Új privát üzeneted érkezett!

gaby.zoldi. nagyon jo volt a film, ugy biztosan tenyleg az elvezettol ugralt.
azt meg nem birta, ha kereszte ratttem a kezem a hasamra. akkor arreb tessekelt.

rohadtul viszkeeeeeeeeeeeteeeeek! kb 5cm-re a cici alatt a hasamon. mar halalra vakartam magam. :twisted: :twisted:

nem sokara megyek a baratnomert, meg az anyukajaert. magyar talalkozo lesz a varosban. kb 40-en leszunk. nem is tudtam, hogy ilyen sokan vagyunk! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. ennivalo a csulkod! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

anita. ma megkaptam a fullgyertya szallitmanyt az anyukamtol. holnap perverzkedunk tonyval. es kigyertyazzuk egymast! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

ma melo utan elmentem bevasarolni, es tele volt kisbabakkal a bolt. az egyik sirt, en is majdnem bogtem. noooormaaalis vagyok?
meg lattam ikreket. 1 fiu 1 lany, annyira picik voltak. :)

KépKép
KépKép
mush589

Mush:
Chicane_Saltwater
Dido-Take my Hand
Dido_Here with me
Dido_I'm no Angel
Enya - May It Be
Enya - Only Time
Eternal Flame-Angel of Mine
Hawaiian - Somewhere Over the Rainbow
Massive Attack-Teardrop
Robbie williams-Angels
Seal - Crazy
Sting - Shape Of My Heart
Sting- If I Ever Lose My Faith In You
Sting-When We Dance
Texas- I'll See It Through
The Verve- Bittersweet Symphony
Titiyo - Come Along
U2 - I Still Haven't Found What I'm Looking For).wma
U2- One
U2_ With Or Without You
Vanessa Carlton - A Thousand Miles
Vanessa Carlton - Ordinary Day
Vanessa Carlton - Paradise

légzésfigyelő, ha egy szobában vagy a babával:
Attól még, hogy egy szobában vagy vele, nem jelenti azt, hogy minden mozzanatát nyomon tudod követni, ráadásul a gyerek nem csak akkor alszik, amikor mi is a szobában vagyunk, hanem képes rá nappal is. Ilyenkor már nem is egy szobában vagy a gyerekkel.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Megvacsiztam... Egy füstölt kolbászos kenyér, aztán pedig egy mézes-vajas kenyér (a kenyér még langyi volt, mikor du. elhoztuk a pékségből) :lol:

És nincs itthon vörösbor mert apa szerint ÉN megittam az egészet :twisted: :roll: :D

Kép

Kép
gabilany79

Lyndee, nekem is 7.1 lett a terhelt cukrom, olzan szigorusag nincsen, már megvan mire kell figyelnem, a dokik szerint sem vészes

Zöldi, a zsiráf huson azóta is nevetek :D :D :D
A vacsi isteni volt.

Mági, pont ilyen képünk van nekünk is, amin a kuki igy látszik :D

Képzeljétek a kolléganőm holnap tölti a 41. hetet, ls semmit nem érez.. ma ment este a dokihoz délelőtt azt mondta ma este szülnek..várom az SMS tőle, még semmi.. :shock:

Zöldi, szép a lábad :)
Én eddig abban a tudatban voltam, hogy nem vizesedek... A bokámon semmi jele, a gyűrűk is simán le fel.

Erre voltam kismama masszázson, és ott mondta a lány, hogy érezni a vizet a szöveteimben, és legyek elővigyázatos. :shock:

A kismama masszázst mindenkinek ajánlom
:shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Mush: Őszinte részvétem.

Zsiráf: drukk a kolléganődnek.

Olvasgatom, már mindenkinek van ilyen-olyan nyavajája. Itt fáj ott fáj. Azt vettem észre, hogy ezt a második terhességet valahogy rosszabbul viselem. Na nem azért mert kis idő telt el a két terhesség között. Hanem szerintem Dani fiam miatt. Azért az ember egy gyerek mellett már nem akkor tud pihenni mikor akar, hanem mikor hagyják.
Péntekre egy kicsit kimerültem. A férjem éjszakás és ilyenkor rám maradnak az éjszakai kelések a gyerekhez. Nagyon nehezen tudok visszaaludni. Mire elszundítok már lehet menni megint. Na ez mára betette az ajtót. Lesétáltam a postára meg boltba (kb. 1 km oda-vissza). A postán már nem éreztem jól magam. Visszafele meg majd szétszakadt a csipőm és a hasam alja. Már azt hittem úgy fogok hazajönni, hogy azt mondhatom a férjemnek, hogy vedd a kocsikulcsot és mehetünk szülni. Na, de egy kis ücsörgéssel abba maradtak a fájdalmak. Szeretném még ha egy jó 3-4 hétig bent maradna. Aztán a 38. héttől már jöhet.

Olyan kérdésem van:
Ha abban a városban szülsz, ahol házasságot kötöttél, de 3 hónál régebbi a házassági, akkor is ki kell váltani újból a gyerek születési anyakönyvijéhez.
Mondjuk tavaly is több mint 3 hónál régebbi volt a házasságink, akkor valami olyat mondtak, hogy ha ugyanabban a városban házasodsz és szülsz nem kell. Ez még vaj most is így van??????

Holnap menni kell temetőbe! Nem nagyon szeretek. Mióta Dani megvan évente, ha 3-4 alkalommal eljutok. De nagyon sokat gondolok a szüleimre. Már nem tartom olyan fontosnak, hogy mindig friss virág legyen a síron.
Bettiéknek ez most megint rossz nap lesz.
Lassan már belekezdhetnek a babaprojektbe! Vajon mi lehet velük??? Tud vki róla valamit???

Kolléganőm is májusban vetélt el 8 hetesen és most hallottam az örömhírt, hogy sikerült teherbe esnie. 8. hétben jár.

Bocs a hosszúért és imitt-amott szomorkásért!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vera!
[quote]1 írta::régen nemvolt és ugyan ennyi volt a hirtelen halál a babáknál semmivel sem lett kevesebb ez statisztika.

Ez egészen biztosan nem így van. Statisztikát ne említsünk, mert nincs. Azt tudjuk, hogy a század elején 10% volt a csecsemőhalandóság (2 éves korral bezáróan) és FOGALMUK SINCS, ebből mennyi volt a bölcsőhalál.)
Konkrétan erre vonatkozóan 20 éve van Magyarországon utánkövetés, a Madarász utcai példa alapján 8000 családban 3* volt teljes légzés és keringés összeomlás, és hál'istennek mindhárom bébi szüleinek sikerült újraéleszteni őket. (Ez csak az általuk utánkövetett esetekre vonatkozó adat)

2:pénz,pénz biznisz valakinek. Ezt nem vitatom, de ez az egész babaiparra vonatkozik. (Akár a pelenkákra, az ilyen-olyan kencékre, a babakocsikra...)

Musi!
[quote]t írta:usszogok ossze-vissza allandoan, de azt mondjak nem vagyok allergias semmire. na az mitol lehet?

Én ezt úgy fogalmaznám, hogy a vizsgált anyagokra nem vagy allergiás.
[quote]a írta:zt meg nem birta, ha kereszte ratttem a kezem a hasamra. akkor arreb tessekelt

Basszus, mert eltakartad a vásznat! :lol:

Zsiráf! Egészségedre váljanak a vadak!

Gabdani!
[quote]H írta:a abban a városban szülsz, ahol házasságot kötöttél, de 3 hónál régebbi a házassági, akkor is ki kell váltani újból a gyerek születési anyakönyvijéhez.

300 nap a törvényben leírt érvényességi idő, nem 3 hónap.

Én is tudok ilyen örömhírt! A kolléganőm, aki velünk indult, aztán sajna kiesett a csapatból - Nemlajosnak hívják, talán van, aki emlékszik - már javában gömbölyödik!!! :lol:

Kép
zölddisznó

Zöldi!

Bocs, akkor 300 nap! És ez esetben is ki kell vaj kérni, ha ugyanaz a város, de hosszabb idő telt el mint 300 nap!????

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Én nem tudom hogy van az hogy egyik éjjel jól alszok,másik éjjel meg majdnem meghalok olyan rosszul vagyok...Mással is van így?Éjjel például tök hirtelen elaludtam,mint akit fejbe vágtak,és csak egyetlen egyszer keltem fel pisiszünetre,és nagyon hamar vissza is aludtam,nem értem....na de inkább minden éjjelem ilyen legyen,mint a fordítottja.
Ma voltunk "vásárolni",vagyis annak nem nevezném,mivel szinte semmit nem kaptunk amit szerettünk volna :cry: :cry: ,de azért vettem a kórházi csomagomba(amit még össze sem :oops: állítottam)egy papucsot,meg melltartókat.
Jaj a melltartóról jut eszembe,vki használ ilyenkor még párnás melltartót?Vagy csak simát szoktatok?És mi a vélemény a szoptatós melltartóról?

Sarmi,Fmarti:szépek a lurkók :D

Zöldi:szép láb :D :D :D

Gabrielldaniell:csak csatlakozni tudok ahhoz amit írtál,én is sokszor a hosszú séta után tök rosszul szoko lenni,és ilyenkor megy a para 1000-rel.Nálam viszont pont az ellenkezője van,mint nálad,mármint h én jobban viselem ezt a terhességet mint az elsőt.Jó nekem Réka 3éves és már "nincs vele annyi gond",meg én azt vettem észre h ennél a terhességnél nincs időm odafigyelni arra h itt szúr ott szúr,itt fáj ott fáj,talán azért mert leköt Réka...de aztán ki tudja.

Légzésfigyelő:nálunk Rékánál nem volt,és most sem tervezem h veszek mert lehet bérelni a védőnőtől,így bérelni fogom,mivel külön szobába lesznek a gyerkőcök...

Máj:én azt hallottam erről h szoptatás ideje alatt nagyon ajánlják mert serkenti a tej termelődést,én nem próbáltam nekem elég volt arra a tea is.

kérdés:van közületek olyan aki nem házas csak élettársi kapcsolatban él?az lenne a kérdésem,h az apasági nyilatkozathoz mi kell?mikor Rékát szültem akkor nem kellett semmi,de ez már ugye 3éve volt,ki tudja mi változott azóta.És szeretnénk már túllenni a papír ügyön...

solya051020
Káld

A törvény szerint igen, ki kell kérni a másolatot.

[quote] írta:n nem tudom hogy van az hogy egyik éjjel jól alszok,másik éjjel meg majdnem meghalok olyan rosszul vagyok...Mással is van így?

Abszolút! Mára virradóra 14 órát aludtam 1 órányi megszakítással (nokedlifőzés)
Én szivacsos cicifixben nyomom, de vettem szopisakat is, és szülés után úgyis csak az lesz jó - nagyobbakat vettem)

A máj egész biztosan nem serkenti a tejgyártást.
Tesóm tudománya szerint (aki szopitanácsadós védőnéni - ezt csak ezért írom, mert Te nem mindig olvasod, és hátha pont akkor nem, amikor írtam)
1. enni
2. inni
3. aludni
+ sokat és sokszor mellre tenni!
Ezek a legfontosabb alapelvek.
Persze lehet hormonális oka, hogy nincs elegendő termelődés, ilyenkor segíthatnek a tejserkentő gyógyteák - fitohormon tartalmuk miatt.
Az elapadásért eggyakrabban az 1., 2. 3 be nem tartása, a rossz technika, a félelem atól, hogy nem lesz elég tejem, a stressz a ludas, illetve az, hogy nem is akar az anya szoptatni, de ezt a környezete felé titkolja.

Kép
zölddisznó

Zöldi köszi h ezeket leírtad.Igazából nem nagyon hiszem már el amiket lehet hallani h ezt nem lehet enni,a másikat lehet,stb...és mi serkenti a tejet meg ilyenek.
De volna egy kérdésem:azt írtad h sokat és sokszor mellre tenni.De akkor ezt nem fogja megszokni a baba?Ezt úgy értem h minden nyöszörgésénél majd nem "várja el" h cicire legyen téve?
Rékát én 3óránként szoptattam és nem igényelte h többször is mellre legyen téve.De félek egy kicsit h Olivérnél más lesz és akkor csak lesek majd ki a fejemből :roll: :roll:

Ja,és szoktam én minden nap olvasni az oldalt,csak nem mindig van idő írni is,pláne ha van termés,és tudom h a tesód ezzel foglalkozik(amit irigylek is).Tök jó lehet neked :)

solya051020
Káld

na és ha elvárja? Ha ez kell a lelki nyugalmához?
Vendég

csaki :végülis igazad van,hülye vok,csak kezdek parázni h teljesen más lesz minden mint az elsőnél,és ott hiába volt minden amit csináltam majd ennél a babánál nem tudom azokat a dolgokat használni,és teljesen olyan lesz mintha az első gyerek lenne.
Remélem ez az érzés is csak a hormonok miatt van.......... :? :?

solya051020
Káld

Az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy annyit egyen az a kölök, amennyit szeretne. Ciciből nem tudja túlenni magát - elhízni - mert vagy kibukja, vagy eleve nem szopizik ki annyit, mert nem éhes, csak nyugicicinek használja.
És minél többször éri inger a cicidet, annál több tejed termelődik. (a kereslet-kínálat egyensúlyának fenntartására törekszik a természet)

Ilyen picurkát nem lehet még "elkényeztetni" azzal, hogy minden nyüszinél mellre teszed. Elkényeztetni csak azzal tudod, ha olyan dolgokat csinálsz meg helyette, amit már ő is tudna. pl. felaprítod a kajáját, pedig már tud harapni, felveszed séta közben, pedig még nem lehet fáradt, csak lusta sétálni...

Kép
zölddisznó

Jó éjt!
Holnap (ma) nem leszek, csak nagyon este.

Kép
zölddisznó

megjottem!
jo sokan voltak, de sajnos az itteni fiatalok sem a jomodrrol ismertek. ketten voltunk kismamik es mindketten alltunk... megfajdult a derekam igy hazajottem.
azert talalkoztam 1-2 aranyos emberkevel.majd megkeresem oket iwiwen.
megyek alukalni.
szep almokat mindenkinek!

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. imadom a humorod! 20 perce rohogok! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Visszaolvasgattalak titeket...örülök, hogy már mindenki szoptatási, légzésfigyelős és egyéb hasonló lázban ég... :D ÉN IS!

Amúgy engem ez a mai melegfront teljesen taccsra tett. a fejemtől a hasamig mindenem fájt, csak szédelegtem egész délelőtt. Szerencsére most már kezdd egy picit jobb lenni.

Légzésfigyelő: Szerintem akit izgat vegyen, akit meg nem az meg ne! :D Régi mondás: "szerintem csináj azt, amit akarsz!"

Zöldi: olvastam az igény szerinti szoptatásról való irományod, miszerint ezzel nem lehet elkényeztetni a gyerkőcöt. Megmondom őszintén én ezzel nem értek egyet. Szerintem ez is egy olyan dolog, mint az alvás vagy később majd más felmerülő igény. Szerintem egyetlen gyerek sem éli meg tragédiaként ha 3 óránként kap enni, nem fog éhen halni és nem fogja elhagyatottnak érzeni magát. Egy biztos; akiket magam körül láttam és igény szerint szoptattak, azoknak tízszer annyit volt cicin a gyerek, mint kellett volna. A boltba nem tudtak leugrani, mert mi van, ha most van igény....Arról nem is beszélek, hogy mindíg csak annyit evett a gyerek, amennyit kedve tartotta, így állandóan fejni kellett, majd kiszámíthatalanul újra szoptatni. A cici sem bírja úgy a tízszeres leterhelést, és persze a mama sem tud megfelelően pihenni, hogy aztán majd legyen ereje játszani a babával. Én első körben megpróbálok ráállni a 3 óránkénti szopira (ami nem azt jelenti, hogy majd felkeltem az alvó gyereket 2.59kor).

Szerintem ez az igény szerinti/3 órás szoptatás egy baromi érdekes téma. Sokat olvasgattam utána.

manna
mannababoca

Juhéééééééééééé!

Ezért kapcsoltam be a gépet!

MA ÉN VAGYOK AZ ELSŐ! (Eddig sohasoha!)

(Úgy ébredtem, hogy alig kapok levegőt, egyfolytában köhögök, rohadtul fáj a torkom, nincs hangom, levegőt se a hasamba, se a tüdőmbe nem kapok rendesen. - frankó)

manna
mannababoca

Jó reggelt!

Hát alvásnak nem nevezném az éjszakai akciót... Este olyan savam lett, azt hittem kitaccsolok. Tényleg mi a teendő, ha esetleg savat hányok? Általában 2 rennie segít, de tegnap 4 se jött be... és nem konkrátan egy kajától, mindentől... Pluszban Dani bemászott valamiével a bordáim alá, így a levegővétel kicsit problémásabb a szokottnál...

Solya mi sem vagyunk házasok, és az apaságihoz kell a kiskönyved, meg egy igazolás a dokitól, hogy mikorra vagy kiírva, meg az apuka. Be kell menni az önkormányzathoz és ott adnak egy papírt majd. Mi hétfőn megyünk elintézni, akkor majd többet tudok mondani. Nekem állati kényelmes a szoptatós melltartó, azt hiszem 4 db van belőle... a többi sajna nem jön rám, pedig vannak szép holmiaim... majd talán jövőre...

Gaby köszi az e-mailt, megkaptam.

Mush én is viszketek, e mostanában kicsit alábbhagyott. A kiütések eltűntek a ca-nak és az önmegtartozkodásnak hála... de már azt sem tudom mivel kenjen magam, olyan száraz a bőröm, mint egy sivatag...

Kép

Kép
dcili81

Jó reggelt mindenkinek!!!

Gabi!
Vadászol??? Ez komoly??? De vagány... Honnét jött az ötlet, hogy ilyet tégy??? Én légynél nagyobb állatot képtelen vagyok bántani.

Bocika!
Köszi a kandallós fotókat!

Zsiráf!
Hol voltál kismama masszázson??? Mennyi ideig tartott??? Én is! Én is!

Solya!
Mi sem vagyunk házasok Apával, de látom már Cili megválaszolta a kérdésed. Mi már nyáron elintéztük ezt a nyilatkozatot.

Én ha jól emlékszem életemben nem hordtam szivacsos melltartót. Most meg aztán főleg nem…

Manna!
Jobbulást!

Kép
Kép
lbernuska

Éreztétek már úgy, hogy az egész világ összefogott ellenetek és hogy pár ember csak azért él, hogy porig alázzon és semmibe vegyen?

No én most pont így érzem magam... -no komment

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Annyira kevés van hátra és annyira várom már a végét, hogy ne legyek ennyire kiszolgáltatott.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Berni, budán van a masszázs a Budagyöngyénél.

Én előtte is imádtam, de azt hittem terhesséh idején ez tabu, nehogy valami olyat nyomkodjanak amit nem kellene.

Aztán egyik reggel a csak csajokban láttam ezt a lányt, és megkerestem a neten. Egyébként nemcsak kismama masszőr hanem dula is, és szülésfelkészitést is tart papákkal :D

Egy óra volt, előszőr hanyatt fekve (fej fennt) láb, comb stb. Aztán oldalt fekve hát, derék, hátsó comb, stb. Ülve szintén hát, derék, aztán váll.
Jövő héten megyek megint :D

55oo ft volt...

Ha érdekel elküldöm a számát priviben.

Manna, hát nem aludtál túl sokat :? Együttérzés :!:

Trombi köszi a tippet az anyakönyvi hivatallal, sajna az 5. kerületi hivatal nem küldi ki, be kell mennem végigülni a rendelést :twisted:
Tuti pénzbe is kerül, ugye?

Kolleganőmről még mindig semmi :( Úgy készült már, hogy este szülnek... Mondták neki a szülésznénik, hogy tegnap napközben szeressék egymást apával, az tuti bejön, és megindul.. :D

Solya, én idegenkedtem a terhes melltartótól, és hordtam at amit terhesség előtt is, lévén hogy a Brendonban 1o ezer forint volt..
Aztán rászántam magam, mert a merevitő már nem esett jól, és ki is nőttem a régit, és mondhatom ég és föld a különbség. Szuper feeling. El sem tudtam képzelni. :D
Szerintem a szoptatosbol is veszek ilyen Anitát, mert nagyon jó minőségű. Van ahol van szopis 2ooo ert, de ha egy kicsit nagyobb melled van, azok nem tartanak semmit.
Na, ezt bőven kifejtettem :D

Kép
Kép
zsiraf8

Jó reggeltet!

Már nem emlékszem, ki mesélte vagy kérdezte azt az érzést, amikor olyan, mintha a baba "zuttyanna" egy nagyot, és az egész teste beleremeg az embernek. Na, ma reggel pont ez történt nálam is, olyan volt, mintha kicsikristóf "leesett" volna odabent, és a "puffanás" megremegtette az egész hastájékomat :D

Berni: ez nálunk ilyen családi hagyomány, apukám, öcsém, nagyapám, dédipapám is vadászik/szott, anyukám megyei sportlövő bajnok volt (apukám mindig mondja, hogy még most is jobban lő, mint ő :D), úgyhogy kb. 5-6 évesen már fotós dokumentáció van arról, hogy vittek engem is vadászatra (persze nem élesben, csak az utána levő "ceremóniára"). Akkor még kicsit más hagyománya volt a vadászatnak, mint most (vagyis inkább akkor még volt hagyománya). És hát azóta ez megmaradt, csak egyre kevesebb időm van rá... :oops: mondjuk az a vicc, hogy én sem vagyok az a gyilkolászós típus, de a vadra kicsit úgy tekintek, mint a haszonállatokra, és nagyvadat (őz, szarvas) pölö én sem tudnék lelőni.
Viszont annak örülök, hogy engem még megtanítottak ennek az egésznek a tiszteletére, és arra, hogy nem csak abból áll, hogy lelövöldözzük, ami mozog. Mostanában ez egyre ritkább, ezért is néznek sokszor ferde szemmel a vadászokra, és ez engem is dühít....

Na, jó, ennyi elég belőlem, mert kicsit úgy érzem, belelovaltam magam a témába. Bocsi.... :oops: :oops: :oops:
Babázzunk inkább tovább :D

Kép

Kép
gabilany79

Majd' elfelejtettem! Ahogy rendezkedtem a céges gépen, találtam valamit (ezt még akkor szkeneltem, mikor tavaly karira csináltam apának egy "mozit" az élettörténetünkről :D )

Ez lennék én kb. félévesen (vagy kicsit több) :lol:
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Szép jó napot!
Töltött káposzta rotyog, és Apa szereli a konyhai pultunkat! Talán ma már lesz pultom! :lol:
Ha minden jól megy, akkor Anna szobájába is felkerül a tapéta még ma :)

Igény szerinti szopi kontra 2-3 óránként: én is az utóbbi híve vagyok, ez is olyan, ahány ember, annyi féle vélemény, ettől függetlenül nincs jó és rossz elv, minta. (azt hiszem 2 gyerekkel meg sem tudnám valósítani az igény szerinti szopit..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida:
megint gond van?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Zsziráf - az anyakönyvi másolat illetékmentes - legalábbis, ha ebből a célból kéred.
Egyébként még nekem se küldték, pont tegnap jutott eszembe, hogy most mi van, rájuk telefonáljak-e. De vsz, az hogy 2 héten belül nem kaptam meg, az egy hivatalnál tök normális (Csak azt hittem gyorsabban fog menni, mert még személyesen is ismerem, akivel beszéltem)

Manna, Cili jobbulást! Itt már szépen süt a napocska!

Aida - mi történt?

Gabi - nagyon ari vagy - és nagyon hasonlítasz magadra:))) (Ki gondolta volna mi?:))

Kép
trombibébi

Aida?????????

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zsiráf!
Köszi a masszázsos infót. Azt hiszem ez nekem egy kicsit húzós árban. :cry: Körülnézek, hátha itt falun van occsóbb is. :-D

Gabi!
Tök jó, hogy ez a vadászat családi hagyomány nálatok! Mármint az a jó, hogy van valami, amit generációról generációra átadtak az ősök a következő generációnak. :-D Teccik!!! Hűűűű... lőni én is szívesen megtanulnék. :-D

A képen tényleg nagyon hasonlítasz magadra!!! Olyan gabis. :-D

Aida!
Mi a probléma???

Mági!
Igazad van, ez a szoptatás kérdés ugyanolyan, mint a légzésfigyelős... mindenki úgy csinálja, ahogy neki meg a saját babájának jó.

Kép
Kép
lbernuska

Bocsika :oops:
Sziasztok! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Gabi:
de édi kislány voltál :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!
Önzö módon most nem regaálok, csak egy kérdésem van! :oops: (amúgy majd jövök még) :wink:

Szóval szerintetek az normális, ha a kismanó egész nap ficánkol. Már pár napja éreztem, hogy belassult, gondolom a kevés hely miatt. De amit tegnap levágott már aggasztott. Tudom, hogy inkább azért szoktatok aggódni ha nem mozog eleget, hát nálam most pont az ellenkezöje volt!!! :roll: :roll: :roll:
Tegnap reggel 10-töl míg le nem feküdtem(12) szó szerint egyfolytában nyomta, kb 2-3 félórás szünetet érerztem kb. Ja és szerintem a feneke a köldököm felett van a bal oldalon, de állandóan azzal szórakozik, hogy kidugja és visszahúzza. Lehet hülyeség,hogy ezen agyalok,csak jó lenne tudni,hogy más is érzett e már ilyet.
Szerintem már hiperaktív, vagy rossz pozitúrában van és nem tud megfordulni...?????? :shock: :?
(Lehet felhívjuk a védönénit! :oops: :oops: )
susy75

Gond, gond, sajnos. De mind1, nem akartam ennél részletesebben, ezért is írtam, hogy no komment. De az biztos, hogy még az ellenségemnek sem kívánom ezt a megalázást amit én most kapok...

De a lényeg hogy mindenki jól van, bár annyira nem olvastam vissza. :oops: De még egyben vagyunk és már csak pár hét és jön a babaeső!!! Alig várom hogy Noel is a "karomba essen". :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

susy:
szerintem a sok mocorgás nem gond! lehet, hogy az időtől van, az is lehet, hogy próbál megfordulni, csak nehézkesen megy, de nem hiszem, hogy gond lenne.
Az én fiam sem lassul be, sőt egyre durvábban műveli a dolgokat odabent.. :)
Egyébként amit én is sokáig a fenekének hittem, a 4d-n kiderült, hogy a fejecskéje, azzal nyomogat nagyokat :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Suzy - nálam majd minden este ez van, akár órákig megy a buli, hol itt-hol ott dugja ki valamijét, vagy mindenütt egyszerre:)
Volt, hogy ilyenkor számoltam, és hát fél óra alatt kb 30 mozgás. Vsz nem véletlenül kell inkább du számolni, olyankor sokkal lustibb.

Kép
trombibébi

Suzy én pontosan ugyanezt érzem. Dani nagyon aktív! Most is éppen gyömöszöl... egyrészt jó, mert tudom, hogy minden rendben, másrészt azon agyalok, hogy szegénynek már nincs túl sok helye, és azért is érezzük jobban, ahogy mocorog. Nekem esténként egész csúcsos szokott lenni a köldökömnél a pocak... Meg egy kicsit úgy érzem mintha feszítene szét.

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Zöldi!
[quote]1 írta:. enni
2. inni
3. aludni
+ sokat és sokszor mellre tenni!
Ezek a legfontosabb alapelvek.

Ha ez ilyen "egyszerű "lenne, nekem mindkét gyerekkel rengeteg tejem lett volna, ami sajnos nem így volt :cry: . Pedig ettem, ittam sokat, többek között Laktoherb teát is, aludtam napközben is, amikor csak udtam, minden nyüszire mellre tettem, és a fejéssel is próbálkoztam, kézzel és pumpával is. Sajnos ennek ellenére a lányommal, aki első perctől kezdve megdolgozott a tejcsiért, 4 hónapot bírtunk ki hozzátáplálás nélkül, de ez igen kemény 4 hónap volt, sok-sok sírással mindkettőnk részéről. Amikor elkezdtem hozzátáplálni, a sírás egycsapásra megszűnt. Ez azért felvetette bennem így utólag a kérdést, hogy vajon megérte?
A fiammal, aki nem volt olyan ügyes, gyakorlatilag be sem indult a tejtermelés. Hiába próbálkoztam a fejéssel (a kórházban is segítettek) , nem történt semmi. Ő 3 naposan kiszáradás miatt belázasodott, mert nem hitték el nekem a kórházban, hogy a gyerek gyakorlatilag semmit nem szopik, így nem adtak pótlást.
Úgyhogy ezen tapasztalatok alapján és azt mondom, valószínűleg a "normálisan" működő anyukáknál ezek tényleg fontos alapelvek, amiket leírtál, de vannak ilyen hozzám hasonló "nem normálisan működő" anyukák is, és őszintén szólva elég szarul esett, amikor megkaptam utána bizonyos emberektől, hogy biztos a melleimet féltem, azért nem szoptatok. Na persze.... :twisted:
Egyébként ez nálam nagyon valószínű, hogy genetikai dolog, mert sem anyukám, sem az anyai nagymamám nem tudott rendesen szoptatni.

zsebi_baba

Anda:
sajnálom, hogy megkeseritik neked a babavárás édes napjait :cry:

Susy:
nekem is volt ilyen napom a héten.Megkérdeztem magamban, hogy ez a csajszi mikor is alszik?? A két fiam is örökmozgó volt, de ez a csajszi túltesz mindenkin... :D

Zsebi-baba:
jól megkinlódtatok a szopizással...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Köszi csajok a válaszokat! :lol: Kicsit megnyugodtam!
Remélem csak tegnap rendezett ilyen buli napot,mert akkor tényleg oké. Kivi vagyok ma mi lesz!

Mágnes!
Hát remélem én tényleg a popóját érzem, mert az azt jelentené, hogy megfordult!!!! :roll: :?

Trombi!
Eddig nálunk is csak az esti órákban voltak nagy ficánkolások!!! :P

Cili!
Az utóbbi pár napban én is úgy érzem magam,mint akit bentröl szét akarnak szedni. :lol: Na meg mikor a popóját kidugja az is édes!!! :wink:
Remélem tegnap kifáradt, és ma nyugisabb lesz!!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2008.11.01 12:00-kor.
susy75

Hát Suzy én is ebben reménykedem, de a kisfiam egy igazi örökmozgó (már most azon mosolygok, mi lesz velünk, ha egyszer kibújik... 8) , rezskessetek szülők!!!! - gondolhatja ezt magában...).

Nemhogy alábbhagyna, még tesz rá egy lapáttal... A kis fenekét én finoman meg szoktam paskolgatni, akkor rázza egy kicsit és visszahúzza..., aztán megint kinyomja... haláli!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Megint egy órája olvasok..

fmárti,sarmi:

édes lurkók!!

musi:

mások sem tudják hol a babám, de én érzem :? belül:)nem is értjük h fér el a többi szervem, már mindenütt csak őt lehet tapintani. tegnap este/éjjel téleg aszittem h megfulladok-tul sok volt a fagyiból du., v nemtom mér de no levegő!

zöldi írta vkinek h lehet nem arra allergiás amire vizsgálták (talán musinak)..nekem aszonták a nagyokosok, h az mind1 mire vagy allergiás a lényeg a hisztaminérzékenység amit rögtön az 1. kontroll teszt kimutat, arra adjék az antihisztaminokat ugye a gyóccereket, és az sokszor nem derül ki mire is vagy allergiás, mert képtelenség minden anyagot rádrakni. nekem pl a penész jött ki de lehet még sok más is, amit nem néztek viszont ha szedem a gyóccert az mindentől megvéd. na ennyi erről.

most menek megpróbálom megszerelni a babakocsinkat:)

andy

Kép
andy30

Mágnes:
Tegnap délelőtt voltunk a Corában (T.bálint), lehet, hogy Téged láttalak leányzóddal? Éppen fizettem, aztán már eltűntetek a ködben.

Rég nem voltam itt, ugye csak jó dolgok történtek veletek. Harivera is egyben, remélem.

Kedden megyek dokibához, kíváncsi vagyok 3100-as méhszájam mire változott.

Ja, egyet jól megnéztem: Niki hasát. Te lány, hova növeszted még?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Sziasztok!

Sikerült visszaaludnom a hajlani bejelentkezést követően és csak most keltem! Juhéééééééééééé! :D :D :D Egy picit jobb. De adért ad orrom be van dugulva és bem kapok levegőt... :shock: Mindegy a lényeg, hogy nem vagyok lázas!

Ma rakottkrumplit mahinálok. Meg utána töltött paradicsomot vacsorára, az az egyik kedvenc vega kajám. (A tegnapi csülök után fincsi lesz!)

Zsiráf: Én is gondolkoztam a masszázson, amikor nagyon beállt a derekam. Nekem szerencsére a kismama jóga nagyon sokat segített, azóta, hogy járok (heti 1szer) egyáltalán nem fáj semmim! Hajolgatok, dolgozom, rohangálok, kertészkedek és semmi! Ajánlom mindenkinek.

manna
mannababoca

Gabi! Nagyon édi a kép!
A vadászattal kapcsolatban elég vegyes érzelmek vannak bennem. Elismerem, hogy néha hasznos és szükséges, de sajnos ma nagyon sok embernek van arra pénze, hogy csak úgy szórakozásbol gyilkolásszon egyet.

Igény szerinti szopi! Nekem az első gyerekkel olyan szerencsém volt, hogy többnyire 3 óránként evett, igaz hogy akkor egy- másfél órát volt cicin. Most is megpróbálom az igény szerintit, aztán az élet eldönti, hogy működik-e.
Szerintem az fontos, hogy a mamának is jó legyen, mert ha neki nem jó, előbb-utóbb a gyerek is megérzi. Lásd fáradtság miatt nincs elég türelme, stb. Szóval, ami a mamának jó, az a babának is!

susy! Nekem is van olyan nap, hgy többet mozog mint egyébként. A feneke meg rendszeresen bal oldalt a köldök felett van! Szerintem ne aggódj!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikö!
Okés!!! :P :wink:
susy75

BB:ne mááááááá...én nem növesztem..:Dmagátol nő...
de ma anyos megjegyezte hogy ő szerinte nov végén megszülök..na kiváncsi vagyok hogy a 9 gyerek utáni tapasztalat vagy saccolás az egész..bár 36. héttől nyugton jöhet...ha jönni akar.

AIDA:mesélj mi a baj?megint a párod?

Kép

Kép
nikianya21

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?