamara, megpróbáltad a fürdést kitolni egy picit az óraátállítás előtt? Mi 1 órával később csináltunk mindent, hogy az átállítás után, ne legyen egy agyrém az este. Ja és azt csinálom, hogy még fél6-kor egy kicsit leteszem aludni. Kb. félórát alszik, de a fél8-as fürdésig, tök jól el van a járókában, pihenőszékben.
Hajni, sajnálom, hogy néha nehéz Lalival. Remélem sikerült majd megtanítani a külön alvásra. Kakilás hogy megy neki?
Eszter!
Azt mondják, hogy a tej nem ürül ki, csak kevesebb van a szopi után benne. Nekem pl. sokszor előfordult mostanában, hogy megnyomtam a mellem és nem jött belőle tej. Ha jön belőle addig "nyomom" Blanka szájba míg normálisan nem hajlanadó enni. Nálunk is az a legújabb, hogy evés közben, hadonászik, jár keze-lába, rugdos
ilyenkor rászólok, hogy egyen szépen, csitítom. Vagy megbüfiztetem mert szokta azért is csinálni. Sőt van, hogy ráteszem a jobb mellre, aztán a balra, majd vissza a jobbra. Addig eszünk, amíg nem mosolyogva hagyja abba. Ha elég neki mindig, jó kedvű, mosolyog, elégedett.
De ha nincs elég tejem akkor nagyon keservesen sír. Nekem ez a jel!