Új privát üzeneted érkezett!

Kép Sziasztok lányok! Kép

Szép jó estét mindenkienk aki ma még idelátogat!

Kedves Lucamama! Kép

A myoma miatt kell ennyit várnotok a következő babával Kép ! A csaszinál eltávolították?
Hogy vagytok? Megy a szoptatás?
Nekem Benikével kb. 8, Domikával 6 hétig volt tejem, a második héttől már pótlás kellett!

Ami a fénykép feltöltést illeti, próbáld meg, kicsinyíteni a kép méretét és akkor biztosan engedi majd feltenni! Kép
Ügyes legyél, kívnáncsi vagyok a kis Lucára!

Puszi Sziszike

Keves Barnamama! Kép

Gratulálok neked a pici fiacskádhoz!!! Kép

Kíváncsivá tett az a pár sot amit írtál.
Mi történt veletek a kórházban? Kép
A babával volt valami, vagy a szülésnél történt valami???
Írd meg mihamarabb!

Szia Sziszike

Jó éjszakát!

bedoli

Szia Bogyeszka! Kép

Örülök, hogy jól vagytok, és minden rendben veletek! Kép
Növeszd csak a pocidat, és vigyázz magatokra!
Pihenjél amennyit csak tudsz!

Szia Sziszike

Kedves Philissa! Kép

Írtam neked e-mailt! Remélem hamarosan válaszolsz majd!

Szia Sziszike

Jó éjaszkát

bedoli

Sziasztok Lányok!
Örülök, hogy jól vagytok!

Ma vagyok pont 16. hetes!! - Pocakom még nem sok.
Ti mikor kezdtetek pocakosodni? +
Írjon nekem mindenki akinek van kedve arról, hogy
Ô mikor érezte elôször, hogy a babuci mozog!
Elvileg tudom, hogy 18-20 hét körül kellene észlelni, de inkább a
Ti tapasztalataitok érdekelnének!

Szia, Barnamama!
Veletek mi történt? -láttam amit írtál és abból gonolom, hogy valami
nem stimmelt a kórházban!?

Szia Sziszike!
Köszi a leveled, már válaszoltam is! Puszi neked és a Gézengúz fiacskáidnak!

Puszi, mindenkinek
Alma
alma@mail.gatesgroup.hu
Alma vagyok

Sziasztok! Kép

Úgy örülök hogy találtam ilyen Margit Kórházas fórumot! Kép)))))

Én a Dr. Bánkúti Ernőhöz járok és nagyon meg vagyok vele elégedve! Nyáron szeretnék babát! Kép ha valakinek van esetleg valamilyen tapasztalata a dokival kapcsolatosan írjon nekem! Kép

Üdv! Civ
civic

Kép Szia Alma! Kép

Megérkezett a leveled, köszike és már válaszoltam is neked, írtam jó sokat!

Puszi Sziszike

bedoli

Sziasztok!
Sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e a történetünket, és ha igen hogyan. Végül is amellett döntöttem, hogy megpróbálom a lehető legobjektívebben vázolni a tényeket és mindenki maga levonhatja a számára fontos tanulságokat.
November 4-én született meg második kisfiam hihetetlen könnyű és gyors szüléssel. Szép volt, egészséges és mohó már a szülőágyon. Három naposan besárgult egy kicsit és, hogy biztosan mehessünk haza megelőző kezelésként 12órás kékfény kezelést írtak elő. Innentől kezdődtek a gondok. A "kékfényes" inkubátorok abban a helységben vannak, ahova a babás szobákból betolhatod a csecsemőd és onnantól kezdve a nővérek figyelnek rá. Az inkubátorból csak szoptatni lehet kivenni a babát és mint mondták lehetőleg minél kevesebbet zaklassam. Egyszer megmutatták, hogyan kapcsoljam ki és be a fényt, illetve hogyan kell kinyitni az ajtaját, a továbbiakban magam kezeltem a dolgokat, nővéri felügyelet nélkül. Este 1Í/2 7-től 8-ig az esti fürdetés és a vizit idején az anyukák nem mehetnek be, az összes gyerkőcöt be kell adni a közösbe. Én, mint szófogadó anyuka is kivártam a nyolc órát és rohantam etetni, mert éppen belövellő melleim már szétrobbanni készültek. Amikor kikapcsoltam a kékfényt, már láttam, hogy valami nem stimmel, és amikor a kezembe vettem a fiamat már tudtam, hogy nagy baj van. A színe kék, lila és szürke volt, teljesen tónustalan tartásban feküdt. Olyan, volt mintha egy rongydarabot tartottam volna. Az első reakcióm az volt, hogy megnéztem dobog-e a szíve, komolyan úgy tűnt mintha nem élne. Rohantam segítséget kérni, nővér a láthatáron sem volt. Két szobával arrébb vacsora közben zavartam meg őket. Nem túlságosan siettek a hívásomra sem. Sőt leszúrtak miért hagytam egyedül a pelenkázón. ( akkor nem válaszoltam, mert sokkot kaptam, de miután fogalmam sem volt mi lehet a baja, nem mertem mozgatni)Szóval a nővérek ránéztek a fiamra és szép kényelmesen megállapították, hogy "tényleg fura a színe" és hívták az ügyeletes doktornőt. Innentől szerencsére felpörögtek az események. A doktornő azonnal jött és azonnal cselekedett. Felkapta a fiamat és elfutott vele, én csak a rohangálást láttam. Kb fél óra múlva mehettem be, már az intenzívre. Mindenéből csövek lógtak, sípoltak a gépek körülötte. Még mindig nagyon sápadt volt és a szemei külön életet élve forogtak. Akkor tudtam meg, hogy mi történt. Feltehetően bukott és miután hanyatt feküdt az inkubátorban szépen vissza is nyelte a bukását, még a tüdőbe is jutott! Amikor megtaláltam már az életéért küszködött, fulladás közeli állapotban volt. Ezután egy napig garatoxigént kapott, tíz napig antibiotikumot, légzésjavító- és köptető gyógyszereket. Tüdőgyulladása lett az idegen anyagtól. Szerencsére a szópóreflex hamar visszatért és egy nap kihagyással újra tudtam szoptatni, bár egész másképp viselkedett, mint előtte. Aluszékony és fáradékony volt. Az addig rengeteg tejem hirtelen eltűnt, a 24 órás fejéssel valahogy szinten tartottam. Hogy mi történt 1/2 7-től nyolcig sosem tudom meg. Állítólag vele kezdték a fürdetést, tehát úgy kb másfél óráig biztos, hogy rá se nézett senki. Mikor nyelhetett félre? Meddig volt abban a borzalmas állapotban, ahogy megtaláltam? Sosem fogom megtudni. Szakmámból adódóan az oxigénhiányos állapot következményeivel nagyon is tisztában vagyok. Egy rémálom volt számomra, hogy lett-e maradandó károsodása vagy sem. Az intenzívesek előtt le a kalappal. Hihetetlen energiával és odaadással küzdenek a babákért. Mi is megúsztuk, úgy tűnik minden rendben. Csak hát az az egy hét!
A Kórházban voltunk még, amikor felkerestük a betegjogi képviselőt és írásban panaszt tettünk. Ő azóta is küzd a Kórházi vezetőséggel, még nincs pont az ügy végén. Sajnos még a velünk történtek ellenére is tapasztaltam, hogy nagyon sokszor és nagyon sokáig vannak felügyelet nélkül a babák az ún. közösben. Azt szeretném, hogy ez másokkal ne forduljon elő. Ez a fórum is segít talán.
Tudnám még részletezni az ügyet. Sok apró eseményt, elejtett sértő megjegyzést most kihagytam, így is elég hosszú lett. De a lényeget összefoglaltam.
Üdv mindenkinek,
Barnamama
Barnamama

Szia Barnamama!
Köszönöm neked, hogy megosztottad velünk ezt a borzalmat, amit átéltetek. A lényeg, ami a leges-legfontosabb, hogy jól van Barnus és Te is. Iszonyú érzés lehetett, amikor ott álltál kétségbeesve a picivel!! Azt kívánom, hogy minnél hamarabb felejtsétek el ezt a szörnyüséget, és boldogan, egészségesen éljétek a mindennapokat!!

Szia, Sziszike!
Megkaptam a leveled, Írok neked én is még ma!!

Puszi mindenkinek
Alma
alma@mail.gatesgroup.hu
Alma vagyok

Kép Kedves Barnamama! Kép

Kép Elolvastam a történetedet, amilyen szépen indult, értem ezalatt a villámgyors szülést, olyan szomorkás lett a vége, hogy könybelábadt a szemem! Kép Kép Kép
Nem is tudom mihez kezdtem vona a te helyedben.
Én is sokszor tapasztaltam, hogy a gyerekek magukra vannak hagyva a megörzőben és sehol egy csecsemősnővér! Kép
Kép Soha nem kérdezték meg tőlem, hogy segíthetnek-e valamiben, vagy hogy tudok-e mindent, de mivel Domika a mársodik volt sokkal rutinosabb voltam mint Benikénél.
Nem is tudom, hogy mi lett volna, ha Benike ott születik, az elején még megfogni is alig mertem.
Kép Jobban jár az ember, ha megkéri a szobatársát, hogy figyeljen a babára, amíg éppen elszalad zuhanyozni, vagy máshova, nagyobb biztonságban van a baba!
Már előre rettegek attól, hogy mi lesz, ha nem tudok azonnal a baba-mama szobába menni!
Szerencsére Domiánál azonnal a szülés után oda mehettem, mert nem volt olyan sok anyuka.
Viszont nagyon sok volt, akik az általuk könnyebbnek vélt megoldást választották, hogy a baba ne legyen velük.
Én ezt el nem tudnám képzelni!!!

Az a lényeg, hogy rendbejött a babácska, és mostanra minden rendben veletek! Kép
Ügyes kis baba volt, hogy viszonylag gyorsan felépült!

Jó egészséget és jó babázást nektek!

Szia Sziszike

Kedves Évi! Kép

Hogy vagytok??? Mi újság?
Minden OK veletek?
Kisfiad hogy viselkedik??? Hogy bírja a helyzetet?

Írj néhány sort!

Puszika Sziszike

Jó éjszakát mindenkinek!

bedoli

Szegény Barnamama! Kép
Úgy ültem itt sokáig, mint akit gyomorszájon vágtak, levegőt alig kaptam az undortól. Igen, az undortól, hogy ilyen szrháziakra vannak a pár napos gyermekeink bizva! Nekik aztán tökmindegy, mit történik egy újszülöttel, csak a vacsorájuk meg legyen nyugodtan! Ezek után hogy a fenébe lehetne nyugodtan rájuk bizni őket, ha munkájuk legelemibb részét sem képesek elvégezni?!
bambrus

Szia Barnamama,
MAjdnem elsirtam magam, ahogy elolvastam a tortenetedet! KépKépKépKép
Es nagyon orulok, hogy bejelentettetek a betegjogi kepviselonel! BAr ne lett volna mit! Kép

Amikor en szultem, pont egy eve, zengett ez a topic a roaming-in-es csecsemosokkel kapcsolatos sztoriktol. Kép Szinte mindennyiunknak voltak kellemetlen tapasztalatai. Kép
A kekfenyes babak anyukai kulon ugyeletet szerveztek akkor, miutan eszrevettek, hogy a noverek arra se figyelnek oda, hogy lecsuszott-e a babak szemerol a vedopant. A januari hidegben a furdetes utan kinyitottak a babak melletti szobaban az ablakokat, persze, igy a babak szobaja is kihult, meg jo, hogy idoben rohantunk a gyerkocokert! Egymast figyelmeztettuk, ha sirt valamelyik baba, mert egyik csecsemos se dugta volna ki az orrat, hogy szoljon! Kép Vegul mar tenyleg csak a legvegso esetben, a kotelezo idokre adtuk oda a gyerkocoket, de inkabb kesve vittuk be oket es kint toporogtunk az ajto elott, hogy mihamarabb kihozhassuk, es a szobatarsakat kertuk meg, hoyg vigyazzanak rajuk, amig WC-re, zuhanyozni mentunk. Es nem egyszer lattuk, amint a noverkek telefonalgattak, keresztrejtvenyt fejtettek, kotogettek a sajat kis szobajukban, mig a babakra racsuktak a hangszigetelo ajtot, hogy ne alljak a sirasukat, es ne zaklassak oket az anyukak. Kép Az en soha nem szopizo babam zarojelentesere azt irtak, hogy jol szopizik, de az se dobott fel, amikor a mi szobankban beszelte meg a gyerekorvos es a vizitelo szulesz orvos a szomszed szobaban levo anyuka babajanak a betegseget (lebenult a karja). Kép
Huhh, most felelevenedtek az emlekek, tudnek meg irni, de nem akarom rontani a hangulatot. Kép

Az viszont egy nagyon jo hir, hoyg a babad most mar jol van! Kép
Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Barnamama szóhoz sem jutok... KépKépKép

Gombóc! Akartam írni, de akkor itt megteszem: Nagyon Boldog Első Szülinapot Zsombornak! Éljen sokáig a kislegény!

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Philissa,

Koszi szepen! KépKépKépKép
Mindjart frissitem is a profile-omban levo kepet egy 1 eves Zsombisra! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Barnamama! Szóhoz se jutok a történetetektől! KépKépKép Két évvel ezelőtt én is külön fejezetet írtam itt a csecsemősökről alkotott véleményemről. Én olyan naív voltam, hogy eleinte azt hittem, odabenn van csak tuti biztonságban, így néha még napközben is betoltam, ha hatalmába kerített a parázás. Két napig tartott, mire rájöttem, hogy annyi erővel a szekrénybe is betehetném, ha hangszigetelt lenne az ajtaja. Kép A ti történetetek sajnos igazolja, hogy a rossz érzéseim nem voltak alaptalanok. Kép Hála Istennek (és neked), hogy a kisfiad jól van, és nem szenvedett maradandó károsodást. Ha pár percel később mégy be hozzá, talán már késő is lett volna... Kép

Gombóc! Én is boldog születésnapot kívánok Zsombornak! Kép Szenzációs a kép a profilodban! Kép

Régen nem írtam, csak olvasgatom a topikot. Az én Margit kórházi élményeim már 2 évesek, és valahogy nem akarnak frissülni. Kép "Dolgozunk" már a kistesón, csak neki nem olyan sürgős, mint Lacikának volt. Tudom, hogy butaság, de mivel Lacika az első ciklusban megfogant, amint "zöld utat" kapott, valahogy olyan biztosra vettem, hogy ez nálunk így működik. Igaz, hogy még csak két ciklus telt el eredménytelenül, de máris teljesen padlón vagyok tőle lelkileg. Kép Közben tudom, hogy lüke vagyok. Kép Persze Lacika ugye egy ciklusközépre eső 10 napos máltai nászúton költözött a pocakomba, a Kistesónak meg itt vannak a szürke hétköznapok. Én is és a párom is fáradtak vagyunk, Lacika még mindig rengeteget cirkuszol éjszakánként. Decemberben ki se látszottunk a vendégeskedésből, nem nagyon tudtunk egymással foglalkozni. Januárban beteg voltam, és vagy 2 hétig úgy köhögtem (persze ciklusközépen), hogy az lett volna a csoda, ha meg tud kapaszkodni szegény Picikém. Szóval remélem, hogy hamarosan bőven lesz okom ide írogatni Kép, úgyhogy ne felejtsetek el teljesen! Kép Tényleg, Dorisról senki nem tud semmit mostanában?

BMárti

BMárti
bmárti

Szia Barnamama! Huhh... ez tényleg szörnyű! Borzalmas lehetett amikor megláttad szegénykét. Ez szerintem mindenkit megráz, akinek a babája ezen a részlegen volt vagy lesz. Remélem, hogy nem történik senkivel még egyszer ilyen, és azt is remélem, hogy az illetékesek olvassák ezt az oldalt és tesznek valamit annak érdekében, hogy tényleg ne fordulhasson ilyen elő. A keresztrejtényfejtegetést és egyéb figyelemelterő szórakozásokat egyébként én is beszüntetném, más munkahelyen sem engedik meg a főnökök, hogy ha valaki úgy gondolja, hogy neki nincs éppen mit csinálnia akkor azt csináljon ami akar. Olyat én is láttam, amikor éjjel kettőkor átmentem fejni, hogy több picur is torka szakadtából ordított csukott ajtók mögött. Megkérdeztem, hogy mikor öntik ki a tejeket a hűtőből, hogy azt a keveset amit ki tudtam préselni magamból mind odaadhassam neki, akkor azt mondták éjjel 3-kor, 1 órakor ki volt téve mindegyik kis üveg a mosogató szélére, úgyhogy ki kellett öntenem, mert már azt nem mertem odaadni neki. Nem értem, hogy miért nem értékelik ezek a nővérek (tisztelet a kivételnek) azt, hogy egy ilyen osztályon dolgoznak, aranyos kisbabákkal és nem például 70-80 éves nénik-bácsik pelenkáit kell cserélgetniük? Nekik lehet, hogy valaki, vagy egy szülés csak egy a sok közül, nekünk anyáknak viszont megismételhetetlen élmény, amit nagyon könnyen tönkre tehetnek hasonló élmények. Az én babámról is kiderült a második napon, hogy hányós, most már csak reménykedni tudok benne, hogy nem hasonló körülmények között... Sajnos én nem tudtam két napig átmenni hozzá, mert olyan rosszul voltam, hogy még a WC-ig sem tudtam elmenni. Nem is erőltették,hogy felkeljek magamtól, mondták, hogy nyugodtan csengessek nekik, mert én vegyok a legrosszabbul az egész emeleten, úgyhogy biztosan lesz aki segítsen. Most így utólag már még jobban sajnálom, hogy így alakult. Nem tudtam odafigyelni a kisfiamra. Bea.
Névtelen

Sziasztok!

Csak átfutni volt időm a leveleiteket,tavaly januárban viszont nagy nagy levélírója voltam én is ennek a topicnak.
Én tavaly decemberben szültem (csaszival)a 3.babámat.A Ruzsvánszky csinálta,de nem neki kellett volna hanem egy másik dokinak,de mivel ő az utsó pillanatban "kilépett" a kórházból ezért maradtam a Ruzsyra.Én teljesen megvoltam vele elégedve,és volt ott a kórházban olyan anyuka aki simán szült,és persze a RuzsynálKép

A csecsemősökre áttérve.Engem dec.2-án császároztak.Mivel ez már a 3.volt,kissé megviselt,de azért nem hagytam el magam,hamar talpra álltam,és lelkileg is jobban viseltem mint az első kettőt.De azért nem éreztem azt,hogy már másnap áttujdak menni a babás szobába,mert eléggé fájdogáltam,tényleg örültem,hogy magamat elbírtam látni normálisan.
Aztán eljött a 3.nap már megint szóltak,hogy jó lenne ha átmennék a babás szobába,de én még mindig maradni akartam.Elég sokat szédültem,és lassú volt a tempóm.Végül 4.nap mentem át a babás szobába,és szerencsére 5.nap már jöttünk haza.De amíg a kórházban voltam én végig éreztem a csecsemősök szeméből(persze volt kivétel),hogy mi a francért nem megyek már át a babás szobába,hogy kevesebb legyen a dolguk.Olyan unott fa arcokat láttam,ahogy behozták és odadták a babákat a csaszival szült anyukáknak.
Nem vagyunk egyformák,nem egyformán éljük meg a műtét utáni időszakot,elkellene fogadniuk,hogy van olyan anyuka aki pikk-pakk feláll,és szaladgál a műtét után,de vannak olyan mamik is akiknek kicsit nehezebben megy,hogy visszatérjen régi önmagához.
Nekem szerencsére minden rendben volt a babámmal,de azért volt olyan,hogy benéztem hozzá napközben,és szegény gyerekem a füle hegyéig a büfijében feküdt.Tiszta vörös volt szegénynek a kis arca,és ordított,mert gondolom őt is zavarta,hogy a büfiben kell feküdnie.
Szóval változatlanul nem voltam elájulva a csecsemősrészlegtől,megmaradt az a véleményem ami 8 évvel ezelőtt is volt.

Most búcsúzom,sziasztok!
Rita.
ritucika01

Rita,
Való igaz, hogy nem császárral szültem és így nem tudom milyen fájdalmaid lehettek, de azt azért furcsának találom, hogy bár már a harmadik babádat szülted csak a 4 NAP (?) mentél át hozzá és nem igényelted már pl. a második naptól, hogy Veled legyen. Sok minden rosszat lehet írni a csecsemősökről, de bocsánt én ezt akkor is nagyon furcsának találom.
Renáta
Justitia

Kép Sziasztok Lányok! Kép

Örülök, hogy ennyien hozzászóltatok Barnamama történetéhez, és hogy leírtátok saját tapasztalataitokat, hogy tanulhassunk belőlük.

Mi április 06-ra várjuk harmadik kisfiunk érkezését és már előre félek attól, hogy mi lesz, ha azonnal nem tudok vele menni a baba-mama szobába. Kép
Én leginkább attól félek, hogy nem lesz hely, ami ritkán ugyan de előfordul, ahogy ti is néhányan megírtátok! Kép
Én csak ismételni tudom önmagamat, hogy én sem voltam megelégedve a csecsemős nővérekkel, és számtalanszor tapasztaltam, hogy a babák magukra vannak hagyva.
Én is mindig szóltam az anyukáknak, ha láttam, hogy sír a kisbabájuk, hogy gyorsan menjenek érte.
Első két éjszaka még nem mertem magam mellett hagyni a babát, mert nem éreztem elég erősnek magamat, hogy éjjel is eltudjam látni, de a harmadik naptól jobbnak láttam, ha magam mellett tudom a picúrt éjjel is!
Szerencsére nálunk semmi probléma nem volt a babával, és nagyon remélem, hogy Oliévrrel is minden rendben lesz.

Sziszasztok

Sziszike ( 30. hét )

Szia Philissa! Kép

Megkaptad az e-mailemet?
Megírnád annak a homeopátiás bogyócskának a nevét, amit az alvásproblémára kapott a a kislányod!
Hogy vagytok? Babaproject ügyben mi újásg?

Írj mihamarabb! Puszi Sziszike

Kedves Évi! Kép

Mi újság veletek? Hogy vagytok? Mostanában nem jártál erre?
Minden rendben? Sokat pihengetsz? Kisfiad hogy van?

Írj! Puszika Sziszike

Kedves Barnamama! Kép

Remélem hamarosan írsz megint nekünk néhány sort. Kép Nagyon sok embert meghatott és egyben felháborított a történetetek, de hála az égnek minden renben veled és a kicsivel is.

Vigyázzatok magatokra és jó egészséget nektek!

Kép Minden kismamának jó babavárást,és minden anyukának jó babázást!!!
Mindenki vigyázzon magára és a kis csemetéjére! Kép

Sziasztok

Sziszike ( 30. hét )

bedoli

Kedves Justitia!

Lenne néhány gondolatom az általad írtakhoz. A történethez így az elején annyit, hogy aki ismer, tudja nem az a típus vagyok, aki könnyen elhagyja magát.

Én 16 hónapja szültem a kislányomat császárral. A műtét hajnal 2:50-kor volt, másnap 10-kor kerültem az osztályra. A szobatársak nem akartak hinni a szemüknek, hogy most műtöttek és én miket csinálgatok: hajolgatás, mert csak levágták a táskámat, és ki kellett vennem belőle valamit, stb. Nem volt egyszerű, de igyekeztem nem elhagyni magam.

A nővérek kedvence voltam, esti vizitnél is dícsértek az orvosnak. Az első napon én sem értettem, hogy miért jajgat a már korábban megszült anyuka, akivel a legkedvesebb nővér is szinte felemelt hangon beszélt, hogy most már szedje össze magát, amikor én tényleg szinte szaladok az alig 12 órás sebemmel! Csak halkan súgom meg, hogy a lelki része sokkal rosszabb volt nekem, hogy császár lett.

Már készültem a rumiba a babámmal, de másnapra olyan iszonyatos fejfájásom lett, hogy azt hittem elpusztulok, én, aki jól bírja a (fizikai) fájdalmakat! Beszélni nem bírtam a fájdalomtól. Postspinális fejfájásom lett, a rengeteg folyadék ellenére. Könyek között szoptattam a babát. nem a mellem fájt, hanem az, ha egyáltalán meg kellett mozdulnom. A lényeg, hogy nem bírtunk átmenni a babámmal a rumiba, már a visszaszúrást fontolgatta az anesztes (jól esett, hogy többször jöttek érdeklődni, hogy vagyok), amikor az utolsó napon a sok-sok egyhelyben fekvés és infúzió hatására elmúlt. Igaz nem teljesen, egy kicsit még éreztem a tarkóm 1-2 hétig.

A történtek után már nem teszek elhamarkodott kijelentéseket senkiről sem, ha tettem is volna előtte.

Sziszike, majd írok, de azért ide is leírom: CINA 15Ch (vigyázz, ne CHINA-t adjanak!!!), 2-3 bogyó lefekvés előtt. Ha már el tudja szopogatni, akkor a nyelve alá, hanem, akkor oldd fel kicsi vízben!

Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

Sziasztok Lányok!

Barnamama!Még mindig ökölben a gyomrom a történtektől.Most is ,mint akkor szivesen megölelnélek,de már az örömtől,hogy jól vagytok,és nem az aggódástól,hogy Úristen,mi lesz??Valamikor összefuthatnánk,ha van kedved,a jövő héten kinyomozom a számodat.Apropó,szopik az a drága kis "szivógép"?

Sziszike!
A fénykép talán a jövőhéten összejön,próbáltuk,de nem sikerült lekicsinyiteni.
A myoma még az első lurkó előtt volt.'98as mütét,és utána lettem nehezen terhes.A Ruzsy nagyon sokat segitett,hogy összejöjjön.Aztán a két csaszi között kell min 2 év.Utána Apának egy dbig nem volt munkája,aztán a saját "biznisz",stb.
Most sem lettem pik/pak terhes,de legalább Lucát "egyedül"gyártottukKép
Ami a szoptatást illeti,jobban megy,mint először.Akkor úgy voltam,mint te a fiúkkal.Most min.pótlással vagyunk.Van is rajtam 14kg fölösleg,és nem mozdul az Istennek se.De hát,vmit vmiért.És tegnap már ettünk egy kis almát isKép).
Na megyek,a nagy könyörög,h bújjak melléKép
Jó babázást mindenkinek!
Lucamama

Kép Szia Alma! Kép

Megérkezett az e-mailed, és már válaszoltam is neked!
Írj mihamarabb!

Pusszancs Sziszike és a fiúk Kép

Kedves Philissa! Kép

Hát neked sem lehetett egyszerű a kórházban, nagyon sajnállak!
Köszike a gyógyszer nevét, remélem mihamarabb be tudjuk szerezni és kipróbálni! Kép - és legfőképpen azt, hogy használni is fog!
Várom az e-mailedet!

Puszi Sziszike

Kedves Lucamama! Kép

Örülök, hogy írtál pár sort nekem is! Köszike!
Remélem sikrül mihamarabb feltenned a fényképeket, nagyon kíváncsi vagyok!!!
Domikánál nekem is úgy tűnt, hogy jobban alakul a szopotatás, mint Benikénél, de még rosszabb volt, ugyan megúsztam a mellgyulladást, és a magas lázat a tejbelövelés miatt, de nem nagyon volt tejem.
Hiába szoptattam kétóránként, mindkét mellből, szopi után bevágott 1 dl teát, és be kellet látnom, hogy két mellből 30-40-50 gramm tejcsi nem elég az én drágámnak és kénytelenek voltunk a pótláshoz folyamodni!Kép
Talán majd most! Kép

Vigyázzatok magatokra és jó babázást nektek is!

Kép Kellemes hétvégét és jó pihenést minden anyukának, kismamának, pocaklakónak és lurkónak! Kép

Sziasztok Sziszike

Kép

bedoli

Philissa,Kép
Ha elolvasod figyelmesen amit írtam abból kiderül, hogy nem tettem elhamarkodott kijelentéseket senkire, pusztán "hangot" adtam a bennem felmerülő kérdésnek, hogy miért csak a 4(!) NAP ment át a babájához Rita.
Ez csupán egy kérdés volt, nem pedig elhamarkodott kijelentés az én olvasatomban, egyébként pedig bár évek óta passzív olvasója vagyok ennek a topicnak még sosem szólaltam meg pláne nem elhamarkodott kijelentések formájában.

A te írásodhoz pedig annyi, hog spinális érzéstelenítés után előfordul tarkótáji fájdalom ami leginkább a folyadék különbségből adódik.
Gratulálok a császár utáni könnyű felépülésed után, csak itt szeretném megjegyezni, hogy én is hasonló típus vagyok, nem szeretem elhagyni magam, ha ismernéd az előzményeinket akkor biztos vagyok benne, hogy el is hinnéd.
Üdvözöllek: Justitia
Justitia

Sziasztok! Csak annyit szeretnék röviden hozzáfűzni Justitia gondolatához, hogy amikor csak 2 nap múlva engedtek át a rooming inbe, mert telt ház volt, iszonyúan bántott, hogy az ott levő szerencsés mamik meg éjszakára vagy akár nappalra is betoolják a babáikat a közösbe. Nagyon igazságtalannak éreztem, és máig görcsbe rándula gyomrom, ha erre gondolok.
Barnamama, a Te írásod teljesen ledöbbentett. Lehet, hogy legközelebb mégsem szülnék újra a mArgitban?
Szóval szomorú lettem.
Klára
klara

Sziasztok,

Sokáig gondolkodtam, (Barnamama adta a végső lökést) leírjam-e a történetemet, vagy sem. Nem a babanetes azonosítómmal írok, aki ismer, úgyis tudja, ki vagyokKép, és akkor valószínűleg azt is, miért...bocs a többiektől.

Először is: Barnamama, rémisztő a történeted! Sajnálom! És örülök, hogy jól van a Kisfiad.

Szóval:
Nekem a szülés után voltak problémáim: fogadott szülésznőm volt, aki épp műszakban volt, így kint volt az osztályon, nem volt mindig mellettem a vajúdás alatt. Csak a szülés levezetésekor ugrott be (??) vki a helyére odakint.. A szülésnél nem volt gond, gyönyörű kerek kicsibabánk született. A probléma a szülés után kezdődött, amikor nem akartak szűnni a fájások. (tudtam, hogy vannak utófájások, csak vhogy sosem volt ennyire fájdalmas és ciklikus. 3-5 perces kőkemény fájásaim voltak) Még poénkodtunk is a férjemmel, hogy mi van, jön még egy baba, vagy mi? Egy idő után a férjem kiment szólni az ügyeletes szülésznőnek, hogy nagyon vérzek, és fájásaim vannak. Rámosolygott, és közölte, hogy a sokadszor szülőknél ez így van jól, akkor lenne a fura, ha nem így lenne.
A fájdalmaim ennek ellenére csak egyre nőttek, a férjem ismét kiindult, de a pultnál senki sem volt. Gyakorlatilag az egész szülőszobán nem volt senki, csak a takarítónőt, aki némileg rosszallón nézett a férjemre, mert mit járkálja össze a frissen mosott padlót... Szegény uram nem tudta, hogy most kirohanjon egész a folyosóra, vagy inkább vissza hozzám. Végül hozzám szaladt vissza, és mikor visszajött, épp akkor lépett be a fogadott szülésznőm is, aki felhajtotta a lepedőt, és rányomott a hasamra, mire cca. két liter vér ömlött ki belőlem.
Kapkodás, előkerítették a dokit is, és nagy-nehezen rendbe tettek. Mikorra összeszedtem magam, a férjem és a szülésznő kitámogattak tusolni, de a tusolóban egész egyszerűen elájultam. Azt mondták, ez amolyan "mély-ájulás" volt, a szemeim felakadtak, elszürkültem, és rongybabaként csuklottam össze. A fejemnél a szülésznő, a lábamnál a férjem próbált "visszahozni", de én csak a sötétben száguldottam sebesen a Fény felé. Amikor magamhoz tértem, kaptam egy hatalmas pofont a szülésznőtől, és azt láttam, hogy a takarítónő a férjem válla fölött néz, amint a véres földről szednek össze éppen. Aztán visszatámogattak az ágyig. Itt vagyok, túléltem, csak nem sikreül meghalnomKép, a gyerek is jól van, van azonban néhány dolog, amit nem értek:
Miért nem bírta felemelni a fenekét a pultnál lévő szülésznő, amikor nem tartott volna sokból, hogy rám nézzen, és akkor még idejében tudtak volna reagálni? Amikor kiment bagózni, miért nem jött -rutinból- be, hogy minden rendben van-e?
"Természetesen" a zárómon nyoma sincs az atóniás vérzésnek..mert vért éppenhogy nem kellett kapnom, ezért aztán az okosok meg is mondták, hogy nem is volt olyan súlyos, kösz szépen. Az ájulásos élményről még ma is nehéz beszélnem-nyugodtan.

BMárti, ma küldtem mélt Kép

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

üdv mindenkinek:

vv
vv

Szia Justitia/Renáta! KépKépKép

Bocsi, ha magadra értetted az elhamarkodott kijelentés tevést, nem fogalmaztam pontosan Kép

Ez a kijelentés rám vonatkozik, Te csak furcsának találtad, értettem én, amit írtál Kép. A lényeg az lett volna, hogy én nem furcsálom Rita döntését, tényleg tud nagyon rosszul lenni az ember lánya Kép, és ahogy hallom, az egymást követő csaszik egyre rosszabbakKép.

Igen, tudom már, hogy mitől volt a tarkótáji fájdalom, majd a következőnél már okosabb leszekKép

A császár utáni könnyű felépülésem csak pár napig tartott, mert pénteken mentünk haza, és hétfő reggel "rohantam" vissza, mert kinyílt a sebem. Ezt játszottuk 6 héten át, minden reggel, majd minden másnap irány a kórház sebkezelésre, addig megoldani a csöppség felügyeletét és etetését Kép Kép
Na, ez volt az igazi nagy feladat, amibe egy kicsit azért belerokkantamKép

Én így is elhiszem, hogy nem hagyod el magadKépKép

Amúgy, amikor én mehettem volna a rumiba, egyedül lettem volna a szobában, és két szoba közül is választhattam melyikben szeretnék egyedül lenni a babámmalKépKép A túloldalról éppen akkor senki sem akart rumiba menni, pedig tele volt a szülészetKép.
Amit meg Klára írt, azt én sem értem, mért megy olyan a rumiba, aki nem akar élni azzal a lehetőséggel, hogy együtt lehet a babájávalKép, akkor maradjon az osztályon!

vv,
erre sem tudok mit mondani, talán az első reakciómat tudom leírni: "Felháborító!" és enyhén fogalmaztam!

Pussz Mindenkinek!
Philissa

Philissa
Kép
Kép
philissa

vv nekem az első szülésem után volt kísértetiesen hasonló a helyzet, nem a Margitban. Szintén fogadott szülésznőm volt, aminek köszönhetően az ügyeletesek rám se bagóztak. Szintén elájultam a zuhanyozásnál, véreztem, satöbbi, satöbbi. Ehhez képest a másodiknál a Margitban a nem fogadott szülésznő figyelt rám, gondosak voltak, elkísértek zuhanyozni (az első után egyedül mentem!!!). Szóval csupa jó élmény (eltekintve a rooming inbe nem jutástól). Kezdem úgy látni, hogy csak a jószerencsén meg a Gondviselésen múlik, hogy ki milyen emlékekkel távozik valahonnét. Nehéz. Kép
Klára
klara

Sziasztok lányok!

Kedves VV! Kép

Kép Elég ilyesztően hangzik a történeted, én ugyan még csak egyszer szültem természetes úton, de onnantól kezdve hogy kibújat a baba, mintha elvágták volna a fájásaimat.
Én nem is tudtam, hogy léteznek utófájások.
Most a harmadik kisfiamat várom ( 31 hét ) és még nem tudom, hogy természetes úton vagy császárral fogok-e szülni, mert mindkettő lehetséges, mivel első kisfiamat császárral született.
Én naívan azt hittem minél többedik szülés annál könnyebb, ezekszerint mégsem így van. Kép
Sok embertől hallottam, hogy minél többedik császár annál nehezebb a felépülés, viszont a természetes szülésről pont az ellenkezőjét hallottam.
Mindenki mondogatja, másodjára már nem fáj úgy a gátseb stb. Kép

Már előre félek, mert nekem is fogadott szülésznőm van, és azt is hallom, ha a szülésznő fogadott, akkor mások segítségét nehogy várd. - mert rád se hederítenek. Kép

Szóval még 9 hetem van hátra és egyre jobban félek. Kép Kép Kép

Szia

Sziszike

Szia Philissa! Kép

Sajnos még nem sikerült megvenni a bogyócskákat, temrészetesen a CHINA-t akarták adni, de mondtam, hogy az nem jó és a másik meg nem volt.

Amikor a dokinéni alánlotta nektek, akkor pontosan milyen probléma volt a kislányoddal???
Nyugtalanul aludt? Többször fent volt éjjel???
Mostanában Benikém is felébred 1-2 óra körül és nem bír visszaaludni.
Akkor persze trappol át hozzám, és folyton csak beszélgetne, amitől Domi is felébred és ugrott az éjszakai pihenést!

Írj nekem!

Puszi

Sziszike

Szia Alma! Kép

Írtam neked e-mailt, remélem megkaptad és mihamarabb válaszolsz is!

Puszi Sziszike

bedoli

Sziasztok!
Reméltem, hogy elindítok egy lavinát a történetünkkel, ez is volt a célom. Így talán a "talpraesettebb" anyukák megvédhetik csemetéiket...
Egyébként én is elájultam szülés után útban a zuhanyozó felé. Tudom milyen anyaszült meztelenül vértócsában ébredi a pofonkra! Hát nem szívesen gondolok rá! Nálam feltehetően az volt a probléma, hogy a viharos gyorsasággal lezajlott szülésem után mindenki azt gondolta, hogy futok a kórterembe dalolva és vidáman.A két órás megfigyelés másfélre rövidült, de úgy látszik mégsem kellett volna siettetni a felkelést. ( nem én kértem )
Miután kisfiammal aztán egyéb cifra dolgok is tötréntek ezt már meg sem írtam!

Lucamama!
Írj privát! A H.Ági számát elkérném, mert elvesztettem.Köszi ispanki@freemail.hu
Barnamama
Barnamama

Sziasztok Lányok!

Kicsit (illetve nagyon!) meg vagyok döbbenve a leírtakon. Elég megrázóak! Egyszerűen szóhoz sem jutok!

Barnamama!
Rettenetesen sajnálom, ami veletek történt, de tényleg már csak az a lényeg, hogy jól van a kisfiad. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ugye ez az "incidens" nem lesz hatással később a fiad életére?
Mindenesetre jó egészséget kívánok nektek!

Egyébként a lányom is nagyon bukós volt. Sokat is paráztunk a férjemmel, hogy nehogy álmában a hátára fordulva (mert mindig hasra vagy oldalra fordítva raktuk le) bukjon, és visszamenjen neki. Ha már hangosan szuszogott, már ugrottunk, és néztük, hogy nincs e valami baja. Volt, amikor éjszaka a babakocsijába fektettük, kicsit felemelt fejtámlával, és az ágyunk mellé raktuk. De végül - miután ilyen szinten kinőtte a babakocsit - már közöttünk aludt. Aztán ez így is maradt. Most azon küzdünk, hogy a 15 hónapos kislányunk aludjon külön, pláne, hogy szeptemberben már itt lesz a kistesó is...

Sziszike!

Kérted, hogy írjam le a szülésemet.
Nos ez egy kicsit hosszú és igazából semmi extra nincs benne, de biztos van oka, amiért kérted. Péntekre voltam kiírva, de már nagyon szerettem volna, ha hamarabb megszületne (pláne, hogy november 1-je volt a kijelölt nap). Kedden reggel voltam vizsgálaton, de azt mondta a doki, hogy még hétvége előtt nem várható. Estefelé valami rózsaszínes folyásom volt, úgyhogy felhívtam a Gyöngyit (szülésznőt), hogy mi van ilyenkor. Mondta, hogy menjek be. Vettek magzatvízmintát is, (mondták, hogy ettől lehetnek fájásaim) de hazaküldtek, hogy még csak 1 ujjnyira van nyitva a méhszáj. Estétől másnap délutánig egyre ritkuló fájásaim voltak. Délután 4-kor Gyöngyi felhívott, elmondtam, mi van, kérte menjek be. Megvizsgált, aztán nyakamba ugrott, hogy szülünk. Este 8-kor megjelent az orvosom (miután 8-ig volt/van magánrendelése), de mondta, hogy még mindig 2 ujjnyi, úgyhogy ő most hazamegy vacsizni. Fél 9-kor visszajött, megvizsgált, és engedélyezte az Eda-t. Raft dr kötötte be. Nagyon ügyes volt, alig éreztem valamit. Eztuán végre aludtam is egy másfél órát (ezen a férjem jót is derült, hogy a szülőágyon szülés közben elaludtam Kép ). N12-kor elkezdődtek a tolófájások, de csak f12-kor kezdhettem el tolni. Elég gyenge voltam (talán a kialvatlanságtól), úgyhogy a doki szó szerint kinyomta belőlem. Utána a lányomat elvitték, mert ő is kimerült, úgyhogy közben összevarrt. Ja! szülés közben néha próbáltak poénkodni, de nem voltam vevő rájuk, úgyhogy kértem, hagyják abba. Végül itt a varrásnál már mondtam, hogy poénkodhatnak tovább, ezzel is elterelték a gondolataimat. Kicsit kellemetlen volt, de nem fájt. A varratkivételnél már jobban sziszegtem. Viszont miután hazajöttem már nem tudtam ülni. A belső varratok szúrtak, majd egyenként potyogtak ki. A dokit többször is felhívtam, de mondta, hogy nyugodjak meg, vagy felszívódik, vagy kijön (egyéntől függ). Kamilláztam, aztán úgy a 3. héten kijött az utolsó is. Szerintem az egész szülés utáni lábadozásból ez volt számomra a legkellemetlenebb (legalábbis erre emlékszem a legaktívabban). De mindent egybevetve nem panaszkodhatok sem a dokimra, sem a szülésznőmre.
Te nem náluk szülted az előzőt???

Civic!

Ha nyárra szeretnéd, akkor most hányadik héten vagy?

Alma!

Igazából majd most kezdesz el pocakosodni és hízni is. Csak vigyázz magadra, alaposan nézd meg, mit eszel, mert én ezután lettem cukros.
A lányom először a 15. héten mozdult meg, pont anyáknapja és a névnapom közötti éjszakán (ez volt tőle az első legcsodálatosabb ajándék Kép ). Talán azért éreztem már akkor, mert mindig mindenki elmondta, hogy mit kell éreznem... Egyébként lehet, hogy már te is érezted, csak nem tudtad, hogy az...

Na megyek, lányom cirkuszol, hogy éhes, és egyébként is már sokat írtam... Kép

Vigyázzatok magatokra és babá(i)tokra!

Sziasztok!
VMóni
vmóni

Kép Sziasztok Lányok! Kép

Üdv. mindenkinek!!! Kép

Kedves Móni! Kép

Köszönöm szépen, hogy leírtad nekem a szülésed történetét.
Az tuti, hogy a szülésznőnk ugyanaz, de a Te dokibácsid is Dr. Lacza Tibor???
Én sajnos nem tudtam nála szülni, mert éppen külföldön volt, amikor Domikám úgy döntött, hogy elég volt odabent! De nagyon remélem, hogy most majd sikerül együtt szülnünk! Kép

Kép Bennem is borzalmas élményt hagyott a varratszedés!Kép
Nem lenne szabad ezt írnom, de bőgtem amikor a korterembe értem, pedig mindenki azt mondta, hogy micsoda megkönnyebülést lesz utána! HÁt nem az volt. Valószínű, hogy egy ideget érhetett az egyik varrat, és azért fájt annyira!
Nekem csak egy belső varrat jött ki, de az majdnem egy évvel a szülés után, addig pokol volt a nemi életem! Kép

Úgy tudom, hogy a dokibácsim mostanában tovafutó öltést használ a gátseb varrásánál,és azt nem kell kivenni, hanem kijön magától, úgyhogy nincs varratszedés!!! Kép

Te azonnal mehettél a baba-mama szobába???

Mégegyszer köszike az infot!

Puszi Sziszike

bedoli

Sziasztok Csajok!
Kép Angelka, képzeld vasárnap voltunk a barátainknál ,,felkészítô tanfolyamon,, mert nekik már 1 éves az Erik-jük, és mit kaptam tölük? - egy könyvet, egy nagy könyvet, amit Te ajánlottál. Tényleg jó kis könyv, vagyis nagy.
Irtam neked e-mail-t is. Puszilom Marcikát!!

Kép Sziszike!
Neked is írtam e-mailt. (már tegnap)

Kép szia V.Mónika!
Irígykedem a szép anyáknapja miatt. Én már beérném egy sima kis hétköznapi mozgással is, mert úgyis ünnepnapot varázsol belöle a pillanat!!
Most aztán jól ,,megijesztettél,, hogy van aki nem tudja, hogy az az!! Írjátok már le, hogy mihez hasonlíthatóóÓÓÓ!!!

Aki már tudja írja meg
Kép milyen a baba-mama szoba? - az a fizetôs vagy hogy van ez????
Kép minden esetben bejöhet ,,Apuka,, is szülni?-ha akar.

Válaszoljatok ám!!!

Kép Puszi mindenkinek,
Alma
(16+6)
Alma vagyok

Szia V. Mónika!
A terheléses cukor vizsgálat a 16. hét után jó lett neked is és
utána lettél cukros??-jól értem?
Mire lehet és kell vigyázni, hogy ezt elkerülje
az ember?

Puszi,
Alma
Alma vagyok

Alma, ha nem vagy hajlamos a cukorbetegségre (családban nem fordult elő), akkor nem igazán kell vigyázni. Ha igen, érdemes kihagyni a szénhidrátban dús kajákat (nuku édesség, süti, fehér kenyér stb), inkább egyél naponta többször kevesebbet, hogy ne egyszerre érkezzen a szervezetedbe minden, és könnyebben tudd megemészteni. De amúgy, amig ki nem derül, nem érdemes miatta aggódni, komolyan. (Utána már persze, fontos odafigyelni a diétra, de addig ne aggódj feleslegesen.)
bambrus

Sziasztok!

Renáta!Mivel nem császárral szültél tényleg nem tudhatod,hogy milyen fájdalmai vannak annak aki viszont azzal szült.
Leveledből azt vettem ki,hogy"milyen szívtelen egy anya vagyok én",hogy nem rohantam a babás szobába,hogy a babámmal együtt lehessek.
Nem tudom neked elmagyarázni,hogy milyen szar érzés amikor rohadtul fáj a hasad,a vágás,ráadásul nekem köldöksérvem is kialakult,és a hasfalam is szétcsúszott,ez így együtt kissé sok volt nekem.
Miért mentem volna át második nap a babás szobába,ha egyszer szarul éreztem magam? Nehéz ezt így elmondani,ebbe benne kell lenni,és úgy átérezni azt amiről írok.
Ez persze nem jelenti azt,hogy én azt kívánom neked,hogy szülj császárral,és akkor megtudod,hogy miről is írok.
Örülj neki,hogy neked megadatott a hüvelyi szülés lehetősége,és nem kellett a csaszis problémákkal megküzdened!
Amúgy egyik babámmal sem voltam babás szobában,próbáltam magam minden alkalommal gyorsan összeszedni,hogy itthon a 100%ékot tudjam nyújtani a gyerköcöknek.
Én egyáltalán nem furcsállottam,hogy más anyukák sem(akik simán szültek)nem voltak babás szobában.
Emiatt én még nem tartottam őket hanyagnak,vagy szívtelennek,vagy nem törödömnek.
Nem vagyunk egyformák,nem egyformák az igényeink,mindenki úgy is azt csinálja szülés után amit a legjobban kitud hozni magából.

Sziasztok.
Rita.
ritucika01

Sziasztok!

En egy masik topikba szoktam irni, de szeretnem a segitsegeteket kerni. En is a Margitban fogok szulni, de nem tudom, hogy mit kell magamnak, illetve a picinek bevinni.

Koszonettel,
Eszter 31+1
eszty

szia Eszter,
egy csomó babás könyvben le van írva, h. mi mindent célszerű bevinni, pl. a Kismamák nagykönyvében is és valahol a neten is láttam klasszul összeszedve....megpróbálok utána nézni. Szia, Angelka
angelka

Szia Eszter!

ha a sima szuleszeti osztalyon leszel

A Babának egy cumisuveget a nevevel (ahogy atkerult a csecsemoosztalyra), kis kesztyut, ha karmolja magat, par textilpelenkat a feje ala, amikor kiviszik melled
Hazautazashoz body,rugdalozo, kabat, sapka, overall v.polya (eleg, ha a parod viszi be aznap)
Neked: kb 3 elol gombos haloing (en naponta csereltem),kontos, papucs (1 gumi a zuhanyozashoz),legnagyobb Tena betet,hozza halos bugyi 2 db, melltarto-betet, puha wc papir, esetleg gyogyszertarban kaphato eldobhato wc ulokere papir,bogre, evoeszkoz, tisztalkodoszerek, hajszarito, naponta csereltem a torolkozot is.
Hirtelen ennyi, szia
Jade
jade

Angelka,
lattam par konyvben, hogy miket irnak, de kontoson, haloingen kivul tobb fele is volt. Meg azt gondoltam, hogy korhaztol is fugg, hogy mit kernek.

Jade,
koszi

Eszty
eszty

Szia Eszter,
nem tudom, voltal-e olyan felkeszito eloadason, amit a korhazban tartanak. Ott elmondjak specifikusan a MArgit Korhazra vonatkozo infokat. Erdemes elmenni ra.

Jade nagyon jol osszefoglalta, mit erdemes vinni, talan meg azzal egeszitenem ki, hogy en vittem a koldokcsonk apolashoz fultisztito palcikat, a gatsebem gyogyulasahoz körömvirág balzsamot, szopis melltartot, es antibakterialis tusfurdot. Torolkozobol naponta csereltem a gatseb torlesehez hasznaltat, ketnaponta a normal torolkozot es vittem kis keztorlot is.
Ja, es ne felejtsd otthon az irataidat, kiskonyv, hazassagi anyakonyvi kivonat vagy apasagi igazolas, szemelyi, TB kartya, lakcimkartya, utolso orvosi vizsgalataid leletei.

Szia,
Gombóc
gombóc

Köszi, bogyeszka, hogy írtál!! 2 nap is meglesz az eredmény az AFP-rôl is!!!

Angelka, holnap ha nem lesz túl sok dolgom próbállak hívi, addig is puszi!

Sziszike nem értem, hová tünt a válaszom, de már nekem sincs meg, mert kitakarítottam mindent, de holnap írok neked!

Puszi mindenkinek
Alma
Alma vagyok

Van egy nagy Örömhírem és most
kikürtölöm a világba: Drága kicsi babácskánk jelt adott magáról.
MEGMOZDULT!!!!
Semmihez nem hasonlítható, nagyon jó érzés, megyek is és figyelem tovább, remélem még jelentkezik!!!
Puszi, mindenkinek
Alma
Alma vagyok

Szia Alma!

A válaszod továbbra sem érkezett meg, sajnos, úgyhogy várom az új levelet!

Kép GRATULÁLOK!!! Kép

Ahhoz, hogy memgozdult a kicsi pocaklakód.
Nagyon gyors volt! Kép

Milyen érzés???

Puszi

Sziszike

bedoli

Nevtelen,
koszi a cimeket, azthiszem ott minden megvan.

Gomboc,
hol es kinel lehet felkeszito tanfolyamra jelentkezni?

Eszter
eszty

Alma,
gratulalok a mozgashoz! Ugye, milyen jo erzes? KépKépKépKép

Eszter,
amikor en szultem (1 eve), a MArgit Korhaz terhesgondozasan adtak egy papirt a varhato vizsgalatokrol, es annak a hatoldalan volt, hogy 4 alkalmas eloadassorozat van. Ennek kereteben be lehetett menni a szuloszobat megnezni, beszeltek a korhazi felvetelrol (marmint, amikor szulni ment az ember, hol es hogyan kell jelentkezni Kép ), a szulesrol, a csecsemosreszlegrol, es a szulesre hivhato segitok szereperol (apuka, nagymama stb.). NEm kellett jelentkezni, csak hetfo delutan elmenni asszem az A. epulet 2. emeleten levo eloadoterembe. Kerdezz ra, biztos van most is. Kép

Sziszike,
tovafuto oltes? Es ezt minden doki csinalja vagy csak a Te orvosod?

Pusszancs,
Gombóc
gombóc

Sziasztok Lányok!

Sziszike!
Írtam délután neked! Reményeim szerint megkaptad már!!!

Gombóc, köszi! - ez olyan érzés, amit tényleg elég nehéz körülírni, de nagyon JÓ!
Semmihez sem fogható az biztos!!

Eszter, ha neked nincs ilyen papírod, amit Gombóc írt ,szívesen átküldöm neked, ha kell jelentkezz és holnap bescannelem az enyémet és már küldöm is.

Angelka neked + Puszi, mert téged semmi esetre nem hagynálak ki! Holnap traccspartira jelentkezem!!!

Jók legyetek, Pocaklakóstól!
Puszi mindenkinek,
Alma
Alma vagyok

Szióka Anita! Kép

Írtam neked e-mailt, remélem megkaptad!!! Kép

Várom a válaszodat!

Puszi Sziszike

Kedves Gombóc! Kép

Én eléggé megszenvedtem annakidelyén a gátsebemmel, a varratszedésől nem is beszélve, elég rossz élményként maradt meg bennem! Kép
Amikor felkerestem a dokibácsimat, az volt az első kérdésem, hogy lehet-e felszívódó varratot kérni, amit nem kell kiszedni! Azt mondta lehet!

Kép Ezt a tovafutó öltés dolgot a szülésznőm mondta, hozzátéve azt, hogy a dokibácsim mostanában ilyen öltéssel varrja a gátsebet Kép és ezt nem kell kiszedni, meg azt is hallottam, hogy gyorsabban gyógyul a seb! Kép Remélem igaz!!! Kép

Ennyit tudok a dologról! Kép

Igyekszem majd hangoztatni a továbbiakban is, hogy nem akarok varratszedést, remélem nem feletkezik meg róla a dokim, amikor elaltatnak a szülés után, a méhüri betapintás miatt!
Szerencsére altatásban varrnak!!! Kép

Remélem tudtam segíteni!

Szia Sziszike

bedoli

Kép Szia Eszter! Kép

Én is 31 hetes vagyok Kép , harmadik kisfiamat várom, Olivér lesz a neve!!! Kép

Te kinél fogsz szülni, és pontosan mikorra vagy kiírva???
Én április 06-ra! Kép

Lehet, hogy találkozunk!?!?!?! Kép

Mikor voltál utoljára ultrahangon???
Kisfiad, vagy kislányod lesz???
Hogy fogják hívni???
Én 26 hetesen ( akkor volt picúrkám 894 gramm ) és jövő héten pénteken megyek legközelebb!

Mekkora a babád a súlybecslés alapján???

Várom mihamarabbi válaszodat!

Szia Sziszike ( 31 + 2 )

bedoli

Sziszike,
en Sztanyik doktor urnal fogok szulni, elmeletileg aprilis 5-en. Akorra irtak ki. Kép Ha mind a ketten a pontos idot tartjuk, akkor van remeny hogy talalkozzunk. Te kinel fogsz szulni?
En 30 hetesen voltam utoljara uh-on, akkor a kisfiam, aki Bence lesz Kép 1513 g volt. Adatai alapjan pontosan annyinak mondtak, mint amennyi voltam. 30+4 Kép

Alma,
koszi, nagyon rendes vagy, de idokozben addig pakoltam, mig megtalaltam. Es azthiszem ki is hasznalom a lehetoseget, jovohet kedden mar megyek is eloadasra. Kép

Eszter 31+3
eszty

Szióka Eszter!Kép

Kép Köszike, hogy írtál pár sort nekem!

Kép Kép Kép GRATULÁLOK a kisfiadhoz!!! Kép Kép Kép

Én Lacza Tibor doktorúrnál fogok szülni, a szülészntőm Szökrény Gyöngyi lesz!

Kép Olivér nekem is idáig mindig akkora volt ahány hetes voltam!

Írj, ha van kedved!

A címem bedoli@freestart.hu !!!

Szia Sziszike 31 + 3

Kedves Alma! Kép

Kép Remélem rendben volt az AFP eredménye és sikerült néhány aranyos cuccot vásárolnotok.
Írtam neked néhány sort!

Puszi Sziszike

Kép

bedoli

Sziszike!

Sokáig nem volt gépem, most olvastam visszamenőleg mindent. Nálam minden oké, nem változott a méhszájam, az orvos szerint kicsit lazíthatok az egész napos fekvésen. El is töltöttem egy normális napot a fiammal, semmi különös, csak ami egy kétévessel szokott lenni. Hát setére görcsöltem is rendesen. Most anyu van itt megint, fél napokat fekszek, egyébként meg játszoma a gyerkőccel, de pl. sétálni nem én megyek vele. Főleg, hogy most csak úgy alszik délután, hogy séta végén beül a babakocsiba, és ott egy órát szundizik...

Lányok!

Ezek a sztorik a csecsemősökről szörnyűek. Azt reméltem, hogy a két évvel ezelőtti állapotokhoz képest talán változott valami, de úgy tűnik, semmi nem lett jobb. Én nem is a csaszitól félek, hanem inkább attól, hogy mi lesz utána a szoptatással, rumival, egyebek. Már két éve is rájöttem, hogy legjobb, ha egymást segítjük.

Éva
32+2
evaanya

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?